„S elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt”
2018. szeptember 16. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

„S elhulltanak legjobbjaink a hosszú harc alatt”

Tudom, túl patetikus a Szózatot idézni azért, mert egy bíró megint lemondott. Nekem mégis ez ugrott be, amikor hírét vettem, hogy Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája felmentését kérte a köztársasági elnöktől. Akkor is ez a verssor csengett a fülemben, amikor az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai és póttagjai egymás után, viharos gyorsasággal mondtak le a bírók által demokratikusan választott tisztségükről.

szepeshazi-444_1.jpeg

Szepesházi Péter   Kép: 444

Szepesházi sok szempontból nem „egy adag” átlagos bíró. Az ilyen típusra szokták mondani, hogy az „örök ellenzék”. Szepesházi erőteljesen bírálta mind a régi – Lomnici féle – bírósági igazgatást, mind a mai, Handó Tünde nevével fémjelzettet. De ha egyszer mindkettő rossz, antidemokratikus, kiszámíthatatlan, mi mást is tehetett volna?

lomnicizoltan-sonline.jpg

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az OIT volt elnöke   Kép: Sonline

Már évekkel ezelőtt is beszélt „a nem átlátható ügyelosztásról, a felső vezetést körülvevő szervilis és hízelgő emberekről, az előre lezsírozott vezetői pályázatokról, belső kiskirályokról és arról, hogy azok, akik tenni próbálnak mindez ellen valamit, "véletlenül" alkalmassági vizsgálatot kapnak a nyakukba. Szepesházi az „eredendő bűnt” még 2011-ben követte el, amikor nem szavazta meg egy, a vezetők által támogatott kollégája kinevezését, majd mindezt tetézte azzal, hogy egy – ma már volt bírótársával együtt –egy bírósági reform-tervet dolgozott ki, és ezt még terjesztette is a kollégái között.

hando-fuhu.jpg

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal jelenlegi elnöke   Kép: FüHü

Szepesházi meglehetős optimizmussal várta az új bírói szervezet kialakítását, azt remélve, hogy a korábbi visszásságok szép lassan megszűnnek. Hogy mekkorát csalódott, azt talán egy tavalyi, a 444-nek adott interjúja szemlélteti leginkább. Arról beszélt, hogy félelem uralkodik a bíróságon, az előmenetelnél sokkal jobban számít a lojalitás, mint a szakmai tudás. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke számos esetben indokolatlanul nyilvánít eredménytelenné vezetői pályázatokat. (Ezt azóta már a munkaügyi bíróság is megerősítette a Vasvári Csaba által indított perben: „Handó joggal való visszaélést követett el” – mondta ki az elsőfokú ítélet). „Robbanás közeli a helyzet” – fogalmazott Szepesházi.

Nem egy hírportál, nem egy újság – mások közt a Vasárnapi Hírek is – többször tudósított arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak ma a bírósági igazgatásban. Az ez év elején alakult új OBT – melynek törvényben írt feladata, hogy ellenőrizze az egyszemélyi vezető, Handó Tünde igazgatási munkáját – elkezdte komolyan venni törvényi kötelezettségét. Handó azonban nem bírja elviselni a kritikát. Nem hiszem, hogy messze járnék az igazságtól, ha azt gondolom, szerepe lehetett abban, hogy az új OBT 27 tagjából 17 „önként” lemondott.

obt-24_hu_1.jpg

Az Országos Bírói Tanács   Kép: 24.hu

Megkérdeztem Szepesházi Pétert, mi volt az az utolsó csepp a poharában, ami a mostani lemondásához vezetett.  „Valójában most éppen nem történt semmilyen ellenem irányuló támadás” – mondta.

