Jogi bolhából politikai elefánt
2017. július 09. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Jogi bolhából politikai elefánt

Kezdjük a végével: a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette a Komáromy Gergővel szemben elkövetett kényszerítés gyanúja miatt indított eljárást.

komaromy-magyar_narancs.jpg

Kép: Magyar Narancs

A történet akkor kezdődött, amikor a ligetvédőként megismert Komáromy Gergő festékes lufikkal megdobálta a Szabadság téri szovjet hősi emlékművet. A rendőrség persze azonnal elvitte, a bíróság pedig gyorsított eljárásban garázdaság miatt 30 ezer forintra büntette. (Ennek indokoltságát most ne vitassuk, mert nem erről szól a mai mese.)

emlekmu-pestisracok.jpg

Kép: PestiSrácok

Az emlékmű megdobálása miatt éktelen haragra gerjedt Magomed Daszajev, csecsen származású, hontalan (vagyis semmilyen állampolgárságú), tizenvalahány éve Magyarországon tartózkodó, „befogadott” jogállású üzletember. Haragját egy orosz nyelvű zárt Facebook csoportban öntötte szavakba: „az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. …Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném.” Rajta kívül a zárt csoport számos tagja kommentelt hasonló stílusban. A bejegyzésre az Index lelt rá és tette közkinccsé.

magomed-index_hu.jpg

Magomed Daszajev, Kép: index.hu

Magomed a messengeren levelet írt Komáromynak, a kevéssé kedves „Hi Idiot” megszólítással. (A messenger személyes, nem nyilvános csevegés) Az üzenetben sem Magomed, sem Komáromy szerint nem volt fenyegetés. Komáromy az ATV-ben így nyilatkozott: „Nyilván valami fenyegető jelleg volt benne, de én nem éltem meg fenyegetésnek, ami abból is látszik, hogy egyből válaszoltam neki, hogy nyugodjon meg, azóta már beláttam az egésznek a kegyeletsértő jellegét. Tucatjával kaptam a barátaimtól is üzeneteket, hogy ez egy nagyon nagy hiba volt, mert konkrétan kiskatonák síremlékét gyaláztam meg.”

Ilyen előzmények után került sor arra, hogy nyilvánosságra hozták azt a videót, amelyben Magomed és Komáromy együtt ülnek egy Szabadság téri kávézóban, és Komáromy elnézést kér, amiért lemosható festékkel megdobta a szovjet emlékművet. „Nekem a videóval semmi problémám nincsen, konkrétan ez az ember engem biztosan nem akar bántani, sőt mindent megtett annak érdekében, hogy bajom ne legyen” – nyilatkozta utóbb.

komaromy_csecsen-heti_valasz.jpg

Kép: Heti Válasz

Tényi István országos feljelentő azonban úgy érezte, hogy akcióba kell lendülnie, feljelentését kényszerítés gyanúja miatt küldte meg a rendőrségnek. Ez alkalommal magas szintű pártfogóra talált, hisz maga Orbán Viktor kérte fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgálják ki, a Magomed néven ismertté vált csecsen férfi kényszerítően, fenyegetően lépett-e fel. Kár, hogy Tuzson Bence kommunikátor erre nem számított, amikor azzal hárított, hogy „a kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében, Komáromy, ha akar, tegyen feljelentést.” Az LMP meg egyenesen az orosz nagykövetet kérette volna be Magomed miatt: „az ellenzéki aktivista megfélemlítése ugyanis a magyarországi orosz befolyás egyik megnyilvánulásaként értelmezhető.”

orban-index_hu_1.jpg

Kép: Index.hu

A politikai vihar után ideje tisztázni, mi is az a kényszerítés: „Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” És mi a Btk. szerint a fenyegetés: „…súlyos hátrány kilátásba helyezése, amely alkalmas arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen.”

Összegezzünk! 1. Magomed egy zárt orosz nyelvű csoportban „fenyegetőzött”, ez a szöveg csak az Index révén került nyilvánosságra, nem arra szánták. 2. Magomed levele Komáromyhoz durva hangú volt, de nem fenyegetett. 3. Komáromy már a levél előtt megbánta, hogy kegyeletsértő volt. 4. Egymás között tisztáztak mindent és közös elhatározással készült a videó. Azaz, a bűncselekménynek egyetlen tényállási eleme sem valósult meg.

