Szépelgő handabanda
2017. március 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Szépelgő handabanda

Orbán Viktor nevezte így az emberi jogokat. Frissen esküt tett határvadász tiszthelyetteseket volt szíves tájékoztatni arról, hogy majdani munkájuk során miként kell vélekedniük a menekültek alapvető emberi jogairól. Mert azt, hogy ő és az általa vezetett Fidesz mit gondol erről, azt az egyre durvább, számos nemzetközi egyezményt sértő törvényekből már eddig is tudtuk. Mostantól azonban már a fiatalkorúakat sem védi semmiféle „szépelgő handabanda”, a 14 és 18 év közötti gyerekeket is a drótkerítéssel körbevett konténerekbe zárják, míg menekült státuszukat ki nem vizsgálják.

gyerekek-jeff_j_mitchell-getty_images.jpg

Kép:Jeff J Mitchell-Getty Images

Külföldi lapok, mint az Independent, vagy a svéd Aftonbladet, rajtuk kívük a Nobel békedíjas Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) magyarországi szóvivője, a Katolikus Segélyszolgálat (CRS), a Jezsuita Menekültsegítő Szolgálat (JRS), a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet, no meg a Helsinki Bizottság hónapok óta jelzi a magyar hatóságoknak, hogy a szerb-magyar határon a rendőrök fizikailag bántalmazzák a menekülteket. Azt még értem (dehogy értem!), hogy a "Soros-bérenc" Helsinki Bizottságnak egy szavát sem hiszi el a magyar kormány. De azt talán még Orbán Viktor sem gondolhatja legsötétebb rémálmaiban sem, hogy a katolikus, vagy a jezsuita szolgálatot is Soros pénzeli.

independent.jpg

A Magyar Belügyminisztérium válasz helyett politikai támadásokról, a határvédelem lejáratásának szándékáról filozofált, mintsem hogy a vádakat kivizsgálta volna. Később már azzal érveltek, hogy ugyan megvizsgálták a panaszokat, de nem találtak bűncselekményre utaló gyanút, tehát hamisak a bántalmazásról szóló állítások. Végül Papp Károly országos rendőrfőkapitány elismerte, hogy négy (4!) büntetőeljárás folyik a határon elkövetett állítólagos rendőri túlkapások miatt.

Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivője közel 100 menedékkérő hozzájuk intézett panaszáról számolt be. Ezek a panaszok tavaly nyáron egy hónapon belül érkeztek és mindegyikük bántalmazásról szólt. Feltűnő hasonlóság volt olyan emberek leírásaiban, akik a legkülönbözőbb helyekről érkeztek, nem beszélték egymás nyelvét, sőt nem is találkoztak egymással. 

andrea_contena-orvosok_koordinatora-aftonbladet.jpeg

Az Orvosok Határok Nélkül koordinátora

A most megjelent brit és svéd riportok szerint a menekültekkel szemben alkalmazott bántalmazások, kegyetlenkedések száma ugrásszerűen megnőtt a tavalyiakhoz képest. Az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet adatai is ezt támasztják alá. Korábban – mondják – Magyarországról Szerbiába visszazsuppolt 2-3 áldozatot ápoltak a belgrádi kórházakban, most akár 20 bántalmazottat kell kórházba vinniük egy-egy nap alatt. A menekültek szerint egyenruhások és kutyások okozták sérüléseiket. Az orvosok pedig látják, hogy a sérülések ökölcsapásoktól, gumibotoktól és kutyaharapásokból származnak. Mindezt fotókkal is dokumentálták.

serules4-msf_sea.jpg

fejserules-msf_uk_press_office.jpg

serules2-msf_sea.jpg

serulesek-.jpg

serules3-msf_sea_1.jpg

 

 

 

 

 

Fotók: Orvosok Határok Nélkül

A HRW-nak többen is beszámoltak arról, hogy sérüléseiket az egyenruhások tonfával, ököllel és rugdosással okozták. (Ha esetleg békés olvasóim nem tudnák, mi az a tonfa, elmondom: egy olyan bot, amelynek tengelyére merőleges nyele, vagyis fogója van, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, legálisan csak fegyveres és rendvédelmi szervek számára értékesíthető.)

