Nyugtalan a volt bíró
2018. február 15. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Nyugtalan a volt bíró

Több mint bűn, hiba, amikor a politikai elfogultság elveszi egy volt bíró, mi több, egy volt legfelsőbb bírósági bíró józan eszét. De nem ám csak a józan eszét, hanem a valaha talán még meg volt jogi tudását is. Nem mondom, biztosan nem könnyű az új Btk.-t értelmezni, de ha valaha megtanulta, hogy egy törvényi tényállást akkor lehet megállapítani, ha valaki annak minden elemét megvalósítja, azt azért nem kéne elfelejteni. Még akkor sem, ha Gyurcsányról van szó.

volgyesi-miklos-mti-polgarportal_hu.jpg

Völgyesi Miklós     Kép: MTI - polgarportal.hu

Völgyesi Miklós, a valahai Legfelsőbb Bíróság valahai tanácsvezető bírája a napokban interjút adott az Echo TV-nek. Az interjú „lényegét” a Magyar Idők című kormány- propagandafüzet is lehozta.

Völgyesi szerint Gyurcsány bűncselekményt követett el, méghozzá – igen precízen fel is olvasta – a Btk. 336. §-ába ütköző „hatósági rendelkezés elleni uszítást”.

Ha egy ilyen nagy tekintélyű, az igazságszolgáltatás csúcsszervénél szolgálatot teljesített bíróval merészelek vitába szállni, pontosan kell idéznem a törvényt. Az pedig így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

lb-hvg.jpg

Legfelsőbb Bíróság   Kép: HVG

A hatóság rendelkezése más szóval egy konkrét ügyben meghozott döntés, ide értve egy bírósági ítéletet, egy ügyészi határozatot, vagy bármely más hatóság tényleges döntését. Hogy pontosan értsük, az új (2012-es) Btk. nem szankcionálja önmagában a jogszabály elleni engedetlenségre uszítást, mert azt csupán véleménynyilvánításnak tekinti. Magyarán, ha valaki a „gránitszilárdságú” Alaptörvényről mondja, hogy abban annyi hülyeség van, hogy azt nem kell betartani, csak a véleményét mondta el, de nem követett el bűncselekményt.

Igaz, Völgyesi dr. idejében a régi Btk. még a „törvény vagy más jogszabály” elleni „izgatást” is büntette, de úgy tűnik, ő még nem vette észre, hogy az az idő már elmúlt. Zárójelben: akkor is nagy szamárságokat mondott, ha még most is így volna.

Minderre az unalmas jogászkodásra azért vetemedtem, mert Völgyesi Miklós azt állította az említett orgánumokban, hogy Gyurcsány Ferenc az ATV-beli nyilatkozatával bűncselekményt, méghozzá a hatóság rendelkezése elleni uszítást követte el.

gyiurcsany-atv.jpg

Kép: ATV

Völgyesi szerint Gyurcsány azt mondta az ATV-ben, hogy azok a hivatalnokok, bírák ügyészek, akik együttműködtek a diktatúrával és nem tartották be az alkotmányos alapelveket, „börtönbe fognak kerülni”. „Ez a fenyegetés megengedhetetlen” – hangsúlyozta. „Ezek a kijelentések megfelelnek a törvény által büntetéssel fenyegetett elkövetési magatartásnak. Az, hogy a nyomozást elrendelik-e ellene és indul-e ellene eljárás az most egy másik kérdés. De azt kell mondjam, tényállás szerűen kimeríti az ő magatartása, kijelentései ezt a bűncselekményt” – tette hozzá.

Völgyesi szenvedélyes nyilatkozatával mindössze két apró probléma van.

Az egyik, hogy ha Gyurcsány valóban ezt mondta volna, akkor sem lenne „tényállásszerű”, mert egyetlen törvényi tényállási elemet sem valósított meg. Nem beszélt egyetlen konkrét hatósági rendelkezésről sem, nem uszított köznyugalom megzavarására alkalmas módon általános engedetlenségre semmiféle hatósági rendelkezés ellen. De, tévedtem, egyetlen elem mégis csak megvalósult: mindezt nagy nyilvánosság előtt nem tette.

A másik picike probléma igazán jelentéktelen. (Leszámítva azt, hogy újra meg kellett néznem a teljes beszélgetést). Gyurcsány ugyanis nem ezt mondta. Idézem: „aki (felsorolva számos hivatalos személyt) nem az alkotmányos rendhez volt hűséges, hanem a kormányzó párt politikai elvárását teljesítette, vagyis megsértette alkotmányos kötelezettségét, annak nem lesz helye egy DK kormány közelében”.

demokratikus_koalicio_logo-sikerado_hu.jpg

Ez ugye egy kicsit másként hangzik? Nem esett szó börtönnel való fenyegetésről, sem uszításról, sem engedetlenségre felhívásról.