Komáromy szerint: „a kormány kirakatügyet kreált, hogy bizonyítsák, őt akkor is megvédik, ha a kabinet politikája ellen tüntet.” Vele értek egyet.

komaromy-mno_hu.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5312651323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2017.07.10. 07:52:17

1. Nincs semmilyen utalás arra, hogy a fenyegetést konkrétan annak kell címezni, akit kényszeríteni akarnak. Ha valakinek a gyerekét fenyegetik meg azért, hogy ő valamit csináljon, ugyanúgy felé irányuló fenyegetésnek számít. 2. Ennek nincs jelentősége az előzőek miatt. 3. Ez is lényegtelen, a belső megbánás nem ok arra, hogy valakit nyilvános megaláztatásra kényszerítsenek. 4. Ezt nem sikerült bizonyítani, csak azt, hogy az áldozatnak nem érdeke az, hogy ebből ügy legyen. De ez hivatalból üldözendő bűncselekmény, Gulyás önérzete és becsülete magánügy, a magyar állampolgárok biztonsága közügy.

Lucifer Morningstar 2017.07.10. 07:54:02

A kormány gyönyörűen demonstrálta, hogy egy redvás komcsi bármikor fenyegetheti egy neki idegen ország lakóját, ha a mocskos eszméi megfelelnek a kommer kormány elvárásainak, akkor nyugodtan megteheti, természetesen mindezt a nacionalizmus gőzébe burkolt agymosott idióta birkák hathatós támogatásával .

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2017.07.10. 08:02:05

Találó a blog neve. Jogász - azaz emberi tényezőket szándékosan nem veszünk figyelembe, csak a jogot.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:22:05

A másik cikk, hogy a kormány semmit nem tesz, és hagyja hogy terrorizálják az ellenzéki aktivistákat, na az meg a fiókban rohad meg.

chrisred 2017.07.10. 08:27:15

@Legeslegalja: Miért, mit tett? Kitiltotta Mohamedet?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:37:38

@chrisred:

Kérdezd meg a blogírót, vagy Komáromit:

"Komáromy szerint: „a kormány kirakatügyet kreált, hogy bizonyítsák, őt akkor is megvédik, ha a kabinet politikája ellen tüntet.” Vele értek egyet."

Muad\\\'Dib 2017.07.10. 08:51:35

Azért ez már kemény. Hetekig azzal volt tele a sajtó, hogy így meg úgy fityesz, nem védi meg az állampolgárait. Komáromy szimpatizánsai körbesírták az összes blogot és oldalt (444, index), hogy ez felháborító. Most meghallgatom ugyanazoktól, hogy nem is volt fenyegetés és mekkora köcsög már ez a fityesz, hogy ebből ügyet csinált.
Ilyenkor már tényleg felesleges sírni és röhögni kell. Meg is tenném, ha nem maradna az én nyakamon is a fityesz 2018 után a hasonló ügyek miatt. Viktor már csak egy kávét kér...

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.10. 08:54:34

Azt történt, hogy egy orosz migráns megfenyegetett egy magyar állampolgárt.
Erről Viktor döntött, hogy nem kell vele foglalkozni.
Majd úgy döntött hogy mégis kell.
Majd úgy döntött hogy ne legyen semmilyen következménye.

Ez ma a magyar jogállam állapota. Az orosz migránsok simogatásáról nem is beszélve.

A szabadságtéri orosz emlékművet, mely a sztálinista népirtásnak és a diktatúrának állít emléket, minden jó érzésű magyar ember ledöntené.
Persze Orbán Viktort, a kommunista ideáival és maffia kormányával együtt ezt nem zavarja, hiszen máig védi a komcsi barátait és rokonait az ügynöktörvény akadályozásával.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:57:17

@Muad\\\'Dib:

Pontosan erről van szó.

Van sapka, nincs sapka.

Egyre szánalmasabb a ballibek vergődése.. :)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:03:14

@Orbán Hazaáruló Viktor:

Én úgy emlékszem, GYurcsányék és az MSZP is védte azt az emlékművet, holmi Jobbikosok festékes vödreitől, és bár 12 évig volt ballib kormány hatalmon, mégse lett nyilvános az ügynöklista egyszer sem.

chrisred 2017.07.10. 09:06:36

@Legeslegalja: A következtetés logikus és egyszerű: Gyurcsány=Orbán. Az orbánisták valójában gyurcsányisták is egyben, hiszen Orbántól szó nélkül eltűrik a gyurcsányi tetteket.

Muad\\\'Dib 2017.07.10. 09:09:23

@Orbán Hazaáruló Viktor:
Azért 2006-ban Budaházy is kapott 200 000 pénzbirságot az emlékmű megrongálásáért. Sőt - mivel nekem nem szelektív a memóriám - még arra is emlékszem, hogy akkortájt a fórumokon a jobboldaliak voltak felháborodva ez emlékművön és a baloldaliak védték, miszerint a nácik ellen harcoló katonák megérdemlik, hogy ott maradjon az emlékmű. 180 fokos fordulat után ma a helyzet az ellenkezője az akkorinak. Szép is ez az "elvű" balkáni kis koszfolt, amit Magyarországnak hívunk.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:10:03

Azért volt ott némi MSZP és SZDSZ is.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:12:13

@Muad\\\'Dib:

180 fokos fordulat csak a ballibeknél van.
Az emlékmű és Paks kapcsán is, amit egykoron maga Gyurcsány rektifikált, az MSZP-SZDSZ kormány teljeskörű támogatásával.

