A képembe hazudott a TV2
2019. február 08. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

A képembe hazudott a TV2

Megtisztelő meghívást kaptam a Német-, Dán és Izraeli Nagykövetség által szervezett megemlékezésre és dokumentumfilm vetítésre.

danok.jpg

Az asztalnál (balról jobbra)az izraeli nagykövet, PhD Molnár Judit, Jonatan Jerichow filmrendező, a dán és a német nagykövet

A megemlékezés és a dokumentumfilm azokról a dán zsidókról szólt, akiket a dánok mentettek meg attól, hogy a nácik koncentrációs táborba hurcolják őket. Egy egész ország, egy egész társadalom fogott össze saját zsidó állampolgáraik megmentésére. Egyszerű halászok, hajósok az éj leple alatt a tengeren át szállították őket  Svédországba. Mintegy 7000 dán zsidót mentettek meg honfitársaik, és "mindössze" ötszázat tudtak a nácik a theresienstadti koncentrációs táborba deportálni. A film tiszteletadás a dán nép előtt, akik Európában egyetlenként védték és mentették meg a náciktól szinte valamennyi dán zsidó polgárukat.

hajon-nol_hu.jpg

Kép: NOL.hu

Mindez a TV2 "Tények extra" nevű tegnapi híradójában a valóságot szembeköpve akként jelent meg, hogy bár a "hír" címe - kényszerűen azonosan a dokumentumfilm címével - "A dán zsidók megmentése" volt, az azt követő kommentár a következőket tartalmazta: "a zsidókat terveszerűen, tömegesen ddportálták náci koncentrációs táborokba 1943 után Dániából is." (az idézett rész 18:44-től látható)

Értem én, hogy egy olyan országban, mint a mienk, ahol a magyar kormány, a magyar csendőrök és a magyar lakosság révén rekordsebességgel sikerült 57 nap alatt 400 ezer zsidót deportálni Auschwitz-Birkenauba, ahol több mint 300 ezren elpusztultak, szóval egy ilyen országban hazudni kell arról, hogy mit tettek a dánok. Hova is jutnánk, ha egyszer ez az ország kénytelen lenne szembenézni a történelmi igazsággal és nem hazudozna a saját dicstelen múltjáról? 

Remélem, hogy a Dán Nagykövetség megteszi a TV2 ellen a szükséges lépéseket a róluk terjesztett álhírek miatt. 

http://tenyek.hu/tenyek/283219_tenyek-extra-teljes-adas-2019.-februar-7.-csutortok.html

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7714614978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamás46 2019.02.09. 03:37:41

Az adatok szerint Dániában 7.800 zsidó vallású embert volt nyilvántartva, és a dánok magatartása miatt mindössze(!!!!! sajnos, és ez is sok), de 60-an haltak meg. Annyi talán még ide kívánkozik, hogy a király(Keresztély) saját maga is felvarrta a sárga csillagot, ahogy a dán polgárok mindegyike, amikor a németek megszállták. Vajon mi is volt ez a 7000-es menekülés ?????

tamás46 2019.02.09. 03:40:20

Még egy rövidet. Nem ez volt az egyetlen ország Európában, hanem Albánia is, ahol a király nem engedett egyetlen zsidót sem deportálni, a lakosság bujtatta el a kb. 2000 máshonnan (főleg Olaszo-ból) menekültet.

Pósa 2019.02.09. 11:11:11

Tisztelt Doktornő!
Nem a dánokat érte itt (is) sérelem ...

scandalstone 2019.02.09. 11:33:37

Talán a németekre kellene haragudni elsősorban a holocaust miatt. Nem a csicskáikra.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2019.02.09. 11:51:08

@tamás46: A dán nagykövet és a dokumentumfilm szerint 500 zsidót tudtak mégis a nácik deportálni, de mert Theresienstadt-ba vitték őket, közülük is többen túlélték. A király nem tűzte ki a sárgacsillagot, ez csak egy nagyon szép legenda, de nem hirdették ki azt a "törvényt", hogy viselniük kell a zsidóknak a sárga csillagot.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2019.02.09. 11:54:39

@scandalstone: Senki nem vitatja a németek bűneit. De az, hogy Magyarországról 57 nap alatt 400 ezer zsidót tudtak deportálni, az Horthyék és a magyarok bűne is. Ezt nem kellene szépíteni. Sehol Európában ennyi zsidót nem deportáltak ilyen rövid idő alatt, ez pedig a magyarok segítsége, aktív részvétele miatt lehetetlen lett volna. Ezért hamis az a "bocsánatkérés", hogy "nem védték meg" a zsidókat. Nemhogy nem védték meg, hanem aktívan elősegítették a deportálást.

Weißkopf 2019.02.09. 12:08:17

"Remélem, hogy a Dán Nagykövetség megteszi a TV2 ellen a szükséges lépéseket a róluk terjesztett álhírek miatt": és akkor mi lesz? Ha majd (1-2 év múlva) jogerős bírósági ítélet kötelezi a tv2-t a helyreigazításra/bocsánatkérésre, max. valamelyik késő esti hírműsorba betesznek egy inzertet, hogy sorry. Akkor már a kutya sem fog emlékezni, mekkorát hazudtak 2019 februárjában.
Így megy ez a hazugsággyártóknál. A hazugság mindig nagyobbat szól (címlapon, öklömnyi betűkkel), mint a hónapokkal/évekkel későbbi (esetleges) bocsánatkérés (8 pontos betűvel, lap aljára dugva).

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.02.09. 12:56:16

amikor 500 ember vonulgat fol-ala a villamossineken es a hidakon egy ketmillios varosban az tomeg, ugye. de amikor 500 embert meghurcolnak az nem tomeg. posztolo nyilvan tudja, hogy a nemzetiszocialista rendszerek altal elkovetett bunoket jelentektelen szinben feltuntetni buncselekmeny. ez zsidokra es volt jogaszokra is vonatkozik.

kocsisj 2019.02.09. 13:23:00

@Dr. Sándor Zsuzsa: Dédszüleim is a 400 ezerben voltak és Terezinben. Dédapám ott maradt (megérte a végét, amerikai konzervtől kapott vérhast), dédanyám hazajött 48 kilósan (88 volt, amikor elvitték) és élete végéig (még 12 évet élt), nagyon csendes maradt. Mint akinek nincs mit mondania...

illiberális 2019.02.09. 13:51:29

@Dr. Sándor Zsuzsa: Kedves Zsuzsa! Az általánosítás mindig veszélyes. A magyarok többsége nem segítette a deportálást ez nem igaz, fogalmazzunk inkább úgy hogy passzívan szemlélte. Ugyanúgy ahogy pl.Franciaországban a franciák vagy Lengyelországban a lengyelek. Azt se felejtse el hogy a zsidók tömeges deportálása a német megszállást követően történt. Persze a nyilasok aktívan segítették ebben a németeket de kérem ne tegyen egyenlőségjelet a nyilasok meg a magyarok közé. Ettől még dicséretes a dánok cselekedete de azt se felejtsük el hogy Dánia azért sohasem volt a frontvonalban, korántsem helyeződött akkora nyomás a dán királyra és kormányra mint Magyarországon Horthyra a megszállást követően. Ez nyilván nem menti fel sem Horthyt sem Szálasit meg pribékjeit, de az nem igaz hogy a magyarok többsége aktívan segítette a deportálást.

Jehuda 2019.02.09. 13:58:23

Auschwitzban megölt nagyapám és nagyanyám, Balfon megölt nagybátyám, egy német koncentrációs táborban megölt nagyapám és a szűk családom további 20 tagjának emlékét sérti ez a történelemhamisítás, amit a TV2 művelt ebben a műsorban.

várom a levelet 2019.02.09. 14:09:35

egy ismerősöm csendőr volt.ő is segített a zsidók deportálásában.amúgy rendes,szorgalmas ember volt,mit lehet erre mondani.lépett volna ki?ott volt a négy gyerek,az persze nem felmentés semmire,hogy én csak parancsra csináltam.

ruzsa sandor 2019.02.09. 14:39:18

@illiberális: édesanyámtol es Nagyszuleimtol amikor vitték a gettóba saját honfitársai vettek el a téli kabátot azt kiabalva, hogy arra már úgysem lesz szükségük.

ruzsa sandor 2019.02.09. 14:44:15

@várom a levelet: én is tudok csenforrol aki a deportalas előtti estén nyitva felejtette a gettó ajtaját és ezt megsúgta a lakoknak, ez másrészt azt mutatja hogy, egyrészt lehetett tenni valamit ha az ember akart. Sajnos a gettóból csak páran mertek elmenni, az egyik fiától ismer a történetet.

Fülig José 2019.02.09. 15:08:51

@illiberális: miért, a nyilasok ma már nem tartoznak a "magyarok" közé? lejött az utasítás, vagy mi? "magyar" már csak a lenszőke fideSSes lehet? 40 IQ alatt?
@scandalstone: ugyanitt jelezném, a "németek" kitételt cseréljük "nácikra" hamár... gondolom így már illibbant kollégának nem annyira kóser...

cordless 2019.02.09. 15:13:08

Ezért nem kell ilyen szutyok tévéket (van belőlük bőven) nézni.

Kunhalmi Nelymar 2019.02.09. 15:18:05

Az hazugságnak nem nevezhető, főleg nem valami bíróság előtt, ha valaki a tényeknek csak egy részéről beszél, arról, amelyet ő fontosnak tart. A dokumentumfilm címe egyébként valóban elhangzott, és ez önmagában is információt hordozott az eseményekről.

"A bemutatott dokumentumfilmben, amelynek a címe »43 október: A dán zsidók megmentése«, a túlélők és szemtanúk beszélnek arról, hogy mit éreztek, mit éltek át, amikor el kellett hagyniuk az otthonaikat. A zsidókat tervszerűen, tömegesen deportálták ugyanis náci koncentrációs táborokba 1943 után Dániából is." – ez hallható a hírben, azon kívül, hogy mi volt a rendezvény, és hogy megszólalt az egyik alkotó is.

Hol is van itt a jogsérelem? "Remélem, hogy a Dán Nagykövetség megteszi a TV2 ellen a szükséges lépéseket a róluk terjesztett álhírek miatt." Mik az álhírEK? Az, hogy el kellett hagyniuk az otthonaikat és a filmben ez hallható? Vagy a tömegesség a probléma? Helyesebb lenne azt mondani, hogy Dániából elhanyagolható számú zsidót sikerült a náciknak deportálniuk? Ha ez a blog egy "JogÁsz" nevet visel, akkor elvárnám a jogban jártas szakértő precizitását és következetességét egy hitelrontásra emlékeztető nagy dühös pöffenet eregetésekor is. Az anti-antiszemitizmus és egy kivételesen ostoba hírműsor iránti gyűlölet önmagában még nem ok erre.

Tamás Csacsicska 2019.02.09. 16:58:15

Illiberális: a magyar zsidók deportálását a magyar csendőrök "intézték", akik felett Horthy - ha nem is közvetlenül - de rendelkezett. A deportálás érdekes módon akkor ért véget (a budapesti gettót, benne az összezsúfolt kb. 200.000 zsidót) azért nem deportálták, mert a Vörös Hadsereg már Romániában járt, továbbá június 6-án a szövetséges csapatok partra szálltak Normandiában. A zsidó kérdésben addig eléggé passzív Horthynak - és társainak - hirtelen felrémlett, hogy meglehetősen közelbe került a totális katonai vereség és az azzal együtt járó elszámoltatás, így hirtelen leállt a zsidók deportálása. Pedig még akkor is Magyarországon voltak a németek, még akkor is működött a csendőrség, szóval a deportálási "körülmények" lényegesen nem változtak. Ahogy 1944 júliusában leállítható volt a deportálás, úgy megakadályozható lett volna már 1944. áprilisában is.

A magyar náciknak pedig mindehhez nem sok közük volt, ők 1944 utolsó harmadában kerültek hatalomra Szálasival. Ez nem mentség a nácik számára - gyilkoltak ők is rendesen - de tényszerűen nem vettek részt a zsidók deportálásában.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 17:19:05

Nem a dánok hősiessége kellett hozzá,hanem egy emberséges német kikötőparancsnok,és Svédország közelsége.Pár ezer emberről volt szó egyébként.
Viszont a holland zsidók háromnegyedét deportálták..

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 17:40:23

@Tamás Csacsicska: A partraszállás teremtette meg azt a kedvező külpolitikai körülményt,amely lehetővé tette,hogy Horthy leállíthassa a deportálásokat.Ha annyira gyűlölte volna a zsidókat miért nem deportáltatta az ország zsidóságát a német mgszállás előtt,hisz voltak ilyen követelések német részről..
Később Horthyék Estorili éketét

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 17:50:05

@Tamás Csacsicska: Később Horthyék estorili életét magyar zsidó családok finanszírozták..

exterminador 2019.02.09. 17:54:25

Az lenne a csoda, ha a tv2 nem hazudna.

Jehuda 2019.02.09. 17:55:03

@Kunhalmi Neymar: Természetesen mindenkinek joga van abból az aspektusból megközelíteni ezt a kérdéskört, amit neveltetése, világnézete sugall. A szomorú az, hogy Magyarország egyik igen jelentős véleményformáló fóruma a Dániában 1943-ban történtekből nem látja fontosnak megemlíteni, hogy volt Európában egy olyan ország, amelynek népe összefogott és a zsidó lakosság 90+ %-ának életét megmentette (a másik ilyen ország Albánia volt), sőt a megfogalmazásból az derül ki, mintha Dániában is ugyanaz történt volna, mint máshol, pl. Magyarországon, ahol a vidéki zsidóság 90+%-át megölték és csak kis híja volt a pesti zsidóság teljes elhurcolásának, amit el is kezdtek egyébként, de befejezni már nem tudtak.

Másként ezt relativizálásnak mondják, és ez a jobboldal egyik közkedvelt módszere a Holocaust jelentőségének kisebbítésére.

A helyes talán az lett volna, ha úgy tesznek említést a dán nép hősiességéről, hogy azt az átlagnéző is megértse, ne fejben kelljen egy negyed mondatból kilogikáznia. Nekem ez megy, mert 36 évet éltem az átkosban, ahol ez napi feladat volt, de azóta felnőtt egy nemzedék, akinek ezt még meg kell tanulnia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:01:02

@droid_: "a nemzetiszocialista rendszerek altal elkovetett bunoket jelentektelen szinben feltuntetni buncselekmeny."

akkor ugye a 400 ezer zsidó deportálását jelentéktelen színben feltüntetni még sokkal nagyobb bűncselekmény. ebben pedig a jobboldal bűnös, egészen a csuti geciig.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:08:41

@illiberális: Franciaországban 4 év alatt minimum 300 ezer zsidóból "csak" 76 ezret deportáltak. köszönhetően a jelentős ellenállásnak. Magyarországon igen rövid idő alatt 400 ezret. köszönhetően a jelentős kollaborációnak.

fr.wikipedia.org/wiki/Shoah_en_France#Les_victimes_de_la_Shoah_en_France

ez a különbség. ne okoskodj, ha fingod nincs semmiről!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:10:45

@Kunhalmi Neymar: "Az hazugságnak nem nevezhető, főleg nem valami bíróság előtt, ha valaki a tényeknek csak egy részéről beszél, arról, amelyet ő fontosnak tart"

na, akkor Gyurcsány nem hazudott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:13:16

@Tamás Csacsicska: egy kicsit gondolkozzunk el a szavaidon! Amikor "magyar nácikról" beszélsz, akkor hungaristákról beszélsz. Ők nyilván nácik voltak. De az a Horthy, amelyik elrendeli, végrehajtja a deportálást, az talán nem náci?! Dehogynem, ő is náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:17:27

@balfaszokkal sáncoló: miért nem állította le Horthy a deportálásokat azonnal?! miért ment egyáltalán bele?!

inteligencs elenzeki 2019.02.09. 18:18:17

@Dr. Sándor Zsuzsa:

"Sehol Európában ennyi zsidót nem deportáltak ilyen rövid idő alatt,"

1. Ha jól tudom, Magyarországon volt akkoriban a zsidók aránya a legnagyobb a lakosságon belül. Sajnos, ez nagyban növelte annak a kockázatát, hogy "megtalálják" őket.

2. Ismét sajnos, földrajzilag nagyon közel voltunk a halálgyárakhoz. Ez nagyban megkönnyítette a deportálásokat, időben, és méretekben is. Nyilván más volt Hollandiából, Franciaországból Dániából a deportálások mikéntje, nem is beszélve arról, hogy onnan könnyebb volt tengeri, vagy szárazföldi úton menekülni.

Talán a számok mögé is be kéne nézni, nem csak simán elítélni egy egész nemzetet, a fő bűnös (a hitleri németország) helyett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 18:18:31

@balfaszokkal sáncoló: "voltak ilyen követelések német részről"

bizonyíték?!

inteligencs elenzeki 2019.02.09. 18:20:22

@math0:

"miért nem állította le Horthy a deportálásokat azonnal?! miért ment egyáltalán bele?!"

Nyilván, szálasi akkor sokkal előbb került volna hatalomra.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 18:22:40

@math0: Mert német megszállás volt.Előtte vajon miért nem deportáltatta a zsidókat,mint a szlovákok?

inteligencs elenzeki 2019.02.09. 18:24:09

@Jehuda:

"Magyarországon, ahol a vidéki zsidóság 90+%-át megölték és csak kis híja volt a pesti zsidóság teljes elhurcolásának, amit el is kezdtek egyébként, de befejezni már nem tudtak."

Én nekem nagyon sok zsidó ismerősöm van.
A kérdés az, hányan lehettek akkor, ha most is ilyen nagy a lakosságon belüli arányuk ?

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 18:26:04

@Jehuda: Albániában is csak pár ezer emberről volt szó,mint Dániában..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.09. 18:42:45

@Fülig José:

"a "németek" kitételt cseréljük "nácikra" hamár... gondolom így már illibbant kollégának nem annyira kóser..."

Ennek fényében értékeld azt is, hogy a Magyar Szocialista Párt egyik vezető politikusa szerint nem nácizmus a zsidó képviselők listázásának követelése. S a MSZP - és szinte az egész magyar ellenzék - egy ilyen párttal működik együtt...

Van egy szép magyar mondás: Madarat tolláról, embert barátjáról.

Kunhalmi Nelymar 2019.02.09. 18:43:55

@Jehuda: "Magyarország egyik igen jelentős véleményformáló fóruma a Dániában 1943-ban történtekből nem látja fontosnak megemlíteni, hogy volt Európában egy olyan ország"

A TV2 nem egy történelmi értékelést készített, hanem elmondott egy négymondatos hírt arról, hogy valahol levetítettek egy új dokumentumfilmet a zsidó holokauszt egy nálunk kevéssé ismert vonatkozásáról. Ennyi történt, csak van, akinek nem felel meg, ha nem ostorozzuk újra meg újra a nyolcvan évvel ezelőtti magyar kormányt, ha zsidókról esik szó. De kérjünk bocsánatot Dániától, követeli egy JogÁsz, nem egészen tiszta, hogy miért is.

inteligencs elenzeki 2019.02.09. 18:48:45

Talán az is az oka, hogy bennünket annyira rossz színben tüntetnek fel ennek kapcsán, hogy mivel itt volt a lakosság összlétszámához viszonyított arányuk a legnagyobb, ill. a halálgyárak közelsége miatt innen deportálták őket a legintenzívebben, a haláltáborok túlélői között is magas volt a magyar zsidók aránya, akik aztán nyilván a sokkoló élményeiket elmondták, bárhol is éltek a világban az után. Mivel sokan voltak magyar túlélők, furcsa mód a "Magyar pokol" képe lett a legmarkánsabb.

