A zseniális rénszarvasvadász
2018. november 19. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

A zseniális rénszarvasvadász

A „zseniális” jelzőt sajnos nem én aggattam Semjén Zsoltra, ő maga már októberben szerényen így jellemezte magát egy törvényjavaslata kapcsán. És most a miniszterelnök-helyettes újfent zseniálisat alkotott. Sikerült ismét egy olyan törvénymódosítást beterjesztenie, amilyet még a világ nem látott.

semjen-magyar_nemzet.jpg

Kép: Magyar Nemzet

Kitalálta ugyanis, hogy a közterület miként veszítheti el közterület jellegét. Igaz, az ötlet nem eredeti, hiszen láttuk már, hogyan veszíti el közpénz jellegét a közpénz. A „jelleg” elveszejtésében világcsúcstartók vagyunk.

Nos, Semjén ezúttal a települések védelméről szóló törvény módosításával szerezhet magának újabb babérokat. Már a törvény szerkezete is a szerző zsenialitására utal. Az első része egy igazi kamu beetetés „az elektronikus közterület-használati tájékoztatás rendszeréről”. De hisz ez remek ötlet! Ha egy ilyen működik, bárki bármikor egy kattintással megtudhatja, kik, mikor és hol tüntetnek.

vagolap01_1.jpg

Ámde! Ha a gyanútlan olvasó eljut a javaslat második részéhez, azonnal a szívéhez kap. Hisz abban egy komplett utcanévsor szerepel! Ez a förmedvény egyetlen pontjában sem felel meg a jogalkotásról szóló törvény szabályainak. Az ugyanis előírja, hogy „a jogszabályok megalkotásakor biztosítani kell, hogy a jogszabály megfeleljen az Alaptörvényből eredő tartalmi és formai követelményeknek, illeszkedjen a jogrendszer egységébe (na jó, ilyen nincs), megfeleljen a nemzetközi jogból és az európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és a jogalkotás szakmai követelményeinek”. Semjén műve sajnálatos módon egyetlen kritériumnak sem felel meg.

De hagyjuk a formai elemzést, nézzük a tartalmat! Az pedig nem más, mint a gyülekezési jog elképesztő, megengedhetetlen, minden nemzetközi és hazai jogba ütköző korlátozása. Kimondja, hogy „a nemzeti ünnepek, a nemzeti gyász- és emléknapok, egyéb ünnepi időszakok, valamint a helyi önkormányzati megemlékezések és ünnepségek helyszínei (és itt jön az utcanévsor) elveszítik közterület jellegüket.

kozterulet-24_hu.jpg

Kép: 24.hu

Magyarán március 15-én, június 4-én és 16-án, augusztus 20-án, október 6-án és 23-án, november 4-én, valamint advent első vasárnapja és január 6-a között, no meg még az alkalmanként kitalált rendkívüli megemlékezéseken a lábadat sem teheted be az egész belvárosba. Vagy azért, mert a kormány ott ünnepel, vagy azért, mert az ellenzék szokott ott tüntetni.

orban-24_hu_1.jpg

Kép: 24.hu

Ugye nem is kell magyarázni, mi a célja ennek a tervezetnek? A felsorolt napokon és a hosszan felsorolt utcákon az államon kívül senki (a senkin értsd: ellenzék) nem tarthat tüntetést, de senki nem is mehet oda, ahol az állami ünnepség zajlik (a senkin értsd: senki). 

„A gyülekezési szabadság azt is jelenti, hogy egy demonstráció szervezője eldöntheti, hogy hol szeretne tüntetni. Egy tüntetés éppoly legitim használata a közterületeknek, mint a közlekedési, az üzleti, vagy éppen az ünnepi célú használat. Emellett ellehetetlenítenék, hogy egy állami rendezvényről gyülekezési jogával élve fejezhesse ki bárki az ellenvéleményét” - írja a TASZ.

És mit mond Orbán? „1989-ben megfogadtuk, ha megfosztanak minket a gyülekezési és szólásszabadságunktól, akkor először fölemeljük a szavunkat, s ha ez sem segít, akkor cselekszünk. Ehhez tartottuk magunkat a Kossuth téri kordon lebontásával is." Ja, nem most mondta, hanem 2007-ben. No comment.

kordonbontas-orban_viktor_honlapja.jpgKép: Orbán Viktor honlapja 

Ha a törvény célja nem volna olyan felháborító, esküszöm, csak röhögni lehetne azon, milyen pancser munkát végzett a mi ájtatos rénszarvasvadászunk. Ahhoz, hogy kitilthassa a népet adventtől vízkeresztig a Kossuth térről, az Alaptörvényre hivatkozik. Idézem: „Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége.” Egyszóval decemberben azért nem mehet senki egy hónapon át a Kossuth térre, mert védeni kell a keresztény kultúrát. Még jó, hogy nem teszik ki a táblát: zsidók (mohamedánok, hinduk, buddhisták) számára a belépés tilos!

zsidokat_nem_szolgalunk_ki_ellenallas_klub_network_hu.jpg

Kép: Network.hu

A zseniális törvényszerkesztők – hogy leplezzék az igazi célt – nem a gyülekezést tiltják meg, hanem a fél város „közterület jellegét” szüntetnék meg. Akkor pedig egy szál magában sem lófrálhat ott engedély nélkül senki.