  • Vagyis nem volt utolsó csepp?
  • Nem állítom, hogy a bíróság általános helyzete nincs benne ebben a pohárban. Nem olyanok a mai állapotok, amelyek maradásra ösztönöznék az embert. Ha adódik egy másik lehetőség, nem sok minden van, ami visszatartson.
  • Azt hallottam, hogy polgári bíróként nagyon elégedetlen vagy az új Polgári perrendtartással (Pp.).
  • Ez nagyon is igaz. Elkeserítő ezzel a törvénnyel dolgozni. Rettenetesnek tartom az új szabályok egy részét. Ma egy kis ügyvéd, vagy egy szegény ember jóformán nem tud megindítani egy pert. Nem elég, hogy iszonyúan bonyolult nyomtatványt kell kitölteniük, de a legkisebb hiba esetén a törvény szerint vissza kell dobni a beadványt. Ez pedig azzal jár, hogy az illető a befizetett illeték egy részét már el is veszítette.
  • Nekem úgy tűnik, azért így találták ki ezt a törvényt, hogy megnehezítsék a perindítást, azaz sokkal nehezebb lett a jogérvényesítés. Számos ügyvéd már el sem vállal polgári pereket, mert ha a beadásnál hibázik, a bíró azonnal megszünteti a pert. Ráadásul látványosan javul majd a bírósági statisztika, hiszen kevesebb ügy érkezik, így többet lehet a régi ügyekből befejezni és lobogtatni az eredményességi mutatókat.
  • Engedd meg, hogy erre november 30-a után reagáljak. Addig még bíró vagyok.

pp-indavideo.jpg

Kép: Indavideo

Ismereteim szerint tavaly több mint harmincan távoztak a bíróságról, de volt olyan is, amikor egyetlen nap alatt nyolcan kérték a felmentésüket. Handó szerint persze ez nem sok. Arányaiban tényleg nem. De ha elhullanak legjobbjaink?

szozat-tovabb18_hu.jpg

Kép: tovabb18.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr414243559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.09.16. 21:56:44

Mitől ő a "legjobb"?
Mert a poszter kikiáltja "legjobbnak".
Van valamiféle bírói pontrendszer, kinevezett zsűri a versenyben győztesek megítélésére?
Van mérték a bírók számára ki a "legjobb" és miben a "legjobb"?

Én nem tudok ilyenről.
De talán a poszter majd ad rá forrást.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2018.09.16. 22:16:51

@Éhesló: Ennyire nem lehet valaki értetlen. Ez szimbólum.Nem azt jelenti, hogy ő lenne a legjobb. Persze kötözködni biztos jó. Vagy legjobb.

Éhesló 2018.09.16. 22:26:33

@Dr. Sándor Zsuzsa: Köszönöm a gyors választ. Ez miért lenne kötözködés?
Egy poszt címben is kiemelt állításaira mertem rákérdezni.
Ez kötözködés?

A válasz az, hogy ez leírt kifejezés nem azt jelenti, hogy ő lenne a "legjobb".

Ezek szerint a posztban valótlan állítás van. A címben és megismételve a végén is.

Kelly és a szexi dög 2018.09.17. 08:59:06

Handó Tündének Prada szemüvegkerete van - "Az ördög Pradát visel" :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.17. 09:06:13

@Éhesló:

A ballibek beépített embereinek a seggét nyalja a ballibek blogja.

Mi ebben a meglepő ?

Melee 2018.09.17. 09:41:22

@Éhesló: Ki adta meg neked a kegyelemkettest magyarból? A cím többes számot alkalmaz, tehát a posztoló a cikkben szereplő személyt nem tartja a legjobbnak. Mielőtt kötözködni kezdesz elárulom, azért Szepesházi az egyik legjobb, mert ő örök ellenzékiként seggnyalás nélkül, csak szakmai szempontok alapján jutott el a kiemelkedő pozícióba.
Persze nem lep meg, hogy a lakájmédia kiszolgálójának ez idegen és gyűlöletes, mert a seggnyalók tudják magukról, hogy azért seggnyalók, mert szakmai szempontok alapján sose jutnának magas pozícióba.

Éhesló 2018.09.17. 10:00:50

@Melee: sajnálom, hogy a választ te sem tudod a kérdéseimre.

Érdekelne nagyon, hogy mióta számít kiemelkedő pozíciónak az, amit átvilágítatlan kommunista káderek és gondosan válogatott sameszaik tervei alapján töltenek be évtizedek óta?

