Veszedelmes hatalom
2018. október 15. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Veszedelmes hatalom

„Veszedelmes az a hatalom, amely csak ártani tud.” (Seneca)

seneca-szinek_es_foltok.jpg

Kép: Színek és foltok

Senecától idézni illendő, saját magamtól nagyképűség. De vállalom. Alig több mint egy hónapja írtam le itt a Vasárnapi Hírekben: „mondanám, hogy Handó Tünde most tett koronát eddigi működésére, de nem merem, mert az elnök asszony fantáziája kimeríthetetlen.” Sajnos, a legutóbbi események engem igazoltak.

hando-alfahir.jpg

Handó Tünde    Kép: Alfahír

Alig hiszem el, hogy éppen bírók, mi több bírósági vezetők azok, akik – nyilvánvaló felső utasításra (vagy csak kérésre?) – törvényt szegnek, hazudnak, átverik saját kollégáikat pusztán csak karrier-féltésből, gyávaságból, szolgalelkűségből. Márpedig a héten lezajlott OBT póttag választáson ezt tették.

Az egész bírósági rendszerben az OBT (Országos Bírói Tanács) az egyetlen olyan szervezet, amelyet maguk a bírák választhatnak – elvileg – demokratikus úton. Az eljárás lényege röviden: az egyes bíróságokon a bírák úgynevezett összbírói értekezleten küldötteket (elektorokat) választanak, majd az elektorok küldöttgyűlést tartanak, ahol maguk közül választják ki az OBT tagjait és póttagjait. (A mostani összbírói értekezletről csak egyetlen nyilvános bejegyzést idéznék: „megint összbírói értekezlet. Gyűrik és fenyegetik a bírókat ezerrel.”)

A törvény előírja, hogy ahhoz, hogy valakiből elektor lehessen, pályáznia, „nyilatkoznia kell, hogy elfogadja a jelölést, ehhez csatolja az önéletrajzát, amely az OBT tagsági tevékenységére vonatkozó terveit is tartalmazza”. Mit jelent mindez? Kedves bírótársaim, engem válasszatok, mert tagja akarok lenni az OBT-nek, sőt megvannak az elképzeléseim arról is, hogy mit és hogyan akarok tenni abban a szervezetben, amely a bíróságok igazgatását (magyarul Handó Tündét) felügyeli.

nyilatkozat_obt.jpg

Kép: birosag.hu

Ha emlékeznek rá, erre az újabb küldöttgyűlésre már eleve azért volt szükség, mert a januárban megalakult új OBT - amelyik elődjével ellentétben arra vetemedett, hogy komolyan vegye felügyeleti funkcióját - 14 tagjából és ugyanennyi póttagjából márciusra 17-en „önként” lemondtak. „Önkéntességüket” fenyegetés vagy ígérgetés – kinél melyik – erősen befolyásolhatta, hiszen az új OBT törvényes vizsgálódásai Handónál, a hivatal eladdig korlátlan teljhatalmú nagyasszonyánál kiverték a biztosítékot.

Már az sem lehet a véletlen műve, hogy az új küldöttek között messze többségben voltak a bíróságok igazgatási vezetői – elnökök, elnökhelyettesek, kollégiumvezetők – azokhoz a bírákhoz képest, akiknek ilyen tisztségük nincs. Hogy ez miért lényeges? Mindössze csak azért, mert ezeknek a vezetőknek a kinevezése Handó Tünde közvetlen hatáskörébe tartozik. Róluk bátran feltételezhető, hogy nem harapnak bele kenyéradó gazdájuk kezébe. Ebben Handó már akkor is joggal bízhatott, amikor még augusztusban levélben szólította fel őket, hogy találjanak legalább három törvénysértést az OBT eddigi munkájában.

A jól megszervezett küldöttgyűlés el is érte, hogy a bírósági elnökök közül többen felkerüljenek a jelölő listára (Dr. Bagdi Árpád Gyula, a gyulai, Dr. Répássy Árpád (Répássy Róbert unokatestvére), a miskolci, Dr. Kahler Ilona Márta, a debreceni, dr. Takács József, a győri törvényszék elnöke).