Hát nem volna jobb mindenkinek – leszámítva a rénszarvasokat - ha Semjén doktor jogászkodás helyett inkább főállásban vadászna?

semjen_szarvas_magyar_nemzet.jpg

Kép: Magyar Nemzet

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr2914382036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shish Yakoo 2018.11.20. 19:40:14

Mióta mondom, hogy a déli harangszó helyett Semlyén doktor vadászpuskájának hangját kellene közvetíteni a rádióban. Jeles napokon Semlyén doktort egy helikopter a Bazilika harangtornyához emelné, ahonnét célzott lövéseket adna le a harangokra. Így puskadurrogás és harangszó egyidejűleg lenne hallható, a nép nagyobb épülésére.

Éhesló 2018.11.20. 21:10:00

Ez egy kiváló kezdeményezés és van hozzá törvényhozási többség is, hála a népnek és a demokratikus választásnak.
Lehet pampogni, toporzékolni, ajvékolni, de minek?

A 2006 őszi, majd 2010-ig folytatott elqrói és libás jogtiprást pedig csak egy elmegyenge keveri össze a legitim törvénykezéssel.

De mi várható attól a (szégyenünkre valamikori bírótól, jelenleg szerencsére már csak posztertől), aki ilyetén képes megnyilatkozni:

"... Nevezett így ír Schifferről: "„Hál’ Istennek nem láttam ezt a kis görényt ma este, de már attól felforr az agyam, amit László Kálmán leírt. Jól emlékszem, amikor talán tavaly, vagy azelőtt nem ment el a hanukagyertya-gyújtásra, mondván, ő nem vesz részt vallási eseményen. Ritka egy aljas kis tetű. Már bocsánat, de mindig felbosszant, hogy még mindig vannak olyan naiv emberek, akik a szavazatukat vesztegetik egy ilyen aljas, sunyi kis mocsokra.”"

Nos, ez a másik toleranciabajnok, amúgy bíró volt egykoron. Aztán bírósági szóvivő. Egy pillanatra képzeljük el, hogyan ítélkezett ez a rohadék, amikor egy „nem elvtárs” került a színe elé. A hanukagyertya ügyébe pedig bele sem mélyedek, mert az nagyon messzire vezetne… "

flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer-zsolt-emesztogodor

www.facebook.com/lkalman2?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARAMhdYmC7s_GNJ6PwZC8iOuOTqioQ2_9noLAOsYcFuQbelBPGOd7AwvMKJBWEvppYReLFQUEtVBSwJW&hc_ref=ARRrWPKkijrco33N9UMqws_jXtZGfjEi5eAlIS-YTwActEM_YXlbT2zIZuncI5_IZuU&fref=nf
2014. április 8.
A pofakönyves link előtalálója anonymand 2018.11.09. 15:43:48-kor

Hókirályfi 2018.11.20. 21:33:13

@Éhesló: Teljesen igazad van, ha már Oviék megkapták a néptől a felhatalmazást, akkor miért ne hozhatnának törvényt BÁRMIRŐL ? Én támogatom is, hogy ez a himi humi ellenzék ne tüntetgethessen akárhol, akármikor, mert azzal úgysem érnek el semmit. Fojtsa csak le a kormány az összes szelepet, és dőljön hátra elégedetten a nagy csendben. Ha összegyűlik elég gőz, akkor ez az ominózus törvény fogja legkevésbé érdekelni az érintetteket.

Éhesló 2018.11.20. 22:10:26

@Hókirályfi: hahaha!

Ne álmodozz elég gőzről, mert az max. a fejetekben van, sehol máshol. :)

Hókirályfi 2018.11.20. 22:22:15

@Éhesló: Dehogy is álmodozom..én drukkolok Ovinak és bandájának, hogy minél több klassz törvényt hozzanak...:)

biztosításszakmai szempontból megkérdőjelezhető 2018.11.20. 22:22:59

A jó kurva anyját ennek a szemét farizeusnak, hogy száradna az ostya a torkára.

ételizésítő 2018.11.20. 23:01:42

Június 4-én mi a faszom van? Bármi is legyen, az Magyarországon nem ünnep. Ahogy október 23. sem.