A "legjobbságnak" mióta kritériuma az "örök ellenzékiség" különösen egy bíró esetében.
Az is érdekelne miként lehet seggnyalás nélkül előrelépni egy hierarchikus szervezetben, különösen, hogy ezt a szervezetet az orbáni terror nyomorítja 8+4 éve, melyben köztudottan cssak seggnyalók juthatnak előre, senki más?

A szakmai szempontok bemutatása ráér, ha a fenti két kérdésemre van értelmes válaszod.

Nem bízom benne túlságosan az itteni okádásod és seggnyaláskomplexusod alapján, de megér egy kísérletet.
Hátha.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 11:20:04

"Megkérdeztem Szepesházi Pétert, mi volt az az utolsó csepp a poharában, ami a mostani lemondásához vezetett. „Valójában most éppen nem történt semmilyen ellenem irányuló támadás” – mondta."

Szepesi azüldözött akit nem üldöznek. Pedig milyen jó lenne mártírnak lenni.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 12:25:29

Péter nekem, mint a Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalom ötletadójának, amit közösen alapítottunk meg + még Ravasz Lászlóval, már április , május környékén, bizalmasan elmondta ezt a tervét. Bizalmas közlés volt, de már most a nyilvánossággal ezt önmaga feloldotta.

Nekem akkor és most is másként hat ez a fő indok és ok. Ezt így nem mondta ki Péter sohasem, de éreztem rajta.

Szerintem a Péternek elege lett, hogy egy puha politika diktatúra harmadik önkényuralmi ágának (bíróságok) a kiszolgálója legyen. Kilépett ebből a kényszerhelyzetből mert jelenleg már ez a legerkölcsösebb tett, amit tehetett. -IGe írta

Indriq 2018.09.17. 12:43:55

@Éhesló: kb ugyanaz mint amikor rád azt mondják,hogy seggfej. Senki nem képzel a nyakadra egy segget,hanem tudják, hogy egy paraszt vagy :)

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 13:33:13

@TanNé:
Eddig komolynak tűnt ez a Szepesváry, csak politikailag befolyásoltnak. Most hogy írod hogy együtt dolgoztatok, kezd a helyére kerülni az ügy

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 14:02:22

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

Több mint 16 éve semmilyen szavazásra nem járok. Tehát el vagy tévedve. Azaz tévképzeteid vannak.

Weißkopf 2018.09.17. 14:21:00

Csak a vak nem látja, mi folyik a bírókkal/bíróságokkal. Szép lassan ez a hatalmi ág is (az ügyészséghez hasonlóan) Orbán láncos kutyája lesz. Eljutunk a Rákosi-kor igazságszolgáltatásához, vagyis a bírók politikai megrendelésre hoznak majd felmentő vagy marasztaló ítéletet.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 14:52:50

@TanNé:
Ismer mindenki, nem kell bemutatkoznod, érdekes színfoltja vagy a hazai zelóta ellenzéknek.

Csak más amikor egy outsider mutatja be a bohócelőadást, és megint más amikor egy a "legjobbjaink" közé sorolt (?) bíró csatlakozik hozzá

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 14:54:28

@Weißkopf:
Itt diktatúra épül már XX éve. Aztán valahogy mégis rendre az ellenzékiek győznek pl. a személyiségi jogi perekben

MACISAJT1 2018.09.17. 14:59:41

"Ismereteim szerint tavaly több mint harmincan távoztak a bíróságról, de volt olyan is, amikor egyetlen nap alatt nyolcan kérték a felmentésüket. Handó szerint persze ez nem sok. Arányaiban tényleg nem. De ha elhullanak legjobbjaink?"''

A fene érti ezt... Ha Orbánék lecsökkentették a bírák nyugdíjkorhatárát 62 évre, akkor kitört a ribillió hogy nekünk az jár hiszen történelmileg szerzett jogunk hogy 70 éves korunkig bíráskodhassunk és tüstént rohantak az Európai Bíróságra...

Most meg azon óbégatnak hogy mindenáron távoznak...

