Én csak idézek
2016. augusztus 22. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Én csak idézek

„A Magyar Érdemrend a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.” ( 2011. évi CCII. törvény)

bayer-444.jpeg

Kép: 444.hu

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”

„Az e törvénnyel alapított állami kitüntetés adományozására irányuló előterjesztésben a megalapozott döntéshez szükséges részletességgel be kell mutatni a jelölt személy életútját…”

"Tanulmányait a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban, majd az ELTE TFK magyar–történelem szakán folytatta. Egyike volt annak a 37 egyetemi és főiskolai hallgatónak, akik 1988-ban megalapították a Fideszt. Újságírói pályáját a Mai Lapnál kezdte, majd a Kurir című bulvárlapnál dolgozott. 1993–1994-ben a Népszabadság főmunkatársa volt.  2002-től 2007-ig a Magyar Nemzetnél dolgozott, 2007-ben Széles Gábor hívására az újjászervezett Magyar Hírlapban folytatta munkásságát. Az újságírás mellett tévéműsorokban is rendszeresen részt vett, a Sajtóklub egyik tagja volt. 2000-től a Magyar Televízió munkatársa, illetve a Duna Televízió kulturális igazgató-helyettese volt. 2007-ig a Hír TV-nél dolgozott a Péntek 8 című adás egyik műsorvezetőjeként. 2007-ben átment a Széles Gábor alapította Echo TV-hez." (Wikipédia)
nepszabi-flagmagazin.jpg

Kép: nol.hu

… valamint az állami kitüntetés alapjául szolgáló érdemeket.”

„1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust… És csak ülünk a medencénk szélén, és nem is értjük már a versenyfutást a parton. Megértenünk. Ugyanis teljesen felesleges, fárasztó és lélekölő időtöltés ezeket megérteni. Annyi a dolgunk csupán, hogy ne engedjük őket az ország medencéjébe vizelni és orrot fújni.”

lovagkereszt-kituntetes_webnode_hu.jpg

Kép: kituntetes.webnode.hu

„Magyar állampolgár kitüntetése esetében a kitüntetés alapjául szolgáló érdemek nagyságán kívül a felterjesztendő személy közéleti szerepének … figyelembevételével a miniszterelnök terjeszti elő az adományozandó osztályt.”

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”

„A Magyar Érdemrend osztályai:

  1. a) nagykereszt a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal,
  2. b) nagykereszt,
  3. c) középkereszt a csillaggal,
  4. d) középkereszt,
  5. e) tisztikereszt,
  6. f) lovagkereszt.”

Bayer Zsoltot pár bukott világnézetébe beleragadt ember most megtámadta, ez azonban szánalmas lépés volt. Fogadja Elnök Úr őszinte elismerésemet és jókívánságomat abból az alkalommal, hogy kitüntetést adományozott Bayer Zsoltnak.

Őszinte tisztelettel,
Bencsik András”

 (Igazán nem értem. Bencsik nem tudja, hogy a Magyar Érdemrendnek a legalsó szintje a lovagkereszt? Helyében reklamálnék, hogy Bayert így megalázták.)

bencsik_andras_bayer_zsolt_politikuscoollista2012_blog_hu.jpg

 Kép: politikuscoollista2012.blog.hu

Alaptörvény

 „Nemzeti hitvallás”

 „Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.”

 „Arról nem is beszélve, hogy a ’19-es patkánylázadásban és tömeggyilkosságokban sajnos felülreprezentált magyarországi zsidóság – tagjai többségének akarata és szándékai ellenére – maga is tehet arról, hogy „kivívta” a többségi társadalom mély ellenszenvét és haragját.” 

„Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.”

„A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak.”

„Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.”

„Megkúrhatnád anyádat szájba tiszai barátom… miért nem idézed egyszer azt a bizonyos cikket teljes egészében? Mert kiderülne, hogy az a Fideszt védi? Pofátlanul hazudsz, mert álnéven semmi kockázat? Te aljas, gyáva kis geci!”

facebook.jpg

„A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.”

„Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!” 

Azt szokták mondani: „idézet vége”. De nincs vége. Csak abbahagyom. Mert felfordult a gyomrom.

orban-lazar-nol_hu_1.jpg


orban-ader-index_hu.jpg

Kép: nol.hu                                                                                     Kép: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr3911357672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2016.08.23. 08:33:53

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba"
Olaszliszka megvan? Szegény Szögi Lajos, ha e szerint a tanács szerint viselkedik és nem próbál meg emberként viselkedni a szubhumánokkal, akkor ma is élhetne.
A legirónikusabb az egészben, hogy igazából el se ütötte a purgyét, aki miatt kinyírták a félállatok, mindegy volt nekik, csak ölhessenek...

nnnnnnnn 2016.08.23. 08:47:58

kezdem azt hinni hogy bayer csak azért kapta ezt a kitüntetést, hogy uborkaszezonban is röhöghessünk a libsiken amiért ennyire rinyálnak miatta :D

Sütemény1975 2016.08.23. 09:07:30

Annyit tegyunk.hozza hogy tovabbhajtok, de csak az elso rendorsegig. Es akkor jo esellyel eletben maradok...

Irbisz 2016.08.23. 09:13:01

bayer egyszerüen vallalhatatlan, teljesen megertem a dijvisszaadokat, szegyen ilyen alakkal egy listara kerülni.

Viszont a T. poszter is tullött a celon (mint bayer szokott), uis. pont a ciganyos idezetekben sajnos igaza van, nem egyedi eset a lincselesi kiserlet, epeszü ember nem akar (en se akarok) elpatkolni valami magara hagyott, minden szabalyt megszegö ciganypurde esetleges elgazolasa, föleg neki kart nem is okozo surolasa miatt.
Az is igaz sajnos, hogy jelenleg a ciganyok egy jelentös resze nem alkalmas az europai normak es liberalis ertekek szerinti együttelesre, es ami meg elkeseritöbb, hajlandosag sincs bennül a valtozasra. Ennek okain lehet vitazni, de a tenyek, a jelenseg letezese szempontjabol nezve ez irrelevans kerdes.
Illetve annyiban megsem, hogy akik ezzel nem mernek szembenezni, azok megoldani sem fogjak tudni a problemat, mert amiota a vilag vilag, egy komoly tarsadalmi problemat sem sikerült ugy megoldani hogy homokba dugja valaki a fejet es nem hajlando tudomast venni a valosagrol ideologiai/politikai vagy akarmilyen okbol.

Alex Lavour 2016.08.23. 09:48:32

Bayer nem érdemelte meg a kitüntetést, de nem azért, amiért támadják.
El se kell gázolni a kirohanó cigánygyereket, elég ha magától elesik. Meghalsz, ha nem lépsz a gázra. Persze a libsik szerint nem baj, ha meghalsz, hiszen születésednél fogva rasszista vagy, tehát megérdemled. Megérdemled, mert a libsik tudják, és toleránsak. Ők nem bélyegeznek meg, nem keltenek gyűlöletet, ők csak kijelentik, hogy megérdemled a halált, mint Szögi Lajos esetében tették. Mert a libsik felsőbbrendűek, szeretnek Istent játszani.

élveteg 2016.08.23. 10:03:06

Akkor tisztelt asszonyom álljon meg, szálljon ki a kocsiból és veresse magát agyon

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.23. 10:06:00

LOVAGKERESZTEM
.
Szívem csücske, legszebb ékem
A lovagkeresztem nékem,
Azaz sajnos csupán lenne,
Mert nem részesültem benne.
.
Mint kivénhedt bús csatamén,
Kitüntetést nem kaptam én,
S ennek levét lelkem issza,
Mert így nem küldhetem vissza.

Fenehorizont 667 2016.08.23. 10:29:16

erre legalább jó volt ez a lovagkereszt, hogy a cigányos írásait megismerhettem.
egész jó, sok benne az igazság - még ha el is van túlozva.
nagyjából fedi a leírt viselkedésminta a cigányok elég jelentős részének hozzáállását az élethez.

zZZz 2016.08.23. 11:22:01

Bayer tamogatlak.
A tobbiek meg menjenek Olaszliszkara fagylaltozni .

Stohl András 2016.08.23. 11:27:32

A ciganyok kulturalis indentitasahoz, hozzatartozik hogy idonkent valakit szorakozasbol agyonvernek, meglincselnek az utcan. Aki ezt gatolja, akadalyozza, akarcsak ugy, hogy elmenekul eloluk, az egy rohadt naci, orbanista fasiszta.
Es a fasiszta Bayer a ciganyok kulturalis onazonosaganak kiteljesedeset hatraltatja azzal, hogy embereket a szaros eletuk vedelmeben menekulesre biztat. Az ilyet csak a legmocskossabb naci rezsimben tuntethetik ki.

Nbl 2016.08.23. 11:28:50

Egyet értek az előttem szólókkal: utálom Bayert mint a szart és kibebaszottul cikinek tartom a kitüntetését, de konkrétan ez a cigánygázoláskor megnemállás idézet egy az eredeti környezetéből kiragadott dolog, amiben igaza van Bayernek és az eredeti kontextusában teljesen helytálló. Nem értem, miért adtok ilyen magas labdát amikor rengeteg, az eredeti kontextusában is vállalhatatlan kijelentése volt - miért olyat ragadtok ki, amiben igaza van, csak mert szerepel benne a cigány szó?

Mérnork 2016.08.23. 11:52:32

@Nbl:
"miért olyat ragadtok ki, amiben igaza van, csak mert szerepel benne a cigány szó?"
Mer ennyi esze van a mi "haladó, baloldali, liberális" oldalunknak?
Ez a legnagyobb érv orbánék mellett, hogy ilyen balfékek akarják leváltani őket...

Tom66 2016.08.23. 12:10:40

Ezt az értelmetlen jogászkodást, kár volt papírra vetni. Ráadásul, az idézetek nagy része teljesen helytálló, persze az értjük, hogy politikailag nem korrekt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.23. 12:15:58

@Mérnork: Nyugodj meg, a libsi is beletaposna a gázba, mert nem akar felkoncolódni. Csak itt jár a pofájuk. Olaszliszgán úgy verték agyon Szögit, hogy a gyereknek semmi baja sem lett.. Remélem ott rohad meg mindegyik a börtönben..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.23. 12:19:42

@zZZz: Jobb ötletem van: a sok Nagykörúton belüli jogvédő vásároljon Olaszliszkán hétvégi házat, hisz a táj szép, és így rendszeresen együtt lehetnek imádottjaikkal..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.23. 12:21:22

@Mérnork: No igen, kontraszelektált, tehetségtelen banda. Csak azt nem tudom, hogy Gyuri bá' miért lát bennük még mindig fantáziát..?:))

Hattáb 2016.08.23. 12:42:24

Minden szava igaz Bayernak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.08.23. 12:46:27

Most is majdnem agyonvertek egy sracot Borsodban.
Hat ez van.ez a ciganyorszag valosaga

morph on deer 2016.08.23. 12:52:06

Akkor még egyszer azoknak, akiknek nem világos.

Míg Magyarországon véleményszabadság van, a véleménynyilvánítás módja szabályozott, imígyen:

„A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.”

Azaz, hogy ki, miről mit gondol, az az ő dolga, semmi kétség! A mód, ahogyan ezt közli viszont már szabályozott, ráadásul az Alaptörvény által (is). Ebből a szempontból az, hogy kinek van igaza, egyáltalán nem játszik szerepet!

Magyarul, egy felnőtt, ivarérett, civilizált, írástudó, törvénytisztelő keresztény magyar ember, aki ráadásul - állítólag - a polgári értékrendet tartja fontosnak, nem beszél így senkiről, semmilyen okból!

Ha mégis ezt teszi, akkor nyilván a fent felsorolt jellemzők közül minimum egy - bár véleményem szerint több is - hiányzik.
Az mondjuk vitán felül nyilvánvaló, hogy Bayer folyamatosan teljesen figyelmen kívül hagyja az alaptörvény véleménynyilvánítás szabadságáról megfogalmazott állásfoglalását, de ami még súlyosabb, ezt teszik azok is, akik mindezek ellenére kitüntették Bayert!

Lehetséges, hogy Magyarország államfője és a kormánytisztviselők nincsenek tisztában az alkotmányban foglaltakkal?

Lehetséges, hogy Magyarország államfője és a kormánytisztviselők nem értik, mit jelent az, hogy „A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.”?

Lehetséges, hogy Magyarország államfője és a kormánytisztviselők értik ugyan a saját alkotmányukat, de szándékosan megsértik, figyelmen kívül hagyva a fentebb idézett részt?

