„Kéztörés oszt cső :-) ”
2017. február 05. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

„Kéztörés oszt cső :-) ”

Baseballütőkkel, viperákkal, késsel felfegyverkezett nyolc maszkos férfi egy helybéli nyomozó instrukciói szerint vert össze cigány közmunkásokat egy kis falu közelében. Mindezt „megdöglötök büdös cigányok” szavak kíséretében, hogy motívumaik felől senkinek se legyenek kétségei. Csak a bírónak. Neki sikerült arra következtetnie, hogy a cigányokat nem rasszista indítékból verték össze. A baseballütős tippet adó, kéztörésre biztató nyomozó változatlanul szolgálati helyén működik. Az ügyészség szerint ugyanis vele szemben nincs bűncselekmény elkövetésére utaló gyanú, hiszen smiley-t tett az „oszt cső” végére. Nyilván csak viccelt.

smiley.jpeg

Egyetlen elkövetőt állítottak a bíróság elé, a máik hetet „nem találták”.  Róla a bíróság viszont azt mondta ki, hogy a sérülések egyikét sem ő okozta. Ezért mindössze 2 évi – 4 évre felfüggesztett – börtönre ítélte. A bíró szerint nem volt rasszista indíték, mert a vádlott és a megvert cigányok között korábban is volt már konfliktus. Arról nem esett szó, hogy a másik hét támadónál személyes harag, vagy bosszú fel sem merült.

kozmunka2-24_hu.jpg

Kép: 24.hu

Nagy kár, hogy egyes bírák nem olvasnak strasbourgi ítéleteket. Akkor tudnák, hogy egy támadásnak vegyes - részben személyes, részben rasszista - indítéka is lehet, és mindig az erősebbet kell figyelembe venni.

Mi fordítva ülünk a lovon. Ha cigányok garázdálkodnak, az „magyarellenes” rasszizmus, ha őket verik, az csak garázdaság.

lovon-latest.jpg

Kép: LATEST

Éppen csak néhány hónappal a romagyilkosságok után (egy négyfős banda hat cigány embert és egy gyereket ölt meg 2008-2009 év folyamán) a Miskolci Törvényszék „magyarok elleni” rasszista bűncselekménynek minősítette a gárdisták autóját megtámadó cigányok tettét. Pedig éppen ugyanez a törvényszék mondta ki egy hasonló ügyben, hogy a gárdista, szkinhed csoportok tagjait nem védi a gyűlölet-bűncselekmény, az őket támadók nem közösség elleni erőszakot, hanem garázdaságot követnek el.

vona_pestisracok_hu.jpg

Kép: PestiSrácok.hu

Nem észlelt gyűlölet bűncselekményt a bíróság a menekülteket rugdosó László Petra esetében sem. Őt garázdaság miatt még csak el sem ítélték, mindössze 3 évre próbára bocsátották. Igaz, az ügyész fellebbezett, no, nem a téves minősítés miatt, hanem az egyik legenyhébb büntetés: pénzbüntetés kiszabásáért.

petra-tmkronika_hu.jpeg

Kép:tmkronika.hu

Az sem minősült közösség elleni erőszaknak, amikor két bicskei fiatal egy afrikai menedékkérőt vert végig a városon. Mit sem számított, hogy eközben egyikük azt kiabálta: „fekete ember, menj vissza Afrikába, ez itt Magyarország”. A bíróság szerint bár rasszista indokból kezdték verni a menekültet, de később már csak „garázdaságból folytatták”. Így ők is csak felfüggesztett szabadságvesztést kaptak.

afrikai-legfrissebb_info.jpg

Kép: Legfrissebb.info

Hogy mi múlik a helyes minősítésen? A cigány közmunkások bántalmazása miatt – ha a cselekményt helyesen felfegyverkezve elkövetett közösség elleni erőszaknak minősítenék – a büntetés 2-8 évig, míg a felfegyverkezve elkövetett garázdaságért csak 3 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztést lehet kiszabni.

Az említett ügyek közül több esetben is megszólaltak civil szervezetek és jogi segítséget nyújtottak az áldozatoknak. Nem úgy a két remek jogásszal, Lomnici Zoltánnal és fiával az élén működő Emberi Méltóság Tanácsa. Szakmájuk és mottójuk szerint leginkább nekik kéne szólniuk a bántalmazott kisebbségek védelmében. „A világi méltóság aranyfüst és játékpénz, de az emberi méltóság valóság, színarany. Miért játszol hamis pénzért, mikor Isten megtömte zsebed színarannyal?” (Márai) – írják alapelvükként.

lomnici-wittner-szunai_miklos-dunakanyar_regio.jpg

 A képen: Lomnici Zoltán elnök, Wittner Mária kitüntetett és Szunai Miklós titkár   Kép: Belföldi hírek

ifj_lomnici-nava_hu.jpg

Az Emberi Méltóság Tanácsa ifjúsági tagozatának elnöke  Kép: nava.hu

A köztársasági elnök arra szólította fel Magyarország minden jóérzésű polgárát: emeljenek közösen "áthatolhatatlan lelki és szellemi falat minden rasszista, kirekesztő megnyilvánulás elé". Igaz, ennek már hét éve. Azóta „oszt cső” (smiley nélkül).

smiley-pixabay.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612184968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2017.02.06. 03:34:13

Jajj, mar megint ezek az agressziv, rasszista magyarok. Bantjak szegeny ciganyokat, mar nem lehet felelem nelkul kilepni az utcara.

Jaj. Es laszlopetra is felrugta azt a szegeny apukat. Maig szegyen ont el miatta, es inkabb vallom magam romanak a magas europeer korokben. Pedig be kene fogadnunk szsgenyeket, akik deli szomszedainktol menekulnek a haboru borzalmai elol... olyanokat eltek meg, amit mi sosem fogunk almodni sem remelhetoleg. Innen az uldoztetes miatt mennek tovabb ausztriaba, majd az ottani borzalmakat latva tovabb nyugatra.

na__most__akkor 2017.02.06. 05:00:18

@FikkFakk:
Te aztán igazi MAGYAR vagy, a MAGYAR ékezeteiddel.
Amik nincsenek.

Remélem, legalább kokárdát hordasz egész évben... (körben árpádsávval, és rovásírásos miatyánkkal)

ebella 2017.02.06. 05:26:46

Igazságos az ítélet.

ebella 2017.02.06. 05:27:35

@na__most__akkor: Nem az ékezettől magyar valaki, ha ezt egy idegen nem is értheti.

bkkzol 2017.02.06. 06:14:04

Szerintem tul szigoru volt az itelet. Eleg lett volna 1 ev azt is 3 honapra felfuggesztve.
A strasbourgi birosagot meg hagyjuk! Europa szegyene!

na__most__akkor 2017.02.06. 06:25:07

@ebella:
"Nem az ékezettől magyar valaki"
Igaz.
Próbáld meg a másik oldalról:
- magyar vagy
- ismered, vallod, terjeszted a magyar értékeket
- ismered, vallod, terjeszted a magyar kultúrát
- a kultúra része a nyelv
- folytassam?

"ezt egy idegen nem is értheti"
Kérdezz meg egy művelt angolt (nem amerikait...), leírja-e, hogy "4U", instead of (sorry, "ahelyett hogy") "for you" ?

A gaz győzelme a kultúrnövények fölött. Ez uralkodik ma.

Kampfer 2017.02.06. 07:13:32

Van, ami nem változik...

"Nagy kár, hogy egyes bírák nem olvasnak strasbourgi ítéleteket."

Nagy kár, hogy bírónő nem lát ki a belvárosi iroda (vagy a nappalija) ablakából!

" Akkor tudnák, hogy egy támadásnak vegyes - részben személyes, részben rasszista - indítéka is lehet, és mindig az erősebbet kell figyelembe venni."