Rendszeresen segget csinálnak a szájukból.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.07.10. 09:16:06

@Legeslegalja: Orbán 4-es metró építésének leállításáról majd újraindításáról már nincs emléked igaz?

Rendszeresen segget csinálsz a szádból...

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:20:14

@Orbán Hazaáruló Viktor:

Én úgy tudom Demszky kampányolt 20 éven keresztül a 4-es metróval, és a 12 év MSZP-SZDSZ kormány alatt néhány kapavágás történt mindössze ez idő alatt.

Aztán Tarlós építette meg ezt is. Mint minden más ballib ígéret cunamit.
Pl Moszkva tér.

Sir Galahad 2017.07.10. 09:28:37

Nekem az a véleményem, hogy ha az emlékmű alatt tényleg katonák nyugszanak, őket méltó tiszteletadás mellett egy rendes katonai temetőben kellene a bajtársaik közé eltemetni. Az emlékművet pedig le kellene bontani és múzeumba vagy emlékparkba helyezni. Értem az oroszok ragaszkodását, de ha az észteknek sikerült ugyanezt elérni, menne nekünk is.

Muad\\\'Dib 2017.07.10. 09:30:26

@Legeslegalja:
"...A magyar zászlókat lobogtató mintegy kétszáz fő csoport előtt Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője úgy fogalmazott: "az '56-os forradalom zászlójából kivágott Rákosi-címer az emlékműre került. Miért kell őrizni az átkos címert?"
"Diktatúra van ma is, csak demokráciának álcázzák" - jelentette ki Wittner Mária, hozzátéve, ha a demokráciát bizonyítani akarják, akkor vigyék oda az emlékművet, ahol méltón emlékezhetnek azok, akik akarnak..." origo.hu (2006)
Csak a baloldalnál, mi?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:36:46

@Muad\\\'Dib:

Én nem tudok arról, hogy Wittner azóta védené az emlékművet.
Vagy más jobboldali, aki egykor az elbontását követelte volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 10:52:52

Nem látok itt semmi problémát. Komáromy csinált egy őrült böszmeséget, katonasírokat gyalázott meg. De aztán józan fejjel belátta, hogy ez hiba volt.

Daszajev érthető módon berágott a sírgyalázáson és ennek nem túl kedves stílusban hangot is adott. Az interneten naponta hangzanak el komolyabb fenyegetések. Ráadásul Daszajev saját nevében "fenyegetett", amit biztos nem tett volna meg, ha valóban ártani akart volna Komáromynak. Ha valaki tényleg értani akar valakinek, az nem saját néven fog fenyegetőzni.

Komáromy még Daszajev megrovó szavai előtt nyilvánosan megbánta tettét.

Innentől ugyan miért kellett volna Daszajevnek bármiért is fenyegetnie Komáromyt? Hogy újra megtegye azt, amit előtte már fenyegetés nélkül is megtett? Csak annyi történt, hogy közös megegyezéssel Komáromy a megbánó szavait oroszul is elmondta, hogy az érintett néphez tartozók is értesüljenek: nem komolyan gondolta, megbánta, bocsánatot kér.

Ez egy abszolút normális, emberi rendezése volt a dolognak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 11:00:29

@Legeslegalja:

Ha jól tudom, a 3-as metrót konkrétan Demszky vitette ki a Lehel tértől Újpestig. Az előtte regnáló jobboldali kormány ill. városvezetés hosszú évekig konzerválva őrizgette a kész állomásokat, pedig minimális ráfordítással már akkor is üzembe lehetett volna helyezni a vonalat.

Valami miatt a Fidesz ill. a jobboldali kormányok ellenszenvvel viseltetnek a metróval szemben. Fogalmam sincs, miért.

turulpina 2017.07.10. 11:01:33

@MaxVal BircaMan HJCD: ótvar hontalan oroszszopadék, mikor takarodsz már el szibériába

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 11:07:50

Jobban belegondolva Daszajev ezzel a lépésével inkább megvédte Komáromyt. Simán előfordulhatott volna ui., hogy egy magát sértve érző orosz/csecsen/akármilyen személy alaposan megtanítja Komáromyt kesztyűbe dudálni. Az oroszul is közzétett bocsánatkérése után ez a veszély alaposan csökkent.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 11:15:38

@chrisred:

"a belső megbánás nem ok arra, hogy valakit nyilvános megaláztatásra kényszerítsenek."