Bármelyik lehetőséget nézem, elég nagy gáz! (Valaki ismer egy ügyes gázszerelőt..?)

Hattáb 2016.08.23. 13:13:39

Beteg az a rendszer, ahol az igazmondásért bocsánatot kell kérni.

Voznyák Pista2 2016.08.23. 13:14:51

@morph on deer:

"(Valaki ismer egy ügyes gázszerelőt..?)"

Hát ez az, a libsik, meg a szocik között nem ismerek. Legfeljebb olyat, aki folyton azt hajtogatja, jön egy csomó migri ? Nincs gáz, be kell fogadni őket. A romák ugyanolyanok mint mi, meg kell bennük bízni.
Csak rá ne gyújts pajtás az olyan lakásban, ahol ilyen gázszerelők dolgoznak.

Nagyorrú Barbi 2016.08.23. 13:19:55

@zZZz: Mintha magam mondottam volna...

bloglegelő 2016.08.23. 13:21:05

lilanáci blogba bele sem nézek, mert felesleges

bajerzsóti "írásaiba" sem mert szintén

de: kedves blogger: kérdem, kérdjük tehát:

ÖN MIT TESZ, AMIKOR EGY CIGÁNYGYEREK CSAK ÉRINTKEZIK IS AZ AUTÓJÁVAL ?

válaszát nem várva leszarom

pocaklakó minimanó 2016.08.23. 13:21:49

@morph on deer: "Kiirtanám az összes keresztényt!" (Senkiházy Senki)

Szelíd kritika.

Nagyorrú Barbi 2016.08.23. 13:22:37

@A megvalósult amerikai ólom..: Vagy fogadjanak örökbe egy cigány családot...

pocaklakó minimanó 2016.08.23. 13:23:35

„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

Quod licet Senkiházi Kettő, non licet bájerzsóti.

E.Katolnai 2016.08.23. 13:26:52

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”
Olaszliszka, Olaszliszka, Olaszliszka ... már ezt csak a hülyéknek kell magyarázni

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 13:29:24

Hiába, ilyen a demokrácia: elhangzanak sokféle vélemények. Még a ballib törpe kisebbségnek is jogában áll műbotrányt kelteni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 13:30:57

@E.Katolnai:

Az én szüleim liberálisok, mindig ballib pártra szavaztak. De már kiskoromban megtanítottak: ha cigány száll fel a buszra, jobban vigyázz értékeidre!

Jazo 2016.08.23. 13:49:24

"Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt"

Milyen bűnt kellene bevallania az ártatlannak? Miért lenne bűnös egy egész nép a vezetői döntéseiért, akit talán meg sem választott?

Amúgy most is jól lehet látni, hogy elég egy bűnöző banda az ország élén ahhoz, hogy egy egész országra rásüssék a bélyeget. Minden amit Orbán mond, vagy tesz, visszaszáll ránk. Ahogy a világháború alatt sem volt a népnek kontrollja a vezető felett, most sincs az.

Abban amúgy igazad van, hogy nagyon sok birka van itthon, aki képes eladni a szavazatát egy zsák krumpliért, vagy - ami még rosszabb - el se megy szavazni. Az ellenzéki pártok vezetői meg csak abban értenek egyet, hogy nem értenek egyet semmiben és eszükbe se jut, hogy ha nem fognak össze, akkor ennek a rémálomnak sosem lesz vége.

bloglegelő 2016.08.23. 13:55:28

@E.Katolnai: nem értem ezt az olaszliszkázást. Az ott történt sajnálatos eseményekből a cigányság, és az érdekeikért mindig is felelősen és önzetlenül kiálló jogvédő szervezetek, valamint a kisebbségi önkormányzatok példamutatóan levonták a tanulságokat. Jövöbemutatóan tettek tanúságot arról, hogy mennyire távol állt és távol fog állni tőlük a vak erőszak és önbíráskodás, a zsigerből feltörő barbár despotizmus.

És tényleg: most, Edelényben meg is mutatták, hogy nemcsak prédikálják a vizet, komoly önmérséklettel áthatott konfliktuskezelésük során.

Az meg csak a rasszista sajtó értelmezése lehet, hogy a motoros gyerek csak azért maradt életben, mert felismerték benne a rendőrkapitány fiát.

Kérem, hogy Önök is figyelemmel olvassák és komolyan fontolják meg jelen blog szerzőjének igényes, őszinte és igazváró gondolatait.

Komodoi 2016.08.23. 14:12:54

Nem azzal van a baj, hogy a Bayer zsidókat és cigányokat kritizált, hanem azzal hogy azt nem őszintén tette, hanem csak érdekből, hogy a Fidesz elvegyen szavazatokat a Jobbiktól.
Az igazat nem őszintén hanem csak érdekből kimondani az van olyan aljasság mint hazudni.

Tibor Zöld 2016.08.23. 14:13:51

@A megvalósult amerikai ólom..: A "libsi" "divatjogvédő" nem taposna bele a gázba, mert a budai lakásából még soha sem tette ki a sznob pofáját, cigányt meg csak hírből ismer, látni sem látott még egyet sem. Úgy könnyű vizet prédikálni, hogy közben bort iszol, és nem akarják kivenni a kezedből.

Komodoi 2016.08.23. 14:14:16

@Komodoi:

index.hu/belfold/2013/01/07/navracsics_kitenne_bayert_a_fideszbol
2013.01.07. 21:15
“Akkor miért írok olyat, amiből garantáltan balhé lesz?”
“Azért, hogy ne a Jobbik tematizálja ezt az egész kérdéskört”
(Bayer Zsolt)

Tibor Zöld 2016.08.23. 14:34:36

@Jazo: Ne is haragudj, de nem az a rosszabb, aki nem megy el szavazni. Ha aközül kell választani, hogy a szart vagy a fost egyem meg, akkor inkább éhen döglök. Legalább az én szavazatommal nem tömi a zsebét egyik féreg, sejthalmaz sem. Majd ha lesz olyan párt, amelyik nem az én pénzemből akar jól élni (az összes nagyfejű zsírdisznót meglehet nézni, hogy meghíztak a púniós pénzen), akkor majd szavazok, ha lesz értelme. Az sokkal rosszabb, aki a nevét nem tudja leírni, de "bátran dönt" a saját és mások sorsa felől, üres biorobot módjára. Ha nem szavazna rájuk senki üres ígéretekért, akkor majd elgondolkodnának.

dadddd 2016.08.23. 14:52:17

Akik ezen a fórumon Bayer stílusát teszik szóvá, csak olvassanak el 5 tetszőleges kommentet az indexre kikerülő blogbejegyzések alatt. Zsoltink elmehet tanoncnak.
Persze név nélkül szabad így nyilatkozni, mert az nyilván nem sérti az emberi méltóságot. Gratulálok az álszenteknek!

V.János78 2016.08.23. 15:07:34

Most már nagyon unalmas ez a Bayer-mocskolás, más sem ömlik az egész balliberális médiából,ezzel van telke az Index is! Adják csak vissza a kitüntetéseket azok a feszültségszító értelmiségiek,akiket az MSZP-SZDSZ tüntetett ki. A most hörgőket pl. az nem zavarta,hogy az MSZP-kormány a sztálinista Krausz Tamást ,vagy a magyarokat mocskoló Kertész Ákost tüntette ki?!

BAYERNEK 100%-IG IGAZA VAN A CIGÁNYKÉRDÉSBEN IS! Kényes tabutémákat vet fel,amiben mindig kussol a ballib média. Kétségtelenül sokszor indulatos, és trágár,de ebben a témában teljesen megértem,minden normális embert elfog a düh,ha pl.az Olaszliszkán agyonvert tanárra gondol. És arra a sok kétszínű,álszent, balliberális jogvédőkre,aki nagyon okosak a budapesti belvárosból,de a gettóba, a vidéki cigányfalvakba soha nem merészkednek be. Én az alja Nyóckerben lakom, nézzenek már néha ide ki a drogos bűnözőkkel teli Diószeghy, Magdolna utcába,mi folyik itt! Naponta rabolnak ki,gyilkolnak meg országszerte védtelen öregeket párezer forintért,de erről alig hallunk!
Akik azon jajgatnak most,hogy Bayer szerint taposson a gázba,aki cigány gyereket elüt,azoknak kívánom,hogy kerüljenek ilyen helyzetbe,mint az Olaszliszkán a lányai szeme láttára agyonvert Szögi Lajos!

moszkvicssluszkulcs 2016.08.23. 15:46:51

Kedves Zsuzsa.
Ma Magyarországon ha valaki elgázol egy cigány gyereket( mindegy, hogy ki hibájából), akkor tényleg jobb ha a gázra lép, mert a horda percek alatt felkoncolja.(és jobb esetben csak a sofőrt...) Volt már rá eset és lesz is. Mert ezek ilyenek...

És tényleg főben járó bűn erről beszélni. Mert ha valaki megteszi akkor rasszistafasisztanáci... Ennyi jutott a pesti elit értelmiségnek...

nu pagagyí 2016.08.23. 16:02:00

@V.János78: A Bayer méltatásokat a közmédiában, a klientúra szennylapjaiban, a közpénzen élősködő ingyenáramos milliárdos exkluzív magánmédiájában olvashatod, ahol az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosának öntömjénezését is kiélvezheted néhány szaftos kiszólással egyetemben.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.08.23. 16:04:07

@Sütemény1975: volt már rá példa, a csaj valami figyelmeztetéssel megúszta.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.08.23. 16:06:21

@moszkvicssluszkulcs: jó ha kutya esetén sem áll meg. A módszer az, hogy faj kutyákat lopnak, azt autó alá küldik, a gyanútlan megáll, azonnal körbe veszik, ezt némi készpénzzel megúszhatja, mert itt az a cél, ha nincs, vagy nem akarna (annyit) fizetni hát akkor bajban van.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.08.23. 16:12:04

Meg kell mondjam, hogy egyre szánalmasabb a baloldalnak ez a rinyálása. Támogatottságuk nincs, sorra buknak el minden választást. Egymás próbálják meg kinyírni. Mindenki utál mindenkit. Érdemben politizálni képtelenek, de ha bedobnak közéjük egy gumicsontot arra acsarkodva kapnak rá.
Lesz ez még rosszabb is,mert nem úgy néz ki, hogy törvényes választásokon esélyük lenne, így kinjukban egyre jobban elragadtatják magukat.
Pedig jobb lenne ha megszoknék, és nem csinálnának magukból hülyét lépten nyomon.

röf 2016.08.23. 16:17:53

ma történt:
"Az államtitkár a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban megnyitotta a Gulág-emlékév keretében rendezett, Elhurcolva – távol a hazától – magyar katonák szovjet fogságban 1941-1955 című kiállítást. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/64162/Vargha_Tamas_Kotelessegunk_foglalkozni_a_szovjet_fogsagba_esett_magyar_katonak_szomoru_sorsaval..."
Érdekel ez itt valakit az Indexen bayerező majmok közül?
Nem érdekel senkit, mert semmi holokauszt nincs a dologban, és egyébként is most Bayerre lövet Soros.

Voznyák Pista2 2016.08.23. 16:26:14

Van nekünk egy Kertész Ákosunk is ugyebár, (számos kitüntetéssel), annak a (hogy finom legyek) "emocionális" töltetű Magyar gyalázó kiszólásai messze nem okoznak gondot a ballibsiknek,

Figyuzzatok, most az egyszer nézzétek el, hogy mi is kitüntetjük a "megmondó" emberünket.

Ma Baker 2016.08.23. 16:33:01

Gratulálok! Gusztustalan kiragadott mondatok, kontextus és értelmezés nélkül. Főleg azokból a cikkekből, amik az olaszliszkai lincselés után és hasonló gyalázatos események után születtek.
Milyen furcsa, akkoriban ezekkel a mondatokkal senkinek semmi baja nem volt, mert BZS amúgy tökéletesen szokta érezni a pillanat groteszkségét és bárki aki pl a blog.hu-n fikázni kezdte a cikkeit, azonnal kapta vissza a kommentekben, hogy aljas csúsztatás amit posztolt BZS-ről.
Nem, BZS nem szokta visszafogni a magát.
Maximum olyankor, amikor tényfeltáró jelleggel a háború után német hadifoglyokat nácikat felülmúló gonoszsággal kínzó zsidókról mer írni, és ennek hatására Ilan Mor hazug felháborodással tiltakozik.
A ballib oldal a szokásos taktikájával félretájékoztatással és részigazságokkal próbál lejáratni egy jobboldali embert, aki történetesen a liberalizmus körmére néz annak kettős mércéit és eltussolt disznóságait feszegetve.
Gyakorlatilag egy kultúrharc, a szólásszabadág eltiprása, amivel próbálkoznak.

nu pagagyí 2016.08.23. 16:43:10

Bayer egy heccújságíró. Egyetlen témája személyek és csoportok lejáratása. Megrendelésre dolgozik, bármely tekintélyelvű rezsimet kiszolgál. Írásaiból nem derül ki milyen országot szeretne, nincs véleménye a jövőről, erkölcse megvásárolható. Neve csak a megtámadott személyek biográfiájában marad fent, mint egy nyáladzó senkiházié, aki parancsra kötött bele az elnyomó rezsim igazságtalanságait szóvá tevő, vagy azokat irodalmi alkotásban bemutató alkotókba.

