Új logót a bíróságoknak!
2012. május 21. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Új logót a bíróságoknak!

A bíróságok honlapján olvastam, hogy az Országos Bírósági Hivatal pályázatot hirdet a bíróságok részére logo- és arculatterv készítésére. A pályázat nyílt, azon bárki részt vehet, határideje: 2012. június 20. A nyertes pályázat díjazása 750.000 Ft. A pályázat célja a bíróságok grafikai arculatának megtervezése.

Elvárják, hogy az arculat legyen elegáns, modern formavilágú, XXI. századi, fejezze ki, hogy a bíróság az önálló, független harmadik hatalmi ág. Elvárják továbbá, hogy a logo legyen a magyar igazságszolgáltatás (bíráskodás) szimbóluma. Javasolják, hogy a pályázók elsősorban a „Justitia szimbolikát” vegyék alapul (mérleg, kard, bekötött szem), de egyéb kreatív ötletek is felhasználhatók. Az arculat legyen elegáns, s mint hatalmi ágnak jelenítse meg a tekintélyét.

A pályázónak felelősséget kell vállalnia azért, hogy a pályázat anyaga saját műve.

Az értékelésnél szempont lesz, hogy az eredetiség, a kreativitás, valamint az, hogy az arculat méltó módon fejezze ki az ítélkezési munka tekintélyét.

A pályázat híre eljutott Európa más országába, így Angliába is.

Meggyőződésem, hogy az alábbi pályamunka versenyben lesz a győzelemért, hiszen a kiírás minden feltételének megfelel. A logo elegáns, modern formavilágú, XXI. századi, de mindenekelőtt kifejezi, hogy a bíróság önálló, független harmadik hatalmi ág. Alkalmazza a „Justitia szimbolikát” (mérleg) és nem kétséges, hogy igen kreatív. A mű készítője megesküdött nekem, hogy a pályázati anyag a saját műve, ezt aláírásával is igazolta. Nagyon meglepődnék, ha nem ez a pályázat nyerne.






A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr527442272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása