Hazugságok hálójában
2015. május 31. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Hazugságok hálójában

Ritkán értek egyet Orbán Viktorral, de most kivételesen igen. Ugyanis tényleg „skandalum”, ami történik. Amit Altus ügyben a Kormány, a Fidesz és maga Orbán művel, az igazi botrány.

orban-eurologus_444_hu.jpg

A tények: az Európai Bizottság nyilvános pályázaton választotta ki az Altus által vezetett konzorciumot és azzal bízta meg, hogy tanulmányokat készítsen mind a 28 EU-ország felzárkóztatási és regionális politikájának jövőjéről. A kizárólag stratégiai tanácsadásra vonatkozó megbízás nem terjed ki sem a pénzügyek, sem az intézmények ellenőrzésére.

altus.jpg

Altus Befektetési Zrt.

Szívem szerint megkérdezném Orbánt, tudja-e egyáltalán, hogy a konzorcium fogalmát éppen az általa vezetett kormány 2011-ben született rendelete definiálja. Eszerint: „a konzorcium a tagok szerződésben szabályozott, munkamegosztáson alapuló együttműködése…” És kikérdezném egy másik jogszabályból is, a pártfinanszírozási törvényből, amely szerint „A párt vagyona (egyebek között) a központi költségvetésből juttatott támogatásból, továbbá magyar állampolgárságú természetes személyek vagyoni hozzájárulásaiból képződik.” És egy utolsó idézet ugyaninnen: „A párt törvényes gazdálkodásának ellenőrzésére az Állami Számvevőszék jogosult. Államigazgatási szerv (mint például a kormány) nem.”

partfinanszirozas-hazaeshaladas_blog_hu.jpg

Mindezek ismeretében még a nem jogász olvasó is rájöhet, mi mindent hazudozik össze a Fidesz. Hogyan lenne tiltott pártfinanszírozás az, ha Gyurcsány Ferenc a saját leadózott pénzéből juttat saját pártjának? Ő talán nem magyar állampolgár, avagy nem természetes személy? Hogyan származhatna Gyurcsány tavalyi 16 millió forintja egy olyan EU-s forrásból, amelyből még nem történt kifizetés? Hogyan juthatna 1,5 milliárd forint az Altusnak, amikor a konzorciumban 11 cég van? Netán a másik 10, német, francia, olasz, svéd, bolgár, lengyel és szlovák cég ingyen dolgozik?

deutsch_tamas-szegedma_hu.jpg

Hogyan merészeli Deutsch Tamás azt állítani, hogy „az Európai Bizottság két évig napi 3 millió forintos napidíjat biztosít Gyurcsány négy alkalmazottat foglalkoztató családi vállalkozásának”? A tények ismeretében miféle szemenszedett hazugság ez? Lehet, hogy a Brüsszelben tartózkodó Deutsch a sok twitterezés miatt nem ért rá megkérdezni az EU bizottságát, hogy kiknek és milyen megbízást adott?

Honnan veszi a bátorságot Orbán Viktor, hogy Strasbourgban kijelentse: „Én ilyen pártfinanszírozási skandalumot és botrányt, mint amibe most keverte magát az Európai Unió még nem láttam. Üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártcélokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja."

Nem, Kedves Vezér, még a vak is azt látja, hogy ebből egyetlen szó sem igaz. Az EU-s megbízásnak köze sincs a pártfinanszírozáshoz. A maga – visszafogottan fogalmazva – talpnyalói még ezt is tovább ragozzák: Pelczné szerint az Altus és a DK összefonódását, a kettő közötti keresztfinanszírozást maga Gyurcsány sem tagadta. A fenét nem! - hogy az érintett klasszikust idézzem.

pelczne_mti.jpg

A Fidesz frakció meg egyenesen azt követeli, hogy „Gyurcsány Ferenc ne bújjon az asszony és a jogászok szoknyája mögé!” Én bizony szeretném, ha a Fidesz vezette parlament bújna végre a jogászok „szoknyája mögé” ahelyett, hogy törvénysértő ötletekkel fenyegetőzne. Ha végre rájönne, hogy nem tehet meg bármit. Hogy egyetlen arra jogosult párttól sem vonhatja meg az állami támogatást. Hogy nem módosítgathatja önkényesen a pártfinanszírozási törvényt és nem terjeszthet büntetlenül rágalmakat.