És ekkor robbant az első bomba: sorban felálltak és közölték, hogy nem vállalják az OBT póttagságot. Micsoda!? Emlékeznek? Pályázatot, önéletrajzot, tagságuk tevékenységi tervét adtak be, nyilatkoztak, hogy vállalják a jelölést – ahogyan azt a törvény megköveteli – majd szembe köpték nem csak a törvényt, de saját - feltehetően az „ezerrel gyűrt és fenyegetett” - választóikat is. És ezek az emberek a bíróságok nagyhatalmú elnökei! De mindez még kevés is volt nekik. Azt is megakadályozták, hogy jelöltté válhassanak azok a bírák, akik vállalták volna, hogy az OBT póttagjai legyenek.

javasolt_biro.jpg

Eddig nem számoltam, így csak sorolom a további törvénysértéseket. A törvény szerint a küldöttgyűlésen „a szavazást mindaddig folytatni kell, amíg a szükséges számú jelölt az előírt számú szavazatot meg nem kapja”. Ehhez képest az előzetesen gondosan kiválasztott küldöttek úgy döntöttek, hogy a küldöttgyűlés „eredménytelen” volt. Milyen jogon? Nem ismerik a rájuk vonatkozó törvényt? Vagy ismerik, de szándékosan, tudatosan megszegik? Éppen a bírók? Éppen a bíróságok elnökei?

100_parag.jpg

Balla Lajosnak, a Debreceni Ítélőtábla elnökének további zseniális ötlete is támadt. Azt javasolta a küldöttgyűlésnek, hogy „a bírói kar nevében” szólítsák fel lemondásra az OBT jelenlegi 11 tagját. Az OBT tagjait a törvény értelmében nem lehet visszahívni. Balla nem ismeri a törvényt? Vagy ismeri, de szándékosan, tudatosan megszegi? Egy bíró? Egy táblaelnök?

_balla_lajos-vagy_hu.jpg

Dr. Balla Lajos   Kép: vagy.hu

Nem is részletezném a további törvénysértéseket, csak sorolom tovább: nyílt szavazás volt titkos helyett, nem volt ellenpróba (senkit nem érdekeltek a „nem” szavazatok és a tartózkodások), csaltak a szavazatok összeszámolásánál, a szavazatszámláló testület helyett Kovács Ildikó (büntető tanácsvezető bíró), a levezető korelnök számolta össze a szavazatokat. (A szavazatszámláló bizottság három fiatal kúriai bíróból állt, akik a törvénysértések tömegét látva kivonultak a teremből.)

Vajon összeesküvéselmélet-e egy hétköznapinak tűnő apróságból arra következtetni, hogy ezen a küldöttgyűlésen minden előre le volt játszva? Ez az apróság mindössze annyi, hogy a hivatal, amelyik az ilyen alkalmak megszervezéséről gondoskodik, a küldötteknek nem rendelt ebédet. Talán ők már előre tudták, hogy egy „eredménytelen” küldöttgyűlés ebéd előtt véget ér?

ebed-ketkes.jpg Kép: Ketkes

Az OBT tagjai saját pénzükből, saját szerkesztésükben működtetnek egy weboldalt https://orszagosbiroitanacs.hu/ , hogy akadálytalanul elérjék a teljes nyilvánosságot. Ott tették közzé: „Az Országos Bírói Tanács 11 taggal továbbra is működőképes és a jövőben is folytatja a munkáját.”

Ők legalább tudják – és ezt már én teszem hozzá Fassbinder után szabadon – hogy „a félelem megeszi a lelket”.

a_felelem-atrium.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6714303579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.10.16. 05:42:55

Aki lemond, visszalép nem sért semmiféle törvényt.
Ezt ugyanis semmiféle törvény nem tiltja.
A posztercáltal idézett szöveg pedig ezen ügyekben nem releváns, mert nem ezekről szól.

Vagy gondok vannak a poszter szövegértésével, vagy durván manipulál, hazudik.
Szerintem az utóbbi.

Éhesló 2018.10.16. 05:46:30

A visszalépést, lemondást nem korlátozza a törvény.
Az idézett szövegek sem ezekről az esetekről szólnak.
A blogger vagy nem tud olvasni, nem érti a leírt szöveget, vagy a gyűlöletét manipulációval, hazudozással tódítja.
Szerintem az utóbbi.