A Hiroshimai atombomba sem tartozna az emberiség legsötétebb emlékei közé, ha mondjuk "csak" 200 ember halt volna meg.

Bicepsz Elek77 2019.02.09. 18:51:52

Annyit mondok gyerekek:
Ukrajna, Horvatorszag, Esztorszag, Lettorszag, Litvania...
Menjetek es nekik dumaljatok! Ok aktivan vettek reszt nem a deportalasban de a nepirtasokban is!!! Ja most jok az oroszok ellen es errol kussolni kell??
A romanok es szlovakok onkent deportaltak joval elobb zsido polgarokat!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.09. 18:54:14

A tisztelt ügyvédnő megfeledkezik arról a tényről, hogy népességarányosan Magyarországon élt akkoriban a legtöbb zsidó. Ehhez jön még a sok menekült is, aki a máshol már jóval korábban megkezdett zsidóüldözés elől menekült Magyarországra. Így természetes, hogy sokkal nehezebben lehetett segíteni nekik, bújtatni őket.

Plusz Dániából sokkal könnyebb is volt elmenekíteni őket, főleg tengeri úton. Magyarországról vajon merre mehettek volna? Netán Románián át? Vagy Lengyelországon át Svédországba? Avagy a szintén megszállt Ausztrián át?

Jakab.gipsz 2019.02.09. 19:29:11

@Dr. Sándor Zsuzsa: + @math0:

Ideje lenne szép csendben, ezt a "bűntudat keltési politizálást" abbahagyni de végérvényesen, elsősorban azért mert, minden érvetek, egyszerűen, történelem hamisításra épül fel.
Miközben mártírok halálával kufárkodtok.
Mártírjai pedig minden népnek vannak.

Tehát és következtetés képen: nincs kivétel, nincs kiválasztott.

Etniez 2019.02.09. 19:55:10

@Jakab.gipsz: "Ideje lenne szép csendben, ezt a "bűntudat keltési politizálást" abbahagyni de végérvényesen, elsősorban azért mert, minden érvetek, egyszerűen, történelem hamisításra épül fel. +

Kifejtenéd, hogy milyen történelem hamisításra gondolsz?

Venesz 2019.02.09. 20:05:17

@Tamás Csacsicska: Akkor maradt abba a magyar zsidók deportálása, amikor Horthynak megüzenték, hogy a háború végén elszámoltatás lesz. Így aztán Nürnbergben ő csak tanú volt......

Venesz 2019.02.09. 20:06:59

@math0: Azért ment bele, mert antiszemita volt. Aztán leállította a deportálást, mert megijedt a lehetséges felelősségre vonástól.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 20:16:28

@Bicepsz Elek77: No igen.. De Hollandiában és Görögországban is deportálták a zsidók kb. háromnegyedét. A hollandok a Waffen SS-ben is részt vettek (Wiking). De bosnyák Waffen SS is létezett (Handzsár néven) muszlim önkéntesekkel

illiberális 2019.02.09. 20:30:10

@Fülig José: Ha már sokat ittál és nem érted amit olvasol akkor inkább ne szólj hozzá. Ha figyelmesen elolvasod mit írtam akkor rájössz arra hogy én mindössze annyit próbáltam "józanabb" liberálisokkal megértetni hogy a második világháború alatt a magyaroknak csak egy kisebbsége volt nyilas. Természetesen a nyilas is magyar volt meg az a zsidó is akit elvittek meg Bajcsy is aki nem volt liberális de harcolt a fasiszták ellen.

illiberális 2019.02.09. 20:36:09

@math0: Ugyanolyan kis hülye buzi vagy mint voltál mindenhez hozzászólsz de minek? Itt van Neked egy kis olvasmány amit nem a franciák írta magukról:
zsido.com/ki-a-felelos-a-francia-deportalasokert/

A franciák is elismerték hogy voltak deportálások bocsánatot is kértek ezért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 20:56:20

@Comte de Gippaud: vagy nem. ilyen álmodozásokkal érvelni idiótaság tőled.

Fülig José 2019.02.09. 20:57:24

@illiberális: én meg azt az információt próbáltam átadni, hogy pont olyan magyarok voltak mint te vagy én. érem én, hogy a csúti ramszesz propagandájában pontosan meg van határozva ki is a magyar (... ) illetve van "mi nagymagyarok" és "ők", de ettől még ez senkit nem érdekel. pont ahogy a németek esetében sem, ahogy bátorkodtam leírni. ha minden német bűnös akkor minden magyar is, illetve ha csak a nácik a gecik, akkor itt meg csak a nyilasok. de ez a zorbàni hókuszopókusz egy hányás, miszerint ha jót teszünk az a (mély)magyarok érdeme de ha faszságot, akkor vannak az "ők"...rajtunk röhög az egész világ...arról nem is beszélve, hogy mekkora simlis tróger dolog... dehát a fideSStől mit is várunk.

Proud Mary 2019.02.09. 20:59:45

a jogÁSZ hölgy ugyanilyen lelkesedéssel jár el a határon túli magyarok szenvedéseiről szóló konferenciákra, megemlékezésekre is?

Unerwünschter Gast 2019.02.09. 21:09:50

És mi köze a 70-80 évekkel ezelött történteknek ahhoz, hogy ma egy hírcsatorna hazudik vagy nem.

vajdasagi 2019.02.09. 21:12:42

@Kunhalmi Neymar: Nincs ezen mit szépítgetened, vagy magayráznod: a TV2 riportja tömény hazugság volt. Azon csodálkozom, hogy van gyomra a bemondaónak ezt felolvasnia? Komolyan: én inkább felmondanék. De hát a NER-ben pont az ilyen csúszó mászó férgek kellenek. Te pedig ezeket mentegeted. Vajon miért?

Jakab.gipsz 2019.02.09. 21:26:37

@Etniez: Aki "társadalmi tudat formálásra" vállalkozik, mint ahogyan tette ezt Marx és teszi ezt ma a sátánfajzat globalista Soros, "hamis tudat" formálásával teheti meg.

Ma ezt a társadalmi tudat formálási folyamatot, a politikailag korrekt szófordulatok kikényszerítésével teszik meg, a magukat modern liberális demokratáknak nevező értelmiségi körök.

Jakab.gipsz 2019.02.09. 21:42:40

@vajdasagi: Amit Jog-ászunk elénk tárt, "bezzeg Dánia", maga a cikk egy sunyi manipuláció,.

Első sorban tégedet tett, csúszó mászó féreggé, de csak azért mert elhitted, hogy a szerző, az igazságot tárta elénk.

Azért mert a 1940 -ben már megszállt Dánia és az 1944-ben megszállt Magyarország, helyzetének összehasonlítása történelmietlen hazugság. Ennyi.

Tamás Csacsicska 2019.02.09. 21:51:42

@Comte de Gippaud: Nincsenek pontos felmérések a jelenkori zsidó lakosságról. Régebben még számba lehetett venni őket azon az alapon, hogy fizettek-e hitközségi adót. Mára ez teljesen eljelentéktelenedett. Óvatos becslések szerint jelenleg 45-65 ezer zsidó élhet Magyarországon: de nekik csak töredékük vallásos. Jelentős részük idős ember, akik már jobbára nyugdíjasok, sem a közéletben, sem a politikában nem játszanak szerepet. A két hitközség közül a Mazsihisz a jelentősebb, ők koordinálják az összes - egyébként önálló - budapesti és vidéki hitközségeket. Ők neológok. A másik hitközség a EMMIH, ők orthodoxok, orbán kitüntetett kedvencei. Kb. 4 ezren tartozhatnak ide.

A zsidók számát és jelentőségét a magyar társadalom nagyon túlértékeli, köszönhetően a nemzedékeken átható hol erősebb, hol gyengébb antiszemitizmusnak.

Szóra kész Szókratész 2019.02.09. 22:45:37

@Bicepsz Elek77: A románok sztem nem deportáltak külföldre zsidókat.Saját hatáskörben irtották a besszarábiai zsidókat és bestiális pogromokat szerveztek Bukarestben..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.09. 22:50:11

@Kunhalmi Neymar: "Az hazugságnak nem nevezhető, főleg nem valami bíróság előtt, ha valaki a tényeknek csak egy részéről beszél, arról, amelyet ő fontosnak tart."

Igazad van. A bíróság nem tud mit kezdeni a hazugsággal. Nem jogi kategória.
Viszont a csalás meghatározásánál tetten érhető : aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart...
Tehát akkor is, ha nem hazudsz, csak épp elhallgatod az igazság egy részét, avagy nem hozod tudomására a másik félnek, hogy téved.

Sam Ace 2019.02.09. 22:56:03

@math0: @Dr. Sándor Zsuzsa:

Magyarok bűnösök?

Igen voltak,aki segítették,de voltak akik ellenálltak életükkel játszottak és sokan életükkel fizettek.Ez nem fair különösen azokkal szemben akik lebuktak.

Horthy bűnös nem bűnös?

SS a háború végén letartóztatta,sőt az volt a parancs ha megközelítik őket a szövetségesek öljék meg őket.Nyilván ezt még meg lehetne azzal magyarázni,hogy belső hatalmi harc volt ez csupán.

Főkérdés az,hogy Nürnbergben miért nem vonták felelősségre,ott lett volna az alkalom.Előszedhették volna mint Eichmann-t,de ez sem történt meg.Én úgy tudom,hogy háború után zsidó emberek adományaiból élt.Ha a sértettek nem citálták bíróság elé,sőt az adományaikból is élt,akkor ezzel vitatkozni felesleges.És ha annyira bűnős érthetetlen miért nem ítélték el,miért segítették?

Ott volt a lehetőség,nem bujkált,ha sértettek nem citálták bíróságra,akkor ha már ez egy jogi oldal igenis ártatlannak kell tekintetni.Ha sértettek így gondolták akkor ezt tiszteletben kell tartani...

És nem lett volna nehéz perbe fogni numerus clausus vagy a 38-as zsidótörvények miatt, mégse tették.Nem volt tiltakozás semmi se..

hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s_(korm%C3%A1nyz%C3%B3)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.09. 22:56:36

@illiberális: az a gond az okfejtéseddel, hogy a deportálások még Horthy alatt történtek, nem Szállasi alatt...

Jakab.gipsz 2019.02.09. 22:59:46

@Tamás Csacsicska: Megfeledkezel, a médiákban és az állam apaártusban, tehát a kulcs pozícióban elhelyezkedők, létszámáról, ami önmagában véve még nem probléma.

Csakhogy mindig mindent elszúrnak.
Itt van például ez az "antiszemitizmus" mint vád, eleve csacsiság, mint koholt vád, pedig nyelvtani marhaság, ugyanis épeszű ember nem tud antiszemita lenni, ha egy kicsit elgondolkodik a kifejezés értelmén.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.09. 23:07:19

@Sam Ace: a numerus clausus nem háborús bűn volt, nem kapcsolódott a világháborúhoz.
Horthy azért nem került a vádlottak padjára, mert Sztálin nem akarta, hogy mártírt csináljanak belőle.
Amerikának sem volt érdeke, hogy egy olyan vénembert hallgassanak ki nyilvánosan, aki nem emlékszik eseményekre, dátumokra, személyekre.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 23:10:47

@Venesz: Valóban? Ezesetben nem lett volna egyszerűbb lemondania a német megszállást követően?Hisz a zsidókat úgyis deportálják, ő pedig mossa kezeit,hisz lemondott.
De nem,ő maradt a helyén,hogy a megfelelő pillanatban beavatkozhasson,ami meg is történt így sokan megmenekülhettek..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.09. 23:16:37

@Sam Ace: A zsidók pedig azért támogatták, mert a kormányzósága alatt igen jóban voltak, jól kerestek.
Apponyi Albert felesége, Chorin Ferenc nagyiparos, Páthy László volt konzul....mellesleg leginkább a Vatikán támogatta, meg a volt amerikai nagykövet.
Na, pont ezeket nem érintette a numerus clausus.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 23:23:16

@Sam Ace: Horthyékat kettős őrség őrizte fogságuk alatt.A kert őrizetét ellátó SS (SD?)alakulat megkapta a kivégzésükre utasítást adó parancsot,viszont az épület belső őrizetét ellátó fegyveres civilruhás gestapo ügynökök nem.A fafejű gestapo parancsnok pedig addig nem volt hajlandó kiadni a családot,míg parancsot nem kap erre..

balfaszokkal sáncoló 2019.02.09. 23:26:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az értelmes gondolatok hiánya késztet erre a velős tömörségre..? :)

Measurer 2019.02.09. 23:26:20

Van okunk önvizsgálatra, a megbánásra, honfitársaink kifosztása, meggyalázása, életük ellehetetlenítése, gettókba nyomorítása, marhavagonokban elhurcolása stb., az embertelen bánásmód miatt.
Horthy maga is embertelennek nevezte a II.zsidótörvényt. A németek Horthy bűnéül rótták fel, hogy zsidókkal veszi körül magát, akik szabotálják a német háborús célokat stb. (Brabham: Eichmann and the destruction of Hungarian Jewry: Veesenmayer-jelentések).
Még az emberi szolidaritásban példamutató dánokban is van lelkiismeretfurdalás amiatt, hogy voltak, akik irreálisan megsarcolták a Svédországba menekülőket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.09. 23:41:12

@Measurer:

"Van okunk önvizsgálatra, a megbánásra"

Nekem aztán nincs semmi okom erre. Még a szüleim sem éltek, amikor mindezek a szörnyűségek történtek. Senki ne is próbáljon bűntudatot ébreszteni bennem. Inkább azoknak lehetne bűntudatuk, akik lehetővé teszik, hogy még politikus lehet egy olyan ember (Karácsony G.), aki szerint a zsidók listázása nem nácizmus.

Nagyon sajnálom a meggyilkolt zsidókat, de nem kevésbé sajnálom a háború katona és civil áldozatait is. Mindenkinek csak egy élete van, annak elvesztése azonos veszteség zsidó és nemzsidó számára.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.09. 23:42:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: melyik német megszállásra gondolsz? Amikor a fiát elrabolták? Amikor letartóztatták?

dr. mesterséges színezék 2019.02.10. 00:46:17

@illiberális: "A magyarok többsége nem segítette a deportálást ez nem igaz, fogalmazzunk inkább úgy hogy passzívan szemlélte. "

Legfeljebb a hátrahagyott ingóságokat rabolgatta békésen, némi elégedettséggel. Persze azt se a többség, csak azok többsége, akinek zsidó élt a szomszédságában. Zsidó híján lévő környéken nem működtek közre és nem rabolgattak. Ők a többség, amivel számolni lehet.

dr. mesterséges színezék 2019.02.10. 00:47:25

@Bicepsz Elek77: "A romanok es szlovakok onkent deportaltak joval elobb zsido polgarokat!!!"

A romános és szlovákok besztelensége a mi becsületünkre válik.

dr. mesterséges színezék 2019.02.10. 00:51:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A zsidók pedig azért támogatták, mert a kormányzósága alatt igen jóban voltak, jól kerestek."

Telekit szépen le is hűtötte azzal, hogy ezekre MÉG szükség van, mert nélkülük lófütty a gazdaság: ráér a megrendszabályozásuk.
Nagy filantróp gondolatai ezek.

Pipas 2019.02.10. 06:17:53

@tamás46: "Annyi talán még ide kívánkozik, hogy a király(Keresztély) saját maga is felvarrta a sárga csillagot"

Közismert legenda, nem történt meg. Ha utána akarsz nézni, akkor például itt is kezdheted:

www.snopes.com/fact-check/a-star-is-borne/

Pipas 2019.02.10. 06:45:24

@Weißkopf: "A hazugság mindig nagyobbat szól (címlapon, öklömnyi betűkkel), mint a hónapokkal/évekkel későbbi (esetleges) bocsánatkérés (8 pontos betűvel, lap aljára dugva)."

Amikor a bíróság helyreigazítás közlésére ítéli a sajtót mindig benne van az ítéletben, hogy az eredetivel megegyező méretben és formában kell megjelentetni a helyreigazítást. Ez a "hazugság mindig nagyobbat szól" egy nagy kamu, egy népies okoskodás, laikus ötletelés.

Most aztán nyomathatod a helyreigazítást te is! :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:19:41

@Sam Ace: félelmetes, hogy ti milyen idióták és tudatlanok vagytok.

Horthy kormányzósága alatt 400 eer zsidót deportáltak rövid idő alatt. Ez alapján bűnös. Tök egyértelműen bűnös, kurvára bűnös. De ti jöttök ilyen nyakatekert "érvelésekkel", hogy nem lehet bűnös ezért, meg azért.

Mert az SS az SA vezetését a Hosszú kések éjszakáján nemcsak letartóztatta, hanem ki is végezték őket, ettől még bűnösök voltak.

de.wikipedia.org/wiki/Nacht_der_langen_Messer

Az USA, miközben Japánban lefolytatott egy a nürnbergi perhez hasonló pert, Hirihoto Császárt nem vitte bíróság elé, mert politikailag ez így tűnt nekik jobbnak.

en.wikipedia.org/wiki/Hirohito#Accountability_for_Japanese_war_crimes

Nürnbergben a fő perben német háborús bűnösöket ítéltek el, a pernek volt egy olyan előzménye, amit moszkvai megállapodásnak neveznek, ahol azt tűzték ki célul, hogy mindenkit az adott orszgban vonnak felelősségre, és akit nem lehet, azt fogják egy nagy, központi perben felelősségre vonni. Ebből lett a nürnbergi per.

en.wikipedia.org/wiki/Moscow_Declarations#Declaration_on_Atrocities

Horthyt tehát Magyarországon kellett volna bíróság elé vinni, de Sztálin ezt nem akarta, de nem azért, mert Horthy nem volt bűnös, simán kivégezték volna, csak éppen ezt a kivégzéses dolgot nem akarta, hogy mártírt csináljon Horthyból. Inkább hagyták hogy jelentéktelen szerepe egyen.
mult-kor.hu/20130219_elmaradt_felelossegre_vonas_horthy_nurnbergben?pIdx=2

Ha ennyit se tudsz, ne reklámozd! Továbbá ne akard a bűnöst ilyen szánalmasan mosdatni, te patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:32:58

@Pipas: Te hazudsz. Sokszor előfordul, hogy a helyreigazítás az eredeti cikkben jelenik meg, nem külön cikként, nem nagy betűs címben, hanem csak a szövegben. És ugye, mivel nem új cikk, ezért igazából alig valaki olvassa el a helyreigazítást, az eredeti cikkhez képest.

velemenyes.blogspot.com/2018/06/helyreigazitas-osszehasonlitas.html

Itt egy példa:

pestisracok.hu/kiderult-hogy-gulyas-marton-soros-gyorgy-kitartottja/

Én nem találtam meg ezt a helyreigazítást külön,új cikkben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:39:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A II VH. katonai, civil, és zsidó (valamint egyéb a népirtás kategóriájába eső) áldozatai között az a különbség, hogy:

1) A katona maga ment a háborúba, még ha erős kényszer alatt is.
2) A zsidó népirtás kategóriába eső áldozatok és az egyéb civil áldozatok között pedig értelemszerűen az a különbség, hogy az egyéb civileket nem tervszerűen irtották.

No de hát egy assembly buzi kis sufnizó Fidiótától hogyan is várnánk el ilyen egyszerű dolgok felfogását?!

Mindenesetre, ha civilek nem népirtás szintű megöléséért mégis számon kérhető valaki, akkor számon kell kérni, és nyilván az se semmi, amikor egy idióta kormányzó a halálba küldi a magyar hadsereget. Horthynak ez is bűne, nem arról van szó, hogy ez ne volna bűne.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:40:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tehát rövidebben: a magyar katonák haláláért is a magyar katonai vezetés a bűnös, és nem a védekező orosz hadsereg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:44:28

@Jakab.gipsz: "Első sorban "

Sokadjára mutatod meg, hogy egy helyesen írni sem tudó, hazaáruló, Fidióta elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:45:51

@Proud Mary: " határon túli magyarok szenvedéseiről"

MIkor deportáltak 400-ezer magyart haláltáborba?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:47:13

@Venesz: pontosan. tehát Horthy náci volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:48:38

@Jakab.gipsz: ahogy a postból is látszik, ti vagytok a történelemhamisítók, nyomorult, Fidióta, náci faszok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:49:38

@illiberális: Franciaországban 4 év alatt minimum 300 ezer zsidóból "csak" 76 ezret deportáltak. köszönhetően a jelentős ellenállásnak. Magyarországon igen rövid idő alatt 400 ezret. köszönhetően a jelentős kollaborációnak.

fr.wikipedia.org/wiki/Shoah_en_France#Les_victimes_de_la_Shoah_en_France

ez a különbség. ne okoskodj, ha fingod nincs semmiről!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 07:57:48

@Jakab.gipsz: "a magukat modern liberális demokratáknak nevező értelmiségi körök. "

Te ne értekezzél értelmiségi körökről, amikor magyarul helyesen írni se tudsz, te Fidióta paraszt!

illiberális 2019.02.10. 08:13:36

@dr. mesterséges színezék: "Legfeljebb a hátrahagyott ingóságokat rabolgatta békésen, némi elégedettséggel. Persze azt se a többség, csak azok többsége, akinek zsidó élt a szomszédságában. Zsidó híján lévő környéken nem működtek közre és nem rabolgattak. Ők a többség, amivel számolni lehet."
Ez ma is így történik ha valaki üresen őrizetlenül hagyja az ingatlanát akár kényszerből akár önként (legyen az magyar, román vagy zsidó) akkor kb. félév alatt teljesen "kipucolják" De nem értem mi köze ennek ahhoz amihez én hozzászóltam.
Abban azzal vádolta valaki a magyarokat (úgy általánosságban) hogy aktívan segítették a deportálást.

illiberális 2019.02.10. 08:14:57

@math0: @math0: Ugyanolyan kis hülye buzi vagy mint voltál mindenhez hozzászólsz de minek? Itt van Neked egy kis olvasmány amit nem a franciák írta magukról:
zsido.com/ki-a-felelos-a-francia-deportalasokert/

A franciák is elismerték hogy voltak deportálások bocsánatot is kértek ezért.

Venesz 2019.02.10. 08:24:25

@balfaszokkal sáncoló: Rövid válaszom: Valóban. Aztán ha te még találgatsz, hát tegyed.

illiberális 2019.02.10. 08:26:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: "az a gond az okfejtéseddel, hogy a deportálások még Horthy alatt történtek, nem Szállasi alatt..."

Olvass utána mert ez így nem igaz. Javasolt forrás: Mazsihisz honlapja.
Nem szó szerint idézve: A tömeges deportálások Magyarország német megszállását követően következtek be.
Az igaz hogy Szálasi nem került rögtön hatalomra de Horthynak a megszállást követően már nem sok köze volt az eseményekhez a nyilasok azt csináltak amit akartak.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.10. 09:03:22

@Venesz: Értem, nem tudsz érdemben reagálni arra, amit írtam..

Pipas 2019.02.10. 09:32:42

@math0: "Te hazudsz. Sokszor előfordul, hogy a helyreigazítás az eredeti cikkben jelenik meg, nem külön cikként, nem nagy betűs címben"

Olvasd elmég egyszer mit írtam. Próbáld értelmezni, kérj segítséget, ha nem megy.

Óvodás szinten megfogalmazva: Szépen beszélj!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 09:39:10

kepembe hazudott a jog-asz nevu izraeli fikablog, a dan holokausztrol

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 09:52:08

@tamás46: 7800at mi is bevallalunk, a tobbit visszadeportaljuk az orosz pusztakra

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 09:55:15

@Nincs közöttünk csicska: O1G-t deportáljuk Szibériába, úgyis Putyin pincsikutyája!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 09:55:52

@Nincs közöttünk csicska: érv 0.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 09:56:36

@Pipas: Te hazudsz. Sokszor előfordul, hogy a helyreigazítás az eredeti cikkben jelenik meg, nem külön cikként, nem nagy betűs címben, hanem csak a szövegben. És ugye, mivel nem új cikk, ezért igazából alig valaki olvassa el a helyreigazítást, az eredeti cikkhez képest.

velemenyes.blogspot.com/2018/06/helyreigazitas-osszehasonlitas.html

Itt egy példa:

pestisracok.hu/kiderult-hogy-gulyas-marton-soros-gyorgy-kitartottja/

Te hazudsz. Sokszor előfordul, hogy a helyreigazítás az eredeti cikkben jelenik meg, nem külön cikként, nem nagy betűs címben, hanem csak a szövegben. És ugye, mivel nem új cikk, ezért igazából alig valaki olvassa el a helyreigazítást, az eredeti cikkhez képest.

velemenyes.blogspot.com/2018/06/helyreigazitas-osszehasonlitas.html

Itt egy példa:

pestisracok.hu/kiderult-hogy-gulyas-marton-soros-gyorgy-kitartottja/

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 09:58:01

@illiberális: " Horthynak a megszállást követően már nem sok köze volt az eseményekhez"

TÉNY, HOGY ELKEZDTE A DEPORTÁLÁSOKAT, TÉNY, HOGY AMIKOR AKARTA, LE TUDTA ÁLLÍTANI.

Ennyit tudtok, ti nácik. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 09:58:39

@illiberális: Franciaországban 4 év alatt minimum 300 ezer zsidóból "csak" 76 ezret deportáltak. köszönhetően a jelentős ellenállásnak. Magyarországon igen rövid idő alatt 400 ezret. köszönhetően a jelentős kollaborációnak.

fr.wikipedia.org/wiki/Shoah_en_France#Les_victimes_de_la_Shoah_en_France

ez a különbség. ne okoskodj, ha fingod nincs semmiről!

illiberális 2019.02.10. 10:09:37

@math0: Mi van kis hülye buzi nem tudsz leállni? Ostoba görény vagy, Te vagy egy selejt, olvasd már el a MAZSIHISZ honlapját (vagy nálad már ők is nácik?) ott van leírva hogy a budapesti zsidók nagy része Horthynak köszönheti az életét. Belőled is kiváló nyilas faszkalap lett volna ha akkor élsz.

Jakab.gipsz 2019.02.10. 10:10:09

@math0:

Ostoba vagy és hazudsz!

Minden érved történelem hamisítás és ezért: hazugság !

1, Maga a deportálás, nem háborús bűncselekmény, a hivatalos utasítás szerint, munkaerő átcsoportosításról volt szó, a harmadik birodalom számára, Azt pedig senki sem tudhatta előre, hogy mi fog történni a vendég munkára kijelöltekkel a jövőben, 1944- tavaszán. A Varsói felkelés augusztusba tört ki.

2, Horthy-t a szövetségben betöltött szerepe, kötelezte a hadüzenetre.

2.1. Ámde Horthy a Magyar apostoli királyság kormányzója : sem anyagi sem pedig területi követelést, nem támasztott, az ellenérdekeltségű nyugati, sem pedig a keleti nagyhatalmakkal szemben.

3, A fentiek értelmében Horthyt a keresztény hit és etika, egyetlen egy és utolsó gáncs nélküli lovagját, egyszerűen nem volt jog-alap Nürnbergben perbe fogni.

3.1. Bezzeg a fantaszta Szállasit, aki csak Svájcba indított vonatot "a kiválasztottakkal", hálából fel akasztottátok. Mert ahol bűnöket követnek el ott bűnösöknek is lenniük kell, ez pedig a gonosz banálisan egyszerű észjárása.

4. T, Matyi, Jog-Ász Zsuzsa, Ágnes és Ti mind a többiek.

Az égszerelmére hagyjátok abba, ebben a teológiai-filozófiai háborúban nem győzhettek, a történelem menetét, nem szabhatjátok meg, a történelem részesként sem.

5, Nyugodjatok le, ezeket múltbeli a családi perpatvarokat, majd a lovagiasság szabályai szerint, szépen elrendezzük, igen: mi a magyarok.

n3spr3ss0 2019.02.10. 10:11:42

@illiberális: Ez nem igaz, igen is segítette. Első dolguk volt a magyaroknak, elfoglalni az elhurcoltak házait, ingóságait elrabolni, betelepedni javaikba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:12:37

@illiberális: Sztójai Döme volt a miniszterelnök, a nyilasok még sehol. A MÉP és a MMP nyerte a választást.
Nyilas puccs: 1944 október. A deportálások 1944 május-július.
Mindezt kevesebb, mint 200 sondereinsatzkommandósával hajtja végre
Eichmann
Horthy annyira nem volt hatalmon, annyira a nyilasok intézték, hogy le is állította a deportálásokat...hogy állíthatta le, ha a németek , maga a Gestapo nyomása alatt volt? Ha a nyilasok végezték a deportálásokat, Horthy parancsolt nekik???

Hülyeséget beszélsz, szokás szerint. Csak két dolog nem érdekel, a tények és a naptár

n3spr3ss0 2019.02.10. 10:13:00

@Jakab.gipsz: Nem tud, csak "lipsi" lenni.

n3spr3ss0 2019.02.10. 10:15:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem kellett volna sehova menniük, hanem élniük békében!

n3spr3ss0 2019.02.10. 10:17:58

@Fülig José: Nem kell a németet nácira cserélni, a németek 99 %-a vakon hitt Hitlernek és az eszméinek.

n3spr3ss0 2019.02.10. 10:19:32

Sztálin egyik nagy hibája volt, hogy ezt a rohadék Horthy-t nem akasztatta fel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:21:58

@Jakab.gipsz: "Maga a deportálás, nem háborús bűncselekmény"

de.

"War crimes: namely, violations of the laws or customs of war. Such violations shall include, but not be limited to, murder, ill-treatment or deportation to Wave labour or for any other purpose of civilian population of or in occupied territory, murder or ill-treatment of prisoners of war or persons on the seas, killing of hostages, plunder of public or private property, wanton destruction of cities, towns or villages, or devastation not justified by military necessity;"

www.refworld.org/docid/3ae6b39614.html

Ennyit tudtok, ti nácik. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:23:21

@Jakab.gipsz: "Horthy-t a szövetségben betöltött szerepe, kötelezte a hadüzenetre."

senki nem kötelezte Magyarországot a náci szövetsége, te idióta fasz!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Etniez 2019.02.10. 10:23:48

@Jakab.gipsz: az első pont az nettó hazugság, pontosan tudta mindenki, hogy meghalni mennek.
Magyarul meg tényleg megtanulhatnál: "vendég munkára"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:24:21

@illiberális: Franciaországban 4 év alatt minimum 300 ezer zsidóból "csak" 76 ezret deportáltak. köszönhetően a jelentős ellenállásnak. Magyarországon igen rövid idő alatt 400 ezret. köszönhetően a jelentős kollaborációnak.

fr.wikipedia.org/wiki/Shoah_en_France#Les_victimes_de_la_Shoah_en_France

ez a különbség. ne okoskodj, ha fingod nincs semmiről!

midnightcoder2 2019.02.10. 10:25:52

@n3spr3ss0: "Első dolguk volt a magyaroknak, elfoglalni az elhurcoltak házait, ingóságait elrabolni, betelepedni javaikba"

Nyilván voltak ilyenek is. Meg olyanok is, akik a kommunizmus alatt azért telepítettek ki embereket, hogy elfoglalják a lakásukat.

Ahogy nyilván a dánok között is voltak gazemberek, és a magyarok között is voltak egy csomóan akik elítélték ezt a dolgot, és segítettek volna ha tudnak. De a két ország helyzete alapvetõen tért el. Hitler a dánokat árjáknak tekintette, ezért aztán túlzottan nem lépett fel keményen ellenük. Másrészt, innen már jóval régebben el akarták vinni a zsidókat, Horthytól elég szép teljesítmény volt az is, hogy azt elérte hogy a megszállásig ez ne történjen meg. Amit viszont kétségtelenül elcseszett, az a félresikerült kiugrási kísérlet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:26:07

@Jakab.gipsz: annyira buta vagy, hogy az fáj. Ha Horthy Magyarországon van a háború utân, elítélik, felakasztják. Ezt nem akarták a szövetségesek, leginkább Sztálin. Mártírt csinálni belőle. Ráadásul egy szenilis vénember volt már, nem emlékezett személyekre, dátumokra. Azt emlegette, hogy 1919-ben lett kormányzó! Azt hitte, hogy 1944 van.
Kicsit fényezzük még:
"re. 1948 nyarán volt magyar tábornokok részéről felkérés érkezett, hogy álljon a Magyar Harcosok Bajtársi Közössége (MHBK) élére – amely szervezet a szovjet csapatok kivonását próbálta elérni. Ezt visszautasította azzal az indokkal, hogy ígéretet tett a politikai tevékenységektől tartózkodásra – bár ilyen ígéretéről írásos feljegyzés nem készült"

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:27:26

Amelyik zsidonak nem tetszenek a 44es deportalasok, nyugodtan elmehet a picsaba

Tudtommal, senki sem kotelezi oket hogy mas rasszista nepek kozott eljenek, szetszorva.

Hamar kizsaroltak egy orszagot maguknak, ugye.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:27:51

@Jakab.gipsz: "vendég munkára "

A történelemírást nem ti, funkcionális analfabéták fogjátok meghatározni. Orbanisztán alkothat magának egy fake news univerzumot, de ha ez a náci Németországnak sem sikerült, akkor a náci Magyarországnak hogy sikerülne? A világban fenn fog maradni az igazság, és erősebb lesz, mint 2,8 millió analfabéta Fidióta hülyesége. Beleértve téged, mint főfidiótát. Magyarországot nem tarthatjátok akármeddig fogva a baromságaitokkal.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Etniez 2019.02.10. 10:29:13

@Nincs közöttünk csicska: nem fáztál tegnap a nagy hidegben?
Az agyad képes feldolgozni a bőröd jelzéseit vagy azt sem már?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:29:54

@midnightcoder2: egyetértek. De a másik oldalon ott van az a tény, hogy Eichmannak nem volt 200 embere sem a feladat végrehajtására. Tehát a magyar hatóságok hathatós segítsége nélkül ez nem sikerült volna. A kb 400 zsidó-magyar fele biztos megúszta volna, ha a csendőreink nem oly hatékonyak.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:30:11

@Etniez: Kerdezem ujra:

A zsidok debilek? Mert csak debilek akarnak ott elni, ahol utaljak oket...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:30:42

@midnightcoder2: a magyarok között arányaiban többen. erről szól a cikk, te náci fasz!

Venesz 2019.02.10. 10:31:30

@balfaszokkal sáncoló: Majd próbáljál azon gondolkodni, miért is deportálták a teljes vidéki zsidóságot olyan tempóban, hogy már a németek alig győzték vagonnal. Ha akarsz érdemben gondolkodni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:31:34

@Nincs közöttünk csicska: "csak debilek akarnak ott elni, ahol utaljak oket... "

te miért élsz akárhol? a nácikat idővel mindenhol megutálják.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:31:54

"Finnország néhány éve kezdett nagyszabású kísérletbe, vajon életképes-e az alapjövedelem, ami az egyik legnagyobb libsi vágyálom, hiszen az nem más, mint ingyen pénz. A terv az, hogy a gazdaságot úgy pörgetnék fel, hogy alanyi jogon biztosítanának a kényelmes megélhetéshez elegendő összeget. Idén azonban nagyon úgy tűnik, hogy le kell fújniuk az egészet, ugyanis belátták, életképtelen az ötlet, a munkanélküliek már nem is akarnak dolgozni.

Abban bíztunk, hogy az ALAPJOVEDELEM miatt majd nő a foglalkoztatottság, azonban ez nem történt meg"

– állította pénteki közleményében a Kela nevű finn hivatal."

- napi LIPPSI siker

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:32:47

@Nincs közöttünk csicska: "Mert csak debilek akarnak ott elni, ahol utaljak oket..."

Ezt mondják a románok és szlovákok közül a nácik is a magyarokra. Te egyetértesz velük.

midnightcoder2 2019.02.10. 10:35:33

@math0: "senki nem kötelezte Magyarországot a náci szövetsége, te idióta fasz!"

Miért, szerinted lehetett volna olyan forgatókönyv, ahol kis hazánk semleges marad, mint mondjuk Svájc ? És ha nem vagyunk szövetségesek hanem a nácik mondjuk 39-ben elfoglalnak minket, akkor szerinted 45-re hány zsidó marad életben ?

