Hogyan alázzuk meg minél jobban a nyugdíjasokat?
2019. szeptember 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Hogyan alázzuk meg minél jobban a nyugdíjasokat?

Kezdjük a hazugságokkal. Azt írja Orbán, hogy „2013-ban és  2014-ben csökkentettük a nyugdíjas háztartások rezsiköltségeit, és azóta is kitartunk a rezsicsökkentés mellett”.

lajosfd7f.jpg

Kép: OLKT.hu

Hát, Méltóságos Uram, ez elég nagy baj. Rezsicsökkentés nélkül már évek óta kevesebbet fizetnénk a villanyért meg a gázért, ha csak kis részét megkaptuk volna annak az árcsökkenésnek, ami a világpiacon bekövetkezett. Ezt nem én mondom, mert én csak egy buta jogász vagyok, de számos, a témához igazán értő közgazdász állítja.

Aztán meg még azt is írja a miniszterelnök bájos levelében, hogy „ha sikeres a gazdaság, akkor annak eredményéből részesülnie kell az idősebb nemzedéknek is!” Hát ez bíz’ jó lenne, ha így lenne! De akkor Méltóságos Uramék miért szüntették meg a nyugdíjak úgynevezett svájci indexálását? Miért csak az infláció mértékével növelték a nyugdíjakat és miért hagyták figyelmen kívül a gazdaság teljesítményét? Már ha az tényleg olyan pazar volt.

az_orban-kormany_hagyateka.jpg Kép: Korózs Lajos

A legelkeserítőbb mondat a levél végén található: „a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a magyar kormányra”. Hát ettől erősen tartunk mi is.

orbandelirium.jpg

Kép: HírHugo

Arról nem is ejtenék most szót, hogy ez a kilencezer forint sok vagy kevés. Van, akinek sok, van, akinek nem. Inkább arról, hogyan tudták kitalálni a legmegalázóbb módját annak, miként lehet megkapni ezeket a háromezer forintos címletű, gyönyörű, világoskék, vízjeles pazar rezsiutalványokat, amelyekhez még - a nagyobb rongyrázás kedvéért - egy fedlap is jár. Vajon mennyibe került ezeknek a gyönyörűségeknek a kinyomtatása?

rezsiutalvany.jpg

Most elmondom, milyen egyszerű hozzájutni eme nemes ajándékhoz. Én speciel kaptam egy SMS-t a telefonomra, hogy „csomag küldeményt” hoz a postás a mai napon 10 és 11 óra között. Micsoda mázli, gondoltam, ma éppen itthon leszek délelőtt. Mert, tetszik tudni Méltóságos Uram, azért, mert valaki nyugdíjas, nem feltétlenül üldögél egész nap otthon. Tudom, úgy illene, hogy vékony kicsi ősz haját szoros kontyba kötve a kandalló mellett ülve kötögessen otthon az öreg néne és izgatottan – de ne nagyon, mert még infarktust kap – lesse, mikor csönget a postás. Nos, a postás egyáltalán nem csönget, ellenben 12-kor újabb SMS érkezik, hogy a „csomagot” nem lehetett kézbesíteni.

oregasszony-gyerek-portal_hu.jpg Kép: Gyerek-portal.hu

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy ellentétben Méltóságos Urammal, nagyon sok nyugdíjas nem digitális analfabéta, van neki okostelefonja, tud SMS-t írni és fogadni, sőt némelyikük még az internetet is képes a legkülönbözőbb célokra használni. Például arra, hogy a rettenetesen lecsökkentett rezsijét online fizesse be. Így ezek a szerencsétlenek a maguk utalványával legfeljebb kitörölhetnék, persze ha nem félnének, hogy a hologram megakad a fenekükben. Persze elfáradhatnának a szolgáltatóhoz is – adott esetben háromszor – hogy az ott összegyűlt sorstársaik elfásult tagjaival együtt várakozzanak a sorukra, hogy azt a nyomorult lecsökkentett rezsijüket a háromezer forintos utalvánnyal fizethessék be. Mert ugye készpénzt (és földet) vissza nem adunk, vagyis egy nyolcezer forintos gázszámlát csak kilencezerért tudnánk egyben befizetni.

De hol vagyunk még ettől! Ma a postán mintegy 50-60 embert számoltam meg, akik sorba álltak az utalványaikért. Mert, ugye, mint említettem, a postás nem hozta ki, csak egy értesítést hagyott. Vagyis be kellett menni a postára. És ha ez az átkozott, türelmetlen nyugdíjas nem várja ki az előtte sorban állókat, akkor mehet az Államkincstárhoz, különben sohasem jut el odáig, hogy végre a szolgáltatójánál állhasson újra sorba. 

sorbanallas-alfahir_hu.jpg

Kép: alfahir.hu

Kösz, Viktor, ezt jól kitaláltátok! Az már tényleg csak hab a tortán, hogy ezeket a csicsás utalványokat külföldre, meg a börtönökbe is kézbesítitek. Mert mind a külföldön élők, mind a börtönlakók bizonyára maguk fizetik be a számláikat.

Azt azonban el kell ismernem, két legyet ütöttetek egy csapással. Sokat fog lendíteni az egészségügy helyzetén, minél több nyugdíjas gutaütést kap ettől a megalázó tortúrától.

gutautes-borsonline.jpg

Kép: BorsOnline

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4315068388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.25. 18:10:43

@Kampfer: Jaja ilyen külföldi cégek fecóék alatt nem is jöttek ide.
Ja de.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.25. 18:23:18

@Kampfer: De persze a balodal gyűlölködik!XD
Ráront nemzetére.
Beezzeg a fidesz!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.25. 18:31:33

@Kampfer: Má bocs de milyen az a mi fajtánk?!:))
És a" ti fajtátok" milyen?

Kampfer 2019.09.25. 18:45:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi van gyépéharc? Te még élsz...? De kár...

"Jaja ilyen külföldi cégek fecóék alatt nem is jöttek ide.
Ja de."

Valószínű, hogy senki sem állított mást. De ugye az a fránya szövegértés, az...
Ajánlott irodalom: beruházási ráta (befektetett tőke mennyisége és eloszlása) 2006-2012! ;-)

"De persze a balodal gyűlölködik!XD
Ráront nemzetére."

Így van. Ezt most helyesen írtad le.

"Beezzeg a fidesz!"

Ráront a ballibákra.

"Má bocs de milyen az a mi fajtánk?"

A tied? Tippem szerint az ostoba 'minimálbéres' cigány...

"És a" ti fajtátok" milyen?"

Nagyon nem olyan, mint a tiétek. Ennyit szerintem még te is fölfogsz.

"Áááhh!Feladom!Túl okos vagy!"

A fajtádhoz viszonyítva? Mindenképp. De legalább fölismertél alapvetéseket. ;-)

Keress magasabb bérért melót, te szerencsétlen, hogy ne fájjon már az a qrva 'egykulcsos'!
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.25. 18:58:46

@Kampfer: Pedig még viszonylag normális is vagyok veled ,a fajtádhoz képest!

De amúgy tőlem csak ennyire futja,ezért kapok kevesebbet a kommentelésért,mint te!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.25. 19:11:43

@Kampfer: Persze mindenki buta tanulatlan minimálbéres proli,akinek nem tetszik ez a rendszer!XD
Meg persze bölcsész ,de azok úgyis kint mosogatnak londonban!XD

Csak annak van igaza,aki veled együtt a gazdád seggét nyalja.
Ha neked ez jött be,hát váljék egészségedre.!XD

Üdv.:egy mezei minimálbéres proli

Kampfer 2019.09.25. 19:48:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "De amúgy tőlem csak ennyire futja,ezért kapok kevesebbet a kommentelésért,mint te!"

Jaaa! Tehát te ebből élsz? Értem. Akkor így már világos a 'minimálbéres' siránkozásod. Figyelj! Szerintem keress értelmes munkát! Amihez valami tehetséged is van...

"Persze mindenki buta tanulatlan minimálbéres proli,akinek nem tetszik ez a rendszer!"

Véletlenül sem. Ilyet sem írtam le! Nagyon sok intelligens, értelmes balos és libsi van, akinek nem tetszik a rendszer. Jellemzően értelmesebben is érvelnek nálad.

"Meg persze bölcsész ,de azok úgyis kint mosogatnak londonban!"

Azok lassan már itthon is csak mosogatni fognak, ha így folytatják... :-)
Raktáros bölcsészt egészen véletlenül épp ismerek.

"Csak annak van igaza,aki veled együtt a gazdád seggét nyalja."

Látod? Mondom én, hogy sajnos nagyon korlátoltak a képességeid. Nem. Nem csak annak lehet igaza. Igaza lehet annak, aki tényekkel, észérvekkel és konkrét adatokkal meg tudja indokolni az állítását. Te erre képtelen voltál, sőt! Tárgyi tévedések sorozatát voltál képes ide firkantani. Olvasgasd csak vissza. Ergo neked nem azért nincs igazad, mert nem nyalod valakinek a seggét, hanem azért, mert egyszerűen ostobaságokat irkáltál össze meg vissza.

"Ha neked ez jött be,hát váljék egészségedre."

Alapjában véve nem izgat, hogy te mennyire vagy ostoba, de őszintén szólva szórakoztat. :-)
Kamp.
(Nem mezei, nem is minimálbéres és nem is proli!)

mgdé 2019.09.25. 20:12:24

@Kampfer:

"Nem mezei, nem is minimálbéres és nem is proli!"

S ezt vajon miért kellene elhinnünk? :DDD

chrisred 2019.09.26. 05:31:51

@Kampfer: "Nos, ehhez képest a Trócsányit még meg sem hallgatták, már elhordták mindennek! Még sem a szakmai, sem a politikai szervezet nem hallgatta meg, sőt még Ursulával sem volt megbeszélése, már AKKOR elhordták mindennek a ballibák. Nyilván kellően 'ajrópéer' módon."

hirklikk.hu/kozelet/nemcsak-andor-laszlo-eu-biztosi-kinevezeset-nem-szavaztak-meg-a-fidesz-eu-s-kepviseli-hanemkovacs-laszloet-sem/352448

"Az Európai Parlament képviselői között azt terjesztették, hogy Kovács Putyinnal együtt járt Moszkvában a KGB Akadémiájára, és azóta is baráti kapcsolatban van vele, (akkoriban ez még bűnnek számított) amiből természetesen egy szó sem volt igaz.
A kampány mélypontja az volt, amikor az Európai Parlament valamennyi képviselőjének email-postájába elküldtek egy sokszorosított fényképet, amelyen egy kb. ötvenfős „pufajkás” alakulat volt látható. Az első sorban ülő parancsnok képe alatt egy kézzel írott szöveg jelezte, hogy a képen „az a Kovács László látható, aki 1956 novemberében a forradalmat és a szabadságharcot leverő szovjet hadsereg oldalán harcolt, és akit a Medgyessy-kormány az Európa Bizottság tagjának jelölt”.
Az állítás abszurd volt, hiszen a képen egy középkorú férfi látható, Kovács viszont 1956-ban még középiskolás diák volt. Ráadásul néhány nap múlva a magyar bulvársajtónak nyilatkozott is az idős férfi, hogy a képen ő látható. (Ha jól emlékszem a karaktergyilkos akció karmestere Lovas István volt).
Végül oda jutott a dolog, hogy Kohl kancellár felhívta az EPP akkori frakcióvezetőjét Hans-Gert Pötteringet, és nyomatékosan megkérte, hogy állítsa le a fideszesek hazugság kampányát, mert az a Néppártra is nagyon rossz fényt vett. Mert a narancs már akkor is rothadt volt."

"A qrvára demokratikus és 'ajrópéer' hollandok vagy belgák hónapokig képtelenek voltak kormányt alakítani."

És? Emiatt Hollandiában és Belgiumban venezuelai állapotok alakultak ki? Kit érdekel, ha egy politikus az elhúzódó koalíciós egyeztetések miatt többletmunkára kényszerül? Az élet megy rendesen tovább, a polgárok meg csak jól járhatnak vele, minél nagyobb szükség van a szavazatukra, annál kevésbé tojhatnak a politikusok arra, mik is a választók igényei. Nem úgy, mint a magyar kvázi egypártrendszerben.

"És hol húzod meg a határát a 'megfelelően kontrollált hatalmi felosztásnak'?"

Ezt nem nekem kell kitalálni, évszázadok óta működik nyugaton, csak hozzánk nem jutott el.

"Egyrészt több tízezer családról beszélünk, másrészt nem szerencse, hanem 'jogosultság'!"

Eddig erről volt szó: "Akkor én csupa átlagon felüli ember között élek? 3 családban született harmadik gyermek, 2 családban második és 4 család vett már föl CSOK-ot." Hirtelen több tízezer csókos ismerősöd lett? Persze, "jogosultság" a gyereket nevelő családok 4-5%-ának.

"Érdekes. Én tapasztalok. És még több százezren szintén. Akkor te esetleg valamit másként csinálsz??? Esetleg szarabbul?"

És nem csak én, hanem a 4 milliónál is több magyar munkavállaló is, eltekintve attól a több százezres kivételtől.

"Az Ószövetség szerinti nevében azért nem egy népet irtottak ám ki! ;-)"

Meg is említettem az ószövetségi istent. De akkor így már világos, közel-keleti állapotokat szeretnál Magyarországon.

Kampfer 2019.09.26. 06:43:10

@chrisred: Üdv!

"Mert a narancs már akkor is rothadt volt..."

Persze. Attól a vásárhelyitől nagyjából a dátumot tudom csak komolyan venni. Egy hungarofób hazug kis patkány, megkímélt áruló balliba tetű! Szerintem...

Ettől még persze nem állítom, hogy a politika csúcskategóriáját képviseli a fidesz. Csak annyit állítok, hogy jelenleg én nem nagyon látom jobb és értelmesebb, hitelesebb alternatívájukat.

Ahogy látom, abban van a legnagyobb különbség a nézeteink között, hogy te a 'bármit, csak ezeket ne' álláspontján vagy, míg én az 'inkább ezeket, mint bármely ballibát' véleményt osztom.

"És? Emiatt Hollandiában és Belgiumban venezuelai állapotok alakultak ki?"

Ott még nem. Az adott társadalomban egyrészt kellően megalapozott még a jólét és a társadalmi infrasturktúra is fejlettebb. Kelet-Európában ez sokkal gyorsabban vezetne káoszhoz. Másrészt a jövő egy érdekes fejleménye lehet majd, ahogy a társadalmi feszültségek erősödnek, hogy egy hasonló helyzettel szemben mennyire lesz ellenálló az adott társadalom. A jövő meg fogja ezt mutatni. Tudod, jó helyzetben könnyebb nyugodtnak maradni.

"Kit érdekel, ha egy politikus az elhúzódó koalíciós egyeztetések miatt többletmunkára kényszerül?"

Például a befektetőket. A pénzpiacokat.

"Az élet megy rendesen tovább, a polgárok meg csak jól járhatnak vele, minél nagyobb szükség van a szavazatukra, annál kevésbé tojhatnak a politikusok arra, mik is a választók igényei."

Érdekes, a hollandoknál, a briteknél, a spanyoloknál, a svédeknél épp az elmúlt években szarták torkon a politikusok nagyon jelentős tömegek véleményét! A franciákról ne is beszéljünk... Érzek némi zavart az erőben, amikor arról írsz, hogy mennyire nem tojnak nyugaton a politikusok a választókra... :-)

"Nem úgy, mint a magyar kvázi egypártrendszerben."

Arról nem a kormányzat tehet, hogy a 'zellenzék' (egyébként semmirevaló rakás szar) pártjai ennyire képesek. A rendszer engedi a létezésüket, választhatóak és szavazhatóak. Ennyit kaptak...

"Ezt nem nekem kell kitalálni, évszázadok óta működik nyugaton, csak hozzánk nem jutott el."

A brit modellt vennéd át, ahol épp a bíróság dönt a kormányzat helyett? Ahol bazdmeg lassan három és fél éve képtelenek végrehajtani egy népi döntést?
Vagy a németet, ahol egy faszparaszt meg akarta tanítani az olaszokat 'jól dönteni' egy szavazáson?
Vagy a spanyolt, ahol a választókat a hajuknál fogva rángatták ki a szavazóhelyiségekből? Persze a 'zunijó' csöndes jóváhagyásával...
Vagy esetleg a franciát, ahol már kilenc hónapja minden hétvégén fölgyújtják a belvárost??? Melyik nyugati rendszert kívánod itt? Persze mindegyik mellé jár egy rakat muszlim, feka és egyéb migri is, hiszen az már csak a 'rendszer' ajándéka! Köszi, én inkább elvagyok ezek nélkül!

"Hirtelen több tízezer csókos ismerősöd lett? Persze, "jogosultság" a gyereket nevelő családok 4-5%-ának."

Én ezek közül 4-5 családot ismerek, mert ők a családtagjaim, rokonaim. A több tízezret kérlek úgy értsd, hogy hányan vették már eddig igénybe a támogatást! Tudom én, hogy neked kényelmesebb úgy belekötni a soraimba, hogy eljátszod az értetlent, de ugye azt nem feltételezed, hogy a több tízezret mind ismerem. A jelenlegi adatok szerint is már több, mint 50000 család vette igénybe a kedvezményt. És igen, lehet, hogy a 3 gyerekes modell most még csak a családok 4%-a. És ha 10 év múlva már a 10%-a lesz, akkor mi van? Majd akkor is sírni fogsz???

"És nem csak én, hanem a 4 milliónál is több magyar munkavállaló is, eltekintve attól a több százezres kivételtől."

Tehát szerinted a 4,5 millió munkavállalóból csak félmillió járt jól, a 4 millió pedig mind rábaszott? Hmm... Nézd, az nem lehet, hogy te egyszerűen tényleg csak egy életképtelen idióta vagy és még másik 4 milliót is ide kellene sorolnod ahhoz, hogy ne tűnj egy valódi selejtnek ott a cigányaid között??? Csak kérdezem... Mert kb. 4-500000 ember szerintem nem tudja egy random nyári hétvégén megtölteni a horvát tengerpartot, a Balaton környezetét, Hajdúszoboszlót, Gyulát, Szilvásváradot, a dugót az M7-esen, a bevásárlók parkolóit és mindezek mellett még dolgozni is a kereskedelemben és a szolgáltató szektorban!
Értem én, hogy sokkal jobb neked, ha sírsz és a rohadék kormányt okolod, de nem lehet, hogy esetleg te vagy egy balfasz...?

"Meg is említettem az ószövetségi istent."

Így van. Ezért írtam, amit írtam. Sajnos ezt az a másik agyhalott balfasz nem fogta föl. Sebaj.

"De akkor így már világos, közel-keleti állapotokat szeretnál Magyarországon."

Véletlenül sem. Istent is csak képletesen említettem. Az utalás lényege az volt, hogy a két oldal között NINCS közös halmaz, nincs közös értékrend, nincs közös nyelv, közös érdek és közös cél. Ez nem csak a magyarságon belül, de több más nemzeten belül is húzódó ellentét. Az ellentét úgy tűnik, hogy csak fegyverrel oldható fel, erre a demokrácia nem nagyon kínál megoldást. Erre utaltam, semmi másra. Nem fogtad föl. Pedig már korábban is részleteztem neked!
Kamp.

Kampfer 2019.09.26. 07:26:10

@chrisred: "De akkor így már világos, közel-keleti állapotokat szeretnál Magyarországon."

Itt pontosítanám magamat is. Nem írtam olyat szerintem sehol, hogy ez jó vagy én ezt szeretném akár itt, akár máshol. Csak azt nem látom, hogy hogyan lehet konszenzust, kompromisszumot teremteni a két oldal közt (a.k.a.: globalista-szuverenista, konzervatív-balliberális). Én nem látom a közös halmazt a két tábor és a két világnézet között. És az ilyen jellegű és mélységű ellentétek végül ide szoktak vezetni.
Abban egyébként korábban igazad is volt, hogy erre mindkét oldal politikai erői szépen rá is játszanak, illetve erre a tényre alapozzák is a politikájukat. Ebben nincs különbség a két tábor politikai erői között.
Kamp.

mgdé 2019.09.26. 20:47:26

@Kampfer:

Minden sorodból, minden jelződből az süt, hogy de, szeretnéd.

Úgyhogy egyszerűbb, ha már nyíltan természetesen nem is mered kimondani, de legalább magadnak bevallod. :P

Mihail Minyin

chrisred 2019.09.27. 05:58:43

@Kampfer: "Persze. Attól a vásárhelyitől nagyjából a dátumot tudom csak komolyan venni. Egy hungarofób hazug kis patkány, megkímélt áruló balliba tetű! Szerintem..."

Ez lényegtelen, arról volt szó, hogy mikor kezdődött a Kovács személye (és nem a szakértelme) szembeni akció. Egyébként most már kiderült, hogy Trócsányi sem jutott át a jogi bizottság szűrőjén a másik balkáni jelölttel együtt (itt a balkáni nem földrajzi behatárolást jelent, hanem korrupciós szintet).

"Ahogy látom, abban van a legnagyobb különbség a nézeteink között, hogy te a 'bármit, csak ezeket ne' álláspontján vagy, míg én az 'inkább ezeket, mint bármely ballibát' véleményt osztom."

Nem, eddig is nyilvánvaló volt, hogy te személyekben gondolkodsz, míg én rendszerszintű problémákról írok.

"Például a befektetőket. A pénzpiacokat."

Ahol a befektetők sok esetben ellenkezőben érdekeltek, mint a választópolgárok. És szerinted ilyen esetben kinek az érdeke fontosabb?

"A brit modellt vennéd át, ahol épp a bíróság dönt a kormányzat helyett? Ahol bazdmeg lassan három és fél éve képtelenek végrehajtani egy népi döntést?"

Szerintem kevered az egyes politikai erők problémáit magának a rendszernek a problémáival. Az tény, hogy a szocialisták után a korábbi évtizedek másik meghatározó politikai tömbje, a konzervatív jobboldal is mély válságba került nyugaton, a németeknél, a frnciáknál és legfőképpen a briteknél. Való igaz, hogy korábban el nem tudtam volna képzelni, hogy egy olyan bohóc lesz a tory kormány vezetője, aki kész felfüggeszteni a parlament működését, mivel elvesztette az ottani többségét. Mint egy banánköztársaságban. A társadalom szerencséjére a hatalmi ágak egymás feletti kontrollja működik.

"Melyik nyugati rendszert kívánod itt?"

Amelyik miatt a fiatal munkavállalók és családalapítás előtt állók tömegesen hagyják el az országot, mert ott látnak perspektívát az általuk elképzelt életmód megteremtésére.

"És ha 10 év múlva már a 10%-a lesz, akkor mi van? Majd akkor is sírni fogsz???"

Továbbra sem tényekre, hanem a jövőben elképzelt lehetőségekre alapozod az érvelésedet. A tény továbbra is az, hogy a támogatások a gyermekes családok töredéke számára jelentenek segítséget, holott nagyon az adófizetőknek nagyon sokba kerülnek.

"Nézd, az nem lehet, hogy te egyszerűen tényleg csak egy életképtelen idióta vagy és még másik 4 milliót is ide kellene sorolnod ahhoz, hogy ne tűnj egy valódi selejtnek ott a cigányaid között??? Csak kérdezem..."

Mert nem látok különbséget két adórendszer között? Ugyanakkora az esély, hogy te vagy életképtelen idióta, és azért tűnt számodra sokkal rosszabbnak a korábbi adórendszer.

"Mert kb. 4-500000 ember szerintem nem tudja egy random nyári hétvégén megtölteni a horvát tengerpartot, a Balaton környezetét, Hajdúszoboszlót, Gyulát, Szilvásváradot, a dugót az M7-esen, a bevásárlók parkolóit és mindezek mellett még dolgozni is a kereskedelemben és a szolgáltató szektorban!"

1. Már miért ne tudná?
2. Szerinted azok, akik a vasárnapi kánikulában a boltokban gürcölnek, a kiváltságos százezrekhez tartoznak, és nem azért dolgoznak látástól mikulásig, hogy valahogy kihúzzák a következő fizetésig?

Kampfer 2019.09.27. 07:30:26

@chrisred: "Ez lényegtelen..."

Ó, dehogy lényegtelen. Ellenkezőleg! Nagyon is lényeges! Egy vásárhelyi nevű képződmény magyarsággal és kormánnyal kapcsolatos mondandójának annyi az igazságtartalma, mint Pol Potban a humanizmus.

"Egyébként most már kiderült, hogy Trócsányi sem jutott át a jogi bizottság szűrőjén..."

Igen. Ő már bukott. Lehet örömködni. Én pedig majd a csótánycsalád vagy a 'katkafélék' bármely tagjának kínhalálán fogok örömködni.

"Nem, eddig is nyilvánvaló volt, hogy te személyekben gondolkodsz, míg én rendszerszintű problémákról írok."

Mert megkúrhatod a rendszered, ha nincsenek személyek, amelyek tartalommal töltik meg a rendszer üres vázát. Tehát ha te egy az egyben kihajítod a mai 'elitet', mondván, hogy majd lesz valami/valaki utána is, akkor ezzel elülteted a káosz lehetőségét is, illetve a rendszer magába omlásának az esélyét is megadod.

"Ahol a befektetők sok esetben ellenkezőben érdekeltek, mint a választópolgárok."

A befektetők és a pénzpiacok a kiszámíthatóságban és tervezhetőségben érdekeltek. Leszarják a polgári jogokat és a demokratikus értékeket. Mexikóban a legnagyobb drogháborúk idején is épültek a gyárak és pörögtek a beruházások, miközben a vadbarmok tucatszám fejezték le egymást, a bandák gyakorlatilag háborúkat vívtak egymással. És mégis a helyi gazdasági szabályozások, adótörvények, a munkaerő adottságának okán euromilliárdokat fektettek ott be. Ott lehet közös a piacok és a polgárok érdeke, ha egy kormány egyszerre tud kiszámíthatóságot, tervezhetőséget, ugyanakkor biztonságot és gazdasági lehetőségeket is teremteni. Ha évről-évre elszáll a költségvetés, ha 9-10% infláció és pénzügyi bizonytalanság van, akkor oda nem fektet be. A politikai bizonytalanság pedig errefelé mindig pénzügyi bizonytalanságot is jelentett. Előbb-utóbb nyugaton is ez lesz a helyzet, ne aggódj!

"És szerinted ilyen esetben kinek az érdeke fontosabb?"

Cseszheted a rendszerszinteket, Krisztián. Mindig a befektetők érdekeit priorizálja a politika. Akkor is, ha mást állít. Ami nem mindegy az az, hogy emellett milyen gazdaságpolitikát folytatnak. A csótány és brigádja már bizonyított. A libatolvaj is. Most a fidesz bizonyít. Eddig bőven ők állnak jobban.

"Szerintem kevered az egyes politikai erők problémáit magának a rendszernek a problémáival."

Szerintem pedig nem. A politikai erők részei a rendszernek, azok következményei és alakítói is egyben. Ezt volna érdemes már fölfognod végre!

"Való igaz, hogy korábban el nem tudtam volna képzelni, hogy egy olyan bohóc lesz a tory kormány vezetője, aki kész felfüggeszteni a parlament működését..."

És jön majd még ezer más és vadabb dolog is, amit te nem tudsz elképzelni! Csak figyelj...!

"A társadalom szerencséjére a hatalmi ágak egymás feletti kontrollja működik."

Még működik. Miközben maga a társadalom kezd el szétfoszlani a sok 'kontroll' között.

"Amelyik miatt a fiatal munkavállalók és családalapítás előtt állók tömegesen hagyják el az országot..."

Tehát a pénzről beszélsz. Ez érthető. Ha valaki választhat, nyilván a több pénzt fogja választani.

"...mert ott látnak perspektívát az általuk elképzelt életmód megteremtésére."

Tehát a pénzről beszélünk. Ez világos beszéd.

"Továbbra sem tényekre, hanem a jövőben elképzelt lehetőségekre alapozod az érvelésedet."

Sajnos megint hülye vagy. Elindult egy program, ez a tény. Valamilyen változásokat várnak tőle. Ez is tény. Hogy mi lesz az eredménye, azt a jövő mutatja meg. Idióta Krisztián! Ha valaminek a bekövetkezte csak a jövőben várható, akkor az hogy lehetne tény??? És miért ne küzdhetne egy kormányzat jövőbeni fejleményekért??? Te valahogy kurvára nem vagy a vágányon...!

"A tény továbbra is az, hogy a támogatások a gyermekes családok töredéke számára jelentenek segítséget..."

Hazudsz! Minden házaspár kap adókevezményt, minden gyermekes házaspár kap adókedvezményt a gyermekek után. Havonta is releváns összeg. Minden általános iskolás gyermek kap tankönyveket. Minden gyermek (igen, mindegyik!) kap ingyenes étkezést az iskolában, óvodában. A rászorulók kapnak SZÜNIDŐBEN IS! Megnéztem a szabályt...! A kisgyermekes szülőket a munkáltatók kötelesek részmunkaidőben foglalkoztatni. És ezek mellé jöttek a családvédelmi intézkedések. Tehát hazudsz!

"...holott nagyon az adófizetőknek nagyon sokba kerülnek."

Minden sokba kerül. A demokrácia is. Te is sokba fájtál a társadalomnak. A 'tomlantos alapítvány' is sokba fájt nekünk és semmi hasznot sem hozott. A cigányok észnélküli támogatása is sokba fájt és csak károkat okozott! Egy kormány kitűz egy célt és arra anyagi erőforrásokat áldoz. Ez legitim joga. Lehet, hogy ez neked nem tetszik, de nagy tömegeknek pedig az nem tetszett, amit te akartál és talán te magad sem tetszel nekik. Azt meg te szartad le nagyívben. '22-ben majd szavazhatsz ismét arról, hogy szerinted így legyen-e, vagy másképp. És majd a választások eredménye alapján dől el, hogy hogyan tovább.

==>

Kampfer 2019.09.27. 07:49:46

@chrisred: ==>

"Mert nem látok különbséget két adórendszer között?"

Nem azért. Persze önmagában ez is sokatmondó, de nem azért. Hanem azért, mert nem vagy képes fölismerni, hogy mi a különbség az ARÁNYOS és a progresszív adórendszer között, mit jelent a munkajövedelmek adóztatásának priorizálása és mit jelent a fogyasztási típusú adózás. Ha másért nem, akkor ezért simán idióta vagy. De szerintem te azért pontosan érted mindezt, legföljebb nem tetszik. Ez a te problémád. Hogy a nettódból mit vásárolsz és azon milyen egyéb adóteher van, ez már részint a te döntésed kérdése. Ahogy az is, hogy pl. a banki szolgáltatások közül melyiket választod, melyik az olcsóbb számodra. Ez már a te felelősséged, hogy utánanézz a részleteknek!

"Ugyanakkora az esély, hogy te vagy életképtelen idióta, és azért tűnt számodra sokkal rosszabbnak a korábbi adórendszer."

Sajnos ez a mondatod is az ostobaságod bizonyítéka.

A korábbi adórendszer a magasabb jövedelműeket sújtotta aránytalan terhekkel a kisjövedelműek javára. A bűn az volt, hogy már az átlagbér IS a legmagasabb adókulccsal adózott (36%), ráadásul a tetves balliber 'szuperbruttóval'. Vagyis a jövedelem olyan része után is adót vontak el, amit még a fizupapíron sem láttunk! Dobrevné csótány, libatolvaj és random balliba tetvek pedig magyaráztak éveken át. Ha valaki magasabb jövedelmi szintet ér el, annak oka van. A munkavégzése minősége, az iskolázottsága, a képességei vagy valamilyen speciális tudása okán szerez nagyobb jövedelmet. És jön a ballib hungarofób kormányzat és jól lerántja, hogy neked, a másik (minimálbéres) idiótának és a cigányoknak tolja a semmire vagy a sokkal kevesebbre. Tehát akkor szerinted a magasabb jövedelmű az idióta, mert nem tetszett neki az az adórendszer? :-) Látod...? Magad bizonyítod a vércinkes gondolkodásod!

Ma mindenki AZONOS ARÁNYBAN adózik. EGY adókulcs van. Nominális értelemben a magasabb jövedelmű TÖBBET adózik, tehát nem igaz az a balliba állítás, miszerint a magasabb jövedelműek kevesebbet adóznak. A nominális bérükből ARÁNYAIBAN ugyanannyit, nominálisan pedig TÖBBET adóznak. Hogy a maradék sokkal jobb minőségű életet garantál számukra, ez pedig evidencia, csak egy agyamputált komcsi balliba retek és egy iskolázatlan cigány akad fönn ezen. Törvényi akadálya nincs annak, hogy bárki jobb jövedelemért vállaljon munkát. A munkaerőpiac szabad. Az, hogy ki hogyan tud élni ezzel a lehetőséggel, ez már mindenkinek az egyéni gondja. De anno '90-ben valami ilyesmi is a pakliban volt, amikor piacgazdaságot akart a nép. Igen, ezt sokan be is szophatják, ez nem jött le akkor nagyon sokaknak. Ezek szerint neked sem...

"Már miért ne tudná?"

Mert ahhoz a 400000 ember kevés.

"Szerinted azok, akik a vasárnapi kánikulában a boltokban gürcölnek, a kiváltságos százezrekhez tartoznak, és nem azért dolgoznak látástól mikulásig, hogy valahogy kihúzzák a következő fizetésig?"