Remélhetőleg ez utóbbiról a független bíróság is mihamarabb meggyőzi. És őszintén bízom abban, hogy a megítélt kártérítés összegét Dobrev Klára a DK finanszírozására fordítja.

dobrev_klara_444_hu.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr407505912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sándor Zsuzsa: Hazugságok hálójában 2015.05.31. 17:26:01

Ritkán értek egyet Orbán Viktorral, de most kivételesen igen. Ugyanis tényleg „skandalum”, ami történik. Amit Altus ügyben a Kormány, a Fidesz és maga Orbán művel, az igazi botrány.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.31. 10:19:00

Botrányos, hogy a cigány Orbán támadni meri a mindig igazat mondó, talpig becsületes Gyurcsányt! Nem kéne Orbánnak most AZONNAL lemondania? Szerintem szervezzünk is a jövő hét végére egy 800-fős tömegtüntetést!

Netuddki. 2015.05.31. 10:29:47

Mégis mit lehet várni "ezektől" az erkölcsi érzékkel erősen küszködő véglényektől? Számtalanszor bizonyították, hogy lelkiismeret furdalás nélkül bármit megtesznek, és sajnos megtehetnek mert valami miatt érinthetetlenek az igazságszolgáltatás útján.

1.5 milliárd forint? A disznószaroslőrinc egy évben több osztalékot vesz ki abból a pénzből amit a közpénzből finanszírozott közbeszerzései útján összeszed. Vajon ő mennyit csorgat vissza ebből a fidesznek és az orbánéknak? Mert ha mindenki magából indul ki van épp elég vaj az orbán fején is. De ez csak egy ügy amiben nem lehet őket elszámoltatni? Miért nem? Hol akadnak el a feljelentések? Miért nem történik nyomozás a feljelentések nyomán? Ezekről miért nincs tájékoztatva a közvélemény? Posztkomunista maffiállam, azért!

Netuddki. 2015.05.31. 10:30:37

@maxval bircaman szerkesztő: Ostoba blogfüggő ürü! Keress már egy bolgár állatorvost balfasz!

Netuddki. 2015.05.31. 10:31:39

@maxval bircaman szerkesztő: "Szerintem szervezzünk is a jövő hét végére egy 800-fős tömegtüntetést!"

Oszt1 hol faszfej? Bulgáriában a magyar nagykövetség elé?

Netuddki. 2015.05.31. 10:37:12

Mellesleg ha már a pénzügyeket kapargatjuk.
Nem mintha hiányozna, de se én, se a feleségem nem kaptunk az orbántól fideszes "konzultációs" "kérdőívet" a bevándorlási bullshit kapcsán. Érdekelne mégis mire költötték az a közel 1 milliárdot amit állítólag erre költöttek. Mert ezek szerint mindenkinek mégsem "sikerült" kiküldeni. A hiányzó lebelek utáni pénzt ki rakta el?

Mondjuk ez is megérne egy misét. Fidesz kampány és közvéleménykutatás közpénzen. Ezt jogilag nem hatalommal visszaélésnek és sikkasztásnak hívják? Esetleg tiltott pártfinanszírozásnak? Vagy nem tiltott, mert már "törvényt" hoztak rá a fideszes megélhetési politikusok, hogy nem az?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.31. 10:38:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Az egész világon! Minden magyar követség elé kimegy 4-5 balliba, plusz a budapesti központi rendezvényen egy hatalmas, 500-600 fős tömeg norvég civil fog gágogni. Így jön ki a 800 fő. szóval az egész nép!

Killary Fucking Clingon 2015.05.31. 11:10:47

ha Te kedves szerző jogász vagy akkor a hivatás szégyene vagy.

Muad\\\'Dib 2015.05.31. 11:15:17

Szánalmas az egész sztori. Az egyik oldalon Orbán, meg a maffiája, a másikon meg ugyanez pepitában, Gyurcsány, meg az Apró família. Undorító mindkettő. Vannak még páran ebben az országban, akik emlékeznek rá milyen módszerekkel éltek a rendszerváltás előtt és után is az ApróGyurcsány oligarcha tagjai. Orbán most ezt fejlesztette még durvább szintre a saját brancsával. Normális ember egyikből sem kér, hanem annak örülne, ha egymást kézen fogva takarodnának el a bús pic*ába...

Blogger Géza 2015.05.31. 12:30:55

Ilyen buta posztot idén még nem olvastam... Valaki ennyire nem látja azt, ami az orra előtt folyik?

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.05.31. 12:38:05

@maxval bircaman szerkesztő:
Nem tucc szervezni mert a CÖF-nek elfogyott az állami apanázsa, + Orbán miniszterelnök úr aszonta nekik és Bencsiknek "csitujj!"