Az persze lehet, hogy Völgyesi Miklósnak, valamint a köznek a nyugalmát rettenetesen megzavarta, hogy nem lehetnek egy esetleges Gyurcsány kormány közelében.

Az én köznyugalmamat meg az zavarná meg, ha Völgyesi bármilyen kormány közelébe kerülne.

aki_feljelentett-magyar_menedek_konyveshaz.jpg

Kép: Magyar Menedék Könyvesház

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6813666176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paragrafus 2018.02.15. 22:28:24

1. Ez a Völgyesi Miklós volt az, aki végérvényesen elítélte Tánczos Gábort a körmendi gyermekgyilkosság miatt. Azontúl, hogy nem kívánok abban állást foglalni, hogy Tánczos Gábor valóban elkövette-e ezt a szörnyű gyilkosságot, vagy sem, de a Völgyesi Miklós vezette legfelsőbb bírósági tanács ítélete (volt szerencsém elolvasni a tárgyalási jegyzőkönyvekkel egyetemben) nagyon sok sebből vérzett. Annyira, hogy azok alapján - legalábbis az én jogi álláspontom szerint - nem álltal fenn azok a törvényi kritériumok, amelyek alapján el lehetet volna ítélni Tánczos Gábort. És most kizárólag csak az ítélet jogszerűségét vitatom.

2. Morvai Krisztina a 2002 és 2010 közötti ún. jogsértések vizsgálatával összefüggésben a bírói-ügyészi kar "átvilágítását" szorgalmazta, mert addig "garázdálkodhatnak" és "folytathatják a koncepciós eljárásokat". Leszögezte: a hatalmi ágak szétválasztása nem eredményezheti azt, hogy semmi lehetőség nincs a szisztematikus jogsértések kivizsgálására.
Völgyesi Miklós ehhez kapcsolódva a bírói életpálya és az egész intézményrendszer "alapos reformját" sürgette, és felvetette, hogy szükség van-e egyáltalán az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsra, nem lenne-e célszerűbb a bírósági igazgatást visszahelyezni az igazságügyi tárcához, vagy éppen a Köztársasági Elnöki Hivatalba tagolni. Ugyanis az egykori legfelsőbb bírósági bíró szerint az tarthatatlan, hogy a bírák "bármit tehetnek", "a törvény főlé helyezhetik" magukat, és ennek még sincs következménye, mert aztán a "bírói függetlenség köpönyege mögé bújhatnak".

3. Induljunk ki két alapigazságból. Az egyik szerint, mindig a győztesek igazsága érvényesül. A másik szerint Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. E kettő metszésében meg ott látjuk Völgyesi Miklóst, aki milliókat vett fel azért a kormányzattól - amúgy másokkal együtt -, hogy "leleplezze" azt, miszerint Gyurcsány Ferenc terrorista, aki népére támadott és a többi.
Ennek keretében a Magyar Hírlapnak (2006-ban) azt mondta, hogy a volt kormányfő a "maga keltette felfordulást kihasználva megpróbálta a partvonalon túlra küldeni MSZP-n belüli ellenfeleit, egyben örökre száműzni a Fideszt a közéletből".
„Minden arra utal, hogy a volt miniszterelnök 2006 őszén látta elérkezettnek az időt a harc végső megvívására. Immár bizonyítékok sorából tudjuk, hogy személyesen ő vezényelte az ország felforgatását”.

4. A rendőri vallomáson alapuló ítélet csak törvénysértő lehet – ez az üzenete az ötödik semmisségi törvénynek, amely szerint a 2006-os zavargások résztvevői ellen hozott valamennyi olyan verdikt semmis lenne, amelyet kizárólag rendőrök állításaira alapoztak.
Ezt a törvényt Völgyesi Miklós kezdeményezte, aki a 2006-os események kivizsgálására létrehozott Független Jogászbizottság társelnöke volt. Ő azzal érvel, hogy a jogszabály gyors, tömeges és hatékony ügyintézést tenne lehetővé. Völgyesi egyébként az előzetes letartóztatásról hozott végzéseket is semmisnek nyilváníttatná, ha a bírák a kényszerintézkedésről a közrend vagy a társadalmi rend védelmére hivatkozással határoztak. Az ilyen döntéseket azonban többnyire a szökés vagy elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére alapozták, tehát formálisan nem mentek szembe a hatályos szabályozással, miközben a végzések gyakran tényleg vitathatók.