Senkit nem aláztak meg. Abban sincs semmi megalázás, ha valaki önként és nyilvánosan elismeri hibáját és bocsánatot kér. Én ezt az eljárást sokkal gerincesebbnek tartom, mint kussolni az elkövetett sírgyalázás után.

Bár nem így történt, és nem volt kényszerítés, azért én úgy látom, hogy ha valakinek volt bátorsága meggyalázni egy sírt, akkor ahhoz is legyen bátorsága, hogy vállalja ennek következményeit. A nem egészen törvényeseket is beleértve, hiszen ő maga is törvényt sértve gyalázta meg a sírt. Márpedig aki törvényt sértve sért meg másokat, az ne csodálkozzék, ha a válasz sem lesz egészen törvényes.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 11:33:55

@chrisred:

Nem volt fenyegetés, hanem mérges reakció, ami nem bűncselekmény.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 11:36:22

@Lucifer Morningstar:

Ilyen a demokrácia: nem csak a liberálisoknak van szólásszabadságuk.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 11:41:31

@Sir Galahad:

Államközi megállapodás van az emlékműről. Cserébe az orosz fél gondozza a voronyezsi temetőt.

Sir Galahad 2017.07.10. 11:49:58

@MaxVal BircaMan HJCD: A temetők kölcsönös gondozása rendben van, az elesettek megérdemlik a tiszteletet, de gondolom Moszkva központjában nincs egy hatalmas márványoszlop, ami a magyar hadsereg dicsőségét hirdeti.

chrisred 2017.07.10. 12:02:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehát ez történt: egy magát sértve érző orosz-csecsen megtanította Komáromyt kesztyűbe dudálni. Nem azon van a hangsúly, hogy Komáromy megérdemelte, hanem hogy ezt Magyarországon egy magyarral meg lehet csinálni. Innentől a csecsenek fogják eldönteni, hogyan viselkedhetünk Budapesten?

chrisred 2017.07.10. 12:04:28

@chrisred: "Ha Magyarországon élsz, tartsd tiszteletben a csecsen kultúrát!"

1349973572759 2017.07.10. 12:06:39

Mi van libserákok, a pride után nem tetszik az Orosz emlékmű?
Pedig meg kell, hogy hajoljunk a nagy orosz kultúra előtt, Putyin a világ legeslegnagyobb politikusa. De ti ezt nem értitek, mert a jólét bűvöletében éltek.
Nem jólét kell hanem hazaszeretet. Idióták.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 12:11:04

@Sir Galahad:

Ez van, aki győz egy háborúban, annak mindig kedvezőbb a helyzete.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.10. 12:12:25

Én elgondolkodtam ezen a zacskós dobáláson meg az emlékműveken. Nincs ebben az ügyben semmi néznivaló, lehet tovább menni.

A nagymagyarbüszkeséget sem alázza az a körülmény, hogy a szulejmán szultán sírja világörökség része lesz. No nem kell megijedni, nem törökországban, hanem itten, nálunk.
Igaza van a Magomednek, mit képzel egyetlen magyar is, aki haragszik a szovjet hősök(?) magyarországi emlékműveire. Mert a dobáló sem mondta, hogy a halott katonákra, vagy azok emlékére haragudna, csak az emlékműre.

Mellesleg hősök azok, akik háborúban ide jöttek, lőttek a magyarokra és neadj isten vissza találtak rájuk lőni? Igen, hősök a saját népüknek. De miért nekünk? Hősök azok a magyarok, akik elmentek/vittek a Don kanyarba és ott meghalltak? Igen, nekünk, de nem azoknak, akikre lőttek.

Talán az idegen földben eltemetett katonák síremlékeit nem kéne hősi jelzővel illetni.
A síremlékek megdobálása meg egy bunkó viselkedés, de itt hősi emlékműről volt szó, és nem síremlékről.

N@Sir Galahad: agymagyarkodók hol vagytok?

Te meg hol élsz? Orbán nem Trumpi, hogy eccer megbeszél Putyinelvtárssal valamit, azt később visszavonja. Ez a hősi emlékmű már régen meg lett beszélve, és elvtársi elődök szavát nem módosítja. Mert. Jó a török kezet is szorongatni, hátha kerül bele valami. Asse baj, hogy sok évig itt ültek a nyakunkon, legfeljebb visszajünnek a spájzablakon.

1349973572759 2017.07.10. 12:14:47

Megy a Sorosozás itt is, idióták. Ha tudnátok miket tett ez az ember, milliókért felel.

1349973572759 2017.07.10. 12:15:42

Mi az, hogy én orosszopadék vagyok? Ha? Van nekem rendes barátom.

1349973572759 2017.07.10. 12:17:45

Nem vagyok orosszopadék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 12:20:59

@chrisred:

"Dehát ez történt: egy magát sértve érző orosz-csecsen megtanította Komáromyt kesztyűbe dudálni."