tonfa-obsit_military_shop.jpg

Kép: Obsit Military Shop

Grisham egyik könyvében fehér férfiak meggyaláznak és csaknem megölnek egy fekete kislányt. A gyerek apja lelövi a tetteseket. Az apa védője így szól a fehérekből álló esküdtszékhez: „mielőtt döntenének, hunyják le a szemüket és képzeljék azt, hogy a meggyalázott kislány fehér”.

ha_olni_kell-filmvadasz_org.jpg

Hadd mondjam én is azt mindazoknak, akik elhiszik Orbán menekültellenes propagandájának, hogy az emberi jogok szépelgő handabandázások: hunyják be a szemüket és képzeljék azt, hogy mindez velünk történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312332409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói Etikai Kódex áltudományos 2017.03.12. 17:51:05

A jelenlegi Bírói Etikai Kódex az áltudományos társaságok és és fanatikus vallási szekták színvonalán van. Megjegyzem, hogy az úgynevezett "jogtudománnyal" is gondok vannak. A "dr." például nem tudományos fokozat és megtévesztik a használatával az em...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.03.12. 17:52:24

A jelenlegi Bírói Etikai Kódex az áltudományos társaságok és és fanatikus vallási szekták színvonalán van. Megjegyzem, hogy az úgynevezett "jogtudománnyal" is gondok vannak. A "dr." például nem tudományos fokozat és megtévesztik a használatával az embereket.

erkolcstan.blog.hu/2017/03/12/biroi_etokai_kodex_altudomanyos

Kampfer 2017.03.13. 07:47:38

Tisztelt bírónő!

Sajnálom, de az az érzésem, hogy ön ismét csúsztat! Tényként kezel személyes vallomásokat. Nem bizonyított történeteket tényként kezelni pusztán azért, mert azt négy-öt-hat szervezet is ismételgeti, szerintem több, mint hiba!

"Frissen esküt tett határvadász tiszthelyetteseket volt szíves tájékoztatni arról, hogy majdani munkájuk során miként kell vélekedniük a menekültek alapvető emberi jogairól."

És ennyi, itt befejezi a mondandóját bírónő! Pedig ez is elhangzott:

"Határozottságot és emberséget várunk önöktől"! Ez miért nem kapott hangsúlyt?

"Mostantól azonban már a fiatalkorúakat sem védi semmiféle „szépelgő handabanda”, a 14 és 18 év közötti gyerekeket is a drótkerítéssel körbevett konténerekbe zárják, míg menekült státuszukat ki nem vizsgálják."

Bírónő! Melyik fiatalkorúról beszél? Azt, amelyik annak vallja (hazudja) magát, vagy arról, amelyikről IGAZOLHATÓ, hogy fiatalkorú? Mivel NEM MŰKÖDNEK EGYÜTT a hatóságokkal jól körülírható célok miatt!
Továbbá HAZUGSÁG azt állítani, hogy bezárják őket! NEM ZÁRJÁK BE, egyszerűen nem engedik be őket mindenféle bemondásra az országba! És ezt nagyon jól is teszi a kormány! Aki azt állítja, hogy ezeket a MIGRÁNSOKAT bezárják, az csúsztat, rosszabb esetben hazudik. Bármikor elhagyhatják a tranzitot! Szerbia felé, persze...

"Külföldi lapok, mint... ...no meg a Helsinki Bizottság hónapok óta jelzi a magyar hatóságoknak, hogy a szerb-magyar határon a rendőrök fizikailag bántalmazzák a menekülteket."

Az egyik átveszi a másik sztoriját, ráerősít és ismételgeti. Ettől ez még nem lesz igaz! Bizonyíték nélkül ezek csak üres vádak, egyszerű fecsegés. Politikai marketing, semmi több!

"Azt még értem (dehogy értem!), hogy a "Soros-bérenc" Helsinki Bizottságnak egy szavát sem hiszi el a magyar kormány. De azt talán még Orbán Viktor sem gondolhatja legsötétebb rémálmaiban sem, hogy a katolikus, vagy a jezsuita szolgálatot is Soros pénzeli."

Nem kell azt gondolni. Bár, emlékeim szerint épp a katolikusok nyilatkozták, hogy a sérülésekről tudnak, maguk is megerősítették, hogy elláttak ilyen migránsokat. De azt NEM tudják bizonyítani, hogy a sérülések hol és mikor keletkeztek! Elgondolkodtató, nem?
Bírónő! Tökmindegy, ki pénzeli ezeket a szervezeteket. Nem bizonyította egyik sem az állításait, egyszerűen csak vádaskodnak.

"A Magyar Belügyminisztérium válasz helyett politikai támadásokról, a határvédelem lejáratásának szándékáról filozofált, mintsem hogy a vádakat kivizsgálta volna."

Egyrészt a Belügyminisztérium helyesen teszi, hogy kiáll a rendőrök és katonák mellett, továbbá nem téved, amikor a határvédelem lejáratását feltételezi!
Másrészt hazugság, hogy nem vizsgált ki eseteket! Már többször megerősítették, hogy voltak ilyen kivizsgálások, valamint a frontex tisztjei is a helyszínen vannak, ők sem erősítettek meg ilyen eseteket!

"...az UNHCR magyarországi szóvivője közel 100 menedékkérő hozzájuk intézett panaszáról számolt be. Ezek a panaszok tavaly nyáron egy hónapon belül érkeztek és mindegyikük bántalmazásról szólt. Feltűnő hasonlóság volt olyan emberek leírásaiban..."

És ez ,mit bizonyít, tisztelt bírónő? Ön bizonyítékként fogadná el ezt egy büntetőperben? Feltűnő egyezés, jellemző körülmény, amit BIZONYÍTANI kell! Addig ez csak vádaskodás, semmi több.

"A most megjelent brit és svéd riportok szerint a menekültekkel szemben alkalmazott bántalmazások, kegyetlenkedések száma ugrásszerűen megnőtt a tavalyiakhoz képest."

Ismét az előző probléma merül föl. Az elbeszélések és a sérülések száma valóban változhat. De továbbra sem tisztázottak a sérülések keletkezésének körülményei, azok helye és ideje!

"Az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet adatai is ezt támasztják alá."

Mit? Az elbeszéléseket vagy a vádakban megfogalmazottakat esetleg BIZONYÍTANI is tudják? Az, hogy a dokik ugyanazt mondják (feltételezik), amit a többi migránstámogató szervezet, még nem bizonyíték, csak a vádak ismételgetése!

"A menekültek szerint egyenruhások és kutyások okozták sérüléseiket."

A MIGRÁNSOK meg tudták állapítani az egyenruha és a kutya alapján, hogy magyar szervek bántalmazták őket? Az ugye nem lehetséges, hogy egy szerb tanya felindult gazdája püfölte el a migránst és engedte rá a kutyáját??? Egy tárgyaláson megállná a helyét egy ilyen vád, bírónő???

"Az orvosok pedig látják, hogy a sérülések ökölcsapásoktól, gumibotoktól és kutyaharapásokból származnak. Mindezt fotókkal is dokumentálták."

Erről nincs is vita, csak az ököl és a kutya gazdájával, valamint a sérülések elszenvedésének körülményeivel kapcsolatban!

"...hunyják be a szemüket és képzeljék azt, hogy mindez velünk történik."

Elképzeltem.

Nem hazudok! Nem dobálom el az irataimat! Megköszönöm a segítséget! Együttműködöm a szervekkel! Nem követelek Turult és kunhalmokat a másik ország főtereire! Nem taposom le mások munkáját és kertjeit! Nem lopok! NEM AKAROM MEGÖLNI a befogadó nép tagjait! Nem tapsikolok, ha egy honfitársam kamionnal legyilkolja őket!
Vagy én képzelem el rosszul, bírónő???
Kamp.

Kampfer 2017.03.13. 08:18:17

Habár az előző posztja alatt is élénk vita folyt, azonban továbbra is ALAPVETŐ nézetkülönbség van ezen szervezetek (és bírónő) véleménye és a lakosság egy jelentős részének a véleménye között!

Mindjárt az első különbség: ezek NEM MENEKÜLTEK, egyszerűen csak KÖZÖNSÉGES MIGRÁNSOK! Korra, nemre való tekintet nélkül! Mivel nem felelnek meg annak a feltételnek, miszerint közvetlenül háború sújtotta területről érkeztek (továbbá jelentős részük biztonságos országból érkezik), valamint nem is működnek együtt a hatóságokkal úgy, ahogy azt az említett egyezmény megköveteli tőlük! Sem a görögöknél, sem a macedónoknál, sem a szerbeknél, bolgároknál nem akarja őket megölni senki! Nincsenek fenyegetve a bőrszínük, nemzetiségük, vallásuk okán! Ergo erre hivatkozva nem kérhetnének menedékjogot Magyarországon! DE VALAMI MÉG ENNÉL IS FONTOSABB! Ha így is lenne, a határzárat megrongálva, a hatóságokat tudatosan elkerülve, majd megtévesztve megpróbálni kivonni magukat a hivatalos eljárás alól szerintem már önmagában indok arra, hogy AZONNAL ELVESZÍTSÉK MINDEN JOGUKAT BÁRMIFÉLE menedékkérelemre! Azonnal el kell távolítani őket az országból!
Amiről bírónő beszél, az teljesen korrekt és követendő eljárás volt '39-ben a lengyelek esetében, '91-'92-ben a délszlávok esetében és most is az volna Ukrajna esetében, ahol fegyveres konfliktusok zajlottak (bár az ukránoknál területileg erősen szegregált a konfliktus)! De a MIGRÁNSOK esetében nem áll fenn ez a körülmény! Tehát a migránstámogatók és az unio érvelése hibás!
De továbbgondolva a helyzetet, azt kell mondjam, hogy ha valóban menekültként tekintenénk a migránsokra, akkor is fölmerül két kérdés!

1. Elmondásuk szerint sem akarnak ide jönni, csak át akarnak haladni (a menedékkérelmet is csak ezért adják be, ez ön is tisztán látná, ha nem homályosítaná el a tekintetét az orbángyűlölet lila felhője). A kormány sem akarja, hogy itt legyenek a migránsok! A lakosság elég erős állásfoglalást adott azzal kapcsolatban, hogy nem akar itt látni ilyen embereket. Erre az országnak, a kormánynak MINDEN JOGA MEGVAN! Ahhoz is, hogy érvényt szerezzen a döntésnek. A migránsok a fritzekhez/svédekhez/norvégokhoz vágynak. Ez így rendben is van. El kell menni Belgrádba a vágyott ország követségére és menekültvízumot kell kérni tőlük (persze ott célszerű nem eldobálni az iratokat és nem hazudozni, továbbá ott a 'nofinger' nem biztos, hogy nyerő)! Ha megkapták, már mehetnek is tovább LEGÁLISAN a vágyott országba. De ha nem, akkor így jártak, el kell fogadni. De akkor miért kellene a magyar kormánynak menekültként tekinteniük rájuk, ha a többi európai kormány nem tekinti őket annak? Biztonságos országban vannak? Igen. Az nem indok, hogy szörnyű az élet a táborban. Lehet, hogy az! Csenyétén is szörnyű az élet.
2. Ha egy menedékkérő úgy viselkedik egy országban, ahogy azt a migránsok tették/teszik szerte Európában, akkor milyen alapon várható el egy kormánytól, vagy a lakosságtól, hogy ezt tolerálja? Milyen (akár emberi) áldozatok várhatók el egy néptől, lakosságtól azért, hogy feltétlenül megfeleljenek egy elfuserált egyezmény betűjének, avagy néhány ön által emlegetett szervezet elvárásainak? Ki mondja meg, hogy ki a fontosabb: a migráns vagy a honpolgár? Kinek az élete kell inkább számítson egy országban: a saját polgáré, vagy a menekültnek hazudott migránsé? Az utóbbi évek sajnos komoly alapot szolgáltattak ahhoz, hogy föltegyük ezeket a kérdéseket! És az az érzésem, tisztelt bírónő, hogy ön erre rendszeresen hibás válaszokat ad! Ha ezt meggyőződésből és személyes érzésből teszi, akkor meg tudom érteni, mert a saját meggyőződéséért áll ki. Akkor is, ha az nem népszerű, vagy hibás! De akkor azért érveknek hatni kellene önre és a véleményére! De ha mindezt egyszerű 'orbánfóbia' motiválja, akkor tényleg nem értem a véleményét! Mert komolyan nem tudom megérteni, hogy a kormány iránti gyűlöletének igazolása megéri magyar polgárok életének a veszélyeztetését, a közbiztonság, közegészségügy, társadalmi rend felbomlásának veszélyét? Ér annyit egy migráns (aki nem is menekült), hogy a brüsszeli, párizsi, berlini, bécsi és stockholmi események bekövetkezésének kockázatát felvállaljuk? Valóban szükségünk van a párhuzamos társadalmak kockázatára? Egy egyébként is terhelt társadalom és ingatag gazdaság vállára venni egy ilyen terhet?

Hogy a magam véleményét is világossá tegyem: ha ismét menekülnie kellene a lengyeleknek, a horvátoknak, a szlovéneknek vagy akár az erélyi magyaroknak, akkor azt mondanám, hogy aznap kellene átengedni a menekülőket a határon, mert MENEKÜLTEK! Jól is tettük a múltban, hogy ezt tettük! De ezekért a MIGRÁNSOKÉRT SEMMIT SEM KELLENE TENNÜNK! Nem azért, mert messziről jöttek, hanem azért, amilyenek! És ahogy viselkednek. Velük szemben jó döntésnek tűnik a kerítés, az aknamező és a géppuskás őrtorony! És a pofon is szalonképes! De mindenkinek jobb lenne, ha messzire elkerülnénk egymást, mert látható, hogy semmi jó nem származik abból, ha ide jönnek! Ezt kellene megérteni!
Üdvözlettel: Kamp.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.13. 10:39:48

A kormány viselkedése megfelel a nemzetközi jognak, pont.

illaim 2017.03.13. 11:32:06

@Kampfer: Mi ez a szépelgő handabanda ? azért mert maga egy bolsevik náci embertelen sejthalmaz, a lakosság csak azon része támogatja a nézeteit
akik benyalták a kormány aljas propagandáját!
Az erről szóló népszavazást a lakosság nagy része elutasította! Miért hivatkozik többségi támogatásra? Miért hazudozik?
Már a nickneve is árulkodó, talán mégis az Anulu illene magához leginkább!

Kampfer 2017.03.13. 11:45:47

@illaim: "azért mert maga egy bolsevik náci embertelen sejthalmaz, a lakosság csak azon része támogatja a nézeteit
akik benyalták a kormány aljas propagandáját!"

Ez leginkább rólad szól és nem rólam. Nem érv, dühöngésnek harmatgyenge, lépjünk tovább.
A kormány propagandája nem volt szükséges személyes tapasztalatokhoz és véleményalkotáshoz sem. El kell olvasni a vonatkozó egyezményt és már látni is fogod, miről írtam. Segítek! Az előző posztban belinkelték.

"Az erről szóló népszavazást a lakosság nagy része elutasította! Miért hivatkozik többségi támogatásra?"

A kiírt népszavazáson a jogosultak 44,6%-a részt vett és szavazott. Ezek DÖNTŐ többsége elutasította a kérdésben megfogalmazottakat. A lakosság nagy része nem élt a jogával.