Etniez 2019.02.10. 10:38:08

@Nincs közöttünk csicska: továbbiakban nem foglalkozom veled

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:38:56

@midnightcoder2: a 420 ezer zsidó deportálására kb 200 ezer(!) csendőr, hivatalnok, vasutas volt parancsolva....
Ha azt mondod, Horthy nem tudott semmiről, az azt jelentené, hogy buta volt, mint a segg...
ugye ezt nem állítod?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:39:30

@midnightcoder2: szerintem lett volna jobb forgatókönyv. de a történelemben egy erkölcsös vagy erkölcstelen cselekedetnek nem az a mércéje, hogy bárki mit gondol arról, hogy "mi lett volna ha". a helyeset kell cselekedni, és nem a helytelent azért, mert bugyután azt hiszed, azzal jobban fogsz kijönni.

a "gondolkodásod" az erkölcstelen, geci patkányok "gondolkodásmódja".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:41:23

@midnightcoder2: a gecikkel való kollaborációra soha nem elfogadható mentség, hogy te azt hiszed, hogy úgy mindenkinek jobb lesz. a faszt. elmész a kurva anyádba, te köcsög geci!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:42:41

@midnightcoder2: Kádárt is úgy mentegették, hogy ha nem áll az 56-os forradalom utáni elnyomás élére, akkor rosszabb lett volna. ez egy geci, erkölcstelen mosdatás. ugyanilyen patkány geciség Horthyt hasonlóan mosdatni.

midnightcoder2 2019.02.10. 10:43:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ez igaz. De egy országban az erõszakszervezet azt teszi, amilyen parancsot kap. Pláne az a csendõrség ami azért elég messze volt a mai rendõrségektõl, de még az akkori európaitól is. Ha mondjuk úgy foglalják el az országot mint a franciáknál, hogy volt elõtte egy háború, akkor kevésbé maradt volna egyben a csendõrség. De a magyar hadseregnek kb. annyi esélye lett volna a német ellen, mint egy csapat kirándulgató nagymamának.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:43:50

@Nincs közöttünk csicska: így fogjátok végezni, büdös nácik!

iconicphotos.files.wordpress.com/2009/07/nazi_death1.jpg

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:44:48

@Nincs közöttünk csicska: azt látjuk, hogy gyűlölködsz. Némi konkrétum: A két világháború közötti Horthy éra legnagyobb előnye a kutatás támogatása volt. Olyan magas szintű volt az oktatás, hogy világra szóló találmányok, Nobel díjas tudósok fejlôdtek ki akkor. Igazán büszkék lehetünk rá.
Még akkor is, ha ezek nagy része zsidó....

midnightcoder2 2019.02.10. 10:45:59

@math0: Pedig ez Kádár esetében is igaz volt. Ettõl még Kádárt sem nagyon kell szeretni, meg Horthyt sem, de mind a két esetben igaz volt rájuk, hogy akkor és ott õk voltak a legkisebb rossz, annak ellenére hogy egyik sem volt az a kimondott géniusz...

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:48:38

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem vagom, mire kene buszkenek lenni. A magyaroknak semmi hasznuk sincs az amerikai talalmanyokbol, amit a zsidok ott osszehoztak. A vilagon senki nem tudja hogy keleti zsido immigransok talaltak fel oket.

Ugyanennyi a hasznunk szaros gyorgybol, es a seggebol evo lippsikbol.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:49:02

@midnightcoder2: " igaz volt. Ettõl még Kádárt sem nagyon kell szeretni, meg Horthyt sem"

1) Önellentmondásos elmebeteg vagy.

2) "õ" Magyar billentyűzeted nincs, te hazaáruló geci?!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:50:14

@midnightcoder2: nem írtam ellenállásról. Viszont fel nem tűnt volna, ha a magyarok kevésbé aktívak.
Eichman legfeljebb nem írta volna, hogy felettébb elégedett a magyarok kollaborálásával, a tervezettnél gyorsabban halad a deportálás...
A gondolatmenetednek pedig ellent mond, hogy Horthy leállította a deportálásokat.
Júliusban. Októberben bukott meg, mert ki akart ugrani. Tehát nem a zsidók deportálásának leállítása miatt.
Csupán ez a két tény azt mutatja, hogy lehetett volna lassítani a deportálást.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 10:51:14

@Nincs közöttünk csicska: "Nem vagom, mire kene buszkenek lenni. A magyaroknak semmi hasznuk sincs az amerikai talalmanyokbol, amit a zsidok ott osszehoztak. A vilagon senki nem tudja hogy keleti zsido immigransok talaltak fel oket."

1) Magyar billentyűzeted neked sincs, mert egy hazaáruló kis geci vagy.
2) Az USÁ-ban befutott magyar feltalálókról, akik között sok volt a zsidó, egyrészt sokan tudják, hogy magyar származásúak, másrészt pedig hazaszerető magyar ember büszke rájuk, akár tudnak róla a külföldiek, akár nem.

De te csak egy hazaáruló, geci, náci patkány vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:51:38

@Nincs közöttünk csicska: akkor ne légy büszke. Szégyelld magad, hogy a magyarok ennyire buták. Legalább nem lógsz ki a sorból.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 10:54:22

@Nincs közöttünk csicska: ha nincs Soros, akkor Orbán nem tanul Oxfordban politikatudomânyt. Ma lehet, hogy egy jól menő ügyvéd lenne...
Te Orbán ellen beszélsz? Nagyon rafináltan teszed! Vigyázz, rá ne jöjjön a tartótiszted!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:55:08

@math0: Senki nem tudja, hogy a feltalalok Magyarorszagrol mentek oda.

Szaros Gyorgyrol sem tudja senki, hogy budapesti, bar azt azert tudjak hogy az antikrisztus. Az meg gyanus lehet, hogy nem odavalosi sehova, mert angolul meg nem tanult meg 70 ev sorstalansag alatt se.

midnightcoder2 2019.02.10. 10:56:19

@math0: 1. Mi ebben az önellentmondás ? Azért mert valami rossz, még mindig lehet a legjobb választás. A foghúzás sem jó dolog, de ha a rossz fog berohad a pofádba az még rosszabb.

2. Angol kiosztású a billentyûzetem, és az us_intl kiosztást használom mert évek alatt azt szoktam meg. Programozóként jobb ez a kiosztás mint a magyar. Anno csináltam sajátot az msklc segítségével, de valamelyik windows10 update óta nem mûködik.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 10:56:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: Orban megel a piacon, nem szorul ra Szaros Gyorgy alamizsnajara.

Ti meg annyira hulyek vagytok, hogy szaros mar inkabb a nacikat penzeli helyettetek, kinjaban.

vajdasagi 2019.02.10. 10:58:08

@Jakab.gipsz: Nem tudsz szöveget értelmezni. Vagy pedig propagandista vagy, és nem is az igazságot keresed, hanem el akarod terelni a beszélgetést. Én itt nem Dániát akarom Magyarországgal összevetni. De ha akarnám, akkor a jelen állapotok érdekelnének, és nem a II. világháborúban betöltött szerepünk. Itt most sokkal fontosabb dologról beszélünk: a TV2 szutyokműsört sugároz. Érted? A "Tények" elferdíti a tényeket! Felfogod?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:01:19

@Nincs közöttünk csicska: azt látom, hogy sok ismereted nincs a korszakról. A faszért nem olvasol inkább? Fáj?
Hallottál már a wolfram szálas izzóról? A Tungsram gyárról?
Na, az első használható izzót itt gyártották. Edison még azon erőlködött, hogy az amerikai prérifû lassan izzik el, akár egy órát is világít az izzója!
Aztán jött a kripton gáz...1924-ben. Egy zsidótól...

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:05:34

@Igazamvanvagyigazamvan?: Minket magyarokat egy dolog erdekel, mi hasznunk van belole?

Lassuk pl. a Felvideket, ott kiirtottak az osszes zsidot.

Rosszabbul elnek, rosszabbul megy a gazdasag? Nem, csak alacsonyabb a kamatlab. Na ennyi, meg egy bambi.

illiberális 2019.02.10. 11:10:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Sztójay Döme korábban német nagykövet volt és német nyomásra választotta meg Horthy miniszterelnöknek a megszállást követően. A nyilaskeresztes párt 1939 óta létezett tehát az hogy sehol nem igaz, de választásokon "csak" 15% szavazatot szereztek. Ez is alátámassza azt hogy a magyar lakosság többsége nem volt fasiszta érzelmű. De 1944 márciusától a német megszállást követően annyira megerősödtek (nem a szavazók között hanem a politikai életben) hogy maga Sztójay tiltotta be a pártot 1944 augusztusában. Én annyit írtam hogy a tömeges deportálások a német megszállást követően kezdődtek. Horthy is bűnös ebben ha elolvasod első megjegyzésemet én nem Horthyt védtem(sőt!!!) hanem azzal nem értettem egyet hogy a magyar lakosság többsége aktívan segítette volna a zsidók deportálását mert ez nem igaz!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:11:40

@Nincs közöttünk csicska: kicsit vegyél vissza. Horthyról beszélgettünk. Hogy jön ide a felvidék?
Miért nem veted össze Izraellel Magyarországot?
Ott tényleg sok a zsidó, jobb a gazdaságuk, mint a magyar?
Vagy az USA. Tele zsidóval. Jobb a gazdaságuk?

illiberális 2019.02.10. 11:13:09

@n3spr3ss0: Te is ott voltál vagy valamelyik felmenőd? Vagy honnan van ilyen biztos infód?

midnightcoder2 2019.02.10. 11:14:55

@Igazamvanvagyigazamvan?: Lehettek volna kevésbé aktívak, de nem voltak.
A magyar csendõrség nem annyira arra volt kitalálva, hogy mérlegelje a kapott parancsokat.

"A gondolatmenetednek pedig ellent mond, hogy Horthy leállította a deportálásokat. Júliusban. Októberben bukott meg, mert ki akart ugrani. Tehát nem a zsidók deportálásának leállítása miatt."

Persze hogy nem. Egy percig sem állítottam, hogy a deportálások leállítása miatt bukott volna meg. Ugyanakkor a megszállás alatt Horthy keze is meg volt kötve.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:17:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hogy jon ide, hogy jon ide.

Ugyanolyan alaprol indult a 2 terulet, csak az egyik zsidomentes volt, Mo. meg tele volt zsidoval.

Akkor mi haszna volt ebbol az orszagnak? Azon kivul, hogy kinyitod a Tv-t, zsidot latsz. Kinyitod a tot TV-t, totot latsz. Meg azon kivul hogy ott olcsobb a hitel, ahol nincs zsido.

Erdekes dolgok ezek, ugy-e?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:19:31

@illiberális: akkor bocs. Én legfeljebb pontosítottam dolgokat. A magyar lakosság nyilvân megosztott volt, de nem zsidóellenes.
Nagyanyám például kiment siratni a zsidókat, amikor vitték őket. Egy ismerős csendőr szólt rá, hogy ne adjon kenyeret és ruhát a sorban menetelő sarki fűszeresnek, mert ő is köztük találhatja magát.
Vidéken még azt se tudták, hogy ki a zsidó.
A faluban négy templom volt, zsinagóga meg egy sem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:22:03

@Nincs közöttünk csicska: főleg, mert nem igaz. Az állításod szerint a magyar MNB élén zsidó áll. Ugyanis egy ország kereskedelmi kamatlába erősen függ a központi bankjának kamatpolitikájától.
Matolcsy tudja már? Szólnod kéne neki....

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:23:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mindenki tudta minden faluban, ki a zsido. A kocsmaros, a botos. 40-es evek vegetol az osszes pandur, csendor is.

Mivel mindenki paraszt volt, es mindenki templomba jart, kiveve a zsidot, igy nem volt nagy titok.

Weißkopf 2019.02.10. 11:25:04

@Pipas: Nem sűrűn olvasok nyomtatott sajtót, de nem emlékszem olyanra, hogy a címbetűkkel, címlapon ordító (pl.) GYURCSÁNY HAZUDOTT! cáfolata ugyanott, ugyanekkora betűkkel jelent volna meg (pl.) BOCSÁNAT, MI HAZUDTUNK! formában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:30:14

@midnightcoder2: csakhogy a magyar csendőrségnek magyar parancsot kellett teljesítenie!
Adolf Eichmann:
"Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [valójában csendőrség] embertelensége. Wisliceny [SS-Hauptsturmführer] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra."

Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben az alábbiakat vallotta:
"Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat volt, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri, s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen - csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges"

Nem, magyar parancsra tették.
Jaross, Baky, Endre. Sztójay nevezte ki őket erre a nemes feladatra.

Weißkopf 2019.02.10. 11:33:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nagyanyám például kiment siratni a zsidókat, amikor vitték őket. Egy ismerős csendőr szólt rá, hogy ne adjon kenyeret és ruhát a sorban menetelő sarki fűszeresnek, mert ő is köztük találhatja magát." Dettó. Anyám nem sokkal halála előtt mesélte nekem a következőt. Ők a (budai) Döbrentei utcában laktak, ablakaik a Duna-partra nyíltak. Az apja (nagyapám, akkor 59 évesen) látta, hogy embereket kísérnek fegyveresek a Dunához. Lement megkérdezni, hogy mit csinálnak velük. Erre azt a választ kapta, hogy tűnjön el, mert különben őt is beállítják a többiek közé. Szót fogadott...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:33:24

@Nincs közöttünk csicska: látszik, hogy tudatlan vagy. A zsidók egy rézs kikeresztelkedett. Lehet, hogy látens zsidó vagy.
Leginkább a református hitet vették fel, a katolikusok nem voltak befogadók.

Gyanús, ha valakinek idegen neve van, és református. Mondjuk Orbán pont az...

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:35:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: Meg a veghen a magyarok a hibasak, mert utaltak a zsidokat, akiket mindenhol utalnak?

ha ha ha

Egyebkent szornyu, mit kellett kiallniuk, behajtottak oket a vagonba, es nem gyalog hajtottak oket a hatarra, ahogy idejottek!

ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:36:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: A zsidok vallasa nem szamit, ahogy a nevuk se.

Minden allomason mas nevet es vallast hasznaltak, de a termeszetuk mindenhol lebuktatta oket elobb-utobb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:37:32

@Weißkopf: a nagyi azért akart kenyeret adni a fűszeresnek, mert ismerte. Tőle kapott árut, akár hitelbe is, fizetésig...nagyon szerette. Fogalma nem volt, hogy zsidó, a református templomba járt, nem értette a nagyi, hogy vihetik el, hisz jószívű, Istenfélő ember.
Az is igaz, hogy a csendőr is csak muszájból terelgette őket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:39:37

@Nincs közöttünk csicska: Ja, itt vagy mindjárt te. Zsidó vagy, de úgy teszel, mintha gyűlölnéd őket, hogy le ne bukjál.
Mi a neved, zsidó?

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:43:48

"Meggyőződésünk szerint a mindenkori kormánynak nem feladata, hogy irányt szabjon az állampolgárok ízlésének és gondolkodásának, vagy a tudományos kutatás céljait egymaga jelölje ki. Kötelessége ellenben, hogy az adófizetők pénzéből megfelelő munkafeltételeket biztosítson a tudósok és művészek számára,"

444.hu/2019/02/09/negyven-tudos-es-muvesz-tiltakozik-kozosen-az-mta-feldarabolasa-ellen

ha ha ha

A bekakat nem kerdezzuk meg a mocsar lecsapolasarol

midnightcoder2 2019.02.10. 11:46:03

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Sztójay nevezte ki őket erre a nemes feladatra"

Õt pedig Horthy, német nyomásra. Aztán az elsõ adandó alkalommal le is mondatta, de azért ez az akkori viszonyok között annyira nem volt egyszerû mutatvány.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:46:17

444.hu/2019/02/10/tuntetok-zartak-le-a-lanchidat

A Fiatalok a demokráciáért nevű civil csoport pár tucatnyi tüntetője vasárnap délelőtt elfoglalta a lánchidat.

"Fiatalok a demokráciáért" Miiicsoda?

ha ha ha

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 11:46:43

@midnightcoder2: "Lehettek volna kevésbé aktívak, de nem voltak. "

hát, látod, ez is mocskos bűn, amikor valakik embertelen parancsokat lelkesen telesítenek, holott lehet nem teljesíteni, lehet kreatívan szabotálni.

de hát az ilyen kis idióta férgek, mint te, ilyet nem tudnak, és nem is tudnak végiggondolni. pontosan azért vagytok Fideszes nácik, mert idióták vagytok.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

midnightcoder2 2019.02.10. 11:48:10

@Nincs közöttünk csicska: Ha téged hajtottak volna be családostól, te is nyilván örültél volna neki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 11:48:25

@Nincs közöttünk csicska: eddig az Orbán náci propaganda azt nyomta, hogy jobban teljesítünk, mint Szlovákia. te most szembe fosod magad.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:48:51

@math0:@midnightcoder2: Vagy lehet fegyelmezetten vegrehajtani, nem megmenteni a felet

Maris lenne szabad sajto occso hitel, ahogy Szlovakiaban.

ha ha ha

Weißkopf 2019.02.10. 11:50:13

@Nincs közöttünk csicska: "behajtottak oket a vagonba, es nem gyalog hajtottak oket a hatarra": 1944 novemberében már gyalogmenetben vitték (hajtották) a fővárosban maradt zsidókat Ausztria felé.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:50:18

@Nincs közöttünk csicska: nem, a magyarok nem utálták a zsidókat. Például Horthy körül sok zsidó volt. Például Aponyi Antalné. Pásthy László. Chorin Ferenc...

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:52:07

@midnightcoder2: Magyarorszag (leszamitva a nemet megszallas idejet) egyszer hajtott el a zsidokat, de azok kozvetlenul elotte menekultek ide, illegalis bevandorlokent

Meg kell nekik tanitani, hogy ide nem erdemes menekulni, ahogy ertelmesebb allamokban teszik.

Bar vedelmunkben fel kell hozni, hogy a hazai agyasok is tiltakoztak a zsido bevandorlas ellen, Szechenyi groffal az elen.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:52:50

@Weißkopf: Ma mar nem kellenek az osztrakoknak se, sajnos.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 11:53:31

@midnightcoder2: 1) Ha valaki tényleg a legkisebb rossz, azaz legjobb választást választja, azt becsüljük. Horthy és Kádár nem ezt választották, ezért nem szeretjük őket. ROSSZAT VÁLASZTOTTAK. Fogd fel. Te azt hiszed, hogy a rossz választást menti az, ha azt hiszi az illető, vagy te azt hiszed, hogy jobban jártunk. Ez erkölcsileg egy patkány "gondolkodásmód". Erkölcsileg ezt az érvet nem lehet elfogadni, akik így "érvelnek", azok erkölcstelen, idióta faszok. Nincs olyan erkölcsi érvelés, hogy "megerőszakoltam a szomszéd asszonyt, de csak azért, mert ezzel mindenki jobban jár". Nincs ilyen erkölcsi érvelés, ez egy patkány geci ostobasága. És még csak nem is igaz. Te egy patkány, idióta geci vagy.

2) Programozó létedre még nem jöttél rá, hogy lehet több billentyűzetet telepíteni, és lehet váltani. Mert egy hazaáruló, idióta fasz vagy.

midnightcoder2 2019.02.10. 11:54:28

@math0: Ahogy a katonaság, a rendõrség/csendõrség is fegyveres testület. Nem arra van kitalálva, hogy mérlegelje hogy teljesíti-e a parancsot. Minél inkább katonai jellegû a testület, annál kevésbé. A csendõrség pedig sokkal inkább katonai testület volt mint a mai rendõrségek. Nem is beszélve arról, hogy akkoriban maga a katonaság is más normák alapján mûködött, mint manapság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 11:55:53

@Nincs közöttünk csicska: "Senki nem tudja, hogy a feltalalok Magyarorszagrol mentek oda"

csak úgy kapásból, véletlenszerűen az első élda, amelyik eszembe juttott cáfol téged:

"Edward Teller (Hungarian: Teller Ede; January 15, 1908 – September 9, 2003) was a Hungarian-American theoretical physicist"

en.wikipedia.org/wiki/Edward_Teller

Műveletlen, idióta, hazug parasztok vagytok, ezért vagytok nácik.