Sehogy se jó, láthatóan.

Indriq 2018.09.17. 15:22:36

@Éhesló: tudod... mielőtt elpattanna egy ér az agyad helyén. Gondold át, hogy az általad megszemélyesített kötözködőkkel miért nem kell kesztyűs kézzel bánni.... ha nem jöttél rá,olvasd tovább :)
Mert troll nem etetünk,csak szivatunk. :)

Weißkopf 2018.09.17. 15:31:19

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: "Itt diktatúra épül már XX éve": egészen pontosan 2010 óta. Az, hogy "az ellenzékiek győznek pl. a személyiségi jogi perekben", azt bizonyítja, hogy még nem sikerült maga alá gyűrnie Orbánnak és Szájernénak az igazságszolgáltatást. De a fideszhű bírók kinevelésével és pozícióba helyezésével majd ez is bekövetkezik.

Weißkopf 2018.09.17. 15:39:56

@MACISAJT1: "Orbánék lecsökkentették a bírák nyugdíjkorhatárát 62 évre": és ugyan miért? Ez akkor (sem) volna érthető, ha pl. az egyetemi tanárokét is (amely tudtommal szintén 70 év) levitték volna 62-re. Mindkét foglalkozás (de főleg a bíróké) olyan, hogy a korral csak bölcsebb lesz az illető (már ha nem tör ki rajta az Alzheimer-kór). A bírók elleni támadás nyilván politikai okú volt: ezek a "kommunista" csökevények nem alkalmasak a "polgári" Magyarország törvényeinek alkalmazására.
Bruhahaha/muhaha

MACISAJT1 2018.09.17. 15:57:51

@Weißkopf: " "Orbánék lecsökkentették a bírák nyugdíjkorhatárát 62 évre": és ugyan miért? Ez akkor (sem) volna érthető, ha pl. az egyetemi tanárokét is (amely tudtommal szintén 70 év) levitték volna 62-re. Mindkét foglalkozás (de főleg a bíróké) olyan, hogy a korral csak bölcsebb lesz az illető (már ha nem tör ki rajta az Alzheimer-kór). A bírók elleni támadás nyilván politikai okú volt: ezek a "kommunista" csökevények nem alkalmasak a "polgári" Magyarország törvényeinek alkalmazására."

Nna, vegyük sorban. Az utolsó mondat stimmel. Valóban ez volt a ki nem mondott/mondható szándék.
Mert azért tegyük szíveinkre kezünket: milyen "rendszerváltás" az ahol engedték még évtizedekig hogy tovább űzzék kulcsfontosságú szakmáikat , mint pl. a bíráknak, akiket szándékosan még rapid módon 1990 körül tömegesen telepítettek be a bíróságokra?

Ami pedig a korhatárt illeti: egy egyszerű esztergályost, portást stb. kötelezően elküldenek nyugdíjba 62+ korban.
És pont egy bíró ahol a legfontosabb a józan ész (+férfiaknál a prosztata, jut eszembe, volt olyan tárgyalás ahol az ügyfeleket állandóan kitessékelték a tárgyalóból, mert tízpercenként szólította a wc csésze), szóval pont ők maradhatnának 70 évig? Mi ez ha nem diszkrimináció?
(és ez még akkor is igaz, ha az első pont is természetesen igaz).

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 16:08:49

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
Nem támogatok egyik pártot sem és egyik pártnak, vagy kormánynak sem vagyok ellenzékes sem. Sőt vallásos, sem ateista sem vagyok. Ideológiai függetlenség az ami jellemez. (max a jedi vallás és a zen buddhizmus érdekel valamennyire, de az is csak játék és poénkodás szintjén.)

Az oldalunk egyébként tele van, ha neked úgy tetszik F.MPP (volt Fidesz) vel azonos véleményen lévő erkölcsi tanításokkal, de éppen annyi van ami azt bírálja .

Azonosság betolakodók témakörben:

Európa az európaiaké, a menekültek menjenek haza!
erkolcstan.blog.hu/2018/09/15/europa_az_europaiake_a_menekultek_menjenek_haza

Fegyverek elől, vagy fegyverek mellől menekülnek?
erkolcstan.blog.hu/2015/09/08/fegyverek_elol_vagy_fegyverek_mellol_menekulnek

Weißkopf 2018.09.17. 16:13:12

@MACISAJT1: milyen "rendszerváltás"? Ezen az alapon a teljes rendőri, katonai stb. vezetést is nyugdíjazni kellett volna. Megtörtént?
Prosztata: nem minden bíró (plána ha nő) prosztatabeteg. A többség nyilván nem az, de 60 felett mutass nekem teljesen egészséges embert. És egy bíró kevésbé használódik el 60-70 éves korára, mint egy esztergályos, szobafestő vagy földműves. Tapasztalata viszont sokkal több lesz, mint egy pályakezdőnek, ezért maradhattak tovább a pályán. (Horthy alatt is 62 év volt a bírók nyugdíjkorhatára?)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 16:20:17

A Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalom 2017 szeptemberében alakult. Az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség mozgalom alapítói és vezetői, Ravasz László, Szepesházi Péter és a Bírói Önkény Ellen mozgalom alapítója és vezetője Iván Gábor kezdeményezésével.

A mai napra már számos más mozgalmak is csatlakoztak a hozzánk. Létszámunk és befolyásunk igen jelentős. Jövőbeli terveink néhány hónapja már nincsenek nyilvánosan közzé téve pölö facebookon, azok zárt körben, titkosan történnek. Ezt én kezdeményeztem. Mivel 1988-1989 ben politikai kiképzést kaptam a sorkatonai szolgálatom alatt és tartalékos hadnagyként szereltem le. ((Nem tartottam soha sem jó módszernek, hogy a facebookon szinte mindent meg lehetett tudni rólunk)) Ez nem politikai és nem katonai módszertan. Butaság a jelenlegi rezsimben. Váltottunk.

MACISAJT1 2018.09.17. 16:41:54

@Weißkopf: "milyen "rendszerváltás"? Ezen az alapon a teljes rendőri, katonai stb. vezetést is nyugdíjazni kellett volna. Megtörtént?"

Dehogy történt. Szerencsétlen beteg, agyonzsarolt, ügynökökkel körbe lőtt Antall mindent bevállalt (még a kádári adósságokat is).
És így kerültek "kerekasztalhoz" a bolsevikokkal a fiaik ....A spontán privatizációval meg ugyanők.

És még annyi eszük sem volt mint Csehországban, ahol a demokráciához vezető úton az egyik mérföldkövet az úgynevezett lusztrációs törvény (451/1991) – amely néhány feltételt szabott bizonyos funkciók betöltéséhez a Cseh Köztársaság állami szerveiben és szervezeteiben – meghozatala jelentette. A jogszabály elrendelte, hogy az államvédelem és a katonai kémelhárítás tisztjei, munkatársai, a volt magas kommunista funkcionáriusok, a munkásőrség vezetői stb. nem tölthetnek be magasabb tisztségeket az államigazgatás, a hadsereg, a rendőrség és néhány más testület soraiban. A lusztrációs törvény gyakorlatilag lehetetlenné tette a nómenklatúra vezető rétegének a politikai túlélést.

Próbáltak Orbánék 22 év után valamit tenni, mondván hogy ügyködtetek eleget , most már ideje nyugdíjba (is) vonulni...na de ez is olyan magyaroschan sikerült.,

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 16:49:00

@MACISAJT1:
Ha ez a törvény életben lenne, meg nem kéz-kezet mos mutyizmusban élnénk Orbán sem lehetne senki sem. (hasonlóan Medgyesihez)

Ez az irat is elég lenne a bizonyításhoz. Aki ért hozzá, az tudja miért:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/000/orban_lazar.png

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 16:59:02

Amerikában terveztek egy népszavazást, hogy legyen, vagy sem kötelező sorozás. Aki az igennel szavazott volna az automatikusan önkéntesnek jelentkezett volna a seregbe. Hiszen ő támogatta és nem lehet ellene kifogása. Ha más akar, akkor ez őrá is vonatkozik.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.17. 17:00:42

@TanNé: Elnézést ez téves helyre ment. A Hadkötelezettséges Ellenzők Ligája Figyelő bizottságának is tagja vagyok.

Weißkopf 2018.09.17. 17:06:22

@MACISAJT1:
"Próbáltak Orbánék 22 év után valamit tenni, mondván hogy ügyködtetek eleget": ja, ezért szabotálja évek óta a Fidesz az állampárti ügynöklisták nyilvánossá tételét. Vajon hány pártszolgálatos lehet rajtuk?

MACISAJT1 2018.09.17. 18:10:08

@Weißkopf: "ja, ezért szabotálja évek óta a Fidesz az állampárti ügynöklisták nyilvánossá tételét."

Szerintem jól teszik. Mert ami az un. "rendszerváltás" előtt, alatt és azóta ezekkel történt, a rengeteg manipuláció, hamisítás, eltüntetés stb., miatt az már alkalmatlan a tényleges feltárásra.

És még valami: engem például nem érdekel a megzsarolt, kényszerített stb. jelentők műve.
Sokkal inkább az hogy KIKNEK jelentettek, kik működtették a rendszert.

Bár ismert hogy bolsevizmus és a fasizmus / nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népirtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc)
csupán nüansznyi különbségek voltak...
a kettős mérce jegyében míg utóbbiakat , vezetőiket, szerveiket és hangcsöveiket érdemeik elismerése mellett azonnal betiltották, felszámolták, nyomaikat sóval behintették, addig előbbiek mégis valahogy minden országban rendre átmenthették magukat immár"demokratikusan".

Bizony joggal juthat eszünkbe hogyan is történhetett mindez.
És senki ne csodálkozzon hogy Magyarország ide jutott. Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után kivették volna a NSDAP névből az "A"-t és közben megtartották volna a "demokratikus" Völkischer Beobachtert vagy a Stürmert. De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses.
Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami munkást jelentett), a Népszabadságot pedig átjátszották saját maguknak " Szabad Sajtó"fedőnéven és máris mehetett a vircsaft mintha 45 évig mi sem történt volna.

Jelzem, november 4-én lesz az évfordulója hogy 1956-ban Kádár és Apró Antal konkrétan szovjet tankon rontott rá Szolnokról érkezve a fővárosra.
Utóbbi mint az országgyűlés elnöke pedig 1958-ban személyesen jelentette be az "örömhírt", Nagy Imréék felakasztását.(hogy kátránypapírba csavarva, szögesdróttal összekötözve, arccal lefelé "temették el" őket, mondjuk akkor ezzel nem dicsekedett, ez már csak az exhumáláskor derült ki).
Pereputtya meg ma a zabrált szemlőhegyi villából dirigálja a "demokráciát." Mert ő az "európai".
Hívei meg a Szabad Népért morzsolgatják könnyeiket.

Na ne már.

Melee 2018.09.17. 19:40:04

@Éhesló: Amikor valaki reflexből kommunista káderez egy olyan embert, aki következetesen bírálta azt a szervezeti vezetőt, akit a te terminusod szerint a kommunista káderek ültettek a posztjára, az önmagáról állít ki bizonyítványt. Ez te vagy. Ez azt is mutatja, hogy számodra nincs olyan logikai érvelés, melyet elfogadnál.
A legjobbságnak nem kritériuma az örökös ellenzékiség. Az örökös ellenzékiségben való előrejutás viszont megmutatja, hogy az illető kifejezetten szakmai indokok alapján lép előre, ellenszélben. Az általad helyesen meglátott orbáni terror valóban nyomorítja a szervezetet, de az alsóbb szintekre még nem ért el, mert a felsőbbeken való ellenállás letörése emészti fel az energiáit. Így lehet, hogy egy bizonyos szintig még szakmai alapon is előre lehetett lépni. Sajnos a dolgok úgy állnak, hogy ez változni fog. Nem a javukra.