Éhesló 2018.10.16. 05:47:24

Elnézést kérek a duplázásért a blogmotor elnyelte az első kommentemet.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2018.10.16. 12:00:58

@Éhesló: Törvényszöveget olvasni és értelmezni tudni kell. Nem baj, ha még nem megy.

Éhesló 2018.10.16. 13:15:20

Egyetértünk.
Abban azinban van valami tragikomikus, amikor erre egy volt bíró nem képes, mert a tudatát elöntő gyűlölete felülírja a törvény szövegét.

sas70 2018.10.18. 10:47:13

@Éhesló: Valóban, bárki, bármikor visszaléphet egy választott funkciótól. Csak az a baromira visszás, ha felmerül a gyanú, hogy ezt valamilyen külső nyomásra teszik. És ebből a történetből, pont az sugárzik, hogy megkérték, hogy önként tegye, tegyék.
A bíróságok, bírók igazságszolgáltatása pont arra a társadalmi bizalomra épül, vagy kellene, hogy épüljön, hogy a társadalom bármely tagjának ügyében olyan ítélet születik, ami minden hatalmi befolyástól mentes. Az egyént az állammal szemben, csak a törvények és a független, pártatlan igazságszolgáltatás védi. Ha ez az elv, vagy a társadalmi bizalom megrendül, akkor a teljes társadalmi rend borul fel.
Persze egy illiberális, autokratikus rendszerben az állam és tisztviselői azt tesznek amit csak akarnak. Mondjuk elveszik a munkádat egy törvénnyel, vagy éppen csak lehetetlenné teszik egy intézkedéssel és mehetsz panasszal a 'jóistenhez, mert ennyi a lehetőséged.

Éhesló 2018.10.18. 16:23:18

@sas70: abban remélem nincs vitánk hogy az általad "visszásnak" tartott bírói magatartás és a bírói törvénysértés két különböző dolog.
A volt bíró viszont törvénysértésről hazudozik.

A kommunista diktatúrából megörökölt bírákkal és a kádereikkel kapcsolatban semmiféle közbizalomról nem érdemes agyalni.
Erre ez a volt bíró - ma gyűlölettől fröcsögő blogger is kiváló példa.
Ettől nem borul fel a társadalmi rend, hanem egy minden demokratikus és szakmai kontroll, minden felelősség nélkül működő és ezzel az állapottal visszaélő hatalmi ág rombolja a társadalmat évtizedek óta.
Handóstul, sándorostul.

Az illiberális állam ugyan úgy képtelen ezzel megbirkózni, mint a liberális.

anonymand 2018.10.22. 06:40:13

@Éhesló:

Aki itt (és sajnos még másutt is) fröcsög, az te vagy.
Sebaj!
Véleményszabadság van.
Hazudsággal vádolsz mást, bár jól láthatóan szövegértelmezési gondjaid (is) vannak.
Sebaj!
Hülyének lenni alkotmányos jog (vagy valami ilyesmi).

"Balla Lajosnak, a Debreceni Ítélőtábla elnökének további zseniális ötlete is támadt. Azt javasolta a küldöttgyűlésnek, hogy „a bírói kar nevében” szólítsák fel lemondásra az OBT jelenlegi 11 tagját." - mi ez, ha nem a visszahívás indirekt formája?

"A kommunista diktatúrából megörökölt bírákkal és a kádereikkel kapcsolatban semmiféle közbizalomról nem érdemes agyalni." - nem tudom, te mikor születtél.
Én, több mint 71 éve.
Mégsem éltem soha "kommunista diktatúrában", mert nekem a "létező(?) szocializmusban kellett felnőnöm, horribile dictu dolgoznom.
Érted?
Munkámmal hozzájárultam, hogy...
És erre te kénytelen voltál engem is (Sándor Zsuzsa mellett) "megörökölni".

Hát tudod, csak sajnálni tudlak.
Szánni.
Merthogy szánalomra méltó vagy.

rpMaus 2018.10.22. 18:06:19

@Éhesló:

Nű, van egy mondás, mi Rád jellemző "Kolléga": "Vétkesek közt cinkos, aki néma."

És jellemző felsőbb-bíró kartársaidra is, akiket itt elvtelenül védelmezel, nota bene: nick név mögé bújva gyáván.

Kívánom Neked, hogy itt előretörő újsütetű polgártárs-bíród akasztasson fel a nem is oly távoli jövőben, amikor majd már Te is hajléktalan leszel, és már elfogyott a hely a sziklaperemen.
Ha már szemöveget a rövidlátásra és gyógyírt a nettó emberi butaságra nem tud adni Neked.