Ennyit tudtok, ti Fidióta nácik. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:57:06

@Nincs közöttünk csicska:

Megnéztem. A banki kamatláb Szlovákiában 2.52%, Magyarországon 0.9%

Ekkorát szopni! Hülye zsidó vagy, azért vagy sikertelen!

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 11:58:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tenyleg, erdekes lenne, mert se 0,9%-ra, se 2,5-re nem ad penzt a zsido...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:58:23

@midnightcoder2: nem az egyszeri csendőrről beszélünk, ne terelj!

midnightcoder2 2019.02.10. 11:59:04

@math0: 1. Értem. Ezek szerint te úgy gondolod, hogy az hogy 200 vagy 2000 ember hal meg az erkölcsileg teljesen mindegy, elvégre az hogy meghalnak az mindenképpen rossz. Jól van Pistike, leülhetsz.
2. Lehet váltani, csak kényelmetlen. Ez jobban kézre áll.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 11:59:26

@Nincs közöttünk csicska: sajna a valóság mást mond....BANKI HITELKAMATLÁB - ORSZÁGOK LISTÁJA - trading economics
hu.tradingeconomics.com › bank-l...
Ország Utolsó Előző
Brazília 48.88 2018‑12 51.57
Ghána 34.50 2018‑05 35.5
Angola 20.73 2018‑11 20.13

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 12:01:46

index.hu/gazdasag/2019/02/08/sokat_fizetunk_a_banki_szolgaltatasokert/

"A magyar lakossági ügyfelek kiemelkedően sokat fizetnek a banki szolgáltatokért, még a tranzakciós illetéket leszámítva is a Magyar Nemzeti Bank legújabb kutatása szerint, adta hírül az MTI. Az átlagjövedelemhez képest drága pénzforgalmi szolgáltatások lassítják a az elektronikus fizetések elterjedését. A vizsgált európai országokból

A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK RELATÍV TERHEI A LEGMAGASABBAK AZ ALACSONY, AZ ÁTLAGOS ÉS A MAGAS JÖVEDELMŰ KATEGÓRIÁKBAN IS.

Az alacsony jövedelműek Magyarországon a nettó jövedelmük 1,13 százalékát, pénzügyi tranzakciós illeték nélkül számolva 1,09 százalékát költik átlagosan havonta bankolásra. A magyarokat a bolgárok és portugálok követik 0,74 százalékkal, miközben Olaszországban 0,48 százalék, Németországban 0,35 százalék, Spanyolországban 0,26 százalék, Svédországban 0,24 százalék, Romániában és Lengyelországban 0,23 százalék, Dániában 0,19 százalék, Franciaországban 0,18 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 0 százalék ez a ráta."

ha ha ha

Meg tobb zsidot kellett volna kimenteni!

midnightcoder2 2019.02.10. 12:02:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: De, pont arról beszélünk. Az eredeti felvetés az volt, hogy Eichmann azért tudta végrehajtani amit, mert az átlagpolgár erején felül segítette.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 12:03:03

@Igazamvanvagyigazamvan?: ha ha ha

"A magyar lakossági ügyfelek kiemelkedően sokat fizetnek a banki szolgáltatokért, még a tranzakciós illetéket leszámítva is a Magyar Nemzeti Bank legújabb kutatása szerint, adta hírül az MTI. Az átlagjövedelemhez képest drága pénzforgalmi szolgáltatások lassítják a az elektronikus fizetések elterjedését. A vizsgált európai országokból

A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK RELATÍV TERHEI A LEGMAGASABBAK AZ ALACSONY, AZ ÁTLAGOS ÉS A MAGAS JÖVEDELMŰ KATEGÓRIÁKBAN IS.

Az alacsony jövedelműek Magyarországon a nettó jövedelmük 1,13 százalékát, pénzügyi tranzakciós illeték nélkül számolva 1,09 százalékát költik átlagosan havonta bankolásra. A magyarokat a bolgárok és portugálok követik 0,74 százalékkal, miközben Olaszországban 0,48 százalék, Németországban 0,35 százalék, Spanyolországban 0,26 százalék, Svédországban 0,24 százalék, Romániában és Lengyelországban 0,23 százalék, Dániában 0,19 százalék, Franciaországban 0,18 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 0 százalék ez a ráta."

index.hu/gazdasag/2019/02/08/sokat_fizetunk_a_banki_szolgaltatasokert/

ha ha ha

Meg tobb zsidot kellett volna kimenteni!

midnightcoder2 2019.02.10. 12:03:53

@Nincs közöttünk csicska: Mi köze a banki szolgáltatások árának a zsidókhoz ? A bank egy ugyanolyan részvénytársaság mint bármi más. Vagy ha te OTP részvényt veszel, elõzõleg körülmetélteted magad ?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:04:32

@Nincs közöttünk csicska:

itt egy teljesen hétköznapi újságcikk Teller Edéről,amelyben emltik, hogy magyar származású:

"Four others joined Dunlop at the podium that day, one of whom had made the journey from California – and Hungary before that. The nuclear weapons physicist Edward Teller"

www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2018/jan/01/on-its-hundredth-birthday-in-1959-edward-teller-warned-the-oil-industry-about-global-warming

Nem mindenki olyan műveletlen, idióta fasz, mint ti, Fideszes nácik!

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:05:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: Orbángeci ma focista lenne a Felcsút II-ben Soros nélkül

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 12:05:31

@midnightcoder2: Mi koze a zsidoknak a penzugyekhez?

ha ha ha

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 12:06:41

@midnightcoder2: nem az átlagpolgár. Különben hogy jött volna képbe Horthy?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:09:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: pontosítok.

Orbángeci egy ideig focista lett volna a Felcsút II-ben Soros nélkül, ma meg egy alkoholista, loser, szotyizó edző-selejt. Egy kis idióta, vidéki paraszt ez az O1G, aki most frusztráltságból diktátorkodik.

www.blikk.hu/aktualis/politika/orban-viktor-hihetetlenul-elvert-az-apam/e55dw7b

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 12:10:20

@math0: á, a testalkata alapján legfeljebb labda.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 12:10:31

@midnightcoder2: Mi koze?

Az egy fore juto zsidok szama az EUban Mo-n a legmagasabb.

Ennek 2 kovetkezmenye van:

1. A banki szolgaltatasok ara itt a legmagasabb az EUban.

2. A sajto holotartalma itt a legmagasabb az EUban.

ha ha ha

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 12:13:03

@math0: erre gondoltam @Nincs közöttünk csicska: esetében is. Azért utálja ennyire a zsidókat, mert gyerekkorában csúnyán elverték. Az apja volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.10. 12:17:06

@Nincs közöttünk csicska: akkor pár zsidó. Orbán nyilatkozta egy francia lapnak, saját magáról.
"Konkrét példákkal mutatják be, hogy Orbánt milyen méltatlanul támadják a legképtelenebb vádakkal (megöli a szabadságot, neofasiszta stb.), sőt hasonlítják még Hitlerhez is.
Majd ez a mondat következik:

“Elfelejtve mellékesen a református Orbán apjának zsidó származását és azt, hogy feloszlatta a Magyar Gárdát, amely a nyíltan idegengyűlölő, de a választók egyötödét magához vonzó Jobbik párthoz közelálló szélsőjobboldali félkatonai szervezet.”

(A lap – melynek példányszáma 2013-ban 98 675 volt – eredeti, francia nyelvű cikke itt található, képernyőkép róla az utókor számára itt érhető el.)
Így már értjük a Ráhel nevet, a diplomátlan zsidó Habony Árpád Raszputyin szerepét, az országon élősködő Vitézy família sérthetetlenségét, a kormányzati zsidók sorát (a Leumi bankos Németh Lászlónét, Fónagy Jánost, a csak a ballib kulturális figuráknak kedvező Halász Jánost), a Simicska által otthagyott pénzek átpasszolását Fellegi Tamásnak, a Wallisnak (stadionépítés) és társainak. És persze a visszataszító arcok világcsúcsát verő, “túlélő-leszármazott” Hegedűs Zsuzsa haszontalansági főtanácsadónak a szerepét"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:41:37

@Nincs közöttünk csicska: azt mondod, hogy Orbanisztán szarul teljesít?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:43:29

@midnightcoder2:

1. Ha te megölsz 200 embert, akkor hiába jössz nekem azzal, hogy szerinted 2000 halt volna meg, ha nem ölöd meg a 200-at. A bíróságon is elítélnek, és minden normális ember tömegygilkos geci patkánynak mond, mert az vagy.

2. Tehát egy idióta, lusta, hazaáruló geci vagy. Még egy billentyűzetváltásra is képtelen vagy a magyar nyelv érdekében.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:44:32

@Nincs közöttünk csicska: hazudtál, ennyi. innentől neked kuss.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:45:34

@midnightcoder2: a "parancsot teljesítettem" a legismertebb patkány magyarázkodás a nácik részéről. te is csak egy patkány náci vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 12:47:05

@midnightcoder2: Ha te megölsz 200 embert, akkor hiába jössz nekem azzal, hogy szerinted 2000 halt volna meg, ha nem ölöd meg a 200-at. A bíróságon is elítélnek, és minden normális ember tömeggyilkos geci patkánynak mond, mert az vagy. Ráadásul még elmebeteg is, mert kamu az állításod.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.10. 13:01:40

Amugy rollam senki nem mondhatja hogy naci vk, magam is illegalis bevandorlokat bujtatok...csak nem Magyarorszagon!

igy hazafisagomhoz 2seg nem ferhet

n3spr3ss0 2019.02.10. 13:05:55

@illiberális: Először a rokonságom (nem zsidók) mesélt sokat, meg láttam is értékeket a későbbiekben, melyek ily módom kerültek "gazdáikhoz".

midnightcoder2 2019.02.10. 15:41:44

@math0: Csakhogy itt nem én öltem meg a 200 vagy a 2000 embert, hanem távolról nézve látom, hogy volt az A és B alternatíva, és ha az A esetén 200 ember halt meg, a B esetén 2000 halt volna, akkor szerintem az A volt a jobb. Azon lehet vitatkozni hogy az így van-e A-ra és B-re, de azt mondani, hogy mindegy mennyien haltak meg, nincs olyan hogy kisebbik rossz nyilvánvaló hülyeség.

"a "parancsot teljesítettem" a legismertebb patkány magyarázkodás a nácik részéről"
Minden katona részérõl az. Az a csávó is azt mondta, aki a szövetségesek atombombáját dobta le Hiroshimára. És ebben igaza is volt, az a Teller Ede aki a bombát megkonstruálta, sokkal nagyobb gyilkos mint az a csávó akit azért küldtek fel hogy dobja le és égessen hamuvá sok ezer nõt, gyereket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 15:49:36

@midnightcoder2: te egy geci fasz vagy, aki mentegetsz egy olyan embert, aki 400 ezer zsidót küldött haláltáborba. és azzal próbálod mentegetni, hogy szerinted ha nem küldte volna őket, akkor még több áldozat lett volna. ami, ismétlem:

1) nem tény, hanem a te idióta, privát álmodozásod
2) nem érv, mert egyetlen ember halálba küldésére sem lehet indok az, hogy különben többen haltak volna meg. (kivétel esetleg a közvetlen életveszély, de még ez is necces, és itt nincs szó közvetlen életveszélyről).

te nemcsak idióta vagy, hanem a egy utolsó, senkiházi, erkölcsi féreg, patkány. ilyenek vagytok, ti nácik, ilyen selejtes emberek.

Agnes Detre 2019.02.10. 18:01:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hogy mi is van a Nobel dijasokkal????Akik Berlinben es Svajcban vgeztek az egyetemeket a numerus clausus miatt???Neh a gondolkodni kene...valoban magas volt az egyetemek nivoja(magasabb mint most) csak nem a zsidok reszere...

balfaszokkal sáncoló 2019.02.10. 18:35:05

@Venesz: A németek határozták meg a deportálások menetét. Talán hallottál Eichmannról és stábjáról.. Csak hogy mást ne említsek, a magyar szervek (Endre, Baky féle államtitkárság) Bp.-en kezdték volna a deportálásokat, de Eichmannék úgy döntöttek, hogy vidéken kezdik.

midnightcoder2 2019.02.10. 18:35:51

@math0: 1. Akkor szerinted nyilván az valós forgatókönyv volt, hogy semlegesek maradjunk mint Svájc, vagy az hogy a magyar hadsereg megveri a németet. Mert ha nem, akkor bizony csak rosszabb forgatókönyv jöhetett volna szóba mint Horthy.
2. Értem. Ezek szerint úgy gondolod, több ember halálba küldése jobb mint kevesebb emberé. Hitler a fasorban sem volt hozzád képest.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.10. 18:51:21

@Agnes Detre: A numerus clausus nem azt jelentette,hogy egyáltalán nem vettek fel zsidókat az egyetemre,hanem hogy korlátozták a létszámukat.Ezek a tudósok gond nélkül bejutottak,már csak a verdenyeken elért eredményik miatt.Teller,Szilárd a műegyetemen kezdett

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 18:56:16

@midnightcoder2:

1) már válaszoltam, hogy szerintem volt jobb forgatókönyv, mint amit Horthy csinált.
2) Azt is hangsúlyoztam, hogy te egy emberirtást akarsz azzal kimosdatni, hogy milyen forgatókönyvekről álmodozol, ami már eleve egy erkölcstelen, embertelen faszság. Ezeknek a dolgoknak a megítélésében nem lehet olyannal jönni, hogy te mit álmodtál arról, hogy "mi lett volna a történelemben, ha". Te egy pszichiopata fasz vagy.

3) Én úgy gondolom, hogy emberek halálba küldése rossz dolog. 400 ezer ember halálba küldése irtózatos dolog. Horthy egy embertelen, náci, emberiség elleni bűnöket elkövető állat volt. Mivel akkor még volt halálbüntetés, simán ki kellett volna végezni, a fél kormányával együtt.

És ebben a kérdésben irreleváns, és beteges azzal jönni, hogy "mi lett volna ha", és pláne azzal, hogy te, az idióta kis nulla mit álmodtál erről.

Btw. az emberek nagy része a 400 ezer ember halálba küldését még akkor is elítélné, ha Horthy mellett konkrtan ott állt volna Hitler a pisztollyal a halántékánál, és azt kérdezi, hogy 400 vagy 600 ezer zsidó legyen. A valóság közel sem volt ez, sehol nem volt ehhez képest, de az emberek többsége még ebben a helyzetben is azt tartotta volna helyesnek, hogy 400 ezer embert a halálba küldeni nem lehet, ilyet egy normális ember akkor sem tes meg, ha a halántékánál van a pisztoly.

Ha pedig Hitler azt mondja, hogy deportál vagy lemond, akkor az emberek még nagyobb többsége azt mondaná, hogy le kell mondani.

Ugyanis van egy erkölcsi alapelv, amit te nem fogsz fel: 1 ember megölésében részt venni súlyosabb dolog, mint ha akárhány ember hal meg helyette, ugyanis az akárhány embert mások ölik meg, és az ő felelősségük.

Horthy felelőssége a 400 ezer zsidó halála. Ha nem deportált volna, és esetleg több zsidó halt volna meg (ami szerintem nem igaz), akkor az a több zsidó az valaki más felelőssége. Horthy pedig a saját tettééért felelős, és nem mások tettéért.

Nincs olyan védekezési lehetőség, hogy: "ha én nem erőszakolom meg a feleséged, akkor megerőszakolták volna hárman mások". Így nem lehet erkölcsösen védekezni, még akkor sem, ha így lenne. Ez az érvelés erkölcsileg elfogadhatatlan, a legtöbb ember vélekedése szerint.

Te egy erkölcsi selejt, pszichopata fasz vagy.

Ennyit tudtok, ti Fidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Proud Mary 2019.02.10. 18:58:45

@math0: csak a deportáció a szenvedés?

balfaszokkal sáncoló 2019.02.10. 19:00:12

@Agnes Detre: Neumannt is felvették a Pázmányra. Annak, hogy ezek a később ismertté vált tudósok német nyelvterületen tanultak a későbbiekben inkább az lehetett az oka, hogy itt született meg ebben az időszakban a kvantummechanika tudománya, amely leírja a részecskék viselkedését.

Venesz 2019.02.10. 19:05:13

@balfaszokkal sáncoló: Na ugorjunk csak neki! Horthyék Budapesten kezdték volna a deportálásokat. Aztán mire a vidéki zsidóság elfogyott, valahogy leálltak a szállítások, a fővárosban előbb csillagos házakba, majd gettóba kényszerítették a zsidókat. Miért pont a fővárosi zsidóságot nem deportáltatta vitéz nagybányai, ha egyszer velük akarta kezdeni? Amíg a vidéki zsidóságot deportálták, erősen túlteljesítették a németek elvárásait ("Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben az alábbiakat vallotta:
"Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat volt, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri, s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen - csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges"), aztán hirtelen ráléptek a fékre és a németek sem erőltették a dolgot. Itt minden Horthyn múlt.

Szóra kész Szókratész 2019.02.10. 19:06:34

@math0: "És ebben a kérdésben irreleváns, és beteges azzal jönni, hogy "mi lett volna ha"

Hát kisfiam, annak a 200 ezer embernek ,aki Horthynak köszönhetően megmenekült rohadtul nem irreleváns.
Hogyha Horthy '44 márciusában lemond, sokkal több ember hal meg. Márpedig számára ez lett volna a legkézenfekvőbb, mert menthette volna az arcát. Mégse tett így mert volt benne felelősségtudat!

balfaszokkal sáncoló 2019.02.10. 19:19:12

@Venesz:

" Miért pont a fővárosi zsidóságot nem deportáltatta vitéz nagybányai, ha egyszer velük akarta kezdeni?"

Nem ő akarta velük kezdeni. Nem vett részt ennek a döntésnek a meghozatalában. Az Endre Baky- féle államtitkárságról beszéltem. A németek viszont előnyösebbnek tartották az ország külső részeitől befelé haladva lefolytatni a deportálásokat, feltételezvén, hogy a vidékiek egy része úgyis a fővárosba menekül. Ebből is látszik, hogy ők határozták meg a dolgok menetét. A német katonai vezetés pedig alapvetően nem örült annak, hogy vagonokat kell nélkülöznie a deportálások miatt, és a háború második felében végig egyfajta konfliktusban állt emiatt a náci politikai vezetéssel.
A partraszállás tette lehetővé, hogy a kormányzó leállítsa a deportálásokat,így megmenekülhettek a Bp-i zsidók.

A belügyi szervek pedig minden megszállt országban részt vettek a deportálásokban, és ahogy nálunk is a megszálló németek utasításainak megfelelően.

"Itt minden Horthyn múlt. " Ha túl korán, megfelelő külpolitikai konstelláció (partraszállás) nélkül avatkozik közbe, azzal járhatott volna, hogy a németek elmozdítják..