Éhesló 2018.09.17. 20:01:27

@Melee: a szalmabáb érvelésedet leszarom. Konkrétan.
Mert nem azt írtam, amit hazudsz, hanem ezt:
"Érdekelne nagyon, hogy mióta számít kiemelkedő pozíciónak az, amit átvilágítatlan kommunista káderek és gondosan válogatott sameszaik tervei alapján töltenek be évtizedek óta?"

Az írott magyar szöveg megértése fontos feltétele lenne bármilyen eszmecserének.

Ha a "legjobbságnak" nem kritériuma az "örök ellenzékiség", akkor mi a szart keres a posztban és a kommentedben?

A fejtegetésedben a seggkomplexusod kapcsán saját magadat cáfolod.
Ha terror, diktatúra, elnyomás van, akkor csak rendszerhű seggnyalással lehet előrelépni.
Ha pedig nem, mert valamiféle "örök ellenzékiségi" szempontok IS számítanak, akkor az állításom a megörökölt és szintén "örök ellenzéki" káderekről 100%-ban igaz.

Ez utóbbi miatt (is) kell a bíróságokon végre rendet rakni.
28 év késéssel.
De jobb későn, mint soha.

Éhes Ió 2018.09.17. 20:19:28

@Indriq: Szopni a bircát szoktam, nem téged.

Éhes Ió 2018.09.17. 20:23:46

@Melee: Továbbá az én segg komplexusom nem arra sarkall, h hülyeségeket írogassak, hanem felhívom bircát egy esti gőzfürdő partira.

Melee 2018.09.17. 22:54:06

@Éhesló: Köszönöm, hogy alátámasztottad a rólad leírtakat.
"Az írott magyar szöveg megértése fontos feltétele lenne bármilyen eszmecserének. "
Ezzel speciel egyetértek. Hazugságnak akarod beállítani azt, ami egy ötödikes is úgy értelmez, hogy Szepesházit komcsi kádernek tartod. Szóval a szövegértés képessége részedről hiányzik. Vagy nem is volt, vagy kiölték belőled a pártirodán.
Apropó, Rákosi is a rendrakással kezdte, először a sajtómegjelenéseknél. Handó Fidesz Tünde is ezt a példát követte. Szepesházi 28 éve még sehol se volt.

2018.09.17. 23:26:35

Birca minden bloghoz hozzászól, de itt nem látom. Mi történt? Szabira ment? Úgy hiányzik, ahogy kiáll ártunk és ormányunk mellett.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.17. 23:59:40

@Weißkopf:
Ezt nekem akarad beadni te fehéragyú?

Évekig pereskedtem a Fletó egyik bizalmasával, amikor még ők voltak hatalmon. Tudnék írni az akkori bírói függetlenségről

Éhesló 2018.09.18. 07:05:15

@ÉhesIó: te egy elmebeteg nicktolvaj vagy, aki a nevemben a kis l betűt nagy I-re cserélve hirdeti a betegségét a blogszféràban.
Nem mellesleg deviáns buzeráns.
Ezt bárki láthatja aki a karakterlapodra néz.
Takarodj a kurva anyàdba!

Éhesló 2018.09.18. 07:17:25

@Melee: a szalmabáb érvelésedet leszarom. Konkrétan.
Mert nem azt írtam, amit hazudsz, hanem ezt:
"Érdekelne nagyon, hogy mióta számít kiemelkedő pozíciónak az, amit átvilágítatlan kommunista káderek és gondosan válogatott sameszaik tervei alapján töltenek be évtizedek óta?"

Az írott magyar szöveg megértése fontos feltétele lenne bármilyen eszmecserének. 
Neked második nekifutásra se sikerült.
Vagy csak szimplán hazudozol.
Az utóbbira tippelek.
Ennyire hülye nem lehetsz.

Handó nem rakott rendet sehol, pedig az lett volna a dolga.
Rosenfeld pedig legyilkolta, bebörtönözte, deportáltatta az általa ellenségnek tartottakat, miközben miközben mindenüket államosította. Csermanek detto.
Sajnos a gengszterváltás során a kommunisták ezt megúszták.
Ezért is tartunk itt.
süti beállítások módosítása