Utolsó kommentek:

Bambano 2018.01.18. 01:01:06

Egyébként egy jogi szempont valahogy mindig kimarad: az ilyen bábák folyton az anya jogait hangsúlyozzák az otthonszülés dicséretekor.

Csakhogy a törvény a 12. terhességi hét után teljes jogú embernek tekinti a magzatot, akit csak nagyon-nagyon indokoltan lehet utána megölni. A másik törvény meg azt mondja ki, hogy a kiskorú (frissen született) baba saját maga nem képes magát védeni és az érdekeit érvényesíteni, ezért azt a törvény megerősíti és külön felügyelő szerveket is létrehoz a védelemre.

Vagyis a jelenlegi magyar jog szerint a kismamának nagyon semmi joga nincs eldönteni, hogy hol akar szülni, mivel erre a kérdésre a választ törvényekből le lehet vezetni.

Vagyis Geréb komplett tevékenysége az elejétől a végéig törvénysértő. Halmazatban mit lehet ilyenért adni?

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Bambano 2018.01.18. 00:44:29

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyeIemző: "Ha otthon szülnének az asszonyok, Soros kevesebbet keresne az orvosi műszergyártók részvényeinek shortolásával.": ha nem lennél olyan buta, mint egy faék, akkor tudnád, hogy ha otthon szülnek az asszonyok, akkor az orvosi műszergyártók részvényei esnének, tehát érdemes lenne shortolni, mert sokat lehet rajta keresni.

a jelenlegi helyzetben, miszerint a liberális elnyomók diktatúrája érvényesül a kórházakban is (szerinted), hosszra érdemes játszani.

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.18. 00:21:33

@Mr. M.:

Szóval szerinted a bíróság nem gondolkodott és nem mérlegelt? Nem gondolod, hogy a bíróság sokkal több anyagot vizsgált át, sokkal több szempontot vett figyelembe, mint amennyiről te vagy OMD tudsz?

Bizonyára igaz, hogy a kórházakban rengeteg műhiba történik. Ám ez mióta ad felmentést bárkinek is azalól, hogy a gondatlansága miatt két gyerek meghalt? Egy betörő mióta hivatkozhat arra, hogy három másik betörő megúszta a lebukást?

Nem Geréb Ágnes érdemel enyhébb büntetést, hanem a kórházakban kellene sokkal szigorúbb protokollt bevezetni, hogy egyetlen orvos se úszhassa meg a gondatlansága következményeit.

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Mr. M. 2018.01.17. 21:28:06

Szerintem az igazság keresése nem hiszti. Csak van aki gondolkodik is és több mindent mérlegel egy döntés előtt.

168ora.hu/velemeny/onody-molnar-dora-gereb-agnes-buntetese-143774

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Cicmen. 2018.01.16. 16:48:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ismerhetnéd, hogy a tények és a valóság nem nagy szerepet játszik az életében!

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.16. 14:18:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Pedig elképzelheted, Serena Williams milyen ellátást kaphatott.

(Mellesleg gyönyörű volt azon a képen az anya és a gyerek is.)

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.16. 14:16:24

@VikiVikiViktor:

"Geréb Ágnes az előre láthatóan veszélyes betegeit kórházba küldi szülni. Tehát, ő csak az eleve veszélytelennek látszó eseteket vállalja. Ez alapján nem javasolt összehasonlítani a statisztikákat."

Ezt írtam én is: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Persze mindez érthető is, a veszélyes eseteket durva felelőtlenség lenne elvállalnia. Épp ezért nem értem, miért vállalta az ikerszülést. Ráadásul mint valaki fentebb írta, az ikerszülés eleve veszélyes esetnek minősül a törvény szerint: @fáskerti elvtárs:

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.16. 14:12:01

@Utó Pista:

"Lófaxot adta be infúzióval az oxitocint. Injekció oszt jó napot!"

Ami mindaddig OK, ameddig OK. De ha baj van, akkor bizony őrá is ráhúzzák a vizes lepedőt a nem szakszerű gyógyszerbeadásért. Nem is értem, miért ilyen felelőtlen. Ha egy szernek megvan az alkalmazási utasítása, akkor attól nem tanácsos eltérni.

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.01.16. 13:41:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Ha otthon szülnének az asszonyok, Soros kevesebbet keresne az orvosi műszergyártók részvényeinek shortolásával."

Dehogy is nem!

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.01.16. 13:32:17

Serena Wiliams majdnem belehalt a szülésbe. Pedig szülhetett volna Gerébnél is.

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

VikiVikiViktor 2018.01.16. 13:13:40

@TDOK: Nana. Geréb Ágnes az előre láthatóan veszélyes betegeit kórházba küldi szülni. Tehát, ő csak az eleve veszélytelennek látszó eseteket vállalja. Ez alapján nem javasolt összehasonlítani a statisztikákat.

Geréb az előre nem látható problémákat rosszul, szakmailag hibásan oldotta meg, ez okozta a babák halálát.

Számomra nem az a kérdés, hogy jogos volt-e ez az ítélet. Valószínűleg
igen.
De gondoljuk tovább: Vajon, mennyi ilyen történik kórházakban? Valószínűleg sok.
A kérdés az, hogy robotoknak tekintjük az orvosokat, szülészeket?
Vajon napi X szülésnél lehet-e hibátlanul teljesíteni?
Ha nem, akkor mekkora hibát kell szankcionálni és mivel?

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Roan 2018.01.16. 11:16:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Meglepő, hogy a választási kampány ellenére nem lett ebből politikai ügy." - pedig te mindent megtettél érte: belekeverted Sorost, a ballibeket, nyugatot...

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Holding 2018.01.16. 10:34:37

Teljesen igazad van. Szuper cikk!

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.15. 23:36:01

@Válasszunk:

"a rohamkocsik egy része ilye bonyolultságú beavatkozásra fel van készítve, így szerintem ott is megvan perceken belül."

Kicsi virág, te hypoxia nélkül is szellemi fogyatékosnak születtél.

Tudod, a rohamkocsi nem mindig ér ám ki percek alatt még Budapesten sem. Vidékről nem is beszélve. De ha kiér is, az a pár perc oxigénhiány gyakorlatilag szobanövénnyé teszi a gyereket.

"Nem kell kiérnie annak a mentőnek amiért fizetsz, hogy végig a helyszínen legyen. Az ott van. A mentőszakorvos ott van a szülésznő mellett végig. "

Vagyis gyakorlatilag a műtőt odaviszed a lakásba. :D Szerinted ezt hányan engedhették meg maguknak Geréb ügyfelei közül? Na meg ennyit az otthonszülés állítólagos intimitásáról.

Bejegyzés: Hisztizni csak pontosan, szépen….