Voznyák Pista2 2016.08.23. 16:52:54

@Neked ugatok nem a házat őrzöm:

"Érdemben politizálni képtelenek, de ha bedobnak közéjük egy gumicsontot arra acsarkodva kapnak rá."

Ebből is látszik, hogy idegen kottából játszanak. Nagyon is érzik ők, hogy q.vára leszarja mindenki, amit itt hisztiznek, de az a kotta van eléjük rakva, abból kell játszaniuk.
Hogy is jutna eszébe bárkinek is, ilyen önfeladó szerviens bábpártokra szavazni ?

Vannak persze emocionális libsik is, ők a nemzetiségiek, akik egyből majrézni, majd fröcsögni kezdenek még a nemzet szó hallatán is.

nu pagagyí 2016.08.23. 16:58:05

@Ma Baker: Természetesen elítélendő a lincselés, de ez már egy következmény. Azok a cigányok pontosan érezték, hogy nem számíthatnak sem rendőrségre, sem a hatóságokra, ha semmit sem csinálnak, akkor is ők a bűnösök. Törvényen kívül helyezte őket a lappangó gyűlölet.

Közös társadalmi bűn ez és nem szerencsés ugyanolyan ösztönlényként viselkedni, mint ahogy a gyűlölet tárgyát látja az általánosításokra hajlamos ember. Az eset fontosabb dolgokat vetett fel, mint amivé a profi gyűlöletkeltők tematizálták. Ezt sem sikerül alkotó módon megtárgyalni, ahogy mostanában a migránsok kérdését sem. Primitív sztereotípiák uralják a közbeszédet, rombolva a nemzeti szolidaritást, immár közpénzből megtámogatva és lovagkereszttel díjazva. Hányingere van az embernek a mocsoktól.

nu pagagyí 2016.08.23. 17:05:42

@Voznyák Pista2: Nincs kotta, a kormány cselekedete vált ki természetes reakciókat. De benneteket valószínűleg valóban felkészítettek, hiszen kiszámítható, mit lép egy erkölccsel rendelkező ember az erkölcstelenségre. Szimpla provokáció az egész, a jobboldal bevált fegyvere. A rezsim láthatóan nem számol a provokációk árával: a nemzet szétesése, nekik csak a pillanatnyi haszon számít.

nu pagagyí 2016.08.23. 17:17:52

@röf: Úgy tudom, elvesztettük a háborút. Azt meg végképp nem értem, mit kerestek a magyar bakák papírbakancsban a Don-kanyarnál. Talán a kiállítás erre is választ ad és esetleg megnevezi a felelősöket. Feltétlenül tájékoztass majd, mert úgy gondolom elsőként rohansz majd megtekinteni.

eßemfaßom meg áll 2016.08.23. 17:18:39

Pár hete volt hír, hogy csak azért hagyták abba egy faszi agyonverését a cigányok miután elétekert a bringáscigánynagyi (aki mellesleg nem sérült meg) mert valaki észrevette, hogy a helyi rendőrfőnök fia az illető.

Szóval ige, aki balesetbe keveredik egy cigánnyal az padlógázzal meneküljön, mert ahogy a klasszikus mondás tartja: inkább kisérjen két rendőr rabláncon mint vigyenek négyen koporsóban.

A poszterinára mindez nem vonatkozik, ö nyugodtan várja csak meg amíg agyonverik. Tegyük a világot egy jobb hellyé!

eßemfaßom meg áll 2016.08.23. 17:25:42

@nu pagagyí: "Természetesen elítélendő a lincselés, de ez már egy következmény. "

hajráhajrá, még mindig tul sok szavazótok van, ne hagyd abba :)))))

nu pagagyí 2016.08.23. 17:30:40

@eßemfaßom meg áll: Nem gondoltam, hogy megérted, amit írtam, így nem lep meg a reakciód. Én egyébként nem vagyok párt, úgyhogy nem nagyon érdekel ki mire szavaz.

röf 2016.08.23. 17:34:56

@nu pagagyí:
...huh vaze... ilyen alapon én sem értem, mit kerestek a zsidók a haláltáborokban... minek mentek oda.... normális vagy?

nu pagagyí 2016.08.23. 17:39:16

@röf: Eddig sem értetted, nem kell külön kiemelni.

Kampfer 2016.08.23. 17:46:15

"Én csak idézek..."

Tisztelt bírónő! Ezúton is köszönjük, hogy újabb fórumon teszi elérhetővé azon írásokat, melyeknek hangvétele és stílusa miatt felhabzik az ön baráti köre, tartalmát viszont nem is merik sem tárgyalni, sem végiggondolni! Persze meghamisítani, csúsztatni (ahogy azt tegnap az atv-n egy széllibbant agybeteg a rónaival) annál inkább! Tehát köszönjük! Minden ilyen szélballibbant ostobaságcsokor egy ingyenes fórum a balfékek és a libbantak kontraproduktív okoskodásai számára! Elismerésünk! ;-)

"Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba."

Azt hiszem, ezt minden épeszű ember pontosan tudja! Már aki egyáltalán látott valaha fürtökben lógó élő cigányt és nem az atv-n bazsalyog a rónaival és a mészárosantónival vagy a sokat képzelő kálmánolgát ne is említsem! A boldvai cigánytámadás a motoros ellen megvan??? Erre esetleg válasza volna???

"1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket..."

És ebben mi a valótlan??? Tényeket mond tömören, nyersen. De ha van cáfolata, érdeklődve olvasnánk szerintem!

"Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság..."

Magyarként azt hiszem, ez a legkevesebb, ami válaszként írható egy ilyen szemétségre, amilyen ez is volt! És még nem is ez volt a legmocskosabb kirohanás Magyarország ellen! Továbbá ugyan mi volt a valótlan ezekben a szavakban? Talán a stílusa nem tetszik? Hááát, ez ilyen. Nekünk meg az öné, a havasé, a rónaié és a csótányé nem tetszik! Mégse húzza lámpára önöket senki! Épp ez a szép a véleményszabadságban, igaz???

"Arról nem is beszélve, hogy a ’19-es patkánylázadásban és tömeggyilkosságokban sajnos felülreprezentált magyarországi zsidóság – tagjai többségének akarata és szándékai ellenére – maga is tehet arról, hogy „kivívta” a többségi társadalom mély ellenszenvét és haragját."

Ennek a mondatnak pedig minden szava igaz! Saját családi történetünk és rokonaim élettörténete a BIZONYÍTÉK minderre! Ha gondolja bírónő, nyugodtan elbeszélgethet erről néhány ÉRINTETTEL! Igen, ez a mondat Bayer szájából minden hibája és nyers tömörsége ellenére IGAZ! Akkor is, ha ez önnek fáj! Így járt, viselje el!

"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen."

Ezen mondatok épp azért fájóak, mert amennyire nyersek és közönségesek, annyira IGAZAK! Ön vak, ha nem látja, hogy az elmúlt évek során hányszor igazolta (sajnos) az élet ezeket a szavakat! Ha csak vak, az az ön baja, önnek kell vele élnie! De ha mindezt ön is tudja, de érdekek mentén előadja a felháborodottat és a meglepett 'pc' mantrát tolja az éterbe, akkor az közönséges HAZUDOZÁS az ön részéről! Akkor (szerintem) ön is bűnös abban, hogy ez a társadalom idáig jutott a párhuzamos (cigány)társadalom és a többségi társadalom ellentéteiben!

"Azt szokták mondani: „idézet vége”. De nincs vége. Csak abbahagyom. Mert felfordult a gyomrom."

Nem gyomorforogni kellene, hanem szembenézni a tényekkel és az igazsággal, tisztelt bírónő! Nem megjátszani a meglepett 'pc' demokratát, hanem felismerni a 'bazmegek' mögötti tartalom igazságát! Akkor is, ha vélt, akkor is, ha alapvető! De erre önök és az ön barátai (az ún. 'demokratikus' ellenzék - aka. 'baloldal') képtelen! Ez egyrészt szomorú! Mert kritikátlanul gyengén képviselik az ezen értékrendet vallókat, továbbá gerjesztik és lehetővé teszik a regnáló hatalom korlátainak leépülését és a tobzódást! Gátat vetve egy valamirevaló értelmes baloldalnak (ha van ilyen egyáltalán)! Másrészt viszont örömteli, mert legalább ezek az 'erők' (értsd: dk, együtt-külön, pm, mlp, moma, maszop és hasonló selejtek) így egyre csak távolabb kerülnek talán még a parlamenti léttől is! Segítene az országnak! Ámen!
Üdvözlettel:
Kamp.

nu pagagyí 2016.08.23. 17:54:50

@Kampfer: Pont ez volt Bayer célja, olyan véglényeket előállítani, amilyenné váltál. Gratulálok. Te már már alkalmas lettél cigány gyilkolásra, de azt hiszem, bármilyen más embertelenségre is kellően felkészült vagy. Várd a parancsot, jönni fog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.23. 17:59:35

Zsuzsika megint qrva nagy öngólt lőtt, de sebaj. Nincs az a mélypont, ahonnan nem tud még lejjebb süllyedni. Hajrá!

Kampfer 2016.08.23. 18:03:54

@nu pagagyí: Szimplán egy hülye vagy, szövegértésből értékelhetetlen...! De ez nem bűn! ;-) Gratula!
Kamp.

nu pagagyí 2016.08.23. 18:07:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem hinném, hogy egy értelmes ember a te erkölcsi nívódhoz szeretne igazodni. Amúgy nem a a Zsótinál kellene szolidarizálnod? Lassan egyedüli birtokosa lesz a lovagkeresztnek és ezt ő üldözésnek érzi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.23. 18:08:52

@Kampfer:

"Nem gyomorforogni kellene, hanem szembenézni a tényekkel és az igazsággal, tisztelt bírónő!"

OK, de miért "tisztelt" bírónő? Lehet, hogy bírónak jó volt, de ide nem bíróként szórja a szennyét, amiért amúgy sem érdemel tiszteletet.

nu pagagyí 2016.08.23. 18:09:19

@Kampfer: Nem volt mit értékelni a szövegeidben. Egy kocsmában jobbakat hallok.

willcox 2016.08.23. 18:12:07

@röf: Röfi, a legalja amit írsz, szerintem nem is vagy ember, helyes a névválasztásod.

Kampfer 2016.08.23. 18:14:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdv! Nos, természetesen megmaradnék a normál kommunikációs sémák mellett. Poszter engem közvetlenül nem bántott, nem sértegetett, sőt anno kérdésemre is válaszolt. Sokkal jobb egy 'européer' társalgás medrében megpróbálni kiismerni a vélemények gyökerét és az igazságot keresni! Akkor is, ha a közös nevező jó eséllyel esélytelen! De azért mégis... :-)

@nu pagagyí: Nem is neked szólt! Láthatóan 'hardverileg' is képtelen vagy egyenes összefüggések és egyértelmű utalások megértésére...! A véleményed számomra irreleváns. És hogy te a kocsmában bármit is hallasz...! Nos, ez valójában nem lep meg! Mindenki a maga környezetének tudója, ugye...
Kamp.

willcox 2016.08.23. 18:20:29

@eßemfaßom meg áll: A te táborodnak sok szavazója van, akik hatalomban tartják ezt a rablóbandát (másik tábor is lopott, de nyeretlen kétévesek a mostaniakhoz képest). Had gratuláljak Lőrincedé már az almádi Ramada hotel is. Remélem büszke vagy rá.

$pi$ 2016.08.23. 18:23:47

"Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff."