Éhesló 2018.02.16. 08:33:28

@paragrafus:
1. Nem csak az ítélettel voltak ott gondok, hanem a nyomozással és a szügyészi "munkával" is.
2. Igazuk volt és sajnos még ma is aktuális.
3. Ennek a pontnak a fele semmitérő személyeskedés (ebben passzol a poszthoz) a másik felében pedig igaza van a volt főbírának.
4. A másodfokú eljárások és a parlamenti vizsgálat során kiderült, hogy a rendőri vallomások hamisak voltak, a bírók koncepciós eljárásokat folytattak, ennek során futószalagon hoztak ezen hamis vallomások és dokumentumok, vádak alapján végrehajtandó szabadságvesztés ítéleteket.
Ennek ellenére egy rendőr, ügyész ellen sem folytatta eljárást hamis vád, hamis tanúzás miatt.
Ennek ellenére egyetlen első fokon hamis vád és hamis tanúvallomás alapján koncepciós eljárást lefolytató bíró ellen sem kezdeményeztek felelősségre vonást.

Ebben a kérdésben tehát nem a volt főbírának van szégyellni valója, hanem a gazságszolgáltatásnak és a törvénytelenségeket tömegesen és szándékosan elkövetőknek, politikusoknak, rendőröknek, ügyészeknek, bíráknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.17. 11:30:34

"Az persze lehet, hogy Völgyesi Miklósnak, valamint a köznek a nyugalmát rettenetesen megzavarta, hogy nem lehetnek egy esetleges Gyurcsány kormány közelében."

Egy Gyurcsány-kormány veszélye szerencsére nem fenyeget. Abszolúte kizárt.

Igazán le kellene már szakadni Gyurcsányról. Gyurcsány már évek óta egy politikai hulla, a vele való foglalkozás meg ízléstelen politikai hullagyalázás. Még akkor is, ha Gy.F. mindent megtesz azért, hogy beszéljenek róla.

Neki az a legnagyobb büntetés, ha a kutya sem foglalkozik vele. :D

Mindettől függetlenül a bírónőnek igaza van, Gyurcsány ezzel a szövegével nyilvánvalóan semmi bűncselekményt nem valósított meg. Pedig igény lenne rá. :D

Hívő hitetlen 2018.02.17. 12:49:33

"Több mint bűn, hiba, amikor a politikai elfogultság elveszi egy volt bíró, mi több, egy volt legfelsőbb bírósági bíró józan eszét. De nem ám csak a józan eszét, hanem a valaha talán még meg volt jogi tudását is." Tökéletes önarckép Sándor Zsuzsától.

Edit exnolbloggerina 2018.02.17. 13:10:29

Amíg vannak olyan tiszta fejű emberek, mint amilyen Sándor Zsuzsa is, addig van remény a társadalom megújulására.

kvadrillio 2018.02.17. 14:45:08

NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.
NU, AKKOR...MONDJON LE A KORMÁNY !!!!!!!...DE RÖGVEST !!!!!

Tiborcz-ügy: tudták, hogy illegálisan gazdagodnak

78
1775

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 16. 06:02
Szinte konkrét vádiratot állított össze Hamar Endre ellen az Elios-ügyről készült OLAF-jelentés. A költségvetési csalást vázoló anyagban a legnagyobb teret az ügyvéd szerepe és cégérdekeltségei kapták, de részletezi Tiborcz István miniszterelnöki vejhez fűződő kapcsolatát is. Hamar nemcsak Tiborczon keresztül kapcsolódik Orbán Viktorhoz.

ÉS.....AZONNAL !!!!! MERT KATONÁK VONULNAK BE HOZZÁ ÉS VISZIK ŐKET BILINCSBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

metax 2018.02.17. 15:04:42

"Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Orbán nem csak hatóság rendelkezése elleni általános elégedetlenkedésre uszított, de el is bontotta azt a kordont.. Mennyit kapott érte? 1-2-3 évet? Nem, eddig 8 év min. elnökösködést...

Jakab.gipsz 2018.02.17. 16:26:01

@paragrafus: @Éhesló: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Hívő hitetlen: És persze Jog-Ászunk.

T. Mindenki! Mielőtt ismét hajba kapnátok ahogyan ez már lenni szokott, vagy parttalan vitába bonyolódnánk, ami aztán érdektelenségbe fullad.

Tisztázni szükséges mit értünk modern jog alkotás alatt.

Jakab.gipsz 2018.02.17. 16:27:32

@metax: A nép döntött és igazat adott a Fidesznek.