Venesz 2019.02.10. 19:25:08

@balfaszokkal sáncoló: "azzal járhatott volna, hogy a németek elmozdítják.."
Ez volt a legfontosabb? De a partraszállás után üzentek neki, hogy Sztálinnak kell megadja magát, nem az angoloknak, meg ugye jó lenne leállni a deportálással, na ekkor végre leállította a szállítmányokat. Ne mentegesd, felesleges, nagy antiszemita volt, és féltette a tyúkszaros életét.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.10. 20:35:34

@Proud Mary: próbáld ki, faszfejkém, hogy egyik oldalról csúnyán néz rád egy román, meg nem lengethetsz székely zászlót, és a boltban nem szolgálnak ki magyarul, a másik oldalon meg a deportálást!

ha még lesz kedved utána, gyere vissza, és mondd meg, hogy élvezted a deportálást te idióta barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.11. 07:25:09

@Szóra kész Szókratész: Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Azok a zsidók pedig, akik megmenekültek, kurvára nem gondolnak olyan ostobaságokat Horthyról, "meg mi lett volna ha...", mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.11. 07:26:20

@Szóra kész Szókratész: ahpgy az emberek Kádárról sem azt gondolják, hogy de rendes volt, kétszer annyi embert is kivégeztethetett volna. Ilyen idiótaságokkal csak az olyan gennyes nácik jönnek, mint te.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 08:48:21

@Agnes Detre: nem csak a Nobel díjasok.
A két világháború között: Neumann/számítógép/Eötvös Lóránd Tudományegyetem.
Bánki Donát/Műegyetem /robbanómotor
Bíró László/golyóstoll
Kármán Tódor Budapesti Műegyetem
Bródy Imre/Pázmány Péter Tudomânyegyetem
Polányi Mihâly/Eötvös Lóránd Tudományegyetem

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 08:53:50

@Szóra kész Szókratész: Horthy nem azért állította le a deportálásokat, mert a zsidók hőse akart lenni. Azért, mert nemzetkòzi felháborodás kísérte a magyar hatóságok munkáját. Amikor a pápa írt neki, még leszarta, amikor azUSA, hirtelen meggondolta magát. Akkor már azon filozofált, hogy lehetne a háború után megúszni. Ha folytatja a deportálást az amerikai felszólítás után, biztos a nürnbergi számonkérés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.11. 08:58:39

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Horthy nem azért állította le a deportálásokat, mert a zsidók hőse akart lenni. Azért, mert nemzetkòzi felháborodás kísérte a magyar hatóságok munkáját."

A románok meg nyilván azért folytatták, mert nemzetközi helyeslés kísérte a zsidóirtásukat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 10:31:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kettő nem függ össze. Szerintem Horthy nem a románokat figyelte és követte.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 10:52:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te veted össze a román és magyar zsidóüldözést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.11. 10:53:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Látom, még gyakorolnod kell az értő olvasást.

balfaszokkal sáncoló 2019.02.11. 12:39:09

@Venesz: Ha elmozdítják, akkor később már nem tudott volna beavatkozni. Ahhoz hogy adott esetben változások történhessenek, két dolog kellett: Horthy mint kormányzó és egy kedvező alkalom, a partraszállás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 12:56:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: neked meg a tények figyelembevételét, az absztrahálást és a logikus következtetés levonását. Nomeg a Csubakka védelmet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.11. 13:02:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tudod, 1944-ben nem volt már zsidóirtás Romániában
...jó pénzért kivándorolhattak. Antonescu pedig nem engedte a németeknek a zsidók deportálását.

Sam Ace 2019.02.11. 13:23:07

@math0:

Első részt nem is értem minek irod,tök zagyvaság az egész SS-SA harc,meg Japán.

Elborult hozzá szólásodban értelmes választ nem kaptam:

Miért nem ítélték el ha háborús bűnös volt?

Ha Sztálin nem akarta elítélhették volna az Amerikaiak.

Az vicc a köbön,hogy Sztálin nem akarta, félt,hogy mártírt csinálnak belőle.

Ne haragudj ez nevetséges érv:

Egy nincs rá bizonyíték.Olyan embernek aki kiirtotta a fél családját,1938-as tisztogatások során kiirtotta hadsereg vezetését az alsóbb párt vezetők felét,pont betojik Horthytól. Bedob két hadosztályt és rommá löveti az egész országot és gulagba rakja az egész országot és kész.És annak fényében,hogy Rákosi időszakban a politikai ellenfelekre rásütötték,hogy horthysta.Szóval rád férne egy kis történelem..

Másik érv az,hogy jó reckir egy koncepciós per,akkor mi válaszod arra,hogy elintézhette volna ugyanúgy mint Trockijt. Írtak volna arról,hogy Horthy elpatkolt szívrohamban.Egy NKVD nek nem lett volna gond ezt elintézni.Ha magyarok meg pattognak bele dózeroltatja az országot a Dunába, mi lett volna?Semmi ugyanúgy mint 56-ban.

Legfontosabb kérdésre még mindig nem válaszoltál: Miért segítették zsidó emberek a háború után?

Remélem nem Sztálingrádi csatáról kezdesz majd írni...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.11. 15:51:06

@Sam Ace:

"Ha Sztálin nem akarta elítélhették volna az Amerikaiak."

linkeltem, hogy az volt az alapelv, hogy ha egy háborús bűnöst egy országhoz lehet kötni, akkor ott kel elítélni. te mit nem fogtál ebből fel, te húgyagyú?!

"Az vicc a köbön,hogy Sztálin nem akarta, félt,hogy mártírt csinálnak belőle."

linkeltem az igazolást, hogy így volt. de te, ostoba, Fidióta, náci fasz, te hasból megmondod, hogy a történelem nem úgy volt, ahogy volt. neked ez semmibe se kerül a fake news univerzumodban.

"Legfontosabb kérdésre még mindig nem válaszoltál: Miért segítették zsidó emberek a háború után?"

erre már válaszoltak. voltak zsidó üzlettársai. ahogy Orbánnak is vannak arab terrorista üzlettársai. vannak ilyen gecik, akik még a geciségükben is elvtelenek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.11. 15:54:08

@Sam Ace: továbbra is az van, hogy Horthy halálba küldött 400 ezer zsidót. tisztességes, értelmes ember számára ez a tény elég, és semmiféle más dolog nem változtathatja meg, hogy Horthy egy náci, háborús bűnös geci volt. még akkor sem, ha a feleségéhez kedves volt, akkor sem, ha volt 3 zsidó puszipajtása, akkor sem, ha zsidó kisfiúkkal hancúrozott, akkor sem, ha Horthy egyszer azt mondta Hitlernek, hogy "a teremburáját", stb. stb. ezek a kerülő, erőltetett baromságaid nem alkalmasak arra, hogy cáfoljanak egy ilyen erős tényt. legalábbis értelmes embernél.

tehát akármi is a magyarázata annak, hogy Horthyt nem ítélték el, biztosan nem az, hogy Horthy nem is küldött 400 ezer zsidót a halálba, azaz azon nem változtat, hogy Horthy náci volt.

felfogod, te idióta elmebeteg?!

Venesz 2019.02.11. 20:54:01

@balfaszokkal sáncoló: Nem baj, védjed csak az antiszemita lovastengerészt, de magyarázkodásaid nagyon erőltetettek, hiszen ha nem is tudod, de azért sejted, hogy nincs igazad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 08:24:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Na ja, mert már nem volt ki kiirtani, "jó" munkát végeztek Antonescuék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 08:27:58

@Venesz:

Antiszemitának lenni egy dolog, Horthy vállaltan nem kedvelte a zsidókat, ez nem titok. Tömeggyilkosnak lenni már egészen más dolog, és Horthy nem volt az. A hazájának állampolgárait védte, ahogy és ameddig csak lehetett.

@Sam Ace:

Math0 alias Brendel Matyóval kár vitatkoznod. Rajta kívül mindenki más hülye és fidióta, csak neki lehet igaza. Miért nem fogod fel végre?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 08:36:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem annyira. Hisz két év alatt 250 ezer zsidó pusztult el, ezzel szemben Horthy alatt egyetlen nyár kellett 400 ezer eltűnéséhez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 08:41:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ja, csak a miheztartás végett: Magyarországon 800 ezer volt nyilvántartva, Romániában 700 ezer...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 08:46:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Csak miheztartás végett: Romániát nem szállták meg a németek, hiszen a románok mindenben a németek szája íze szerint cselekedtek.

Venesz 2019.02.12. 08:54:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem volt tömeggyilkos? Hány zsidót deportáltatott? Egyet, kettőt? A Don-kanyarnál is akadt egy pár magyar halott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 09:01:36

@Venesz:

"A Don-kanyarnál is akadt egy pár magyar halott."

Kínodban már terelsz.

Venesz 2019.02.12. 09:41:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha nincs érved, akkor kitalálod, hogy terelek? Nagyon butus vagy, de nem tehetsz róla.

Szóra kész Szókratész 2019.02.12. 11:32:10

@math0: Hát ,de .Köztudott, hogy a portugál háztartás költségeit is gazdag magyar zsidók (pl. Chorin Ferenc) finanszírozták, és az újratemetésre is küldtek koszorút a rendszerváltás után a leszármazottak.
A döntési szituációt próbáld megérteni, ami előtt Horthy állt 1944 márciusában. Hitler tárgyalni hívta, majd még mielőtt hazaért volna, a Wehrmacht megszállta az országot. Milyen döntési lehetőségei voltak ezután a számára?
1.Lemond, de ezután szinte biztos, hogy letartóztatják, és mindenféle cselekvési képességétől megfosztják, ami azzal járt volna, hogy később a fővárosi zsidókat is deportálják.

2. Ellenállásra szólít fel. Ekkor a vérfürdőben rengetegen meghalnak, és ugyanúgy deportálják a zsidókat, és egyáltalán nem biztos, hogy a hadseregen belüli németbarát szárny engedelmeskedik a felhívásnak.

3. A helyén marad, korlátozott befolyással, és várja a kedvező alkalmat a beavatkozásra, élve kormányzói tekintélyével.

Egyértelműen a 3-as volt a leghelyesebb döntés, amivel százezrek életét mentette meg..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.12. 11:49:09

@Szóra kész Szókratész: a következő lehetőségei lettek volna:

1) Lemond. Ezzel helyesen cselekedett volna. Az, hogy mások a helyében mit csinálnak, az nem Horthy felelőssége lett volna.

2) Ellenállásra szólít fel. Bármi is ennek a kimenetele, egy náci rezsimmel szemben ellenállni mindig helyes cselekedet. A vérfürdő a nácik felelőssége lett volna, nem Horthyé.

3) Nem mond le, nem szólít fel nyílt ellenállásra, de nem kollaborál, sőt, szabotál.

Mind a három megoldásra van történelmi példa. Az, hogy neked ilyenek nincsenek képben, el sem tudod képzelni, jelzi, hogy milyen idióta vagy. Annak, hogy Horthy ezeket nem választotta, annak viszont más az oka, mégpedig, hogy náci volt. Horthy akarta deportálni a zsidókat, a magyar vezetés nagy része akarta, a magyar társadalom jelentős része támogatta. Mert nácik voltak.

Ennyikeh.

Te idióta meg ezeket a tök egyszerű dolgokat tagadod, mert egy idióta náci vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 12:44:01

@Venesz:

"Nagyon butus vagy, de nem tehetsz róla."

Úgy látom, te vagy az, akinek elfogytak az érvei, ezért személyeskedésbe menekül. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 12:55:08

@math0:

"Ellenállásra szólít fel. Bármi is ennek a kimenetele, egy náci rezsimmel szemben ellenállni mindig helyes cselekedet. A vérfürdő a nácik felelőssége lett volna, nem Horthyé."

Szóval számodra elfogadható opció lett volna, hogy meghaljon még pár százezer zsidó, ha moshatod a kezeidet és rátolhatod a felelősséget a németekre.

És még te nácizol másokat. Ugyanolyan szar náci vagy, mint a nyugat-európai ballibbant elvtársaid, akik milliószám hívják/engedik be az országukba a muzulmánokat, akik köztudottan a zsidók halálos ellenségei.

Mindig is tudtam, hogy egy agyamputált szellemi fogyatékos vagy, de most azt is bebizonyítottad, hogy hithű náci is vagy, aki a saját lelkinyugalma érdekében további több százezer zsidót küldött volna a gázkamrákba.

Szar alak vagy, annyi szent, de ezt miért hirdeted ilyen nyilvánosan?

Előre élvezem már a válaszodban várható válogatott ocsmányságokat és szidalmakat. Szórakoztatsz, mint anno az udvari bolondok szokták az uraikat, ezért szüntettem meg a szűrésedet pár hónapja. Szóval tedd a dolgodat, köpködj, okádj, szitkozódj, vonyíts.

Venesz 2019.02.12. 13:33:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tévedtem, nem is vagy te olyan butuska, legalábbis a vetítéshez való eszed megvan. Miután nem tartod tömeggyilkosnak Horthyt, az elpusztult zsidók meg a Don-kanyari veszteséglista felemlítését terelésnek nevezed, és nekem írod, hogy elfogytak az érveim. Persze, mert neked a több-százezres nagyságrendű emberáldozat semmi, Nem vagy butuska, csak rosszindulatú és hülye.

Szóra kész Szókratész 2019.02.12. 13:58:29

@math0: "Az, hogy mások a helyében mit csinálnak, az nem Horthy felelőssége lett volna. "

Vagyis mossa kezeit, és még elgázosításra kerül 200 ezer magyar zsidó. ezt csak egy hozzád hasonló felelőtlen alak tartja vállalhatónak. Tipikus arcmentés kategória, nem törődve a következményekkel. Láthatóan olyan ember vagy, aki csak a látszatra ad, és érzéketlen mások sorsa iránt..

"Ellenállásra szólít fel. Bármi is ennek a kimenetele"

Ismét több százezer halott. Persze ez egy hozzád hasonló fanatikust hidegen hagy..

"Nem mond le, nem szólít fel nyílt ellenállásra, de nem kollaborál, sőt, szabotál."

Kétszázezer pesti zsidó deportálását szabotálta el, amikor erre megfelelő pillanat kínálkozott..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 14:00:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocs, nem akartam a románokat mosdatni. Igaz, nem én hoztam szóba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 14:03:01

@Szóra kész Szókratész: nem nagyon szabotált, csak amikor már muszálynak érezte. Horthy abban bízott, hogy -lepaktálva a szövetségesekkel-a háború után maradhat az ország élén.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 14:04:41

@Venesz:

"Nem vagy butuska, csak rosszindulatú és hülye."

Érvek helyett újabb személyeskedés. C'est toi.

Venesz 2019.02.12. 14:48:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát, ha az érveket nem olvasod el és azokra sosem válaszolsz, akkor fenntartom a rólad kialakult véleményemet. Utolsó mondatodat nem értettem, mert nem tudok spanyolul, sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.12. 15:27:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Elhiszem, hogy nem őket akartad mosdatni. De azért a játék kedvéért mutass az akkori magyar vezetésben csak egyetlen olyan embert, aki akár csak megközelítette volna Antonescu vérszomját és gonoszságát.

Szóra kész Szókratész 2019.02.12. 15:31:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tényleg, akkor az ő logikájuk szerint Mihály román királyt is perbe kellett volna fogni a háború után..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 16:16:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem tudok. De hogy jön ez ide? A románokhoz képest mérjük a magyar vezetést?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.12. 17:22:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

akármennyire is nem fogod fel, te elmebeteg, idióta, Down-kóros, retardált faszbarom, de egész konkrétan a varsói gettólázadás résztvevőit senki nem tekinti nácinak, a szellemi és parancsnoki vezetőit sem tekinti senki nácinak. ilyen idiótaság csak a te retardált, selejtes "agyadban" fordul meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.12. 17:32:51

@Szóra kész Szókratész:

"Vagyis mossa kezeit, és még elgázosításra kerül 200 ezer magyar zsidó. "

Nem, ez a te hazugságod a dologról.

1) Se azt nem tudod, mi lett volna akkor, ha Horthy lemondott volna. Se más nem tudja. Te, aki azt hiszed, hogy tudod, te egy idióta, retardált barom vagy. Az ilyen "mi lett volna ha" dolgok komoly embernél, a történelemben nem érvek.

2) A "mossa kezeit" kifejezést akkor szokták használni, amikor valakinek lenne hatalma megmenteni embereket, de tétlenül nézi a dolgot. a lemondásra ezt nem alkalmazzák csak az olyan retardált, idióta barmok, mint te. a "Mossa kezeit" kifejezés ugye a Bibliából ered, Pilátusra vonatkozik. na most PIlátus kifejezetten nem mondott le, te idióta barom! És Pilátust azért tartjuk emiatt álszentnek, mert ő kifejezetten megmenthette volna Jézust, mivel ő a birodalom kinevezett kormányzója volt.

"Ismét több százezer halott. Persze ez egy hozzád hasonló fanatikust hidegen hagy.."

Te olyan idióta vagy, aki azt mondja, hogy az 1848-as és 1956-os forradalmárok, bűnösök. Csak egy selejtes nácinak jut eszébe ennyire beteges "érv".

És már megint az a helyzet, hogy fingod nincs, mi lett volna, ha Horthy ellenállásra szólított volna fel, de azt hiszed, hogy amit te erről hiszel, az tény. És vagy olyan köcsög idióta, hogy érvelni akarsz ezzel.

"Kétszázezer pesti zsidó deportálását szabotálta el, amikor erre megfelelő pillanat kínálkozott."

Előtte világrekorder hatékonysággal deportálta a zsidókat, úgyhogy ez mit sem számít. Mint a blog post ezt bemutatja, Horthy a deportálásban hatékony volt, a kurva anyádat se szabotálta. Leállítani meg akkor állította le, amikor megijedt, hogy kivégzik a szovjetek. CSAK AKKOR.

Úgyhogy elmész a retardált, selejtes beteges hülyeségeiddel a jó édes kurva anyádba!

Ilyen beteg emberek vagytok ti nácik!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.12. 18:32:25

@Szóra kész Szókratész: szerinted tehát a mindenkori magyar forradalmárok, szabadságharcosok, ellenállók háborús bűnösök. az 1848-asok, az 1956-osok.

én tudom, hogy ti nácik betegek vagytok, de, hogy ennyire, az azért megdöbbentő.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.12. 18:39:50

@Szóra kész Szókratész: A "mossa kezeit" kifejezést akkor szokták használni, amikor valakinek lenne hatalma megmenteni embereket, de tétlenül nézi a dolgot. a lemondásra ezt nem alkalmazzák csak az olyan retardált, idióta barmok, mint te. a "Mossa kezeit" kifejezés ugye a Bibliából ered, Pilátusra vonatkozik. na most Pilátus kifejezetten nem mondott le, te idióta barom! És Pilátust azért tartjuk emiatt álszentnek, mert ő kifejezetten megmenthette volna Jézust, mivel ő a birodalom kinevezett kormányzója volt. Tehát ahhoz hasonlít, mint amit Horthy a valóságban tett. Horthy nem mondott le, nem szólított fel ellenállásra, és azzal mosta a kezeit cinikusan a háború után, hogy nem tehetett semmit. Így lett belőle cinikus Pilátus.

Ti nácik egyszerűen hazug, idióta elmebeteg pszichopaták vagytok. Ti vagytok a magyar selejt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.13. 11:20:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"nem tudok."

Sejtettem.

"De hogy jön ez ide? A románokhoz képest mérjük a magyar vezetést?"