Ha jól értem, akkor az a baj ezzel, hogy "bűzlő végterméknek" nevezet kohn banditát. De valójában kohn ugyanezt írta az egész országról, nem? Akkor lesz majd cikk kohn-ról is? :)

nu pagagyí 2016.08.23. 18:24:54

@Kampfer: Aki kommentál, az mindenkinek ír, aki olvassa. Dumád hemzseg olyan kitételektől, mint "széllibantak", "agybeteg", és persze személyeknek szóló válogatott ocsmányságok. Értékelje a faszom. Egy jelenség vagy, az a veréb, amelyik jó ízűnek találja a lócitromot és mindenkit ebédre hív. Egészségedre! Hardverice és szofftverice is.

nu pagagyí 2016.08.23. 18:33:24

@$pi$: Majd, ha lovagkeresztet kap, téma lesz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2016.08.23. 18:36:12

@a BircaHang Média szerk.: Ha meg te mégy a fürdőbe, mindenki tudja hogy ne hajoljon le a szappanért.

röf 2016.08.23. 18:36:20

@willcox:
Mi van, meghozta a postás az augusztusi Soros-zsetont...?
Ne haragudj, de olyan röhejesek vagytok....
Túrjátok csak bátran ezt bayeresdumát.... olyan kontraproduktív, mint ide Hanoi... :)
Még mindig nem értitek...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2016.08.23. 18:38:10

@röf: Az a baj, hogy te nem érted hogy ez provokáció. Ha nem reagálnak rá, az vállalhatatlan. Ez remekül mutatja azok jellemét akiknek nyalod a seggét.

Kampfer 2016.08.23. 18:40:18

@nu pagagyí: "Aki kommentál, az mindenkinek ír..."

Megszólításból is értelmezhető, hogy a címzett a poszter volt. Persze, hogy olvashatod! Sőt! Pont szarok rád, hogy mit értékelsz és hogyan! Lököd a süket dumádat, persze bármilyen konkrétum nélkül. Ha valami nem tetszett a kommentben, akkor idézd be, cáfold. De ne ugass nekem! Bár, ugathatsz is, pont leszarlak! És hogy milyen 'ocsmányságok' és kinek szólnak, ezt majd én eldöntöm a saját tapasztalatom, véleményem és esetleges érintettségem alapján! Ahogy persze jónéhány blogon te is szórod a saját magad ocsmányságait!
És ha már jelenség: ha valami, akkor te tényleg egy valódi jelenség vagy! Azt persze lehet vitatni, hogy te magad vagy-e a veréb, a lószar, vagy maga a verébszar... Tökmindegy. Minőségre talán ez utóbbiak, a verebet egy hasznos élőlénynek, fontos láncszemnek tartom. Téged csak egy szükségtelen rossznak.
Kamp.

Namir 2016.08.23. 18:42:26

Egy (leginkább az egybites libsi pórnép által) istenített író írása rólunk, magyarokról, benne szétbontás, éles késsel felvágás, kalapáccsal törés, összezúzás miegymás, és az egész írás megspékelve gyűlölködéssel, rasszizmussal.

És ő is államilag kitüntetett. Vajon hányan adták miatta vissza a pojáca Gyurcsánytól kapott keresztjüket? (Egyáltalán miért vették át attól a bohóctól?)

"Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!

A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk...

A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.

Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.

Olcsó magyarnak híg a leve!

A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük...

Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos... (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg."

Visszaadják a kereszteket? No és? A kutya ugat, a karaván halad.

nu pagagyí 2016.08.23. 19:04:26

@Kampfer: Alapvető érvelési hibát követsz el. Egyedi dologból általánosítgatsz (amúgy Bayeresen). Majd, saját agyszüleményedet, mint általános igazságot hirdeted és elvárod, hogy mindenki egyet értsen veled. Talán világos, hogy azért mert egy nemcigány véresre pofozza a feleségét, még nem mondhatjuk, hogy a nemcigányok véresre pofozzák a feleségüket (Hommage á Balogh polgi).

Most jön a gyöngy disznók elé vetése: Fontos persze az egyedi esemény is, mert jele lehet egy általánosabb problémának. A lincselés például rávilágított arra, hogy társadalmunkban teljesen elvadultak a viszonyok. Azt is lehet tudni, hogy nem mindig volt ilyen. Lehet tehát okokat keresni és valószínűleg létezik megoldás. Na, Bayer Zsóti írói munkássága ilyesmikkel nem foglalkozik, csak nettó uszítással. Társadalmilag káros a ténykedése, mivel csak a primitív ösztönökre hat.

bloglegelő 2016.08.23. 19:15:13

@nu pagagyí: várjuk az élménybeszámolódat a majdani balesetedről, a jelzett körülmények között.

addig coki neked

nu pagagyí 2016.08.23. 19:19:29

@Namir: Azt hiszem, egy magyar bátran baszogathatja a magyarokat, ahogy például Petőfi a rozsdás kardot szögre akasztókat. És hát Eszterházy magyarságához talán nem fér kétség. Az lehet, hogy te nem érted Eszterházy szövegét, de megnyugtatlak, Orbán érti. Kiválóan gondoz benneteket. Ragyogó használati utasítást kapott, bár nem ez volt az író szándéka.

nu pagagyí 2016.08.23. 19:20:36

@bloglegelő: Eddig sem volt, de gondolom, neked sem.

bloglegelő 2016.08.23. 19:26:08

@nu pagagyí: "majdani baleseted" aranyom

ami bekövetkezik esetleg, ha mázlid van, akkor nem.

de ha mégis, akkor várjuk, mi történt ott

addig coki neked

Behajtó70 2016.08.23. 19:31:36

Szánalmas ez a pár nyivákoló ballibbant!

Kampfer 2016.08.23. 19:32:36

@nu pagagyí: " Egyedi dologból általánosítgatsz..."

Ha még egyedi lenne! De sajnos nem az! A lincselés után többször előfordult hasonló eset (szerencsére haláleset nélkül)! A boldvai és a beregi sztorik csak egy dolog! De a purdék viselkedését akár Pesterzsébeten is meg lehet tapasztalni a Jókai Móron egy kellemes nyáresti autókázás során (volt 'szerencsém')! És akkor még nem is beszéltünk a 'mortimer-féle' sztoriról (ahol persze a liberális és baloldal újfent bizonyított), Cosma tragédiájáról, a 'kisgrófó' esetéről és megannyi esetről lehetne beszélni Bándi Kata történetétől kezdve a hétesi néni tragédiájáig! És ha már személyes benyomás: a nyaralónkat úgy nyomták föl, hogy a pár eltulajdonított cuccon túl beverték az összes ablakot, szétvertek berendezést és persze az összes villanyt felkapcsolták és úgy hagyták! Ránézésre mondtuk: 'na, a cigányok...'! Persze az előítélet az olyan, hogy jó eséllyel talál. Ahogy itt is, amikor fél évre rá megkaptuk az értesítőt és mehettünk a tárgyalásra. Ahol két tatárszentgyörgyi (ismerős...?) és egy kunszentmiklósi 'fiatalt' állítottak bíróság elé (mivel persze vért és ujjlenyomatot hagytak az ostobák)! 54 betörést vallottak be, ennyit sikerült bizonyítani kétségtelenül. De 140 fölött vádolták meg őket. Ma sem tudom, miért vertek össze minket cigányok '96-ban a körűton! Kilencen voltak kettőnkre...! Egy figyelmesebb rendőrjárőrnek köszönhetjük szerintem az egészségünket minimum! A seregben sok értelmetlen és idióta, gusztustalan esettel szembesültem. Persze értelme nem sok volt az egésznek, pedig akár lehetett is volna. De sikerült egy szakaszba két borsodi cigány megnyerni! És nem mindenki volt olyan szerencsés, mint én! Én megúsztam néhány pofonnal és 'medvepuszival'! De többen nem! Tudod, nekem személyes tapasztalatból azért ennyi elég ám egy életre! És talán megérted, hogy inkább a tapasztalataimnak hiszek, mint egy horngábornak, fodorgábornak vagy a bírónőnek! Mellesleg nem nekem igazán rossz ez! De egy máig tisztelt kolléganőmnek tényleg az volt! Cigány létére neki kellett küzdenie mindennek a hatásával! Ő dolgozott két műszakban azért, hogy kihozza az anyját abból a mocsokból, amibe kényszerült és ő volt az, aki elmondta nekem: ha valakinek igazán oka van utálni a cigányokat, akkor az ő! És ő 2009-ben is azt mondta, hogy az ad igazat a Vonának és a Volnernek, aki valóban ismeri a cigányságot és a problémáikat! Nekem ez elég hiteles és személyes tapasztalat volt. Ennyit a cigánykérdésről! És az 'általánosításról'!

"Majd, saját agyszüleményedet, mint általános igazságot hirdeted és elvárod, hogy mindenki egyet értsen veled."

Hogy mi az agyszülemény és mi nem, ez akár szubjektív is lehet. Ami nekem személyes tapasztalat és azok alapján levont következtetés vagy vélemény, az számodra simán lehet pusztán agyszülemény is! Továbbá senkitől sem várom el, hogy értsen velem egyet! Azonban azt igenis elvárom, hogyha egy eszterházipétert, egy kertészákost nem rángattak meg a hungarofób mocskolódásukért, akkor ezt a párttagkönyves publicistát is hagyják lógva éppúgy, mint azokat! Már kérdés, hogy a kertész mégis beleszaladt egy paprikás honpolgárba, de hát nem elég nagy ez a város...!

" Lehet tehát okokat keresni és valószínűleg létezik megoldás."

Miért érzem azt, hogy ezt megkeresni valahogy senki sem akarja? Csak a beleölt időt, energiát, pénzt és a politikai tőkekovácsolást látom! És munkavállalóként azt éreztem, hogy nem győzök adózni ezek segélyeiért (nem, mintha stadionokért sokkal jobb volna adózni), de polgárként még félnem is kell ezektől, nem is beszélve a politikai feszültségkeltésről, amit a fletóék nagyiparilag nyomtak/nyomnak cigánykérdésben!
Létezik megoldás, de az a cigányok nélkül nem megy! Sőt! Nélkülük NEM létezik megoldás! És nem látom bennük az igyekezetet és a változtatni akarást! Csak az erőszakot és a kivülállókra jellemző közönyt és elutasítást!

"Na, Bayer Zsóti írói munkássága ilyesmikkel nem foglalkozik, csak nettó uszítással."

Ez jórészt igaz. Pedig jó alapja lehetne legalább a problémák definiálásának! A hangvétele és a radikalizmusa nem teszi lehetővé a megoldáskeresést, mert ellenségeskedést szül. A figyelemfelhívásra és a valódi helyzet felmutatására azonban alkalmas! Így akarhatja áttörni a 'pc' kommunikáció korlátait és lerombolni a téma tabu mivoltát. Ez a mai magyar társadalomban esélytelen. De őszintén szólva a 2010 előtti időszak 'struccpolitikájával' és a problémák elhallgatásával szemben én már ezt is egy előrelépésnek érzem! A hangvétele ellenére is! A többi témával kapcsolatban kevesebb a személyes tapasztalatom, de pl. a Vádló bitófák c. könyv egy elég érzékletes leírást ad a '19-es események eddig kevésbé ismert vetületeiről is. Ami sajnos ismét az ő véleményét támasztja alá (ha a stílust nem is igazolja)! De a még ismert családi történetekkel szintén egybevág. Egy érintett részéről pedig az indulat akár érthető is lehet!
Kamp.

nu pagagyí 2016.08.23. 19:34:31

@bloglegelő: Válaszoltam már, de megismétlem. Nem fosok semmiféle, Zsóti által feltupírozott világkatasztrófától sem. Sem a cigányoktól, sem a nem látható migránsoktól, sem kondenzcsíktól. Amitől viszont valóban félnem kell az a fungáló kormány és a hozzád hasonló szervilis egyének elszaporodása. Sokkal valószínűbb, hogy kárt okoznak az egészségemben, mint az előbb említett esetek. És nem csak magamat féltem, hanem az országot is. Tőletek.

kvadrillio 2016.08.23. 19:35:16

Nemes Jeles és Tarr Béla a század nagyjai között

:o))).....MÁR MEGENT MŰKÖDIK A ZSIDÓ KAPCSOLATI TŐŐŐŐŐKEHHH ! :o)))))
AVAGY MEGENT EGYMÁST NYOMJÁK-TOLJÁK A SIKERESSÉG CSÚSZDÁJÁRA A ZSIDÓK...:o)))
A 2012-es volt a legsikeresebb év

MH/MTI – 2016.08.23. 17:33

A 21. század eddigi legjobb száz filmje közé választották Nemes Jeles László Saul fia című Oscar-díjas alkotását, valamint Tarr Béla és Hranitzky Ágnes Werckmeister harmóniák (2000) és A torinói ló (2011) című munkáját. A lista elsőre helyére David Lynch szürrealista mesterműve, a 2001-es Mulholland Drive - A sötétség útja került.

A BBC Culture listája 36 ország 177 filmkritikusának közreműködésével állt össze. A Saul fiát a 34., a Werckmeister harmóniákat az 56., A torinói lovat a 63. helyre sorolták az ítészek - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.

A legjobb ötös mezőnyben Vong Kar-vaj Szerelemre hangolva (2000) című filmje követi Lynch klasszikusát. A dobogó harmadik helyét Paul Thomas Anderson Vérző olaj (2007) című drámája szerezte meg, majd rögtön után Mijazaki Hajao Chihiro szellemországban (2001) című animációs alkotása, majd Richard Linklater Sráckora (2014) következik a sorban.

Wes Anderson, Apichatpong Weerasethakul, Christopher Nolan, Michael Haneke, Paul Thomas Anderson, valamint Joel és Ethan Coen a 21. század legnépszerűbb rendezői, mindannyian három-három filmmel szerepelnek a listán.

A legsikeresebb év a 2012-es volt, innen ugyanis tíz film került fel a rangsorba, köztük Az ölés aktusa című dokumentumfilm és a Holy Motors, míg 2013-ból kilenc alkotás szerepel a listán, köztük a 12 év rabszolgaság és az Adele élete - 1-2. fejezet.

..Béla Sándor Lakatos ·
Kutatásvezető főmérnök, Élő Mini Világ Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
Nem kezdték el egy kicsit túl korán a "század nagyjai" címkék ragasztását egyesek? Hiszen ebből a századból eddig nem egészen 16 év telt el még csak!
A XX. sz meg a jelen történéseit elfigyelve és a várható középtávú jövő történéseit prognosztizálva nehogy az ítészek idővel kénytelenek legyenek a "század nagyjai" címkézettek között a későbbiekben selejtezni!
Ugyanis ami ezt a címkét illeti, lehet hogy a későbbi korok ítészeinek a szemében azok akiket most "nagynak" kiáltanak ki, történelmi távlatból nézve nem biztos hogy a század végén is annak fognak látszani!
Jöhetnek ugyanis "még nagyobbak"! Semmit nem lehet kizárni!
Hogy mi mindent hozhat a jövő, ahhoz butasággal felérő bátorság kell, hogy ezzel kapcsolatosan valaki jóslatokba merészkedjen belebonyolódni!
Persze a "Murci" bor is iható (legfeljebb megfájdul tőle az ember feje...) de azért ahhoz hogy nemes aszúvá váljon még igencsak ki kell forrnia magát, utána még hosszú ideig kell érnie!

www.bbc.com/culture/story/20160819-the-21st-centurys-100-greatest-films
- See more at: magyarhirlap.hu/cikk/64189/Nemes_Jeles_es_Tarr_Bela_a_szazad_nagyjai_kozott#sthash.z62xndVb.dpuf

bloglegelő 2016.08.23. 19:42:54

@nu pagagyí: drágám, ne magadról írj, hogy tele-e a nadrág vagy sem

beszámolót várunk

addig coki neked

pápá :)

kvadrillio 2016.08.23. 19:54:12

@nu pagagyí: ...PONT MOST OLVASTAM ESZTERHÉÁZY MAGYARSÁGÁRÓL EGY HSZ-T...
Gyuláné Németh
Nem. Katalin úgy lesz idézem ahogy eszterházi péter rasszista fajgyűlőlő írja. Figyeljen! Ezt írja ,,A csokorba kötött magyart szétbontjuk,éles késsel ferdén szétvágjuk. Kivétel a fásszárúak ,mert azokat törjük vagy kalapáccsal szétzúzzuk........A magyar fogyasztási cikk . Olcsó magyarnak híg a leve." Ez az önök szellemi terméke.
Tetszik · Válasz · 6 · 5 órája

,,ESZTERHÁZIIIII...IGEN-IGEN ALAPOSAN ISMERHETTE A MAGYAROKAT ! :o)))))

morph on deer 2016.08.23. 19:56:25

Azért félelmetesen rövidlátó tömeg hőbörög itt és nyomja tovább a bayeri ocsmányságok dícséretét, arra hivatkozva, hogy "Bayer igazat írt!"

És ki kérdezte?

Minden olvasni tudó, legalább alapszintű értelemmel rendelkező személy számára a blogot olvasva világossá kellett válnia, hogy a blog sehol nem cáfolta a Bayer féle förmedvények igazságtartalmát!

Akkor mégis mi a bánatnak bizonykodtok itt, drágaságaim?
Akiknek esetleg nem sikerült bejutniuk az"átlagos képességű" kategóriába, azoktól elnézést kérek, de minden bayer-hitű orbanista sem lehet gyárilag ennyire retardált..!

Itt ugyanis az egész blog arról szól - és csak arról - hogy Bayer melyik megynyílvánulása tételesen melyik törvénnyel, jogszabállyal ütközik, a támogatása és kitüntetése milyen szabálynak vagy törvénynek mond ellent, és semmi egyébről!

Pedig még segítséget is kaptatok, kedveseim, a Bayer eredetik a "kék" színűek, aminek pedig információ tartalma van, az meg mind fekete!

Komolyan, néha már-már az volt a benyomásom, hogy értelmes emberekkel lehet vitatkozni az elkötelezett orbánpárti kommentelők közül, erre tessék, a többség azt se tudja, mire válaszol, csak nyomja ugyanazt rogyásig...

Érdemi hozzászólás persze alig van, ami nem is csoda, hiszen ahhoz többek közt a "Magyarország Alaptörvénye" című irományt kéne összevetni Bayer "példamutató újságírói tevékenységével" - és ez nem lenne igazán nyerő, ugye..?

bloglegelő 2016.08.23. 19:56:34

@kvadrillio: elhúzhatnál már innen a primitívségeddel

te puhapöcsű buzi szarnáci

kvadrillio 2016.08.23. 19:58:21

Az “Így gondozd a magyarodat!” írója is dedikált az Ünnepi Könyvhét megnyitója után 18+

Főoldal Kultúra

by foszerkeszto - 2016.06.1011

Milyenek a magyarok Esterházy Péter szerint?
Esterházy Péter (Budapest, 1950. április 14. –) Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
Az 1945 utáni “magyar értelmiség krémje”.
A kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.(?)
Érdekes lenne tudni, hogy milyen fogadtatásban részesülne Esterházy Péter alábbi írása, ha magyarok helyett cigányokról, vagy zsidókról szólna.
Úgy látszik, jelenleg Magyarország a Magyarság szempontjából egy “következmények nélküli ország”,
mert nem csak mindannyiunk közös vagyonát lehet következmények nélkül szétlopni, hanem a Magyarságot is lehet “következmények nélkül” gyalázni, sőt, ezért még Kossuth-díjat is ki lehet érdemelni.
Szép napot kívánok Esterházy Péternek és elvbarátainak!

Hogy szemléletesebb legyen:

Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!
A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk.
Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar.
Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk…
A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart?
Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát!
Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
Öreg magyart ne vegyünk!
A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk!
Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!
A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.
Olcsó magyarnak híg a leve!
A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük.
Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük…
Hogyan öltöztessük a magyarokat?
Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegõt minden magyar igényel, de nem huzat formájában.
A Kárpát-medence huzatos…
A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg.
(hangjáték – 1991)

Lévay Atilla

A Magyar Justitia Bizottság és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület tagja

magyartudat.com

nu pagagyí 2016.08.23. 20:00:19

@Kampfer: Én már elég idős vagyok, éltem az ó rendszerben. Iskolatársaim közt elég sok cigány volt, mivel külvárosi iskolába jártam. Az még az a korszak volt, amikor mindenki dolgozhatott (a cigány is), munka is volt, lakásra és ételre is futotta a keresetből. Nem a Kádár-rendszert akarom fényezni, mert más vonatkozásaiban nem érdemli meg, de laboratóriumként megfelelt. Más körülmények közt, az akkori cigányok nem úgy viselkedtek, mint a mostaniak. A cigány osztálytársaink ugyanolyan lelkesen fociztak a versenyeken, és igyekeztek a maguk módján az órákon is. A szülők is másként viszonyultak a dolgokhoz, előfordult például, hogy bejött az egyik gyerek anyja és nem a tanárt pofozta meg, hanem a saját gyerekét, mert nem tanult rendesen, valamint szemtelen volt és emiatt behívták a szülőt. Erre írtam, hogy valószínűleg van megoldás, mert volt is.

A társadalmunk bűne, hogy hagytuk teljesen lecsúszni ezeket az embereket. A következmények törvényszerűek, a megoldás viszont nem az uszítás ellenük. Egyébként Orbán, aki hasznot húz az előítéletességből és suttyomban gerjeszti is, nem egészen azt csinálja, amit a lovag úr kívánatosnak tartana. A közmunka valóban segíthet egyeseken, de sajnos konzerválja a kiszolgáltatottságukat és nincs belőle kiút. Az is elég bűnös dolog, hogy a papíron kimutatott támogatások nagy részét szimplán lenyúlják a Voldemort és Farkas Flórián félék. Mondhatnám duplán bűnös, mert teret ad a szapulásnak, hogy mennyi pénzt pazarolnak el a cigányokra (valójában nagy részét lenyúlják és nem csak a díszcigányok), másrészt lealjasítja a támogatási biznisz közelébe kerülőket, mert kapni is csak megalázó módon, vagy valami aljasságért lehet belőle.

kvadrillio 2016.08.23. 20:00:38

@kvadrillio: PÉTERKE...NYUXIK SZÉPEN...., KITÜNTETÉSEI...
Díjak, kitüntetések
Esterházy Péter portréja, Pozsony, 2009. október 19.

1977 – Móricz Zsigmond-ösztöndíj
1977 – Művészeti Alap Elsőkötetesek Díja
1980 – Mikes Kelemen Kör Emlékérme (Hollandia)
1981 – Mozgó Világ Aszú-díja
1983 – Füst Milán-díj
1984 – Déry Tibor-díj
1986 – József Attila-díj
1986 – Örley-díj (Nádas Péterrel)
1988 – Vilenica-díj (Szlovénia)
1990 – Krúdy Gyula-díj
1990 – Az év könyve díj
1991 – Alföld-díj
1992 – Soros Alapítvány Életműdíja
1992 – Ordre des Arts et des Lettres lovagi fokozata (Franciaország)
1993 – Római Irodalmi Fesztivál Díja (Premio Opera di Poesia)
1993 – Magyar Rádió Hangjáték Produkciódíj
1994 – Szabad Sajtó Díj
1994 – Ordre des Arts et des Lettres tiszti fokozata (Franciaország)
1995 – A Magyar Művészetért Alapítvány Díja
1995 – Björnson-díj (Norvégia)
1995 – A Soros Alapítvány Alkotói Díja
1996 – Kossuth-díj
1996 – Szép Ernő-jutalom
1998 – Vilenica-díj (Szlovénia) – másodszor
1999 – Az év embere díj (Magyar Hírlap)
1999 – Osztrák Állami Díj
2001 – Magyar irodalmi díj
2001 – Márai Sándor-díj
2001 – Gundel művészeti Díj
2002 – CET Irodalmi Díj[8]
2002 – Herder-díj
2002 – Győri Könyvszalon alkotói díj[9]
2003 – Ordre des Arts et des Lettres parancsnoki fokozata (Franciaország)
2004 – Grinzane Cavour-díj (Olaszország)[10]
2004 – Pro Europa-díj
2004 – Üveggolyó-rend (Írók Boltja)[11]
2004 – A német könyvszakma békedíja
2005 – Demény Pál-emlékérem
2006 – Prima Primissima díj
2006 – Cittá di Bari irodalmi különdíj (Olaszország)[12]
2007 – Budapesti Román Kulturális Intézet kulturális nívódíja[13]
2007 – A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) – nemzetközileg is nagyra becsült irodalmi munkássága elismeréseként
2007 – Színházi Dramaturgok Céhének díja (Rubens és a nemeuklideszi asszonyok c. drámájáért)[14]
2007 – Grinzane-Beppe Fenoglio-díj (Olaszország)[15]
2008 – A Magyar Kultúra Követe[16]
2009 – Ovidius-díj – a külföldi íróknak járó legrangosabb elismerés (Románia)
2009 – Budapest díszpolgára[17]
2009 – Manes Sperber Irodalmi Díj (Ausztria)[18]
2009 – Húszéves a Köztársaság Díj[19]
2010 – Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor (Románia)[20]
2010 – Alföld-díj
2011 – Évad Legjobb Magyar Drámája-díj (Színházi Dramaturgok Céhe – Én vagyok a Te c. drámájáért)[21]
2011 – AEGON művészeti díj
2012 – Babits Mihály Alkotói Emlékdíj[22]
2013 – Jeanette Schocken irodalmi díj (Németország)[23]
2013 – Premio Mondello nemzetközi irodalmi díj[24] (Olaszország), tudósítás:[25]

kvadrillio 2016.08.23. 20:03:14

@bloglegelő: ?o))))))))))))))))))))))))))))))))) SZARÜGY MIIIII ??? :o))))))))))))))))))))

A ZSIDÓK MEGENT CSAK FESZLTSÉGET KELTENEK ????? :o)))))))))))))))))))))

JEWES GO HOME !!! SI CCCC A PICSÁBA IZRAELBE !!%! :o)))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.08.23. 20:05:39

aki pedig cigánygyereket üt el, nyugodtan kiszállhat a kocsijából utána mint szögi II. lajos !! :O))))))))))))))))))))))))))

nu pagagyí 2016.08.23. 20:05:47

@bloglegelő: Ne erőlködj! Téged sem ért semmiféle baleset, ahogy a migránsok sem erőszakoltak meg, mégis rettegsz. És arról hallottál, hogy egy kisbolygó tart felénk?