Akkor tudná, hogy a mai Magyarországon valóban létezik magyar-cigány szembenállás, létezik cigánybűnözés és létezik az integrálhatatlan, destruktív és társadalomidegen cigányság. Létezik cigányok által folyamatosan elkövetett megfélemlítés, erőszak és a megélhetési gyerekszülés is rájuk jellemző specialitás! Hogy ezért gyűlölik őket? Természetesen. Mi ebben a meglepő?

"...a Miskolci Törvényszék „magyarok elleni” rasszista bűncselekménynek minősítette a gárdisták autóját megtámadó cigányok tettét..."

Mert az volt. Bírónőnek még nem tűnt fel, hogy ezek a bírói állásfoglalások, ítéletek bizony kőkemény politikai színezettel is bírnak? A jog mindig a politika eszköze, az is fog maradni. A ballib kormányzás alatt már a nemzeti trikolór is nácifasiszta volt! Sőt! Csak a buzi, a cigány és a deviáns lehetett 'normális' polgár! Változtak az irányvonalak... És ha azzal kívánna 'vakítani', hogy a jog az politikamentes, nem részrehajló és tárgyilagos, akkor ki kell nevessem, mert nem az! Ahogy az ön idejében SEM volt az! Ma kevésbé éri meg cigánynak lenni, mint 8 éve, ez van.

"Az említett ügyek közül több esetben is megszólaltak civil szervezetek és jogi segítséget nyújtottak az áldozatoknak."

Mily meglepő...! Gondolom simán (hasraütésre) lehetne sorolni az említett 'civil' szervezetek neveit, igaz? Nyilván ugyanazok, akik a nyomorult migránsokat is nyalogatták! A jeneiorsolyák, pardavimárták biztos lepedőket sírtak tele 'szegín romákokért'...!

"Nem észlelt gyűlölet bűncselekményt a bíróság a menekülteket rugdosó László Petra esetében sem. Őt garázdaság miatt még csak el sem ítélték, mindössze 3 évre próbára bocsátották."

Nagyon helyesen! Még ez a meghurcolás is méltatlan volt! Közönséges bűncselekményt elkövető, tiltott határátlépést rendőri intézkedés ellenére is végrehajtó, felszólításra nem engedelmeskedő migránsokat valóban nem felrugdosni kellene, hanem figyelmeztető lövéseket követően szépen legéppuskázni! Szerencsére már kerítés és egyértelmű jogi háttér és személyzet gátolja meg az akkor történtek megismétlődését!

Miért nem meglepő, hogy most is a deviáns, semmirevalókat és a cigányokat próbálja mosdatni a poszter...? Istennek hála, hogy sem ő, sem a politikai 'elvtársai' nem bírnak már semmilyen jelentőséggel!
Kamp.

FikkFakk 2017.02.06. 07:36:42

Ezt a szegeny felrugott menekultet meg most a szemet spanyolok szivatjak: felvettek edzonek vmi madridi focicsapatba, lakast, rezsiteritest, fizetest kap. Most megis megvalnak tole, mert egy ev alatt egy k szot nem sikerult spanyolul megtanulni, egyes hirportalok szerint egegyadta vilagon semmit se csinalt, csak a tobbi edzo demoralizalodott tole...

Rohadt szemet rasszista spanyolok.

masada 2017.02.06. 07:49:31

Miért véded a cigányokat?

Kinca68 2017.02.06. 08:16:46

A konkrét témától eltekintve az az általános véleményem, hogy bírói döntéseket kétségbe vonni nem igazán szalonképes dolog. Főleg kívülről. Érintettség esetén ott van a fellebbezés lehetősége. És főleg úgy nem illendő, ha csak az alap mondanivalónk kiszolgálására alkalmas példákkal állunk elő.
Nem vagyok jogász, de annyit még én is tudok, hogy a bírói munka komplex feladatok sorozata és a bírói ítélet - bár törekszik rá, de - szinte soha nem mentes a szubjektivitástól. Erre maga a bíró jelenléte a magyarázat. Ellenkező esetben a bíró helyettesíthető lenne egy számítógéppel.

jotekony koc 2017.02.06. 08:17:28

A cigány megdöglesz egy vicces szöveg, a magyar megdögleszért pedig 10 évet lehet kapni.
A menekülő gyerekek rugdosása garázdaság, az Orbán papírszobrának rugdosása meg gyilkosság.
Az ír gyerekgázolót halálra keresték, hogy börtönbe csukják, a felcsúti juhász gázolójának még a jogosítványát se vették el.
A bizsu lopásáért börtön jár, a nemzeti bankból kihurcolt százmilliárdokat meg vigyorogva lehet bejelenteni.

jotekony koc 2017.02.06. 08:27:07

@Kinca68: Az ügyész is mindig a saját álláspontjához keresi a példákat és a védőügyvéd is a saját álláspontjához keresi a példákat.
Teljesen szalonképes az állásponthoz a példák felsorakoztatása.
A világ többi részén pedig nem csak hogy szalonképes, de a bíráskodás alapja, hogy az előző hasonló ügyekkel össze kell vetni az itélkezést, hogy ne legyenek kiszámíthatatlanok a büntetések. Ez a precedensjog.
Szóval nem csak hogy szalonképes, de nagyon fontos, hogy az itéletek ne a bírók aznapi hisztijén alapuljanak, hanem egy egységes jogi környezetet mutassanak az embereknek.

Jakab.gipsz 2017.02.06. 08:39:50

Bírónő, a rothadó kapitalizmus talán ha nem tetszene majmolni, jog-szolgáltatás helyett igazság-szolgáltatásról is tudnánk beszélni és gondolkodni.
Mert ha a tisztelt bíróságnak csak ennyi esze van egy jogszolgáltató államban, ne csodálkozzunk azon, hogy a bunkók (tanulatlan fél-analfabéta, tömeg), átveszi a hatalmat, az értelem nevében pedig senki sem szólhat.

szillér 2017.02.06. 08:57:03

Elképesztő ország.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.06. 09:05:35

Naponta több tucat fehért vernek rommá cigányok rasszista indítattatással.

Az ügyek nagyrésze feljelentésig se jut el.

Eddig a több ezer rasszista indíttatású cigányok által elkövetett magyar verésből tudtommal összesen 2 esetben mondta ki a bíróság a rasszista indítttatást !

És a Soros által pénzelt migránsseggnyaló mocskok most is a fehérek ELLEN dolgoznak.
Ezért kapják a pénzüket !

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.06. 09:09:37

@masada:

"Miért véded a cigányokat?"

Mert ez a dolga.

A célja, hogy a magyrokat terrorba tartsák a cigányaink, és az ideáramló migránsok megerpszakolják asszonyainkat, lányainkat.

Ma már Svédországban a nemi erőszakot facebookon online közvetítik a migránsok, ahol az őslakosokat szidó rasszista monológok kíséretében órákon keresztül élőben dugják rommá az áldozatukat.

24.hu/kulfold/2017/01/23/eloben-kozvetitettek-a-facebookon-egy-no-csoportos-megeroszakolasat//

De ezekről nem olvashatunk a ballibek álatl ural véleménydiktatúrában.

harcunk.info/index.php/elemzesek/119-muzulman-nemieroszak-jarvany-svedorszagban

Kinca68 2017.02.06. 11:45:33

@jotekony koc: Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy én a posztot kritizáltam a tekintetben, hogy egy prekoncepciónak - hogy a cigányokat ért atrocitásokat méltatlanul, rasszista indokok alapján másként bírálják el, mint a magyarokat - megfelelő példákat hoz fel, a többiekről hallgatva. Ráadásul azt is csak általánosságban jelentettem ki, hogy bírói döntéseket utólag nem kellene megtámadni vélt-valós okokból. Főleg nem kívülállóként. Precedensjog pedig nincs Magyarországon. Ezáltal az ítéletek a "bírók aznapi hisztién" alapulnak - már amennyiben a mérlegelést, súlyozást hisztinek nevezzük. De ezzel nincs is semmi baj, a bírói társadalom nem egy hisztis társaság.