Nagyrészükért te is és a szarházi ballibáid is ajvékoltak, hogy vasárnap is dolgozhassanak! És most meg az a bajod? Mellesleg egyébként IGEN! Két családtagom is kiskereskedelemben dolgozik, anno ezt is írtam pont neked is. Tudod, '13-tól érdekes módon ők is el tudnak már menni nyaralni, azóta már wellnesst is láttak közelről és képzeld el, nem egy hétvégén bizony ŐK IS azokban a tömegekben vannak, akik valahol épp a belföldi turizmust gyarapítják. Van olyan vasárnap, amikor dolgoznak és olyan is, amikor nyaralnak, pihennek. Ami pedig a fizetésüket illeti, egyikük céget váltott, kb. másfélszeres nettóért, míg a másik családtag egyszerűen kedvezőbb helyzetbe került a bérnövekedése és a boltvezetés váltása miatt. Sokkal könnyebben húzza ki a következő fizetésig, mint a patkány dobrevnécsótány vagy a libatolvaj idején. Ezt nyilván nehezen emészted, de ezek a 'tények este hétkor'. És nyugdíjas családtagom is simán megkapta a 9000-es utalványt, szépen bele is tolja a villanyszámlába. Ennyi. Esetleg ki kellett volna dobnia, mert 'rohadtorbán'???
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 18:53:37

@Kampfer: Mondom én,hogy minden jóról a viktor tehet!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 19:00:07

@Kampfer: Nyilvánvalóan nem vagyok olyan okos sikeres becsületes tanult művelt és egyenes,mint te!XD

De nálad az észérvek fele a balliba meg a csótány,akkor nekem,miért ne legyen az.
te egy félnótást istenítesz,én annak látom,ami.
Ez van
te azt magyarázod,milyen jól megy az országnak,és még azt is meg tudnád magyarázni,miért jó a 334ft os euro.
Más meg ugyanekkora listád hoz neked arról miért nem jó irányba megy az ország.
De nyilván a sok hülye aki kimegy nem látja jól ,milyen jó dolga van most itt a NER-ben.XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 19:06:09

@Kampfer: Egyébként faszkalap ,nyilvánvalóan nem tőled sajnálom a magasabb keresetedet.Meg talán azt is felfogom a buta agyammal ,hogy a zemmberek azonos arányban adóznak!XD
Talán még a kamatadót is ki tudom számolni(Már ha még van olyan)

Csak sajnos vikiék nagyon sokba vannak nekünk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 19:18:31

@Kampfer: Örömködni baszd meg pont a te fajtád szokott,ha valaki másnak rossz!
Ezek vagytok ti.
Amúgy ha már nyugati országokkal példálózol.
Gondolom ott is a miniszterelnök haverjai és családja gennyesre keresi magát.Ja,azt nem onnan vettük át.

Egyébként én is úgy vagyok,hogy ezeknél bárki jobb,de tény hogy töketlen az ellenzék.
De valljuk be lehet akármilyen jó értelmes és becsületes valaki,neked az sem tetszene.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 19:31:09

@Kampfer: De mondjuk értem én,hogy neked tetszik ez a rendszer,mert így szolgálóból előléphettél komornyikká!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.09.27. 19:35:38

@Kampfer: Azért ezt a csótánynét odakint megválasztották valakivé.:))
De hát ők a hülyék ott nyugaton.
És ezeket akarjuk mi utolérni....

Kampfer 2019.09.27. 20:41:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Mondom én,hogy minden jóról a viktor tehet!"

Kérlek pontosan és szó szerint idézd, hol állítottam ilyet! Egy szóval nem írtam le, még csak hasonlót sem! De azért várom a pontos idézeted!

"Nyilvánvalóan nem vagyok olyan okos sikeres becsületes tanult művelt és egyenes,mint te!"

Nem ezen múlik az ember értéke. A tiéd sem. Simán lehetsz egyenes és becsületes is. Az érvek, amiket fölhoztál, azok nem voltak vagy értelmesek, vagy relevánsak. Úgy támadtad az adórendszert, hogy közben a bérpolitikát és a piaci viszonyokat kritizáltad. Azt kell megértsd, hogy ez nem ugyanaz. Az egyik ugyan következik a másikból, de nem ugyanaz a kettő. Az elvonások mértéke állami kompetencia. A bérezés mértéke pedig a piaci folyamatok következménye.

"De nálad az észérvek fele a balliba meg a csótány,akkor nekem,miért ne legyen az."

Nem találok undorítóbb lényt a mai magyar politikában a teljes 'dékánál' és a 'mometumnál'! Takarítónőig bezárólag rühellem mind. Még a 'zelempét' is többre tartom náluk. De szorosan ott liheg a maszop és a 'párnembeszéd' is a sorban.

"te egy félnótást istenítesz,én annak látom,ami."

Kérlek pontosan idézd, hogy hol istenítettem és milyen módon! Még a Krisztiánnak is és emlékeim szerint neked is azt írtam le korábban, hogy JELENLEG szerintem a legkisebb rossz választás. Ez NEM istenítés az én fogalmaim szerint.

"te azt magyarázod,milyen jól megy az országnak,és még azt is meg tudnád magyarázni,miért jó a 334ft os euro."

Azt írtam le többször is, hogy bárhogy is csinálják a Viktorék, bárhogy is megy az országnak, SZERINTEM bármely ellenzéki agyamputált csak szarabbul csinálná! A maszop-déká duó már bizonyított. A többi meg épp ezekkel szarozza össze magát.
A 334Ft-os eurót én magam nem tartom jónak. Kevésbé érint a probléma, mert a megtakarításaim jelentős része euróban, dollárban és eurókötvényekben van, ergo ezekkel én forintosítva jól járok. De nemzetgazdasági szinten nem tartom jónak. Mivel exportorientált a gazdaság, ezért bizonyos mértékben versenyképességet tud növelni a leértékelt forint, továbbá az államadósság szerkezetének átalakítása bőven csökkentette ennek a jelentőségét. Az államadósság 17-18%-a jelenleg devizában nominált. Korábban ez 55% felett volt. De ettől én még nem érzem ezt jónak, bár nem vagyok közgazdász.

"Más meg ugyanekkora listád hoz neked arról miért nem jó irányba megy az ország."

Nos értem. Ezek közül én kettőt szoktam legitimként elfogadni. Az egészségügy és a közoktatás alulfinanszírozását. A többi leginkább csak ballib mese. A 'civilekért', a 'ceu'-ért sírás, a bíróságok kérdése, a 'jogállamiság' ködös mítosza, sírás a migrikért, panaszkodás a külpolitika fordulatáért számomra mind ostoba ajvékolás.

"De nyilván a sok hülye aki kimegy nem látja jól ,milyen jó dolga van most itt a NER-ben."

Már leírtam neked, de ismét megteszem, megadom neked az esélyt. Tehát a sok 'hülye' (nem azok), aki kimegy, nyilvánvalóan egy egészen más fejlettségű gazdaság és munkaerőpiac körülményei és jóval magasabb jövedelmi szintjei miatt megy ki. Egyébként joggal. Szerinted ezt anno ott nyugaton még 2004 előtt nem számolták ki grammra/másodpercre/főre/centre, hogy hogyan éri majd meg nekik? Nem a fenét, dehogynem. Egy keleti államban egy középfokú végzettségű érettségizett szakmunkás kiképzése, fölnevelése 35-40 ezer eurójába fáj az adott államnak. Ezeket gyakorlatilag simán megspórolva magának egyszerűen elszippantották a keleti munkaerőpiacokról. Norvégiában pl. nincs orvosképzés. Megveszik maguknak (az egyébként qrvára 'zöld' - ja nem - olajbevételekből)! A németeknél szövetségi szinten jelenleg is több, mint 10 ezer orvos hiányzik! A németeknél! Szerinted ilyen körülmények között BÁRMELY keleti munkaerőpiac hogyan tudna versenyezni ezekkel? Sehogy. Ezt ott kint is jól tudták. Itthon az értelmesebbek erre már 2002 körül fölhívták a figyelmet, hogy ez lesz, erre lehet számítani majd. De akkor épp fontosabb volt 'kávézót nyitni Bécsben'!

Azt kell látnod, hogy MINDEGYIK kelet-európai kormányzat nagyon durván be volt szorítva a korlátok közé. A lengyelek sokkal több munkaerőt veszítettek ARÁNYAIBAN is. A szlovákok szintén. De előbbiek védték, utóbbiak megteremtették maguknak a hazai ipart. A csehek kőkeményen megvédték a hazai iparukat akkor, amikor itthon eldózerolták azt. Azt se feledd, hogy Magyarország volt az EGYETLEN, amelyik egészében magával vitte tovább a teljes államadósságát '90 után. A mértéke a legnagyobb volt errefelé. A lengyelek jelentős elengedést és átütemezést tudtak kialkudni. Mi meg se próbáltuk, bár az is tény, hogy a 'tomlantos' pontosan lediktált mindent az Antallnak anno, mit és hogyan kell tennie és hogyan kell kiegyeznie a szadesszel! Ami pedig dobrevnét illeti, sajnos épp a regnálása alatt, 2004-2009 között szakadt le leginkább Magyarország a többi kelet-európai állam mögött. A szlovákok is akkor húztak el. Nézd meg a gdp alakulását a V4-eknél az adott időszakban! Ennek mind sokáig isszuk még a levét!
Kamp.

Kampfer 2019.09.27. 21:04:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Egyébként faszkalap ,nyilvánvalóan nem tőled sajnálom a magasabb keresetedet."

Hm... Eddig nem úgy tűnt.

Meg talán azt is felfogom a buta agyammal ,hogy a zemmberek azonos arányban adóznak!XD

Ez remek. Akkor a LÉNYEGÉT megértetted ennek a rendszernek.

Talán még a kamatadót is ki tudom számolni(Már ha még van olyan)

Nem kell kiszámold, van olyan és a mértéke 15%, Megegyezik a jövedelemadóval, de vannak olyan papírok, amelyek hozama adómentes.

"Csak sajnos vikiék nagyon sokba vannak nekünk."

Mindegyik 'sokba van' nekünk. Az államapparátust mindig az adott gazdaság és a társadalom tartja el. Ez MINDEN államban így működik. Annak hatékonysága nem mindegy! Megjegyzem, hogy idén a németeknél szövetségi szinten több, mint 50 milliárd(!) eurót költenek a migrikre. Ezt a gazdaságtól és a társadalomtól vonják el. Közben Berlinben hatóságilag maximálták a lakások bérleti díját. Nesze neked szabad piac, igaz? Ez nem frusztrál...? Egy berlini lakástulajdonost nyilván. Egy bérlőt viszont levegőhöz juttat. Akkor most mi a helyes? Beavatkozni a piaci viszonyokba, amiért a Viktorékat mindennek elhordják? De Berlint odakint ezért 'sztárolják'... Vagy hagyni inkább, hogy a piac szabja meg az árakat? Amit itthon nekünk folyamatosan duruzsolnak a 'ballibák'!? Melyik a jó út?

"Örömködni baszd meg pont a te fajtád szokott,ha valaki másnak rossz!"

Ó dehogy! Megy az nektek is, ne aggódj! Mint ahogy írtam már szintén, NINCS közös érdek, közös nyelv és közös akarat. A két tábor végleg elvált egymástól, az ellentétek NEM FELOLDHATÓAK. Akinek van szeme, az látja, ha van agya, akkor fölfogja. Természetesen, én mindennek örülök, ami egy dékás vagy momentumos kis patkánynak szar. Ezt bármikor vállalom. Tudod, én is annak látom őket, amik! Patkányok. Te pedig nyilván akkor örömködsz (mert azt teszed, valld be nyugodtan!), ha random kormányzati vagy fideszes szereplőnek, tisztségviselőnek vagy választónak szar... Ez ilyen. Semmivel sem vagy jobb, vagy különb!

"Gondolom ott is a miniszterelnök haverjai és családja gennyesre keresi magát.Ja,azt nem onnan vettük át."

Ha jól emlékszem, minden erővel kimosták azt a junckert is a haverja törvénytelen kinevezéséből, az a kis 'fogtündés' belga rohadék is éveken át gyüjtögette egy offshore számlán azokat a pénzeket, amelyeket a hivatalával visszaélve 'lobbitevékenység' díjazásának címén szépen elsíbolt és nem is vallott be. A német szocdemek egyik nyomorultja pedig a 'zunijós' látogatói után számított fel pénzeket és számlázott ki olyan tevékenységek után, amiért önmaga szintén juttatásokat kapott az ep-től. És, ha jól tudom, akkor a francia bizottsági tag ellen is büntetőeljárás van folyamatban otthon. Ezek csak azok, amikről tudunk és itthon is hallottunk. Szerintem mindenki nyugodtan kussolhat. A Siemens, A BaE Systems, a Saab, az Alstom, a Bombardier és megannyi nyugati cég sorra bukott a korrupciós ügyeivel. Lenne bőven indok, hogy okítsanak és számonkérjenek minket! De EZEK SEMMIKÉPP! Ugyanolyan kis tolvaj, korrupt senkiházi banda mind, mint amilyennek a kormány akarják beállítani. Ez így nagyon hiteltelen... Szerintem!

"Egyébként én is úgy vagyok,hogy ezeknél bárki jobb,de tény hogy töketlen az ellenzék."

Ez szíved joga, alapvető jogod így gondolni és így is szavazni. Azt értsd meg, hogy milliók pedig úgy gondolják (többek között én is), hogy a 'zellenzék' random összetevőjénél bármi jobb lehet, inkább maradjon a fidesz, mintsem azok a nyomorult ballib árulók akár csak a hatalom közelébe is kerüljenek ismét! Ez is éppen annyira legitim érzés és vélemény, mint a tiéd vagy a Krisztiáné.

"De valljuk be lehet akármilyen jó értelmes és becsületes valaki,neked az sem tetszene."

Hazugság a részedről! Mint korábban írtam és most ismét leírom, ha van ennél a kormánynál tisztább kezű, hitelesebb, NEMZETIBB erő, amelyik ugyanúgy egy független külpolitikában, versenyképes és jövedelmező gazdaságban, MAGYAR népesedéspolitikában, értelmes családpolitikában, a migráció kőkemény elutasításában, a határok KŐKEMÉNY védelmében hisz, akkor azokat fogom támogatni és akkor váltsuk le velük a kormányt. Azt én is támogatni fogom. De ebből a felhozatalból tudsz nekem ilyet mutatni??? Szerintem nem.

"De mondjuk értem én,hogy neked tetszik ez a rendszer,mert így szolgálóból előléphettél komornyikká!"

Ez csak ostoba fröcsögés. Kontraproduktív és magad járatod csak le ezzel.

"Azért ezt a csótánynét odakint megválasztották valakivé."

De meg ám! Hiszen odakint mindegyik politikai erő pontosan tudta, hogy belföldön így tudják sokkal előnyösebb pozícióba segíteni akár a 'déká'-t, akár a momentumos kis belpesti kreténeket. Őszintén szólva ez egy nagyon okos és indokolható húzás volt az 'ajrópéer' ballibák részéről.

"De hát ők a hülyék ott nyugaton."

Fentebb írtam, hogy nem azok. Jó stratégia volt.

"És ezeket akarjuk mi utolérni...."

A pénzügyi-gazdasági lehetőségeiket. De hidd el, a legtöbben itt meg is állnak... Ez nem az a társadalom!
Kamp.

chrisred 2019.09.28. 05:30:40

@Kampfer: "Itt pontosítanám magamat is. Nem írtam olyat szerintem sehol, hogy ez jó vagy én ezt szeretném akár itt, akár máshol. Csak azt nem látom, hogy hogyan lehet konszenzust, kompromisszumot teremteni a két oldal közt (a.k.a.: globalista-szuverenista, konzervatív-balliberális). Én nem látom a közös halmazt a két tábor és a két világnézet között. És az ilyen jellegű és mélységű ellentétek végül ide szoktak vezetni."

Oké, igazad van, akkor nem szeretnél, csupán megoldásnak tartod, és éppen azért említettem a Közel-Keletet, mert ott napnál is világosabban kiderült, hogy ez a módszer semmilyen megoldást nem jelent. Valójában nem létezik két oldal, ez a politikusok csinálmánya. Nekik az jelenti az utat a hatalomhoz és a kényelmes, lehetőségekkel teli élethez, ha rajongótábort gyűjtenek maguknak, és mi más egyesítene biztosabban egy tábort, ha nem a legyőzendő közös ellenség mítosza. Valójában a társadalomban különböző érdekcsoportok alakulnak ki, ahogy egyre inkább differenciálódik a társadalmi feladatmegosztás, egyre speciálisabb és egyre árnyaltabb társadalmi csoportok jelennek meg. Egészséges közösségben az a közéleti emberek dolga, hogy ezeket az érdekeket artikulálják, konszenzust teremtsenek köztük. Vagyis nincs végső megoldás, csupán az a módszer, amivel a közösség körülményeit az adott körülmények között a lehető legélhetőbbé lehessen tenni. Az a politikus, aki egyetlen általános megoldásról beszél, olyan, mint a kuruzsló, aki hajnövesztőszert árul.

chrisred 2019.09.28. 05:57:15

@Kampfer: "Igen. Ő már bukott. Lehet örömködni. Én pedig majd a csótánycsalád vagy a 'katkafélék' bármely tagjának kínhalálán fogok örömködni."

Ez csak neked nemzeti tragédia, mivel korábban írtam, hogy ezt az esetet, meg a korábbi Kovács affért nem tartom másnak, mint két, tőlem teljesen idegen politikai tábor egymással való huzakodásának, ezért nyilvánvalóan semmi érzelmet nem vált ki belőlem.

"Mert megkúrhatod a rendszered, ha nincsenek személyek, amelyek tartalommal töltik meg a rendszer üres vázát. Tehát ha te egy az egyben kihajítod a mai 'elitet', mondván, hogy majd lesz valami/valaki utána is, akkor ezzel elülteted a káosz lehetőségét is, illetve a rendszer magába omlásának az esélyét is megadod."

Hogyne lennének? Az egyik alapvető különbség köztünk, hogy lebecsülöd a magyar polgárokat, ezért úgy gondolod, hogy az alulról induló szerveződések okvetlenül erkölcsileg és szakmailag működésképtelenek lennének. Én meg úgy látom, hogy pont a felülről, a hatalomból irrányított elitcsinálás eredménye az, hogy mindig a szemét kerül a felszínre.

"Tehát a pénzről beszélünk. Ez világos beszéd."

Nem, jövőképről beszélünk, tervezhetőségről, ami a befektetők esetében nálad láthatóan központi kérdés, de a családoknál nem.

"Elindult egy program, ez a tény. Valamilyen változásokat várnak tőle. Ez is tény."

Nem, az, hogy ki mit vár a jövőtől, egy teljesen szubjektív mozzanat, Fletó is nagyon sokat várt a hetente kiadott új kormányprogramjaitól. A tény a csoknál és a mostani támogatásoknál is, hogy túl sokba kerülnek, és a társadalomnak túl kis rétegét érintik ahhoz, hogy általános változásokat indítson be.

"Minden házaspár kap adókevezményt, minden gyermekes házaspár kap adókedvezményt a gyermekek után. Havonta is releváns összeg."

Néha megpróbálhatnád, hogy a magyar szavak értelméből indulnál ki, és akkor talán kiszakadnál a klisékből való gondolkodásból. A családi adókedvezmény nem támogatás, azt az adott személy nem mástól kapja, azért ő dolgozott meg, annyi a könnyítés (kedvezmény), hogy az állam nem vonja le tőle. Ilyen volt a 2011-ben eltörölt adóvisszatérítés is.

"Minden gyermek (igen, mindegyik!) kap ingyenes étkezést az iskolában, óvodában. A rászorulók kapnak SZÜNIDŐBEN IS! Megnéztem a szabályt...!"

www.origo.hu/jog/20190330-das-jogszerviz-ingyenes-kedvezmenyes-gyermeketkeztetes.html

"Lehet, hogy ez neked nem tetszik, de nagy tömegeknek pedig az nem tetszett, amit te akartál és talán te magad sem tetszel nekik."

Igazság szerint nem én jöttem a közvetlen környezetemmel, meg a pár tízezezer csókossal, hanem ténylegesen a magyarországi családok általános statisztikai adataira hivatkoztam. Most akkor ki van a tömegekkel szemben?

chrisred 2019.09.28. 06:24:46

@Kampfer: "Hogy a nettódból mit vásárolsz és azon milyen egyéb adóteher van, ez már részint a te döntésed kérdése."

Na, ez például egy pofátlan hazugság magyar körülmények között, hogy egy átlagos család számára önálló döntés, hogy elkölti-e a havi jövedelmét vagy részvényeket vásárol belőle.

"A korábbi adórendszer a magasabb jövedelműeket sújtotta aránytalan terhekkel a kisjövedelműek javára. A bűn az volt, hogy már az átlagbér IS a legmagasabb adókulccsal adózott (36%), ráadásul a tetves balliber 'szuperbruttóval'."

Hiába próbálkozol ezzel a hazugsággal, hogy "kifelejted" az adójóváírást, valahányszor beírod, folyamatosan beírom a bárki által elérhető bérkalkulátor számítások eredményét. 2010-ben a bruttó átlagkereset 202.600 forint volt, ebből a nettó 139.517. 2011-ben a bruttó átlagkereset 213.100 forint volt, ennek a nettója 139.629.

"Törvényi akadálya nincs annak, hogy bárki jobb jövedelemért vállaljon munkát. A munkaerőpiac szabad."

Vérlibsi szöveg. Jó, hogy nem azzal jössz, hogy "el lehet innen menni". A magyar fiatalok, főleg a képzettebb része, pontosan ezt teszi, nektek meg maradnak a cigány és a kisnyugdíjas szavazóitok, akik 9 ezer forintért a kezetekbe adják a kasszakulcsot.

"Mellesleg egyébként IGEN! Két családtagom is kiskereskedelemben dolgozik, anno ezt is írtam pont neked is. Tudod, '13-tól érdekes módon ők is el tudnak már menni nyaralni, azóta már wellnesst is láttak közelről és képzeld el, nem egy hétvégén bizony ŐK IS azokban a tömegekben vannak, akik valahol épp a belföldi turizmust gyarapítják. Van olyan vasárnap, amikor dolgoznak és olyan is, amikor nyaralnak, pihennek."

Hát akkor a ballibek a te családodért harcoltak, hogy az egyik vasárnap pénzt keressenek, a másikon meg el tudjanak menni wellnessbe. Nekem az égvilágon semmi közöm nincs hozzá.

Kampfer 2019.09.30. 06:09:11

@chrisred: "Oké, igazad van, akkor nem szeretnél, csupán megoldásnak tartod..."

Még csak megoldásnak sem. A helyzet 'feloldásának' esetleg. Most őszintén mondd meg: te lehetségesnek tartod, hogy egy momentumos vagy 'dékás' vérlibsi nemzetgyűlölő bármiben közös nevezőt leljen egy jobboldalival vagy radikálissal? A politika mindkettejük életére közvetlenül kihat. Ezt természetesen vérmérséklettől függően senki sem tűri el és igyekszik tenni ellene. A történelem már nem egyszer mutatta, hogy mi lehet ennek a vége.
Azt már a napi külpolitikai helyzet is bizonyítja, mi a következménye, ha ballib kormányzás kezdődik valahol. A migrik seggének kinyalása, a devianciák propagálása és támogatása, a nemzetben történő gondolkodás stigmatizálása és üldözése, a 'szolidaritás' fogalmának 'elinflálásával' pedig a társadalom legalsóbb (gyakran sajnos semmirevaló) rétegeinek tudatos és erőltetett támogatása a teherviselő rétegek rovására. Nyilván nem gyengén politikai célok mentén.

Ebből hogyan törsz ki? Mert vagy az egyik irányzat határozza meg a politikát, vagy a másik. Közös halmaz, közös nyelv, közös érdek, közös érték nincs! Normál körülmények között egy korábbi jobbikos vagy egy radikális fideszes nem tud együtt élni egy 'dékással' vagy egy 'momentumos' kispatkánnyal! Ez evidens. A mindennapos ellentéteik politikai alapokon húzódnak. Ezt hogy oldod föl??? Szépen megbeszélik? Ugyan már...!

"Valójában nem létezik két oldal, ez a politikusok csinálmánya."

Az lenne a jobbik eset, ha nem létezne. De létezik. A két alapvetően különböző gondolkodásmód létező és erre lehetett fölépíteni egy politikát. A politikus nem generálja ezeket a 'táborokat', hanem fölismeri bennük a politikai közösség potenciálját, épít rá egy retorikát, kitűz egy célt és erre aztán alapozhatja a politikáját. Ennyi történik, nem több. Orbánék nélkül is létezne a 'progresszív' gondolat, ahogy a konzervatív is jelen lenne és jelen is van. A szuverenista-globalista nézetek is jelen vannak, függetlenül a politikától. És ezek immár nemzeteken átívelően húzódnak meg.

"Valójában a társadalomban különböző érdekcsoportok alakulnak ki, ahogy egyre inkább differenciálódik a társadalmi feladatmegosztás, egyre speciálisabb és egyre árnyaltabb társadalmi csoportok jelennek meg."

Ez így igaz is. A városiasodás és a 'haladó' gondolkodók elszakadása a kulturális gyökerektől evidens módon fordítja szembe ezeket a rétegeket a kisebb közösségekben élő, konzervatív gondolkodású vidéki lakossággal, ahogy az nyugaton is megfigyelhető. Ezeket aztán szépen meg is bélyegzik, elhordják őket mindennek. Ebben korábban élenjáró volt a szadesz ÖSSZES rohadék tagja, talán még a takarítónő is! Mostanság pedig a 'déká' nevű áruló bűnszervezet és ez a 'momentum' nevű hungarofób áruló banda viszi tovább ezeket a 'szép' libsi hagyományokat. Nem meglepő, ha ezekkel semmilyen közösség nem vállalható még akkor sem, ha ügyesen öltik magukra az 'ajrópéer' és 'haladó' politikai erők hazug álarcát.

"Egészséges közösségben az a közéleti emberek dolga, hogy ezeket az érdekeket artikulálják, konszenzust teremtsenek köztük."

Hm... Mikor volt 'egészséges' ez a közösség...? Itt valaki vagy horthysta vagy komcsi lehetett csak! Magyar valahogy egyáltalán nem. A két oldal közül a magyarság fogalmát először a komcsik, majd a libsik árulták el keményen! Tehát azóta mindenki horthysta vagy náci (fasiszta), aki magyarnak érzi magát. Magyarországon!!!

"Az a politikus, aki egyetlen általános megoldásról beszél, olyan, mint a kuruzsló, aki hajnövesztőszert árul."

Tehát akkor aki a 'zunijót' és a 'nyitott társadalmat' hirdeti, mint a 'megoldás' szent kulcsát mindenre, akkor az egy közönséges szarházi hazudozó? Azt hiszem, ebben egyetértek veled.

Kamp.

Kampfer 2019.09.30. 06:42:10

@chrisred: "Ez csak neked nemzeti tragédia..."

Ez nem az. Lesz majd másik jelöltje a kormányoldalnak. Ami a nemzet számára tragédia az az, hogy ilyen csótánynék és ilyen kis 'botmixer' patkányok és donátannák is kint vannak és büntetlenül árulhatják a hazát (mármint a magyarok hazáját)! Bár demokratikus módon következett be, de én EZT tartom tragédiának.

"Az egyik alapvető különbség köztünk, hogy lebecsülöd a magyar polgárokat, ezért úgy gondolod, hogy az alulról induló szerveződések okvetlenül erkölcsileg és szakmailag működésképtelenek lennének."

Nem! Azt gondolom, hogy az alulról induló szerveződések csak akkor felelnek meg az 'ajrópéereknek', ha az libsi, balfasz vagy sötétzöld! A Magyar Gárda is egy alulról szerveződő mozgalom volt eredetileg. Ahogy sok hagyományőrző is. Ezek persze mind nácik. Március 15-én még egy huszáralakulatot is sikeresen náciztak a Várban a tipikus beltenyészett belpesti libsi 45kg-osok. Volt is tuti kis 'vita' velük, amíg el nem siklottak onnan, mint a kígyók...

"Én meg úgy látom, hogy pont a felülről, a hatalomból irrányított elitcsinálás eredménye az, hogy mindig a szemét kerül a felszínre."

A legtöbb 'elit' ilyen. Pozíció, vagyon és pénz, semmi több. Tehetség, eredmény vagy emberi értékek? Ugyan már...! A többi 'elit' között csak úgy lehetnek pariban, ha maguk is ilyenek és ezeket a módszereket ismerik és alkalmazzák. Különben őket is szépen fölzabálják.

"A családi adókedvezmény nem támogatás, azt az adott személy nem mástól kapja, azért ő dolgozott meg, annyi a könnyítés (kedvezmény), hogy az állam nem vonja le tőle. Ilyen volt a 2011-ben eltörölt adóvisszatérítés is."

Ez hülyeség. Ha nem vonja el tőle, azzal nem támogatja...??? Épp ez a lényeg. Csak olyantól tudod 'nem elvonni', aki DOLGOZIK érte. Vagyis a semmirevaló cigány nyilván ebből már kihullik, hiszen neki nincs munkajövedelme.

"Ilyen volt a 2011-ben eltörölt adóvisszatérítés is."

Hazugság! Ott úgy kapott valaki 'kedvezményt' más kontójára, hogy qrvakeveset keresett. Akár csak papíron!!! Nem volt mögötte érdem, a társadalom számára semmi hasznos teljesítmény, csak annyi, hogy keveset keres. Hogy azért, mert keveset dolgozik és/vagy szarul, nincs szakértelme, képessége, nem versenyképest, az nem számított. Egyszerűen mert keveset keres, ezért támogatjuk, míg az átlagbérest már szénnészopattuk! Valótlanságot állítasz, ez a kettő NEM ugyanaz!

"Igazság szerint nem én jöttem a közvetlen környezetemmel, meg a pár tízezezer csókossal, hanem ténylegesen a magyarországi családok általános statisztikai adataira hivatkoztam."

Mert szerintetek aki bármi ilyen támogatást kap, az a Viktor barátja, nyomorult fideszes. Ezt cáfoltam neked az ismeretségi kör és a közvetlen családi vonatkozás példájával. Nem fideszes egyik sem, még csak nem is a barátja egynek sem. 3000 lakosú településen élő fehér magyar polgárok munkaviszonnyal, gyermekkel, büntetlen előélettel. És részesülnek/részesültek ezekben a támogatásokban. Ők is biztos fideszesek? Hát nem. Magyarok.

"Most akkor ki van a tömegekkel szemben?"

Mivel jelenleg a háromgyerekes modell sajnos nem túl elterjedt, ezért nyilván nem a legszélesebb tömeget jelentik. A támogatás egyik célja éppen az, hogy aki most esetleg még csak 1 vagy 2 gyerek szülője, az a jövőben akár lehet egy második vagy harmadik gyermek szülője is, ergo ez az arány növekedhet, ami társadalmi szempontból hasznos. Ez egy teljesen legitim cél a kormánytól. Az is, hogy ne a cigány ötödik vagy hatodik purdéját támogassa, mert abból sosem lesz ember! Egy dolgozó magyar polgár második vagy harmadik gyermekéből sokkal jobb eséllyel igen! Ezért hülyeség az érvelésed! Ezért is...

Kamp.

Kampfer 2019.09.30. 07:17:09

@chrisred: "Na, ez például egy pofátlan hazugság magyar körülmények között, hogy egy átlagos család számára önálló döntés, hogy elkölti-e a havi jövedelmét vagy részvényeket vásárol belőle."

Nem az! Továbbá igenis mindenki számára saját döntése, hogy hogyan és mire használja föl az erőforrásait. Egy átlagos család is föl tudja használni okosan és hatékonyan a szűkös erőforrásait is. Tudok rá példát, nem egyet. Ahogy az ellenkezőjére is. Tudod, nem kicsit furcsa, amikor a 120 ezer nettót kereső operátor családanya alig várja a fizetést, hogy utána 25 ezerért 'varrasson' magára egy újabb tetkót! Vagy hasonló kategóriába tartozó jóember 150 ezres telefonnal kell virítson, mert ő nem fog valami '50 ezres szart' használni (nagyjából így mondta, amikor az iskoláztatásit intéztük neki)! Szóval ezt hagyjuk...! Mindenkinek lehetősége és joga is gondolkodni és helyesen fölmérni a lehetőségeit. Van, aki él vele és van, aki egyszerűen képtelen erre. Elhiheted, nem egy ilyen esetben intéztem anno a rendkívüli támogatásokat! De hiába próbáltuk megértetni velük, hogy ez így nem működik, még a végén mi voltunk a szemetek!
Ahogy az az ismerős család is, akik mindenáron 'osztrákiába' kellett menjen 3 napra, mert ugye a 'fészbúkon' az a tuti kép, ha a hegy tetejéről mosolyogsz a kamerába! És lehetett sírni a 330-as 'ajró' miatt. Mi meg inkább úgy döntöttünk, hogy 8 napra elmentünk egy alacsonyabb hegy mellé itthon, forintért. Kérdeztem tőlük, hogy ha tudták, hogy szeretnének majd menni külhonba, miért nem vettek akkor 'ajrót', amikor 314 volt és most abból mehettek volna...? Akkor épp nem volt. Tehát most volt, amikor 330-ba került...? Vagy, ha most sem nagyon volt rá forint, akkor miért 'erőltették'??? Sokan nem tudnak sajnos bánni a pénzükkel, ez igaz. Ahogy az általános pénzügyi kultúra is elég alacsony szinten áll. Részvényeket pedig kevésbé, inkább származtatott papírokat vagy állampapírt vegyen az, aki nem nagyon lát rá az alapvető folyamatokra.

"Hiába próbálkozol ezzel a hazugsággal, hogy "kifelejted" az adójóváírást, valahányszor beírod, folyamatosan beírom a bárki által elérhető bérkalkulátor számítások eredményét. 2010-ben a bruttó átlagkereset 202.600 forint volt, ebből a nettó 139.517. 2011-ben a bruttó átlagkereset 213.100 forint volt, ennek a nettója 139.629."

Már nem egyszer leírtam, hogy egy igazságtalan és demotiváló rendszert szüntetett meg a kormányzat. És helyesen tette! Azért elengedni valakinek az adóját, mert 'keveset keres' maga a pofátlanság! Tehát akkor helyette fizessen az, aki többet keres? Mert a gyakorlat ez volt cseszdmeg!!!

"Vérlibsi szöveg. Jó, hogy nem azzal jössz, hogy "el lehet innen menni"."

Nem azt mondtam! Azt mondtam, hogy a jelenlegi helyzetben igenis meg lehet próbálni és meg is lehet tenni, hogy akár jobb jövedelmet alkudsz ki a munkáltatótól, vagy váltasz egy jobb ajánlatért. Sokaknak sikerült (magam is alkudtam ki jobb bért a cégnél még tavaly), vannak, akik meg sem próbálják, csak sírnak. Egy munkáltató nem fog csak úgy 'puszira' bért emelni, amikor sem kénszerhelyzet, sem érdeke nem nem áll fönt.

"A magyar fiatalok, főleg a képzettebb része, pontosan ezt teszi..."

Van, aki megteszi és van, aki nem. És olyan is van, aki már visszajött.

"...nektek meg maradnak a cigány és a kisnyugdíjas szavazóitok, akik 9 ezer forintért a kezetekbe adják a kasszakulcsot."

Nekem biztos soha nem volt egy cigány szavazóm sem, még csak szavazóm sem. És nem is lesz!!! Cigány még akkor sem volt szavazóm, mikor szakszervezetet vezettem!!! Hogy képben legyél...

Mi a bajod a kisnyugdíjasokkal???

"Hát akkor a ballibek a te családodért harcoltak..."

Hazudsz! A ballibek egyszer kisemmizték, kifosztották a családomat. Majd kb. 50 évre rá meggyalázták, szénnéadóztatták őket, közben már velem is ugyanezt tették. Soha, semmit nem tettek a családomért, csak ütötték, gyalázták és lopták őket! Hazudsz!

"...hogy az egyik vasárnap pénzt keressenek, a másikon meg el tudjanak menni wellnessbe."

Hazudsz! A ballibák és a vérlibsik úgy akarták volna őket dolgoztatni MINDEN vasárnap, hogy welnessnek a közelébe se jutottak volna, amíg élnek! Az nem a ballibáknak köszönhető, hogy most legalább erre van lehetőségük! Mellesleg, azoknak a büdös faszparasztoknak is lett volna rá 8 évük, hogy tegyenek valamit...! Nem jött össze.

"Nekem az égvilágon semmi közöm nincs hozzá."

Hát, azt nem tudom, hogy neked mihez van közöd, ezt neked magadnak kell tudnod. Azt én is sanszosnak érzem, hogy a családomhoz és a hozzájuk mérhető magyar családokhoz neked aztán semmi...! Gondolom a cigányaidhoz és az ügyeskedő arabokhoz ott az utcádban nyilván több közöd van. De ez már nem az én dolgom.
Kamp.

chrisred 2019.10.03. 05:55:04

@Kampfer: "Most őszintén mondd meg: te lehetségesnek tartod, hogy egy momentumos vagy 'dékás' vérlibsi nemzetgyűlölő bármiben közös nevezőt leljen egy jobboldalival vagy radikálissal?"

A fanatikus gyurcsányisták, orbánisták meg a turulos nemzeti radikálisok az ország lakosságának töredékét alkotják. A polgárok többségét nem érinti az érzelmi alapú politizálás, ők csak elszenvedik a következményeit. A helyes az lenne, ha a hangos kisebbség alkalmazkodna politikai kultúra terén a többséghez.

"A két alapvetően különböző gondolkodásmód létező és erre lehetett fölépíteni egy politikát. A politikus nem generálja ezeket a 'táborokat', hanem fölismeri bennük a politikai közösség potenciálját, épít rá egy retorikát, kitűz egy célt és erre aztán alapozhatja a politikáját."

Valóban léteznek ilyen törésvonalak minden kultúrában, nálunk ez az urbánus-népi/budapesti-vidéki/polgári-nemzeti ellentétpár, de az ország lakosságának közös érdekében ezt a megosztást nem fokozni kellene, hanem tompítani.

"Hm... Mikor volt 'egészséges' ez a közösség...?"

Nem volt, épen ezért ideje lenne már gyógyítani is, nem csak sót hinteni a sebekbe, hogy jobban fájjon.

"Tehát akkor aki a 'zunijót' és a 'nyitott társadalmat' hirdeti, mint a 'megoldás' szent kulcsát mindenre, akkor az egy közönséges szarházi hazudozó?"

Így van, a polgári társadalom kereteinek kialakítása nem megoldás, hanem lehetőség lenne, az uniós közös érdekvédelem pedig szintén csak egy eszköz lenne a saját érdekeinknek a világ nagyhatalmaival szembeni védelmére.

chrisred 2019.10.03. 06:10:40

@Kampfer: "Ez hülyeség. Ha nem vonja el tőle, azzal nem támogatja...???"

Szóval téged minden bűnöző támogat, aki nem rabolja ki a lakásodat?

"Ott úgy kapott valaki 'kedvezményt' más kontójára, hogy qrvakeveset keresett. Akár csak papíron!!! Nem volt mögötte érdem, a társadalom számára semmi hasznos teljesítmény, csak annyi, hogy keveset keres. Hogy azért, mert keveset dolgozik és/vagy szarul, nincs szakértelme, képessége, nem versenyképest, az nem számított. Egyszerűen mert keveset keres, ezért támogatjuk, míg az átlagbérest már szénnészopattuk!"

A szokásos libsi mantra, ha valaki keveset keres, akkor az a társadalom számára nem végez hasznos tevékenységet. Vagyis a rendőr meg a mentős élősködő, míg a bankárok meg a csúcsmenedzserek munkája aranyat ér. Továbbra is csak blablázol hazugságokat, az előbb leírtam, hogy az átlagbéres még bőven kapott adójóváírást, 2010-ben a felső határ 3 millió forint feletti éves jövedelem volt.

"Mivel jelenleg a háromgyerekes modell sajnos nem túl elterjedt, ezért nyilván nem a legszélesebb tömeget jelentik."

Pontosan tudjuk, hogy hol elterjedt modell, a magyar polgári középosztálynál régóta hagyományosan a kétgyermekes modell működik, főleg azóta, hogy mind a két szülő keresetére szükség van a háztartás fenntartására. Logikusan, mert két személy így tudja megosztani egymás között a gyerekek nevelésével kapcsolatos feladatokat.

chrisred 2019.10.03. 06:21:18

@Kampfer: "Azért elengedni valakinek az adóját, mert 'keveset keres' maga a pofátlanság! Tehát akkor helyette fizessen az, aki többet keres?"

Ebben egyetértünk, az adójóváírás helyett én magam is sokkal korrektebbnek tartom a nulla százalékos sávot, ami minden jövedelemre vonatkozik.

"Nem azt mondtam! Azt mondtam, hogy a jelenlegi helyzetben igenis meg lehet próbálni és meg is lehet tenni, hogy akár jobb jövedelmet alkudsz ki a munkáltatótól, vagy váltasz egy jobb ajánlatért."

Próbálkozni bármikor lehet, legfeljebb a munkáltató betesz egy ukrán vendégmunkást a lázongó helyére.

"A ballibek egyszer kisemmizték, kifosztották a családomat. Majd kb. 50 évre rá meggyalázták, szénnéadóztatták őket, közben már velem is ugyanezt tették. Soha, semmit nem tettek a családomért, csak ütötték, gyalázták és lopták őket!"

Miféle ballibek és mikor? Az én családomat a ruszkibérenc kommunisták fosztották ki, ezért rühellem a Kreml-főnök lábát csókolgató volt KISZ titkárokat.

"A ballibák és a vérlibsik úgy akarták volna őket dolgoztatni MINDEN vasárnap, hogy welnessnek a közelébe se jutottak volna, amíg élnek!"

Hazudsz, az MSZP a vasárnapi munka betiltásáról akart népszavazást.

"Hát, azt nem tudom, hogy neked mihez van közöd, ezt neked magadnak kell tudnod. Azt én is sanszosnak érzem, hogy a családomhoz és a hozzájuk mérhető magyar családokhoz neked aztán semmi...!"

Nem tudom, milyen "hozzájuk mérhető" magyar családokról van szó, de amit az elején leírtál a tetoválós, mobilozós meg osztrákozós ismerőseidről, igazad lehet, más körökben mozgunk.

Kampfer 2019.10.04. 05:51:51

@chrisred: "A fanatikus gyurcsányisták, orbánisták meg a turulos nemzeti radikálisok az ország lakosságának töredékét alkotják."

Tévedésben vagy. Akikről írsz azokról TUDOD, azokról LÁTOD, hogy milyen nézetet vallanak, hiszen részt vesznek megmozdulásokon, aktivisták, tevőlegesen is részt vesznek a(z) (akna)munkában. Más (látens) tömegekről pedig nem is tudsz.

"A helyes az lenne, ha a hangos kisebbség alkalmazkodna politikai kultúra terén a többséghez."

Ezzel akkor azt is mondod, hogy a csótányista és a botmixeres kis provokátorok, a kígyótestű kis gulyásmártonok is húzzanak haza és/vagy dolgozni és éljenek a szavazati jogukkal és kész? Ok.

"Valóban léteznek ilyen törésvonalak minden kultúrában, nálunk ez az urbánus-népi/budapesti-vidéki/polgári-nemzeti ellentétpár..."

A polgári-nemzetit én javítanám ballib-nemzeti ellentétre és a népi-urbánust is le lehet lassan cserélni a globalista-szuverenista, vagy akár a konzervatív-progresszív ellentétre. A többivel egyetértek. Én a vidék-Budapest ellentétet tartom a legszomorúbbnak.

"...de az ország lakosságának közös érdekében ezt a megosztást nem fokozni kellene, hanem tompítani."

Ezt tudjuk. De a 'HOGYAN' kérdésre adott válasz a lényeg! Egy libsitől hogy várod el, hogy elfogadja a konzervatív társadalmi kereteket? A nemzeti gondolkodást? Hogy itt nem lesz 'nyílt társadalom'? Hogy itt nem lesz 'sokszínű' népség? Hogy itt nem pálya a deviancia és a betegbogár viselkedés:
Megfordítva: te hogyan várod el egy nemzeti radikálistól vagy szuverenistától, vagy konzervatívtól, hogy föladjuk a nemzeti gondolkodást, a magyarság egészéről való gondolkodást, a szuverén külpolitikát, a kultúránkat? Hogyan fogadtatod el egy hungaristával, hogy mindenféle jöttment koszos migrik lepjék el az országot? Hogy egy ceu-nak nevezett kígyófészekben szakmányban képzik a hungarofób 'éttermiséget' a világ liberalizmusának dicsőségére? Leírni qrvakönnyű, de ha a mögöttes tartalmat részleteiben is megnézed, akkor nagyon világosan látható, hogy mostanra egymással teljesen kibékíthetetlen ellentéteket kellene ehhez föloldani. Nem nagyon látok rá esélyt, különösen ismerve a ballib oldal sunyi és lopakodó politizálását, amikor 'fű alatt' csempésznek a jogba egyébként elfogadhatatlan és undorító szabályozásokat.

"Nem volt, épen ezért ideje lenne már gyógyítani is, nem csak sót hinteni a sebekbe, hogy jobban fájjon."

Ok. Tehát a 'HOGYAN' kérdése továbbra is a kulcs. Az egyik oldallal kertészimréket és 'tégéemeket', lukácsgyörgyöket kellene elfogadtatni. míg a másik oldallal Horthyt. Esélytelennek látom.

"Így van, a polgári társadalom kereteinek kialakítása nem megoldás, hanem lehetőség lenne..."

És a 'polgári társadalom' alatt ugye véletlenül se a 'nyílt társadalom' és a 'ceu' szellemiségének gusztustalan mételyét érted...!?

"...az uniós közös érdekvédelem pedig szintén csak egy eszköz lenne a saját érdekeinknek a világ nagyhatalmaival szembeni védelmére."

Ha végre egyértelmű lesz, hogy a 'zunijó' nem csak a koszhadékok érdekeit kívánja védeni, hanem esetleg a saját polgáraiét is (és ezt végre HITELESEN el is tudja hitetni magáról), akkor lesz ennek értelme. Továbbá, ha végre el tudja dönteni, hogy az őt alkotó NEMZETEK érdekeit, vagy egy nemzetek fölött álló és minden az ensz által kitalált agybajnak is megfelelő 'masszát' gyúrva a saját oligarchiájának érdekeit kívánja védeni, akkor lesz ennek több értelme! Addig ez csak lózung.

"Szóval téged minden bűnöző támogat, aki nem rabolja ki a lakásodat?"

Ostoba hasonlat. Ha a betörő minden egyes lakást szépen végigrabol, de az enyém épp kihagyja, akkor nyilván céllal teszi. Továbbá nem tudom, hogy mely betörő nyújt az elrabolt értékekért valódi és ellenőrizhető ellenszolgáltatásokat, illetve mely betörő ad a rabolt vagyonból valós segítséget gyermeket nevelőknek. Buta, gyermeteg hasonlat... A te bajod, ha nem érted a leírtakat, de nem frusztrál.

"A szokásos libsi mantra, ha valaki keveset keres, akkor az a társadalom számára nem végez hasznos tevékenységet."

Egyrészt qrvára nem írtam ilyet, szó szerinti idézetet várok erre tőled! Továbbá olvasd vissza kérlek a másiknak írt soraimat, ahol azt írtam neki, ne keverje össze az adópolitikát a bérpolitikával vagy a finanszírozással! Ott van föntebb leírva!

"Vagyis a rendőr meg a mentős élősködő, míg a bankárok meg a csúcsmenedzserek munkája aranyat ér."

Ekkora faszságot sehol nem írtam le, ezt most csak te írtad ide! Pontos idézetet várok tőled! Úgy baromság amit írtál, ahogy van!

"Továbbra is csak blablázol hazugságokat..."

Majd KONKRÉTAN írd le, mi volt a hazugságom! Köszi!

"...az előbb leírtam, hogy az átlagbéres még bőven kapott adójóváírást, 2010-ben a felső határ 3 millió forint feletti éves jövedelem volt."

Ami egy igazi faszság volt, bonyolult adminisztrációval, ráadásul demotiváló is! Értelmetlen. Az ARÁNYOS adórendszerben egy adókulcs van, arányaiban mindenki ugyanannyit fizet, míg nominálisan a többet kereső jóval többet. Mi ebben a bonyolult és/vagy inkorrekt???

==>

Kampfer 2019.10.04. 06:21:15

@chrisred: ==>

"Pontosan tudjuk, hogy hol elterjedt modell, a magyar polgári középosztálynál régóta hagyományosan a kétgyermekes modell működik, főleg azóta, hogy mind a két szülő keresetére szükség van a háztartás fenntartására."

Tehát, ha azt szeretnénk, hogy esetleg harmadik vagy negyedik gyermekük is szülessen (ha szeretnék), akkor őket érdemes és kell is támogatni. Végre talán te is látod a rendszer és a gondolkodás lényegét. Ezzel épp ezeket a családokat támogatja az állam és jól is teszi. És igen, nagyjából ilyen családokról írtam neked.

"...az adójóváírás helyett én magam is sokkal korrektebbnek tartom a nulla százalékos sávot, ami minden jövedelemre vonatkozik."

Miért lenne 0 százalékos sáv??? Se adójóváírás, se 0 százalékos adósáv. Egységes jövedelemadó és ennyi. Miért kellene adómentes sáv??? Azt a részt akkor mégis mással fizettetnéd ki!!! Miért???

"Próbálkozni bármikor lehet, legfeljebb a munkáltató betesz egy ukrán vendégmunkást a lázongó helyére."

Munkaerőpiacról szerintem nekem inkább ne...! A lázongóknál körökkel több és súlyosabb problémája van a munkáltatóknak az ukránokkal, szerbekkel! Hidd el, pontosan tudom. Itt is van az ukránokból...Csak annak megoldás, aki sosem találkozik velük, csak a 'táblázatban' találkozik a jelenlétükkel!

"Miféle ballibek és mikor?"

'19-ben. Majd '45-'51 között. Majd '94-től, majd 2002-től! És melyik ballibek? Először a '19-es vörös terroristák, majd a nyilasból vörösbe vedlett hordákat irányító vörös terroristák, majd a vörös terroristák örököseivel együtt vonagló hungarofób liberálisok, majd továbbra is ezek négy évvel később újjab nyolc évig. És most az ezekkel együtt vonagló és ajvékoló botmixerek, szabótimikék, bőszanettek és BÁRMELY mostani ellenzéki nyomorult patkány. Egy tőről fakadó magyarellenes áruló hulladék mind! Ballibek... És ennyi.

"Az én családomat a ruszkibérenc kommunisták fosztották ki..."

Isten hozott a 'Klubban'!

"...ezért rühellem a Kreml-főnök lábát csókolgató volt KISZ titkárokat."

Egyrészt a Kreml-főnök elég kemény ellensége a libsiknek is és a kommunistáknak is. Másrészt mégis egy politikai, katonai világhatalom, ha gazdasági hatalomnak már nem is tekinthető. Másrészt akkor nyugodtan küldheted a komplett ellenzéket is a rántott qrvaanyjába, mert a főnökük meg is vendégelte, a nagy 'ajrópéer' szarházi bolgár libája pedig még kedélyesen csacsogott is a Kreml-főnökkel ebéd után! Szóval ebből a szempontból ne várj változást!

"Hazudsz, az MSZP a vasárnapi munka betiltásáról akart népszavazást."

Jah, tehát akkor qrvára nem ellenkeztek, amikor a kormány megtiltotta a vasárnapi munkavégzést??? Hm... Érdekes.
Egyébként nem értetted meg, amit írtam. A buzi kis adórendszerükkel ők tettek azért, hogy minden vasárnap, vagy akár meló után is melózni, fusizni kelljen, hogy valamire jussak. És akkor SEM jutottam el soha nyaralni! Tehát lehet, hogy qrvára 'küzd' a maszop a dolgozókért, de valahogy mégis mindig őket szopatja a cigányok és a deviánsok, migrik és egyéb betegbogarak javára!

"Nem tudom, milyen "hozzájuk mérhető" magyar családokról van szó, de amit az elején leírtál a tetoválós, mobilozós meg osztrákozós ismerőseidről, igazad lehet..."

Szövegértés, Krisztián! Szövegértés! A tetkós, mobilozós népség NEM családom és baráti köröm. Hanem a munkámból fakadóan ismert közösség része. Egyébként azon közösségből kerülnek ki, akikről te magad is írogatsz, tudod, az 'adójóváírós' munkavállalók. A családom és a baráti köröm jelentősebb része körökkel megfontoltabb és józanabb.

"...más körökben mozgunk."

Ebben biztos lehetsz!!! Szerencsére a környezetemben nincsenek arab ügyeskedők és a cigányokat is csak egy (a furcsa 'véletlennek' köszönhetően deviáns és antiszociális) család képviseli az utcában. Igyekszem más körökben mozogni, mint ti!
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.04. 18:51:49

@Kampfer: Azért mintha kicsit lenéznéd a szegényeket.Tuuudom ilyet konkrétan nem írtál.
Rühelled (állítólag) a fideszt de valahogy mindent pont jól csinálnak.
Ha a komcsik örököseit nem szeretnéd,nem szerethetnéd a fideszeseket sem.
Botmixer katika ez a fidesz média terméke.
Mondhatsz amit akarsz,neked ez a rendszer a leg tökéletesebb.

Kampfer 2019.10.04. 19:57:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Azért mintha kicsit lenéznéd a szegényeket."

Pontosítsunk! VAN olyan szegmense a szegényeknek, amelyeket igenis okolok a maga sorsáért.
A cigányok döntő többsége mélyszegénységben él. Már évtizedek óta. Horthytól a csótányig és most is. Őket nemhogy lenézem, de rühellem és meg is vetem őket. Isten átkának tartom, a magyarság szerencsétlensége, hogy egyáltalán idekeveredtek és anno beengedtük őket (is). A szegénységük oka közismert.
A szegények egy másik szegmense azok, akik a saját önigényük, iskolázottságuk, motivációik hiányában egyszerűen képtelenek kitörni a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben. Ezek egy része elfogadta a sorsát, míg egy másik részük mindig másokat okolva hörög azért, mert neki épp szar, tehát fizessen helyette más! Na, ez a maszop egyik bázisa. Őket lenézem.
A szegények egy harmadik csoportja az a réteg, amely az elcseszett állami finanszírozási politika miatt nem tud kitörni. Ők általában elhivatottak, a nem kellő anyagi és társadalmi megbecsülés okán szegények. Pl. tűzoltók, ápolók, nevelők, tanárok, óvónők, rendőrök és hasonló közszolgáltatásban, rendvédelemben dolgozó emberek. Őket tisztelem, sajnálom, egyúttal csodálom a türelmüket és a hivatástudatukat. Na ŐKET kell(ene) még fölemelni, ezt cseszi el ez a kormány. Viszont egyetértek azzal a ki nem mondott kormányzati gondolattal, mely szerint lemondtak társadalmi csoportokról. A szintet szerintem nem jól húzták meg, és ez baj.

"Tuuudom ilyet konkrétan nem írtál."

Szerintem kellően pontosan és korrekt módon leírtam mindent neked is. Az, hogy ebből te mit értesz meg, az már nem rajtam áll.

"Rühelled (állítólag) a fideszt de valahogy mindent pont jól csinálnak."

Nem ezt írtam, hanem azt, hogy veszteségminimalizálás okán jelenleg őket tudom támogatni. Az, hogy szembeszállnak a liberális és szocdem fertővel, számomra támogatandó értékrend. A bűneiket, hibáikat beáraztam, benne vannak a mérlegben. Talán a jövőben egy alkalommal majd túl sokat fognak nyomni a latban. Az viszont bizonyos, hogy a jelenlegi ellenzék egyetlen szereplője sem tud annyira könnyűnek találtatni a bűnök mérlegén, hogy őket bárhogyan is támogassam! Ez tény.

"Ha a komcsik örököseit nem szeretnéd,nem szerethetnéd a fideszeseket sem."

Ebben nem értek egyet veled. A jelenlegi őrületes és ostoba helyzetben is jelenleg ők a leginkább őskomcsi-ellenesek.

"Botmixer katika ez a fidesz média terméke."

Hazudsz! Az a retkes, rühes patkány a saját önnön undorító mivoltának és gusztustalan nézeteinek terméke. Illetve a nyomorult selejtes szüleié! A médiának ehhez semmi köze. Az a lény egy szarember volna a média nélkül is!

"Mondhatsz amit akarsz,neked ez a rendszer a leg tökéletesebb."

A választható alternatívák közül? Igen. Ezt jól látod.
Kamp.

chrisred 2019.10.05. 06:10:20

@Kampfer: "Tévedésben vagy. Akikről írsz azokról TUDOD, azokról LÁTOD, hogy milyen nézetet vallanak, hiszen részt vesznek megmozdulásokon, aktivisták, tevőlegesen is részt vesznek a(z) (akna)munkában. Más (látens) tömegekről pedig nem is tudsz."

Nem igaz. Én tudok róluk, az a a kormány pedig, amelyik a kevés szavazat miatt eredménytelen népszavazás után 98%-os sikerről beszélt, nem vesz tudomást róluk. A többség magas ívben letojja a kilencéves kampánykormányzást és gyűlöletkeltést, élhető országban akar élni.

"Ezzel akkor azt is mondod, hogy a csótányista és a botmixeres kis provokátorok, a kígyótestű kis gulyásmártonok is húzzanak haza és/vagy dolgozni és éljenek a szavazati jogukkal és kész? Ok."

Mivel a szövegben benne van az "is", igen, korábban is azt mondtam, meg most is. A felsoroltak a bayerzsoltokkal, szíjjártókkal és rogánantalokkal karöltve együtt tűnjenek el a közéletből.

"A polgári-nemzetit én javítanám ballib-nemzeti ellentétre és a népi-urbánust is le lehet lassan cserélni a globalista-szuverenista, vagy akár a konzervatív-progresszív ellentétre."

Nincs olyan világnézet, hogy ballib, a liberalizmus jobboldali tárdalami ideológia, a ballib egy meghatározott politikai érdekszövetség elnevezése. Ahogy a harmincas években a német konzervatív oldal szövetségre lépett a nácikkal a kommunisták ellen, de ettől a jobboldali konzervativizmus nem olvadt örökre össze a szélsőjobbal. Az orbáni etnonacionalizmussal a polgári konzervatív szemléletűek ugyanúgy szembenállnak, mint a polgári liberálisok, ennek nyilvánvaló jelei vannak. De abban igazad van, hogy a polgári konzervatívok számára is fontos a nemzet, csak nem ugyanazt jelenti, amit a jelenlegi hatalom számára. Tehát talán a polgári-nacionalista ellentét a megfelelő meghatározás.

"Egy libsitől hogy várod el, hogy elfogadja a konzervatív társadalmi kereteket? A nemzeti gondolkodást? Hogy itt nem lesz 'nyílt társadalom'?"

Normális körülmények között a polgári társadalomban a liberális individualizmus és a konzervatív közösségi gondolkodás kiegészíti egymást, kölcsönösen kijavítja a másik szemlélet hiányosságait. Ezért szokott általában működőképes lenni a konzervatív-liberális koalíció a nyugati társadalmakban.

"Az egyik oldallal kertészimréket és 'tégéemeket', lukácsgyörgyöket kellene elfogadtatni. míg a másik oldallal Horthyt."

Nem elfogadtatni kell, hanem a helyükre tenni közös gondolkodással. A felsorolás torz, mert az egyik oldalon egy politikus van, a másikon meg tetszőlegesen kiválasztott közéleti emberek. Valós ellentétpárokból kellene kiindulni: Széchenyi vagy Kossuth, Kosztolányi vagy Móricz.

"Ha a betörő minden egyes lakást szépen végigrabol, de az enyém épp kihagyja, akkor nyilván céllal teszi."

Nyilván.

"Egyrészt qrvára nem írtam ilyet, szó szerinti idézetet várok erre tőled!"

Hiszen beidéztem, de megteszem még egyszer: "Ott úgy kapott valaki 'kedvezményt' más kontójára, hogy qrvakeveset keresett. Akár csak papíron!!! Nem volt mögötte érdem, a társadalom számára semmi hasznos teljesítmény, csak annyi, hogy keveset keres."

Leírtad, aki adójóváírást kapott, egészen havi bruttó 250 ezerig, annak a munkája mögött nem volt érdem vagy hasznos teljesítmény. amikor az átlagfizetés 200 ezer körül volt, vagyis nagyjából az alkalmazottként dolgozók 80%-ára igaz volt.

"Majd KONKRÉTAN írd le, mi volt a hazugságom! Köszi!"

KONKRÉTAN az átlagbér kevesebbet adózott 2010-ben, mint az egykulcsos adórendszerrel 2011-ben.

"Az ARÁNYOS adórendszerben egy adókulcs van, arányaiban mindenki ugyanannyit fizet, míg nominálisan a többet kereső jóval többet. Mi ebben a bonyolult és/vagy inkorrekt???"

Az benne az inkorrekt, hogy ellentétben áll az arányos közteherviselés elvével, mert az a teherviselő képességen alapul. Akinek a bruttó jövedelme a megélhetési küszöb környékén van, annak nulla a teherviselő képessége, míg az, aki a jövedelme túlnyomó részét nem önmaga és a családja ellátására kénytelen fordítani, hanem vagyon felhalmozásra és befektetésre, annak nyilvánvalóan nagyobb.

chrisred 2019.10.05. 06:50:01

@Kampfer: "Tehát, ha azt szeretnénk, hogy esetleg harmadik vagy negyedik gyermekük is szülessen (ha szeretnék), akkor őket érdemes és kell is támogatni."

Én azt szeretném, ha senki se szólna bele a magyar családok életébe, s m i, se Ratkó Anna, se Novák Katalin. Hanem olyan életlehetőségeik lennének, hogy saját maguktól hozhassanak szabad döntéseket, hogy harmadik-negyedik gyereket szeretnének vagy sem. Számomra az is teljesen legitim és elfogadható döntés, ha inkább azt a költséget az 1-2 gyerek minél teljesebb és minőségibb nevelésére fordítják. Feltéve, hogy megtehetik, és nem vonják el tőlük, hogy az állam mások harmadik-negyedik gyerekének születését jutalmazza vele.

"Miért lenne 0 százalékos sáv??? Se adójóváírás, se 0 százalékos adósáv. Egységes jövedelemadó és ennyi. Miért kellene adómentes sáv??? Azt a részt akkor mégis mással fizettetnéd ki!!!"

Nagyjából. Mészáros Lőrinccel és Matolcsy Györggyel. Nincs szükség arra, hogy az adófizetők befizetéseiből százmilliárdos vagyonok nőjenek ki a semmiből - érdem és társadalmi hasznosság nélkül, ahogy előbb fogalmaztál.

"Egyrészt a Kreml-főnök elég kemény ellensége a libsiknek is és a kommunistáknak is.

A polgári demokráciáknak az ellensége, akár liberális, akár konzervatív irányultságúak. Tudtommal kommunista háziellenzéket tart fenn.

"Másrészt mégis egy politikai, katonai világhatalom, ha gazdasági hatalomnak már nem is tekinthető."

Igen, ezért fokozottan veszélyes a mi térségünkre, nekik a háború a szokott üzletmenet, nem a piaci tevékenység.

"Másrészt akkor nyugodtan küldheted a komplett ellenzéket is a rántott qrvaanyjába, mert a főnökük meg is vendégelte, a nagy 'ajrópéer' szarházi bolgár libája pedig még kedélyesen csacsogott is a Kreml-főnökkel ebéd után! Szóval ebből a szempontból ne várj változást!"

Ez így történt, mindketten ott vannak az általam leírt kategóriában,

"Jah, tehát akkor qrvára nem ellenkeztek, amikor a kormány megtiltotta a vasárnapi munkavégzést??? Hm... Érdekes."

Jogos, hanyagul fogalmaztam. Javítás: az MSZP a vasárnapi munka betiltásáról hozott törvényről akart népszavazást.

" '19-ben. Majd '45-'51 között. Majd '94-től, majd 2002-től! És melyik ballibek? Először a '19-es vörös terroristák, majd a nyilasból vörösbe vedlett hordákat irányító vörös terroristák, majd a vörös terroristák örököseivel együtt vonagló hungarofób liberálisok, majd továbbra is ezek négy évvel később újjab nyolc évig."

Ahogy korábban leírtam, ballibekről 1994 óta lehet beszélni. Az autoriter hatalmak esetében nem érdemes bevonni a liberalizmust, pont a polgári elvek szerint gondolkodókat irtották Szamuelyék és Prónayék is, majd Szálasi és Sztálin tanítványai is. 56-ban is a polgári jogainkért álltak ki az elődeink, bár úgy látom, mostanság ez az évszám egyre népszerűtlenebb.

"Tehát lehet, hogy qrvára 'küzd' a maszop a dolgozókért, de valahogy mégis mindig őket szopatja a cigányok és a deviánsok, migrik és egyéb betegbogarak javára!"

A francokat küzd, ugyanúgy a saját csókosait nyomta, mint a mostani hatalom. A cigányok is csak azért voltak szimpatikusok nekik, mint Orbánéknak, olcsó volt megszerezni a szavazataikat.

"Egyébként azon közösségből kerülnek ki, akikről te magad is írogatsz, tudod, az 'adójóváírós' munkavállalók."

Vagyis a magyar emberek 80%-a.

"Igyekszem más körökben mozogni, mint ti!"

Látom...

Kampfer 2019.10.06. 17:46:06

@chrisred: "Nem igaz. Én tudok róluk..."

Na ne röhögtess már! Ne járasd le magad, Krisztián! Honnan tudnál? Pontosan meg tudod határozni a különböző politikai erők PONTOS bázisát? Francokat! Sejtéseid lehetnek, vagy inkább vágyálmaid. Ehhez persze jogod van.

"...az a a kormány pedig, amelyik a kevés szavazat miatt eredménytelen népszavazás után 98%-os sikerről beszélt, nem vesz tudomást róluk."

Párszor már kiröhögtetted magad, én is kiröhögtelek és még sokan mások ezért a hülyeségedért. :-)
Csak emlékeztetőül:
A részvétel 44,1% volt. Vagyis abban az értelemben eredménytelen, hogy NEM KÖTELEZTE a törvényhozást jogszabály alkotására az eredmény. Azonban az eredményét figyelembe vehette és törvényt alkothatott róla, mivel az eredménye alapján egyértelmű volt a támogatottsága.
A szavazatok több, mint 98%-a a kormány álláspontját támogatta. Ergo a kormány ezt követő jogalkotásai és intézkedései legitimnek tekinthetőek. Továbbá az is érdekes tény, hogy többen támogatták a kormány álláspontját, mint a 'zunijós' tagságot! Továbbá bármely ellenzéki röhejbrigád az anyját-lányát adná egy ehhez mérhető támogatásért. Persze ennyi aszfaltpuszi után ez nem is meglepő.

" A többség magas ívben letojja a kilencéves kampánykormányzást és gyűlöletkeltést, élhető országban akar élni."

Értem. Tehát akkor véletlenül sem olyanban, amelyet BÁRMELY ellenzéki agyamputált, hungarofób brigád meg akar valósítani. Nos, a választási eredmények is ezt igazolják. Vagyis a második tagmondatod korrekt.

"A felsoroltak a bayerzsoltokkal, szíjjártókkal és rogánantalokkal karöltve együtt tűnjenek el a közéletből."

Nos, akkor amint az utolsó ellenzéki vadbarmot és a nézeteiket is eltakarítottuk a közéletből, mehet a kormányzat is. Ebben a sorrendiségben támogatni tudom a gondolatot.

"Nincs olyan világnézet, hogy ballib..."

Hagyjuk a szótári okoskodásokat, Krisztián! A ballib az egy teljesen legitim és pontos leírása annak a mocskos és szarházi hungarofób brigádnak, amely a történelmi örököse azoknak a gödörtöltelékeknek, akik a múltban rombolták és árulták ezt a hazát és a magyarságot. Mellesleg a 'liberális' eszme ugye a vallásgyakorlás szabadságában és annak toleranciájában gyökerezett. A virágkorában pedig még bőven árulták a feketéket, bőven mentek a lefejezések Európában is és ugye a nőket már épp nem adták-vették, de szavazati joguk nem volt. A mai libsi hogyan dolgozná ezt föl két 'meetoo' tüntikézés között? A libsi az nem más, mint az a balfaszokat támogató nemzetellenes rohadék, aki minden elmebeteg devianciát, a migriket, a világpolgárságot és hasonló agyhalott ostobaságot támogat, ha akár a nemzet, akár a jobboldaliság fogalmát gyalázhatja, abba belerúghat. A libsi az libsi. Ballib, mert összenőttek és mert azok örökségét vallják magukénak. Próbálhatjátok őket állandóan mosdatni, kimagyarázni és szótári okosságokkal érvelni, de ahogy te is, úgy mi is és mindenki tudja, hogy kikről van szó és mit képviselnek.

"Az orbáni etnonacionalizmussal a polgári konzervatív szemléletűek ugyanúgy szembenállnak..."

Semmi probléma nincs az etnonacionalizmussal. Egy egészséges és természetes politikai törekvés, amely a nemzetet a néppel azonosítja (nemzetben gondolkodik) és a nemzeti kultúrát és történelmet helyezi előtérbe. A több évtizedes komcsi és ballib ámokfutás és pusztítás után érthető, ha ez fáj a nemzetárulóknak és az 'ajrópéer' degeneráltaknak.

"Normális körülmények között a polgári társadalomban a liberális individualizmus és a konzervatív közösségi gondolkodás kiegészíti egymást..."

Utópia! Egyrészt ez nem a normális körülmények esetén van így, hanem 'IDEÁLIS ESETBEN'. Vagyis elméletben. Gyakorlatban soha!

"Ezért szokott általában működőképes lenni a konzervatív-liberális koalíció a nyugati társadalmakban."

Aztán majd kéretik megnézni azokat a nyugati társadalmakat, mikor már olvadóban lesz a jólét, mikor már nem csak a rendőrök kaszálják egymást és nem csak elcsent fegyverekkel lövik a rendőröket a migrik, mikor majd a mostani intézkedések szépen benyújtják a pénzügyi számlát az ottani társadalmaknak is! Kíváncsi leszek arra a qrvajó kis együttműködésre AKKOR! Mellesleg az általad emlegetett politikai berendezkedés épp az elmúlt hónapokban látszik szépen széthullani (fritzek, franciák, britek, belgák, spanyolok, stb.)! Nézzük a híradót! ;-)

"Nem elfogadtatni kell, hanem a helyükre tenni közös gondolkodással."

Lózung. Továbbra is a 'HOGYAN' a lényeges kérdés! Majd az ungvárikrisztiánok fognak közösen gondolkodni a magyarokkal...? Szép lesz!

"A felsorolás torz, mert az egyik oldalon egy politikus van, a másikon meg tetszőlegesen kiválasztott közéleti emberek."

Köszi az értékes megállapítást! Képben vagyok. Sajnos írhattam volna akár Wass Albertet is. Mivel a ballibek szinte állandóan Horthyt emlegetik, mikor fasisztáznak, továbbá az emlegetettek (most már a heller és majd a konrád is bizonyosan) a valódi 'haladó' és nagy bölcs megmondók, így a hasonlat szerintem legitim.

==>

Kampfer 2019.10.06. 17:58:20

@chrisred: "Leírtad, aki adójóváírást kapott, egészen havi bruttó 250 ezerig, annak a munkája mögött nem volt érdem vagy hasznos teljesítmény. amikor az átlagfizetés 200 ezer körül volt, vagyis nagyjából az alkalmazottként dolgozók 80%-ára igaz volt."

Értsd úgy, hogy az adott társadalmi cél elérése érdekében nem tett semmit (népesedés), úgy csak azért, mert keveset keres nem kap külön támogatást. Továbbá az adójóváírást már ezerszer leírtam, hogy inkorrekt, külön adminisztrációs terhet jelentő megoldás volt. Van egy kulcs, mindenki azzal adózik. Arányaiban ugyanannyit, nominálisan nem. Egyszerű, átlátható és igazságos.

"KONKRÉTAN az átlagbér kevesebbet adózott 2010-ben, mint az egykulcsos adórendszerrel 2011-ben."

És 2013-ban? 2017-ben? A kormányzás további szakaszaiban? És hogyan alakult az átlagbér ezekben az években?

"Az benne az inkorrekt, hogy ellentétben áll az arányos közteherviselés elvével, mert az a teherviselő képességen alapul."

És a teherviselő képességet szerinted mi a tököm határozza meg??? Miért keres az egyik 200-at, a másik meg 400-at? Vagy 600-at? Nem lehet, hogy a képessége, munkája, tudása van a különbség mögött??? Arányos közteherviselés? Ha mindenki 15%-ot adózik, annál mi lehet egyértelműen arányosabb vagy igazságosabb???

"Akinek a bruttó jövedelme a megélhetési küszöb környékén van, annak nulla a teherviselő képessége, míg az, aki a jövedelme túlnyomó részét nem önmaga és a családja ellátására kénytelen fordítani, hanem vagyon felhalmozásra és befektetésre, annak nyilvánvalóan nagyobb."

Tehát akkor rángassuk le a nagyobb jövedelmez azért, hogy a kevesebbet keresőnek ne kelljen adóznia, mert nincs közteherviselő képessége. Zseniális. Akik ezt a gondolatot képviselik, immár majd' tíz éve el vannak hajtva a kurva anyjukba! Újra és újra. Talán érdemes volna végre elgondolkodni, miért! Van pár ok, ez is az egyik.
Mellesleg az mindenkinek a saját döntése, hogy a nagyobb jövedelmét föléli-e, avagy egy részét befekteti és tartalékot képez, esetleg tőkejövedelmet termet magának. Továbbá azt is tudjuk már régóta, hogy ballibeknél mindenki gazdag rohadék (sőt fasiszta), aki nem minimálbéren koplal és nem csak a melóban rohad napestig, hanem esetleg még él is mellette, nem csak túlél!
Kamp.

Kampfer 2019.10.06. 18:21:20

@chrisred: "Én azt szeretném, ha senki se szólna bele a magyar családok életébe, s m i, se Ratkó Anna, se Novák Katalin."

Te tévedésben vagy. NEM SZÓL BELE! Van egy kormányzati cél, amit támogat, amit el kíván érni. Ettől függetlenül minden család továbbra is szabadon eldöntheti, hogy mennyi gyermeket és mikor vállal. Nem áll senki mögött Luca Brazi egy revolverrel, hogy márpedig szülni fogsz! Ez hazugság, a botmixerek és a hasonszőrű ballib férgek hazugsága. Te is bedőltél nekik. Mily meglepő! Ja, nem az...

"Hanem olyan életlehetőségeik lennének, hogy saját maguktól hozhassanak szabad döntéseket, hogy harmadik-negyedik gyereket szeretnének vagy sem."

Most is maguktól dönthetik el. Annyit változott a helyzet, hogy ha úgy döntenek, hogy bevállalnak további gyermeket, akkor azt a kormányzat anyagi forrásokkal támogatja, illetve szabályozókkal segíti. Ez legitim joga.

"Számomra az is teljesen legitim és elfogadható döntés, ha inkább azt a költséget az 1-2 gyerek minél teljesebb és minőségibb nevelésére fordítják."

Ez is egy legitim cél. Teljesen korrekt gondolat. Ettől viszont még nem lesz illegitim vagy helytelen az, amit a kormány el kíván érni. Egyébként az 1-2 gyermeket nevelő szülőknek is jár a gyermek után járó adókedvezmény. Minden hónapban, amikor fizetést kapnak!

"Feltéve, hogy megtehetik, és nem vonják el tőlük, hogy az állam mások harmadik-negyedik gyerekének születését jutalmazza vele."

Elvonások mindig is voltak és lesznek. Akkor is voltak, amikor a cigányokra költöttük és a 'tomlantosalapítványokba' toltuk bele. Na ANNAK semmi értelme nem volt. Ennek most legalább van. Ami pedig egyértelmű kellene legyen, hogy össztársadalmi szempontból a 3-4 gyermekes családmodell a jelenlegi helyzetben mindenképp támogatandóbb, mint az 1 gyermekes. Ennek 20 év múlva még pénzügyi-gazdasági értelemben mérhető haszna is lehet. A cigányoknak semmi.

"Nagyjából. Mészáros Lőrinccel és Matolcsy Györggyel."

Csak szólok, hogy a Mészáros NEM jövedelemadót fizet! ;-) Még mielőtt habzana a szád, ő leginkább osztalékadót, illetve a tulajdonában álló cégek nyereségadót, iparűzési adót, társasági adót fizetnek. Ez SEM volt tárgya a posztnak.

"Nincs szükség arra, hogy az adófizetők befizetéseiből százmilliárdos vagyonok nőjenek ki a semmiből - érdem és társadalmi hasznosság nélkül, ahogy előbb fogalmaztál."

Öööö, most megzavartál. Akkor ezek szerint a Mészáros a mi jövedelemadónkat lopja el, vagy a 'zunijótól' érkező pénzeket lopja el, vagy bemegy az MNB-be és könyékig túr a valutában...? Vagy mire gondolsz? Az nem zavart, amikor adóforintokból francia, német, zsidó, jenki és egyéb multik híztak...? Valakik még nyereséget is 'garantáltak' nekik közpénzekből a privatizáció során! PIACGAZDASÁGBAN bazdmeg!!! Az jobb, ha a franciát hizlaljuk???

"A polgári demokráciáknak az ellensége, akár liberális, akár konzervatív irányultságúak."

Látva némely 'polgári demokráciát' valahogy meg is tudom érteni. Továbbá nem is nagyon akar értük vérezni az a magyar szívem.

"Tudtommal kommunista háziellenzéket tart fenn."

Ez lehet, innen én ezt nem tudom megítélni. Ez az oroszok belügye.

"Igen, ezért fokozottan veszélyes a mi térségünkre, nekik a háború a szokott üzletmenet, nem a piaci tevékenység."

Milyen mázli, hogy a jenkik, franciák és a britek nem ilenek. Oh, wait...! Hát de. Annyi a különbség, hogy ezek tevékenységei és háborúi más 'bélyegzővel' ellátott papírokkal indulnak. Semmi különbség!

"Ahogy korábban leírtam, ballibekről 1994 óta lehet beszélni."

Jelenleg az összes libsi és hungarofób 'haladó' azon patkányok örököseivel 'gyurcsányozzák' össze magukat, akikről föntebb írtam. Egybe forrt mindaz, ami egybe is tartozik. Nincs immár különbség közöttük, a céljaikat tekintve sem. A balférgek az 'internacionalizmus' nevében törtek a nemzetekre, míg a libsik a 'világpolgárság' és a 'multikulturalizmus' undorító eszméje által teszik ugyanezt. Egy kutya kölke mind!

"A francokat küzd, ugyanúgy a saját csókosait nyomta, mint a mostani hatalom."

Kispesten szépen ki is derült. Ahogy Zuglóban is. Miért nem lepett meg...?

"A cigányok is csak azért voltak szimpatikusok nekik, mint Orbánéknak, olcsó volt megszerezni a szavazataikat."

Ez igaz, ezt jól látod.

"Vagyis a magyar emberek 80%-a."

Volt '11-ben.

"Látom..."

Ezt már évekkel ezelőtt megállapítottuk.

A lényeges kérdés a 'HOGYAN' változtatsz. TE személy szerint holnap hova, melyik listára szavaznál, ha változást szeretnél? NINCS olyan lista, hogy 'egyiketsem'! Vagyis érthető és legitim a célod, de a rendszer nem kínál rá megoldást. Elhajtod a Fideszt? Ok. Legyen. A rendszer szerint csak a ballibák valamely elbaszott brigádja kerülhet a székbe helyettük. Azokból pedig ha lehet, akkor nem kérünk többé! Tehát hogyan választasz, hogyan szavazol a jelenlegi helyzetben (vagy akár '22-ben)? Vagy mi lett volna a jó szavazat '18-ban, ha valódi változást akartál? Mert a rendszer szerint vagy ezek, vagy azok. Ezt termelte ki a belpolitikánk, ebből kell főznünk! Sajnos...
Kamp.

Kampfer 2019.10.07. 05:35:18

@chrisred: Egy apró kis segítség...

"Leírtad, aki adójóváírást kapott, egészen havi bruttó 250 ezerig, annak a munkája mögött nem volt érdem vagy hasznos teljesítmény. amikor az átlagfizetés 200 ezer körül volt, vagyis nagyjából az alkalmazottként dolgozók 80%-ára igaz volt."

Csak azért, hogy segítsek picit, illetve a pontos véleményem ISMÉT elolvashasd (mivel utaltam a 'fentiekre' - a társadnak írott sorokra) a béreket és közterheket illetően:

"Az egymilliót kereső 150000-et adózik. A 32000-et adózó pedig 213335Ft-ot keres. Nos, adózási szempontból IGEN, szerintem IGAZSÁGOS. Mindkét adóalany a bruttó jövedelme 15%-át fizeti meg közteherként. Vagyis ARÁNYÁBAN ugyanúgy adózik. Hogy az egyik miért keres egy misit, a másik pedig miért keres 213 ezret, ez már egy másik kérdés, ez NEM ADÓZÁSI témakör, hanem a bérpolitikák kérdése. Jó eséllyel nem azonos felelősségi kör, nem azonos képességeket, tanulmányokat feltételez és követel meg a két munkakör. Ettől függetlenül persze nagyon sok semmirevaló faszparaszt keres havonta egy misit. Sanszos, hogy így gondolod és ebben igazad is van. De azt kell lásd, hogy ez NEM ADÓZÁSI KÉRDÉS, hanem a cégek, gazdasági szervezetek és a közszféra bérpolitikáját tükrözi. Ha a piaci cégeknek megéri a semmirevalóknak havi egy misit fizetni, akkor az elég szomorú, ez a gazdálkodásukat és/vagy a humánpolitikájukat minősíti. Ahogy a közszféra bérezése pedig az adott közintézmény politikai megítélését, támogatását tükrözi."

Tehát ezt írtam napokkal ezelőtt arról, hogy mi a kapcsolat a bérezés, az abból történő megélhetés és az adózás között.
Üdv: Kamp.

chrisred 2019.10.07. 05:55:40

@Kampfer: "Pontosan meg tudod határozni a különböző politikai erők PONTOS bázisát?"

Hogyne tudnám, erre vannak a választások.

"Vagyis abban az értelemben eredménytelen, hogy NEM KÖTELEZTE a törvényhozást jogszabály alkotására az eredmény. Azonban az eredményét figyelembe vehette és törvényt alkothatott róla, mivel az eredménye alapján egyértelmű volt a támogatottsága."

A 44,1% csak a NER matematika szerint a többség. Magyarul és parasztosan arról van szó, hogy ezt az alkotmánymódosítást népszavazás nélkül is simán megtehették volna, ahogy meg is tették, hiába bukott be a népszavazásuk.

"Nos, akkor amint az utolsó ellenzéki vadbarmot és a nézeteiket is eltakarítottuk a közéletből, mehet a kormányzat is."

Hát ezért tartja lélegeztetőgépen a NER Gyurcsányt meg a díszellenzékét. Amíg ők a politikai színtéren vannak, nyugodtan kisajátíthatják maguknak az országot.

"A ballib az egy teljesen legitim és pontos leírása annak a mocskos és szarházi hungarofób brigádnak, amely a történelmi örököse azoknak a gödörtöltelékeknek, akik a múltban rombolták és árulták ezt a hazát és a magyarságot. Mellesleg a 'liberális' eszme ugye a vallásgyakorlás szabadságában és annak toleranciájában gyökerezett. A virágkorában pedig még bőven árulták a feketéket, bőven mentek a lefejezések Európában is és ugye a nőket már épp nem adták-vették, de szavazati joguk nem volt. A mai libsi hogyan dolgozná ezt föl két 'meetoo' tüntikézés között? A libsi az nem más, mint az a balfaszokat támogató nemzetellenes rohadék, aki minden elmebeteg devianciát, a migriket, a világpolgárságot és hasonló agyhalott ostobaságot támogat, ha akár a nemzet, akár a jobboldaliság fogalmát gyalázhatja, abba belerúghat. A libsi az libsi. Ballib, mert összenőttek és mert azok örökségét vallják magukénak. Próbálhatjátok őket állandóan mosdatni, kimagyarázni és szótári okosságokkal érvelni, de ahogy te is, úgy mi is és mindenki tudja, hogy kikről van szó és mit képviselnek."

Ez egy szép hosszú tartalom nélküli blabla volt a tudjukkikről, de az általam leírt mondat cáfolatára még csak kísérletet sem tettél.

"Semmi probléma nincs az etnonacionalizmussal. Egy egészséges és természetes politikai törekvés, amely a nemzetet a néppel azonosítja (nemzetben gondolkodik) és a nemzeti kultúrát és történelmet helyezi előtérbe."

Akár a náci fajelmélet, a nemzetet a néppel azonosította, ezért az embereket a tetteik helyett a koponyaformájuk szerint értékelte.

"Aztán majd kéretik megnézni azokat a nyugati társadalmakat, mikor már olvadóban lesz a jólét, mikor már nem csak a rendőrök kaszálják egymást és nem csak elcsent fegyverekkel lövik a rendőröket a migrik, mikor majd a mostani intézkedések szépen benyújtják a pénzügyi számlát az ottani társadalmaknak is!"

Megint csak a jövőre vonatkozó ábrándképek állnak az érvelés súlypontjában. Nyugodtan utánanézhetsz az erőszakos halálesetek európai statisztikáinak. Segítek:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag-a-legbiztonsagosabb-az-eu-ban---dobbenjen-le-on-is.667031.html

"Magyarország biztonsága talán csak látszólagos: erre utal a gyilkosságok száma, amely idehaza az egyik legmagasabb Európában. Százezer főre 2016-ban - ez a legújabb európai adatsor - Franciaországban például 1,31 gyilkosság jutott, Magyarországon ez a szám 2,05.
Ausztriában 0,66, Hollandiában 0,55, Németországban 1,17, szinte mindenütt sokkal alacsonyabb, mint nálunk. Még Szlovákiában is csak körülbelül a fele az itteninek. Ráadásul a magyar adat lassú, de folyamatos romlást mutat: 2010-ben csak 1,38 volt, 2016-ban 2,05, ami bizony 48,5 százalékkal több."

"Továbbra is a 'HOGYAN' a lényeges kérdés! Majd az ungvárikrisztiánok fognak közösen gondolkodni a magyarokkal...? Szép lesz!"

Ungváry Krisztián magyar. Pont.

"Sajnos írhattam volna akár Wass Albertet is."

De nem tetted, mert abból az a teljesen értéketlen végkövetkeztetés jött volna ki, hogy a magyarok közül valakinek Wass írásai tetszenek, másoknak meg Kertész munkái.

chrisred 2019.10.07. 06:02:00

@Kampfer: "Te tévedésben vagy. NEM SZÓL BELE!"

"Kövér László szerint rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek 3-4 gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt."

"Ez is egy legitim cél. Teljesen korrekt gondolat. Ettől viszont még nem lesz illegitim vagy helytelen az, amit a kormány el kíván érni. Egyébként az 1-2 gyermeket nevelő szülőknek is jár a gyermek után járó adókedvezmény. Minden hónapban, amikor fizetést kapnak!"

Ezért is választottam el a családi adókedvezményt a támogatásoktól. Az a családok saját keresete. Szerencsésebbnek tartanám, ha a családi pótlékhoz hasonlóan nem értékelné külön mérce szerint a különböző sorszámú gyerekeket, de a mostanival sincs nagy bajom.

chrisred 2019.10.07. 09:05:14

@Kampfer: "Ami pedig egyértelmű kellene legyen, hogy össztársadalmi szempontból a 3-4 gyermekes családmodell a jelenlegi helyzetben mindenképp támogatandóbb, mint az 1 gyermekes."

Szerintem gazdasági szempontból teljesen mindegy, hogy sok család nevel 1-2 gyereket, vagy kevés család 3-4 gyereket. Mert ha te elveszed a pénzt az 1-2 gyerekes családoktól, vagy a családalapítás előtt állóktól, hogy odaadd másoknak, hogy jutalmazd vele a harmadik gyerek születését, ezt éred el. Nem növeled a gyerekszámot, hanem átcsoportosítod. Az életkörülmények általános javulását pedig az elvonások általános csökkentésével lehet támogatni.

"Csak szólok, hogy a Mészáros NEM jövedelemadót fizet! ;-) Még mielőtt habzana a szád, ő leginkább osztalékadót, illetve a tulajdonában álló cégek nyereségadót, iparűzési adót, társasági adót fizetnek. Ez SEM volt tárgya a posztnak."

A posztnak semmilyen adórendszer nem volt a témája. Az meg nézetbeli különbség köztünk, hogy kizárólag a szja-val fogalkozol, a többi adónemel nem, én meg az általános elvonási szintről és a magas állami újraelosztásról írok. Ahogy a mondás tartja, csak két dolog biztos, a halál és az adók. Nekem egyik halánem sem szimpatikus, míg neked mondjuk az infarktuson kívül a többi halálozási okkal nincs problémád. Igen, lehetne magasabb a mostani adóparadicsomi szintnél a társasági adó, cserébe a világrekordernél kisebb áfáért.

"Ha mindenki 15%-ot adózik, annál mi lehet egyértelműen arányosabb vagy igazságosabb???"

Ez a gazdasági liberalizmus igazsága, ami mindenkit a profittermelő képessége szerint értékel. Ez a versenyszférában működik, ezért keresnek mesebeli összegeket a profi focisták. Mert a szórakoztatóipar emblematikus figurái, jó reklámhordozók. De hogy ők társadalmilag hasznosabbak lennének a vízművek vagy a csatornázási művek szakembereinél? Őket azért nem ismeri senki, mert eszünkbe se jut, hogy mitől van iható víz a csapban, és miért tudjuk működtetni a vécét.

"Az jobb, ha a franciát hizlaljuk???"

Leírom huszonegyezredszer, hogy se ezt ne hízlaljuk, se azt.

"Semmi különbség!"

Számomra jelentős különbség, hogy az oroszok rajtunk gázoltak át, minket raboltak ki, itt voltak megszállóként negyven évig.

chrisred 2019.10.07. 09:21:01

@Kampfer: "Volt '11-ben."

Mert a két rendszer közti különbséget ott lehetett lemérni. Senkinek nincs fogalma sem arról, hogy progresszív adózás esetén hogyan alakultak volna az adósávok és az adómértékek 2011-2019 között.

"A lényeges kérdés a 'HOGYAN' változtatsz."

Már ezt is leírtam, a lényeg, hogy HOGYAN NE. Vagyis ne úgy, mint a rendszerváltás során, hogy lehetőséget hagyjunk a korábbi autoriter rezsim elitjének, hogy a befolyásukat és a kapcsolataikat simán áttranszformálják az új rendszerbe.

Kampfer 2019.10.07. 09:55:10

@chrisred: "Hogyne tudnám, erre vannak a választások."

Akkor van egy rossz hírem a ballibáknak. Immár 'x'-edik alkalommal érte őket a betoncsók. Vagyis a választások eredményei alapján nyugodtan elmehetnek a francba!

"A 44,1% csak a NER matematika szerint a többség."

A 98% minden matematika szerint többség. A 44,1% pedig egy népszavazáson megjelent választójoggal rendelkezők arányát jelenti. Te arról az 55,9%-ról beszélsz, amelynek döntő része az elmúlt 30 évben még egyetlen népszavazásra sem emelte föl a seggét! Ebből a szempontból akkor a 'zellenzék' van a legszarabb helyzetben, hiszen az ÖSSZES választójoggal rendelkező választó kevesebb, mint 30%-a választotta az ÖSSZES ellenzéki gumiszobatölteléket.

"Magyarul és parasztosan arról van szó, hogy ezt az alkotmánymódosítást népszavazás nélkül is simán megtehették volna, ahogy meg is tették, hiába bukott be a népszavazásuk."

Megtehették volna, mégis egy népszavazáson kérték a választók fölhatalmazását. A megjelentek 98%-a egyetértett velük. Tiszta 'diktatúra'! Igaz???
Továbbá ilyen 'bebukott' népszavazási aránytól bármely ellenzéki szarbrigád spriccparty-t rendezne a székházában, de akár a Vörösmarty téren is!

"Hát ezért tartja lélegeztetőgépen a NER Gyurcsányt meg a díszellenzékét."

Ezzel azt akarod mondani, hogy a Fidesz egy-egy embere ott áll a csótány mögött egy fölhúzott revolverrel, miszerint márpedig neki politizálnia KELL!!!? Vagy hogyan érted a NER 'lélegezetőgépét'?

"Amíg ők a politikai színtéren vannak, nyugodtan kisajátíthatják maguknak az országot."

Fogalmazzunk úgy, hogy amíg ILYEN ellenzéke van a kormánynak, addig nyugodtan hátradőlhetnek. Egyébként mi gátolta meg pl. a momentumot, hogy valami értelmes és vállalható programmal álljon elő, mint alternatíva? És mi gátolt meg bármely ellenzékit abban, hogy ne 'gyurcsányozza' össze magát? Esetleg a kormány kényszerítette a 'zellenzéket' a szarakodásra és az ostobaságra? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez szabad választásuk volt.

"Ez egy szép hosszú tartalom nélküli blabla volt a tudjukkikről, de az általam leírt mondat cáfolatára még csak kísérletet sem tettél."

Az általad írottak konkrét cáfolata van ott a szövegben. Az, hogy számodra ez 'blabla', az csak a saját értelmi képességeid és szövegértésed szintjének bizonyítéka. De ez ugye ismét csak nem az én problémám. A libsi ugyanúgy ellensége a nemzetnek és a nemzeti kultúrának, mint a komcsi. Ez tény.

"Akár a náci fajelmélet, a nemzetet a néppel azonosította, ezért az embereket a tetteik helyett a koponyaformájuk szerint értékelte."

Az egyik szélsőség nem legitimálja a másikat. Az, hogy egy kormányzat a saját népét priorizálja a többivel szemben, az teljesen legitim és érthető. A tetteik alapján minden néppel szemben elmondható, hogy vannak hitvány gazemberek és értékes emberek. Ez nem egyenlő azzal, hogy jogtalan vagy indokolatlan lenne a saját nép priorizálása másokkal szemben. Akkor is, ha az a más történetesen 'értékes'. Vagyis lefordítva egy kormány simán kijelentheti, hogy akkor sem kíván feka/szomáli/bangladesi stb. közösségeket ide, ha azok történetesen értékesek valamely kritérium szerint. Teljesen jogos és értelmes törekvés a saját nép gyarapodását elősegíteni, támogatni inkább.

"Megint csak a jövőre vonatkozó ábrándképek állnak az érvelés súlypontjában."

Ó, dehogyis, Krisztián! Ezek a tények este hétkor. Tudod, vannak, akik szerint a 'bevándorlás egy álprobléma', míg mások ugyanakkor már a drótot szabják. És mily meglepő, ez utóbbiakat igazolta az ÉLET. Van, aki libsi-konzi együttműködésekről fantáziál, pedig pár napja még maga írta le, hogy 'korábban el se tudta volna képzelni...'! Nos, Krisztián, erre írtam, hogy gyenge a képzelőerőd!!! Még rengeteg olyan dolog fog történni, amit te korábban el sem tudtál volna képzelni! Csak figyelj!

"Nyugodtan utánanézhetsz az erőszakos halálesetek európai statisztikáinak."

Köszi az értékes segítséget! És kérlek tedd meg azt is, hogy a hazai statokból kivonod a deviáns és semmirevaló cigányok által elkövetett gyilkosságokat és majd meg is kapod a valóságot! :-) Köszi!

"Ungváry Krisztián magyar. Pont."

Ehhez képest olyan megnyilvánulásai vannak, ami minimum kérdőjeles, de inkább hungarofób. Történészi megnyilvánulásai alapját Horthy gyűlölete jelenti.

"De nem tetted, mert abból az a teljesen értéketlen végkövetkeztetés jött volna ki, hogy a magyarok közül valakinek Wass írásai tetszenek, másoknak meg Kertész munkái."

Az a végkövetkeztetés sem volna ÉRTÉKTELEN, de nem erről van szó. Leírtam, miért az adott neveket említettem, próbáld meg fölfogni vagy legalább értelmezni. A libákat nem 'wassalbertezni' hallod, hanem fasisztázni és 'Horthyzni'! És a leggyakrabban meghivatkozott félisteneik az említett 'tégéemek', hellerek, konrádok és hasonkók... Mellesleg nem a 'kertészeket', hanem Wass Albertet szokták értéktelennek (és nem értéketlennek!) titulálni a nagyon művelt balliba értelmiségiek!
Kamp.

Kampfer 2019.10.07. 10:25:47

@chrisred: "Ezért is választottam el a családi adókedvezményt a támogatásoktól. Az a családok saját keresete."

Önmagában az adóelvonás mérséklése is egy támogatás. A kulcs ebben az, hogy ez már önmagában is feltételezi, hogy értékes és hasznos családok részesülnek a kedvezményben. Vagyis MUNKAVISZONYHOZ, abból származó jövedelemhez kötött. Ergo már szűkíti a lehetséges kedvezményezettek körét. Ezért hasznos.

"Szerencsésebbnek tartanám, ha a családi pótlékhoz hasonlóan nem értékelné külön mérce szerint a különböző sorszámú gyerekeket, de a mostanival sincs nagy bajom."

Én azt tartanám szerencsésnek, ha a családi pótlékot úgy, ahogy van megszüntetnék a francba! Semmi értelme csak azért támogatni, pénzeli valakit, mert jó cigány módjára felelőtlenül és/vagy bután a semmire vállalt (vagy nem is vállalt, csak jött) gyereket!
A többi gondolattal egyetértek, az végülis általam is támogatható volna, ha az adókedvezmények és/vagy egyéb támogatások gyermekek számától függően, de azonos mértékben járnának. Engem az sem zavarna. A lényeg, hogy munkához és munkajövedelemhez legyen kötve.

"Szerintem gazdasági szempontból teljesen mindegy, hogy sok család nevel 1-2 gyereket, vagy kevés család 3-4 gyereket."

Az lehet, de itt a cél éppen az, hogy a sok 1-2 gyerekes család egy része akár lehet 3-4 gyermekes is. És akkor a jövőben valóban változhat az arány. Ez egy támogatandó cél.
Továbbá abban nem értek egyet veled, hogy népesedési szempontból nagyon nem mindegy dolog a kettő! Minél nagyobb a 3 gyerekes modell aránya, annál kedvezőbb a népesedés és a jövőt illető gazdasági (munkaerőpiaci) kilátások. Tudod: amit a libák a migripalántákkal szoktak indokolni! Mi inkább pótoljuk lehetőleg fehér magyarokkal. Ha már Magyarországon élünk és azt építjük!

"Az életkörülmények általános javulását pedig az elvonások általános csökkentésével lehet támogatni."

A jövedelemadót illetően eddig is ez folyt, illetve az azt terhelő járulékokat illetően is. Ami pedig az elvonásokat illeti, bőven van mit törleszteni sajnos. A kamatkiadások már így is sokkal kedvezőbben alakulnak, mint akár 5-6 évvel ezelőtt.

"Mert ha te elveszed a pénzt az 1-2 gyerekes családoktól, vagy a családalapítás előtt állóktól, hogy odaadd másoknak, hogy jutalmazd vele a harmadik gyerek születését, ezt éred el."

Ez egy baromság. Ha te most azzal vagdalkozol, hogy azért VESZNEK EL az 1-2 gyerekesektől, mert az ő kontójukra támogatod a harmadik gyermeket a többi családban, akkor pofátlanul hazudsz! Az 1-2 gyermekesek is kapnak adókedvezményt, tankönyvtámogatást, étkezési támogatást. A háromgyermekesek még többet kapnak. És NEM az 1-2 gyerekesek kárára! Az miért nem fájt, amikor a cigányokra verték el a pénzt? Vagy ezer más libbant ostobaságra? Ha már fáj valami, akkor ne az fájjon, hogy magyar nagycsaládosokat támogat a kormány!

"Az meg nézetbeli különbség köztünk, hogy kizárólag a szja-val fogalkozol, a többi adónemel nem, én meg az általános elvonási szintről és a magas állami újraelosztásról írok."

Amíg 70% körüli a gdp arányos adósság és 1-2% körüli az éves költségvetési hiány, addig nem lesz alacsonyabb az elvonás mértéke. Azt simán aláírom, hogy lehetne ezt akár jobban is csinálni. Azt nem írom alá, hogy a jelenlegi választékból ezt bárki jobban is csinálná!

"Igen, lehetne magasabb a mostani adóparadicsomi szintnél a társasági adó, cserébe a világrekordernél kisebb áfáért."

Korábban már leírtam, miért az áfa mértékét tartják fönt. Olvasgasd át!

"Ez a gazdasági liberalizmus igazsága, ami mindenkit a profittermelő képessége szerint értékel."

Azt majd magyarázd el a munkáltatóknak, hogy egy minimálbéren foglalkoztatott munkavállaló mekkora profittermelő potenciált jelent a gyártásban, a szolgáltatásban vagy a mezőgazdaságban. A ballibák kormányon azon aggódtak, hogy nem lehet túl magas a minimálbér (a bokrosúr), míg ellenzékben már tolták volna a 'potit' az egekig! Igaz, a bokros 4 éve is ugyanazt mondta, mint korábban...

"Mert a szórakoztatóipar emblematikus figurái, jó reklámhordozók. De hogy ők társadalmilag hasznosabbak lennének a vízművek vagy a csatornázási művek szakembereinél?"

Semmiképp! Ilyet nem is állíthat épeszű ember. Ellenben sajnos a társadalmi hasznosság nem jelent anyagi elismertséget is. Sajnos ez tény. Ebben igazad van. Félek, ez nem is fog változni a jövőben sem. Nem igaz általánosságban a mondás, miszerint 'mindenki annyit ér, amennyiért el tudja adni magát'! Ez hülyeség. De a megtermelt profitból jön még mindig a fizetés is és az adó is. És sajnos egy vízvezetékszerelő nem ugyanannyi (KÖZVETLEN!) profitot termel, mint egy kis celeb buzi. És itt sajnos magam ellen is beszélek...

"Őket azért nem ismeri senki, mert eszünkbe se jut, hogy mitől van iható víz a csapban, és miért tudjuk működtetni a vécét."

Ezt jól látod.

"Számomra jelentős különbség, hogy az oroszok rajtunk gázoltak át, minket raboltak ki, itt voltak megszállóként negyven évig."

Nagyhatalmi játékszer voltunk. Amerikai XV. Légi Hadsereg...? Hm...?

Kamp.

Kampfer 2019.10.07. 10:31:01

@chrisred: "Mert a két rendszer közti különbséget ott lehetett lemérni."

Nem egy évre tervezett rendszert a kormányzat és nem egy évig értelmezhető a rendszer hatása sem. Ott pillanatnyi állapotot tudsz lemérni, semmi mást! Közép- és hosszútávú hatásokat semmiképp.

"Senkinek nincs fogalma sem arról, hogy progresszív adózás esetén hogyan alakultak volna az adósávok és az adómértékek 2011-2019 között."

Valóban nem, mert az azt képviselő politikai erőket a választók elhajtották a francba az ámokfutásukat követően.

"Már ezt is leírtam, a lényeg, hogy HOGYAN NE. Vagyis ne úgy, mint a rendszerváltás során, hogy lehetőséget hagyjunk a korábbi autoriter rezsim elitjének, hogy a befolyásukat és a kapcsolataikat simán áttranszformálják az új rendszerbe."

Ok. Ez világos. Ez az elmélet. A GYAKORLATBAN ezt hogyan kiviteleznéd! Ez a kérdés. VÁLASZTÓKÉNT mi lenne a követendő út szerinted? Kire szavazol akkor, ha ezt a rendszert el akarod hajtani a fenébe! Kit támogatsz? Ki nyerje meg a következő választásokat e cél elérése érdekében? Ezt a kérdést kell megválaszolnod ahhoz, hogy a hozzá vezető utat egyáltalán föl lehessen festeni! Addig csak elméleti sík marad a 'mindegyiket takarítsuk el' lózung. Szerintem...
Kamp.

Kampfer 2019.10.09. 16:34:29

@chrisred: "Nyugodtan utánanézhetsz az erőszakos halálesetek európai statisztikáinak. Segítek:..."

Hm... Még csak segítened sem kell! ;-) Az Élet küldi a válaszokat...

index.hu/kulfold/2019/10/05/parizs_keseles_terrorellenes_ugyeszseg_nyomozas_rendorseg_kapitanysag_rendor/

index.hu/kulfold/2019/10/09/lovoldozes_volt_egy_nemet_zsinagoganal_tobben_meghaltak/

index.hu/kulfold/2019/10/08/nemetorszag_terror_limburg_teherauto/

(Igyekeztem a te érzékeny gyomrodnak is megfelelő forrást idézni! A szakonyiékat azért még neked se linkelném be...!) Csak az elmúlt néhány nap 'termése'. Az Égiek kegyelme, hogy megúszták ennyi áldozattal. Nem a hatóságokon és a 'rendszeren' múlott! Gyakori Kelet-Európában az ilyesmi. Ja, nem...
Kamp.

chrisred 2019.10.13. 06:04:14

@Kampfer: "A 44,1% pedig egy népszavazáson megjelent választójoggal rendelkezők arányát jelenti. Te arról az 55,9%-ról beszélsz, amelynek döntő része az elmúlt 30 évben még egyetlen népszavazásra sem emelte föl a seggét!"

Arról beszélek, ami az alaptörvény rendelkezései szerint szükséges ahhoz, hogy egy népszavazásnak bármilyen joghatása lehessen. A szabályok arra vannak, hogy betartsák azokat, ha az autósok 44,1% szerint nyugodtan át lehet hajtani piros lámpánál a kereszteződésen, attól még a KRESZ nem változik meg.

"Megtehették volna, mégis egy népszavazáson kérték a választók fölhatalmazását. A megjelentek 98%-a egyetértett velük. Tiszta 'diktatúra'! Igaz???"

Nem, csak cirkusz, meg közpénzszórás a haverok felé a népszavazás költségeivel.

"Ezzel azt akarod mondani, hogy a Fidesz egy-egy embere ott áll a csótány mögött egy fölhúzott revolverrel, miszerint márpedig neki politizálnia KELL!!!? Vagy hogyan érted a NER 'lélegezetőgépét'?"

Nem kell, az ellenzéki káderek ugyanúgy nem értenek semmihez, mint a fideszesek (meg dolgozni sem akarnak), ezért játsszák el a rájuk osztott szerepet.

"A libsi ugyanúgy ellensége a nemzetnek és a nemzeti kultúrának, mint a komcsi. Ez tény."

Szerintem az egész politikai elitünk Gyurbánostól ellensége a magyar kultúrának, hogy nálad a nemzeti kultúra mit takar, arról fogalmam sincs.

"Ezek a tények este hétkor. Tudod, vannak, akik szerint a 'bevándorlás egy álprobléma', míg mások ugyanakkor már a drótot szabják."

Ezeket azokból az Örkény egypercesekből veszed, ahol kormánypropagandával mossák át az emberek agyát reklámszünetekben? Hol tart a migránskaraván? Miközben Szíjjártóék most lelkesednek egy újabb háborúért, ami a következő menekültözönt szabadíthatja Európára.
Amúgy fentebb írtam, a letelepedési kötvény nem volt álprobléma, és a Magyarországra kormányzati segédlettel zúduló soha nem látott vendégmunkásözön szintén nem álprobléma.

"Ehhez képest olyan megnyilvánulásai vannak, ami minimum kérdőjeles, de inkább hungarofób. Történészi megnyilvánulásai alapját Horthy gyűlölete jelenti."

Mert Horthyt hungarofóbnak tartja, nem indokolatlanul.

"Mellesleg nem a 'kertészeket', hanem Wass Albertet szokták értéktelennek (és nem értéketlennek!) titulálni a nagyon művelt balliba értelmiségiek!"

A turulértelmiségiek meg fordítva. És akkor mi van?

chrisred 2019.10.13. 06:24:54

@Kampfer: "Önmagában az adóelvonás mérséklése is egy támogatás. A kulcs ebben az, hogy ez már önmagában is feltételezi, hogy értékes és hasznos családok részesülnek a kedvezményben. Vagyis MUNKAVISZONYHOZ, abból származó jövedelemhez kötött. Ergo már szűkíti a lehetséges kedvezményezettek körét. Ezért hasznos."

Az első mondat nem igaz, feljebb leírtam, miért, a többiben nincs vita.

"Én azt tartanám szerencsésnek, ha a családi pótlékot úgy, ahogy van megszüntetnék a francba! Semmi értelme csak azért támogatni, pénzeli valakit, mert jó cigány módjára felelőtlenül és/vagy bután a semmire vállalt (vagy nem is vállalt, csak jött) gyereket!"

Így az "értékes és hasznos családoktól" is elvennéd a családi pótlékot, tehát a családi adókedvezményt nem pluszban adnád, hanem a családi pótlék helyett. Magyarázd már el, miben lennél jobb a ballibeknél?

"Ez egy baromság. Ha te most azzal vagdalkozol, hogy azért VESZNEK EL az 1-2 gyerekesektől, mert az ő kontójukra támogatod a harmadik gyermeket a többi családban, akkor pofátlanul hazudsz! Az 1-2 gyermekesek is kapnak adókedvezményt, tankönyvtámogatást, étkezési támogatást."

És? A nagycsaládosok is megkapják ugyanezeket, tehát nem arról van szó, hogy az 1-2 gyerekesek kapnak tankönyvtámogatást, a nagycsaládosok meg csokot és többmilliós autóhozzájárulást. Hanem a nagycsalásosok mindent megkapnak, az 1-2 gyerekesek meg a töredékét. Pedig a magyar családok döntő többségében 1-2 gyereket nevelnek.

"Az lehet, de itt a cél éppen az, hogy a sok 1-2 gyerekes család egy része akár lehet 3-4 gyermekes is."

De ha nem akar az lenni? Akkor fegyvert tartasz a fejükhöz? Van, aki még emlékszik a Rákosi korszak kényszergyerekcsinálására. Idáig akartok eljutni?

"Ami pedig az elvonásokat illeti, bőven van mit törleszteni sajnos. A kamatkiadások már így is sokkal kedvezőbben alakulnak, mint akár 5-6 évvel ezelőtt."

Erről nyugodtan beszélhetsz akár múlt időben is, ez a kegyelmi állapot, a "világgazdaság pénzbősége" véget ért.

"Azt majd magyarázd el a munkáltatóknak, hogy egy minimálbéren foglalkoztatott munkavállaló mekkora profittermelő potenciált jelent a gyártásban, a szolgáltatásban vagy a mezőgazdaságban."

Erre lennének a szakszervezetek, ha nem lettek volna kiherélve.

"Nagyhatalmi játékszer voltunk. Amerikai XV. Légi Hadsereg...? Hm...?"

A politikusok azzá tettek minket.

chrisred 2019.10.13. 06:26:24

@Kampfer: Bármennyire is meglepő, minden egyes ilyen eset szerepel a statisztikákban. Vagy számodra az az erőszakos halál már nem is számít, ami kimarad a híradókból?

Kampfer 2019.10.13. 18:35:46

@chrisred: "Arról beszélek, ami az alaptörvény rendelkezései szerint szükséges ahhoz, hogy egy népszavazásnak bármilyen joghatása lehessen."

Ezt írtam le neked magam is, ember! Vagyis az eredmény nem jelentett jogi kötelezettséget az Országgyűlés számára, de az eredménye kőkemény legitimációt jelentett a kormányoldalnak az intézkedései meghozatalához.

"A szabályok arra vannak, hogy betartsák azokat..."

És milyen szabályt nem tartottak be, te szerencsétlen???

"Nem, csak cirkusz, meg közpénzszórás a haverok felé a népszavazás költségeivel."

A közpénz ilyen. A kormányzat költi el. Vannak, akik népszavazásra, vannak, akik tomlantosalapítványokba vagy a cigányokra. Ez is annyira fájjon, mint az összes többi!

"Nem kell, az ellenzéki káderek ugyanúgy nem értenek semmihez, mint a fideszesek (meg dolgozni sem akarnak), ezért játsszák el a rájuk osztott szerepet."

Ok. Tehát akkor visszatértünk az általad azóta sem megválaszolt kérdésemre. Vagyis, ha szerinted az ellenzék IS és a kormányoldal IS korrupt, tehetségtelen és nem ért semmihez, akkor MI A TE KONKRÉT megoldási javaslatod az elégedetlen honpolgárok számára? Kire kellett volna szavazniuk, hová kellett volna tenniük az 'X'-et tavaly? Illetve hogyan 'takarítanád' el ezt a rendszert annak ÖSSZES szerinted korrupt és tehetségtelen elemével??? Mit kell tenni majd '22-ben, hogy egy teljesen új rendszer jöjjön???

"Szerintem az egész politikai elitünk Gyurbánostól ellensége a magyar kultúrának..."

Jah, nyilván a 'zalföldiróbert 'buzivagyok' feliratai anno a Nemzetiben teljesen valid és magyar kulturális teljesítmény volt, igaz??? Nem is beszélve az eszterházipéterek hungarofób fröcsögéseiről! Vagy a szadesz hungarofób retorikájáról és politikájáról! Hát egy nagy büdös lófaszt, kedves Krisztián! A ballib oldal a megrögzött ellensége a magyarságnak és a magyar kultúrának. Szerencsésen bizonyították már az elmúlt évtizedekben, még csak találgatnunk sem kell.

"...hogy nálad a nemzeti kultúra mit takar, arról fogalmam sincs."

Ez egy csöppet sem lep meg! És jól is van ez így. Csak igazolod azt, amit gondolok rólad.

"Ezeket azokból az Örkény egypercesekből veszed, ahol kormánypropagandával mossák át az emberek agyát reklámszünetekben?"

Nem. Az internet archívból, az akkor rögzített videókból, újságcikkekből. Javaslom neked is a tanulmányozását, nem tűnnél ennyire ostoba kis hülyének! Bár, nekem tökmindegy...

"Hol tart a migránskaraván?"

Jelenleg a törököknél dekkol kb. 4 millió. A görögöknél kb. 80 ezer, a balkáni útvonalon másik kb. 30 ezer. Az olaszoknál még mindig kb. 600 ezer migri dekkol, mivel valamiért se a németek, se a franciák nem kapkodnak ezért az 'áldásért'.

"Miközben Szíjjártóék most lelkesednek egy újabb háborúért, ami a következő menekültözönt szabadíthatja Európára."

Sajnos jó szokásodhoz híven hülyeségeket írsz. Ostoba vagy, ennyi. Azt mondta a Szijjártó, hogy a 'zeju' ne pofázzon már bele abba, amit a török kormányzat a hátsó udvarában művel. Akár jó, akár elítélhető az, amit tesz. Egyrészt a törökök NEM uniós tagok, még csak csatlakozási tárgyalásokat sem folytatnak. Másrészt a 'zunijó' leghangosabb demokratái (igen, a szargerincű faszszopó svédek is) gennyesre keresték magukat a nekik eladott fegyvereken! Tehát szerintem pofa súlyba az 'ajrópéereknek'! Másrészt ha egy területet megtisztogatva vissza tudnak telepíteni migriket, akkor az 'ajrópának' is előnyös. Harmadrészt Szijjártó nagyon jól látta, hogy a törökök simán tudják zsarolni a már náluk lévő migrikkel 'ajrópát', ha nagyon felidegesítjük őket. Csak két nap kellett és lám, az Erdogan meg is tette mindezt! Csak a fajtádbéli libbant 'ajrópéer' számára volt ez meglepő és újdonság!

"Amúgy fentebb írtam, a letelepedési kötvény nem volt álprobléma..."

Persze, hogy nem. '12-ben és '13-ban nyilván nagyon sokan akartak nekünk devizát kölcsönözni! Ja, nem... De már neked is leírtam erről a véleményem a múltban ezerszer, nem ismétlem meg! De azt igen, hogy egy ilyen kötvényes egyrészt fizikailag jó eséllyel nincs is itt az országban, másrészt egy átlagpolgárra gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelent, míg bármely migri (tudod: az a furcsa lény a dróton túl) igen.

"...a Magyarországra kormányzati segédlettel zúduló soha nem látott vendégmunkásözön szintén nem álprobléma."

Róluk tudod, hogy kicsodák. Dolgozni jön, ha már nem dolgozik itt, akkor elmegy haza. Tehát a hasonlatod hozzád méltóan hülye és ostoba. Ellenőrzött körülmények között, azonosíthatóan jönnek munkát vállalni (a 'zunijó' által IS kivéreztetett munkaerőpiacra). Nem a dróton át, iratok nélkül és sunnyogva, bűnözönnel érkezik mindenféle barna, fekete és egyéb meghatározhatatlan színű, fajú és eredetű lény, hanem dolgozni jönnek. Na, ez (is) a különbség. Nem volt világos, mi?

"Mert Horthyt hungarofóbnak tartja, nem indokolatlanul."

Egy történész magánemberként teheti, történészként nem! Neked bocsánatos, mert egy ostoba és tudatlan magánember azt gondol, amit akar és amire képességei, tanulmányai engedik. De ő nem!
Kamp

Kampfer 2019.10.13. 18:59:00

@chrisred: "Az első mondat nem igaz..."

Hogyne lenne igaz. Fentebb leírtam, miért ostobaság a hasonlatod és az állításod.

"Így az "értékes és hasznos családoktól" is elvennéd a családi pótlékot, tehát a családi adókedvezményt nem pluszban adnád, hanem a családi pótlék helyett."

Akár nevezheted így is. Pontosan. Mivel a pótlék bárkinek járna, bármiféle kritériumok nélkül, ezért nem célravezető, kidobott közpénz. Adókedvezményt adva a családoknak sokkal produktívabb, mivel garantáltan olyan családok kapják a kedvezményt, akiknek munkajövedelme van, társadalmilag körökkel hasznosabbak, mint egy munkaviszonyt sosem látott megélhetési cigány kúrógép. Azokba kár invesztálni, ergo a pótlék is inproduktív. És igen. Az adó- és/vagy járulékkedvezmények mértékével simán kiváltható volna az a rendszer. A lényeg a szelektálás és az alanyi jogú juttatások teljes fölszámolása.

"Magyarázd már el, miben lennél jobb a ballibeknél?"

Abban, hogy a ballibek a magyarok ellen politizálnak, ez létezésük és gondolatviláguk alapja. Én a társadalmilag hasznos családokért, a gyermeket nevelőkért és az alanyi jogú juttatások eltörléséért történő politizálást és gazdaságpolitikát támogatom.

"Hanem a nagycsalásosok mindent megkapnak, az 1-2 gyerekesek meg a töredékét."

Mert még mindig nem vagy képes fölfogni, hogy népesedési szempontból a többgyermekes családok aránya kiemelten fontos. Alapvető, hogy ha a kormányzati szándék ennek növelése, akkor azt a célközönséget támogatja. Mi ebben a bonyolult?

"Pedig a magyar családok döntő többségében 1-2 gyereket nevelnek."

Ennek változása volna a cél, a népesedés szempontjából ennek változása volna a kívánatos. Ezért támogatja a kormányzat.

"De ha nem akar az lenni?"

Akkor nem lesz az, bazdmeg. Te tényleg ennyire értetlen idióta vagy??? Senki sem kötelez egy családot sem, hogy legyen 3-4-5 gyereke, te idióta! Továbbra is maguk dönthetik és döntik el.

"Akkor fegyvert tartasz a fejükhöz?"

Az a balliba vörösök szokása. Olvasd el előbb írott mondatom. Erre is válasz.

"Van, aki még emlékszik a Rákosi korszak kényszergyerekcsinálására. Idáig akartok eljutni?"

Mivel láthatóan komoly szövegértési problémákkal küzdesz, így félve írom le, de csak leírom neked, hogy: nem (bazdmeg). Semmiféle kényszert nem gyakorol senki. Továbbra is a családok dönthetik el, hogy mennyi gyermeket vállalnak. Aki többet akar, azt jobban támogatja az állam. Ennyi.

"Erről nyugodtan beszélhetsz akár múlt időben is, ez a kegyelmi állapot, a "világgazdaság pénzbősége" véget ért."

Öööö... Ezt most akkor gondold át újra. Az alapkamat továbbra is a padlón. Az adósságon belüli devizaarány kb. 18% (az 52% helyett). A gdp arányos adósság 70% alá csökkent (a 82% helyett). Ha jól emlékszem, az ÁKK az idei finanszírozási igényt már valamikor június végére abszolválta. Hm... Nekem nem tűnik tragikusnak a finanszírozási igény kielégítése. A gazdasági növekedés nem tart örökké, ez evidens. Az nem, hogy fölvértezve, száraz puskaporral, kifent késekkel várod-e, vagy letolt gatyával jó balliba módjára!

"Erre lennének a szakszervezetek, ha nem lettek volna kiherélve."

Négy évig vezettem olyat, szóval ha lehet, akkor 'nekem ne!!!' Köszi! Pontosan tudom, hogy mire jó és mire nem, illetve mit és hogyan tud/nem tud képviselni egy szakszervezet!

"A politikusok azzá tettek minket."

Erről szól a történelem. Jó reggelt kívánok! Ha nem az orrodat túrtad volna töri órákon, talán nem hatna újdonságként, hogy a népek és a tömegek immár évezredek óta játékszerek a politika és a katonapolitika, gazdasági stratégia asztalán.

"Bármennyire is meglepő, minden egyes ilyen eset szerepel a statisztikákban."

Akkor jó. Tehát ha itthon a cigányok több embert ölnek meg, mint odakint a muszlim migrik, akkor ott kint minden fasza, mi vagyunk a 'balkán'. Ok.

"Vagy számodra az az erőszakos halál már nem is számít, ami kimarad a híradókból?"

Itthon valamiért az szokott kimaradni a híradókból, hogy ez, az, amaz az elkövető bizony 'ómigri'. Minden erőszakos haláleset számít! Az áldozatoknak és családjuknak leginkább. Ahogy az is számít, hogy az 'ómigrik' ezt a statot is úgy qrják el, ahogy a közoktatás, a közegészségügy és a munkaerőpiaci statisztikákat. Sajnos egy statot még mindig húznak, a születést... Ezen is változtatni kellene, de nagyon!
Ami a kintiek gyilkossági statjait illeti, ott is mindent megtesznek azért, hogy elvegyék a jelenség élét (jó példa erre a német 'média'), de amíg itt nem flangálnak százezerszám kitoloncolhatatlan 'erőforrások', addig szerintem még mindig ott van nagyobb gond. Nem is beszélve a jelenség 'öngerjesztő' folyamatairól!
Kamp.
Kamp.

chrisred 2019.10.14. 09:29:16

@Kampfer: "Ezt írtam le neked magam is, ember! Vagyis az eredmény nem jelentett jogi kötelezettséget az Országgyűlés számára, de az eredménye kőkemény legitimációt jelentett a kormányoldalnak az intézkedései meghozatalához."

Nem azt írtad le, kevered a jogi kötelezettség és a joghatás fogalmát. A népszavazás semmilyen plusz legitimációt nem jelentett ahhoz képest, ha mondjuk egyetlen szavazatot sem adtak volna le. Az alaptörvény megváltoztatásához a legitimációt nem a népszavazás, hanem a 2018-as választás adta.

"A közpénz ilyen. A kormányzat költi el."

Nem, a közpénznek nem ez az általános jellemzője (mert önkormányzat is elköltheti), hanem hogy közcélokat és nem magáncélokat szolgál. Az elitépítés egy politikai tömörülés magáncélja.

"Jelenleg a törököknél dekkol kb. 4 millió."

Nem jelenleg, hanem 2012 óta. Csak a magadfajta illibsi számára újdonság. Erdogan azért tudja velük zsarolni Európát, mert a belső haverjai folyamatosan akadályozzák a közös európai próbálkozásokat.

"Róluk tudod, hogy kicsodák. "

Hogyne tudnám. Migránsok, akik olcsóbb munkaerőt jelentenek, mint a magyarok, és ezzel letörik a munkaerőpiaci béreket. Ami nagy haszon a nerfejeseknek, veszteség a magyar dolgozó embereknek és a családjaiknak. És ennek tapsolsz, majd másokat vádolsz magyarellenességgel. No comment...

"Neked bocsánatos, mert egy ostoba és tudatlan magánember azt gondol, amit akar és amire képességei, tanulmányai engedik"

Így van, téged sem itéllek el a nézeteid miatt.

chrisred 2019.10.14. 09:50:17

@Kampfer: "Fentebb leírtam, miért ostobaság a hasonlatod és az állításod."

Csak nálad számít érvnek, ha valamit nem tudsz cáfolni, és ráfogod, hogy ostobaság. Leírtam: adókedvezmény, amit a saját magad által megkeresett jövedelemből nem kell befizetni, támogatás, ami a mások által befizetett adóból te megkapsz. Messze nem ugyanaz.

"Akár nevezheted így is. Pontosan."

Tehát kilóg a lóláb, a nagy családbarát kormány nem akarja jobban támogatni a dolgozó emberek családjait, mint a magyarellenes ballibek, csak másképp. Egyébként én is így látom, ezért látom őket ugyanolyannak.

"Abban, hogy a ballibek a magyarok ellen politizálnak, ez létezésük és gondolatviláguk alapja. Én a társadalmilag hasznos családokért, a gyermeket nevelőkért és az alanyi jogú juttatások eltörléséért történő politizálást és gazdaságpolitikát támogatom."

Jelszavakban a ballibek is rajongtak a magyar munkavállalókért, csak hát a tények, ugye. Ti dettó ugyanazt csináljátok. Amilyennek a ballibeket beállítod, rátok ugyanúgy vonatkozik.

"Mert még mindig nem vagy képes fölfogni, hogy népesedési szempontból a többgyermekes családok aránya kiemelten fontos."

Mert még matematikailag is baromság. Ha csökkented az 1-2 gyerekesek számát mondjuk 10%-os mértékben, miközben ugyanennyivel nő a 3-4 gyereket nevelők száma, akkor semmiivel nem vagy előrébb, mert az 1-2 gyerekesek annyival többen vannak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.14. 18:25:18

@Kampfer: Karácsony lett a főpolgármester!
Végre elindult jó felé az ország!
22-ben talán még jobb eredményeket érünk el!
Ha megint lesz kétkulcsos adó,talán visszakapjuk az elvett pénzünket!
Legalább mi dolgozók is jobban járunk!

Kampfer 2019.10.14. 21:16:30

"Nem azt írtad le, kevered a jogi kötelezettség és a joghatás fogalmát."

Semmit sem keverek vereske! Joga egy kormánynak népszavazást kiírni egy kérdésben? Igen. Jogszerűen írták ki? Igen. Szabályosan lezajlott a népszavazás? Persze. A részvétel alapján érvényes volt? Nem. Jelentett bármilyen kötelezettséget az eredménye az Országgyűlésre nézve? Nem. Az eredménye egyértelmű volt? Igen. Vagyis az eredményt figyelembe véve a kormány jogalkotása szabályosnak és legitimnek volt mondható. Újból kérdezem: MILYEN SZABÁLYT sértettek meg?

"Az alaptörvény megváltoztatásához a legitimációt nem a népszavazás, hanem a 2018-as választás adta."

Az már csak hab volt a tortán, hogy erről megkérdezték a lakosságot is.

"Nem, a közpénznek nem ez az általános jellemzője (mert önkormányzat is elköltheti), hanem hogy közcélokat és nem magáncélokat szolgál."

Egy népszavazás kiírása és lebonyolítása közcél. Nem magáncél.

"Nem jelenleg, hanem 2012 óta."

Erre mondom, hogy sajnos hülyegyerek vagy. Tehát ha 2012 óta ott dekkolnak, akkor jelenleg nem...? Tehát jelenleg ott dekkol kb. 4 millió. Másfél már átvánszorgott '15 óta. Tehát ne okoskodj, jelenleg is ott van 4 millió.

"Csak a magadfajta illibsi számára újdonság."

Csak egy magadfajta vérfertőzött ostoba libsi értelmezheti úgy a soraimat, hogy ez számomra újdonság. Többek között a te fejeddel is vitázunk itt erről már kb. 4 éve. Tehát ostobán csúsztatsz és hazudozol.

"Erdogan azért tudja velük zsarolni Európát, mert a belső haverjai folyamatosan akadályozzák a közös európai próbálkozásokat."

Mert NINCS közös európai megoldás! Amíg az egyik fele beengedné a koszhadékokat, a másik nem. Amíg az egyik fele a gazdasági migriket is beengedné, addig a másik fele még a politikaiakat sem! Hol látsz te közös megoldást, bazdmeg? A dánok is zárják a határt (most már a svédekkel közöset is), az osztrákok is, a németek is, a franciák is az olaszokkal közöset is. A belgák és a franciák egymásnak tologatják vissza ezt a sok retket, a britek pedig nem győzik bambulni az alagútjukat. Milyen közös megoldásról elmélkedsz itt???
Erdogan ezt nagyon jól és tűpontosan látja és ki is használja. A Szijjártó pedig ezzel van tisztában.

"Hogyne tudnám. Migránsok, akik olcsóbb munkaerőt jelentenek, mint a magyarok, és ezzel letörik a munkaerőpiaci béreket."

Ostoba és tudatlan hazudozás egy magadfajta tudatlan libsitől! Mivel nálunk is vannak ukránok, még tárgyaltam is róluk a vezetéssel, így pontosan tisztában vagyok vele, hogy még többe is vannak a cégnek, mint a magyar munkaerő, ugyanis a közvetítő cég az adminisztrációs és a szállásköltségek egy részét felszámítja. Továbbá ezek a melósok leginkább kölcsönzött státuszban vannak, amelynek a fajlagos költsége magasabb. Ezt leginkább az őket foglalkoztató, többnyire multinacionálic cégek engedhetik meg maguknak. Mivel velük versenyeznek a kkv-k a munkavállalókért, ezért ez számukra is lépéskényszert jelent, ha munkaerőt akarnak alkalmazni és/vagy megtartani! Ez leginkább regionális szinten érvényesül. Ha valamihez tökhülye vagy, akkor a balliba demagógiát visszaböfögve ugyanúgy hülyének fogsz tűnni, mintha anyád nem fordított volna rád kellő figyelmet!

"És ennek tapsolsz, majd másokat vádolsz magyarellenességgel. No comment..."

Mivel az alapállításod is egy ostoba faszság, ezért ez a baromságod már csak üres fröcsögés. Én azért kommentálom: sajnos tudatlan és buta vagy a témában. Ez önmagában bocsánatos, de ha erre vered itt a nagyembert, akkor magadból csinálsz tökhülyét. Ami ugye nem nekem kellemetlen, hanem anyukádnak és a családodnak, akik talán még ott a cigányok utcájában is próbálnak fölnézni rád.

"Így van, téged sem itéllek el a nézeteid miatt."

Megteheted, állampolgári jogod. Ahogy téged is elítélhet bárki, ha vállalhatatlan vagy ostoba, esetleg hungarofób nézeteket vallasz.

"Leírtam: adókedvezmény, amit a saját magad által megkeresett jövedelemből nem kell befizetni, támogatás, ami a mások által befizetett adóból te megkapsz. Messze nem ugyanaz."

Mindkettő jövedelemtöbblet a családnak, csak a jogcíme más. Ezen mit nem értesz? Ha a járulékkulcs csökken, akkor az nem támogatás a családoknak? Ha csökken az elvonás, akkor az nem támogatás? Az adókedvezmény nem támogatja a családot???

"Tehát kilóg a lóláb, a nagy családbarát kormány nem akarja jobban támogatni a dolgozó emberek családjait, mint a magyarellenes ballibek, csak másképp."

A másképp támogatás is simán lehet jobb támogatás. Ahogy jobb is a jelenlegi támogatás. A dolgozókat támogatja inkább és ez társadalmilag hasznosabb. Csak a magadfajta libsik nem képesek fölfogni.

"Jelszavakban a ballibek is rajongtak a magyar munkavállalókért..."

Átlagbéren 36%-os adóval, szuperbruttósítva? 27%-os munkáltatói járulék mellett???

Tényleg qrvára rajongtak a munkavállalókért! Ja, nem... Lehúzni imádták őket.

"Ti dettó ugyanazt csináljátok."

Átlagbéren és felette is 15%-os adóval, 17,5%-os munkáltatói járulékkal? (Adókedvezmények nélkül számolva!) Ezt gondold át, ha képes vagy rá!

==>

Kampfer 2019.10.14. 21:38:34

@chrisred: "Mert még matematikailag is baromság."

Szerinted. Látom a libsi agyfelépítésed 'hardveri' korlátokat jelent. Így értem, hogy baromságnak érzékeled, de tudod ez olyan, mint a hullámzó levegő a forró aszfalt fölött... Csak akkor furcsa, ha nem érted.

"Ha csökkented az 1-2 gyerekesek számát mondjuk 10%-os mértékben, miközben ugyanennyivel nő a 3-4 gyereket nevelők száma, akkor semmiivel nem vagy előrébb, mert az 1-2 gyerekesek annyival többen vannak."

A valódi összefüggés nem ez. Hanem az, hogy azok az 1-2 gyerekes családok, akik egyébként FELELŐSEN nem vállalnának már második vagy harmadik gyermeket, azok EZEKKEL A TÁMOGATÁSOKKAL SZÁMOLVA átgondolják és belevágnak (vagy már bele is vágtak) a további gyermek nevelésébe. A hétvégén épp volt is szerencsém egy ilyen jóbarátommal együtt borozgatni a hétvégén. Persze ő a fajtád szerint már rohadék újgazdag és még szemét náci is, mert fehér és magyar és dolgozó honpolgár. És a rohadék 44 évesen ismét ifjú apuka lett. Számodra és a szemét áruló ellenzéki haverjaid számára ő egy fideszes átok. Nos, nem az. Egyszerű magyar szülő, aki dolgozik és gyermeket nevel, immár a harmadikat. Tudom, hogy ezt nehéz megemésztenetek, hiszen nem lumpen, nem cigány, nem migri és nem valamiféle deviáns genderköcsög, hanem egy egyszerű hetero és fehér magyar ember. És még megannyi hasonló család élhetett ezzel a lehetőséggel. Tudod, lehet, hogy neked fáj, hogy rájuk költ (végre) közpénzt a kormány, de másoknak esetleg az fáj, hogy rád, a te (ki tudja milyen színű) családodra, a cigányaidra az arabjaidra vagy egyéb koszhadékra költött közpénzt a te retkes kormányod. Ha akkor jó volt neked a mások adója, akkor abba se pofázz bele, hogy a te adód most épp kikre költi az állam. Tavaly áprilisban belepofázhattál, majd '22-ben ismét meg leszünk kérdezve, akkor is mehetsz és épp elsöpörheted a rendszert, amiről persze még azóta sem voltál képes leírni, hogy ugyan hogy a fenébe képzeled!!!?
De visszatérve: ha olyan családokat támogat így a rendszer, akiknek a lehetőségei nem engednék meg, hogy FELELŐSEN újabb gyermeket vállaljanak, de ezzel a támogatással ezt megteszik, akkor az társadalmilag hasznos. Akkor is, ha számodra nem az.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Karácsony lett a főpolgármester!"

Igen, valóban. Halleluja, örvendezzél.

"Végre elindult jó felé az ország!"

Ingatlanadó, dugódíj, parkolási szopatás, intézményesített magyargyűlölet, devianciák istenítése, szélsőséges liberalizmus, 'nyitott város', ceu-imádat, migri-imádat, folyamatos 'magyarozás'. Erre kell készülnünk.

Érdeklődve várom (na jó, nem...), hogy vajh mi a f@szt jelenthet az a 'klímavészhelyzet'...? Mit jelent közjogi értelemben (nem definiált), mit jelent a gyakorlatban, milyen célt szolgál és vajon mit céloz vele a tag? Esetleg csak nagyot akart mondani a horngábor valagából előrángatott szadeszes, ahogy a zuglói bérlakásépítéssel???

Mit jelent a 'Budapest alkotmánya' kifejezés? Milyen jogi kategória? Milyen relevanciája van? Törvényesen hogyan alkot olyan regionális jogszabályt, amely (szerinte) fölülírhatna Országgyűlés által alkotott és elfogadott jogszabályokat? És ezt regnáló polgármesterként jelenti ki... Röhej.

"22-ben talán még jobb eredményeket érünk el!"

Ez is simán lehet. Erre majd '22-ben választ fogsz kapni.

"Ha megint lesz kétkulcsos adó,talán visszakapjuk az elvett pénzünket!"

Tőled senki nem vett el semmilyen pénzt! A többkulcsos adóval másokkal fizettették ki a te adódat is a költségvetés számára. Ezt föntebb már levezettem. Tőled egy forintot nem vett el senki sem. Szarul keresel, ennyi. Azon gondolkodj el, hogy miért keresel szarul!? Írásaid és gondolataid alapján kizártnak tartom, hogy komoly tanulmányaid volnának, ergo sem tanár, sem ápoló vagy szakápoló nem vagy. Esetleg nem lehet, hogy a gyenge képességeid, a szar munkád vagy a versenyképtelen tudásod okán van szar pénzed??? Már bocsi, de ez nem a kormány és nem is a többi jobban kereső adózó hibája, hanem a tiéd. A te felelősséged, ha lúzerként kezel a munkáltatód. Próbálj meg változtatni és ha kétszer annyit keresel és rájössz, hogy épp kétszer annyi összeg marad a kezedben, amiből körökkel jobban élhetsz, akkor majd érezni fogod a rendszer valódi értelmét. De amíg csak ostoba proliként fikázod a jobb jövedelműeket, addig nem fog változni az életed. A te döntésed is!

"Legalább mi dolgozók is jobban járunk!"

Egy része a dolgozóknak jobban jár. A versenyképesebb, minőségibb munkát végzők pedig körökkel rosszabbul. Kérlek vezesd le magadban, hogy nemzetgazdasági szinten mit jelent, ha a versenyképesebb, magasabb hozzáadott értéket teremtő munkavállalókat lerántják a legalsó rétegek javára! Vigyázz! Spolierveszély! Ezek meg fogják keresni a lehetőséget a lelépésre és/vagy a nem legális jövedelmek megszerzésére. Te pedig örülsz majd a 4000Ft plusznak, amiből majd jó nagy lóf@szt fogsz érezni, amikor megtorpan egy gazdaság.
Ha lúzer vagy, az nem a mások hibája, hanem a tiéd! Ez a lecke mára.
Kamp.

chrisred 2019.10.15. 05:50:13

@Kampfer: "Az eredménye egyértelmű volt? Igen."

Persze, érvénytelen volt. Nem létezik érvénytelen, ugyanakkor eredményes népszavazás.

"Újból kérdezem: MILYEN SZABÁLYT sértettek meg?"

Húszezerszer megkérdezheted, de ha egyszer nem írtam ilyesmit, akkor ugyanúgy nem fogok válaszolni. Azt írtam a szabály szerint az érvénytelen
népszavazásnak nem lehet joghatása, ezért hivatkozási alap sem lehet.

"Az már csak hab volt a tortán, hogy erről megkérdezték a lakosságot is."

És a lakosság a távolmaradásával azt válaszolta, hogy ez a kérdés közösségi szempontból nem releváns, ezért nem tartozik a jogszabályalkotást igénylő tárgyakhoz.

"Tehát ha 2012 óta ott dekkolnak, akkor jelenleg nem...? Tehát jelenleg ott dekkol kb. 4 millió."

Belőtted a szokásos öngólodat ebben a témában is, ugyanis ezt a "hol tarta migránskaraván?" kérdésre válaszoltad, vagyis magad is tudod, hogy a migránskaraván hét éve egy helyben áll.

"Többek között a te fejeddel is vitázunk itt erről már kb. 4 éve."

Pofátlanul hazudsz, az volt a mantrátok, hogy a 2015-ös menekültválság idején érkezők nem menekültek és nem szíriaiak.

"Mert NINCS közös európai megoldás! Amíg az egyik fele beengedné a koszhadékokat, a másik nem. Amíg az egyik fele a gazdasági migriket is beengedné, addig a másik fele még a politikaiakat sem! Hol látsz te közös megoldást, bazdmeg?"

Eleve hülye beállítás, mert honnan tudnád bárkiről, hogy jogosult-e menekült státuszra, ha a hatóság nem vizsgálja ki az ügyét? És teljesen légbőlkapott állítás, hogy a menekült státuszra nem jogosultak maradhatnának, minden ország ki akarja toloncolni azokat, akiknek jogerősen elutasították a kérelmét. Csak erre sincs közös európai megoldás, mert a populisták blokkolják.

"Mindkettő jövedelemtöbblet a családnak, csak a jogcíme más. Ezen mit nem értesz?"

Mert az egyik jövedelemkiesés egy másik (vagy sok másik) családnak, amelyik azt az adót befizette. A másik meg legfeljebb az államnak jövedelemkiesés, mert a jövedelmet megtermelő család azt a pénzt nem fizeti be a költségvetésbe, hanem megtartja.

"A másképp támogatás is simán lehet jobb támogatás. Ahogy jobb is a jelenlegi támogatás."

A kiváltságos leveseknek. A dolgozó családok többségének meg ugyanaz, ami a ballibek idejében volt.

"Átlagbéren és felette is 15%-os adóval, 17,5%-os munkáltatói járulékkal? (Adókedvezmények nélkül számolva!) Ezt gondold át, ha képes vagy rá!"

Veled ellentétben képes vagyok rá. Eltörölt adójóváírással, megadóztatott, majd eltörölt cafeteriával, 27%-os áfával. Néha valóban úgy gondolom, hogy lövésed sincs egy átlagos magyar dolgozó család helyzetéről és mindennapi életéről.

chrisred 2019.10.15. 05:59:23

@Kampfer: "Szerinted. Látom a libsi agyfelépítésed 'hardveri' korlátokat jelent. Így értem, hogy baromságnak érzékeled, de tudod ez olyan, mint a hullámzó levegő a forró aszfalt fölött... Csak akkor furcsa, ha nem érted."

Íme, egy újabb matematikai cáfolat. :)

"Hanem az, hogy azok az 1-2 gyerekes családok, akik egyébként FELELŐSEN nem vállalnának már második vagy harmadik gyermeket, azok EZEKKEL A TÁMOGATÁSOKKAL SZÁMOLVA átgondolják és belevágnak (vagy már bele is vágtak) a további gyermek nevelésébe."

Azoknak a pénzéből, akik így viszont felelősen nem tudnak első vagy második gyereket vállalni. (Mert tisztázzuk, hülyeséget írtál, a kétgyerekesek állami támogatása a gyakorlatban a nullával egyenlő.) Továbbra is belebotlasz abban a matematikai butaságodba, hogy az egyik családban a harmadik gyerek megszületése nagyobb mértékű szaporodás, mintha valakinek megszületik az első gyereke. Pedig általános alsó osztályban már tisztában kell lenni azzal, hogy a 0 és az 1 között pont ugyanakkora a különbség, mint 2 és 3 között. Ez a mostani támogatási rendszer úgy működik, ha sok embertől vonnak el, és keveseknek osztják vissza. Vagyis ez így nem családtámogatás, hanem elitképzés.

Kampfer 2019.10.15. 06:49:29

@chrisred: "Persze, érvénytelen volt. Nem létezik érvénytelen, ugyanakkor eredményes népszavazás."

Mert sajnos egy hülye vagy. Hogyne létezne! Érvénytelen volt, ugyanakkor többen mentek el rá, mint némely választásra és ahányan támogatták a te szaros uniódat! Eredménye pedig egyértelmű volt. Fentebb írtam.

"Húszezerszer megkérdezheted, de ha egyszer nem írtam ilyesmit, akkor ugyanúgy nem fogok válaszolni. Azt írtam a szabály szerint az érvénytelen népszavazásnak nem lehet joghatása, ezért hivatkozási alap sem lehet."

Egy érvénytelen népszavazás eredményét nem veheti figyelembe egy kormány??? Hol van ilyesmi leírva, ember...??? Simán alkothat jogszabályt erről az Országgyűlés. A különbség annyi, hogy nincs rá KÖTELME!!! És egy érvénytelen népszavazás eredményére nem hivatkozhat egy kormányzat, ha a valós támogatottságát óhajtja prezentálni? Miért ne hivatkozhatna rá, ha többen támogatták az álláspontját, mint ahányan a szaros uniót??? Ostoba lenne, ha nem hivatkozna egy ilyen támogatottságra!

"És a lakosság a távolmaradásával azt válaszolta, hogy ez a kérdés közösségi szempontból nem releváns..."

Aha! A távolmaradásával... 3,3 millió szavazó mondott véleményt. Bármelyik haverod és hungarofób balliba istened kiverné a nemlétező faszát is egy ilyen 'távolmaradásért'! Az, hogy ez neked nem tetszik, örömmel tölt el, mert mutatja, hogy egy valódi kis patkány vagy. Nos, a részvétel nem érte e a törvényben meghatározott 50%-ot, vagyis nem jelentett jogi KÖTELMET az Országgyűlés számára. Ugyanakkor megmutatta, hogy te és a fajtád egy ostoba kis szar kisebbség vagytok, akik ugyan ugatérozhatják a faszságaikat, hiszen szabadság és demokrácia van, de az értelmes közösség ettől még nyugodtan alkothat jogszabályt, amit szerencsére meg is tett.

"...ezért nem tartozik a jogszabályalkotást igénylő tárgyakhoz."

Erről a baromságodról nem csak a választók nagy száma, de az Élet későbbi eseményei is igazolást adtak. Ismét csak belőled csinálva hülyét... (Már, ha azt korábban magad meg nem tetted volna! Jah... megtetted.)

"Belőtted a szokásos öngólodat ebben a témában is, ugyanis ezt a "hol tarta migránskaraván?" kérdésre válaszoltad, vagyis magad is tudod, hogy a migránskaraván hét éve egy helyben áll."

Figyelembe véve korlátolt képességeid, nem meglepő, hogy öngólokat vizionálsz egy egyszerű taccsnál is. Tehát ha a migrikaraván hét éve áll egy helyben (akkor mi a kurvaanyád folyt '15-'16-ban?), akkor annak ugye nyilvánvaló oka van. '12-'14-ben még a migrik egy része is azt mondta, hogy reméli a harcok végét és haza akar térni. VALAMIÉRT ez '15-ben változott és megindult az özön, ami '16-ig kitartott és bezuhant ide másfélmillió migri. Majd ez megállt. Tehát a karaván szépen csücsül. Nagyobb része a törököknél, kisebb része a Balkánon. Másik része pedig Észak-Afrikából próbálkozik egyéb migrikkel együtt. És szerinted ennek mi az oka??? Hm... Nyilván nem az, hogy a 'zunijód' a törökökkel végezteti el a 'piszkos munkát', vagyis a határőrizet nem kamerák elé való részét (jó kis ajrókért), illetve nem az, hogy a bolgárok, macedónok, horvátok, románok, magyarok és már a szerbek is útját próbálják állni a koszosoknak...! Ha csücsül a horda, attól az még horda. Nem lep meg, hogy ezt nem fogod föl a libsi agyaddal!

"Pofátlanul hazudsz, az volt a mantrátok, hogy a 2015-ös menekültválság idején érkezők nem menekültek és nem szíriaiak."

Anyukád! Egyrészt a '15-ös migriömlés továbbra sem volt 'menekültválság'. Migrihordák vándorlása volt és valóban nem tudható, hogy mennyi volt közöttük a szír. Ahogy ma sem tudni még pontosan, úgy akkor sem lehetett tudni. A németek is mostanában lepődnek meg egy-egy VALÓBAN MEGVIZSGÁLT migri esetében (miután már kinyírt, vagy próbált kinyírni pár őslakost)...!

"Eleve hülye beállítás, mert honnan tudnád bárkiről, hogy jogosult-e menekült státuszra, ha a hatóság nem vizsgálja ki az ügyét?"

Onnan, hogy ha a szerbektől érkezik, akkor eleve nem lehet jogosult menekültként kóvályogni a drótnál. Semmi ok Szerbiából menekülni! De akár a görögöktől sem. Továbbá mit vizsgálgatsz egy olyan tagon, akinek se papírja, se múltja, csak a hazugságai és a sunyi meséje, amit 'bemondásra' el kellene hinni...!? Ezen mit vizsgálsz, bazdmeg? Továbbá épp az volna a lényeg, hogy AZELŐTT vizsgáld meg, hogy beengeded! De már ugye ez sem 'ajrókomfort' megoldás.

"És teljesen légbőlkapott állítás, hogy a menekült státuszra nem jogosultak maradhatnának..."

A libsi fejekben az. Ezek TÉNYEK, kisautó! A fritzek a kiutasítások töredékét SEM képesek végrehajtani, iparágak épültek a koszhadékok mentegetésére és a jogszabályok szabotálására. De ezt te is tudod, de ismét okosnak érzed, hogy a hülyét játszod. Pedig ez kontraproduktív. Nem 'maradhatnának', hanem MARADNAK és felszívódnak. Akár több személyazonossággal!

"...minden ország ki akarja toloncolni azokat, akiknek jogerősen elutasították a kérelmét."

Az lehet, de képtelen rá. Ahogy a fritzek, úgy a svédek és a franciák is. Hogy mit akarnak, az egy dolog...

==>

Kampfer 2019.10.15. 07:13:01

@chrisred: "Csak erre sincs közös európai megoldás, mert a populisták blokkolják."

És milyen megoldást blokkolnak azok a csúnya, rossz populisták? (Ne légy már gyáva szarházi, miért nem 'orbánozol' és 'magyarozol' megint, kis libsi?)
Kérlek írd már le, milyen 'megoldást' blokkolnak? Azt, hogy a valódi határvédelem helyett minden koszhadékot beengednének, majd szépen szétterítenék mindenhová, hogy vizsgálgassák csak a sztorit a jónépek mindenhol? És ha nem tetszik nekik a sztori, akkor majd mindenki maga toloncolgassa vissza az épp nála rekedt koszhadékot? (Amiért aztán majd szépen eljárásokat lehet indítani a gaz és fehér náci magyarok ellen...) Ez a te qrvaokos 'megoldásod'??? Vagy melyik megoldásra gondoltál? Esetleg a Salvini megoldására, amelyik valóban megoldás lett volna...? Neeem, te biztos nem gondoltál arra, ami tényleg működött is. Egy jó libsi nem tesz ilyet, ő tovább harcol a hülyeségért, ahogy azt te is szoktad...

"Mert az egyik jövedelemkiesés egy másik (vagy sok másik) családnak, amelyik azt az adót befizette."

Ööö, akkor ezzel most azt IS állítod, hogy a haverod és a te adójóváírásod anno mások adóbefizetéséből fizették be??? Vagyis másoknak volt teher a te olcsó gyengeséged? Hm... Tudod mit? Ebben az esetben akkor lehet, hogy fordult a kocka. Fogd föl úgy, hogy azokat támogatja az állam mások befizetéseiből, akik FELELŐSEN nagycsaládban gondolkodnak, vagy FELELŐSEN 1-2 gyermek mellé további 1-2 gyermeket vállalnának. Ez adott lehet az általad emlegetett adózó 1-2 gyermekeseknek is, hiszen semmi nem gátolja őket abban, hogy HA SZERETNÉNEK, akkor további gyermeket vállaljanak. Az persze evidencia, hogy ehhez valóban megfelelő jövedelmi viszonyok szükségesek. Ezt állítólag a munkaerőpiac határozza meg. Ha valaki úgy keres, mint a haverod és alig várja a ballibák ismételt 'osztogatását', nos az valóban úgy érezheti, hogy kibasztak vele. Őszintén szólva nem hiszem, hogy egy ilyen lénytől FELELŐS gyermekvállalás elvárható. Persze, vannak, akik a putriba vállalják a harmadikat is, de rájuk nem fogsz tudni társadalmat építeni. És nyilván értelmes mértékű adózást sem fogsz tudni tőlük elvárni... Továbbra sem érted a lényeget, vagyis azt, hogy egy ALAPVETŐ célt a kormányzat anyagi erőforrásokkal is támogat. Ez még szerintem is körökkel értelmesebb cél, mint a stadionok, pedig magam ellen (is) beszélek ezzel. Ettől függetlenül sokkal jobb szívvel adózom magam arra, hogy értelmes és dolgozó családok adókedvezményt kapjanak, esetleg anyagi juttatásokat, ha több gyermeket értelmesen és ember módjára kívánnak fölnevelni. Persze ezt a cigányaidon és az arabjaidon nyilván nem fogod tudni lemérni ott az utcádban, de őszintén szólva ez nem is cél. Nem baj, ha ez neked nem tetszik, szerintem addig nem is csinálja rosszul a kormányzat!

"A kiváltságos leveseknek. A dolgozó családok többségének meg ugyanaz, ami a ballibek idejében volt."

Hívhatod őket ahogy akarod. Akár kiváltságos keveseknek is. Szerintem pedig az arra érdemes, értelmes és DOLGOZÓ (fehér) magyar családok. És továbbra is vitatom azt a véleményed, hogy az 1-2 gyermekeseket leszarja a kormány. Nem szarja le! Adókedvezményt ad nekik, oktatási és életviteli támogatást is ad, illetve ha a család bővítésében gondolkodnak, akkor azt is támogatja. A dolgozó családok többsége alatt nyilván a 'közfoglalkoztatottak', esetleg a 'rejtett erőforrások' alkalmi foglalkoztatottjainak többségét érted? Mert tudod példákat sokat láttam ám magam is. Nem csak a szakszervezet okán! Munkaerőpiacról is írtál ordenáré hülyeségeket, ahogy erről is.

"Veled ellentétben képes vagyok rá."

Akkor miért nincs egy értelmes mondatod sem a sok ostoba hülyeség között??? Vagy mást értesz gondolkodás alatt...?

"Eltörölt adójóváírással, megadóztatott, majd eltörölt cafeteriával, 27%-os áfával."

Adójóváírást már írtam neked. A cafi kinyírását is említettem már neked, nagyon elbaszott és értelmetlen dolognak tartottam. Most is annak tartom, csak sejtem az okát, de nem vagyok benne biztos.

"Néha valóban úgy gondolom, hogy lövésed sincs egy átlagos magyar dolgozó család helyzetéről és mindennapi életéről."

Nyilván négy év szakszervezeti vezetés, 10 év ügyintézés, 3 év ÜT és 24 éve multinacionális környezetben végzett munka, egy önálló egzisztencia megteremtése nem ad kellő tapasztalatot ezekről és a mindennapi életükről... :-) Sajnos egy hülye vagy.

Mellesleg továbbra is adós maradtál azzal a válasszal, hogy ha el akarod takarítani ezt a mostani rendszert, azok politikai szereplőit, akkor azt HOGYAN kívánod a GYAKORLATBAN megvalósítani? Kinek és hogyan támogatod a politikai tevékenységét? Hogyan szavazol vagy szavaztál volna '18-ban??? Csak leírod, hogy egyiket sem... Ok. És akkor mitől remélsz valódi változást? Majd a 'ceu' és a 'zunijó' megoldja helyettünk, mi? Idióta...

==>

Kampfer 2019.10.15. 07:36:08

@chrisred: "Íme, egy újabb matematikai cáfolat. :)"

Neeem, ez nem az volt. Az utána következett. Ez egy érzékeltetése volt annak, hogy nyilván nem ez az egyetlen dolog, amit képtelen vagy fölfogni a libsi agyaddal. Említhettem volna akár a gőzgépet vagy a kelttészta dagadását is, lehet hogy az is hasonló megmagyarázhatatlan jelenség volna számodra.

"Azoknak a pénzéből, akik így viszont felelősen nem tudnak első vagy második gyereket vállalni."

Azokat mi gátolja meg abban, hogy változtassanak a körülményeiken? Illetve ha szabad elhatározásból vállaltak 1 vagy akár 2 gyermeket, akkor ők se fizessenek egyáltalán adót? Szerinted 1 gyermek nevelése ugyanannyi anyagi, időbeni és emberi energiát igényel, mint 2-3-4 gyermek esetében??? Csak kérdezem... Továbbá mint említettem, a rendszert lehet még csiszolni, javítani. Az ALAPELVEKEN nem változtatnék és ahogy látom, a kormány sem szándékozik. Ez pedig a dolgozó és értékes emberek és családok gyermekvállalásának a támogatása. Ezzel egyetértek magam is.

"Mert tisztázzuk, hülyeséget írtál, a kétgyerekesek állami támogatása a gyakorlatban a nullával egyenlő."

Tisztázzuk: egyszerűen hülye vagy. Szerencsére a kétgyermekeseket IS támogatja a kormány. A mértékét lehet növelni, javítani, talán fogják is. De támogatják. Az adókedvezmény is támogatás. Az elvonás mértékének a csökkentése is támogatás. A kedvezményes hitel is támogatás, ahogy a kamatok átvállalása is költségvetési fedezetet kell jelentsen. Más fizeti, hiszen adóbevételek fedezik. De támogatás.

"Továbbra is belebotlasz abban a matematikai butaságodba, hogy az egyik családban a harmadik gyerek megszületése nagyobb mértékű szaporodás, mintha valakinek megszületik az első gyereke."

Nem állítottam, hogy nagyobb mértékű. Azt állítottam és állítom most is, hogy ahogy az 1-2 gyermekes család is nyilván meg tudta teremteni az első és második gyermek vállalásának feltételeit, úgy ez más családtól IS elvárható. Azt minden párnak (anyának ÉS apának - értsd: férfinak és nőnek) magának kell tudnia és megteremtenie a feltételeit, hogy hogyan tud FELELŐSEN gyermeket vállalni. Lehet, hogy önerőből erre csak 1-2 gyermek esetén lennének képesek, illetve lehet, hogy a 3. gyermek már csak sokkal később lenne vállalható. EZT igyekszik áthidalni és támogatni a rendszer. Vagyis senki fejéhez nincs fegyver fogva, hogy a te pofátlan szar hazugságoddal ellentétben szülnie KELL! NEM KELL! Választhat. Adóbevételekből a kormányzat egy célt támogat. Engem sem kérdeztek meg, hogy akarok-e semmirevaló cigányokat, tomlantosalapítványokat, horngáborokat támogatni az adómmal. Támogattam volna az adómmal a lőszervásárlást, a drótot, a taposóak nákat igen. De nem arra költötték. Őszintén szólva az nem nagyon zavar, hogy most téged nem tesz boldoggá, mire megy el (az egyébként sokkal hatékonyabban beszedett) adó. Majd '22-ben ismét elmondhatod, hogy mit gondolsz és hogyan akarod elsöpörni a rendszert és egyikre sem szavazva változást elérni! A másik választásod persze a polgárháború volna, de szerintem egy fajtádbéli tenyerét szaggatná szét először a hüvelyvonó a kalán, ha egy EMBER végre fölhúzná helyette! ;-)

"Pedig általános alsó osztályban már tisztában kell lenni azzal, hogy a 0 és az 1 között pont ugyanakkora a különbség, mint 2 és 3 között."

A felelősségvállalást felsőben tanítják, ebben igazad van. Akkor erről talán ezért nincs fogalmad, Krisztián? Ezért nem szerepel az egyenletedben sehol???

"Ez a mostani támogatási rendszer úgy működik, ha sok embertől vonnak el, és keveseknek osztják vissza."

A gyermektelenektől is elvonják és a nagyszülőktől is. Így igaz. Sőt! Az áfa és jövedéki adók formájában még az átutazóktól és az itt élő/dolgozó külföldiektől, illetve társasági és iparűzési adók, szoc. adó formájában a munkáltatóktól is. Így áll össze a költségvetés bevételi oldala. Ebből oszt a kormány a céloknak megfelelően. Nyilván sokkal kevesebbeknek oszt vissza, hiszen a TÁMOGATÁS CÉLZOTTAN jár. Csak 2010 óta más a célközönség. Értem én, ha ez nem tetszik, de ez legyen a te bajod. '10 előtt neked volt tuti a mások kontójára. Az nem zavart, bazdmeg!

"Vagyis ez így nem családtámogatás, hanem elitképzés."

Amennyiben a 2-3-4 vagy több gyermeket nevelő dolgozó magyarokat elitnek tekinted, ebben egyet tudok veled érteni. Ezt a társadalmi csoportot, ennek megújulását támogatni egy korrekt dolog. Ezt hívhatod akár elitképzésnek is. Ilyen értelemben végre tényleg társadalmilag hasznos csoportok támogatása valósul meg. Ha nem is tökéletesen, de legalább már az irányvonal jó.

Mellesleg ismét leírom, hogy soha és sehol nem állítottam, hogy ez a kormány mindent jól és tökéletesen csinál. Nem! Követ el hibákat, bűnöket is és volna mit javítani. De azt állítom, hogy a 'zellenzék' és a haverjaid sokkal szarabbul csinálnák (csinálták)! Vagyis, ha azt állítják (állítod), hogy azok jobbak volnának, akkor azt simán nem hiszem el, sőt állítanám, hogy hazudoznak (hazudozol)! Hozzánemértő, hungarofóbb, hazug, 'összegyurcsányozott' banda! Ennyi.
Kamp.

chrisred 2019.10.15. 08:40:02

@Kampfer: "Ööö, akkor ezzel most azt IS állítod, hogy a haverod és a te adójóváírásod anno mások adóbefizetéséből fizették be???"

Ezzel nagyjából elárultad, hogy fogalmad sincs, hogyan működött az adójóváírás rendszere. A saját befizetett adódat kaptad vissza, vagy ha előre nyilatkoztál, akkor eleve le sem vonták azt az adót, tehát pontosan úgy működött, mint az adókedvezmény. (Mert az is volt.) Abban különbözött például a családi adókedvezménytől, hogy akár mindkét szülő egyszerre igénybe vehette.

"Nyilván négy év szakszervezeti vezetés, 10 év ügyintézés, 3 év ÜT és 24 éve multinacionális környezetben végzett munka, egy önálló egzisztencia megteremtése nem ad kellő tapasztalatot ezekről és a mindennapi életükről... :-)"

Én csak abból indulhatok ki, amit itt produkálsz, az meg az agymosó politikai propaganda paneljeinek a folyamatos ismételgetése, megspékelve némi rasszizmussal és neolib társadalmi evolucionizmussal. Az utóbbiról még el is hiszem, hogy őszinte, mert a nagy mellveregetős hazafiság maszkja mögött azért mindannyian arról álmodoztok, hogy kiemelkedtek a tömegből, és "borkaivá" avanzsáltok. De újból ki kell, hogy ábrándítsalak, borkaikból nagyon kevés van és lesz, annál több van az olyanokból, aki eladja a lelkét és a becsületét, és csak apropénzt kap cserébe a hatalomtól.

chrisred 2019.10.15. 08:53:17

@Kampfer: "Azokat mi gátolja meg abban, hogy változtassanak a körülményeiken?"

Ugyanez elmondható azokról is, akik három vagy négy (nyolc-tíz) gyereket szeretnének. Ne arra várjanak, hogy az állam mások pénzéből ajándékokat dugdosson a zsebükbe, hanem tegyenek érte. Az a pénz meg maradjon az 1-2 gyerekeseknél meg a családalapítás előtt állóknál, hogy lehetőségük legyen ne mások, hanem a saját gyerekük nevelésére fordíthassák.

"A felelősségvállalást felsőben tanítják, ebben igazad van."

Lehet, hogy neked iskolába kellett járnod, hogy találkozz ezzel a szóval, mások (ezek szerint nálad szerencsésebbek) a családjukban éppen elég példával találkoznak kicsiny gyerekkoruk óta, hogy az életük szerves részévé váljon.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.15. 17:22:40

@Kampfer: LOL öccse!Csak a fideszmantrát nyomod!
Ennél komolyabbnak gondoltalak.
Szánalom!

Kampfer 2019.10.16. 06:26:27

@chrisred: "Ezzel nagyjából elárultad, hogy fogalmad sincs, hogyan működött az adójóváírás rendszere."

Ugyan már, egyhengeres Krisztián! Eddig az derült ki, hogy te vagy az, akinek gőze nincs arról, hogy mit jelent egy költségvetés bevételi és kiadási oldala, mi a faszt jelent az a munkaerőpiac, hogy lehet egy 'rendszert' elsöpörni, egyszerűen csak nyomod a süket balliba ostobaságaid. Elárulom neked, mert tuti, hogy még csak elképzelni sem tudod: pontosan tudnom kellett az adójóváírás mikéntjét, mértékét és azt is, hogy ki baszhatott rá, ha előre igényelte, majd évközben meghaladta a jövedelme az adott szintet, illetve ki volt az, aki biztosan nem volt jogosult rá. Elhiheted, nem egy esetben kellett a tagokkal, a pénzüggyel és a hr-rel erről (is) egyeztetni. Ja, ugye az azért neked is megvan, hogy MINDEN 'hóközi' utalás a legmagasabb kulccsal adózott!!! :) Sem pénzügyes, sem politikus, sem adózási szakember nem volt, aki értelmes indokot tudott volna erről hozni. De nagyon szétoffoltad a témát. Szóval ismét csak azt írhatom neked, hogy ezt 'ne nekem'...! De hogy a lényeget kiemeljem: az adójóváírás igazságtalan, a rendszert bonyolító elem volt. Támogatandó, hogy kivezették.

"Abban különbözött például a családi adókedvezménytől, hogy akár mindkét szülő egyszerre igénybe vehette."

Igen. És az a két szülő, amelyek jövedelme akár egy forinttal is meghaladta a csótánypatkányok, simorok, horngáborok, draskovicsok és egyéb immár ellenzéki hungarofób rohadékok által belőtt szintet (ami a nyomort jelentette), azok pedig SEMMILYEN jóváírásra nem voltak jogosultak! Sőt! Ha mindkét szülő akár átlagbéren keresett, már 36%-ot adózott! Na, EZT a rendszert kellett végre a picsába kihajítani a kitalálóikkal együtt. Én a támogatóit is kibaszkodtam volna egy távoli szigetre, ott termelgessétek ki egymásnak a másik 'jóváírását'!
Az az adórendszer bonyolult, bürokratikus és átláthatatlan, igazságtalan volt, durva adminisztrációs terheket rótt a munkáltatókra és a munkavállalókra is. Szinte havonta számolgattuk a tagokkal, hogy ki mennyit túlórázhat azért, hogy ne csússzon bele abba a sávba, ahol már bukja a jóváírást. Volt, aki azért húzott el betegácsiba, hogy a cég ne tudjon neki annyi túlórát elrendelni (ami joga volt egyébként), amivel már szépen fizethette volna vissza a 'jóváírást'! Faszság volt. Az a te ostoba kezdetlegességed, hogy ezt ajnározod. Tedd, kellően hülye vagy hozzá!

"Én csak abból indulhatok ki, amit itt produkálsz, az meg az agymosó politikai propaganda paneljeinek a folyamatos ismételgetése..."

És érdekes, mégis te írod le az égbekiáltó ostoba hülyeségeidet már hosszú évek óta! És, ahogy olvasgatom, nem mindenki olyan türelmes veled, mint én (és mint jó szülő a hülyegyerekével), hogy megpróbálja neked elmagyarázni, miért egy ostoba szar baromság, amit rendre idehánysz. Amit te itt produkálsz már hosszú éve, az csak a saját kis buta primitívséged bizonyítéka.

Leírod, hogy így és úgy nem lehet biza' a migriket megállítani, átengedni, szállítani stb. Évek óta nem válaszoltad meg azt a kérdést, amit még '15-ben tettem föl, hogy TE hogyan próbáltál volna föltartani, regisztrálni és ellenőrizni NAPI 5-7-9 ezer migrit, mikor még a drót sem üzemelt. De nem lehet ám semmi erőszak, semmi kényszer!

Leírod a másik kis ostobával (az attilának a jukkája), hogy mit és hogyan KELL és szabad csinálnia a határőrnek, hogy és mint lehet és kell a fegyverrel bánni. Aztán mikor avatottak kérdezgetnek, akkor vagy eltűnsz, vagy csak magyarázol még nagyobb ostobaságokat, míg a másik idióta nekem írja le, hogy mivel ő nő, nem volt katona, fogalma sincs. De azért ti osztottátok az észt a leghangosabban!

Leírod, hogy 'egyiketsem', el kell söpörni a 'rendszert', mert mind szar. Ok. Rendben. Többször rákérdeztem, hogy TE MAGAD, személyesen ugyan hogyan próbálod ezt megtenni, szerinted mi a módja, kit és mint kéne támogatni, szavazni rá, ha ezt a célt el kívánod érni. Melyik az az erő, amelyik a papíron ezt mondja? Hová tennéd az 'x'-et? Vagy hová kellett volna tenni tavaly? Jah, az titok. Ok.
De azért vadul nyomod a süketet. És még te vagy képes produktumról írni? Nem írom, hogy gondold át, mert nagyjából leszarom, hogy mi a bánatod, az ügyek tőled függetlenül is mennek, akkor is, ha neked ez fáj.

"...megspékelve némi rasszizmussal és neolib társadalmi evolucionizmussal."

A rasszizmus egy teljesen valid emberi gondolat, ami a politikában is megjelent. Ami a társadalmi evolucionizmust illeti, azt a haverjaid nyomták itt ezerrel a 'nincs ingyenebéd' mantrát tolva '10 előtt. És valahogy mindig volt, mindig azoknak, akiket ők támogattak és mindig a magyarok kontójára. Nos, ha akkor volt alapja, akkor most is van. De végre azok ne kapjanak 'ingyenebédet', akik tényleg csak 'ballaszt' a társadalom testén. Furcsa fintor, hogy most szó szerint is kapnak 'ingyebebédet' a purdéik, ha épp közoktatási intézményben lopják a napot és az önkormányzat megigényelte nekik. Van még mit javítani a rendszeren!!!

==>

Kampfer 2019.10.16. 06:49:35

@chrisred: "Az utóbbiról még el is hiszem, hogy őszinte, mert a nagy mellveregetős hazafiság maszkja mögött azért mindannyian arról álmodoztok, hogy kiemelkedtek a tömegből, és "borkaivá" avanzsáltok."

Hogy ezt az ostoba faszságodat honnan, melyik rokonodból szoptad ki, azt nem tudom, de nem is lényeges. Először tágra nyílt szemekkel olvastam, majd jót röhögtem rajta. Egy újabb gyöngyszem az ostobaságaid sorában, amit megálmodtál és valóságnak hiszel. Tedd, a te bajod. Nem rólam szól, hanem rólad.

"De újból ki kell, hogy ábrándítsalak, borkaikból nagyon kevés van és lesz, annál több van az olyanokból, aki eladja a lelkét és a becsületét, és csak apropénzt kap cserébe a hatalomtól."

Én kell kiábrándítsalak, te kis nyomorult! Pár héttel ezelőttig gőzöm sem volt a tag ilyen kalandjairól. Mindig tudtam, hogy léteznek ilyen lények, ahogy ilyen politikusok is. Tökmindegy, milyen színben adják elő a mutatványaikat. Mivel munkából élek munkavállalóként, nem osztalékadót fizetek, hanem szja-t, ezért egyrészt nem is az én világom, másrészt nem is sanszos, hogy az általad említett világ része lennék vagy oda tartanék. Harmadrészt rühellem is, mint a szart.
Ami pedig a lelkem illeti, kevés vagy ahhoz, hogy meg tudd ítélni, hogy én azt árultam-e valaha bárkinek is! Persze ott, a monitor mögött úgy firkálsz bármit, ahogy akarsz, ez is jogod és lehetőséged.

"Ugyanez elmondható azokról is, akik három vagy négy (nyolc-tíz) gyereket szeretnének."

Ha már FELELŐSEN nevelnek 1-2 gyereket, akkor azzal már egyrészt bizonyították, hogy képesek elérni célokat és áldozatot vállalni, másrészt ha ők valóban a lehetőségeik okán látják kockázatnak a 3. vagy 4. gyermekük vállalását, akkor jogos, hogy az állam is odaálljon. Végre ne azokat pénzelje, akik a putriba 'pottyantanak' egy újabb purdét a semmire.

"Ne arra várjanak, hogy az állam mások pénzéből ajándékokat dugdosson a zsebükbe, hanem tegyenek érte."

Nem ajándék és nem a semmire jár nekik! És ahogy fentebb is írtam, tettek érte! Egyrészt össztársadalmi szinten igenis támogatandó az, hogy a többgyerekes családok kapjanak nagyobb adókedvezményt, illetve támogatást, ha a 3. vagy 4. gyereket is vállalnák. Azt lehet csiszolni a rendszeren, hogy a kedvezmény arányosan növekedjen, vagyis mértékét tekintve az 1., a 2. vagy a 3. gyerek is ugyanakkora kedvezményre jogosítson. Ez legitim gondolat, nincs ellenemre. De az, hogy ezek munkához legyenek kötve, alap kell legyen! Ennek legjobb módja az adókedvezmény. De ezt már nem egyszer és nem csak én írtam le neked.

"Az a pénz meg maradjon az 1-2 gyerekeseknél meg a családalapítás előtt állóknál, hogy lehetőségük legyen ne mások, hanem a saját gyerekük nevelésére fordíthassák."

Az indulás előtt állók valóban elég szar helyzetben vannak... Tényleg nem tudom, hogy miből lehet ma öszehozni egy lakást, sanszos, hogy csak hitelből, mert munkabérből esélytelen. Az ingatlanpiacot nem a kormányzat határozza meg, ez is tény. Az a lakás, amit nálunk még 11.5MFt-ért vettek '13 tavaszán, most 30,4MFt-ért adták el. Nincs bérpolitika, ami ezt követné. Ezen nem fog segíteni sem adókedvezmény, sem családi pótlék... Állami beavatkozást pedig ugye több oldalról is korlátoz a 'zunijó', de szerintem anyagi eszköz sem volna rá. Az 1-2 gyerekesek kapnak támogatást. A mértékét lehet vitatni, de a tényt nem. Többször írtam már neked, hogy nincsenek magukra hagyva. '10 előtt sokkal inkább magukra voltak hagyva, ha nem voltak cigányok, munkakerülők, deviánsak vagy egyéb 'szivárványok' által preferált réteg képviselői.

"Lehet, hogy neked iskolába kellett járnod, hogy találkozz ezzel a szóval, mások (ezek szerint nálad szerencsésebbek) a családjukban éppen elég példával találkoznak kicsiny gyerekkoruk óta, hogy az életük szerves részévé váljon."

Igen, pontosan. Tudod, 6-7 évesen a legtöbb egészséges gyerek még írni, olvasni és számolni tanul 200-ig. A felelősségvállalást egy egészséges családban a kornak megfelelő módon minden értelmes ember megkapja. Vagyis az utcádban a cigánypurdék és az arabok sanszos módon nem. Ezt nyilván magad is látod, ha több eszed van egy marék lepkénél vagy egy libsinél. A nevelés és fejlődés későbbi szakaszában (tudod: pl. 'felsőben') folytatódik ez a folyamat, ami aztán fiatal felnőttként kell beérjen. Kisgyerekként egész mást jelent a felelősségvállalás fogalma. Családi példák jelentős részét kisgyerekként nem is kezelhetik a helyükön, leegyszerűsített és egyértelmű modelleket kapnak, amit később használhatnak egy 'alapként'. De gondolom ezt te magad is tudod, csak ismét játszani kellett a kisokost.
Kamp.

chrisred 2019.10.16. 06:54:25

@Kampfer: "De nagyon szétoffoltad a témát."

Elég vicces állítás azok után, hogy itt fröcsögsz egy oldalon keresztül, és még csak nem is érinted a lényeget, vagyis hogy azt állítottad, hogy az adójóváírás a mások által befizetett adóból származó támogatás. Ezt megcáfoltam, te meg egy árva szóval sem tudod a saját álláspontodat megtámogatni. De attól még nyomod a szöveget.

"De hogy a lényeget kiemeljem: az adójóváírás igazságtalan, a rendszert bonyolító elem volt."

Ezt már párszor leírtam, hogy a minden adózóra kiterjedő nullás adókulcsot tartom helyette korrekt és egyszerű megoldásnak.

"És az a két szülő, amelyek jövedelme akár egy forinttal is meghaladta a csótánypatkányok, simorok, horngáborok, draskovicsok és egyéb immár ellenzéki hungarofób rohadékok által belőtt szintet (ami a nyomort jelentette), azok pedig SEMMILYEN jóváírásra nem voltak jogosultak!"

Igen, pont ezért korrektebb a nullás adókulcs. Szerintem az a korrekt, ha mindenki megkapja, szerinted meg az, ha senki. Az én verzióm adócsökkentés, a tiéd adóemelés.

"Évek óta nem válaszoltad meg azt a kérdést, amit még '15-ben tettem föl, hogy TE hogyan próbáltál volna föltartani, regisztrálni és ellenőrizni NAPI 5-7-9 ezer migrit, mikor még a drót sem üzemelt."

Én meg évek óta írom, hogy akkor már nem lehetett semmilyen módon helyrehozni a korábban elkövetett hibákat. 2007 óta voltunk schengeni határország, és senki semmilyen intézkedést nem tett, hogy egy 150 km-es szakasz idegenrendészeti ellenőrzése működőképes legyen. Lényegében azt a kérdést teszed fel: "A gyerek tanulás helyett egész délután játszik, egy kukkot sem tud a tananyagból, másnap a tanár kihívja felelni. Mit tennél a helyében?" Valószínűleg azt, amit általában a gyerekek szoktak, mindenkit hibáztatok saját magamon kívül. A kormány is ezt tette.

"mit és hogyan KELL és szabad csinálnia a határőrnek, hogy és mint lehet és kell a fegyverrel bánni."

Gondolom, leírtam, hogy a magyar jogrend szerint mik a lehetőségei. Ha valami gondod van vele, ne velem vitázz, hanem azokkal, akik megalkották.

"Ami a társadalmi evolucionizmust illeti, azt a haverjaid nyomták itt ezerrel a 'nincs ingyenebéd' mantrát tolva '10 előtt."

Már tisztáztuk, a te haverjaid, a szellemi partnereid, ugyanúgy gondolkodsz, mint ők.

Kampfer 2019.10.16. 07:04:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "LOL öccse!"

Látod, te kis papucsállat! Ezért (is) nézlek le. A retorikád egy kétbites ostoba cigányé. Egy primitív ösztönlény vagy. Ez van, nem a társadalom bűne, hanem a családodé, a közegedé. És te vagy az elszenvedője. Te bajod.

"Csak a fideszmantrát nyomod!"

Fentieknél fogva nem lep meg, hogy ennyit vagy képes fölfogni belőle, illetve ezt látod bele. Na, EZÉRT keresel minimálbért, EZÉRT jártál szarul az adózással és ezért is fogsz egész életedben egy szar kis proliként élni, mert buta, ostoba és primitív vagy. A munkaerőpiac pedig a te szegmensedben ezt kőkeményen beárazza. Szerintem inkább légy hálás, hogy minimálbért kapsz, mert sanszos, hogy a képességeiddel inkább jövedelempótlóra lennél kalibrálva!

"Ennél komolyabbnak gondoltalak."

Ebben a mondatodban két hihetetlen szó van: a 'komoly' és a 'gondol'. Esetedben mindkettő már önmagában is utópia! ;-)

"Szánalom!"

Az élet számodra? Igen, ezt magam is így gondolom. Nekem még a 'büntetés' szó jut eszedbe rólad. Vagyis tipikusan az a képződmény vagy, akinek az élet maga a büntetés és fájdalom... Az igazi ballib szavazó! ;-)
Nyomjad, hadd fájjon!!! ;-)
Kamp.

chrisred 2019.10.16. 07:26:32

@Kampfer: "Hogy ezt az ostoba faszságodat honnan, melyik rokonodból szoptad ki, azt nem tudom, de nem is lényeges."

Az általad leírtakból, a társadalmi evolúciós elméleteidből, meg abból, hogy teljesen elfogadható számodra az olyan társadalmi rend, hogy sokan tartsanak el egy szűk kivételezett réteget. Ebből a rendszerből születnek a borkaik.

"Mindig tudtam, hogy léteznek ilyen lények, ahogy ilyen politikusok is."

És támogatod is őket.

"Ha már FELELŐSEN nevelnek 1-2 gyereket, akkor azzal már egyrészt bizonyították, hogy képesek elérni célokat és áldozatot vállalni, másrészt ha ők valóban a lehetőségeik okán látják kockázatnak a 3. vagy 4. gyermekük vállalását, akkor jogos, hogy az állam is odaálljon. Végre ne azokat pénzelje, akik a putriba 'pottyantanak' egy újabb purdét a semmire."

Én nem látom a különbséget. Aki FELELŐSEN tud gondoskodni 1-2 gyerekről, az annyit vállaljon, aki meg háromról tud, az meg annyit. A saját lehetőségeiből kiindulva, és nem azért, mert másoktól mennyi támogatásban részesülhet ezért. Attól még mindegyik gyerek egyformán fontos, ebből következően ugyanakkora társadalmi támogatást igényel, akár első, akár harmadik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.16. 17:50:05

@Kampfer: Nézd haver!
te eladtad a gerincedet gyöngyökért.
neked ennyi elég.

Kampfer 2019.10.17. 05:34:53

@chrisred: "Elég vicces állítás azok után, hogy itt fröcsögsz egy oldalon keresztül, és még csak nem is érinted a lényeget, vagyis hogy azt állítottad, hogy az adójóváírás a mások által befizetett adóból származó támogatás."

Tehát valós, hogy fogalmatlan vagy. Nem baj. Nos, ha támogatást kap valaki, akkor az az ő oldalán bevételként jelentkezik, ergo nettó jövedelem, kezébe kerül a sztori. Ha elvonnak tőle jövedelmet, akkor az nem bevétel, nem jelentkezik az ő kasszájában pozitív szaldóval. Nos, ha támogatást adsz, miközben az elvonás mértéke változatlan, akkor azok különbsége adja az eredményt. A kormány nem ezt az utat járja, hanem CÉLZOTTAN csökkentette az elvonást. Vagyis ADÓKEDVEZMÉNYT adott. Hogy ez szerinted nem támogatás, ez a te bajod, ezt az egyenletet oldd meg magad. AZ BAZDMEG! Támogatás, mert támogatja a NEM BEFIZETENDŐ ADOVAL az adott családot, annak céljait. Az így kiesett adót nyilván a költségvetésbe tervezi, azt máshonnan vagy más módon pótolja, esetleg a gazdaság teljesítőképessége fedezi.
Az adójóváírás gyakorlatilag UGYANEZT jelentette, vagyis úgy támogatott célzottan dolgozói csoportokat, hogy nem vonta el az adórészt a jövedelemből. Nyilván az így kiesett bevételt pótolni kellett a költségvetésben. Azt nem tudod, hogy pontosan miből, honnan és milyen mértékben pótolták, mi volt a fedezet, de azt akkoriban láthattuk, hogy a már átlagbéren fizetett dolgozóktól IS a LEHETŐ LEGMAGASABB adót vonták el. Ergo nem túlzás az a kijelentés, hogy az adójóváírás által kiesett bevételt a többi munkavállaló többletbefizetéseiből IS(!) fedezték. Illetve azt is ki lehet jelenteni, hogy a jövedelemadó terheket egy adott célcsoport viselte az ÖSSZES DOLGOZÓ HELYETT!

"Ezt megcáfoltam, te meg egy árva szóval sem tudod a saját álláspontodat megtámogatni. De attól még nyomod a szöveget."

Faszt se cáfoltál, te szerencsétlen ostoba balliba! Ennyit kellett volna megértened, amit föntebb leírtam. Továbbá hazudozol, az elvonások mértékének célzott csökkentése igenis támogatás! Akkor is, ha a te ostoba agyad ezt képtelen fölfogni, az a te bajod. Az egykulcsos adórendszer körökkel egyszerűbb, tervezhetőbb a munkáltatók és munkavállalók számára is, A haverod és a hozzá hasonló agyatlan semmirevaló ostoba gyökerek egy évig szívtak miatta, komoly volt a trauma, hogy esetleg nekik is vinnie kell valamit a teherből. Ez van, ezért (is) lettek elhajtva a barátaitok a picsába. Qrvára nem trauma számomra, hogy ezt te és a fajtád nem tudjátok megemészteni. Nyugodtan bele is dögölhetsz...

"Ezt már párszor leírtam, hogy a minden adózóra kiterjedő nullás adókulcsot tartom helyette korrekt és egyszerű megoldásnak."

Faszt! MINDENKI ADÓZZON! Legyen alacsonyabb a kulcs, de VONATKOZZON MINDENKIRE! NINCS 0% bazdmeg! NINCS! ADÓKULCS van, amit mindenki szépen befizet. Ennyi. NINCS ALAPJÖVEDELEM és egyéb sötétzöld és szabótimikés balliba baromság! A finneknek sem jött be, mindenki szépen adózza le a maga kis jövedelméből az egységes adókulcs mértékének megfelelő összeget. Ennyi. Az adminisztrációja is egyszerű, olcsó, tervezhető mindenki számára. Amiről te fantáziálsz, azt már beárazta az élet és a politika is.

"Az én verzióm adócsökkentés, a tiéd adóemelés."

Az egy kulcs és annak további csökkentése szerinted adóemelés, mi? Jól van. Te sem leszel már ennél hülyébb...

"Én meg évek óta írom, hogy akkor már nem lehetett semmilyen módon helyrehozni a korábban elkövetett hibákat."

Aha... Tehát nem a dobrevné csótánypatkány és bandája baszta szét azzal, hogy 2006-2008 között felszámolta (oh, bocsi, balliba szóhasználattal INTEGRÁLTA a rendőrökhöz) a Határőrséget! Majd totál leszarta az egészet és gyakorlatilag mindegyikből rendőrt csinált... A technikát egy az egyben átadva a Rendőrségnek, persze... Ok.

"2007 óta voltunk schengeni határország, és senki semmilyen intézkedést nem tett, hogy egy 150 km-es szakasz idegenrendészeti ellenőrzése működőképes legyen."

Jah. Három és fél éve kérdeztem, hogy ha AKKOR (2010-ben) a patásorbán fölvetette volna, hogy legyenek ismét határvadászok, hogy húzzunk már határzárat, ha már 'schengen', hogy ne engedjük be a tökön-babon keresztül idekóválygó koszosokat, akkor mi lett volna??? Másnap bombázták volna Budapestet a 'zunijó' nem létező bombázói is! Minden lettünk volna, csak emberek nem! De persze nácifasiszta rohadék irredenta magyar csőcselék tuti! Te lettél volna az első, aki itt ugatéroztál volna arról, hogy mekkora gaznáci a fidesz, bazdmeg! Emlékezz rá, hogy '15 januárjában egy kijelentés miatt mi minden volt az Orbán és a magyarok hónapokon át! Aztán mikor kiderült, hogy neki volt igaza, akkor is találtak okot rá, hogy 'nácizzanak'! Ezért egy az egyben felelős a haverjaid alkotta hungarofób balliba kormányzat, személy szerint is a dobrevné és ÖSSZES rohadék bűntársa!

"...mindenkit hibáztatok saját magamon kívül. A kormány is ezt tette."

Mert nekik volt igazuk! Ők végre javítottak a helyzeten, a főbűnös pedig a dróton túlról nyilatkozva 'nácizta' őt! Egyébként szép látvány volt!

==>

Kampfer 2019.10.17. 05:58:14

@chrisred: "Gondolom, leírtam, hogy a magyar jogrend szerint mik a lehetőségei. Ha valami gondod van vele, ne velem vitázz, hanem azokkal, akik megalkották."

Faszt! A leírt jogszabályt sem voltál képes értelmezni. Még egy nemzetközi joggal foglalkozó blogtárs is beidézte neked szó szerint a vonatkozó törvényt és az általad vitatott pontot, majd rámutatott, hogy az egyértelmű és valid, miközben az állításaid egytől-egyig téves kiindulóponton állnak. Ami pedig a fegyverhaszálatot illeti, tökéletes vadbarom állatságokat hordtál össze. Ez volt az első alkalom, amikor vitába szálltam veled is és azzal az idióta gyökér hegyvidéki libbant picsával! A fajtátok miatt alakultak ki azok a viták, amik tökegyértelmű szituációkról szóltak és bármiféle értelem nélkül.

"Már tisztáztuk, a te haverjaid, a szellemi partnereid, ugyanúgy gondolkodsz, mint ők."

Érdekes... Akkor miért 'náciztok' folyamatosan??? Vagy ezek szerint már a 'neolibek' is gaz 'nácikok'??? Nem először vagy tökhülye.

"teljesen elfogadható számodra az olyan társadalmi rend, hogy sokan tartsanak el egy szűk kivételezett réteget. Ebből a rendszerből születnek a borkaik."

Ostoba vagy. 'Borkaik' mindenhol és mindig születnek, élnek és virulnak is. Tény, hogy nem mindenhol lesznek polgármesterek. De léteznek és nem csak a kólát szívják el, de az erőforrásokat is. Ez olyan megállapítás, mint hogy korrupció lesz. Tényleg, bazdmeg? Volt. Van. És lesz is. Mindig és mindenhol. A politika korrupt...? Jó reggelt kívánok! Igen, az. Mindig is az volt, az is marad. A 'borkaik' létezése nagyjából annyira meglepő az értelmes ember számára, mint a szivárvány eső után... Ott a fénytöréssel, ebben a kérdésben pedig az emberi jellemmel, az erőforrások eloszlásával kell tisztában lenni és máris nem lesz meglepő.
Ami pedig az 'eltartást' illeti, a te fajtád idején pedig viszonylag 'kevesek' tartottak el sokakat. A semmire. Arányaiban sokkal nehezebb terhet és igazságtalanabbul cipelve, mint most! Persze akkor neked és a haverodnak sanszos, hogy kisebb lehetett a batyu. Hát most arányaiban ugyanakkora a tiéd is, mint a másé.

"És támogatod is őket."

Ahogy te is a magadét. És az összes többi választó is a magáét! Neked ez meglepő? Akkor veled van a baj!

"Én nem látom a különbséget."

Ennek már bizonyságát adtad nem egyszer. A gőzgépet azért remélem érted!

"Aki FELELŐSEN tud gondoskodni 1-2 gyerekről, az annyit vállaljon, aki meg háromról tud, az meg annyit."

Aki pedig akár 8-10 év múlva tudna ISMÉT vállalni akár egy harmadik gyereket, az miért ne vállaljon AKKOR, ezt pedig támogassa az állam. Akár kamatmentes hitellel, vagy harmadik gyerek esetén vissza nem térítendő támogatással... Tudod: biológiai óra... Talán már hallott róla a fajtád! Vagy már ez is túl 'náczi tudomány'???

"A saját lehetőségeiből kiindulva, és nem azért, mert másoktól mennyi támogatásban részesülhet ezért."

Érdekes. 25 évíg te és a libsi haverjaid pontosan így tenyésztettétek a cigányokat. Az nem fájt neked, te kis nyomorult retek! De ha dolgozó, fehér és magyar polgárok kapnak így támogatást, akkor már ugatérozol, te féreg! Na, ezért gondolom azt, hogy jobb lenne az országnak és a magyarságnak, ha a fajtád szépen eltakarodna a bolygó felszínéről! Veled együtt!

"Attól még mindegyik gyerek egyformán fontos, ebből következően ugyanakkora társadalmi támogatást igényel, akár első, akár harmadik."

Jah, most már 'mindegyik gyerek egyformán fontos', igaz? Korábban persze nem győztétek pénzelni a 'szegín' hátrányos (és halmozottan hátrányos) purdékat! Tudod mit? Ha akkor fontosabb volt a deviáns cigány, mint a magyar, akkor most ne csodálkozz, ha végre Magyarországon a dolgozó és fehér magyar családok gyerekeit támogatják! Adóból? Persze, bazdmeg. Mi másból? Vonják ki a levegőből??? Mellesleg az is egy teljesen legitim érzés és gondolat lehet, hogy NEM! Nem mindegyik gyermek ugyanúgy vagy egyformán fontos. Vagy, ha igen, akkor ennek MINDIG IS ÍGY KELLETT VOLNA LENNIE! De nem így volt. Akkor viszont elvárom, hogy akik anno azt a helyzetet előidézték, most legalább fogják be a büdös libsi pofájukat, mélyen kussoljanak és adjanak hálát a magyarság türelméért! Dolgozzanak, fizessék be az egykulcsos adójukat és hallgassanak! Mert ha valaki bűnt követett el ebben az országban, akkor azok ti voltatok, a hungarofób ballibák, a nyomorult tetves ellenzék!

Akiket te ugye 'ugyanúgy' elsöpörnél, mert a 'rendszer' szar és valami teljesen új kellene. De ugye gőzöd sincs, hogy a gyakorlatban azt hogyan valósítanád meg, csak nyomod az 'egyiketsem' ostoba mantráját! Hát, kedves Krisztián, ez qrvakevés. Az adórendszert illetően pedig biztosan létezik jobb, vagy igazságosabb. De amit ti kínáltok, amit ti akartok, az qrvára nem is jobb és messze nem igazságosabb! Értem, hogy ez neked nem tetszik, de nyugodj meg, sokaknak nem tetszett az sem, amit ti műveltetek. Szerencsés körülmények között ti már csak egy rossz emlék lesztek, egy rémisztő fejezet a történelem hasábjain, intő példa a káoszra, hungarofóbiára!
Kamp.

Kampfer 2019.10.17. 06:04:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Nézd haver!"

Szerintem haverod a lagzilajcsi, no meg a telivert anyukád (jó esetben)!

"te eladtad a gerincedet gyöngyökért."

Nem a gerincem. Tudod, az nekem még megvan. A tudásom, tapasztalatom és munkaerőm adtam és adom el 'gyöngyökért'. És nem pártoknak, hanem a munkáltatómnak. És már kevesebb 'gyöngyöt' is kell adjak belőlük az államnak! :-) Esetleg az fáj, hogy azok a 'gyöngyök' nálam vannak és nem nálad? Hm... Eddigi agyament fröcsögéseidből ennyi válik világossá. Hiszen majd a ballibák azokat a 'gyöngyöket' szépen odaadják majd neked. Igaz? Te kis komcsi selejtes nyomorult...

"neked ennyi elég."

Nekem elég, amim van. Dolgozom érte, kifizetnek, leadózom, élek belőle. Ahogy látom, valamiért neked nem elég, ami csurran-csöppen a segédmelóért! ;-) Ilyen ez, szerintem szokjad, mert épp a te melód az a szegmens, amit először fog eltakarítani a robotizálás. Én szóltam! ;-)
Szánnom kellene téged, mert annyira egy szerencsétlen, haszontalan lénynek tűnsz, hogy az már tényleg csak szánalomra méltó, de valahogy nem tudlak... :-D
Kamp.

chrisred 2019.10.17. 15:22:37

@Kampfer: "CÉLZOTTAN csökkentette az elvonást"

Lassan leesik a tantusz? Igen, ez a kedvezmény. A támogatás pedig, amikor célzottan juttatást nyújt a befizetett adóból. A különbség, hogy a kedvezmény esetében a megcélzott réteg maga a befizető. Míg a támogatás esetében a valamilyen szempontból preferált kedvezményezett, aki attól függetlenül kap juttatást a költségvetéstől, hogy teljesített-e befizetést. Elárulom a nagy titkot, mindkét esetben csökken a költségvetés mozgástere.

"Az egy kulcs és annak további csökkentése szerinted adóemelés, mi?"

Ha a másik kulcs 0% lenne, akkor a matematika jelenlegi szabályai szerint igen.

"Az egykulcsos adórendszer körökkel egyszerűbb, tervezhetőbb a munkáltatók és munkavállalók számára is"

Te még mindig papírral, ceruzával számolod az adódat? Két kattintás bármelyik bérkalkulátorral, és ott vannak a pontos összegek, kedvezményekkel, egyebekkel együtt.

"MINDENKI ADÓZZON! Legyen alacsonyabb a kulcs, de VONATKOZZON MINDENKIRE"

Leírom, hogy mindenkire vonatkozó nulla százalékos kulcsot tartanék jónak, erre kétszer is leírod, hogy nem jó, mert mindenkire kell vonatkoznia. Esetleg el is olvasnád, amire reagálsz? Ez egy tényleg alacsonyabb kulcs az alsó jövedelemsávban, annyira, hogy alacsonyabb nem is létezik. :)

"Három és fél éve kérdeztem, hogy ha AKKOR (2010-ben) a patásorbán fölvetette volna, hogy legyenek ismét határvadászok, hogy húzzunk már határzárat, ha már 'schengen', hogy ne engedjük be a tökön-babon keresztül idekóválygó koszosokat, akkor mi lett volna???"

Megint az alternatív valóságod. Maradjunk annyiban, hogy nem tette meg, sőt, 2015-ig egy szalmaszálat nem tett keresztbe azért, hogy az ország teljesíteni tudja a schengeni határ ellenőrzésével kapcsolatos feladatait. Boldog-boldogtalan úgy mászkált át a határon, ahogy kedve tartotta. Pedig akkor már három éve aggódhatott volna a Törökországban rekedt milliók miatt, ahogy most teszi.

chrisred 2019.10.17. 15:39:34

@Kampfer: "Még egy nemzetközi joggal foglalkozó blogtárs is beidézte neked szó szerint a vonatkozó törvényt"

Hát, lehet, hogy foglalkozott vele, de nem eleget, alapfogalmakkal nem volt tisztában.

"Ahogy te is a magadét. És az összes többi választó is a magáét! Neked ez meglepő? Akkor veled van a baj!"

Nekem nem meglepő, csak szomorú, amúgy senkit nem támogatok, az ilyeneket meg páros lábbal távolítanám el a közéletből.

"Vagy ezek szerint már a 'neolibek' is gaz 'nácikok'??? "

Nem, ők egyszerűen neolibek, de ha neolibként gondolkodsz, akkor a libsizést önmagadon kezdd el.

"Tudod: biológiai óra... "

Érdekes biológiai óra, ami csak a harmadik gyerektől számít, az első kettőnél nem.

"Jah, most már 'mindegyik gyerek egyformán fontos', igaz?"

Nehezen tudok elképzelni erre az elvre jobban illeszkedő támogatást, mint az alanyi jogon járó családi pótlék. Te viszont már számtalanszor bizonyítottad, hogy a gyerekek számodra egyformán lényegtelenek, neked a politikusok fontosak.

Kampfer 2019.10.17. 21:09:11

@chrisred: "Igen, ez a kedvezmény. A támogatás pedig, amikor célzottan juttatást nyújt a befizetett adóból."

Mindkettő pozitív előjelű az alany számára. Hiába próbálod igazolni az ostoba libbant baromságodat, a lényeg és az eredmény tökugyanaz. Több erőforrása lesz a családnak.

"A különbség, hogy a kedvezmény esetében a megcélzott réteg maga a befizető."

Épp ez a lényeg, te nagyeszű! Csak az legyen kedvezményezett, aki maga is hozzájárul a gyarapodáshoz, nem parazita a társadalmon, hanem a hasznos tagja. Te írtad le a lényeget az imént: 'a megcélzott réteg maga a befizető.' És EZ a lényeg.

"Míg a támogatás esetében a valamilyen szempontból preferált kedvezményezett, aki attól függetlenül kap juttatást a költségvetéstől, hogy teljesített-e befizetést."

Azt leginkább segélynek hívják, jövedelempótló támogatásnak. De ha neked ennyire qrvára fontos, tőlem úgy hívod, ahogy akarod, leszarom. De épp te írtad le a lényeget, vagyis BEFIZETŐ legyen a kedvezményezett. Ne egy munkanélküli vagy egy semmire se való cigány és ezer purdéja! Hanem az, aki visel is terhet. Ennek pedig alapvető feltétele az adófizetés! Nem 0%-os adókulccsal, persze...