Hja, kérem, mármint hogy Te egy fizetett bértollnok vagy?
Mint egykor az általad most szidalmazott "kommunisták" - egy olyan országban, amely nem volt több, mint szocialista?

Nézz már körül, Te Jó Ember!
Immáron 30 év eltelt, azóta felnőtt egy új generáció.
Hol van itt szó "kommunista bírákról"?!

Nézz már rá az új Pp.-re! Amit trócsányi'elvtárs és üzleti, rokoni és baráti köre szedett-vedett össze.

Hát Te annyira jól értesz a joghoz, akkor rögvest vágd rá, fejből: mi történik, ha a nem jogi képviselővel eljáró alperes - pl. mert nem mindenkinek volt bő 2 hónapon át elérhető a www.birosag.hu oldal épp az OBH IT-vezetése és a NISz együttes, nettó hülyeségei miatt, és így az IM nyomtatványok sem -, nem a januártól kötelező formanyomtatványon nyújtotta be az ellenkérelmet a fmh-ból az alperesi ellentmondás által perré alakult eljárásban?!

Ugye, hogy te is azt mondod: visszautasítja a bíróság és VAN 30 napja jogfenntartással benyújtsa nyomtatványon.
Hát elárulom: NINCS!

Ebben az egy esetben az Alperes, szégyentelenül megalázott és egyoldalúan elnyomott helyzetben - az Alaptörvényt sértő módon! - semmiféle lehetőséget nem kap!
Bírósági meghagyással megnyerte a Felperes az ügyet.

Az a felperes - a trócsányi és társai és baráti és üzleti körei -, mint az EOS, MKK és Intrum, amelyik tonnaszám vásárol meg elévült követekéseket, különösen az 1 éves elévüléssel felvértezett hírközlési és közösségi közlekedési (és parkolásból eredő) követeléseket, amelyek már akár 4-5-10 alkalommal' elévültek.
(Igen, 2005-ös előfizetői szerződés 2006-os felmondása utáni követelést kísérelt meg behajtani így az EOS is!)

Ezt az ügyvédek meg még nem is feltétlenül tudják...

És ezt a bírói kar itt is szereplő "becses" vezetői szó nélkül hagyják. Ezt is.

Meg azt is, amiről eme rendkívül higgadt, rendkívül szakmaszerető és rendkívül tapasztalt, okos, bájos és jó lelkű, tisztességes "egykori" bírónő, Sándor Zsuzsi' is beszélt. Okosan. Jól. Igazan.

És te mit tudsz felmutatni, Te, bérember?! A forradalmi zászlót, mi? Szégyelld magad . . .

Szeretettel:

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

rpMaus 2018.10.22. 18:22:45

@sas70: E z e k n e k aztán beszélhetünk, én is, te is. . . Itt "már el van döntve", hogy márpedig a bír(ó)ságokat is kézi vezérléssel egy bizonyos királyfi (ja, a legkisebb, mindenben, tényleg!) fogja irányítani,.
És ha azokon múlik, akik nem mentek el április nyolcadikán, és ha azokon múlik, akik elmentek és önmagukat is becsapták (sok helyen pénzért, 12 ezerért, vagy állampolgárságért), akkro ez még 20-30 évig a II. és II. orbánságig így fog történni.
Ott, ahol az összes választásra jogosult 50%-a alatt tudott maradni a kormánypárti szavazók száma, tehát e z e k n e k nincs meg az 50%-os támogatottsága, de "kétharmaddal" tudtak nyerni.
És ezt mindenki otthon nyelte le. A köpéseket is vissza, az is, akinek egy pici büszkesége még maradt ő is (nota bene: a többség).