Visíccsatok csak!

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.05.31. 12:40:47

@Muad\\\'Dib:
Igy van, Gyursány sumákolva megszerezte a vagyonát, nyilván visszafizetve azt a bankkölcsönt
Ez egy egyszeri eset volt

Az Orbáni "jogszerű" gazdagodást nem sorolom fel, de nehogy azt mond hogy a féretett fizetésébol van amilye van.

ursus artos 2015.05.31. 12:51:51

Azt Orbán nem mondta, hogy az baj lenne, hogy Gyurcsány (a természetesen becsületesen megszerzett - miazhogy - és adózótt jövedelméből) támogatja a pártját. A problémája Orbánnak a szerinte uniós indirekte pártfinanszirozással van. Na ezen lehet hintázni, hogy az pártfinanszirozás-e vagy sem...

illaim 2015.05.31. 13:08:39

@ursus artos: Látom te semmit nem fogtál fel abból ahova ezt a baromságodat írtad! Vagy el sem olvastad csak zsigerből jött a mantra?
Nem lehet hintázni b+ mert nincs hinta!

terlasz 2015.05.31. 13:13:30

@maxval bircaman szerkesztő: De le kellene mondania, de nem csak emiatt, hanem a sok disznóság miatt, amit elkövetett a nép ellen a saját hasznára!

profilo 2015.05.31. 13:22:03

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Azért elég gáz,hogy te vádolod "netfüggéssel" a birkát,hisz te is itt éled "életed(?)".
:)
A blogföld "meghatározó" alakjai vagytok mindketten.
:)

Netuddki. 2015.05.31. 13:40:04

@profilo: Húvazzeg, de beszóltál kisfácán! Remélem elégedett vagy! Csak nem irigykedsz az 1677-es hozzászólás számoddal?
Az ürü meg majd megvédi magát ha akarja, nem a te segítségedre van rászorulva balfasz...

sanyix 2015.05.31. 14:12:34

@Blogger Géza: :DDDD ezt tőled olvasni különösen vicces. Kamuhuszár. Amúgy megvan már a csökkenő árú net előfizetés elérhetősége, vagy még mindig nem tudod milyen előfizetésed van?

profilo 2015.05.31. 14:32:14

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Nem a birka védelmében mondtam,csak hirtelen eszembe jutott a sztori,amikor végigsírtad a blogföld összes posztját,hogy ellopták a nick-ed,az egyetlen dolgot amire saját bevallásod szerint büszkén tekinthetsz eddigi életedben. Ennek a fényében találtam rendkívűl szánalmasnak hozzászólásodat.
:)

sutyerák 2015.05.31. 15:11:11

na,eza dajcs,meg a percné is két uborkalé

illaim 2015.05.31. 15:14:02

@sanyix: Mitől tudná! Az ökörkör fizeti!

Blogger Géza 2015.05.31. 15:24:19

@sanyix: Te ostoba, itt láthatod. hogyan csökkentek az árak:

infrapont.blog.hu/2013/07/31/vezetekes_internet_arak_az_oecd_elmezonyeben

Az, hogy te lúzer vagy, és neked még az is nő, ami mindenki másnak csökken, engem nem zavar. :) Sőt. :)

"2005-ben a Magyar Telekom egy 2 Mbit/s sávszélességű internet hozzáférést 22 ezer forintért, a UPC egy 5 Mbit/s-osat 30 ezer forintért kínált. Az OECD évről-évre követte e csomagok árának és sávszélességének az alakulását. 2012-ben ugyanez a csomag a Telekomnál már csak kevesebb mint 5 ezer forintba került, miközben 15 Mbit/s sávszélességet nyújtott. A UPC-nél a változás még jelentősebb: az ár 4 ezer forint alá csökkent, a sávszélesség 25 Mbit/s-ra történő növekedésével párhuzamosan. Mindez azt jelenti, hogy az internet hozzáférés fajlagos ára, azaz 1 Mbit/s sávszélességre vetített ár a 2005-ös 6-11 ezer forint körüli értékekről 2012-re a korábbi fajlagos ár 2-3%-ára, pár száz forintos értékre csökkent. "

sorstalan gáz 2015.05.31. 15:29:53

"stratégiai tanácsadásra vonatkozó megbízás "

Tipikus bújtatott pártfinanszírozás. Az ilyen munkákat kiadják egy szövegírónak, aki minimális összegért összerittyent egy bullshitgyűjteményt, aztán lehet menni a nagy lóvéért

Ha jól emléxem az Altus a Paksi atomerőműnek is végzett "stratégiai tanácsadást", de az állítólag elkészített - és tutira kifizetett - tanulmányt azóta se találják

sorstalan gáz 2015.05.31. 15:41:11

Egyébként az utóbbi időben egyre inkább a Dobrev vonal erősödik az Altusban, Gyurcsány csak a belpolitikai hátszelet csinálja hozzá. Például egy jó nagy tétel:
pestisracok.hu/a-leghirhedtebb-bolgar-oligarchaval-uzletel-gyurcsany-es-koka/

A Dobrev klán eleve erős volt Bulgáriában, lehet hogy ebbe a megbízatásba is beleszőtt az ottani kéz egy szálat

turbólyuk 2015.05.31. 16:04:41

Nem az a probléma, hogy Orbán támadja Gyurcsányt, mert akkor járnánk tán legjobban, ha mindkettő elhúzna ebből a politikai panoptikumból.
A probléma az, hogy az egész "ügy" populista sajtótéma csak.
A FIDESZ (remélhetőleg) pontosan tudja, hogy a Gyurcsány cég nem fogja ellenőrizni a hazai pénzosztó intézményrendszert.
Azt is tudja, hogy a megbízást 28 országra kapta a konzorcium. A lényeg az, hogy az ügy alkalmas lejáratásra. Alkalmas arra, hogy az ország ezzel foglalkozzon (valós problémák helyett). Az egész pusztán (egy roppant cinikus) taktikai játék, ők sem gondolják komolyan.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.31. 16:51:47

Fidesz logika szerint minden állami megrendelés korrupt és illegális pártfinanszírozással jár együtt.

Persze, hogy nem is tudnak másra gondolni, mert fel sem merül bennük, hogy lehet másként is. Azért nem merül fel, mert minden állami megrendelés, amire rálátásuk van korrupció szülötte, és pártkasszába termel.

Ez mindent elárul a fideszről.

baldoc 2015.05.31. 18:40:53

@Muad\\\'Dib: "Az egyik oldalon Orbán, meg a maffiája, a másikon meg ugyanez pepitában, Gyurcsány, meg az Apró família. Undorító mindkettő."
Undorító az, hogy maga szerint a kettő ugyanaz!
Miért hazudik és védi ezzel Orbánt?
Mintha egy zsebtolvajt és egy Quaestort egy szintre tenne!!

legeslegujabbkor 2015.05.31. 19:11:58

Igen nagy probléma van a hazai alsófokú
oktatással, hogy felnőtt emberek nem tudnak értelmezni néhány egyszerű mondatot.

"Hogyan juthatna 1,5 milliárd forint az Altusnak, amikor a konzorciumban 11 cég van? Netán a másik 10, német, francia, olasz, svéd, bolgár, lengyel és szlovák cég ingyen dolgozik?"
"Európai Bizottság nyilvános pályázaton választotta ki az Altus által vezetett konzorciumot és azzal bízta meg, hogy tanulmányokat készítsen mind a 28 EU-ország felzárkóztatási és regionális politikájának jövőjéről. A kizárólag stratégiai tanácsadásra vonatkozó megbízás nem terjed ki sem a pénzügyek, sem az intézmények ellenőrzésére."

csak egy néző 2015.05.31. 20:41:59

@Larry Silverstein:
"A szerző zsidó"
Te meg egy baromarcú, köcsög vagy, igaz ez eddig is tudható volt.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.06.01. 10:17:17

@Larry Silverstein: Gratulálok ehhez a mélyen szántó, nagyon lényeges észrevételhez. Bár mondjuk a Larry Silverstein nick is kérdéseket vet fel.
Egyébként mi köze van a blogszerzőjének vallásának a poszt témájához?

paragrafus 2015.06.10. 18:45:57

2008-ig visszamenőleg láttam a fidesz pénzügyi beszámolóit.
Ezek szerint minden évben önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, országgyűlési és európa parlamenti képviselői súlyos százmilliókkal finanszírozzák a fideszt, mint pártot.
És ha az Altus bevételére rá lehet fogni a tiltott pártfinanszírozást, akkor ezekre az önkormányzatokra, polgármesteri hivatalokra, képviselőkre még inkább.

paragrafus 2015.06.10. 18:46:41

Rendkívül elszomorít, hogy értelems, érveken alapuló hozzászólás szinte nincs is. Alpári szintű mocskolódás a legtöbb komment (tisztelet a kivételnek)
Előre borítékolni tudom, hogy ha bármilyen érdemi hozzászólást fogalmaznék mearra csak személyeskedés és gyalázkodás lenne a válasz. Nagyon sajnálom!

