Egy igaz hívő
2015. április 07. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Egy igaz hívő

Az Origo.hu tette közzé egy Quaestor károsult Facebook bejegyzését, ami a Quaestor károsultak közösségi oldalán jelent meg. Hát, ha valami, ez biztosan megnyugtatott mindenkit.

Azt írja a mi sorstársunk: „ahogy tegnap a miniszterelnök igenis kiállt értünk, kisbefektetőért, hiszem, hogy lesz megoldás. Hogy több lépcsős lesz a kártalanítás? Elképzelhető. De ez is csak azt jelenti számomra, hogy a megoldáshoz vezető úton dolgozik a kormányzat bárki bármit is mond!”

[caption id="attachment_5845" align="aligncenter" width="300"]Tebenned bíztunk eleitől fogva! Tebenned bíztunk eleitől fogva! Orbán Viktor karácsonykor posztolta ezt a képet[/caption]

„Boldogok a lelki szegények, mert övéké a mennyek országa” (Máté 5:3-12) Ez jutott eszembe erről a naív posztolóról. Irígylésre méltó, ha valaki ennyi nyilvánosságra került disznóság után is képes hinni Orbán Viktornak és kormányának.

[caption id="attachment_5846" align="alignleft" width="176"]Boldogok a lelki szegények... Kép: blog.xfree.hu[/caption]

Kedves hívő sorstárs! Csak néhány apróságot szeretnék figyelmébe ajánlani. Kezdjük talán magával Orbán Viktorral, aki már megmondta: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek. Ergó, tök mindegy mit beszél, ezért mitsem számít, hogy azt mondta: „kiáll a kisbefektetőkért”. Megsúgom önnek: esze ágában sincs.

Ön még nem látta azokat a fotókat, amelyeken Orbán vidáman kvaterkázik Tarsoly Csabával, a Quaestor fővezérrel?

[caption id="attachment_5847" align="alignright" width="297"]Orbán kvaterkázik Tarsoly Csabával Orbán és Tarsoly
Kép: atv.hu[/caption]

Nem hallott még arról, hogy Orbán Viktor február végén (már persze ha ez igaz) előre látta a Quaestor eljövendő csődjét? Nem tudja, hogy állami (költségvetési) pénzt tilos brókereknél tartani? Nem gondolja, hogy Szíjjártó Péter nem a saját szakállára kötött üzleteket Tarsoly Csabával? Nem tűnt fel Önnek, hogy Tarsolynak csaknem 20 napot adtak arra, hogy eltüntethesse a vagyonát, mielőtt letartóztatták volna? Gondolja, hogy ez puszta véletlen? Úgy véli, hogy Orbán, aki minden szarba beleszól, éppen erről nem tudott? Vagy nem tudta, hogy a Szíjjártó vezette Külügyminisztérium pont a hamis csődbejelentés napján vett ki csaknem 4 milliárd forintot a Quaestorból? Nem gyanakodott, amikor a Quaestor a Nemzeti Bank felügyelőjének tudtával hazudta a kisbefektetők képébe, hogy csődvédelmet kért? Nem tűnt fel, hogy a 4 milliárdot mégis ki tudta adni Szíjjártóéknak, a maga és mások néhány millióját meg valahogy már nem bírta kifizetni?

[caption id="attachment_5848" align="aligncenter" width="300"]Szíjjártó és Tarsoly nagy haverok Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba
Kép: kozpontban.hu[/caption]

És arról mit gondol, hogy a költségvetési szervek vajon miért tartották a pénzüket a Quaestornál az államkincstár helyett? Csak nem azért, mert Tarsolytól jutalékot kaptak ezért a törvénysértésért? Csak nem ebből nőtt meg hirtelen Szíjjártó lakása? Különben mi értelme volt az egész bulinak? Hiszen a kincstár is ingyen kezeli az értékpapírokat, és - Szíjjártóék szerint - a Quaestor is. Akkor meg?

mak-nyergesujfalu.hu Legutóbb a Quaestor ügyintézői azt állították, hogy az MNB felügyelőbiztosa minden károsultnak küld egy levelet, amelyben egyeztetik a számlákat. Maga kapott már ilyen levelet? És a 150 milliárd fiktív kötvény számláit hogyan és kivel akarják egyeztetni? No meg Orbán jobb kezének, Matolcsynak, és az odacsatolt PSZÁF-nak nem tűnt fel, hogy 150 milliárddal több kötvény van a piacon?

[caption id="attachment_5850" align="alignright" width="254"]Matolocsy ésazre se vette a plusz 150 milliárdot Matolcsy György az MNB elnöke
Kép: 168ora.hu[/caption]

Magának elítélő véleménye van a károsultak szerveződő megmozdulásáról. Azt írja: „a tetteiért, kijelentéseiért itt is és máshol is mindenkinek vállalnia kell a jogi felelősséget, ha átlép egy képzeletbeli határt.” Mit ért Ön képzeletbeli határon? Csak nem egy tüntetést? Nem hallott még arról, hogy egy igazi demokráciában ez nem tekinthető semmiféle „határátlépésnek”? Abban egyébként igaza van, hogy mindenkinek vállalnia kell a jogi felelősséget. Csak Orbánnak, Szíjjártónak, Tarsolynak, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek és a többi érintett kormánytagnak nem? Elég, ha hiszünk nekik? Ha hiszünk Szeretett Vezérünkben?

 

Őszintén kívánom Önnek és valamennyi károsultnak, hogy visszakapják a rablók kezére bízott megtakarításaikat. De amit ön javasol - „legyetek békések, nyugodtan, megértőek, pláne egymással, tagokkal szemben és igyekezzetek politikamentesek maradni” - nem segít. Miként a vak hit sem.

 

Apropó! Április 11-én (szombaton) a Quaestor károsultak tüntetése lesz a Bárhory u.4. előtt.

[caption id="attachment_5851" align="aligncenter" width="300"]Újabb Quaestor tüntetés szombaton Kép: 444.hu[/caption]

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr417443220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Válóczi Ferenc 2015.04.08. 15:32:35

Ez egy nyomorult, aljas , a károsultakat semmibe vevő, de az ő kárukkal visszaélő,ócska primitív politikai demagógia! Szégyen, hogy ilyen primitív írás, ami egy tanulatlan tudatlan proli szintjén uszít a kormány ellen. Ez nem a károsultak,érdekében született írás, hanem a már unalmassá vált, ócska szarság! Ne merje ilyen formán senki, a szájára venni azt a szót, hogy Questor károsult! Ne merje politikai haszonszerzésre, uszításrra, hangulatkeltésre használni más nyomorát, baját! Az olyan Hajdú Péteres! Aki nem buta tudatlan , az tudja, ez jó nagy sértés!

Zsuzsa Sandor 2015.04.08. 20:03:58

Ezen a blogon nem szeretjük ezt a stílust. Csak a kulturált vitákat.
süti beállítások módosítása