Én már csak azt figyelem, a személyes bátorság - az egyes emberek, mint Dr. Sándor Zsuzsi' elkötelezettsége a nyilvános szólásra - át fog-e csapni egy szintet (vö. szamizdat 1980-tól), és mikor.
Avagy a "szóra bírható" többség már annyira eltávozott külföldre, hogy onnét már nincs meg benne (többségükben) a személyes érintettség érzete, hogy "beszóljon", és az itthon maradottak pedig továbbra is bőszen "fogják be a pofájukat" és várják a csendes nyugdíjt és a lassú (minél lassabb) (éh)halált. Éppen úgy, mint 1948 és 1953 között. Avagy ahogy 1936 és 1945 között. Ahogy nekem Mamám (Édesanyám) mesélte, aki 1930-ban született és 1995-ben halt meg. És aki nem volt "kommunista", sőt: világpolgár (szitokszó volt egykor: kozmopolita) volt a "rendszer" szerint. És őszinte. És becsületes. És magyar (!), aki ma ezt már velem együtt szégyellené. És még így is - vagy épp ezért - epeömlést kapott '90-'94 között a "Vasárnapi újság"-tól és társaitól . . . a javából "hála istennek" kimaradt (Ahogy Hofi is).

Szeretettel:
Robi

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

Éhesló 2018.10.24. 20:37:48

@anonymand: az általad idetolt semmiben semmiféle törvénysértés nincs.
Ezért hazugság a poszt és a kommented is.

Éhesló 2018.10.24. 20:59:11

@rpMaus: szerintem nem ismerjük egymást, ezért fogalmad nincs róla mi jellemző rám és mi nem.
Nincsenek kartársaim, itt ismét tévedtél, vagy hazudtál.
A neten és itt a zindexen is a nicknévvel való kommentelés az elterjedt, nem látok rá okot, hogy ezt a tízezrek által követett szokást eldobjam és a véleményem, kommentem hitelességét nem a nevem jelenti, hanem annak tartalma.
Vice versa.
A kívánságaidat a családodnak tartogasd én konkrétan leszarom őket!
Nem leszek hajléktalan.
Ennek számos oka van, de a legfontosabb, hogy van családom és önbecsülésem az utcán tengődő deviánsok többségével szemben.
A primitív személyeskedésedet is leszarom.
Bértollnokokra bizonyték kellene, de az nincs, csak a magadfajta senkik próbálnak ilyesmit olyanokra maszatolni, akikkel nem értenek egyet.

A történelmet hiába próbálod újraírni, de bizony a rosenfeld, csermanek által működtetett diktatúra kommunista diktatúra volt, melyek kommunista disznók működtettek.
Minden bíró, aki a kinevezését 1990 előtt kapta, olyan káderlistákról kerülhetett kinevezésre, melyet a helyi kommunista banda kaserolt. Akaratuk ellenére nem lett bíró senkiből, de még jogász sem.
Ez azt jelenti, hogy a rendszert ma is azok az 53+ éves bírák vezetik akik ilyen jóváhagyással kerültek a rendszerbe.
Erre a fostortára már csak ráadás, hogy a 65 év felettiek nyugdíjazását a komisszárok megtorpedózták.
Ez azt jelenti, hogy a rendszerben vígan tündökölnek azok is, akiket 1978-ban, vagy korábban helyezett a kommunista diktatúra a bírói posztra.

Az pedig természetes, hogy a gengszterváltásban érintetlenül bírói hatalmában hagyott kommunista banda hasonszőrűek tömegét hozta pozícióba az eltelt 28 év folyamén, nem pedig az osztályellenséget. Az ideológiai folytonosság jól látható a munkájuk minőségében és az ítéleteikben is.

Az általad idecibált eset nem érdekel, a szalmabáb érveléseddel az általad alaposan körülnyalt posztert szórakoztasd.
Jobban érdekelt volna, hol vélsz törvénysértést fellelni, a konkrét - posztban leírt - esetekben.
De erre a szimpla feladatra alkalmatlan voltál, akárcsak a poszter.
No ez az ami szégyen.
Nem erre rámutatni.

TL431 2018.11.02. 06:46:39

Én voltam az aki a nyáron aki megvilágítottam az OBT tagjainak hogy mennyire "óvodai kiscsoportos" helyzetben vannak kiszolgáltatva az OBH vezérének a kommunikációt illetően és ez így nem maradhat... (meg ugye még több másban is amiket a nyáron ecseteltem... nem keveset segítettem a bíráknak az elmúlt években, persze kizárólag így kívülről és messziről)