Leylandi 2017.02.06. 12:12:29

Majd ha MINDEN, rasszista jelszavakat kísérő elkövetést rasszista indítékúnak ítélnek meg KIVÉTEL NÉLKÜL, akkor lehet a Jog-"ász"-nőnek is egy szava.
De amíg rengeteg, "halál a magyarokra" kiáltozás közben elkövetett bűncselekményt NEM minősítenek rasszistának, addig nem.
Tetszik tudni: az igazságosság jegyében. Bár tudom, ezt egy jogász nem ismeri. Számára jog- és nem igazságszolgáltatás működik.
Nos, ez csak az ő baja. El lehet menni (Brüsszelbe), ott úgyis minden tejjel-mézzel folyik.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.02.06. 12:41:37

Kedves cikkíró,
Az a nagy büdös helyzet, hogy a romáink eljátszották a bizalmat. Fontos leszögezni, hogy van egy szűk réteg aki akart és kikecmergett abból a posványból amibe jórészt egymást taszítják. A nagy többségüknek volt számtalan éve és semmi sem történt. Nehogy az legyen a válasz, hogy nem adunk nekik munkát.... az csúsztatás. Tudod, az a szitu, hogy náluk divat beleszarni az iskolába, pedig származás alapon nekik ingyen van a tankönyv az ebéd. Mégsem megy. Csak a "della" számít. Valóban tele a f@szom, ha leparasztoznak olyanok akik keresztbe nem tettek 2 botot életükben. Az iskolázatlanságuk pedig bizony a szülői feladatok totális hiányából ered. Kefélni már 10 évesen tudnak. Jönnek a is szép számmal.
Vidéken és néhol a pesten is bizony divat a börtön. Akkor igazán raj, ha ott volt kb. 3 évet. Mivel tudás nuku csak az "éjszakai" élet a nyerő. Egy kis fű, drog, luvnyák futtatása, stb.
Tudom, hallom ahogy sokak kikelnek magukból: ....NÁÁÁÁCCCIIII ....!!!
Nem. Meguntam én is, ahogy azok is akikről ez a cikk íródott. Elegünk van a fenyegetésekből a beszólásokból a "büdösparasztozásból" a közlekedési járműveken való ordibálásból és fenyegetőzésekből a neveletlen gyerekeik pimasz vigyorából, stb.
Ez van cikkíró. Elegünk van és meguntuk.

metax 2017.02.06. 13:02:36

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Itt köztörvényes bűncselekmény történt, mocsokállat.

Nem takarhatod semmilyen kulturális-szociális-történelmi összefüggésekkel. Fizikai erőszak történt. Az pedig büntetendő cselekmény.

metax 2017.02.06. 13:07:39

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: "Az a nagy büdös helyzet, hogy a romáink eljátszották a bizalmat.."

És a "bizalmatlanság" miatt már lehet ütni őket? Ez már feljogosító tényező az erőszakra?

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.02.06. 13:10:08

Ha jól tudom, akkor volt ennek az ügynek valami olyan részlete, hogy a cigány közmunkások közül csak azt a nem tudom én hányat verték meg, akikkel a főszereplőnek problémája volt, a többire rá se néztek, magyarán nem vaktában ütötték a cigányokat úgy általában. Innentől viszont csakugyan nem nagyon lehet rasszista indítékról beszélni, mert a cigányozás nálunk SAJNOS ugyanolyan általános sértés, mint a messze nem csak melegekre alkalmazott köcsögözés, buzizás, stb. Ettől függetlenül aki a vitás ügyeit így rendezi, azt szigorúan büntetni kell (meg azt az állatot is, aki ehhez Facebookon tippeket ad).

Buchhalter 2017.02.06. 13:44:30

Most már napi szinten lesznek cikkek a szegény romákról??? Hétvégén a kórházi cigo kismama állítólagos megalázása most meg ez a trágyalé? Bezzeg amikor anyámat kirabolta 3 cigo és hiába tett feljelentést 1 év után lezárták eredmény nélkül.Pedig full jól megrajzoltatta az elkövetők fejét! Na ez a jogállam?!

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.02.06. 13:56:35

@metax: ...mocskosállat.....
Hmmmm.

Szóval mindenféle előzmény nélkül merő unalomból történt?....
Aha... életszerű....
Tudod mit? Akkor sem csodálkozom ezen. Mondom, elfogyott a türelem. Sok embernél másképp működik ez. Egyébként én egy szót nem írtam arról, hogy ez így fasza. Arról írtam, hogy már egy-két honfitársunknak rájuk nézni is kiveri a biztosítékot, mert bizony van érzékük a mi kis nációnknak ahhoz, hogyan utáltassák meg magukat. Különösen vidéken ahol a napi megélhetés függ a terménytől és a "sáskajárástól". Ahol a rendőr zokniig be van szarva, mert a szomszéd faluban lakik.
Nem is sorolom. Amíg a romák rá nem döbbennek, hogy így nem lehet élni addig sajnos ez van.

metax 2017.02.06. 14:24:12

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:" Szóval mindenféle előzmény nélkül merő unalomból történt?....
Aha... életszerű...."

Nem unalomból az biztos. Rasszista indítékból sem unaloműzés végett támadunk embertársainkra. De akár rasszizmus, akár valami korábbi sérelem...amin ily módon kívánt elégtételt venni baseballütőkkel, viperákkal, késsel (!) felfegyverkezett nyolc (!) maszkos (!) férfi, tökmindegy.

A fizikai erőszak jogállamban nem megengedett cselekedet. És ha megteszik, számíthat a következményekkel. Az ember már kisiskolás, sőt óvodás korban megtanulja ezt, így nő föl, így szocializálódik. Te nem. Te maradtál ostoba véglény.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.02.06. 14:36:53

@metax: .....A fizikai erőszak jogállamban nem megengedett cselekedet. És ha megteszik, számíthat a következményekkel. Az ember már kisiskolás, sőt óvodás korban megtanulja ezt, így nő föl, így szocializálódik. Te nem. Te maradtál ostoba véglény. .........

Na figyelj kicsit, tündérke.
Én nem személyeskedtem és nem is küldelek el any....ba. Szaladj el a kis sirámaiddal a böribe és nézz körül nagy szemekkel és figyeld meg az arcokat. Az általad felvázolt rettenetet 90%-ban azok a "rejtett erőforrások" követik el. Ami pedig a válaszreakciókat illeti, nem szép dolog, de azért ugye betelhet a pohár...
Az árokparti históriát csak hírből ismered nyakon öntve jó adag rinyálással inkább azzal foglalkozz, hogy mi váltja ki ezeket a reakciókat. Segítek, nem az unalom pubi.....

Debóra_mama 2017.02.06. 17:00:36

@metax: "De akár rasszizmus, akár valami korábbi sérelem...tökmindegy."

Azért téged se az eszedért fognak elrabolni... a cikk pont azt taglalja, hogy nemmindegy...
Pont azon siránkozik, miért nem kapták a súlyosabb ítéletet. Az igazság persze, hogy ez személyes leszámolás volt, mert nem az összes ottlévő romát verték, csak azokat, akikre haragudtak, az nem zavarta a posztolót, vagy hogy gyurcsányosan mondjuk, nem bontotta ki az igazság minden részletét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.06. 17:08:48

Zsuzsika, nagyon bájos, ahogy az egyes esetekből és ítéletekből csak egy-egy motívumot emelsz ki, és az alapján bírálod az ítéletet.

Ha ugyan még emlékszel bírói ténykedésedre, egy ügynek igen sokféle körülménye létezik, az ítélet sem egyetlen alapján születik meg.