"Miért hazudozik?"

Az, hogy szövegértési problémáid vannak, nem jelenti azt, hogy hazudozom. Az csak azt jelenti, hogy az oktatásodra fordított pénz ablakon kidobott pénz volt.

"Már a nickneve is árulkodó..."

Nagyon helyes! Értelmezni is tudni kell, nem csak olvasni.

"talán mégis az Anulu illene magához leginkább!"

Ez is egy vélemény, szórakoztasd vele magad nyugodtan. Bár, a hozzászólásod érdemi és 'értelmes' tartalmát illetően az kell mondjam, hogy a botsáskáét eléri, de egy laborcsimpánzét már közel sem!
Kamp.

VaradiJanos 2017.03.13. 12:09:20

Gyerekek? Még a löttyedt vénasszony-muffját is megbandáznák. Nem kívànok ilyesmit. Bíróbula talán igen? Akkor sok sikert.

konrada 2017.03.13. 12:30:17

@illaim:
Jaja! Győztek az igenek 2%-ban!!!

illaim 2017.03.13. 12:58:12

@konrada: Pontosítva! A többség szóra se méltatta ezt a népszavazási bohózatot! LOL

illaim 2017.03.13. 13:04:50

@Kampfer: "A kiírt népszavazáson a jogosultak 44,6%-a részt vett és szavazott." Ja és az 55,4%-a szóra se méltatta a kormány népszavaztatási bohózatát! ÉRVÉNYTELEN LETT !! A többi blablát meg beszélje meg a pszichológusával. LOL

Kampfer 2017.03.13. 13:39:37

@illaim: "a és az 55,4%-a szóra se méltatta a kormány népszavaztatási bohózatát!"

Tehát ezek véleménye politikai értelemben irreleváns. A joguk és lehetőségük megvolt hozzá, hogy kinyilvánítsák. Nem tették. Ő dolguk.

"ÉRVÉNYTELEN LETT !!"

Közjogi értelemben véve igen. Vagyis az eredménye NEM KÖTELEZTE az Országgyűlést és a kormányt semmire sem. Az eredményét azonban figyelembe vehették és annak mentén cselekedhettek. Ez a kormány JOGA! És ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy korlátolt és egybites vezérlőddel te mit próbálsz gondolni!

"A többi blablát meg beszélje meg a pszichológusával. LOL"

Olvasva soraid és sejtve az egyszerű fejedben munkálkodó káoszt úgy hiszem, neked lenne szükséged valamire! De az biztosan nem pszichológus...

Egyébként azóta sem sikerült megérteni a poszt és a hozzá írottak közötti összefüggést, igaz? O.m.g.!
Kamp.

Netuddki. 2017.03.13. 14:06:46

"hunyják be a szemüket és képzeljék azt, hogy mindez velünk történik."

A vitz az, hogy még velünk is megtörténhet, magyarokkal. Aki ennyire semmibe veszi ismeretlenek emberi jogait, szerinted mennyire veszi figyelembe azokét akik ebben az országban élnek és magyar állampolgárok?

Kampfer 2017.03.13. 14:26:52

Csak még egy észrevétel, Bírónő!

"Szépelgő handabanda. Orbán Viktor nevezte így az emberi jogokat."

Szerintem ez is csúsztatás! A jogvédő szervezetek és a 'civil' segítők által propagált álláspontot és azok bizonygatását nevezte annak (szövegből ez jön le)!

@Tibi !: "Aki ennyire semmibe veszi ismeretlenek emberi jogait..."

Melyik emberi jogot nem veszi figyelembe a kormány és a határzár? Engedély nélkül határon átlógni, határzárat rongálni nem alapvető emberi jog.
Kamp.

dr. jenőke (jenőke) 2017.03.26. 23:44:17

@Kampfer:

Az a betűd elvesztette umlautos (ä) jellegét.
Vigyázz jobban a dolgaidra. Lehet, még megtalálhatod valahol.
süti beállítások módosítása