Kampfer 2016.08.23. 20:12:36

@morph on deer: Nyugodtan visszavehetsz! Nem vagy ennyire komolyabb talentum senkinél! Köszi a segítséget és a hivatkozásokat is. Vágjuk, hidd el! És legtöbbünket nem igazán az hatja meg, hogy melyik 'bazmeg' melyik törvényt sérti meg! Mert NEM ez a kérdés! És elhiheted, a poszter számára sem ez a legkomolyabb kérdés! Hanem az, hogy valóban lényeges és valós problémákra és tabutémákra érzett rá! (Hogy meggyőződésből vagy érdekből, ezen már lehet vitatkozni, magam is ez utóbbit tartom valószínűnek!) Sajnos ott tartunk, hogy nagyon sok embert nem az mozdít meg, hogy mely kérdés mely törvényt sérti meg, hanem az, hogy mely válasz mond igazat és melyik csak terel és hazudik!

És akkor én is élnék a 'segítség' lehetőségével, hogy picit könnyebben megértsd a 'túloldalt'!
Senki nem fog itt nyilatkozatrészleteket összevetni Alaptörvény szemezgetett részleteivel! Mert nem ez a valódi kérdés! Hanem az, hogy a kiragadott és ezerszer meghőbörgött mondatokban mi az igazság és hol találkozik a tapasztalat és az állítás! Kit igazolt és kit cáfolt az élet. Tudod, a nagyobb tömegek által tapasztalt események kimondása (elítélhető stílusban is) kevésbé kelthet indulatot vagy visszatetszést, mint azok egyszerű tagadása (nem itt, de bőven volt példa rá), vagy az oktalan hőbörgés miattuk! És ez bármiféle kitüntetéstől független! Megjegyzem: ezen írásaiért magam SEM adtam volna semmilyen állami kitüntetést! Ahogy a kertésznek SEM! És mindkettő esetében függetlenül egyéb munkásságuktól!
Kamp.

Kampfer 2016.08.23. 20:24:37

@nu pagagyí: Ne aggódj, még én is egy évet szolgáltam a seregben. És az osztályban is volt cigánygyerek. Persze az én tapasztalataim már mások voltak, mint a tieid vagy az apámé. Abban egyetértek veled, hogy nekik nagyon nem tett jót sem a piacgazdaság, sem a liberális politikai berendezkedés. Felrúgott egy 'rendet', ami legalább konzerválta a körülményeiket. És hidd el! Láttam én is anno még '84-ben, ahol az volt a rendőri 'jónapotkívánok', hogy úgy begyomrozta a cigányt a gumibottal, hogy taknya-hányása koktél volt utána! És az osztálytársért is jött be iskolai órára járőr és úgy vitte el közülünk, hogy többet nem is láttuk. Megvolt az oka és az adott helyzetben egy problémát orvosolt. Persze a lényeget nem. De ezért én nem tudom csak magát a társadalmat kárhoztatni! Ebben NEM értek egyet veled! Mert lehet, hogy a magyar társadalom ilyen beteg és náci, hogy nem tud a cigánnyal együtt élni. Lehet. De tudod valamiért a szlovénnek, a szlováknak, a cseheknek, a lengyeleknek, spanyoloknak és még a horvátoknak sem nagyon sikerül! Mindenütt a társadalom perifériáján élnek és e megítélésük is szinte azonos! Bulgáriát már nem is mertem írni! Tudod, azért azon érdemes lenne elgondolkodnia a cigány értelmiségnek (ha van ilyen), hogy ennyi társadalom lehet egyként beteg és náci, vagy esetleg a cigányokkal van-e valami gond? Ezzel ugyan eltértünk a tárgytól, de eléggé sokrétű téma lenne már önmagában ez is. Nos, ha a BZS írását olvasom, akkor bár sokkal nyersebb, vulgárisabb stílusban, de mégis ez a vélemény (és tapasztalat) köszön vissza. Nem?
Mindez persze nem menti sem a lenyúlásokat, sem az orbánt sem a ballibeket! Annyit az orbánék is tettek a cigányságért és ellenük is, mint a másik oldal! Egyik sem foglalkozott se a cigányokkal, sem az ennek eredményeként ránk köszönő veszélyekkel és társadalmi feszültségekkel! A BZS annyiban különb (szerintem), hogy a fodorgáborok, horngáborok és hasonló 'megmondókkal' ellentétben a fennálló problémára felhívta a figyelmet! Beszélt róla, ledöntötte a tabut és kimondta, amit évekig csak gondolt egy nagyon nagy tömeg! Legalább ebben többet tett (szerintem)!
Kamp.

nu pagagyí 2016.08.23. 20:29:36

@Kampfer: Mondok egy másik tabu témát: a rezsim emberei pofátlanul lopják a közvagyont, strómanok beiktatásával gazdagodnak. Az állami megrendelések kizárólag haveroknál landolnak, többszörösen túlárazva. Az EU-s pénzeket nem az ország fejlesztésére költik. Az ország egyenes vonalban tart a szakadék felé. Azt hiszem ezeken kellene háborogni. Várjuk is Zsóti tabudöngető pamfletjét, igaz, nem lenne hiteles, hiszen pont ő az egyik kitartott.

Weißkopf 2016.08.23. 20:40:01

Bayer, a horogkeresztes lovag, az illik a sunyi pofájához.

nu pagagyí 2016.08.23. 20:40:40

@Kampfer: Nem a piacgazdaság tett be nekik. A lócsiszárból autónepper lett, a földmunkákat nagyrészt cigány brigádok végezték. Próbálkoztak ők, de az előítéletek szépen bekúsztak a társadalomba olyan lelkiismeretlen emberek közreműködésével, mint a poszt hőse. Egy idő után már nem látták őket szívesen szinte sehol. Szándékosan megteremtették azt a helyzetet, hogy aztán elszabadulhassanak az indulatok. Olyan ez, amikor megpofozol valakit, aztán visszaüt és immár alappal nevezheted verekedősnek, ha eltekintünk az ok-okozat összefüggéstől.

$pi$ 2016.08.23. 20:42:48

@nu pagagyí: "Azt hiszem ezeken kellene háborogni."

Mindenki azon háborog, amin akar. Nem te mondod meg min kell. Szerencsére annak a világnak már vége van.

FikkFakk 2016.08.23. 20:43:57

A kedves nezesu birono ismet idiota, a tobbsegi tarsadalmat irritalo baromsagokat irkal... de azert az index hozza cimlapon...

kvadrillio 2016.08.23. 20:47:53

EZEK A KI-----TŰNTETÉSVISSZAADÓK MEG AKARJ-ÁK PUCCSOLNI A BAYERT !!!!! EZEK.....MÉG A ZORBÁNT IS MEGPUCCSOLNÁK !!!!!!!!! JÓ LESZ ŐKET ERDOGAN-LISTÁRA ÖSSZEGYŰJTENI ÉS SZIGORÚŐMEGFIGYELÉS ALATT TARTANI ŐKET !!!!!!!!!!!! FÉLELMETESEK !!!! ÉS EBBEN AZ ORSZÁGBAN SEMMIFÉLE PUCCSNAK NINCS HELYE !!!

Í...NU....AZÉRT IS LEÍRTAM....o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.08.23. 20:51:32

ki nem állhatom a primitív, bunkó, pitiáner, unintelligens, alkatilag és jellemileg aljas és rombolószándékú emberkéket..........., kikből a kitüntetésvisszaadók között nagyon sok megtalálható !

fújjjjjjj+!!!!!!!

Kampfer 2016.08.23. 21:01:38

@nu pagagyí: Jól látod. Tabutéma és jó részük sajnos igaz. Lopnak? Igen. Korruptak? Igen. Építik a saját gazdasági oligarchiájukat? Igen. Ez mind igaz. Ahogy az is, hogy BZS erről nem fog ugyanilyen vehemenciával nyilatkozni. Ez is tény, előre borítékba lehet tenni!
Az eu-s pénzeket is lenyúlják? Igen. Ebben sincs vita. Többek között ez (is) az oka, hogy nem szavazhatok a fideszre, eddig sem tettem. Mert ez vállalhatatlan!
Hogy egyenesen tartunk-e a szakadékba vagy cikk-cakkban, ezt látod nem tudom, mert nem vagyok makrogazdasági szakember. Próbálom kihámozni a valóságot a különböző oldalak mentén megnyilvánuló gazdasági és pénzügyi szakemberek nyilatkozataiból és csak kapkodom a fejem. A jobbosok szerint minden qrvajó, a balosok szerint rohanunk a gödörbe. Laikusként csak annyit látok, hogy forintban még nő az államadósság, de a devizaarány csökken, ergo a kitettség is csökken. A külker mérleg pozitív (nem is kicsit), míg a gazdaság növekedése szerény (sosem hittem a konstans növekedésben), a szerkezete egészségtelen. Az adórendszer egy vicc! Az arányos (egykulcsos) adórendszert rühellem, mint a szart, emiatt a liberokat is utáltam (ők is erőltették). Nem szerencsés sem társadalmilag, sem gazdaságilag. De behozták... Szétkúrták a munkaerőpiacot. Munkavállalói érdekképviselőként épp eleget láttam, tapasztaltam az elmúlt években, elhiheted! Említsem az új MT-t? Röhej...! Sajnos nehezen tudom kihámozni a valót, mert az igazat megvallva egyik oldalban sem bízok és nem hiszek a szavuknak! Ami a tapasztalataim szerint is igaz, azt elfogadom, amit nem látok alátámasztottnak, azt nem hiszem el. Ezért nem hiszek el millió dolgot az orbánnak sem, de a túloldalnak sem. Sőt, még a Jobbik állításaiban is ott találom a hazugságokat. Így kurvanehéz egy képviseleti demokráciában élni a jogokkal. Amit viszont látok, tapasztalok és a saját élettapasztalatom is igazolja, azt elhiszem és támogatom. A BZS mondatainak igazságával is így vagyok, akkor is, ha ez szerintem sem érne kitüntetést! De hogy ennek a rezsimnek a megmondóembere, az igaz. Ahogy a gondolatainak a tartalma is. Azt már én is úgy hiszem, hogy nem a konszenzus a cél.
Már többször leírtam, de most is leírom itt, hátha átjön számodra, mit akarok mindezzel mondani:
Szerintem az orbánékat nem a saját szavazóik tartják hatalomban, hanem az ellenzéke! És a magyar politikának épp az az egyik legnagyobb kudarca, hogy mindenáron azt próbálja meg bebizonyítani, hogy a fidesz szar. Pedig ezt szerintem mindenki (vagy a nagy többség) tudja! Az kellene a politikának bebizonyítania, hogy van jobb! És meg kellene mutatnia, hogy melyik a jobb! De úgy tűnik nekem, hogy ez sajnos nem sikerül. És ez egy nagyon nagy baj!
Kamp.

Jossarian 2016.08.23. 21:04:22

En kiegesziteskent hozzatennem az idezethez, hogy probaljuk meg elutni a csaladjat is, es a legelso adando alkalommat a posztirohoz hasonlo idiotakat is vadasszuk le.

