Vasárnapi Hírek - olvasói levél
2016. július 09. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Vasárnapi Hírek - olvasói levél

olvasoi_level.jpg

Az aktuális és szakszerű könyv szerzője Sándor Zsuzsa jogász, akinek számos mai ügyben olvashatjuk a véleményét a Vasárnapi Hírekben. Az auschwitzi könyvelő című kötet Oskar Gröning 2015-ös perét mutatja be az olvasónak, aki a Waffen-SS önkénteseként nem csak a haláltáborban kiirtott zsidók értékeit szortírozta és juttatta el az SS központjába, de olykor részt vett az áldozatok fogadásában is a rámpán, s tisztában volt mindazzal, ami a lágerben a deportáltakkal történik.

all.jpg

Sándor Zsuzsa nem csak elment Lüneburgba, de az ott megjelent mellékvádlókkal - auschwitzi áldozatokkal és leszármazottaikkal - döbbenetes interjúkat is készített, újabb fontos nézőpontból mutatva be mindazt,amit sokan végleg szeretnének elfelejteni. (A német jog lehetővé teszi, hogy az ügyészi vádhoz magánszemélyek is csatlakozzanak.) 

A per során 300 ezer magyar zsidó meggyilkolásában való bűnsegélyben marasztalták el Gröninget, s négy év börtönre ítélték.

groning_konyv_1.jpg

A 94 éves vádlottal szemben nem lehetett könnyű ítéletet hozni. Mégis, erre szükség volt, nem szabad engedni, hogy a népirtás, az emberiség elleni bűntett megtorlatlanul maradjon. A per nem csak azért fontos számunkra, mert túlnyomó többségében magyar áldozatokat érintett, de azért is, mert hazánkban igen magas a holokauszttagadók és relativizálók aránya, és még többen vannak a közömbösek, vagy azok, akiket e korból csak Horthynak és rendszerének apologetikája érdekel. Ők persze nem ezeket a könyveket olvassák, ám valahogy talán mégis tudomást szereznek róluk.

A holokauszt velünk él, és addig jó, amíg akad, aki erre emlékeztet minket.

Fried Ferenc, Budapest

vh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr338876894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása