Hogyan alázzuk meg minél jobban a nyugdíjasokat?
2019. szeptember 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Hogyan alázzuk meg minél jobban a nyugdíjasokat?

Kezdjük a hazugságokkal. Azt írja Orbán, hogy „2013-ban és  2014-ben csökkentettük a nyugdíjas háztartások rezsiköltségeit, és azóta is kitartunk a rezsicsökkentés mellett”.

lajosfd7f.jpg

Kép: OLKT.hu

Hát, Méltóságos Uram, ez elég nagy baj. Rezsicsökkentés nélkül már évek óta kevesebbet fizetnénk a villanyért meg a gázért, ha csak kis részét megkaptuk volna annak az árcsökkenésnek, ami a világpiacon bekövetkezett. Ezt nem én mondom, mert én csak egy buta jogász vagyok, de számos, a témához igazán értő közgazdász állítja.

Aztán meg még azt is írja a miniszterelnök bájos levelében, hogy „ha sikeres a gazdaság, akkor annak eredményéből részesülnie kell az idősebb nemzedéknek is!” Hát ez bíz’ jó lenne, ha így lenne! De akkor Méltóságos Uramék miért szüntették meg a nyugdíjak úgynevezett svájci indexálását? Miért csak az infláció mértékével növelték a nyugdíjakat és miért hagyták figyelmen kívül a gazdaság teljesítményét? Már ha az tényleg olyan pazar volt.

az_orban-kormany_hagyateka.jpg Kép: Korózs Lajos

A legelkeserítőbb mondat a levél végén található: „a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a magyar kormányra”. Hát ettől erősen tartunk mi is.

orbandelirium.jpg

Kép: HírHugo

Arról nem is ejtenék most szót, hogy ez a kilencezer forint sok vagy kevés. Van, akinek sok, van, akinek nem. Inkább arról, hogyan tudták kitalálni a legmegalázóbb módját annak, miként lehet megkapni ezeket a háromezer forintos címletű, gyönyörű, világoskék, vízjeles pazar rezsiutalványokat, amelyekhez még - a nagyobb rongyrázás kedvéért - egy fedlap is jár. Vajon mennyibe került ezeknek a gyönyörűségeknek a kinyomtatása?

rezsiutalvany.jpg

Most elmondom, milyen egyszerű hozzájutni eme nemes ajándékhoz. Én speciel kaptam egy SMS-t a telefonomra, hogy „csomag küldeményt” hoz a postás a mai napon 10 és 11 óra között. Micsoda mázli, gondoltam, ma éppen itthon leszek délelőtt. Mert, tetszik tudni Méltóságos Uram, azért, mert valaki nyugdíjas, nem feltétlenül üldögél egész nap otthon. Tudom, úgy illene, hogy vékony kicsi ősz haját szoros kontyba kötve a kandalló mellett ülve kötögessen otthon az öreg néne és izgatottan – de ne nagyon, mert még infarktust kap – lesse, mikor csönget a postás. Nos, a postás egyáltalán nem csönget, ellenben 12-kor újabb SMS érkezik, hogy a „csomagot” nem lehetett kézbesíteni.

oregasszony-gyerek-portal_hu.jpg Kép: Gyerek-portal.hu

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ellentétben Méltóságos Urammal, nagyon sok nyugdíjas nem digitális analfabéta, van neki okostelefonja, tud SMS-t írni és fogadni, sőt némelyikük még az internetet is képes a legkülönbözőbb célokra használni. Például arra, hogy a rettenetesen lecsökkentett rezsijét online fizesse be. Így ezek a szerencsétlenek a maguk utalványával legfeljebb kitörölhetnék, persze ha nem félnének, hogy a hologram megakad a fenekükben. Persze elfáradhatnának a szolgáltatóhoz is – adott esetben háromszor – hogy az ott összegyűlt sorstársaik elfásult tagjaival együtt várakozzanak a sorukra, hogy azt a nyomorult lecsökkentett rezsijüket a háromezer forintos utalvánnyal fizethessék be. Mert ugye készpénzt (és földet) vissza nem adunk, vagyis egy nyolcezer forintos gázszámlát csak kilencezerért tudnánk egyben befizetni.

De hol vagyunk még ettől! Ma a postán mintegy 50-60 embert számoltam meg, akik sorba álltak az utalványaikért. Mert, ugye, mint említettem, a postás nem hozta ki, csak egy értesítést hagyott. Vagyis be kellett menni a postára. És ha ez az átkozott, türelmetlen nyugdíjas nem várja ki az előtte sorban állókat, akkor mehet az Államkincstárhoz, különben sohasem jut el odáig, hogy végre a szolgáltatójánál állhasson újra sorba. 

sorbanallas-alfahir_hu.jpg

Kép: alfahir.hu

Kösz, Viktor, ezt jól kitaláltátok! Az már tényleg csak hab a tortán, hogy ezeket a csicsás utalványokat külföldre, meg a börtönökbe is kézbesítitek. Mert mind a külföldön élők, mind a börtönlakók bizonyára maguk fizetik be a számláikat.

Azt azonban el kell ismernem, két legyet ütöttetek egy csapással. Sokat fog lendíteni az egészségügy helyzetén, minél több nyugdíjas gutaütést kap ettől a megalázó tortúrától.

gutautes-borsonline.jpg

Kép: BorsOnline

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7115068388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2019.09.13. 18:19:12

@pametno:
“...amióta visszavonult nagyon mélyre süllyedt.”

Van benne valami. Azóta akár mondjuk te is megszólíthatod, ami önmagáért beszél...

morph on deer 2019.09.13. 18:21:21

@Frady Endre:
“nőügyekkel. :)))”

Hacsak úgy nem !:)

pametno 2019.09.13. 18:30:31

@morph on deer: Amíg aktív volt jó pár alkalommal "megszólítottam".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.13. 18:36:44

@nemecsekerno_007: Pedig mindenki csak olyan ,mint te:Fizessen más többet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.13. 18:40:26

@nemecsekerno_007: Ööö öccse!Máshol befektetik a jövőbe és megtérül rendesen és többre elég.Itt ezt nem lehetne?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.13. 18:51:16

@Kampfer: Bazz!Ti fideszbirkák olyan tehetségesek vagytok,de 2010 előtt mindegyikőtök éhen akart halni!

Sir Galahad 2019.09.13. 18:57:16

@apacapac: Természetesen nem gondoltam komolyan, hogy kérem az utalványt, nem vagyok rászoruló, pusztán szerettem volna felhívni a figyelmet az "ajándék lónak..." kezdetű mondás igazságára. Küldd el egy karitatív szervezetnek. Kösz!

Sir Galahad 2019.09.13. 19:01:06

@élhetetlen: Már nem először veszed magadnak a bátorságot ahhoz, hogy megpróbáld másoknak megszabni, válaszoljanak-e a hozzászólásodra. Nos, szeretnélek felvilágosítani, hogy ez nem így működik - nálam legalábbis nem. Ha reagálsz egy hozzászólásomra, akkor úgy gondolom, nekem is jogom van reagálni arra, amit te írtál. Ha nem szeretnéd, hogy válaszoljak, nagyon egyszerűen el tudod kerülni: eleve ne reagálj a hozzászólásomra. Nem gondolom, hogy jogod volna bárkinek megszabni, reagáljon-e a neki címzett hozzászólásodra. Tardtsd magad ehhez a továbbiakban is! Csá!

Sir Bates dö Hól 2019.09.13. 19:11:18

@MAXVAL bircaman közíró: Birca, ismerjük egymást, tudod, hogy nem szokásom kontextusból kiragadni mondatokat, szavakat;-)... a ez nem az árvízkárosult kubikos blogja, itt nem vagy VIP-s védett vad;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.09.13. 19:21:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez nekem is feltűnt;-)... (most a leírtak belső kohézióját, az időpontok, időtartamok más fizikai dimenzióba helyezését ne vegyük górcső alá, mert még véletlenül megszólít a kolléga;-))

nemecsekerno_007 2019.09.13. 19:27:37

@élhetetlen: “értelmesen megvitatni”? Ilyen emberekkel, mint te...

Inkább maszatoljuk ugyanazt a sz@rt amit kb. 50 éve?! Lehet értelmes kompromisszumokat kötni, de az ne a szokásos semmittevés kompromisszuma legyen. De ezt úgyse vagy képes felfogni, ezt már többször tapasztaltam...

nemecsekerno_007 2019.09.13. 19:30:07

@Fülig José: Mert a nyugdíjrendszer nem viszi a pénzt?!?! Annyi a különbség, hogy sokkal többet... Évi több mint 5000 Mrd-t.

Az meg, hogy 40 évig fizették nem igazán jelent sokat, mert a gazdasági rendszer amit ezalatt sikerült összehozni, az elég gyenge...

nemecsekerno_007 2019.09.13. 19:34:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Ööö öccse!Máshol befektetik a jövőbe"

Muhahahaha. Kis naív. Mi a jövőt kb. 40 éve csak feléljük. Most se a jövőbe fektetünk, hanem a jelenbe. És nem befektetünk hanem szinplán elköltjük. Ugyanis a nyugdíjrendszer inproduktív... Fektetnénk a jövőbe, csak azok meg kimennek külföldre miután kivettek a közösből és elérnek oda, hogy be is kéne valamit tenni... Szóval szép az elméleted, de pénzügyi realitás szépen feltűzi a cerkájára... illetve tűzné ha itt valóban demokrácia és piacgazdaság lenne...

Sir Bates dö Hól 2019.09.13. 19:35:50

@nemecsekerno_007: (azért a nyitottság nem csak a másik oldalról hiányzik mindig;-)... ami sajnálatos a te esetedben, hiszen azon kevesek közé tartozol a ner támogatói között, akik képesek lennének értelmes és konstruktív eszmecserét, vitát folytatni, argumentálni)

nemecsekerno_007 2019.09.13. 19:36:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na ez is az egyik k@rva nagy csúsztatásod...
Fizessen most már más is, illetve tisztázzuk, hogy ki mennyit fizet és mennyit veszi, esetleg mennyi vagyona van...

hoplita 2019.09.13. 19:49:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Bazzzzzz....10/10-es komment komám...)))))))))))

élhetetlen 2019.09.13. 20:12:40

@Sir Galahad: A “Légy szí, erre ne válaszolj!” szerintem egy udvarias kérés, nem pedig annak megszabása, hogy mit tehetsz, és nem a jogaid tiprása. És csak azért kértem, mert, mivel engem neveztél lustának, személyes példával illusztráltam, hogy nem csak a lustaság lehet az oka annak, ha valaki nem futkos hivatalokba. Írhattam volna általánosan is, így sikerült. Volt már ilyen egyszer, és valaki erre úgy reagált, hogy kommenteken keresztül kiabált utánam, hogy nyomorék, nyomorék, ezt akartam megelőzni, ezért kértem, hogy ERRE ne válaszolj. Így sem sikerült jobban, van ilyen. Akkor legyen a csá helyett üdvözlettel.

morph on deer 2019.09.13. 20:26:58

@nemecsekerno_007:
“És nem befektetünk hanem szinplán elköltjük. Ugyanis a nyugdíjrendszer inproduktív... ”

Csak tájékoztatásul: például a svéd nyugdíjalapba befizetett járulékod piaci alapú befektetésbe kerül, és hogy mibe, azt akár te is eldöntheted. Ha nem döntesz, akkor a nyugdíjintézet szakemberei állítanak össze egy portfoliót. Ezt bármikor ellenőrizheted, megváltoztathatod, vagy menedzselheted magad is, ha akarod.
Mindenesetre éves elszámolást kapsz, hogy éppen mennyivel gyarapodott az elmúlt évben, és összességében.
Nekem ott kb 30 évnyi lóvém gyűlt össze, és ez idő alatt átlag közel 10% per év növekedést produkált, beleértve két recessziót meg egy szép nagy IT-buborékot. Jó, nem egy Questor, de legalább megvan.

Magyarul: nem cseszik el, hogy majd csak lesz valahogy 10-20-30 év múlva.
Biztos mert hülye vikingek, és fogalmuk nincs az unorthodox gazdaságpolitikáról, azééér’...

morph on deer 2019.09.13. 20:28:42

@pametno:
... jó pár alkalommal "megszólítottam".

Az utolsó szó jogán?

Sir Galahad 2019.09.13. 20:30:09

@élhetetlen: Igen, valamelyest udvarias, bár korábban volt már olyan is, hogy kevésbé udvarias formulát használtál, amikor ezt akartad elérni - ezért gondoltam, jelzem, hogy nálam ez nem nyert.

A lustának nevezéshez - nézd csak vissza - tettem egy :) jelet, tehát nem sértegetni akartalak vele, csak arra utalni, hogy aki nagyon akarja, az bizony általában el tud intézni egy olyan ügyet, mint egy utalvány feladása.

Nekem nem szokásom senkinek utánakiabálni, még azokkal is igyekszem kulturált maradni, akik személyeskednek, gyalázkodnak. Nagyon ritkán szakad el nálam a cérna, ahhoz azért már elég trágárnak kell lenni...

Jobbulást!

morph on deer 2019.09.13. 20:30:57

@MAXVAL bircaman közíró:
“Jól ismerlek.”

Hála annak a magas istennek!
Akarom mondani: köszönöm viktor..!

Fülig José 2019.09.13. 20:33:59

@nemecsekerno_007: bazki nemvágod... nyuggerek befizették a stexet, nyilván elvárhatják a támogatást. a kisvasút meg stadion faszságnak semmi értelme, már azon kívül, hogy 3 stróman rongyosra lopja magát (birka nagy örömére, hogy építik a hazai tőkésosztályt). a nyugdíj JÁR, az (tönk szélén álló) elmaradott nyugaton az emberek a ledolgozott élet után pihenni meg élni akarnak, ehhez kell a támogatás. kivéve a tajparaszt fityeszt, akinek az az öröm, ha a disznyaúk mellet pusztulhat el, persze átkozva gyurcsányt, aki mindenről tehet...

élhetetlen 2019.09.13. 20:41:30

@nemecsekerno_007: Mikor fogod megérteni, (tudom, soha), hogy ehhez kell sok év átfutás. Volt egy kezdeményezés, a MANYUP. Pofán csapták. Te egyik napról a másikra váltanál, mert nem vagy képes átlátni, még azt sem, amit az előbb leírtam, nemhogy a folyamatot. Az az értelmes kompromisszum, hogy most vágunk, és akinek van pénze, azt kezeljük, akinek nincs, az dögöljön meg? És b@szd meg a kormányodat, amelyik az egészségbiztosítási pénztárak támogatását kivette a cafeteriából, és már szinte csak a sport belépőket támogatja.

élhetetlen 2019.09.13. 21:10:58

@Sir Galahad: “hogy aki nagyon akarja, az bizony általában el tud intézni egy olyan ügyet, mint egy utalvány feladása.“. Hogyne. Csak a legtöbb egyedül élő/egyedül álló mozgáskorlátozott a rendelkezésére álló ismerősöket, akik általában elfoglaltak, akkor kéri szivességre, kíséret, szállítás, ha már kénytelen orvoshoz menni. Nem ugráltaja őket egy utalvány ügyfélszolgálaton való kezeléséhez. “Nagyon ritkán szakad el nálam a cérna, ahhoz azért már elég trágárnak kell lenni...”. Hát, most elszakadt, biztosan nagyon trágár voltam. Jobbulás meg ilyen esetekben, és általában 65 fölött már nem szokott lenni, de azért kösz. Üdv!

élhetetlen 2019.09.13. 21:49:35

@Sir Galahad: Na, kezdjül újra. “pusztán szerettem volna felhívni a figyelmet az "ajándék lónak..." kezdetű mondás igazságára”. Nincs igazsága. Maradjunk a lónál, süket is, vak is, öreg is, (a fogán látszik), munkára már nem alkalmas, de etetni kell, törődni vele. Kell neked ilyen ajándék ló? Örülsz is neki? Meg is köszönöd szépen? (esetleg, ha gyerekpótlékként babusgatni akarod csak, de a ló nem erre való).

kávésdoboz 2019.09.13. 22:55:01

@MAXVAL bircaman közíró: Elébe menve a kérdéseknek: imádom Erdély hegyeit, hagyományait, a Felvidéket, és mélyen hiszem, hogy soha nem engedhetjük el ott élő magyar testvéreink kezét. Szigorúan, csak és kizárólag az általad felvetett logikán akkor hogyan is van a külhoni (nem itt adózók) szavazása? Beleszólni nem szabad, ha valaki nem itt él és nem itt adózik, de eldönteni igen?

chrisred 2019.09.14. 07:23:01

@Kampfer: Nem 2011-ben nyíltak meg az uniós munkaerőpiacok, csak az osztrák meg a német. Ami magyar szempontból fontos, de nem egyedüli. Az angol például 2004-től nyitott volt. A kiözönlés okai közé tartozik emellett a válság hatása is, és ahogy azt az aktuális kormányok kezelték Gyurcsánytól Bajnain keresztül Orbánig. A tízegynéhány évvel ezelőtti munkaerőpiaci helyzetet valóban erősen befolyásolta, hogy a Ratkó korosztály még aktív volt.

"Amit ugye nagyban támogatott a média, a kormányzat (még ez a szarházi index is), mert abban van a tuti. "

De hát pont arról (is) van szó, hogy értelmes ember az ilyen propagandát elengedi a füle mellett és a saját érdekeire gondol.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.14. 07:55:31

@kávésdoboz:

Kívülálló ne szavazzon. Aki magyar állampolgár, az NEM kívülálló, bárhol is éljen.

chrisred 2019.09.14. 10:17:59

@MAXVAL bircaman közíró: Akkor miért különböztetik meg a magyarország lakcímmel rendelkező állampolgárokat azoktól, akiknek nincsen.

chrisred 2019.09.14. 11:24:54

@MAXVAL bircaman közíró: Akkor akár technikai okokból az is indokolható, hogy egyáltalán ne vegyenek részt az országgyűlési választásokon.

morph on deer 2019.09.14. 13:04:01

@MAXVAL bircaman közíró:
“Technikái okokból.”

Ó igen!
Ugyanis az ipari méretű választási csalás kivitelezéséhez elengedhetetlen az a technika, amely biztosítja, hogy a határon túli magyarok levélszavazása teljesen ellenőrizetlen - és újabban, lásd boríték - ellenőrizhetetlen módon történhet, míg a külföldi munkavállalók csak gyakran több száz-, vagy ezer kilométer utazásra és utcahossznyi sorok végigállására kényszerülnek, ha élni akarnak UGYANAZZAL a jogukkal!

Igen, ez választási csalás-technikai kérdés.

nemecsekerno_007 2019.09.14. 16:30:05

@élhetetlen: Persze, hogy kell átfutás én se állítottam, hogy nem. Nem feltétlenül sokkterápiára gondolok amikor erről írok.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az hosszabb "átfutás" oltárán feláldozzuk a valódi reformokat, mert akkor ugyanott tartunk mint a manyup-nál.
A se változtatott semmit a finanszírozhatatlanságon, csak az időhúzásra játszott. 5-6 év múlva meg is lett az eredménye, megjelent a hiány az állami nyugdíjkasszában. Ez nem megoldás, meg a hasonló jellegűek sem azok. Legyen hosszabb átfutás, de ehhez kormányokon átívelő konszenzus kell. A külföldön dolgozók ügye lehetne az első lépés, mert egyrészt igazságtalan az itthoniakkal, másrészt nem akkora politikai kockázat.
1. pl.: a külföldön dolgozók nyugdíjasai 2022-től csak akkor kaphatnak nyugdíjat ha a családtagjuk v. a fogadó ország nyugdíjpénztára utal

... és ki lehetne dolgozni egy 10-20 éves stratégiát amivel kivezetjük vagy csökkentjük az állami nyudíj szerepét és átállunk egy biztosítás alapú rendszerre v. egy kombináltra...

nemecsekerno_007 2019.09.14. 16:34:53

@Fülig José: "bazki nemvágod... nyuggerek befizették a stexet, nyilván elvárhatják a támogatást.

Bazki, nem érted, hogy abból az akkori nyugdíjakat fizették?!?!?! Tök mindegy mit hazudtak akkor v. hazudnak most a politikusok ill. mi magunknak...
Bazki az ilyen demagóg sz@rzsákokat esküszöm le kéne csukni. Hülyítik az embereket azzal, hogy lehetne nyugat-európa nyugdíjuk, aztán csodálkozik mindenki, hogy mi a f@szér' 47%-os még mindig az adóék nálunk. Nem b@**d meg nem a kisvasút meg a stadionok miatt. Azok se kellenének, de lóf@sz pénz az éves nyugdíjkiadáshoz v. az EÜ-höz képest.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.14. 17:51:43

@morph on deer:

Szóval azt mondod, a leveles szavazás csalás, ezért általánossá kellene tenni? Ezt gondold át még egyszer...

élhetetlen 2019.09.14. 21:43:09

@nemecsekerno_007: Mese nincs, nem értjük egymást. “mert akkor ugyanott tartunk mint a manyup-nál.”. A MANYUP lehetett volna egy komoly reform. 40 év kell a nyugdíj jogosultsághoz. 20 év már leketyegett, még tíz év kellett volna, akkor 30 év alapján már a Manyupból kapott volna, és csak 10 év alapján az államiból, még tíz év, és kikopott volna az állami. “megjelent a hiány az állami nyugdíjkasszában”. Igen, de ez lett volna az ára, hogy az általad is fenntarthatatlan FEKI eltűnjön. Te hogyan képzeled? Fizessék az államit is, (mert, ha nem, akkor ott a hiány), és egy nyugdíj biztosítást is, és egyszer azt mondják, hogy mostantól nem kapsz semmit az államiból, hiába fizettél? Ez egy generáció megsarcolása. “és ki lehetne dolgozni egy 10-20 éves stratégiát amivel kivezetjük vagy csökkentjük az állami nyudíj szerepét “. Ezt magyarázom, már kidolgozták, 20 évig ketyegett, csak aztán pofán csapták. Nem értem, hogy ezt nem érted.
A külföldön dolgozók. Leírtam már többször, hol hosszabban, hol rövidebben, hogy miért kezelhetetlen az elképzelésed. Mennyi időre ment ki? Három hónapos idénymunkára? Vagy három hónapig nyaralt egy havernál? De a hat hónap, egy év, három év sem kezelhetőbb. A nyilvántartás, és a havi adat aktualizálás, (kiment három hónapra, visszajött, utaljuk a nyugdíjat, nem utaljuk), bejelentési kötelezettség, országos adatbázis létrehozása, karbantartása, stb. Ki fogja ellenőrizni, hogy ki mit csinál külföldön? Mert ugye azt nem gondolod komolyan, hogy majd negyven ország jelent Magyarországnak, hogy náluk adót fizet egy magyar, vagy fizet egy biztosításra, és azt majd letiltják, hogy ideküldjék. Ezt felejtsd el. Küldje haza a gyerek a szülei nyugdíjára eső összeget, a szülei negyven éves befizetését meg felejtsük el, mert szerinted így igazságos. Közben, ha kint akar maradni, fizesse a saját nyugdíjalapját is, bár akkor nem fogja majd terhelni a magyar nyugdíjkasszát később. Az agymeneted legalább olyan átgondolatlan, mint az az ötlet. hogy akinek gyereke vant, az kapjon magasabb nyugdíjat. Ott ugyanez van, Az apa pl. három hónaposan ott hagyta a gyerekét, másik házasság, valaki 11 évig keresett rá. nevelte, harmadik házasság, még tíz év. Kinek adjanak emelt nyugdíjat? Az apának? Ki méri fel? Mibe kerül? Próbáld meg átgondolni a dolgokat.

élhetetlen 2019.09.14. 22:00:41

@MAXVAL bircaman közíró: “Szóval azt mondod, a leveles szavazás csalás, ezért általánossá kellene tenni?”. Nem, meg kéne szüntetni. Regisztráljon akár interneten vagy azt még tehesse meg levélben is, aztán jöjjön ide, vagy a külképviseletre, akármilyen távolságról ő is, igazolja magát, és utána szavazhasson, úgy, mint a többi külföldön élő magyar, akinek ezt kell tennie. Már megint fordítva ülsz a lovon, vagy a szarva közt keresed a tőgyét, amelyik jobban tetszik.

chrisred 2019.09.15. 06:36:04

@MAXVAL bircaman közíró: Az akkori technikai feltételeket ne hasonlítsuk össze a mostanival. Jelenleg bárki szavazhatna onnan, ahol van, csak egy laptop kell hozzá.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.15. 07:44:56

@élhetetlen:

Egyetértek. Teljesen meg kellene szüntetni a leveles szavazást.

nemecsekerno_007 2019.09.15. 11:44:42

@élhetetlen: .... már csak azt a 20-30 évet kellett volna kibírni IMF hitellel, meg 51%-os adóékkel... Hurrá!

niemehrov 2019.09.15. 11:54:03

@MAXVAL bircaman közíró: szó nincs dührohamról. A rezsicsökkentés illiberális mítosz. Egyszerű szavazatvásárlásról van szó, te is tudod, de azért hazudsz amíg lehet és még tovább.

élhetetlen 2019.09.15. 12:16:47

@nemecsekerno_007: Persze, mert ha marad a MANYUP, akkor nem jöhetett volna egy fellendülés, amikor el lehet adni állampapírokat, nem lehetett volna visszafizetni az IMF kölcsönt, mert azt csak a Manyup pénzből lehetett, ugye. (nem). Nem vártuk ki a húsz évet, most nincs semmilyen megoldás, csak a te ötleted, hogy egy generáció fizessen duplán. Erre is hurrázhatsz. Egyébként elég mókás, hogy csak az IMF kölcsönt tekinted kölcsönnek, mintha az állampapírok értékét nem kéne visszafizetni, ráadásul azt sem tudjuk, kinek tartozunk, de ez jó, szerinted. Vagy a ráfizetéses letelepedési. Vagy a szuper kínai kölcsön, amit részben kifizetünk nekik, részben Mészárosnak munkadíjként, és majd visszafizetjük adóból. Na, mindegy, nem folytatom. A lényeg, hogy nincs IMF kölcsön.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.15. 12:49:14

@niemehrov:

Csökkent a rezsi, minden ballib tombolás ellenére, ez a tény.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.15. 12:50:51

@élhetetlen:

A MANYUP fenntarthattalan, értelmetlen intézmény volt. Csak pár nyugdíjcáűpának hozott milliárdokat.

niemehrov 2019.09.15. 13:08:18

@MAXVAL bircaman közíró: szóval most már csak a rezsicsökkentéshez ragaszkodsz, a szavatatvásárlást már beismered. Haladunk.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.15. 13:55:46

@niemehrov:

A szavazatvásárlás a modern demokrácia alapja.

élhetetlen 2019.09.15. 17:16:53

@MAXVAL bircaman közíró: “Csak pár nyugdíjcáűpának hozott milliárdokat.”. Tévedsz. A nagyok megették a kicsiket, csökkent a fajlagos fenntartási költség, és akik maradtak, szép hozamot kapnak. Jöjjenek a magán nyugdíjbiztosítók, mert az állami nyugdíj rendszer is fenntarthatatlan, ugye. Egyébként miből gondolod, hogy a magán nyugdíjbiztosítók nem a biztosítottakból akarnak megélni? Azok nem nyugdíjcápák, hanem jótékonysági intézmények?

Kampfer 2019.09.15. 17:33:50

@Fülig José: "hát kampókéz, szépen bemutatkoztál.
gyönyörűen hozod a félnótás, debil, naplopó fitymaszavazót."

Ha egy magadfajta agyamputált balliba faszparaszt így látja, akkor tudom, hogy jó úton járok! :-) Akkor lennék gondban, ha egy fajtádbéli vérfertőzött poloska valamiben is egyetértene velem. De így minden ok! :-)

"reggel óta véreset fröcsögve gyurcsányozol meg ballibázol, szókincsed mint egy ötödikesnek."

Olvasva a te retorikád, csak felröhögni tudok bármiféle szókincs emlegetése esetén. :-D Amennyire gondolkodni vagy képes, na annyira írni is!

"szerintem szánalmas vagy."

Szerintem pedig írni sem tudsz értelmesen és helyesen, te kis selejtes! :-D

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Bazz!Ti fideszbirkák olyan tehetségesek vagytok,de 2010 előtt mindegyikőtök éhen akart halni!"

Látom, most se értesz még semmit a valódi összefüggéseiben, kis agyhalott. De segítek, ne érezd magad a balliba sötétben magadra hagyva. Tudod, a 'fideszbirkák' (a.k.a. bérből és fizetésből élők) '10 előtt valóban eléggé szarba voltunk lökve a 36%-os (szuperbruttósított!!!) adózással már ÁTLAGBÉREN! Tudod, akkoriban a fajtádbéli ügyeskedők és a megélhetési cigányok élték világukat és/vagy szaporodtak, mint a baktériumok. Rád bízom a megítélését, hogy vajon a 27+1,5% szocadó vagy a 17+1,5% szocadó az előnyösebb, illetve a 36% szja vagy a 15% szja a kedvezőbb a munkáltató és a munkavállaló számára! Ezt az egyenletet oldd meg és akkor talán leesik valami nálad is, idióta! Ahogy annak a @hoplita: haverodnak is! Bár, vannak kétségeim... :-)

@chrisred: "Nem 2011-ben nyíltak meg az uniós munkaerőpiacok, csak az osztrák meg a német. Ami magyar szempontból fontos, de nem egyedüli."

Ami az adott munkavállalói szegmens kb. 70%-át jelentette. Tehát döntő a jelentősége!

"A kiözönlés okai közé tartozik emellett a válság hatása is, és ahogy azt az aktuális kormányok kezelték Gyurcsánytól Bajnain keresztül Orbánig."

A '11-es kiözönlés legfőbb okozója a dobrevné és a libatolvaj ámokfutása vezetett. '13 után tudott valamit változni érdemben a gazdaságpolitika. Azt simán elhiszem neked, hogy szerinted a kormány szarul csinálja. Sok kérdésben én is így látom. Amit nem hiszek el neked az az, hogy bármely ellenzéki (igen, balfasz és libsi vagy zöldpatkány) jobban csinálná! Lófaszt! Mindegyik sokkal balfaszabb, bénább és mindezen túl sajnos hungarofób is és hazug, korrupt szarhegy. Érdemes volna váltani a kormányt, de ezekkel...??? Semmiképp!

"A tízegynéhány évvel ezelőtti munkaerőpiaci helyzetet valóban erősen befolyásolta, hogy a Ratkó korosztály még aktív volt."

Igen. Ezt jól látod.

"De hát pont arról (is) van szó, hogy értelmes ember az ilyen propagandát elengedi a füle mellett és a saját érdekeire gondol."

Tehát akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 'zindex' a 'juronyúz' a 24 és hasonló balszemét 'híroldalak' is ugyanolyan szarházi propagandisták, mégis ők híresztelik magukról a függetlenség és tárgyilagosság mítoszát!? Tehát kapásból hazudoznak. Értem. Akkor ebben is egyetérthetünk. Mellesleg nagyon sok ember nézi és olvassa ezeket. Rengeteg balliba. :-)
Kamp.

chrisred 2019.09.16. 05:23:40

@Kampfer: "Amit nem hiszek el neked az az, hogy bármely ellenzéki (igen, balfasz és libsi vagy zöldpatkány) jobban csinálná!"

Ilyet soha nem állítottam, azt írtam, hogy narancsbolsi, balfasz és libsi vagy zöldpatkány egykutya. A hozzáadott teljesítményük a nullával egyenlő, ezt a tapasztalatot harminc év alatt le lehetett vonni. Kivéve, ha a saját pénztárcájukhoz kell valamit hozzáadni.

"Tehát akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 'zindex' a 'juronyúz' a 24 és hasonló balszemét 'híroldalak' is ugyanolyan szarházi propagandisták, mégis ők híresztelik magukról a függetlenség és tárgyilagosság mítoszát!?"

Annyiban nem, hogy ezek legalább nem az adófizetők pénzéből és az elvileg a minket képviselő közhatalom támogatásával működnek. Mivel a független média azt jelenti, hogy a hatalomtól független, jogosan híresztelik magukról.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.16. 05:29:36

@élhetetlen:

Ez legyen a belügyük. A lényeg: a lakosság 99 %-a nem manyupos már. A megmaradt 1 %-on meg hadd vitázzanak a cápák.

chrisred 2019.09.16. 05:53:51

@MAXVAL bircaman közíró: Mert a levélszavazásnak nem az az eredménye?

Kampfer 2019.09.16. 06:01:21

@chrisred: "A hozzáadott teljesítményük a nullával egyenlő, ezt a tapasztalatot harminc év alatt le lehetett vonni. Kivéve, ha a saját pénztárcájukhoz kell valamit hozzáadni."

Részben értek egyet, részben vitatom. Egyrészt ma nem bűn magyarnak lenni, nem bűn a magyar zászló, még az árpádsávos sem az. Nem hungarofób a retorika, ami általános volt libsik és balfaszok idején! A dobrevné patkány már minden volt életében, magyar sosem! A libatolvaj pedig egy nyámnyila fasz, kis szarházi, de azért a magyarságba az a rakás szar is bele tudott rúgni!
Továbbá a makroszámokat illetően ha már a tolvajékról beszélünk, akkor valamit qrvára nem értek. Egyik állítás szerint a gaz fidesz mindent ellop. Ok. A 'zunijós' pénzeket is qrvára ellopja. Ok. Akkor mi a tökömből jön össze a növekedés és ha nem tud hasznosulni a nagy 'zunijós' kényeztetés, akkor mitől működik a dolog??? Továbbá, ha a GDP kevesebb, mint egy százaléka a 'zunijós' támogatás, akkor mi a faszomból jön össze a közel 5%-os növekedés, amikor a ballibák másik állítása szerint gyakorlatilag a 'zunijós' pénzek okozzák a növekedést? Mi egyszer már egyetértettünk abban, hogy egy faszt, nem az okozza. A 'zunijós' pénzek a költségvetési egyensúly fenntartásában játszanak szerepet. Amit valahogy mégis jobban egyensúlyban tudnak tartani, mint a szarházi és hungarofób balfaszok és libsik vagy sötétzöldek. Nem is beszélve arról, hogy pl. az államadósság szerkezetét hogyan alakították át. Ha már mindegyik korrupt, tolvaj és retek, akkor inkább ezek a tolvajok dirigáljanak. És számomra van még egy pozitív tulajdonságuk is. Nevezetesen az, hogy elég durván és agresszíven ütik a libsiket és balfaszokat. Szerintem ugyan sokkal durvábban kellene, de legalább ennyire is tapossák őket. Én ezt pozitívumként értékelem.

"Annyiban nem, hogy ezek legalább nem az adófizetők pénzéből és az elvileg a minket képviselő közhatalom támogatásával működnek."

Anno a 'pártkelte' is szépen nyelte a közpénzt. Szerencsére az akkori 'atyaistenek' most épp sitten vagy vizsgálatiban rohadnak. Sajnos nem a lámpán, de már ez is előrelépés szerintem.

"Mivel a független média azt jelenti, hogy a hatalomtól független, jogosan híresztelik magukról."

Ezt már korábban is vitattam! SOHA, SEHOL egyik balfasz vagy libsi média sem értelmezte úgy a saját függetlenségét, hogy az a hatalomtól független! Az ő értelmezésükben az ő függetlenségük a tárgyilagosság és a kiegyensúlyozottság szempontjából értelmezhető. Hát egy lóf@szt! A krugemíliák, a pofátlan kis simonandrások, lampéágnesek, hontandrások, záveczek, rónaiegonok és hasonló kis hungarofób tetvek soha az életben nem voltak és nem is lesznek függetlenek! Szarházi kis pártkatonák, propagandista ballibák, vastagon ballib seggnyalók, nem mások! A hatalomtól függetlenek, ez igaz. De a hungarofób balliba retek oldaltól sosem voltak azok! Őket szolgálják ki hajnaltól napestig! Ezek a tények este hétkor... Szerintem.
Üdv: Kamp.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.16. 06:05:39

@chrisred:

A ballibek a ballib médiákat elnevezték függetlenennek, ennyi az egész.

Ha igaz lenne, hogy "független a kormányhatalomtól", akkor ezek szerint ők nem voltak függetlenek a ballib kormányzás alatt?

Az egész egy buta szómágia csak. Abból ered, hogy a liberálisok szerint vannak ők, s mindenki más meg "szalonképtelen".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.16. 17:20:33

@nemecsekerno_007: Ahhoz is buta vagy,hogy a válaszomat étsed!
Miféle vállalkozó vagy te?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.16. 17:22:59

@Kampfer: Azt értem ,hogy dögöljön meg munkvera.
De nekem ettől nem lett jobb,hogy most a vikiék lopnak!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.16. 17:27:13

@Kampfer: Mondom öccse!
Én nem vagyok irigy.
Szívesen kerestem kevesebbet vikiék első éveiben,hogy a kétszer annyit keresők többet kapjanak!

nemecsekerno_007 2019.09.16. 19:00:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A két utolsó szocialista zárvány a nyugdíjrendszer és az egészségügy.

Meg van egy csomó ember aki még nem gyógyult ki a szocializmusból és ezért nem lehet átalakítani ezeket a rendszereket.
Így marad az, hogy nem költenek rá túl sokat, aztán szegény ellátás lesz belőle. Aki meg normálisat akar az megy a magánba...

Neked is beragadt a szocializmus...

nemecsekerno_007 2019.09.16. 19:02:37

@Kampfer: Egymásnak ellentmondó dolgokat szajkóznak, nyílván egyik v. másik biztos nem lehet igaz. Legalább is ebben a téridő kontinuumban :D

De nem zavarja őket, jól elszórakoztatják a prolikat...

nemecsekerno_007 2019.09.16. 19:03:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Neked attól se lenne jobb ha egyszer a vikiél már nem lopnának...

nemecsekerno_007 2019.09.16. 19:10:15

@élhetetlen: MANYUP, Szent Grál...

"Fentiek alapján megállapítható, hogy a magánnyugdíjpénztári rendszer első 6 évében még hellyel-közzel a tervezett modell mentén működött, de 2002-es évtől gyakorlatilag teljesen elszakadt a tervezett körülményektől, messze terven felül növelve az államháztartás terheit (lásd 4. tábla)."

hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r

... és ez 6 év után...

de nyugodtan dédelgessétek még tovább. Ja és igen, egy generációt meg kéne szívatni ahhoz, hogy ki tudjuk lőni ezt a nyomorult felosztó-kiróvó rendszert amit vonszolunk magunkal a szocializmus óta...

Többféle ötletet össze lehet szedni, de csuklóból elutasítani minden olyat ami valódi változást hoz (meg persze fájdalmas) az elég kontraproduktív.
Az meg, hogy tovább fűrészelgessük a sz@rt úgy, hogy lényegi változás nem lesz, csak a semmittevés v. álmegoldások annak meg nincs értelme.

élhetetlen 2019.09.16. 21:11:48

@nemecsekerno_007: “de nyugodtan dédelgessétek még tovább”. Dédelgeti a fene. Én nem vagyok olyan hülye, hogy a veszett fejsze nyelével foglalkozzak, csak tényként közöltem, hogy egy lehetséges váltás felénél voltunk. Nem érted. A te ötleted meg csak annyi, hogy egy generáció fizessen magának biztosítást, fizessen az államnak, (hogy a szülei IS kapjanak nyugdíjat), és nevelje fel a következő generációt. Ez aztán produktív. Vagy az államnak ne fizessen (akkor ott a hiány), és akinek nincs gyereke, az dögöljön meg, nem érdemel nyugdíjat, mert amit 40 év alatt befizetett, abból az akkori nyugdíjakat fizették? Ez a másik kedvenc érved. Mert nem érted, hogy azért fizettek 40 évig a nyugdíjak kifizetésére, mert volt egy társadalmi megállapodás, hogy majd ők is kapnak. Persze, ezt egy nap alatt fel lehet rúgni, csak egy törvény kell, és ez a te erkölcsi értékrendedbe belefér. Hülyeséget beszélek, erkölcsi értékrend nálad?
Egyszerűen nem értelek. Téged az sem érdekel, hogy egy nyugdíjbiztosítás, az az, ami, a kötelező csak az volt, hogy elkezdjék az emberek. De a kötelező magánhoz képest a magán, az egészen más, szerinted. A költségek? Idővel tisztábbak lettek a viszonyok, a nagyok megették a kicsiket, és már szép hozamot produkálnak. Feleslegesen írok, mert úgy tűnik, semmi nem megy át. Hagyjuk az egészet! Ez már csak poén, “csak a semmittevés”, de milyen jó, ha a kormány lép, és létrehoz egy kuka holdingot. Nem kéne mást csinálniuk, csak a pénzt begyűjteni, semmi szemét szállítás, és erre sem képesek, harmadik éve kapom a sárga csekket, mert nem képesek befogadni a már előtte tíz éve működő csop. beszedésemet. Pedig sokba kerül a cég működése, informatikája. Ez nem zavar?

élhetetlen 2019.09.16. 22:28:37

@nemecsekerno_007: “Neked is beragadt a szocializmus...”. Neked meg az agyad. “Aki meg normálisat akar az megy a magánba...”. Tudod miről beszélsz? Vagy beletartozol abba a körbe, aki ingyen kap VIP ellátást? Mert az árak, (belgyógyászat, tehát nem is rákkezelés),
Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
Belgyógyászati kontroll vizsgálat, konzílium 25 000 Ft
Belgyógyászati receptírás 12 000 Ft
Belgyógyászati másodvélemény 45 000 Ft
Szabad szemmel látható véres széklet kivizsgálása 200 000 – 250 000 Ft
Más területek:
Garatmandula eltávolítás 275 000 Ft
Csípőprotézis műtét, cement nélküli protézissel 1 690 000 Ft
Térdprotézis műtét, PFC Sigma költsége patella nélkül 1 590 000 Ft
Gerincsérv műtét 610 000 Ft
Longo műtét (aranyér) 195 000 Ft
Egy éj egy kétágyasban 40 eft.
Nem érdekel, hogy te ki tudod-e fizetni ezt, vagy azt a biztosítási díjat, amiért ezt megkapod, de hogy az emberek tőbb, mint háromnegyede nem, az biztos. Úgyhogy hess!

élhetetlen 2019.09.16. 22:46:55

@Kampfer: “Akkor mi a tökömből jön össze a növekedés”. Nem akarok belebeszélni, mert látom, szakértő vagy, csak kérdezek. A kínai vasútberuházás, nem löki a GDP-t? A városok világításának korszerűsitese sem (Elios)? Az Orbánnak átépített Karmelita kolostor, Matolcsy doktori iskolája mind építkezés, ami löki a GDP-t. A stadionokról ne is beszéljünk, az építkezés az építkezés, a fenntartást meg fizetjük adóból. Vagy te is úgy gondolod, hogy az csak egyszeri beruházás, mint valaki régen írta? Hogy haszna van-e? Nem számít!

élhetetlen 2019.09.16. 23:02:36

@MAXVAL bircaman közíró: “A lényeg: a lakosság 99 %-a nem manyupos már”. Csak ne felejtsd el, hogy ez miért van így. Belengették, hogy, aki 10, 20 évig fizetett az államiba, ha nem lép vissza, akkor az után a befizetés után semmit nem kap. Ezért léptek tömegesen vissza. De szerinted egy kormánynak joga van az állampolgárok képébe hazudni, nincs ezzel semmi baj. Szerinted ez a demokrácia, gondolom, így kell működnie. És újra a kérdés: Egyébként miből gondolod, hogy a magán nyugdíjbiztosítók nem a biztosítottakból akarnak megélni? Azok nem nyugdíjcápák, hanem jótékonysági intézmények? Nem mondom, hogy gondolkodj, mert te csak kinyilatkoztatni vagy képes.

élhetetlen 2019.09.16. 23:16:00

@Kampfer: “Ha egy magadfajta agyamputált balliba faszparaszt így látja, akkor tudom, hogy jó úton járok! :-)”. Ez jó! A kocsma hasonlat. Alapból úgy szól, hogy ha többen azt mondják, hogy részeg vagy, és menj haza, akkor hazamész. Te úgy vagy vele, hogy úgy döntesz, seggrészegen, hogy csak te vagy józan a kocsmában, az összes józan az részeg, menjenek ők haza, és az ivócimboráid szintén részegen megerősítik, hogy te vagy józan. Az érvelésed kb. ennyi.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 04:42:54

@élhetetlen:

A kormány feladata a vezetés. A manyup rendszer fenntarthatatlan és értelmetlen volt, meg kellett semmisíteni. Sokszor a kormányzat nem cselekedhet nyíltan, taktikázni kell.

A manyup ne éljen meg sehogy, semmi szükség rá. Kb. mintha alakulnának buszközvetítők, s tv. lenne, hogy csak rajtuk keresztül lehet tömegközlekedésen utazni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 04:45:32

@nemecsekerno_007:

Mielőtt a manyup ballib tabu lett, nem máshol, hanem a szent ÉS-ben voltak cikkek a rendszer fenntarthatatlanságról. 2007-2009 között. Már az archívumból is kivették ezeket.

chrisred 2019.09.17. 05:21:07

@Kampfer: "Egyrészt ma nem bűn magyarnak lenni, nem bűn a magyar zászló, még az árpádsávos sem az."

Ma ugyanúgy bűn magyarnak lenni és ellentétes nézeteket vallani, mint kormány, mint a ballibek idején.

"Anno a 'pártkelte' is szépen nyelte a közpénzt. Szerencsére az akkori 'atyaistenek' most épp sitten vagy vizsgálatiban rohadnak. Sajnos nem a lámpán, de már ez is előrelépés szerintem."

Nem vitás, de ez ugyanaz az állítás, mint az enyém. Tök ugyanazok.

"Ezt már korábban is vitattam! SOHA, SEHOL egyik balfasz vagy libsi média sem értelmezte úgy a saját függetlenségét, hogy az a hatalomtól független!"

Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ők mit vallanak, én a sajtószabadságból mint polgári szabadságjognak a magyar politikai közélettől független, általános értelmezéséből indulok ki.

chrisred 2019.09.17. 05:26:35

@MAXVAL bircaman közíró: "Ha igaz lenne, hogy "független a kormányhatalomtól", akkor ezek szerint ők nem voltak függetlenek a ballib kormányzás alatt?"

Nyilvánvalóan nem, bár akkoriban a 70-30-as elosztásban az ellenzéki sajtónak is csurrant-cseppent. Akkoriban a kormányzati szervezeteknek az összes országos napilapra volt előfizetésük, a Magyar Nemzetre is.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 05:29:30

@chrisred:

A 90-es években inkább 95:5 volt az eloszlás a ballibek és az ellenzékük közt.

I. Orbán alatt ez nagyjából 90:10-re javult. A 70:30 már a Gyurcsány-korszak, ide csak a Fidesz tudatos médiafejlesztése vezetett el.

Most vagyunk 50:50 aránynál, ami még mindig erős ballib túlsúly, hiszen nem ekkora a népszerűségük.

chrisred 2019.09.17. 05:30:52

@MAXVAL bircaman közíró: A 70-30 nem médiaarány, hanem a Puch-Simicska paktum.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 05:31:49

@chrisred:

Saját élmény 2000-ból: egyedül a MOL-benzinkúton volt Magyar Nemzet, a multi benzinkutakon nem árulták. Amikor ezt mondtam egy ballib ismerősnek, azt mondta "a piac döntése".

Viszont az akkor kormánypárti CBA-ban simán volt minden ballib sajtótermék.

chrisred 2019.09.17. 05:38:11

@MAXVAL bircaman közíró: Ennek semmi jelentősége, ezek magáncégek, a CBA ráadásul franchise rendszerben működik, nem központilag döntik el, milyen napilapot áruljon.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 05:50:28

@chrisred:

Ezért kell az állam kiegyenlítő szerepe. Orbán ezt érte el, nagyobb médiapluralizmust.

chrisred 2019.09.17. 06:03:39

@MAXVAL bircaman közíró: Szükségtelen, erről tényleg a piac dönt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.17. 06:07:09

@chrisred:

A liberalizmus szerint. A nép mást akar viszont.

Kampfer 2019.09.17. 06:39:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "De nekem ettől nem lett jobb,hogy most a vikiék lopnak!"

Ettől nem is kell, hogy jobb legyen. Ha a keresetedből kevesebbet adózol te is és a munkáltatód is, attól LEHET jobb neked is!

"Azt értem ,hogy dögöljön meg munkvera."

Akkor ebben egyetértünk.

"Én nem vagyok irigy.
Szívesen kerestem kevesebbet vikiék első éveiben,hogy a kétszer annyit keresők többet kapjanak!"

Helyes. Akkor jó eséllyel úgy kerestél, hogy adójóváírást kaptál korábban. Vagyis mások adójának kontójára kaptál engedményt. Ezt hívják aránytalan adórendszernek. A jelenlegi a mértékét tekintve arányos és egyenlő. Ezen magasabb bérezésű munkával, jobb kialkudott bérrel tudsz segíteni, ezt törvény sem tiltja, sőt rögzíti ennek lehetőségét. Szívből remélem, hogy mostanra ez neked is sikerült!

@nemecsekerno_007: "Egymásnak ellentmondó dolgokat szajkóznak, nyílván egyik v. másik biztos nem lehet igaz. Legalább is ebben a téridő kontinuumban :D"

Van példa ilyenre bőven. Némelyik mintha most zuhant volna át a kvantumtükrön át egy alternatív rózsaszín libsi világból...! ;-)

@élhetetlen: "Nem akarok belebeszélni, mert látom, szakértő vagy, csak kérdezek."

Hát kérdezz!

"A kínai vasútberuházás, nem löki a GDP-t? A városok világításának korszerűsitese sem (Elios)?"

De igen. Ezek (is) növelik a GDP mértékét. Mivel munkabérkifizetés, adótartalom és anyagfelhasználás, valamint kapcsolt szolgáltatások is társulnak hozzá, melyek további adóbevételt jelentenek.

"Az Orbánnak átépített Karmelita kolostor, Matolcsy doktori iskolája mind építkezés, ami löki a GDP-t."

Ezek (is) emelik a GDP-t. Sőt, még a Mészáros kukoricakeményítő üzemének építése, sőt annak működése is növeli a GDP-t. Foglalkoztatást is generál, előállított értéket is termel és a megépítése is ugyanezt jelenti. Az általad említettek presztízsberuházások, értéket növelnek. Ha már nem a 'zorbán' lesz a miniszterelnök, a kolostor akkor is állni fog, a Vár akkor is megújulva fog állni a várhegyen és akkor sem a háború óta lerohadt állapotában kell majd látni a külsejét. Ez pénzbe került, ingyen nem adják. Ebben mi a meglepő? Őszintén szólva qrvára nem zavar, hogy ott fönt van a miniszterelnök irodája és nem az Országházban.

"A stadionokról ne is beszéljünk, az építkezés az építkezés, a fenntartást meg fizetjük adóból."

Na, ezt látod jól, ez szerintem is el van baszva. Ahol nem tartható fönn az adott intézmény akár lakosságszám, akár az adott tevékenység életképtelensége miatt, ott nincs értelme ilyen fejlesztéseknek. Ez elbaszott történet.

"Vagy te is úgy gondolod, hogy az csak egyszeri beruházás, mint valaki régen írta? Hogy haszna van-e? Nem számít!"

Nem, nem így gondolom. Elbaszott beruházásnak gondolom.

@chrisred: "Ma ugyanúgy bűn magyarnak lenni és ellentétes nézeteket vallani, mint kormány, mint a ballibek idején."

Ez egy közönséges büdös nagy hazugság a részedről! Amit egy tordaibence, egy gulyásmárton, egy szélütöttbernadett, amit random momentumos büdös patkány művel, az qrvára bőven több, mint ellenzékiség és ellentétes nézetek képviselete! Értem én, hogy ezt nem látod, de ez nem az én problémám! Ezek a lények közönséges hungarofób mocskos patkányok, sajnos nagyon kesztyűs kézzel és türelemmel bánik velük a rendszer. Csak, hogy értsd: ezer éve az ilyeneket kutyák elé vetették, ötszáz éve kerékbe törték, kétszáz éve simán felakasztották, hetven éve legéppuskázták, hatvanhárom éve szintén akasztották. Ma a 'zátévében' sztárolgatja őket a krugemília és a simonandrás nevezetű hasonló kis patkányok.

"Nem vitás, de ez ugyanaz az állítás, mint az enyém. Tök ugyanazok."

Tehát akkor a 'pártkelte' akkori kis kegyeltjei nyugodtan fogják is be a pofájukat, hiszen épp ugyanazt az előnyt élvezték ki hosszú évekig, igaz? Ok. Egyetértünk.

"Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ők mit vallanak, én a sajtószabadságból mint polgári szabadságjognak a magyar politikai közélettől független, általános értelmezéséből indulok ki."

Amit ők állítanak magukról és a függetlenségükről, azok a tények. Amiről te beszélsz, az az ideális állapot. Olyan, mint az ideális tranzisztor. Le van írva, milyennek kell lennie, hogyan kell működnie, de a mondat úgy végződik: 'nem létezik'. Helyettesítő paraméterekkel modellezhető, hogy hogyan közelíti a valós eszköz működése, de az írott ideális nem létezik. Hivatkozni is puszta naivitás rá! A független fogalma olyan, mint a kiegyensúlyozottság fogalma. Aminek emberhez köze van, az nem lehet sem kiegyensúlyozott, sem független. Aki ezeket állítja magáról, az egy hazug patkány! Az egyensúly és függetlenség fogalmát a fizika és a ismeri és értelmezi, de ami emberi, az nem lesz sosem független, sem kiegyensúlyozott! Éppen annyira az most is, mint a ballibák idején volt. Ha most nekik fáj a történet, akkor fájjon csak, nem zavar. Épp eleget fájt nekünk is miattuk! Szerintem...
Kamp.

nemecsekerno_007 2019.09.17. 10:21:21

@élhetetlen: "A te ötleted meg csak annyi, hogy egy generáció fizessen magának biztosítást, fizessen az államnak, (hogy a szülei IS kapjanak nyugdíjat), és nevelje fel a következő generációt."

Hát írd le ha van jobb ötleted! Persze olyan ami ugyanazt a pénzügyi és finanszírozhatósági eredményt éri el mint az enyém.
Tartthat 20 évig is...

Ragozhatod még ugyanazt a problémát évekig, akkor sem fog megoldódni.
Sajnos fájdalmas reformokra lenne szükség és ezalatt csak annyit tudunk tenni, hogy a finanszírozhatóság keretein belül csökkentjük ezeket. Kb. ennyi. Az, hogy ezt nem lehet megtárgyalni a társadalommal az egy másik kérdés.

A manyup egy álmegoldás volt, kb. arra jó, hogy megnyugtassuk magunkat...

nemecsekerno_007 2019.09.17. 10:22:35

@élhetetlen: El ne sírd magad. Most ugyanezt fizeted csak másoknak...

nemecsekerno_007 2019.09.17. 10:23:41

@MAXVAL bircaman közíró: Nem mondod :)))) Jó lenne valahogy előkeresni :)))

Esküszöm benézek a könyvtárba, elméletileg meg kell, hogy legyen...

nemecsekerno_007 2019.09.17. 10:27:45

@Kampfer: +1 és az istennek nem akarják érteni :)))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.17. 20:23:37

@Kampfer: Figyelj öccse!
Akkor a legigazságosabb az lenne,ha mindenki 10 ezer ft adót fizetne.
A kétszázezret kereső is meg az egymilliót kereső is.

@nemecsekerno_007: Haver! A te istened a legnagyobb kommunista!
Ne nekem magyarázd!

nemecsekerno_007 2019.09.17. 20:59:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát persze. Legalább akkora mint Dobrev Klárika...

Ja nem, ő született demokrata... Ja, nem! Muhahahahahah!!!!

Nézd akkor ők halmozták spontán a tőkét, most meg ezek... Ilyen ez....

chrisred 2019.09.18. 05:22:21

@MAXVAL bircaman közíró: A liberalizmus csak lehetőséget ad arra, hogy mindenki felkínálja az árut, a piacon a nép vásárol.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.18. 05:33:07

@chrisred:

Nem egyenlőek a feltételek, azaz eleve nincs valódi verseny.
De ha lenne is valódi verseny, valaki nyer rajta, s megint megszűnik a valódi verseny onnantól.
A nép meg csak abból tud választani, ami van.

chrisred 2019.09.18. 05:43:39

@Kampfer: "Ez egy közönséges büdös nagy hazugság a részedről! Amit egy tordaibence, egy gulyásmárton, egy szélütöttbernadett, amit random momentumos büdös patkány művel, az qrvára bőven több, mint ellenzékiség és ellentétes nézetek képviselete! "

Igen, nagyjából erre gondoltam. Ha valaki a kormánnyal ellentétes nézeteket vall (most mindegy, milyen szinten, Tordaiék nyilvánvalóan nem nyújtanak színvonalasabb politikai teljesítményt, mint Németh Szilárd, Kósa vagy Kövér), akkor rögtön magyarellenesnek kiáltják ki, pedig ők ugyanolyan magyar polgárokat képviselnek, mint amilyen te vagy.

"Tehát akkor a 'pártkelte' akkori kis kegyeltjei nyugodtan fogják is be a pofájukat, hiszen épp ugyanazt az előnyt élvezték ki hosszú évekig, igaz? Ok. Egyetértünk."

Igen, mondjuk Gyárfásnak nem is nagyon van kedve mostanában ugrálni. :)

"Amit ők állítanak magukról és a függetlenségükről, azok a tények."

Szóval az tény, amivel a ballib médiatermékek magukat reklámozzák?

"A független fogalma olyan, mint a kiegyensúlyozottság fogalma."

Tévedés, a kiegyensúlyozottságnak semmi köze nincs a függetlenséghez. A kiegyensúlyozottság semlegességet jelent, míg a függetlenség csak azt határozza meg, hogy valamitől függ vagy nem függ. A polgári társadalmakban a szabadságjogok tartalma az államnak, a közhatalomnak való alávetettségtől való mentesség garanciái. A sajtószabadságnak a véleménynyilvánítás szabadsága az anyajoga, tehát teljesen értelmetlen lenne a médiát arra alapozni, hogy magánvéleményt nem közvetíthet. Tehát a független média csak annyit jelent, hogy a közhatalom nem befolyásolhatja. Ettől teljesen különbözik, ha egy médiaorgánum önként olyan platformra helyezkedik, hogy semleges, kiegyensúlyozott lesz, vagy legalábbis ilyennek állítja be magát. Ez akár a közmédia is lehet, mint a BBC.

chrisred 2019.09.18. 05:47:32

@MAXVAL bircaman közíró: Hát igen, ez így van. Ha mindenki rajtvonalhoz állhat, az még nem biztosítja, hogy minden induló holtversenyes első helyezett lesz. Ez csak a közélet mesterséges befolyásolásával érhető el, Mint amikor arra törekedtek, hogy a rádióban ugyanannyit lehessen hallgatni Szokolay Sándort, mint Beethovent.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.18. 05:59:10

@chrisred:

Azaz semmi értelme arról beszélni, hogy jó szervező elv a nemlétező "szabad piac". Valójában csak mikroszinten van értelme: az egyik étterem szar, a mellette lévő jó, s választasz.

chrisred 2019.09.18. 06:02:27

@MAXVAL bircaman közíró: Nem írtam, hogy jó vagy nem jó. A közösségi élet természetes része. Az evolúcióról sem lehet kijelenteni, hogy objektíve jó dolog, természetes folyamat.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.09.18. 06:16:11

@chrisred:

Csak a liberalizmus erre akarja alapozni a világot.

Kampfer 2019.09.18. 06:21:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Figyelj öccse!"

Hm... Esetleg 'cigány-e vagyol'...? A retorikád ezt sejteti.

"Akkor a legigazságosabb az lenne,ha mindenki 10 ezer ft adót fizetne.
A kétszázezret kereső is meg az egymilliót kereső is."

Sajnos ismét sikerült hülyeséget írnod. Amiről te firkálsz, azt akár tagdíjnak is lehetne nevezni. De itt nem erről van szó. Arányos adózásról van szó, ahol ARÁNYÁBAN mindenki ugyanakkora terhet visel. Tehát hülyeség a ballibák érvelése, miszerint a többet kereső kevesebbet adózik, hiszen arányaiban ugyanannyit, míg nominálisan jóval többet fizet a közösbe. Ez mindenki számára világos, aki az elemi matematikával tisztában van és agya is van fölfogni. Korábban a ballibák idején az volt a helyzet, hogy a keveset keresők ARÁNYAIBAN is kevesebbet fizettek be, nem csak nominálisan, míg egy adott szint alatt mentesültek is a közterhek ilyen formája alól. Ennek vetett véget az egykulcsos rendszer. SZERENCSÉRE!

@chrisred: "Igen, nagyjából erre gondoltam. Ha valaki a kormánnyal ellentétes nézeteket vall (most mindegy, milyen szinten, Tordaiék nyilvánvalóan nem nyújtanak színvonalasabb politikai teljesítményt, mint Németh Szilárd, Kósa vagy Kövér), akkor rögtön magyarellenesnek kiáltják ki, pedig ők ugyanolyan magyar polgárokat képviselnek, mint amilyen te vagy."

Nem érted! Ebben pedig én voltam biztos. Tehát, ezek a büdös patkányok nem a kormánnyal vallanak ellentétes nézeteket, hanem a cselekedeteik irányulnak a magyarság érdekei ellen! Ez világosan látható a migrációs politikájukban, a nemzetpolitikájukban, a családpolitikájukban és a külpolitikai céljaikban. Vagyis egy dobrevné csótányferencet leginkább a szándékai és a politikai céljai miatt kellene lámpára húzni, bár őt akár a múltja miatt is lehetne. A csótányné dobrevet a politikai céljai és a magyarság ellen elkövetett eddigi politikai tevékenysége miatt lehetne simán kutyák elé vetni. Nem a kormánnyal ellentétes nézeteik miatt! Ezt kell megértsd! Nem az a gáz, ha nem ért egyet a kormánnyal. Az a gáz, ha a nemzet ellen politizál, ha a családok ellen politizál és ha a független magyar külpolitikai és gazdasági célok ellen politizál. Ezek ezt teszik, mi több, még támogatják is az ország ellen politizáló külső erőket és sajnos nagyon olcsón ússzák meg!

"Igen, mondjuk Gyárfásnak nem is nagyon van kedve mostanában ugrálni. :)"

Valóban. Ahogy a portiknak és a vizónak sem. Amíg a maszopot etették, finanszírozták, félistenek voltak. Nagyon jól tudták, hogy nekik meszeltek, ha megy a maszop. Ehhez képest ők is nagyon olcsón megúszták. Voltak idők, mikor még a családjukat is velük együtt tüntették volna el!

"Szóval az tény, amivel a ballib médiatermékek magukat reklámozzák?"

Nem. Itt valóban pontatlanul fogalmaztam. Az a tény, hogy ők a függetlenségüket nem a hatalomtól való függetlenségükként értelmezik, hanem politikai értelemben véve tekintik magukat függetlennek. EZ a tény, hogy ők ezt vallják magukról. Nos, hazudoznak! Nem függetlenek!

"Tévedés, a kiegyensúlyozottságnak semmi köze nincs a függetlenséghez."

Ez viszont hülyeség. Ostobaságot írsz. Kiegyensúlyozottságot elvárni egy 'nem független' szervezettől naivitás, de inkább hülyeség, ostobaság. NINCS kiegyensúlyozottság, nem létezik. A 'szíenen' és a nagy 'bíbíszí' sem kiegyensúlyozott, ahogy az a rakás szar 'zdf' sem az! Hogy 'ajrópában' szénnéajnározott és 'trendi' politikusok véleménye szerint ezek minták és persze függetlenek, az egy dolog. Hazudozni, vakítani és terelni ők is tudnak, ettől még hazugság, amit állítanak.

"A kiegyensúlyozottság semlegességet jelent, míg a függetlenség csak azt határozza meg, hogy valamitől függ vagy nem függ."

Mondatod első részében van a lényeg. Semlegességet egyikről sem lehet elmondani. És épp azért, mert nem függetlenek! Így kapcsolódik a kettő össze, ezért lehet nagyjából ugyanannak tekinteni. De az én szövegemben az 'ugyanaz' egyébként azt jelentette, hogy a két fogalom ugyanúgy egy nemlétező állapotot jelent, aminek csak az ideális állapota le van írva, hivatkoznak rá, de nem létezik. Így próbáld érteni!

"A polgári társadalmakban a szabadságjogok tartalma az államnak, a közhatalomnak való alávetettségtől való mentesség garanciái."

Utópia! Baromság. Az elméleted és a definíciód helyes. De nem létezik. Van pénzügyi függés, van háttérben megbúvó összefonódás és függés, de szemmel látható függés talán nincs.

"A sajtószabadságnak a véleménynyilvánítás szabadsága az anyajoga, tehát teljesen értelmetlen lenne a médiát arra alapozni, hogy magánvéleményt nem közvetíthet."

Ebben az esetben a színtiszta náci véleménynek is éppen annyi joga van, mint a genderbaromságoknak. És tudjuk, hogy ez nem igaz.

"Tehát a független média csak annyit jelent, hogy a közhatalom nem befolyásolhatja."

Definíció szerint. De írtam, hogy ezek nem így értelmezik a függetlenségüket.

"Ez akár a közmédia is lehet, mint a BBC."

A 'bíbíszí' sem manipulál vagy hazudozik kevesebbet, mint a hazai közmédia! Csak a 'marketingje' erősebb.
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.19. 16:46:48

@Kampfer: Dehát ahogy te írod,úgy a szegény egymilliót kereső adózik 160000-et míg a másik csak 32000-et,ez igazságos?
Nem tudtam,hogy így beragadtál és ekkora fideszes lettél.
(jó tudom,persze nem,de azért mégis)

te azt látod a kormányváltás után,hogy végre többet keresel ,a többi aki meg ezzel szopott tehetségtelen,lusta,miért nem tanult?,stb.(köcsög ápoló,eladó,stb,mé nem mennek el dolgozni?)
Én meg azt látom,hogy szarabb közhangulat,népbutítás,mindenki sososcsicska aki báncsa a gazdit,stb.
Ezért kár volt váltani.(jó tudom Deagyurcsány-de ekkora kreténem még talán ők sem voltak)
Pedig vikiéktől sem vártam sokat.
Nekem ugyanaz a szar de nektek jó,mert viki csinálja.