Dehát ez történt: komáromy megbánta bűnét, és egy orosz-csecsen segítségével oroszul is bocsánatot kért azoktól, akiket megsértett. Nem történt fenyegetés, ezt Komáromy is elmondta: ha valaki, hát ő tudja.

Beer Monster 2017.07.10. 12:23:13

A rendőrség magától nem csinál semmit, csak amikor Orbán Viktor utasítja?

chrisred 2017.07.10. 12:30:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Komáromy szerint a csecsen azért javasolta a videó elkészítését, mert ismer egy csomó embert, akik másmilyenek, mint ő, és most nagyon fel vannak dúlva, és veszélyben van ő is, meg a családja is.

Holo Qi (törölt) · http://elmenypark.net 2017.07.10. 12:46:54

Na és mi van akkor, ha Komáromy helyett egy harciasabb figura teszi ezt és szalad bele Magomedbe? Egy orosznak sincs joga Magyarországon magyar állampolgárokat fenyegetni vélt vagy valós sérelemért! Akkor lenne ehhez erkölcsi joga (ami szintén büntetendő), ha az eset Oroszországban történik.

Indriq 2017.07.10. 12:58:56

szemellenzős fityisz trolloknak egy kis adalék:
Komáromy csinált egy kreténséget, háborús emlékművet nem gyalázunk sehogy.
Idegbeteg, debil, magán uralkodni képtelen nem magyar állampolgárságú ember ezen felhúzza magát. Négyszemközti beszélgetésen megfenyegeti Komáromyt, hogy ha nem kér bocsánatot, akkor rosszul jár és hozzáteszi: ÖNKÉNT KELL BOCSÁNATOT KÉRNI ÉS KI KELL HANGSÚLYOZNI, HOGY NEM A FENYEGETÉS MIATT, KÜLÖNBEN ROSSZABBUL JÁRSZ.
Komáromy megteszi és kihangsúlyozza hogy nem állt fenyegetés alatt. Erre pintér és a sleppje nyugtázza, hogy akkor itt nem volt fenyegetés.
Alapjában véve ovit egy gerinctelen féregnek tartom, de amikor azt nyilatkozta, hogy senki nem fenyegethet magyar állampolgárt, beírtam neki egy jó pontot. De kiderül, hogy a szavai mögött most SINCS SEMMI.

Indriq 2017.07.10. 13:00:21

@MaxVal BircaMan HJCD .:
"Nem vagyok orosszopadék."
de az vagy, ne aggódj, csak mint 20-ad rangú kis senki, neked végig kell menned egy rakás magyar seggen, hogy utána oroszt nyalhass :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.07.10. 13:04:02

ha nem intézkedett volna a kormány, akkor itt visongana mindenki hogy micsoda dolog ez...
kurvaunalmasmárez

Sir Galahad 2017.07.10. 13:12:58

@MaxVal BircaMan HJCD: Ha jól emlékszem, az észtek sem nyertek, a fővárosukban emelt megszállási emlékművet mégis át tudták helyezni egy temetőbe. Szóval ez az érv nem érv.

Sir Galahad 2017.07.10. 13:17:08

@látjátok feleim szümtükkel: Nem tudom, mikor született az egyezmény a totemoszlop ügyében, de biztos vagyok benne, hogy már jóval Orbán meg Putyin előtt. Már régen felül kellett volna vizsgálni, idejétmúlt. Még egyszer mondom, az elesett katonák - akár hadvezérek - emlékét szerintem is tisztelni kell, de annak megvan a módja és a helye (temető, emlékpark). Ez egy megszállási emlékmű, és miután Magyarország megszállása véget ért, semmi keresnivalója a főváros közepén.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 13:19:09

@Indriq:

Rejtély, hogy az ilyen marhák, akik a ballib nickhamisítókat se képesek felismerni, minek fórumoznak.. :DD

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 13:21:20

@Indriq:

Az Orosz emlékmű elbontása már csak idő kérdése.

Az államközi szerződések okán még ideig óráig áll ez a szar, de most hogy a ballibek is hivatalból orosz fikázóvá avenzsáltak, nem lesz hosszú életű.

chrisred 2017.07.10. 13:27:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. Tehát Komáromy motivációja nem az önkéntes megbánás volt, hanem a bocsánatkéréssel a rá és családjára irányuló veszély elhárítása. Tehát a veszéllyel történt fenyegetés kényszerítette a bocsánatkérésre.

Indriq 2017.07.10. 13:29:03

@Legeslegalja:
"Az államközi szerződések okán még ideig óráig áll ez a szar, de most hogy a ballibek is hivatalból orosz fikázóvá avenzsáltak, nem lesz hosszú életű."

azt mondod, hogy annak ellenére hogy ovi van hatalmon, a ballibektől függ mi lesz az emlékmű sorsa? Elég töketlennek állítod be a nemzetvezetőd :)

chrisred 2017.07.10. 13:34:54

@Legeslegalja: Na de ezzel párhuzamosan a narancslibek oroszbaráttá váltak. Ha mindig az törleszkedik a Kreml urának lábaihoz, aki éppen hatalmon van, az emlékmű örökké ott fog állni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:37:43

@Sir Galahad:

Más helyzet az szerintem. Az egy elszakadt orosz tartomány, mi nem vagyunk az.

Sir Galahad 2017.07.10. 14:46:14

@MaxVal BircaMan HJCD: Ha nem vagyunk az, még inkább semmi keresni valója itt egy olyan emlékműnek, amit egy idegen hatalom megszállása emlékére emeltek.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 14:51:45

@chrisred:

Senki nem lett orosz barát.
Csak nem kezdjük agyatlanul Putyint szidni, a Soros brigád parancsára.

Azt hogy nem szopod be a Soros féle ballib média agyatlan uszítását, nem azonos azzal, hogy valakit kedvelsz.

Gyakorlatilag ma már gátlástalanul hazugságnak állítanak be a ballib média csicskák, mindent ami számukra kényelmetlen tény.
Hogy ezek Orosz hazugságok azokat csak az agyatlan amcsik miatt tezsik oda, akik Rambo-n szocializálódtak.

Ilyen tény pl a Facebook Soros általi cenzúrázása, (Fact Checking Network), A Norvég pénzek lenyúlása, az Ukrán kormány belügyeibe beleavatkozás.
Ráadásul ezek mindegyike Soros és Clinton saját levelezéséből derült ki, amit minden ballib seggnyaló máig tagad.
Pl Index, HVG, 444, nálunk.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.10. 15:09:56

@Indriq:

Mit csudálkozol rajta? Ha a nemzetvezetőnek nincs akkor a vezetettnek miért lenne? A juhász sem véletlenül akaszt kolompot a vezérürüje nyakába.

Indriq 2017.07.10. 15:10:14

@Legeslegalja: neked nagyon messzire gurult a gyógyszered, gondolom mindenért Soros a hibás....
Próbálj nem .ru végződésű oldalakról tájékozodni, egész más világ fog kinyílni előtted.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.10. 15:12:45

@Legeslegalja: "Senki nem lett orosz barát.
Csak nem kezdjük agyatlanul Putyint szidni, a Soros brigád parancsára."

Nono! Azért a viktátorotok egy kicsit szereti a diktátorokat.

Egyébként meg miből gondolod, hogy a sorosparancs nélkül nem lehet Putyint szidni? Beoltották a nyakad fölötti népnemzeti agyagedényben a levet?

chrisred 2017.07.10. 15:23:04

@Legeslegalja: Látom, másfajta propagandában hiszel.

Sir Galahad 2017.07.10. 15:30:44

@MaxVal BircaMan HJCD: Szerintem meg a korábbi rossz megállapodást kell felmondani.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 15:34:31

@chrisred:

Én soha nem hittem a propagandának.
Nem szerettem Putyint amikor a Gyurcsányisták imádták, mert a főni vacsizott vele, vagy az orszokat se szerettem 90 elött.

De nem is utáltam őket.
Most se teszem, csak mert Soros és sleppje lehazugoz minden számára kényelmet tényt, és rájuk keni, hogy ők találták ki.

Valahogy úgy vagyok vele, mint a Németekkel. Tudom, hogy esélyünk sincs velük szemben, és jobb ha barátodnak tudod őket, mintha ellenségnek.
Barátokból soha nem lehet elég, de egy ellenség is sok, egy ilyen kis országnak.
De nem kell kinyalni a seggét egyiknek se.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 15:38:30

@chrisred:

Így igaz. Komáromy önként, erkölcsi megfontolásból, a tette miatti bűntudat alapján kért bocsánatot. Abban is egyetértek veled, hogy senki nem fenyegette.

chrisred 2017.07.10. 15:58:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogy mi igaz és mi nem, legfeljebb akkor tudtuk volna meg, ha bűnvádi eljárás indul. (Akkor se biztos, de legalább esély lett volna rá.)

chrisred 2017.07.10. 16:01:11

@Legeslegalja: Egyikük se akart soha jót Magyarországnak, de mindig megtalálták azokat a mindenkori elitben, akik kiszolgálták őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 16:06:44

@chrisred:

Ez csak sértetti feljelentés alapján indulhatott volna, ilyen ellenben nem volt.

Elég furcsán adná ki magát, ha az ügyészség vagy a rendőrség (fene tudja, mikor melyik dolga, ezt most hagyjuk) minden olyan esetben bűnvádi eljárást indítana, amikor nincs sértett és nem történt fenyegetés.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.07.10. 16:14:21

Ne feledjük, azzal mondtunk le az egyéni önvédelem sok lehetőségéről, hogy van kollektív önvédelem. Az a cél, hogy se az elkövető ne ismételje meg a bűncselekményt, se a potenciális utánzók. A későbbi potenciális áldozatok védelmében. Nagyon furcsa az, hogy egy volt bíró postjából ezek a szempontok (generális és speciális prevenció), mint a büntetőeljárás viszonylag fontos céljai kimaradtak a postból.

HA a verbális agresszió sok olyan válfaja ami könnyen nyit utat a fizikai agressziónak megengedett válasz lenne a politikai aktivizmusra, azzal sokak véleményszabadságát korlátozná a félelemből való öncenzúra.

chrisred 2017.07.10. 16:17:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kényszerítés nem tartozik azok közé, ahol csak magánindítvánnyal indítható a büntetőeljárás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 16:28:21

@Válasszunk:

Beszarok azon, hogy épp az retteg bőszen a cenzúra miatt, aki saját maga a leglelkesebben alkalmazza azt. Az a baj veled, hogy annyi tisztességed és önkritikád sincs, mint egy csatornapatkánynak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 16:37:19

@chrisred:

Nem vagyok jogász, biztos úgy van, ahogy írod. Ettől még igaz, amit írtam, elég fura lenne. Ha az állítólagos sértett tagadja a fenyegetést, akkor kevés esélye van egy eljárásnak. Főleg úgy, hogy egy eljárásban a vádlott ártatlanságát kell vélelmezni.

Na de abból, hogy az állítólagos sértett tagadja a fenyegetést, csak elég fonák logikával lehet arra következtetni, hogy volt ilyen.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.10. 18:34:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de abból, hogy az állítólagos sértett tagadja a fenyegetést, csak elég fonák logikával lehet arra következtetni, hogy volt ilyen."

A jog ismeru a ráutaló magatartást.
Gondolom a sértett örömében megkérte a Mogamedet, hogy ugyan találkozzanak már egyet, mert úgy szeretné a keblére ölelni. Ugyé ezt te sem hiszed?
Mellesleg mernél te egy ókori ruhásszekrénynek nemet mondani?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.07.10. 18:45:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az, hogy a sok helyen való személyeskedésed, a hazugságaid, és sok más dolog miatt valamely blogon nem kívánatos vendég vagy nem jelent cenzúrát. Felőlem a világon bármely olyan helyen ahol nem vagyok felelős is azért, ha kommentelő bűncselekményt követ el folytathatod a személyeskedő, hazug viselkedésedet. Magadra hozol vele szégyent, meg a szüleidre. Mivel sok személyeskedő szövegedben van olyan ami miatt becsületsértésért téged fel is lehetne jelentgetni, ha "cenzúra" lenne akkor már lenne pár büntetőügyben részed.

Ugyanakkor a hozzád hasonló emberek kapcsán csak azt döntöm el, olyan felületen ahol a kommentekkel együtt való összhatásért is a szerkesztést végző felel, van-e energiám a hozzád hasonlók problémáját válaszokkal kezelni, vagy nálad értelmetlen és feneketlen kútba szórt energia lenne, és amíg az összképért ott én felelek, addig csinálj magadból hülyét máshol.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.07.10. 19:08:54

@látjátok feleim szümtükkel: Felesleges vele foglalkozni, mert a "fonák logika" és sok más arról szól, hogy a másiknak előbb szóljon be, mint érvelne. Például tudjuk, hogy a kísérlet éppen úgy büntethető, mint a megvalósult bűncselekmény. A nem sikerült eléggé fenyegetőnek lenni helyzetben (kísérlet), az áldozat sem fog fenyegetésről beszélni. Ugyanakkor, ha te fenyegetőnek érzed, de a másik nem fenyegetően akart fellépni, akkor ugye az adott bűncselekményt csak szándékosan lehet elkövetni.

De a probléma nem ez. A fenyegetés, a beszólás, stb. nem párosult kéréssel, követeléssel. Ha pedig az anyázásnál kiderül, hogy tisztázható a probléma sokszor jön a találkozó és nem meglepő a videozás sem. Mondhatnánk azt, hogy az ő szempontjukból nem történt semmi.

De mi volt Magomed célja a kezdeti erőszakos fellépéssel? Attól bocsánatkérést nem lehetett várni csak a viszony további romlását. Két lehetőség merül fel, a bosszú és az elrettentés. Az elrettentés viszont a többi aktivistával szemben is megjelenik.

Nézz meg egy G20 elleni tüntetést: Sokszor fordul elő, hogy sokan rongálással, gyújtogatással nyilvánítanak véleményt, több törvényt megsértve. A Magomed ügyben ismert verbális erőszak kevésbé durva formája az erőszaknak. De alapvetően az az erőszakos viselkedés, amit az elkövető a szólásszabadságba akar belezsúfolni, mint önkifejezés, a másik oldalt megfélemlítheti, az alapjogaikat sértheti.

Mivel alakultak már ki ilyen esetből életveszélyes helyzetek, és az erőszakos véleménynyílvánítás némi követeléssel körítve sok országban vezetett el akár belföldi terrorizmushoz (sok baloldali szervezetnek van ilyen múltja) ez érzésem szerint kellően forró és hangsúlyos téma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 19:15:25

@látjátok feleim szümtükkel:

Hogy te vagy én mit hiszünk, az lényegtelen. Komáromy és Daszajev ismerik legjobban a részleteket. A lényeg az, hogy Komáromy tagadja a kényszerítést.

Nem igazán lényeges, de ha én követtem volna el egy elborult állapotomban a sírgyalázást, akkor kijózanodva a módosult tudatállapotomból minden fenyegetés nélkül is azonnal elfogadtam volna Daszajev javaslatát egy orosz nyelvű bocsánatkérésre. Mégpedig azért, mert erkölcsi felfogásommal ellenkezik sírok meggyalázása. És itt lényegtelen, hogy szovjet/orosz, magyar, amerikai vagy éppen náci katonák sírjáról van szó. Még egy kivégzett bűnös sírját sem illik meggyalázni.

A kapott pénzbüntetés egy dolog, az a jogi következmény. Ettől még jár az erkölcsi jóvátétel, ami jogilag persze nem kötelező, de emberileg elvárható. Ez történt meg, az erőszak vagy fenyegetés pedig nem bizonyítható.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 19:17:40

@Válasszunk:

"Mivel sok személyeskedő szövegedben van olyan ami miatt becsületsértésért téged fel is lehetne jelentgetni, ha "cenzúra" lenne akkor már lenne pár büntetőügyben részed."

Folytasd a szép ősi magyar hagyományt és jelents fel, te faszkalap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.10. 19:29:54

@Válasszunk:

Még két megjegyzés, patkányka:

1) Te itt csak egy nick vagy, akárcsak én. Becsülete csak természetes személynek lehet, így egy nick becsületét nem lehet megsérteni, mert nincs neki.

2) Te amúgy is egy csatornapatkány vagy, így esetedben eleve értelmezhetetlen a becsület fogalma. Azért kikeresheted a magyar nyelv értelmező szótárából.

látjátok feleim szümtükkel 2017.07.10. 21:10:00

@Válasszunk:

Röviden én is ezt mondtam, csak néha már unom a hosszas magyarázkodásokat, mert úgy érzem, hogy falra borsó, falra, nem ragad az arra.

Kovácsné nagysasszony meg a saját szegénységi bizonyítványát állítgatja ki rendszeresen, nem is érdemel több figyelmet a bizonyítványánál.

Bambano 2017.07.11. 14:52:13

Ha és amennyiben a bírónő jogi állásfoglalása helyes, akkor nagyon-nagyon itt az ideje megváltoztatni a jogot.

mert ez minden normális országban egyértelmű fenyegetés volt.

Bambano 2017.07.11. 14:55:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A lényeg az, hogy Komáromy tagadja a kényszerítést.": egy ilyen történet után te is tagadnád a kényszerítést, miközben a jó kis polóniumos teádat kavargatod...

mi a hihetőbb, hogy nem volt fenyegetés és őszintén tagadja a tényt, vagy az, hogy ott személyesen is megfenyegették, hogyha nem kér bocsánatot és nem hazudja, hogy önként tette, akkor megverik?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.11. 16:11:51

@Bambano:

Más esetben gondolkodás nélkül veled értenék egyet. Itt azonban nem. Azért nem, mert ha mondjuk Komáromy nem kér bocsánatot és megverik, akkor rögtön van honnan kiindulnia a rendőrségnek. Ekkora hibát normális bűnöző nem követ el. A minimum az, hogy lekövethetetlen úton fenyegeti meg.

Bambano 2017.07.11. 16:40:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ""A minimum az, hogy lekövethetetlen úton fenyegeti meg. ": ez történt. közterületen, lenyomozhatatlanul beszélgettek.

az pedig nem probléma, hogyha nem kér bocsánatot, akkor csak ennek az egy fickónak, ennek a Magomednek kell odafigyelnie arra, hogy amikor megfenyítik Komáromyt, akkor jó alibije legyen. nyilvánvalóan az orosz titkosszolgálatok és nem hivatalos emberek nem egyedül vannak jelen az országban, hanem elég nagy tömegben.
süti beállítások módosítása