Igen, miért ne? Indirekt módon a nemzetközi zsidó szervezetek is egyebek között hozzájuk mérnek bennünket, mert valahogy nem hallani arról, hogy a román népet állandó jelleggel felszólítanák az önmagával szembenézése, a bűnbánatra stb. Valahogy nem olvasni a nemzetközi sajtóban román antiszemitizmusról, míg a magyar antiszemitizmusról elég gyakran és bőven.

Már a németek is rég bűnbocsánatot nyertek, de mi még mindig a bűnös nemzet vagyunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.13. 11:21:38

@math0:

Ez elég halovány volt, tudsz te ennél jobbat is. Erőltesd meg kicsit magad.

Szóra kész Szókratész 2019.02.13. 11:21:54

@math0: Nem te barom, a mossa kezeit arra használják, hogy áthárítja a felelősséget. Ha lenne minimális műveltséget tudnád, hogy a bibliai történet szerint Pilátus kiállította Jézust és Barabást a nép elé, hogy az egyiket megfeszítik, a másikat elengedi. Ők döntötték el végül, hogy Jézus kerüljön a keresztre.Ezután a döntés mosta kezeit Pilátus. Vagyis áthárította a felelősséget, hisz megmenthették volna.
Horthy szép kényelmesen lemondhatott volna , hogy aztán házi őrizetben bekkelje ki a háborút, és a német megszállás utáni eseményekkel kapcsolatban fel se merülhessen a neve, hisz ő lemondott. De nem, ő vállalta a kormányzói tisztet továbbra is, és megmaradt politikai mozgásterét felhasználva alkalmas pillanatban le tudta állítani a deportálásokat. Így megmenekült 200 ezer ember, akiket TE a halálba küldtél volna, mert egy fanatikus kompromisszumra képtelen náci patkány vagy.

'56 rossz analógia, mert nem volt államilag szervezett ellenállás. '48 pedig-bár a szabadságharc legtöbb eseménye inkább '49 -re tehető te seggfej-azért, mert közel sem volt úgy kivérezve az ország , mint a szovjet front szörnyűségei után. Valamint a Habsburgok nem rohanták le fél Európát néhány hónap alatt. Egész más volt a haderők közti különbség szintje,és a hadviselés módja.

Hogy mi lett volna, hogyha Horthy lemond? Hát kis hülyém, az egész biztos, hogy nem lett volna az országban olyan tekintéllyel bíró személy, aki képes leállítani a deportálásokat. De egy hozzád hasonló szociopata számára 200 ezer ember élete semmit sem jelent..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.13. 16:26:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: még mindig nincs köze hozzá. Horthy megítélése nem a románokkal való összevetésen múlik Te nem tudsz csak hamis érveket felsorakoztatni?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.13. 21:08:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: akármennyire is nem fogod fel, te elmebeteg, idióta, Down-kóros, retardált faszbarom, de egész konkrétan a varsói gettólázadás résztvevőit senki nem tekinti nácinak, a szellemi és parancsnoki vezetőit sem tekinti senki nácinak. ilyen idiótaság csak a te retardált, selejtes "agyadban" fordul meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.13. 21:20:38

@Szóra kész Szókratész: "Nem te barom, a mossa kezeit arra használják, hogy áthárítja a felelősséget."

Csak akkor használják ezt a kifejezést, ha valaki hatalomban van, lenne hatalma, és úgy hárítja át a felelősséget. Lemondásra nem használják. Arra használják, amit Horthy a valóságban csinált: nem mondott le, deportált, és utána azt mondta, hogy nem az ő felelőssége. Na ez az, amikor mossa a kezeit Horthy. A valóságos, a náci Horthy, ő mosta a kezeit, te idióta barom!

" Ha lenne minimális műveltséget tudnád, hogy a bibliai történet szerint Pilátus kiállította Jézust és Barabást a nép elé, hogy az egyiket megfeszítik, a másikat elengedi. Ők döntötték el végül, hogy Jézus kerüljön a keresztre.Ezután a döntés mosta kezeit Pilátus. Vagyis áthárította a felelősséget, hisz megmenthették volna."

Igen, és ez azért cinikus, mert valójában Pilátus hatalomban volt. Ahogy Horthy is.

" De nem, ő vállalta a kormányzói tisztet továbbra is, és megmaradt politikai mozgásterét felhasználva alkalmas pillanatban le tudta állítani a deportálásokat. Így megmenekült 200 ezer ember, akiket TE a halálba küldtél volna, mert egy fanatikus kompromisszumra képtelen náci patkány vagy."

Te azzal küldesz a halálba 400 ezer magyar zsidót, hogy azt hazudod, hogy a másik 200 ezer csak így menekülhet meg. Nemcsak embertelen tömeggyilkos vagy, nemcsak náci, de elmebeteg, hazudozós, pszichopata fasz is. Sok másik országban, ahol a vezetők nem kollaboráltak a nácikkal, mert nem voltak nácik, sokkal többen menekültek meg, és sokkal kevesebben pusztultak el. Arányaiban. A cikk is erről szól. Albániában is nagyon sokan megmenekültek, Franciaországban is sokkal többen menekültek meg, stb. stb. Horthy az egyik legutolsó, selejtes, náci-kollaboráns, seggnyaló, náci fasz volt.

"'56 rossz analógia, mert nem volt államilag szervezett ellenállás. '48 pedig-bár a szabadságharc legtöbb eseménye inkább '49 -re tehető te seggfej-azért, mert közel sem volt úgy kivérezve az ország , mint a szovjet front szörnyűségei után. Valamint a Habsburgok nem rohanták le fél Európát néhány hónap alatt. Egész más volt a haderők közti különbség szintje,és a hadviselés módja."

Itt totál össze-vissza hablatyolsz, egy totális elmezavar az egész hozzászólásod. 48-ban nagyon sok magyar halt meg a szabadságharcban, Szerinted ennek a szabadságharcnak a vezetői háborús bűnösök voltak. Szerintünk, értelmes magyarok szerint pedig te egy hazaáruló, ütődött fasz vagy. És pontosan ezért vagy náci.

"Hogy mi lett volna, hogyha Horthy lemond? "

Ahogy csak egy hozzád hasonló elmebeteg jön azzal, hogy az ő idióta képzelgéseit a történelemről, hogy mi lett volna, ha azt érvként akarja elővezetni.

Elmebeteg, buggyant, Down-kóros selejt vagy. Ezért vagy náci.

Ennyit tudtok, ti nácik. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.13. 21:25:17

@Szóra kész Szókratész: még egy párhuzam. A török ellen álló magyar királyság vezetői, katonai vezetői szerinted háborús bűnösök voltak. Dobó, Hunyadi, Jurisics szerinted háborús bűnös volt. Emlékeztetnélek, hogy a töök elleni harcban az Alföld majdnem kihalt.

A szovjet frontod hiába emlegeted, nem a szovjeteknek kellett volna ellenállni, hanem a náciknak! A szovjet front pontosan azért okozott annyi áldozatot, mert a hülye Horthy még akkor is a szovjeteknek állt ellen, és nem a náciknak. A debreceni csata, a balatoni csata, Budapest ostroma, ezek jelentettek sok halottat. Pont az, hogy Horthy nem a náciknak, hanem a szovjeteknek állt ellen.

Te nagyon mélyen rohantál bele a faszerdőbe, te idióta barom!

Szóra kész Szókratész 2019.02.14. 10:53:01

@math0: De, a felelősségtől való szabadulásra, áthárításra használják te buta segg, csak nem ismered a magyar nyelvet. Horthynak '44 márciusa után semmiféle valós hatalma nem maradt így eleve értelmetlen amit írsz. Annyi maradt, hogy esetleg a németek pozícióinak gyengülése esetén később beavatkozhat,ha a helyén marad, és ezzel élt is, ahelyett, hogy gyáván lemondott volna, mint egy hozzád hasonló mindenféle felelősségvállalástól irtózó kis senkiházi tette volna.

"Igen, és ez azért cinikus, mert valójában Pilátus hatalomban volt. Ahogy Horthy is."

Épp arról szól az-általad nem ismert- bibliai történet te szerencsétlen hülye, hogy hogy a jeruzsálemi főpapság ragaszkodik Jézus megfeszítéséhez, de Pilátus nem akarja kivégeztetni, így a tömegre bízza az ítélet kimondását. Vagyis nem állt hatalmában megmenteni Jézust, mert akkor megtette volna,és egyszerűen lezárja az ügyet.

'Itt totál össze-vissza hablatyolsz, egy totális elmezavar az egész hozzászólásod. 48-ban nagyon sok magyar halt meg a szabadságharcban, "

Ezt azért gondolod így, mert nem ismered a magyar történelmet , és nem fogod fel, hogy milyen totálisan más helyzet volt 1848-49, mint 1944.

"Te azzal küldesz a halálba 400 ezer magyar zsidót, hogy azt hazudod, hogy a másik 200 ezer csak így menekülhet meg. "

Nem, te idióta azt állítom, hogyha Horthy nem marad a helyén,hanem szép kényelmesen lemond, akkor a maradék 200 ezret is deportálták volna. És te ezt tartanád helyesnek, mert egy mocsok náci patkány vagy.

"Emlékeztetnélek, hogy a töök elleni harcban az Alföld majdnem kihalt. "

Már megint párhuzama nem állítható történelmi korokat próbálsz kényszeresen párhuzamba állítani, mert tudatlan vagy. Az alföld a 15 éves háború idején halt ki majdnem teljesen, amely háború a Habsburg és Török birodalom között zajlott a 16.sz. végén, és nem szabadságharc volt, hanem birodalmi logikák mentén zajló konfliktus, és török indította..(Menjél, guglizzál..!:)(Nyilván egyébként azzal sem vagy tisztában, hogy akkoriban Habsburg volt a magyar király..)

" A szovjet front pontosan azért okozott annyi áldozatot, mert a hülye Horthy még akkor is a szovjeteknek állt ellen"

Te hülye barom, én a voronyezsi katasztrófáról beszélek, amely után a magyar hadsereg még azzal az ellenálló képességgel sem rendelkezett mint azelőtt. Teljesen irreális elvárás egy ilyen gyenge kivéreztetett hadrővel ellenállni egy olyan hadseregnek, amely képes volt 1-2 hónap alatt megszállni ny-Európa nagy résztét.

Hát ahogy látom a történettudomány egy elég nagy faszerdő a számodra, inkább ne próbálkozz vele..:))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.14. 13:36:11

@Szóra kész Szókratész:

"De, a felelősségtől való szabadulásra, áthárításra használják te buta segg, csak nem ismered a magyar nyelvet."

Nem, te egy elmebeteg idióta vagy. Lemondás esetében sosem alkalmazzák. Lemondás miatt soha senkit nem tartunk bűnösnek. Legalábbis az értelmes többség. Az olyan selejtes idióták, mint te, lehet.

" Horthynak '44 márciusa után semmiféle valós hatalma"

Ő rendelte el a deportálások elkezdését, és a leállítását is. És egyébként is volt hatalma. Idióta fasz vagy. Ha nem lett volna hatalma, akkor ugyebár az ugyanaz, mintha lemondott volna. Még pofán is szartad magad, te idióta, náci, Fideszes segg!

"Épp arról szól az-általad nem ismert- bibliai történet te szerencsétlen hülye, hogy hogy a jeruzsálemi főpapság ragaszkodik Jézus megfeszítéséhez, de Pilátus nem akarja kivégeztetni, így a tömegre bízza az ítélet kimondását. Vagyis nem állt hatalmában megmenteni Jézust, mert akkor megtette volna,és egyszerűen lezárja az ügyet."

A faszt, te idióta! Pilátusnak módjában lett volna megmenteni Jézust, de nem tette. Pont ez a történet tanulásága, hogy Pilátus egy geci volt. Horthy is az volt, egy náci geci. És te is az vagy, egy náci geci. Selejtek vagytok. IQ-ban is, és EQ-ban is. Azért vagytok nácik, mert idióta betegek vagytok.

"Ezt azért gondolod így, mert nem ismered a magyar történelmet , és nem fogod fel, hogy milyen totálisan más helyzet volt 1848-49, mint 1944."

Vesztettél, nincs érved, marad az érv nélküli kinyilatkoztatás, hazudozás, érvelési hibák sorolása. Idióta vagy, ezért vagy náci.

"Nem, te idióta azt állítom, hogyha Horthy nem marad a helyén,hanem szép kényelmesen lemond, akkor a maradék 200 ezret is deportálták volna. "

Ezt a jó édes kurva anyád se tudja. Te is csak kamuzod. Ezt nem lehet tudni, és szerintem nincs is így. Olyan idiótaságokkal jönni, amit nem tudsz igazolni, amit a kurva anyád seggéből szoptál, az nem érv.

"Az alföld a 15 éves háború idején halt ki majdnem teljesen"

Hazudsz, ezt nem tudod igazolni. Mármint, hogy a törökök elleni háború közül ez, és csak ez jelentett nagy pusztulást. Eleve idióta egy feltételezés.

" és nem szabadságharc volt"

értem, tehát szerinted Balassi Bálint egy háborús bűnös volt. MI, értelmes, hazaszerető, magyar emberek szerint meg nem, és te vagy az idióta, hazaáruló, tudatlan, faszfej, pszichopata beteg.

"Te hülye barom, én a voronyezsi katasztrófáról beszélek"

Hát, az sem a németek elleni lázadás volt, te idióta faszbarom!

"Teljesen irreális elvárás egy ilyen gyenge kivéreztetett hadrővel ellenállni egy olyan hadseregnek, amely képes volt 1-2 hónap alatt megszállni ny-Európa nagy résztét."

Több másik ország megcsinálta. És még ha meg is szállták őket, legalább nem olyan lapostetű férgek, mint Horthy, és te.

Jó lenne, idióta faszbaromkám, ha a jó édes kurva anyádat fárasztanád az ostobaságaiddal, idiótaságaiddal, a tudatlanságoddal, meg azzal, hogy egy olyan beteg pszichopata patkány vagy, mint Horthy maga.

De hogy ezzel senkit nem fogsz meggyőzni ezen a blogon, az is biztos.

Menjél a patkány társaid közé, te selejt!

Azért vagy náci, mert selejt vagy. Genetikai hiba.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.14. 13:37:50

@Dr. Sándor Zsuzsa: nem lehet. Ez a féreg pontosan ezt a stílust érdemli meg. Ez a féreg pontosan azért náci, mert eddig finom stílusban engedték neki. És Magyarországon veszélye van annak, hogy ezek a férgek elhatalmaskodnak, pontosan azért, mert senki nem mond oda nekik keményen. EZek nem értenek a finom szóból.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.14. 13:38:34

@Szóra kész Szókratész: 48-ban nagyon sok magyar halt meg a szabadságharcban, Szerinted ennek a szabadságharcnak a vezetői háborús bűnösök voltak. Szerintünk, értelmes magyarok szerint pedig te egy hazaáruló, ütődött fasz vagy. És pontosan ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.14. 13:43:42

@Szóra kész Szókratész: összességében tőled

1) vagy azt az idiótaságot olvassuk, hogy 48-ban ellenállni hülyeség volt, 56-ban ellenállni hülyeség volt, a törökök ellen ellenállni hülyeség volt. nyilván a tatárok ellen ellenállni is hülyeség volt, a németek és habsburgok ellen ellenállni is hülyeség volt.

2) vagy azt, hogy ezek valamiért nem voltak hülyeségek, csak a náci németek ellen állni lett volna hülyeség, ami illogikus

3) a náci németek esete nyilván sok irreleváns részletben más, mint a többi eset, de a kettős mércédet, az idiótaságodat ez nem magyarázza meg. egy elnyomó hatalommal szemben valójában minden esetben helyes, és hősies dolog ellenállni. akkor is, ha állami szinten van, akkor is, ha nem, akkor is, ha sokan halnak meg, akkor is, ha kevesen. persze lehet butábban és okosabban ellenállni, de a legbutább ellenállót is hősnek tekintjük. olyan nincs, hogy az ellenállás nem helyes. nincs erre történelmi példád.

és mivel nincs, ezért ki kell, hogy mondjuk, hogy te egy beteg ember vagy, ezért mosdatod a náci Horthyt, és ezért vagy te magad is náci.

Sam Ace 2019.02.14. 22:59:46

@math0: "linkeltem, hogy az volt az alapelv, hogy ha egy háborús bűnöst egy országhoz lehet kötni, akkor ott kel elítélni. te mit nem fogtál ebből fel, te húgyagyú?!" -Igen,de tehetettek volna kivételt,vagy eltehették volna láb alól.Rákosi idején koncepciós perek sokasága volt,miért ne foghatták perbe?ÉS ők győztek miért így egyeztek meg?Megsíratták Horthyt?Nem.Lelőtte volna titkosszolgálat,és kész.1945-ben el kellett intézni és elintézték az ellenállókat Horthyval vagy anélkül erőből lenyomták."Nincs ember,nincs probléma"-Sztálin

"erre már válaszoltak. voltak zsidó üzlettársai. ahogy Orbánnak is vannak arab terrorista üzlettársai. vannak ilyen gecik, akik még a geciségükben is elvtelenek. "

Hihetetlen,hogy nem válaszolsz értelmesen.Orbán mögött hatalom befolyás van.Horthy nem volt pusztán több mint egy menekült se befolyása se hatalma.Őt eltartani semmi értelme nem volt.

"továbbra is az van, hogy Horthy halálba küldött 400 ezer zsidót. tisztességes, értelmes ember számára ez a tény elég, és semmiféle más dolog nem változtathatja meg, hogy Horthy egy náci, háborús bűnös geci volt. még akkor sem, ha a feleségéhez kedves volt, akkor sem, ha volt 3 zsidó puszipajtása, akkor sem, ha zsidó kisfiúkkal hancúrozott, akkor sem, ha Horthy egyszer azt mondta Hitlernek, hogy "a teremburáját", stb. stb. ezek a kerülő, erőltetett baromságaid nem alkalmasak arra, hogy cáfoljanak egy ilyen erős tényt. legalábbis értelmes embernél."
Ezen az alapon beosztottjai is ellenállhatott volna,mozdonyvezető,rendőr aki összeterelte őket stb-stb.

Másik probléma,hogy akkor miért engedték meg az újratemetését.Miért nem tüntettek?Miért nem állták el Európa nagy demokratái az utakat?Miért nem dolgoznak azon,hogy jeltelen sírba átrakják mint a többit?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.15. 06:37:03

@Sam Ace: "továbbra is az van, hogy Horthy halálba küldött 400 ezer zsidót. tisztességes, értelmes ember számára ez a tény elég, és semmiféle más dolog nem változtathatja meg, hogy Horthy egy náci, háborús bűnös geci volt. még akkor sem, ha a feleségéhez kedves volt, akkor sem, ha volt 3 zsidó puszipajtása, akkor sem, ha zsidó kisfiúkkal hancúrozott, akkor sem, ha Horthy egyszer azt mondta Hitlernek, hogy "a teremburáját", stb. stb. ezek a kerülő, erőltetett baromságaid nem alkalmasak arra, hogy cáfoljanak egy ilyen erős tényt. legalábbis értelmes embernél."