Kampfer 2016.08.23. 21:07:04

@nu pagagyí: És ez szerinted akkor indult el, amikor BZS nekiállt publikálni? Emlékeim szerint ez a folyamat már '90-ben, '91-ben megindult. Még az első munkahelyeimen is tapasztaltam a fentieket még a bevonulás előtt. Talán tévedek, de úgy értettem a liberális berendezkedés hibáját, hogy nem gyakorolt kellő kényszert és nyomást a cigány társadalomra, megengedő és a kivülállóságot támogató (segélyező) volta miatt szinte generálta a problémát, míg a többségi társadalmat igyekezett megbélyegezni ('93-'98 közti időszakra gondolok, az szdsz meghatározó erőként politizáló időszakára). Én a 90-es évek elejében látom a kritikus korszakot, a változás és változTATás lehetőségének elszalasztására, a fordulás esélyének föláldozására a rövidtávú politikai célokért! Onnantól a probléma önjáróvá vált.
Kamp.

morph on deer 2016.08.23. 21:24:35

@Kampfer:
Köszönöm az érdemi választ!

Én felfogtam az üzenet lényegét, nem is azzal vitatkoztam, tényleg.
Ami felvitte kissé a fordulatszámot, hogy úgy fest, sokaknak teljesen mindegy, miről van/lenne szó, teljesen mindegy, hogy miről olvas(hatná)nak, ugyanaz a sablon hozzászólás, hangyányi gonfolkozás nélkül.

Még mindig a bayeri szövegek igazságtartalmától függetlenül, ez egy borzasztóan visszataszító stílusú publicisztika! Nehezen tudom elképzelni, hogy némiképp kulturált embereket is meg lehet ezzel szólítani!
Ha meg igen, akkor a helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltam.

Ugyancsak nehezen tudom elképzelni, hogy a cikkek - ilyen/olyan, de mindegy is - igazságtartalma ne menne át az azt olvasó közönségnek, ha hirtelen emberi módon kezdene kommunikálni.
A hitelesség - gondolom - nem azon múlik, hogy ki anyázik lelkesebben..?

Azt pedig továbbra is tartom, hogy Bayer konkrétan törvényt sért, mégpedig a ma regnáló rendszer által alkotott törvényeket is!
Ez nem csupán médiahatósági ejnyebejnyét érdemelne, hanem az illető hatóság figyelmét is!

Persze lehet, hogy pontosan ez történt, ezért kapta a kitüntetést...

Mindenesetre ezzel a "történelmi" tettel a kormány hivatalosan elfogadott, sőt, értékelendő rangra emelte a trágár gyalázkodást...

Mondjuk illik hozzájuk, szó se róla..!

Pinabajusz 2016.08.23. 21:33:32

@Tibor Zöld: En olyan budai kornyeken lakom, ahol ciganyt (szerencsere) csak lomtalanitas idejen latni par napra. Ugyanakkor eletem elso ket evtizedet egy kozepesen fertozott cigany kornyeken eltem le. Orulok, hogy nincsenek a kornyeken, ugyhogy en kivetelt erosito budai vagyok :)

Kampfer 2016.08.23. 21:48:08

@morph on deer: Üdv! Ezen válaszoddal nem nagyon tudok vitatkozni. Így nem is teszem. Nemrég olvastam valamelyik kommentelő társtól, hogy az a szerencséje a 'baloldalnak', hogy a BZS olyan stílusban ír, ahogyan ír, mert így kevéssé kell a tartalmi résszel foglalkozni, neki lehet állni támadni a stílust. Mit mondjak, van benne igazság! Sőt! Azt hiszem, épp ez a gyengéje a kommunikációjának. De hogy mi a valódi cél, azt szerintem egyikőnk sem tudhatja...!
Ami pedig a törvénysértést illeti, onnantól már jogi úton is támadható (lenne)! Nyilván az ügyész dönt ebben is...!
Üdv!
Kamp.

Willkommenskultur 2016.08.23. 21:51:42

Antimagyar kaftános kritikára immunis bajer, aki amúgy tök hülye (ráadásul Népszabis korában még a kommer zsidóknak dolgozott). Csak mondom.

moszkvicssluszkulcs 2016.08.23. 22:22:37

@Kampfer: Minden szavaddal egyetértek!! (
2016.08.23. 21:01:38)

Master. 2016.08.23. 22:41:27

Hihetetlen mennyi a Fidesznyik, Orbánista, kormánypropganadista Bayer-imádó. Olvassátok orrba szájba a gyűlölködéseit aztán terjesszétek fel gyémántfokozatú istencsászárkeresztre, amit feldughat majd magának!

dr. mesterséges színezék 2016.08.23. 22:51:53

Á, a Zsóti félre van értve. Nála a "kurva anyád" csak szépirodalmi kellék.
Mert ő tud együttélni. Mint a kibaszottkurvaisten. Úgy. Békesség és békemenet! Meg öt nagyfröccs!

Willkommenskultur 2016.08.23. 23:00:59

@dr. mesterséges színezék: Mióta és kinek jó az szerinted ha vki tud együttélni?

Miért is kéne nekünk bárkivel is együttélni? Mindeki húzzon haza azt éljen együtt a fajtájával.

dr. mesterséges színezék 2016.08.23. 23:05:08

@Willkommenskultur: De genya vagy! Miért kéne a sváb Bayer Zsoltnak eltakarodnia haza, hogy a fajtájával éljen együtt?

Willkommenskultur 2016.08.23. 23:16:00

@dr. mesterséges színezék: Bayer nem sváb, legalábbis magyarul beszél és nem tol sváb propagandát. A cionisták közül is beszél magyarul pár, de ettől még nem magyarok ügye.

Különben is a cionbolsik nyekeregnek állandóan hogy milyen szar itt élni nem Bayer...a gond az hogy csak nem bírnak hazakotródni.

bbwd 2016.08.24. 00:53:31

lehet, hogy írták már, de ha Sándor Zsuzsa ütne el egy cigánygyereket Prügyön, akkor kívánom neki, hogy álljon meg, szálljon ki,és kérjen bocsánatot

az lesz élete utolsó megállója, maga a végállomás

még akkor is kérjen bocsánatot, amikor huszan rugdossák a fejét...

JGDus 2016.08.24. 02:34:14

Az megvan, hogy ez a rendi tag Izraelbe akart kivándorolni? De visszaküldték. Hogy a Hofi milyen poént csinált volna ebből!! Most egy ország fogná a hasát, ahelyett, hogy gutaütés kerülgetné...

V.János78 2016.08.24. 03:04:55

Kampfer remekül,tárgyilagosan összefoglalja a lényeget!Kár,hogy az ilyen politikai-társadalmi blogokon nagyon kevés ilyen korrekt vélemény van, a 80-90% csak mocskosorbánozni,mocskoskomcsizni képes, és személyeskedni,a másik kommentelőt anyázni pártállástól függően.

Kedvenc mondatom Nu pagagyitől: "törvényen kívül helyezte a cigányokat a lappangó gyűlölet".

Ez a klasszikus liberális mellébeszélő szöveg,amit 25 éve hallunk...
Nos, sajnos az a helyzet,hogy A CIGÁNYOKAT SAJÁT VISELKEDÉSÜK HELYEZTE KÍVÜL A TÖRVÉNYEN!
Évszázadok óta képtelenek beilleszkedni,normálisan viselkedni a világ bármely országában!
Gyakorlatilag minden magyar embernek vannak személyes rossz tapasztalatai a cigányokról,hacsak nem egy szatyorban él, vagy nem lép ki évtizedek óta az utcára! Buszon,villamoson,utcán,boltban mindenki látott már ordítozó,zenét bömböltető,szotyit szétköpködő, a többségben félelmet keltő falkákat,rosszabb esetben bántották,rabolták is már ki ilyenek. Hát ezért van igaza Bayernek,mikor ez a téma van terítéken,legyen bármilyen trágár is a stílusa. A balliberális oldalnak nem Bayer csúnya szavaival,hanem a témái igazságtartalmával kéne érdemben foglalkoznia! De erre képtelenek....

Behajtó70 2016.08.24. 06:49:41

Azt olaszliszkára írta, te gyökér barom! Javaslom a fröcsögés helyett látogass el oda, és tegyél egy virágot Szögi tanárúr halálának helyszínére! (sőt, mivel ilyen balliberált lelketlen f.szfej vagy, azt is javaslom, hogy sétálgass egy kicsit arrafelé mobillal a füleden este! Mert megérdemled!)

nu pagagyí 2016.08.24. 06:51:52

@Kampfer: "úgy értettem a liberális berendezkedés hibáját, hogy nem gyakorolt kellő kényszert és nyomást a cigány társadalomra"

Nagyon remélem, hogy nem a "liberális berendezkedéssel volt bajod". Nagyon elegem van azokból, akik önként adják fel a szabadságukat és hagyják, hogy egy korrupt, állampártot építő maffiózó társaság a nyakukra üljön. Volt kb. 25 év, amíg felnőttként élhettél ebben nyomorult országban, aztán a csurkapisták, bayerzsótik és a minden elvet és erkölcsöt eláruló fidesz tönkrekúrta a rendszert. Tudjuk, hogy persze, hogy az emberek tudata itt nem polgári, de az úgy nevezett politikai elittől többet vártam. Nem azt, hogy kihasználja a történelmi okokból kialakult szervilizmust, a minden szarba való belenyugvást, az úgysem tudok beleszólni semmibe érzést. A politikai osztály leszerepelt. Nem erősítették az állam és polgárai közti bizalmat, nem nevelték önállóságra az embereket, nem szembesítettek senkit saját felelősségével, nem szaporították, hanem fokozatosan felszámolták a lehetőségeket, amivel önerőből boldogulhatott bárki. Most ugyanott tartunk, ahol mindig, pöffeszkedő hatalom, esély nélküli polgárok. Remény sincs a fejlődésre, rohanunk egy újabb katasztrófa felé egy ostoba vezérrel távirányítható zombik élén.

A cigányok problémája elenyésző az egészhez képest. Nem kaptak lehetőséget ők sem, nem volt irántuk semmiféle jóindulat, nem választódhattak ki közülük sem azok a jóhiszemű vezetők, akik demokráciára tanították volna őket, és a társadalom nyújtotta lehetőségekkel élve a közjó gyarapítására, önbecsülésre, önálló boldogulásra ösztönözték volna.

Problémájuk ugyanaz, mint a társadalom többi tagjáé, viszont utóbbiak lehetőséget kaptak, hogy rugdoshassák a náluk is szerencsétlenebbeket. Így nem veszik észre, hogy az ő jogaikat is felszámolják, egy külső megszállás helyett, most belső következik. Különbség nincs a kettő közt, egy átlagember ugyanolyan jogfosztott és kiszolgáltatott mindkét fajta elnyomásban. Bzs a teljhatalomra törő, sunyi politikai osztály alkalmazottja, a céltáblák kijelölésében segít. Érdemeit díjazta a banánköztársaság feje.

midnight coder 2016.08.24. 07:02:40

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”

Lásd Olaszliszka. És ne legyenek illúzióid: ha ma egy cigányok lakta faluban elütsz egy gyereket és megállsz, jó eséllyel ugyanúgy meg fognak lincselni.
És igen, ebben az esetben jogos a kérdés,hogy betartod a törvényt de megölnek, vagy nem tartod be, de cserbenhagyásos gázoló vagy. Kíváncsi lennék egyébként, ha a postoló kerülne egy ilyen szituációba, melyik megoldást választaná ?

„Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.”

Ja. Nincs is ezzel semmi gond, de ettől még ki lehet mondani, ha egyes emberek egy vallás - vagy nemzetiség ? nevében csúnya dolgokat követnek el. Amúgy ez a vallás érdekes kérdés: a Választott Nép tagjának születni kell, azaz itt a vallás egyben nemzetet is jelent.

„Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.”

Ettől függetlenül, a cigánysággal nagy bajok vannak. Ezt be lehet söpörni a szőnyeg alá, lásd megélhetési bűnözés, vagy ki lehet mondani, mint ahogy Bayer csinálta. De ha szőnyeg alá söpröd, akkor a probléma csak egyre nagyobb lesz. Olyan ez, mint a fogfájás. Azzal is szembe lehet nézni, és elmenni időben a dokihoz, vagy be lehet venni fájdalomcsillapítót.

Namir 2016.08.24. 07:16:36

@nu pagagyí: Jé, itt egy egybites....

$pi$ 2016.08.24. 07:27:20

@nu pagagyí: "A cigányok problémája elenyésző az egészhez képest. Nem kaptak lehetőséget ők sem,"

Nem a fenét nem! Mást sem kapnak mint lehetőséget. Másodikat, harmadikat, ötödiket.