6.Lenin 2018.02.17. 16:27:46

"A DK elnöke szerint nincs száz napja egy új, koalíciós kormánynak, ezért ők az első 12 órában a következő intézkedéseket hoznák meg:

9:00 - Eltávolítjuk a legfőbb ügyészt hivatalából, Polt Pétert, csatlakozunk az európai ügyészséghez
10:00 - A költségvetés átcsoportosításával másfélszeresére emeljük az orvosok ápolók bérét, megduplázzuk a CT-k és MRI-k számát"

Miként lehet így eltávolítani a legfőbb ügyészt?

Fegyvert nyomnak a halántékához?
Nem is lesz Parlament?
Persze, akkor szavazás sem?

Gyurcsány a bohóc király demokratikusan kirúg mindenkit, aki neki nem tetszik.

Még jó, hogy ez a bohóc soha nem lesz a hatalom közelébe sem.

Egyébként pedig valahogy így képzelik ők a demokráciát. Igen, rajtuk kívül mindenki .........?

6.Lenin 2018.02.17. 16:41:56

Mivel Mo-on 3 párt képes csak egyedül leváltani a Fideszt, a következő megoldás született:
9-én a DK leváltja a kormányt
10-én az LMP
11-én a Jobbik

12-én Orbán Viktor bejelenti az új kormány megalakulását. A Parlament 160 kormánypárti képviselője megszavazza az új programot: tovább folytatjuk címmel. Az ellenzéki képviselők egy molinót húztak ki, mi is itt vagyunk felirattal. A másik oldalon is, oszt minek is?-volt rajta olvasható.

consul 2018.02.17. 21:44:01

A második képen szerintem a Kossuth téri volt Királyi Kúria épülete látható (most Néprajzi Múzeum). A Legfelsőbb Bíróság a Markó utcában működött.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.18. 00:08:00

@consul:

"A Legfelsőbb Bíróság "

Soha nem értettem, jogászul miért legfelsőBB, mikor a magyar nyelvtan szerint a -só, -ső végű melléknevek felsőfokát -bb nélkül képezzük.

Ebből a szempontból felüdülés a Kúria, ezzel legalább nem erőszakolják meg az anyanyelvünket. :D

dr. jenőke (jenőke) 2018.02.23. 13:37:48

@6.Lenin:
- - -
Szépen megkérték.

Wikipédiából:
Györgyi Kálmán dr. Magyar Köztársaság volt legfőbb ügyésze megbízatása 2002 májusában járt volna le.
Megegyezett Áder Jánossal, az Országgyűlés akkori elnökével, hogy nem tölti ki 6 hónapos lemondási idejét és 2000. május 15-én távozott hivatalából. Utóda Polt Péter lett.
- - -

6.Lenin 2018.02.23. 16:23:32

@dr. jenőke (jenőke):

És most is megkérik, hogy távozzon? Ugyanis én a mostaniról kérdeztem.
9h-kor leváltjuk, szólt az ígéret.
Gyurcsány demokrata, vagy nem?

dr. jenőke (jenőke) 2018.02.24. 00:59:34

@6.Lenin:
Kedves Vlagyimir! Ezen tépelődtél: ""Miként lehet így eltávolítani a legfőbb ügyészt?""
Jeleztem, hogy legfőbb ügyész eltávolításra már van bevált példa a magyar történelemben.

6.Lenin 2018.02.24. 09:09:58

@dr. jenőke (jenőke):

Azta, de okos vagy.
Már csak arra kéne akkor választ adnod, hogy mi a különbség az eltávolított, és a beültetett közt?
Csaknem annyi csak, hogy most az én emberem lesz az, aki végrehajtja azt, amit én szeretnék?

Én erre kérdeztem rá, de neked ebben a formában túl bonyolult volt ezek szerint.

dr. jenőke (jenőke) 2018.02.24. 15:57:45

@6.Lenin:
Kedves Vlagyimir! Eltávolítás értelmezhető úgy is, hogy a haj hosszának csökkentését ollóval hajtják végre, a beültetés viszont a hajtömeg növelését eredményezi.
Nem gondolom, hogy a mai, tegnapi és így tovább politikáról mostanában érdemes lenne komoly eszmecserét folytatni.
Néhány éve veled éppen az erkölcsről, annak alakulásáról folytattunk jó emlékezetű eszmecserét ...
Maradjon is úgy.

6.Lenin 2018.02.24. 17:24:16

@dr. jenőke (jenőke):

Nem én vittem félre a dolgot.
Én rákérdeztem, hogy a magát demokratikusnak valló 1én, miként is gondolta ezt a napirendet. Azt hittem 1értelmű volt a kérdésem.
Tévedtem, ilyen is elő szokott fordulni. Igaz, ritkán.

szsa56 2018.04.03. 13:08:58

@Edit exnolbloggerina: De csak ha nem csak az ellenfelei figyelnének arra, amit Sándor Zsuzsa mond.