Egyébként meg más országokban ilyen ellen utcára mennek az emberek.
Ahogy a Gruevszki-ügyhöz hasonló miatt is.
A lengyeleknél, cseheknél már bontanák a parlamentet ilyenek miatt.
A magyarok birkák. Igazuk volt a törököknek.

ételizésítő 2018.11.20. 23:37:30

@Éhesló:
Hogy te mekkora egy Fidesz-seggnyaló agyatlan kis pöcs vagy...

Éhesló 2018.11.21. 06:05:25

@ételizésítő: a valóság zavart meg ennyire?
Vagy a poszter ocsmány trágarságától kaptal kedvet ideokádni valami irreleváns primitív személyeskedést?
Kérj segítséget, szemmel láthatóan szükséged van rá!

teéjesenmindegy 2018.11.21. 10:16:57

Tehát az a demokrácia rettenetes szétverése, hogy nem jelenthet be valamelyik füttyös idióta valami füttyögős performanszot az állami ünnepségekre? (ünnepségekre, tetszik érteni, amikor mondjuk arról szól, hogy kiáll Áder a nép elé és beszél 48ról. Marhára hiányzik közben 30 hipszter akik bajszos szaroznak)

m.t. 2018.11.21. 10:51:15

@Éhesló:
"A 2006 őszi, majd 2010-ig folytatott elqrói és libás jogtiprást pedig csak egy elmegyenge keveri össze a legitim törvénykezéssel."

Mit keres Csubakka, a 220 centis vuki, aki a Kashyyyk bolygon szuletett, az 50 centis ewokok kozott az Endoron? Es mi koze ennek ahhoz Semlyen milyen torvenyjavaslatot nyujtott be 2018-ban? Semmi!

@teéjesenmindegy:
Igen, ez a demokracia szetverese.
Jogod van tobbre tartani az egypartrendszert mint a demokraciat, es jogod van lesujto velemenyedet fenntartani a kormannyal tiltakozokkal szemben.
A kovetkezot viszont be kell latnod: a demokracia egyik alapfeltetele a gyulekezesi szabadsag. A torvenyjavaslat ellehetetleniti hogy barki gyulekezzen a kormany jovahagyasa nelkul, vagyis korlatozza a gyulekezesi szabadsagot. Egyszeru logikat alkalmazva a torvenyjavaslat antidemokratikus. Azt a rendszert ahol nincs gyulekezesi szabadsag, nem demokracianak hivjuk.

seol 2018.11.21. 10:51:46

@teéjesenmindegy:

Ó, amikor a funkcionális analfabéták nekiállnak összetett mondatokat értelmezni. :)

seol 2018.11.21. 10:54:01

@m.t.:

Most komolyan nekiállsz magyarázni egy idiótának, aki nemcsak nem tudja megtippelni, mikor miről van szó, de nem is akarja, hiszen csak arra tartják, hogy minden a fideszes állatságokat érintő társalgásnál nekiálljon mellébeszélni?

Éhesló 2018.11.21. 12:14:38

@m.t.: ezt a poszterrel beszéld meg. Ő maszatolta össze, én ezt hazug parhuzamnak gondolom.

ételizésítő 2018.11.21. 15:24:04

@Éhesló:
Nem zavart meg semmi. Csak látom, hogy te mekkora egy Fidesz-seggnyaló agyatlan kis pöcs vagy.

@teéjesenmindegy:
Hivatalosan az, valójában nem.

teéjesenmindegy 2018.11.21. 17:44:24

@m.t.: "A torvenyjavaslat ellehetetleniti hogy barki gyulekezzen a kormany jovahagyasa nelkul, vagyis korlatozza a gyulekezesi szabadsagot. "

Mert az a gyülekezési szabadság, hogy tüntetést szervezel az állami ünnepségre? Ne bassza már

teéjesenmindegy 2018.11.21. 17:45:30

@ételizésítő: Mitől lesz valójában ünnep az ünnepnap, akkor szerinted? Márc 15 ünnep? aug 20?

ételizésítő 2018.11.21. 19:14:02

@teéjesenmindegy:
Ünnep az, amit az emberek is annak éreznek.
Október 23. nem ilyen. A handabandázó csőcselék és egy csomó általuk kiszabadított köztörvényes hőzöngése, ami sok ezer magyar életébe került. És ezek jelentős részét ez a csőcselék ölte meg.
Ez akkor is így van, ha a hozzád hasonló hülyéket meg bírják etetni azzal, hogy forradalom volt.

éteIízesítő 2018.11.24. 19:05:15

Ez egy jó új törvény lesz. Ahol ünnepség folyik, ott nincs helye ellentüntetésnek.
süti beállítások módosítása