"nem volt irántuk semmiféle jóindulat,"

Más sincs mint jóindulat. pozitív diszkrimináció van a társadalom minden szegletében. Segélytől kezdve az egyetemi oktatásig mindenütt csak előnyt jelent az, ha valaki cigány. Ne legyenek kétségeid ezt hozták ki belőle.

"nem választódhattak ki közülük sem azok a jóhiszemű vezetők, akik demokráciára tanították volna őket,"

Egy társadalmat, egy kultúrát külső erők nem tudnak demokráciára tanítani. El vannak maradva mindenben, ebben is. Nem a többiek felelőssége, a magyar demokrácia hiányosságaiért sem a svédeket vagy a hollandokat okolod, ugye?

"és a társadalom nyújtotta lehetőségekkel élve a közjó gyarapítására, önbecsülésre, önálló boldogulásra ösztönözték volna. "

Évszázadok óta mást sem csinálunk velük mint ösztönözzük. Higgyük el, hogy Mária Terézia, Horthy, Kádár, mindenki elszúrta, egyik sem "ösztönözte önálló boldogulásra" őket? Mindig, kivétel nélkül mindig mások voltak a hibások. Mindenki hibás volt 600 éven keresztül csak ők nem?

Elhiggyük, hogy a sváboknak, a görögöknek, a kínaiaknak, mindenkinek, aki idejött megadtuk az ösztönzést csak épp nekik nem? Ugyan már, ne csapjuk be magunkat!

nu pagagyí 2016.08.24. 07:36:24

@midnight coder: Nem akarásnak nyögés a vége. Mivel láthatóan te is leszarod az alkotmányt, így az nem tud működni, helyette viszont kiélheted az ösztöneidet. Megjósolom, még több baj lesz a cigányokkal, nekik okuk sincs tisztelni a törvényeket, hiszen már nem védi őket (sem), az őket körülvevő közeg pedig ellenséges, nem fognak, nem is tudnak alkalmazkodni hozzá. Így lesz az előítéletekből valódi probléma.

A cigányok közt is vannak bűnözők, meg a nem cigányok közt is, de ha előbbi elkövet valamit, az összesre ráhúzzák, így azok sem kapnak esélyt, akik ugyanolyan normálisan akarnak élni, mint a társadalom nem cigány része. Nem mostani probléma ez, jól látod. A cigányok nem kaptak földet, így nem jutnak munkanélküli EU segélyhez, nem alkalmazzák őket, vagy csak szarért-húgyért, mert hát cigányok. Vannak persze díszcigányok is, akik együtt lophatnak a protektorokkal, ők a "jók". Tiszteld hát legalább az utóbbiakat, ők pont olyanok, amilyen te vagy. Beilleszkedtek.

nu pagagyí 2016.08.24. 07:40:01

@$pi$: Persze, sosem fogadták be őket, így kívülállók maradtak.

apro_marosan_petergabor 2016.08.24. 07:44:58

Az újságírók jelentős részétől össze lehet válogatni olyan anyagot, mely azután hangulatkeltően-kifordítottan félreértelmezhető. Pártállás szerint.
Ugyanakkor érdemes elgondolkodni az idézetek tartalmán, nem a kontextusukból kiragadva - szerzői vagy megfelelő interpretációval. Úgy egy kicsit más....
Bayer nem szereti a kommunistákat - ezzel sokan vagyunk így.
Nem szereti a bűnözőket(s azt a felszámolandó törzsi környezetet, mely termeli őket), s a PC beszédet sem - ezzel is.
Viszont a trágár beszédet én sem, és még sokan nem szeretjük - ettől nyugodtan megkímélhet bennünket, még pillanatokra sem kell Parti és társai szintjére süllyednie.

midnight coder 2016.08.24. 07:47:23

@nu pagagyí: " Nagyon elegem van azokból, akik önként adják fel a szabadságukat és hagyják, hogy egy korrupt, állampártot építő maffiózó társaság a nyakukra üljön."

A kékcédulás választások óta ott ülnek. Hogy most MDP-nek, MKP-nek, MSZMP-nek, MSZP-nek hívják őket, teljesen lényegtelen.

"Volt kb. 25 év, amíg felnőttként élhettél ebben nyomorult országban"

Pontosan mikor is ? Én nem igazán emlékszem ilyenre. Sőt, hogy picit továbbmenjek, Európában sem igazán tudok olyan helyet, ahol felnőttként élhetsz. A legközelebbi ilyen helyet úgy hívják, hogy USA.

"A cigányok problémája elenyésző az egészhez képest."
Kis hazánkban kb. minden tizedik ember cigány, és ezek nagy része segélyből, közmunkából, vagy lopásból él. Ezt ezért én nem nevezném elenyésző problémának.

"Nem kaptak lehetőséget ők sem, nem volt irántuk semmiféle jóindulat, nem választódhattak ki közülük sem azok a jóhiszemű vezetők, akik demokráciára tanították volna őket, és a társadalom nyújtotta lehetőségekkel élve a közjó gyarapítására, önbecsülésre, önálló boldogulásra ösztönözték volna. "

Érdekes, hogy valahogy sehol Európában nem volt irántuk semmiféle jóindulat. Az még érdekesebb, hogy rajtuk kívül kb. mindenki mással szemben jóindulatúak voltak az európaiak, Pl. a zsidókkal egyáltalán nincs ilyen jellegű probléma, ahogy az ide betelepült kínaiak, vietnamiak, stb közül is nyilván kiválasztódtak azok a jóhiszemű vezetők, akik demokráciára tanították őket. Nyilván ez lehet az oka, hogy ők nem segélyből és lopásból élnek, hanem dolgoznak mint a güzü, és csodák csodája, még boldogulnak is. Pedig optikailag sokkal inkább eltérnek az átlagpolgártól mint a cigányok.

midnight coder 2016.08.24. 07:49:38

@apro_marosan_petergabor: A tágár beszédet mondjuk én sem kedvelem, de abban az országban, ahol Gyurcsány volt a miniszterelnök (kurvaország, elkúrtuk, stb) ezen sem nagyon van mit csodálkozni.

gh14 2016.08.24. 07:55:51

Ha véletlenül elütnék egy gyereket a cigánysoron, én sem állnék meg. Aki járt már ilyen helyen, az tudja, hogy ez a realitás. Inkább mennék egyből a rendőrségre.
A többi idézet primitív, a stílusa mindenképpen.

Bafana 2016.08.24. 08:14:19

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”
Szegény Szögi tanár úr nem fogadta meg ezt az intelmet...

eßemfaßom meg áll 2016.08.24. 09:58:25

@nu pagagyí: " még több baj lesz a cigányokkal, nekik okuk sincs tisztelni a törvényeket, hiszen már nem védi őket "

Be is baszna ha a törvény konkrét etnikumot VÉDENE

A törvény a tisztességes embert védi a tisztességtelentől.

A te állításodból az következik, hogy a cigányok nem tisztességesek.

Szerintem a tisztességes cigányt pont ugyanugy védi a tövény mint a tisztességes svábot, tisztességes kunt vagy tisztességes magyart

2016.08.24. 10:13:46

Beeeezony. Rámutatni a hibákra, a problémákra, kendőzetlenül a saját nevükön nevezni azokat, a mai közélet elmismásoló, takargató, szőnyegalásöprő, titkolózó, avagy mellébeszélő, a negatív tényezőket nemlétezőknek beállító ún. "PC" gyakorlatával szemben pedig egyenesen forradalmi tett.

Valóban példaértékű kimondani mindazt, ami 26 éve csak rothasztani, pusztítani képes, azt is tönkrevágván, ami még megmaradt. Teljesen más irányba terelve a dolgokat, melyeknek akkor spontán kellett volna kibontakozniuk. Mindarról nyíltan, nem hazudva és nem körülírva beszélni, amit olyanok sóznak országok nyakába, akik számára az országok fennmaradása lényegtelen, sőt nemkívánatos.

Akik szeme előtt két cél lebeg: a mérhetetlen vagyonuk további mérhetetlenségekbe való növelése, és a nevezett összegek segítségével, vagy épp a segítség megtagadásával kiváltható káosz, mindennek érdekében.

Megnyilvánul ám fényesen ama tétel, miszerint "vagy őszinte vagy, vagy vannak barátaid" ... Hát itt is csak ezt lehet látni. :(

S aki eszik, iszik, feredőzik, ürítkezik, szeret és gyűlöl, ám az se tegye ezt, mert mindezt olyanok is megteszik, akiket a legszívesebben megfojtana, én azt üzenem. Valamint ne mások hibájának tudja be azt, hogy ő egyszer valamit kiérdemelt,

s azt se feledje el, hogy Budapest díszpolgárainak sorában Sztálin elvtárs is milyen szépen megfért, a legutóbbi évtizedig kábé. Senki nem berzenkedett akkor, hát ne tegye most se, ráadásul most nem öldököl, hurcol fogságba, erőszakol és rabol aránytalan bosszúból senki senki ártatlan polgárt sem.

Kampfer 2016.08.25. 18:08:54

@nu pagagyí: Üdv!

"Nagyon remélem, hogy nem a "liberális berendezkedéssel volt bajod".

Ezt hogy érted? A politikai berendezkedésre gondolsz? Vagy a politikai irányvonalra. A politikai berendezkedés adott volt, többpártrendszer, képviseleti demokrácia. A politikai irányvonal viszont liberális. Na, azzal valóban volt/van bajom! Mert szerintem épp ez a szellemiség vált a problémák egyik gyökerévé. De erről írtam korábban is.

"Nagyon elegem van azokból, akik önként adják fel a szabadságukat és hagyják, hogy egy korrupt, állampártot építő maffiózó társaság a nyakukra üljön."

Figyelj! Ne keverd össze a kettőt! A liberalizmus, mint politikai irányzat elutasítása nem jelenti azt, amit te leírtál! Azt gondolom, hogy egy liberális politikai irányvonal és egy liberális törvényi környezet nem tud megfelelően kezelni egy ilyen társadalmi problémát! És persze az is egyértelmű, hogy itthon a liberalizmus, mint politikai irányzat degradálódott és a nagy tömegek számára már nem elfogadható alternatíva. Tetszik, vagy sem, de ez a helyzet. És ezért kevésbé a társadalom, mint inkább az ezt az irányzatot képviselő és erőltető politikai erők a felelősek! Ez annyiban érinti még a cigányságot, hogy őket azonosítják ezeknek a poltikiai erőknek az egyik 'kedvezményezettjeiként', vagy 'védenceiként'!

"...aztán a csurkapisták, bayerzsótik és a minden elvet és erkölcsöt eláruló fidesz tönkrekúrta a rendszert."

Azt azért remélem nem gondolod komolyan, hogy a csurkapisták, bayerzsótik nagyobb károkat tudtak volna okozni, mint egy komplett szdsz és a csótány! Mert akkor a legenyhébb vád lehetne az, hogy erősen 'túlértékeled' ezeket a személyeket! Ennyi hatásuk azért nem volt a társadalom egészére!

"A cigányok problémája elenyésző az egészhez képest. Nem kaptak lehetőséget ők sem, nem volt irántuk semmiféle jóindulat, nem választódhattak ki közülük sem azok a jóhiszemű vezetők, akik demokráciára tanították volna őket, és a társadalom nyújtotta lehetőségekkel élve a közjó gyarapítására, önbecsülésre, önálló boldogulásra ösztönözték volna. "

Erre fentebb §pi§ már válaszolt! Dehogynem kaptak lehetőséget, segítséget! Anyagit is, politikait is! Az persze a cigányság döntése volt, hogy miként él a lehetőségeivel és a segítséggel! Elég csak arra gondolnod, ahogy az 'anyagi' (értsd: segély) segítséggel éltek/élnek! Nem értek veled egyet! A cigányok felelőssége megkérdőjelezhetetlen a helyzetüket illetően!

"Problémájuk ugyanaz, mint a társadalom többi tagjáé, viszont utóbbiak lehetőséget kaptak, hogy rugdoshassák a náluk is szerencsétlenebbeket."

Nem, nem ugyanaz a problémájuk, mivel sem a helyzetük, sem a motivációjuk nem ugyanaz! És a rugdosással kapcsolatban nem tudom, hogy mire gondolsz! Érzésem szerint sokkal többet rúgtak/rúgnak a cigányok a többségi (értsd: magyar, sváb, szlovák, horvát stb.) társadalomba, mint amit ők kaptak pusztán csak kedvtelésből! Bayer anno egyébként nagyon jól és szemléletesen írta le ezt a jelenséget! Persze eléggé nyersen, de nem állított valótlant.
Kamp.
süti beállítások módosítása