1) ezt nem cáfolja az, hogy az amerikaiak nem tettek vele kivételt. mert hát nem azt kell megmagyarázni, hogy miért nem tettek kivételt, azt kellene megmagyarázni, ha tettek volna. az sem, hogy a szovjetek nem indítottak ellene koncepciós pert, azt a belső politikai ellenfelek ellen indították. az sem, hogy miért nem tették el láb alól. azt is az olyan ellenségeknél alkalmazták, akik veszélyesek voltak. Horthynak nem volt hatalma, szellemileg nem volt befolyásos ember. szemben Trockijjal.

2) az sem, hogy a vonatvezető miért nem állt ellen, mert az egy másik ember, másik kérdés.

3) az újratemetés sem, ez egy olyan korban történt, amikor éppen a szovjeteket nagyon utálták, és fontosabb volt a szovjeteket utálni, a magyar kormánynak is, meg Nyugatnak is. náci veszély éppen nem volt. azt nem látták előre, hogy itt most micsoda nácizmus lesz.

btw. több német vezető sincs jeltelen sírban, mint Rudolf Hess, Ervin Rommel, stb. igazából, ha valakit nem ítéltek el, nem lőtték agyon a háborúban, akkor nem nagyon lehet kivitelezni, hogy de azért évtizedekkel később lőjék le, és temessék jeltelen sírba. tehát ez a per kérdése amire már adtam választ.

mondom, komoly szellemi sérült vagy, ha azt hiszed, hogy 400 ezer zsidó deportálását ilyen nyakatekert érvekkel lehet cáfolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.15. 06:49:55

@Sam Ace:

Erich Von Mansteinnke is van sírköve, pedig elítélt náci bűnös, csak nem halálra ítélték.

a zsidó barátról meg annyit, hogy ha Horthy egy vagy két zsidót hagyott elmenekülni Magyarországról, mert gazdagok voltak, és kapcsolatai voltak vele, akkor azok simán lehetnek személyesen hálásak neki, és ha éppen olyanok, hogy az nem érdekli őket, hogy a többi zsidóval mit tett, akkor olyanok. vannak ilyen emberek zsidók között is, mit akarsz te ezzel bizonyítani?! semmit nem lehet ebből kihozni, erőltetett, idióta marhaság részedről.

Szóra kész Szókratész 2019.02.16. 10:34:44

@math0: De alkalmazzuk, csak épen nem tudsz magyarul. Lemond arról, hogy a helyzetet a továbbiakban érdemileg befolyásolja, másra bízza a dolgok további alakulását. És ezt nem tette meg Horthy, hanem vállalt egy erősen korlátozott pozíciót, hogy a későbbiekben be tudjon avatkozni, így menekülhetett meg a 200 ezer budapesti zsidó, akiket TE a halálba küldtél volna, csak hogy menthesd a mocsok arcodat.

" És egyébként is volt hatalma. "

Semmilyen valós hatalma nem volt a német megszállást követő hónapokban. Úgy tarthatta meg korlátozott pozícióját, hogy kinevezte a németek által elvárt kormányt. A zsidók deportálásának leállítását, pedig tekintélyénél fogva tehette meg, egy olyan pillanatban (partraszállás), amely következtében erősen lecsökkent a lehetősége, hogy a németek fegyveres konfliktust vállaljanak a további deportálásokért. Ha akkor nem Horthy a kormányzó még 200 ezren meghalnak.Ezt azért nem vagy képes felfogni, mert nem ismered a magyar történelmet.

"Hazudsz, ezt nem tudod igazolni. Mármint, hogy a törökök elleni háború közül ez, és csak ez jelentett nagy pusztulást. Eleve idióta egy feltételezés."

Nemcsak ez jelentett pusztulást ,de ennek következtében néptelenedett el az alföld majdnem teljesen. Számos érintett település helytörténetében is megjelenik ezt a tény.Persze erről sem hallottál mert egy műveletlen buta segg vagy. Többek között azért okozott mérhetetlen katasztrófát az alföld népessége tekintetében, mert-ahogy a neve is mutatja 15 évig tartott, és bizony nemcsak a török, hanem a nyugati zsoldosok is fosztogattak ,erőszakoskodtak. A korábbi törökhöz kapcsolható harci cselekmények meg se közelítették ennek az időszaknak a pusztulását.Az egész török kor Habsburg-Oszmán relációjának alapvető elemeivel sem vagy tisztában Bizony, nem amőbázni, meg aludni kellett volna töri órán a mocsok kurva anyádat!

Az ellenállással kapcsolatban meg láthatóan azzal sem vagy tisztában, hogy Horthyt kihívta tárgyalni Hitler Klessheimbe, és csak akkor engedték vissza, amikor már a megszállás lezajlott, valamint több száz olyan embert letartóztatott a Gestapo az első 1-2 napon, akik az esetleges ellenállás megszervezésében részt vehettek volna .
'48-'49 kapcsán sem ismered rendesen a részleteket. A magyar kormány azért indította meg a tavaszai hadjáratot(úgy egy évvel március 15-e után), mert a Habsburgok az olmützi alkotmány keretében felmondták a korábban szentesített áprilisi törvényeket .

Olvass többet, írj kevesebbet..!;)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.16. 13:17:55

@Szóra kész Szókratész: nem alkalmazzuk, ha lemond, a lemondást soha nem tekintjük bűnnek. Idióta vagy. Elmebeteg. Ezért vagy náci.

Horthy a valóságban tette azt, hogy volt hatalma, de nem élt vele, és utólag mosta kezeit azzal a hazugsággal, hogy nem volt hatalma, pedig volt.

"Semmilyen valós hatalma nem volt a német megszállást követő hónapokban."

De volt. Hazudsz, idióta vagy, Elmebeteg vagy. Ezért vagy náci.

" A zsidók deportálásának leállítását, pedig tekintélyénél fogva tehette meg"

Látod, hogy volt hatalma. Pofán szartad magad. Hazudsz.

"egy olyan pillanatban (partraszállás), amely következtében erősen lecsökkent a lehetősége, hogy a németek fegyveres konfliktust vállaljanak a további deportálásokért."

Totálisan idiótaság tőled, ha azt hiszed, hogy a partraszállás determinálta Horthy Miklós lehetőségeit.

" Ha akkor nem Horthy a kormányzó még 200 ezren meghalnak."

Ez idióta hazugság. Nem igaz. Nem is tudod igazolni, értelmes ember a történelmi kérdésekben soha nem is jön ilyen "mi lett volna ha" állításokkal. Ilyenekkel csak az olyan elmebeteg idióták jönnek, mint te.

"ennek következtében néptelenedett el az alföld majdnem teljesen. "

Megint egy hasból hazugság, amit nem tudsz igazolni.

"Az ellenállással kapcsolatban meg láthatóan azzal sem vagy tisztában, hogy Horthyt kihívta tárgyalni Hitler Klessheimbe, és csak akkor engedték vissza, amikor már a megszállás lezajlott, valamint több száz olyan embert letartóztatott a Gestapo az első 1-2 napon, akik az esetleges ellenállás megszervezésében részt vehettek volna ."

Érdekes módon később eszébe jutott, hogy ellen is állhatna.

"'48-'49 kapcsán sem ismered rendesen a részleteket. A magyar kormány azért indította meg a tavaszai hadjáratot(úgy egy évvel március 15-e után), mert a Habsburgok az olmützi alkotmány keretében felmondták a korábban szentesített áprilisi törvényeket ."

És? Horthynak sokkal jobb oka lett volna. Mégse tette. Nincs érved.

Te egy idióta faszbarom vagy, olyan dolgokkal jössz, amik hazugságok, nem tudod igazolni őket, sok esetben tök nyilvánvaló, hogy nem is lehet igazolni őket. Továbbá olyan dolgokkal, am nem érv semmire. Például 48 49 esetében.

Olyan elmebeteg dolgokat hiszel, hogy lemondani egy tisztségről kézmosás, hogy ellenállni háborús bűn.

Te alap szinten elmebeteg vagy ezért vagy náci. Az IQ-d, a műveltséged a béka segge alatt van. Te selejt vagy. A magyar népesség legaljához tartozol.

És sorozatban, hasból hazudozol. Semmit nem tudsz igazolni, azt hiszed, hogy a hasból hazudozás érvelés. Nem az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.16. 13:43:13

@Szóra kész Szókratész:

Egy tisztességes ember vállaja a kihívást, a szar alak (=math0=Brendel Matyó) ezzel szemben gyáván elhúz a sunyiba, hagy meghalni százezreket, csak hogy menthesse a soha nem volt becsületét.

Szóra kész Szókratész 2019.02.20. 13:48:39

@math0: De bűn ,hogyha lemond, mert a maradással megmenthetett volna százezreket. Persze ezt egy hozzád hasonló felelőtlen náci féreg nem érti.
Horthy ezzel a tettével azt is vállalta, hogy a jövőben a hozzád hasolló szarházi kis senkik megpróbálják betámadni. ( Egyébként hányszor mondják a hétköznapi életben is, hogy "én a továbbiakban mosom kezeimet". Vagyis: nem kívánom a továbbiakban befolyásolni az adott ügy menetét, lemondok a dolgok további alakításának lehetőségéről.)

"Látod, hogy volt hatalma."

Te tudatlan barom. Miután partra szálltak a szövetségesek, megnőtt annyira a politikai mozgástere, hogy képes volt leállítani a budapesti deportálások megkezdését, de ehhez a helyén kellett maradnia március óta. Fel tudod ezt fogni, te agyhalott mutáns?

"Totálisan idiótaság tőled, ha azt hiszed, hogy a partraszállás determinálta Horthy Miklós lehetőségeit.2

Hát pedig rohadtul determinálta. Azzal, hogy a szövetségesek megjelentek a kontinens nyugati felén szárazföldi erőkkel, lehetett tudni, hogy máshol igyekeznek minimalizálni a fegyveres konfliktus esélyét a németek. Ez,és Horthy bátor közbeavatkozása menthette meg a budapesti zsidók jó részét.

"Érdekes módon később eszébe jutott, hogy ellen is állhatna"

Mivel későbbre alapvetően változott meg a katonai helyzet Európában.

"És? Horthynak sokkal jobb oka lett volna. Mégse tette. Nincs érved."

Már megint a történelmi tudásod súlyos hiányosságai buknak ki. Horthyt csak akkor engedték vissza az országba, amikorra már kész , lezárt helyzetet teremtettek. Listák alapján letartóztatták azokat a katonai , politikai vezetőket, akik az ellenállást egyáltalán megpróbálhatták volna megszervezni. Horthy pedig egy tipikus béna kacsa helyzetre volt kárhoztatva a partraszállásig.

Ostoba vagy és műveletlen. Ezt minden egyes kommenteddel bizonyítod. Tanácsom továbbra is az a számodra, olvass többet, írj kevesebbet ! ;)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.20. 19:57:54

@Szóra kész Szókratész:

"hogyha lemond, mert a maradással megmenthetett volna százezreket. "

Horthy a maradásával 400 ezer zsidót küldött a halálba. ez a valóság, ez a tény. egy hazudós, pszichopata, elmebeteg, Down-kóros selejt vagy. a magyar nép legalja. és pontosan ezért vagy náci.

Totálisan idiótaság tőled, ha azt hiszed, hogy a partraszállás determinálta Horthy Miklós lehetőségeit. Ebben a témában nem tudok tovább mit írni, mert csak az idiótaságot írod az idiótaság után. Te egy totálisan szétesett, zizi, elmebeteg fasz vagy.

Elég, ha csak azt nézzük, hogy te a partraszállást kapcsolod össze Horthyval, amikor a Normandiában partraszálló erők kurvára nem juthattak el Magyarországig. Ezzel szemben a szovjetek jutottak el Magyarországig, de róluk nem is beszélsz.

Mert egy totálisan zakkant, idióta, Down-kóros selejt vagy. Pontosan ilyen selejtes idióták a nácik, mint te. Beleértve Horthyt is.

Reménytelenül hülyék vagytok, csak a hülyeség ömlik belőletek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.20. 19:58:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerinted tisztességes ember elrendeli 400 ezer zsidó deportálását. Mert egy totálisan zakkant, idióta, Down-kóros selejt vagy. Pontosan ilyen selejtes idióták a nácik, mint te. Beleértve Horthyt is.

Reménytelenül hülyék vagytok, csak a hülyeség ömlik belőletek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.20. 20:00:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te a hatalomért cserébe a halálba küldesz 400 ezer zsidót. akárcsak Horthy. ugyanolyan patkány görény vagy, mint Horthy. ti vagytok a magyar selejt, a nép legalja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.20. 20:15:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Szóra kész Szókratész: Már mondtam azt a példát, hogy 1956-nak nem Kádár János volt a hőse, aki vállalta "azt a kihívást", hogy a szovjet hatalom mellett hány embert küldjön a halálba, hanem az a Nagy Imre, aki ellenállt, és kivégezték. Hasonlóan, a II. Világháborúnak nem a geci Horthy a hőse, aki vállalta azt a "Kihívást", hogy hány százezer embert küldjön a halálba, hanem például az a Raoul Wallenberg, aki megmentette őket, és odaveszett bele.

de ti, náci patkányok ti selejtesek vagytok, ti ezt nem fogjátok fel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.20. 20:22:16

@Szóra kész Szókratész: a deportálások leállításakor a szovjet front a Kárpátalja közelében már szinte elérte a magyar határt, gyakorlatilag pár száz kilométerre volt ténylegesen jelentős, magyar lakta területektől.

de szerinted Horthy a sok ezer kilométerre lévő partraszállástól kapott erőt.

te se leszel már idiótább, te elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.21. 07:00:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Szóra kész Szókratész:

nemcsak, hogy nincs igazatok, nemcsak félelmetes idiótaságokat írtok, de tökéletesen bemutattátok azt, hogy a Horthyt mosdató nácik micsoda erkölcsi véglények. Demonstráljátok, hogy a nácik elmebeteg, pszichopata patkányok, ti vagytok a magyar nép legalja, a selejt.

Szóra kész Szókratész 2019.02.27. 12:15:04

@math0: Nem ő küldte a halálba. Hogyha valóban ilyen szándékai lettek volna, vajon miért nem tette meg '44 márciusa előtt? Erre soha nem tudsz válaszolni.
Miért kellett csellel kicsalniuk Klessheimbe, és csak akkor engedni vissza az országba, amikor már lezajlott a megszállás, és a Gestapo által le lettek tartóztatva azok a katonai, politikai személyiségek, akik részt vehettek volna bármiféle ellenállás megszervezésében?
Azért maradt a helyén, mert bölcsen előre látta, hogy alakulhat úgy az európai katonai-politikai helyzet, hogy adott esetben tekintélyével képes lesz beavatkozni, és ezzel életeket menteni.

"Elég, ha csak azt nézzük, hogy te a partraszállást kapcsolod össze Horthyval, amikor a Normandiában partraszálló erők kurvára nem juthattak el Magyarországig."

Te buta segg! Aki kicsit is jártas a történelemben és stratégiában, pontosan tudja, hogy a D-day utáni helyzet komoly erőátcsoportosításokat igényelt a német haderőtől és jó eséllyel nem fognak keménykedni azért, hogy a budapesti zsidók is deportálva legyenek, kockáztatva ezzel egy itten ellenállási góc kialakulását. Ez, és a helyén maradt Horthy tekintélye kellett ahhoz, hogy budapesti zsidók zöme megmenekülhessen.

Szóra kész Szókratész 2019.02.27. 12:20:43

@math0: Nem tudták áttörni az Árpád-vonalat . Hónapokkal később léptek az ország területére délen Battonyánál..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.03. 21:07:04

@Szóra kész Szókratész: továbbra is csak azt mutatod meg, hogy a nácik micsoda eszement, agyirokkant selejtek

"Nem ő küldte a halálba."

Horthy szerinted nem küldött a halálba 400 ezer zsidót, pedig elrendelte a deportálásukat, és a kormányzósága alatt az ország államapparátusa ezt végre is hajtotta

Horthy szerinted megmentett zsidókat, pedig semmit nem tett, még a kurva anyádat se baszta meg ez ügyben. pedig kellett volna. seggbe.

egy elmebeteg barom vagy.

" Hogyha valóban ilyen szándékai lettek volna, vajon miért nem tette meg '44 márciusa előtt? Erre soha nem tudsz válaszolni."

Hitler se küldte a haláltáborokba a zsidókat 1941-ig, pedig igazán náci volt.

"Miért kellett csellel kicsalniuk Klessheimbe, és csak akkor engedni vissza az országba, amikor már lezajlott a megszállás, és a Gestapo által le lettek tartóztatva azok a katonai, politikai személyiségek, akik részt vehettek volna bármiféle ellenállás megszervezésében?"

Ez egy másik kérdés. A megszállásnál nyilván lehetett arra számítani, hogy Horthy, mint magyar kormányzó ellenállhat. Ez tök független attól, hogy Horthy egy antiszemita görény volt.

"Azért maradt a helyén, mert bölcsen előre látta, hogy alakulhat úgy az európai katonai-politikai helyzet, hogy adott esetben tekintélyével képes lesz beavatkozni, és ezzel életeket menteni."

Persze, Sztálin és Hitler is azért kellett, hogy hatalomba kerüljön, mert ha nem ők lettek volna, sokkal rosszabbak jöttek volna. Minden elmebeteg idióta hihet ilyeneket, és "védheti" ilyen sületlenségekkel a kedvenc kis görényállatját, de ezek nem tények, ilyenekkel nem lehet védeni egy háborús bűnöst. Ilyen baromságokkal csak elmebetegek jönnek. Eleve elmebeteg az, aki azt hiszi, hogy ilyeneket meg lehet jósolni.

"Te buta segg! Aki kicsit is jártas a történelemben és stratégiában, pontosan tudja, hogy a D-day utáni helyzet komoly erőátcsoportosításokat igényelt a német haderőtől és jó eséllyel nem fognak keménykedni azért, hogy a budapesti zsidók is deportálva legyenek, kockáztatva ezzel egy itten ellenállási góc kialakulását. Ez, és a helyén maradt Horthy tekintélye kellett ahhoz, hogy budapesti zsidók zöme megmenekülhessen."

Te idióta, faszfej állat! Magyarországon olyan csaták zajlottak, mint a debreceni, a budapesti és a balatoni. Komoly erőátcsoportosításokkal.

Tudatlan idióta fasz vagy.

Pontosan azért vagy náci, mert egy tudatlan agyilag zokni elmebeteg vagy, a magyar nép legaljából való. A selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.03.03. 21:15:25

@Szóra kész Szókratész: Horthy a deportálásokat 1944 július 6-án állította le.

hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_holokauszt_Magyarorsz%C3%A1gon#A_deport%C3%A1l%C3%A1s_le%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa

A szovjet csapatok Magyarországot 1944 augusztus 27-én érték el.

mult-kor.hu/20140923_70_eve_leptek_a_szovjetek_a_trianoni_magyarorszag_teruletere

Pontosan azért vagy náci, mert egy tudatlan agyilag zokni elmebeteg vagy, a magyar nép legaljából való. A selejt.
süti beállítások módosítása