dr. jenőke (jenőke) 2015.06.13. 13:46:22

ELKESERÍTŐ HOZZÁSZÓLÁSOK!
Mindenkinek, akinek jogi végzettsége van, rágja át magát a poszton, és javaslom, hogy olvassa végig a hozzászólásokat.
Nem is kell felhívni a figyelmet a fideszes - jellemzően nem indokolt - véleményekre, amelyek inkább ítéletek. Feltűnő a szöveg meg nem értésének szándéka - mert szerintem nincs mit félreérteni, de a zavarodott képzetek közé keveredett Dr. Felcsúti nem hagyható alázott helyzetben.
Ámde nem ezért szólok hozzá, hanem egy nagyon hasonló ügy miatt:
Kedves Zsuzsa!
Úgy érzékelem, a bíróságokra a mai napig sem mond szívesen kritikát, nagyon indokolt esetben sem. Szívesen nevezi a társulatot függetlennek.
Szerintem is függetlenek, csak másként. Például:
(kicsit hosszú lesz, nézze el nekem)

AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS
263. cikk (az EKSz. korábbi 230. cikke)
Az Európai Unió Bírósága megvizsgálja a jogalkotási aktusok jogszerűségét, valamint a Tanács, a Bizottság és az Európai Központi Bank jogi aktusait, kivéve az ajánlásokat és a véleményeket, továbbá az Európai Parlament és az Európai Tanács harmadik személyekre joghatással járó aktusait. Az Európai Unió Bírósága megvizsgálja továbbá az Unió szervei vagy hivatalai által elfogadott, harmadik személyekre joghatással járó jogi aktusok jogszerűségét.
E célból az Európai Unió Bírósága hatáskörrel rendelkezik az olyan keresetek tekintetében, amelyeket valamely tagállam, az Európai Parlament, a Tanács vagy a Bizottság nyújt be hatáskör hiánya, lényeges eljárási szabályok megsértése, a Szerződések vagy az alkalmazására vonatkozó bármely jogi rendelkezés megsértése vagy hatáskörrel való visszaélés miatt.
267. cikk (az EKSz. korábbi 234. cikke)
Az Európai Unió Bírósága hatáskörrel rendelkezik előzetes döntés meghozatalára a következő kérdésekben:
a) a Szerződések értelmezése;
b) az uniós intézmények, szervek vagy hivatalok jogi aktusainak érvényessége és értelmezése;
Ha egy tagállam bírósága előtt ilyen kérdés merül fel, és ez a bíróság úgy ítéli meg, hogy ítélete meghozatalához szükség van a kérdés eldöntésére, kérheti az Európai Unió Bíróságát, hogy hozzon ebben a kérdésben döntést.
Ha egy tagállam olyan bírósága előtt folyamatban lévő ügyben merül fel ilyen kérdés, amelynek határozatai ellen a nemzeti jog értelmében nincs jogorvoslati lehetőség, e bíróság köteles az Európai Unió Bíróságához fordulni.
Ha egy tagállami bíróság előtt folyamatban lévő ügyben olyan kérdés merül fel, amely valamely fogva tartott személyt érint, az Európai Unió Bírósága a lehető legrövidebb időn belül határoz.

Álláspontom szerint az Európai Unió Bíróság ítéletei (ugyan eseti ügyben hozott döntések) kötik a magyar bíróságokat és a közigazgatási szerveket eljárásaik során - - de mégsem veszik figyelembe ezeket a döntéseket.
Csupán a jogszerű eljárások sokat segítenének az "alkotmányos rend" valamilyen formában történő megtartásához.
És még valami: a bírók szakosodnak, az ügyvédek nem. Miért enged teret mondjuk a Pp egy úgynevezett ügyvédnek adó ügyekben, aki talán a saját bevallását sem tudja kitölteni, a szakértőt azonban a bíróság (alperesi indítványra) elutasítja, mert jogkérdésben nincs szüksége szakértőre, és mit sem számít, hogy az elutasított közgazda és adószakértő?

Ilyen és hasonló gondolatok késztettek írásra.
Már az is megnyugtat, ha elolvasta.

alte trottel 2015.06.16. 02:27:22

@Blogger Géza:
Ciculi, azóta eltelt jujj, hány év is? Számold ki gyorsan, elvégre te vagy az új magyar Diofantoszba oltott Obádovics, némi Laricseves akcentussal! Tudod nyuszibogyó, erre mifelénk Dunakeszin azóta négyszer emeltek díjat!
süti beállítások módosítása