Ezúton szeretnék köszönetet mondani az OBT megmaradt tagjainak a kitartásukért és a magyar igazságszolgáltatásba vetett hit és bizalom MEGŐRZÉSÉÉRT !!! Most nem sorolnám a teljes neveket csak a kezdőbetűket - mind "Dr." - Sz.S. - H.E. - D.P. - F.J. - R.Z. - V.Cs. - L.Z. - V.V. - G.B. - M.T. - Cs.K.
Köszönöm Önöknek !!! :))
A többi bírónak is köszönöm az országban akik a kitartásukkal kiállásukkal szintén részt vettek ebben, azt a valódi felelősséget és tisztességet felmutatva amit egy igazi bírót valóban jellemez !!! Nekik is köszönöm és gratulálok ezúton !!!! :))

Tisztelt Dr. Sándor Zsuzsa! Ugyan nagyon morgok még most is, de azért küldök egy nagyobb adagot a "díszpéldányok" "működéséből" "ügyködéséből" a szőnyeg alá söpört (objektív megkérdőjelezhetetlen tényekkel alátámasztott) mocsokkal együtt... Nem is létezhetett "eljárások" és "ítéletek", ha egy szót se mondanék a brutális csalások akkor is ordítanak a papírokból !!!! Nem megkérdőjelezhetőek !!! A "nagy söprögető" a "Big Sister" pedig mint tudjuk "söprögetett"... (ezt pedig ugye már nem kell 'elmagyaráznom', rávilágítottam elég alaposan eléggé sok helyen...)

Hááát... én jelenleg várom szeptember 26.-a óta a kezdettől súlyos csalásokkal lefolytatott törvénytelen eljárásban törvénytelenül első fokon meghozott 2 év 5 hónap letöltendő börtönbüntetés kiszabott "ítélet" (brutális csalás :))) ) írásba foglalását... XDDD Talán van aki olvasta is, mert ugye már másnap nyilvánosságra is hoztam... számmal mindennel... :))

Jelenleg 59 hónapja nem is láttam a fiamat, ellenünk 7 éven át (hivatalos papírokkal is igazolhatóan) brutális emberkereskedelem és kapcsolódó bűncselekmények bűncselekmény sorozatot követtek el... Nem részletezem de ha továbbra is ez a brutális csalás a többiektől meg falazás és közöny belesz@rás megy a redőrök bírók ügyészek részéről, Ausztriában kérek menedékjogot és segítséget, és a fél országot fel fogom jelenteni de főleg bírókat ügyészeket !!! "Nagytakarítást" fogok elkezdeni ha az kell !!! Rend lesz ebben a k*rva országban !!! Én nem szeretném, úgy hogy mindenki lesz szíves megmozdítani a seggét !!!! Már csak azért is, mert rajtunk kívül is van több ezer ártatlan áldozat még !!!!!!! Amennyiben el kell menekülnöm és az EU-tól segítséget kérni (jogi biztosok), legalább 2 tucat ember ellen hazaárulás miatt is feljelentést fogok tenni !!!!!!! Nem szeretnék, de rohadtul nem érdekel hány fej fog virtuálisan a porba hullani !!!!! Be kell tartani a törvényt, és akkor nem lesz semmi probléma !!!! Én kifejezettem mérges leszek ha bármelyik hivatalos személyt fel kell jelentenem !!!!! Mert nagyon NEM AKAROM !!!!! De szemrebbenés és egy pillanatnyi hezitálás vagy megállás nélkül MEG FOGOM TENNI HA KELL !!!! Nem titok hogy azért tudtam 7 éven át kitartani és azért maradtam szabadlábon a korábbi csalásos bebörtönzési kísérleteik ellenére, mert "odaátról" segítettek amikor nagyon kellett !!!!!! Nem tartozik az itteni eljárásokhoz, csak említettem. A földi törvényeket KELL BETARTANI !!!!! Nagyon nagy ára lesz annak ha megint "odaátról" kell besegíteniük... én szóltam előre... (én a kisujjamat se mozdítom meg, úgy megvárom a csapást mint amikor a katona légicsapást rendel az ellenségre... bármennyit is kelljen várnom... én a tavasszal is megmondtam előre hogy álljanak le vagy baj lesz... CSAK olyat kérek ami (földi) törvényes és jogalapú !!!!!!! EZT KELL CSAK BETARTANI és akkor nem lesz probléma... :)) )

prakp 2018.12.03. 09:08:55

@TL431: Lehet tudni, miről is van szó?
süti beállítások módosítása