Kampfer 2019.09.19. 17:31:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Dehát ahogy te írod,úgy a szegény egymilliót kereső adózik 160000-et míg a másik csak 32000-et,ez igazságos?"

Az egymilliót kereső 150000-et adózik. A 32000-et adózó pedig 213335Ft-ot keres. Nos, adózási szempontból IGEN, szerintem IGAZSÁGOS. Mindkét adóalany a bruttó jövedelme 15%-át fizeti meg közteherként. Vagyis ARÁNYÁBAN ugyanúgy adózik. Hogy az egyik miért keres egy misit, a másik pedig miért keres 213 ezret, ez már egy másik kérdés, ez NEM ADÓZÁSI témakör, hanem a bérpolitikák kérdése. Jó eséllyel nem azonos felelősségi kör, nem azonos képességeket, tanulmányokat feltételez és követel meg a két munkakör. Ettől függetlenül persze nagyon sok semmirevaló faszparaszt keres havonta egy misit. Sanszos, hogy így gondolod és ebben igazad is van. De azt kell lásd, hogy ez NEM ADÓZÁSI KÉRDÉS, hanem a cégek, gazdasági szervezetek és a közszféra bérpolitikáját tükrözi. Ha a piaci cégeknek megéri a semmirevalóknak havi egy misit fizetni, akkor az elég szomorú, ez a gazdálkodásukat és/vagy a humánpolitikájukat minősíti. Ahogy a közszféra bérezése pedig az adott közintézmény politikai megítélését, támogatását tükrözi. Amíg valamilyen tolerálható szinten kvázi működőképesen és a társadalmi robbanás határán el tudják működtetni a közintézményeket ezeken a béreken, addig sajnos ez lesz a trend. Nincs ez másként már nyugaton sem, ajánlott irodalom a német állami egészségügyben dolgozó ápolók, illetve az onnan nyugdíjba vonulók, vagy akár a szövetségi postai alkalmazottak helyzete! (Épp idevágó családi tapasztalat van ez utóbbiról!) Egy ilyen helyen dolgozó célszerű, ha vált és a privát szférában keres jobb bérezésért állást. Ezt nem tiltja számára sem törvény, sem egyéb adminisztratív korlátozás. Ha majd működésképtelenné válik egy adott közintézmény, akkor az rákényszerítheti a politikát a változtatásra. De ez NEM az adópolitikát kell jelentse, hanem a bérpolitikát, illetve az adott terület finanszírozását. Piaci viszonyok esetén pedig egyértelműen a munkaerőpiaci viszonyok szabják meg ezt bérezést. Talán így már érthetőbb.

"Nem tudtam,hogy így beragadtál és ekkora fideszes lettél."

Annyira, mint eddig. Nem jobban. A jelenlegi választékból még mindig ezeket találom a leginkább vállalhatónak. Bárkit, aki egy porondra tud kiállni a dobrevné csótánnyal, a libsikkel, a szocdemekkel, továbbá az ilyen momentumos kis patkányokat alapesetként írom ki az 'ember' fogalmából és teszem be az eltakarítandó mocskos patkány feliratú fiókba! Az orbáni korrupciót sem tudom annyira gyűlölni, mint a ballibsiket, a szocdemeket és a momentumos kis patkányokat. Ez van, a legalapvetőbb jogom ezekről így vélekedni és ítéletet hozni fölöttük.

"te azt látod a kormányváltás után,hogy végre többet keresel ,a többi aki meg ezzel szopott tehetségtelen,lusta,miért nem tanult?,stb.(köcsög ápoló,eladó,stb,mé nem mennek el dolgozni?)"

Hülyeséget írsz! Föntebb vázoltam, hogy miként gondolom. Nem köcsög, de talán tényleg lusta vagy gyáva váltani. És a tanulmányok tényleg egyre inkább (a jövőben még inkább) meg fogják határozni ezeket a lehetőségeket. Erre célszerű fölkészülni, mert csak nehezebb és rosszabb lesz! És nem az Orbán miatt, hanem az alapvető piaci és gazdasági folyamatok miatt. A finneknél is legalább háromszoros volt egy operátor és technikus közötti bérezési arány. Ez ott sincs másként, mint itt, de ott értelemszerűen van (volt) egy fejlettebb szociális háló, hatékonyabb és termelékenyebb vállalatok és kisebb az elvonás, ergo a legalsó szegmens is viszonylagos könnyebb helyzetben van az ittenihez képest. De az arányok ott sem nagyon mások.

"Én meg azt látom,hogy szarabb közhangulat,népbutítás,mindenki sososcsicska aki báncsa a gazdit,stb."

Szerintem pedig '10 előtt volt qrvaszar a közhangulat és az akkori libsi és szocdem ámokfutás volt az igazi népbutítás. A soros pedig a propagandától függetlenül egy mocskos büdös patkány, a szekértolói pedig valóban aknamunkát folytatnak Magyarország ellen. Ez független Orbántól.

"Ezért kár volt váltani.(jó tudom Deagyurcsány-de ekkora kreténem még talán ők sem voltak)"

Szerinted. Szerintem pedig nagyon nem. Én most gondolom azt, hogy ezt lehetne váltani, de azokkal, akik most a 'zellenzék' random padsorában álmodoznak a tűzhelyről, azokkal semmiképp! Hungarofób ballibsi árulóknak nem a Parlamentben van a helyük, hanem a legjobb esetben is a sitten, de szerintem inkább a vesztőhelyen!

"Pedig vikiéktől sem vártam sokat."

Őszintén szólva én sem. '98-2002 között rendesen kikúrtak velem.

"Nekem ugyanaz a szar de nektek jó,mert viki csinálja."

Nekem nem ugyanaz a szar és nem azért jó, mert az Orbán csinálja. Ha az oszkó csinálta volna, akkor is jó lett volna, de ő valamiért mégsem ezt csinálta... Persze random ballibától nem is várhatnék ilyen intézkedéseket és politikát! Nem is várok, épp ezért kívánom azokat a pokolba, ezeket pedig a kormányzatba továbbra is, amíg egy jobb nem váltja őket. Egy jobb, de nem egy már jól ismert szar...! Szerintem.
Kamp.

Kampfer 2019.09.19. 20:32:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Még egy lemaradt gondolat!

"Ezért kár volt váltani.(jó tudom Deagyurcsány-de ekkora kreténem még talán ők sem voltak)"
.
.
.
"Nekem ugyanaz a szar de nektek jó,mert viki csinálja."

Nos, de igen! Ennyire és még ennél is bőven kreténebbek és szemetebbek voltak! Azért ne kövessük el a feledés buta bűnét!
Ajánlott irodalom:
www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0

Forrásaik:
amieveink.blog.hu/2010/03/08/forrasok_3

Nem volt kár váltani. Akár a költségvetés állapotát, akár a gazdaság alakulását, akár az államadósság mértékét és szerkezetét, akár a munkanélküliség alakulását, akár az infrastruktúra fejlődését vagy a beruházások mértékét, a reálbérek alakulását nézzük, zongorázható a különbség. És ne is említsük azt, hogy a patkány ellenzék szemében válogatás nélkül szalonképtelen és bűnös volt bármi, ami magyar! Még a trikolór is vállalhatatlan volt, tombolt a deviancia, a szadesz szabadon pusztíthatta a kultúrát, tenyészthette a cigányokat a munkavállalók kontójára, ámokfutottak a társadalomban, a gazdaságban, a lelkekben. A XV. Amerikai Légierő nem pusztított annyit '44-'45-ben, mint amit a libsik és a szocdemek a 'kormányzásuk' idején! Ehhez képest az orbáni korrupció egy laza szellentésnek tűnik.

Van egy fontos dolog, amit nem lenne baj, ha megértenétek. Tudod, simán elfogadom, hogy az Orbánék szarul csinálnak sokmindent. Simán elhiszem, hogy lehetne bőven jobban és tisztábban is csinálni mindent, ami egy kormány feladata. De van egy fontos dolog, amit szerintem nem csak én, de még milliók is így éreznek. Nevezetesen az, hogy NEM HISZEM EL, hogy ez a 'zellenzék' bármit is jobban csinálna, mint a kormány (és vonatkoztassunk el a ténytől, hogy az elsőtől az utolsóig, a botmixer katikától a csótánynén és a dobrevnén át a fegyőrig, ajtómentő kunhalmin át a bingónén át a varjúig a lámpán látnám mind a saját vértócsájuk fölött)! Vagyis ha szarul is csinál sokmindent a kormányzat, nem látom okát, hogy a jelenlegi ellenzéki csótányokat támogassam velük szemben. Amíg ez a helyzet, vagyis nem lép színre egy olyan ellenzéki erő, ami NEMZETIBB, ANTILIBERÁLISABB, KEVÉSBÉ KORRUPT, JOBBAN ELUTASÍTJA A SZOCIÁLDEMOKRÁCIA gusztustalan mételyét, addig a kormányt tudom csak támogatni ezek ellen a hungarofób rohadékok ellen. Sajnos nem lesz ez így örökké, de amíg lehet, szerintem ütni, vágni, rúgni, taposni és gyalázni kell a jelenlegi ellenzék minden szereplőjét. Szerintem kirekesztés, megvetés, megbélyegzés és örök gyűlölet jár mindegyiknek, mindörökké!
Üdv: Kamp.