Szánalmasan erőlködsz. :( :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.06. 17:10:51

@Debóra_mama:

Természetes, hogy nem zavarta a posztolót, hiszen nem is volt célja az igazság "kibontása". Az ő célja a magyarság állítólagos rasszizmusának minden áron való bizonygatása, ebben a tények és az igazság csak zavarta volna.

okleveles naiv 2017.02.06. 17:37:35

Mit szedsz apafaj? Mondjuk mind1, a lényeg, h v túl sokat, v túl keveset... Majd ha téged pofán csap ey napbarnított svéd mer' teccik neki a mobilod oszt vinné, cső', t meg kicsit helyreteszed, aztán téged visz el a yard, mert rasszista köcsög vagy és lezúztál egy ártatlan ombrét, na majd akkor újraírod ezt a hülyeséget...
Illetve nem, mert az ombré horda lenyom téged aszfaltig, oszt mobilod se lesz, amivel segítséget hívnál, de majd azzal a boldog tudattal távozol a színesbőrűekkel teli végtelen vadászmezőkre, h mekkora pc arc voltál, egy támadódat se cigányoztad le... ó, te...

jotekony koc 2017.02.06. 18:02:46

@Kovácsné: Hol olvastad azt, hogy csak azt a bizonyost verték, akivel problémájuk volt ?
Mert, ha tényleg csak azt a bizonyos cigányt verték, akkor az önbíráskodás és nem garázdaság.
Szomorú, hogy a rendőrség önbíráskodásra bíztatja az állampolgárt ahelyett, hogy intézkedne az ügyében.

eßemfaßom meg áll 2017.02.06. 18:28:15

Érdekes módon a Lászlópetrás képek közül nem azt tette fel a posztba az elfogulatlan szerző amelyiken látszik, hogy egy méterrel messzebb lép hátra mint ahol épp eltaknyol a rendőr elől futó ártatlan.

eßemfaßom meg áll 2017.02.06. 18:37:44

@eßemfaßom meg áll: hazudtam, ez egyáltalán nem érdekes, simán tipikus

Leylandi 2017.02.06. 18:58:18

@jotekony koc: "Hol olvastad azt, hogy csak azt a bizonyost verték, akivel problémájuk volt ?"

Ha ő nem mondja, majd megmondom én: itt.
www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/balatoni-romaveres-rossz-viszony-vagy-rasszizmus-az-ok-585793/
"Az eset már csak azért sem etnikai okokból történt, mert bár az áldozatok cigányok, de az eddigi egyetlen gyanúsított felesége is az – bocsátja előre Udzeliné Murányi Enikő polgármester."

Az "ártatlanul megvert" Bódi famíliát aztán felkarolta a TASZ:
"Ezekről az állításokról kérdeztük Bódiékat, amikor úgy döntöttek, fejezzük be a beszélgetést, mert ez már nem az ő bántalmazásukhoz kapcsolódik, más irányba tereli a cikket, amely végképp viszályt szíthat a faluban. A TASZ munkatársával egyeztetve döntöttek úgy, visszavonják az interjút. Így azt már nem tudtuk megkérdezni tőlük, hogy igazak-e azok az állítások, miszerint többeket becsaptak már, a házukat építő embereket fenyegetéssel fizették ki, húst mérnek és dohányt árulnak hitelre, kamatos pénzzel is foglalkoznak."

jotekony koc 2017.02.06. 19:13:19

@Leylandi: Köszi. Talán azért nem rasszizmus, mert két cigány család egymásközt. Csak hát a rendőr, az bizony nagy hiba. Hogy maffiákat szervez a faluban. Ezt nem lehet ilyen könnyen venni. Talán az lenne a rendőrség dolga, hogy felszámolja a törvénytelenséget és őrizze a rendet, nem pedig az, hogy tömegverekedéseket szervezzen.

rajgy 2018.06.28. 01:31:14

@Kampfer: Nem volt helyes a 3 éves koncepciós ítélet, mert a tumultusban jogos védelemben volt az operatőrnő.
(Ennek a NEM felismerése mutatja a Sándor Zsuzsa szakmai ismereteit.)
uploads.disquscdn.com/images/c36fe5f109e267983db9f40fea1a933abe6e0f480e840dbdf261c442f08d697d.gif
süti beállítások módosítása