"Elárulom a nagy titkot, mindkét esetben csökken a költségvetés mozgástere."

Jó reggelt kívánok, te idióta! Nem ezt emlegettük éveken át, bazdmeg? A cigánytenyésztés is szűkítette a költségvetés mozgásterét, értelem és cél nélkül. És most ez is szűkítést jelent a költségvetés számára, de ez inkább befektetés céllal és értelemmel. Neked nem tetszik, így jártál. Ettől még van mögötte értelem, cél és támogatottság is.

"Ha a másik kulcs 0% lenne, akkor a matematika jelenlegi szabályai szerint igen."

Deklaráltuk már, hogy NINCS 0%-os kulcs, mert az ingyenélést jelent! Nincs ilyen, teherviselés van, mégpedig közösen. Aki minimálbért keres, az is adózik, arányaiban ugyanannyit, volumenében jóval kevesebbet. De ezt felejtsd el, hogy a semmiért ne kelljen adót fizetnie valamely csoportnak! Egy nagy túrót, azok az idők végre elmúltak.

"Te még mindig papírral, ceruzával számolod az adódat? Két kattintás bármelyik bérkalkulátorral, és ott vannak a pontos összegek, kedvezményekkel, egyebekkel együtt."

Figyelj ide, Krisztián, te ostoba gyökér! Ha valamihez nem értesz, akkor mi a qrvaanyádért ugatsz bele, sőt még játszod a nagymenőt? Papír, ceruza? Nem, bazdmeg, pc és táblázatkezelők és célprogramok. De tudod a pontos összegeket még mindig EMBEREK viszik be a program regisztereibe és valós és ÉLETSZERŰ adatok alapján! Többkulcsos rendszer, hóközikre eltérő adózási szabályozás, jóváírás esetén az ELŐZETES kalkulációkat egy program is csak akkor tud ELŐRE elvégezni, ha VALÓS adatokkal töltik föl. Szerinted melyik melós tudja, hogy keretidőn belül mennyi kifizetendő túlórát rendelnek el neki? Melyik melós tudja előre, hogy mikor fog egy pótlék vagy célprémium miatt 'sávot váltani' a bruttó éves bére? Melyik melós tudja, hogy egy munkarend váltás miatt a bruttója változása miatt bukni fog-e esetleg? Ezek mind valós problémák voltak, amit NEM a ceruza-papír kombó okozott és a pc és a célprogram sem oldja meg! Erre írtam, hogy nem tervezhető! De ezekkel a faszságaiddal már kértelek, hogy ne engem találj be, márt látnivaló, hogy egy tudatlan ostoba kis balliba fasz vagy, aki csak okoskodik, de gőzöd nincs ezeknek a szabályoknak a valós életben generált problémáiról! Továbbá egy ilyen adatbázis folyamatos követése és feltöltése egy hr számára elég komoly erőforrásigényt, ezáltal többletköltséget is jelent! Nem egy pénzügy adott hálát anno a többkulcsos faszság kivezetéséért! Persze a kafitól meg fölállt a szőr a hátukon, ez is tény.

"Ez egy tényleg alacsonyabb kulcs az alsó jövedelemsávban, annyira, hogy alacsonyabb nem is létezik."

Nem. A 0% az azt jelenti, hogy egy réteg semmit nem adózik. Ez elfogadhatatlan és igazságtalan is. A te bajod, hogy ezt nem tudod fölfogni.

"Megint az alternatív valóságod. Maradjunk annyiban, hogy nem tette meg, sőt, 2015-ig egy szalmaszálat nem tett keresztbe azért, hogy az ország teljesíteni tudja a schengeni határ ellenőrzésével kapcsolatos feladatait."

Alternatív a qrvaanyád, az! Egyrészt fingod sincs, hogy mit tett vagy nem tett a határvédelemért. Másrészt '14-ig nem is igazán volt olyan helyzetben a költségvetés, hogy jelentős összegeket tudott volna erre így fordítani. És az is igaz, hogy még ezzel a szinte semmittevéssel is nagyságrendekkel többet tett, mint bármely balliba ellenzéki patkány! A jobbik nevű bandát annyiban menti valami, hogy ők legalább deklarálták, hogy visszaállítják a határőrség intézményét. Persze a ballibák seggében ez már nyilván nem aktuális ott sem...

"Pedig akkor már három éve aggódhatott volna a Törökországban rekedt milliók miatt, ahogy most teszi."

Így is évekkel hamarabb aggódott, mint a fajtád bármely patkány tagja! Tagadhatod, de ti vagytok/voltatok a legfőbb akadálya a védekezésnek. A vadai is 'európai' katonákat akart a határra és rosszul lett, mikor azok kerültek oda. Európaiak - magyarok! Ez a fajtád...
Kamp.

Kampfer 2019.10.17. 21:31:31

@chrisred: "Hát, lehet, hogy foglalkozott vele, de nem eleget, alapfogalmakkal nem volt tisztában."

Fölmosta veled a követ, te kis retek. Alapfogalmakkal, jogi kategóriákkal te magad nem voltál és nem is vagy tisztában. Amire tisztán emlékszem, az a biztonságos ország kategóriája, valamint a 'menekült' fogalmának az értelmezése. Hetet-havat összehordva próbáltad menteni a menthetetlent. Többek között az volt az egyik pont, amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy megvetendő, mocskos és undorító kis patkány vagy!

"Nekem nem meglepő, csak szomorú..."

Az élet és a politika ilyen. Az értelmes ember tudomásul veszi és tisztában van vele. Az ostoba és naiv idióta pedig szomorkodik. A szarháziak pedig álszent és farizeus módon szörnyülködnek!

"...amúgy senkit nem támogatok, az ilyeneket meg páros lábbal távolítanám el a közéletből."

Ez megint a kígyóféle sunyi kis 'kibúvásod' a konkrétumok alól. Senkit sem? Ok. Akkor neked mi a fasznak a demokrácia? Minek neked szavazati jog? Deklaráld, hogy ez téged nem érdekel, leszarod és add vissza egy életre a választójogod. Bejegyzik és mehetsz a francba haza. Többet neked nem kell ilyen faszságokkal foglalkozni, mint választás és kampány!
És páros lábbal, Krisztián...? Hm... Ne légy már ekkora hangember! Arra sem voltál képes, hogy konkrétan leírd, vajon TE MAGAD ugyan hogyan képzelnéd azt a nagy 'rendszersöprést'??? Ha mindegyik egy szar, akkor ugyan te mit csinálnál, kire szavaznál, szerinted mi volna a megoldás? Ezt ugyanúgy elsunyítottad, mint azt a további konkrét kérdésemet, hogy vajon te hogyan regisztráltál volna napi 8-9 ezer migrit, aki ugyan ömlik feléd, de szarik rád, 'nofingerezve' lök föl és rohan merkelisztánba, de persze nincs erőszak, nem tartóztathatod föl, csak megkérheted! Na, ez hasonló okos kis kérdés, ami rád várt volna. Könnyű fikáznod azt, ami van, nagypofával kijelenteni, hogy kirúgnád... Ja, persze. Az első jobber úgy ütné szét azt a kis buzi fejed, mint a rohadt tököt! Aztán mehetnél sírni az alkotmánybírákhoz...

"Nem, ők egyszerűen neolibek, de ha neolibként gondolkodsz, akkor a libsizést önmagadon kezdd el."

Szar ügy, mikor preferálnak valakiket mások rovására, mi? A ballibek is ezt tették folyamatosan. Preferálták a buzikat, a cigányokat a deviánsokat a magyarok és a nemzetiek kárára. Mindenki fontos volt, csak a magyarok nem. Hát most más a helyzet. Talán a magyarok legyenek fontosabbak és ne a cigányok, a deviánsok, a köcsögök és a gendermajmok! Ha már Magyarország a hazánk, akkor végre az számítson, aki magyar és aki hasznos tagja akar lenni a közösségnek (így nem kizárva kisebbségeinket, értelmes és hasznos bevándorlóinkat - a cigányságot NEM ideértve persze)! Hogy ez nem pálya a libsiknek? Hát, ez remélhetőleg így van. Ez mutatja, hogy pozitív az irány.

"Érdekes biológiai óra, ami csak a harmadik gyerektől számít, az első kettőnél nem."

A te szempontodból azért érdekes, mert a szellemi képességeid romlása szempontjából qrvagyorsan ketyeg. Tudod, az első kettőnél is számít. Sőt. Csak, ha az első kettőt a pár bevállalta a nő 35 éves koráig és utána ismét kellene kb. 8-10 év, hogy az anyagiakat illetően vállalhatnának egyet (mivel ÍGY DÖNTENÉNEK ÉS SZERETNÉK), akkor ugye a nő már 43-45 éves volna. Ehelyett vállalta 38 évesen és az anyagiakat illetően továbbra is tudnak tervezni. VALÓS példát írtam le neked. Ha gondolod, a cimborám szívesen elmagyarázza neked, mielőtt szétüti a már hanyatló elméd otthonát!

"Nehezen tudok elképzelni erre az elvre jobban illeszkedő támogatást, mint az alanyi jogon járó családi pótlék."

Mert egy szarházi libsi vagy. Ezt már próbálta a társadalom és a gazdaság. És láttuk az eredményét. Tudod, azt ki is kell fizetni! És mint a ballbák (és a mostani ellenzék bármely tagja is) szokták, ezt a dolgozó és adózó társadalom bőrét hatodszorra is lenyúzva szénnéadóztatással fedezné. Köszi, de ezt nem! NINCS ALANYI JOG! Érdem és jogosultság van! Az, hogy kitolt egy purdét a putriba, az nem érdem, hanem bűn és kockázat! ERRE nincs semmi támogatás, adókedvezmény lehet, ha letett valamit az anya valaha is az asztalra. Ha nem, akkor így járt. A gyermeke sorsáért pedig nem az államot és a társadalmat kell kárhoztatni, hanem a primitív anyját!

"Te viszont már számtalanszor bizonyítottad, hogy a gyerekek számodra egyformán lényegtelenek..."

Hazudsz, pofátlanul! Azt bizonyítottam, hogy bizonyos társadalmi közösségek ÖSSZESSÉGÜKBEN lényegtelenek. Ezt írtam is és vállalom.

"...neked a politikusok fontosak."

OSTOBA HAZUGSÁG! Számomra a CÉLOK és az elérni kívánt eredmény a fontos. Ezt a politikával, politikusokkal lehet elérni. Tudod: a magadfajta ostoba hangemberekkel nem, aki még annyira sem képes, hogy megfogalmazza, miként kellene 'X'-et firkantania, ha olyan kurvára rendszert akar váltani! Nem, Krisztián. Nem a politikusok a fontosak, hanem azok a célok és eredmények, változások, amiket általuk tudunk elérni. Ők eszközök a társadalom számára, ahogy a választók pedig eszközök a politikusok számára. Ennyi.
Kamp.

chrisred 2019.10.18. 08:40:36

@Kampfer: "Mindkettő pozitív előjelű az alany számára. Hiába próbálod igazolni az ostoba libbant baromságodat, a lényeg és az eredmény tökugyanaz. Több erőforrása lesz a családnak."

Néha a legegyszerűbb gondolatot is cipőkanállal kell szuszakolni, hogy megértsd. Sokadszorra írom, az elhatárolás alapja nem az a személy, aki az előnyben részesül, hanem aki az előny forrását előteremti. Az adókedvezmény esetében maga az elönyben részesülő teremti meg saját magának a forrást, míg a támogatásnál más adófizetők befizetései. Nagyon jellemző a neolib önzésedre, hogy az előnyben részesülő meg az állam érdekeit figyelembe veszed, míg meg sem említed annak a többi adófizetőnek a szempontjait, akik a munkájukkal a forrást előteremtik. Az ő esetükben is felmerülhetne, hogy jobban járnának, ha azt a pénzt nem kellene befizetniük, vagy az állam olyan közcélra fordítaná, ami az ő életlehetőségeiket is javítja.

"Azt leginkább segélynek hívják, jövedelempótló támogatásnak."

A támogatás és a segély között az a különbség, hogy a segély egy speciális rászorultsági élethelyzetben kérhető az élethelyzet megszüntetése érdekében. Vagyis mindig egyedi körülmények indokolhatják, és csak addig kaphatja valaki, amíg a körülmények indokolják. A jövedelempótló támogatás pedig szintén támogatás, benne van a nevében. :)

"Deklaráltuk már, hogy NINCS 0%-os kulcs, mert az ingyenélést jelent! Nincs ilyen, teherviselés van, mégpedig közösen"

A kinyilatkoztatás kevés, egy vitában érvek kellenek. A közös teherviselés elvének tökéletesen megfelel, ha egy also jövedelemsávban minden adózónak 0% az adója, vagyis senki nem fizet adót. Tehát az összes adózó ingyenélő egy kereten belül.

"Egyrészt fingod sincs, hogy mit tett vagy nem tett a határvédelemért."

Hogyne lenne? 2015 szeptemberéig az jött át a zöldhatáron, aki akart, amikor túl sokan lettek, buszon, vonaton utaztatta őket nyugat felé.

"Másrészt '14-ig nem is igazán volt olyan helyzetben a költségvetés, hogy jelentős összegeket tudott volna erre így fordítani. "

'Jaj, tanár úr, családi okok miatt nem tudtam tanulni.'
Igényelhetett volna uniós támogatást a kerítésre, ahogy most teszi. Meg sem próbálta.

"Így is évekkel hamarabb aggódott,..."

Már 2012-ben, az orosz ENSZ BT vétók után szakértők cikkeinek sokasága foglalkozott azzal, hogy a Törökországban, Jordániában és Libanonban rekedt szíriai menekültek milliói humanitárius válságot idézhetnek elő, aminek a későb megvalósult menekülthullám lehet a következménye. Senki nem foglalkozott vele, Orbán sem.

chrisred 2019.10.18. 09:02:28

@Kampfer: "Alapfogalmakkal, jogi kategóriákkal te magad nem voltál és nem is vagy tisztában. Amire tisztán emlékszem, az a biztonságos ország kategóriája, valamint a 'menekült' fogalmának az értelmezése."

Így emlékszel, mert nem értesz hozzá, ezért számodra annak van igaza, aki leírja magáról, hogy mekkora szakértő, vagy csupa nagybetűvel irja le a szöveget és egy csomó felkiáltójelet tesz a végére. Elárulom neked, nem az a jó vízvezetékszerelő, akiknek nyomtatott névjegye van, hanem aki tudja, hogy kell megfogni a szerszámot. Az illető kikopizott egy rendelkezést a menekültügyi egyezmény eljárási szabályai közül és anyagi jogi szabálynak minősítette, és közben kiderült, hogy a rendelkezés egyes szavainak értelmével sem volt tisztában. A "biztonságos ország" kifejezés igazi lakmuszpapír a menekültügyi hozzáértés terén. Aki dobálózik vele, általában fogalma sincs róla, hogy ez nem egy jogszabályi rendelkezések által körülhatárolt jogintézmény.

"Ha gondolod, a cimborám szívesen elmagyarázza neked, mielőtt szétüti a már hanyatló elméd otthonát!"

Az eddigiek alapján készséggel elhiszem, hogy az ismerőseid, ahelyett, hogy annyi gyereket vállalnának, amennyit a saját keresetükből el tudnak tartani, inkább azokkal verekednek, akik helyette eltartják őket. Szerinted azoknál nem ketyeg a biológiai óra, akik a csokot meg miegymást a befizetett adójukból összedobják neki? Csak őket nem ismered, ezért leszarod őket, lényeg, hogy a haverjaidnak meglegyen az ingyenpénz.

"Azt bizonyítottam, hogy bizonyos társadalmi közösségek ÖSSZESSÉGÜKBEN lényegtelenek. Ezt írtam is és vállalom."

Olcsó blabla. Aki egy éppen megszületett csecsemőt gyűlölni tud a származása miatt, nekem feleslegesen bizonygatja, hogy szereti a gyerekeket.

Kampfer 2019.10.20. 19:36:38

@chrisred: "Az adókedvezmény esetében maga az elönyben részesülő teremti meg saját magának a forrást, míg a támogatásnál más adófizetők befizetései."

Ezért jó út az adókedvezmény, mert a társadalom számára értékes és hasznos, munkavállalókra fókuszál, ők a célközönség és nem a semmirevalók.

"Nagyon jellemző a neolib önzésedre, hogy az előnyben részesülő meg az állam érdekeit figyelembe veszed, míg meg sem említed annak a többi adófizetőnek a szempontjait, akik a munkájukkal a forrást előteremtik."

Hazudsz! Minden adófizető valaminek a forrását teremti elő. Erre épül a költségvetés bevételi oldala. A kiadási pedig a kormányzati céloktól és az Országgyűlés által hozott törvényektől. Adózó támogat adózót és végre nem az adózókon élősködik egy halom ballib semmirekellő! Továbbá a többi adófizető adózási feltételei javultak. Tudod: nem 'X' összeg 36%-át (+szuperbruttósítva) fizeti szja-ban, hanem 1,6-18'X' összeg 15%-át (szuperbruttó nélkül).

"Az ő esetükben is felmerülhetne, hogy jobban járnának, ha azt a pénzt nem kellene befizetniük..."

Sőt! Az lenne a legjobb, ha nem is kellene adóziuk, nem, bazdmeg?! Legyen inkább ingyen a sör...! Idióta.

"...vagy az állam olyan közcélra fordítaná, ami az ő életlehetőségeiket is javítja."

Sokak szerint arra fordítja. Szerinted meg nem. Téged is megkérdeztek tavaly, másokat is. Ez ilyen.

"A támogatás és a segély között az a különbség, hogy a segély egy speciális rászorultsági élethelyzetben kérhető az élethelyzet megszüntetése érdekében."

A támogatás is feltételekhez és adott körülmények esetén jár. Szómágia, nyomorult okoskodás, a lényegen nem változtat, az adózási rendszer egyszerűbbé és kedvezőbbé válása ettől függetlenül is egyértelmű.

"A kinyilatkoztatás kevés, egy vitában érvek kellenek."

Amit eddig összehordtál, az csak a szokásos ostoba okoskodás. Őszintén szólva nem frusztrál, hogy te és az az agyhalott haverod még mindig azon fájtok, hogy más többet keres, ti pedig ott vagytok a cigányaid és az arabjaid között. Keress jobban fizető melót, alkudj értelmesebben és elégedj meg azzal, amit össze tudtál hozni magadnak. Ha pedig az fáj, hogy a kormány most inkább a fehér és dolgozó magyarok helyzetén próbál javítani, nem a cigányaidén, akkor remélem, hogy még jó sokáig fájni fog mindened és ott rohadsz meg a szemétdombon, ha ennyire egy élhetetlen nyomorult vagy. Várd a másét vagy a segítséget, ha magad is teszel érte valamit! Ellenkező esetben te magad sem vagy több, mint egy ingyenélő, semmirevaló cigány.

"A közös teherviselés elvének tökéletesen megfelel, ha egy also jövedelemsávban minden adózónak 0% az adója, vagyis senki nem fizet adót."

Nem felel meg! Elfogadhatatlan, föntebb már elmondtam, miért. NE LEGYEN olyan réteg, aki semmit nem adózik! Ez legyen alapvetés! Szerencsére a kormányzat részére az. Te meg szenvedj csak!

"2015 szeptemberéig az jött át a zöldhatáron, aki akart..."

Szeptembertől pedig nem. Azt hiszem, ezzel messze ők tették a legtöbbet az összes szarházi politiker közül.

"...amikor túl sokan lettek, buszon, vonaton utaztatta őket nyugat felé."

Szarházi libsi kis hazudozó patkány vagy! A buszon-vonaton történő utaztatásra szeptember 20 és október közepe között került sor, amikor a horvátok a nyakunkra tolták a hozzájuk érkező koszhadékokat. És miután egy fajtádbéli szarházi hangoskodása ellenére 24 órán belül bedőltek, hozzánk és a szlovénokhoz tolták a sok mocskot. Ez addig tartott, amíg a horvát határon is elkészült a kerítés. Onnantól szopóka volt. Persze az összes többi törvényi szigorítás alkalmával is te és a fajtád vonyítottatok a legjobban, hogy már megint 'szegín' migriket szopatják. Mellesleg akkor tettem föl azt a kérdést, hogy te, nagyokos Krisztián mi a kurva anyádat tettél volna, ha naponta jön 8-10 ezer koszhadék, de még regisztrálni sem akarják hagyni magukat, csak jönnek. Nos, megoldották, hogy (a híresztelések ellenére) mégis regisztrálták őket, majd a legszutykabb bkv-s buszokkal elvitték őket a sógorékhoz. Tudod, akkoriban írkálta a fajtád, hogy 'az a baj, hogy tovább mennek', meg hogy 'engedjétek őket tovább'!!! Szóval semmi erőszak, semmi durvaság, csak 'ajrópéer' módon te mi a faszt tettél volna, ha meg akarod védeni a lakosságot és az országot a mocsoktól?

"Igényelhetett volna uniós támogatást a kerítésre, ahogy most teszi. Meg sem próbálta."

A jó édes kurva anyádat! Annyit kapott volna rá, mint most, te szájbalökött patkány!

"Már 2012-ben, az orosz ENSZ BT vétók után szakértők cikkeinek sokasága foglalkozott azzal, hogy... ...aminek a későb megvalósult menekülthullám lehet a következménye. Senki nem foglalkozott vele, Orbán sem."

És '15 januárjában ki foglalkozott vele Orbánon kívül? Amikor lerendezték a szerkesztőséget a patkányok, akkor pár napra rá Orbán adott egy nyilatkozatot. Utána HÓNAPOKIG mindenki csak 'nácizott' és 'magyarozott' szakadatlanul! A haverjaid, a fajtád és te magad is! Szerintem a pofádat súlyba, te libsi nyomorult!
Kamp.

Kampfer 2019.10.20. 19:51:11

@chrisred: "Így emlékszel, mert nem értesz hozzá, ezért számodra annak van igaza, aki leírja magáról, hogy mekkora szakértő, vagy csupa nagybetűvel irja le a szöveget..."

Így emlékszem rá (és még sokak így emlékeznek rá, mert még hetekkel később is rajtad röhögött a fél kommentelő társadalom, a te anyádat sajnálta mindenki), mert veled mosta föl a követ nem csak ő. Nos, annyira biztosan értett hozzá ő is, sőt még én is, mint te. Annyi ostobaságot firkáltál, hogy minden nap fogtuk a hasunkat a röhögéstől, amikor már fájt, akkor egyszerűen csak elhajtottak a kurva anyádba!

"Az illető kikopizott egy rendelkezést a menekültügyi egyezmény eljárási szabályai közül és anyagi jogi szabálynak minősítette..."

Egyrészt igaza volt. Másrészt arról mélyen kussoltál, te kis bélféreg, hogy a koszhadék fajtársaidnak milyen KÖTELME lett volna a határokon, amit leszartak! Továbbá már ott megdőltek, hogy bármiféle azonosító okirat nélkül, bizonyítottan hazudozva, a hatóságokat megtévesztve bóklásztak a drót mellett! Már ezen el volt kaszálva az összes szánalmas érved, te mocskos rohadék!

"A "biztonságos ország" kifejezés igazi lakmuszpapír a menekültügyi hozzáértés terén."

Egyértelműen definiálva van a magyar jogrendben. Ezek szerint pedig Szerbia biztonságos ország. Horvátország is. Tehát ettől a ponttól már nyugodtan el is mehetsz a picsába az okoskodásoddal együtt!

"Az eddigiek alapján készséggel elhiszem, hogy az ismerőseid, ahelyett, hogy annyi gyereket vállalnának, amennyit a saját keresetükből el tudnak tartani, inkább azokkal verekednek, akik helyette eltartják őket."

Átküldtem neki ezt a bejegyzésed. Ha gondolod, fussatok össze. Én csak ünnepelni fogom a halálod, mert egy szarházi mocskos hungarofób büdös patkány vagy, jobb lenne nélküled a bolygónak! Annyi gyermeket vállalt, amennyit emberként és embernek tud fölnevelni. Nem fog olyan kudarcot vallani, mint a szerencsétlen anyád!

"Szerinted azoknál nem ketyeg a biológiai óra, akik a csokot meg miegymást a befizetett adójukból összedobják neki?"

Mindenkinél ketyeg. Azoknál is leketyegett, akiknek a legjobb évei a fajtád pusztításai és ámokfutása alatt mentek el! Az nem zavart akkor, te lótetű! Szóval a kurva anyádat, te patkány!

"Csak őket nem ismered, ezért leszarod őket, lényeg, hogy a haverjaidnak meglegyen az ingyenpénz."

Nekem sincs három gyerekem, mégsem fájlalom minden nap úgy a fejem, mint te, bazdmeg... Dolgozom, adózom, nem fáj, hogy végre nagycsaládosok és végre DOLGOZÓ és fehér MAGYAROK kapnak a közösből. Nem vagyok olyan nyomorult és semmirevaló szánalmas egy szar, mint amit anyád kitolt magából és amilyen az a kis 'minimálbéres' nagyeszű haverod... Majd ti várjátok a komcsikat, akik elvesznek mástól, hogy 'visszaadhassák' nektek, amit egyébként el sem vettek! Tényleg egy igazi undorító fajta vagytok mind. Sajnálom, hogy egyáltalán beszélhetitek ezt a nyelvet!

"Aki egy éppen megszületett csecsemőt gyűlölni tud a származása miatt, nekem feleslegesen bizonygatja, hogy szereti a gyerekeket."

Származás miatt bárkit és bárhol gyűlölnek. Igen, a magyarokat is. Ti magatok is! Továbbá rendszerint nem a csecsemő ellen irányul a megvetés és a gyűlölet, hanem a közösség ellen, amelybe született, az életmód ellen, ahogy élnek és a fenyegetés ellen, amit a puszta létezése jelent. Tudod, abból a csecsemőből egyszer gyerek, majd suhanc, majd felnőtt lesz. És ezeket ugye már jól ismeri az átlagember, találkozott velük nem egyszer! Az a 12 éves kis maszatos szír-szar egyszer csak felnő és 17 évesen szurkálja vidáman a német őslakosokat... Egy értelmes ember számára ez egyértelmű. A fajtád és a te számodra... Nos, ezt már tudjuk. Egy igazi idióta vagy! Ennyi.
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.20. 20:14:29

@Kampfer: Haver!te akartál 2010 előtt éhen halni!
Ebből indult ki az egész szófosásod!:))
Vagy téged karakterre fizetnek?:))
Sebaj.
Majd többet tudunk meg a gazdád október 23.-i beszédéből!XD
Amúgy csak olyan 5,max. 8 millió embert nézel le ebben az országban.
Az nem is olyan vészes!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.20. 20:18:54

@Kampfer: Ja és ketteske!Szedje be a napi gyógyszeradagját!
Vagy irány a gumiszoba!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.20. 20:36:47

@Kampfer: Itt legfeljebb te vagy irgy.
neked jár 100-zal több,de a másiktól 5-öt is sajnálsz!
mint egy ötéves.
Ez az én cukorkám,nem adok senkinek,még öcsinek sem!
Én ezt azért max. 10 éves koromra kinőttem!XD
De örülhetsz,mert legalább elfelejthetted honnan jöttél!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.20. 20:41:13

@Kampfer: Jaja,balliba meg komcsi.
Mind aki bántja orbánt!
Na elmésztea....!XD
te orbánkomcsi te!:))

Kampfer 2019.10.21. 22:11:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Na, mi van, te lumpencigány? Még élsz...?

"Haver!te akartál 2010 előtt éhen halni!"

Egyrészt: haverod a veled egy fajtájú selejtes putritársad és/vagy a qrvaanyád. Másrészt: akart a fene. Azt a te fajtád óhajtotta volna, amikor a hozzád mérhető semmirevaló koszhadékokat etette a balliba kúrmány a dolgozó polgárok kontójára. Föntebb részletezve van. Bár... Ha akkor sem értetted meg, most sem fogod.

"Ebből indult ki az egész szófosásod!"

Megadtam az esélyt, hogy alapvető összefüggéseket megérts. De sajnos túlbecsültelek. Egy ostoba vérfertőzöttnek hiába próbálom elmagyarázni a munkaerőpiac és a gazdaság, adórendszer összefüggéseit, sajnos hülye vagy hozzá. Ez van. Szerintem vagy annyira kezdetleges, hogy együtt tudsz élni a tudattal, de szegény anyád talán van akkora talentum, hogy minden nap könyörgést imádkozik az Istennek, bocsássa meg a hülyegyereke napi ostobaságait!

"Vagy téged karakterre fizetnek?"

Nem gépíró vagyok, tehát nem.

"Majd többet tudunk meg a gazdád október 23.-i beszédéből!"

Te nem fogsz. Ostoba cigány vagy te ahhoz, hogy értelmes beszédet kellően végig tudj gondolni és megértsd a lényegét! Ha majd a haverjaid üvöltöznek, akkor majd te is üvöltözz. Ha éljeneznek, éljenezz és így nem fog föltűnni senkinek, milyen selejtes kis hülye vagy!

"Amúgy csak olyan 5,max. 8 millió embert nézel le ebben az országban."

Értem én, hogy jóleső érzés volna azt tudni, hogy mennyien vannak még olyan szopóágon, mint te, de ne ringasd illúziókba magad, putrilakó! Te is és az a hülye kispajtásod is a selejtesek közül valók vagytok. Azok pedig mindenhol a világon a selejtesek életét élik. Nincs abból itt 5, de még 2 millió sem. A munkavállalói réteg alsó szegmense és a hozzád hasonló semmirevaló koszhadékok nincsenek még millióan sem. Te úgy szeretnél az emberek közé tartozni, hogy se igényed, se agyad, se képességed, se tehetséged nincs semmihez. Csak létezel, mert anyád kitolt a putri árnyékába és most fröcsögsz a lopott neten, mert minimálbért kapsz. Ez mutatja, hogy itthon működik a munkaerőpiac.

"Ja és ketteske!Szedje be a napi gyógyszeradagját!
Vagy irány a gumiszoba!"

Fantáziátlan, vérszegény és unalmas. Erőltetett humorod épp annyira szánalmas, mint a gondolataid. Sajnos primitív vagy. Ezek a tények este hétkor.

"Itt legfeljebb te vagy irgy."

És ezt miből vetted le, te kis egyhengeres?

"neked jár 100-zal több,de a másiktól 5-öt is sajnálsz!"

Belőled kiindulva szerintem nem 100000-rel, inkább 3-400000-rel lehet több. És nem jár, hanem ennyit FIZET a munkáltatóm a munkámért. Hogy ez neked nem jön össze? Hm... Tekintve a fent említett okokat (t.i.: egy ostoba és primitív gyökér vagy) ez nem is meglepő. 5-öt sem sajnálok senkitől, sőt 50-et, 100-at sem, ha befizeti az adóját. Az persze neked sem fáj, hogy más akár 5-ször, 10-szer, 20-szor több adót fizet be, mint te! Igaz, te kis patkány???

"mint egy ötéves."

Tehát akkor szögezzük le! Ezt írtam neked:

"Nekem elég, amim van. Dolgozom érte, kifizetnek, leadózom, élek belőle."

És ebből neked az jön le, hogy én vagyok irigy mások jövedelmére??? Nos, a szövegértésed is bizonyítéka annak, hogy ha segélyen tengődnél a mocsárban, akkor is érdemeiden felüli szinten élnél! ;-)

"Én ezt azért max. 10 éves koromra kinőttem!"

Nem tudom, most mennyi lehetsz, de a rossz hírem az, hogy nem nőttél ki semmit, talán csak a tornagatyád! Sajnos alapvető szöveget sem tudsz értelmezni, mert ostoba, tanulatlan és hülye vagy. Ami pedig a konkrét kijelentésed illeti, nos, hazudsz! Te magad vagy a sziklába vájt irigység!

Téged idézlek:

"Ha megint lesz kétkulcsos adó,talán visszakapjuk az elvett pénzünket!"

Tehát visszakapod azt a pénzt, amit el sem vett tőled senki! Csak egyszerűbb és megnyugtatóbb másokra mutogatni a te szánalmas szar életedért, mert a tudásod és képességeid szerint az éhhalál árazná be a hasznod! Na, ez maga az irigység, te kis ízeltlábú! Semmi tudásra, képességre, csak a primitív hőzöngésre vegyük el a másét, mert neki van! Nem nőttél ki te semmit, ostoba kis véglény. Maradtál az a szánalmas kis cigánygyerek, aki a putri végében álmodozik az ingyensörről!

"De örülhetsz,mert legalább elfelejthetted honnan jöttél!"

Egyrészt akár el is felejthetném, mert veled ellentétben tényleg jutottam valamire. De sosem feledem, egy percre sem, hogy honnan indultam, kikkel és kiknek köszönhetem magamon kívül azt, amit elértem.

"Jaja,balliba meg komcsi."

Jól látod. Pontosan! A te fajtád, közülük való kis retek vagy.

"Mind aki bántja orbánt!"

Az nem frusztrál. Majd megvédi magát, nem az én harcom.

"Na elmésztea....!"

Melózni megyek. De a hosszú hétvégén majd szerintem egy kis őszi wellnessre, fesztiválra. Egyszer majd próbáld ki, ha kapsz kupont! ;-)

"te orbánkomcsi te!"

A fogalomzavar is csak a határtalan primitívséged, butaságod és haszontalanságod bizonyítéka. :-) Bocsásd áruba a ritkaságszámba menő butaságod és ostobaságod! Mutogassanak téged ketrecben, tuti több pénzed lenne belőle, barnabőrű! ;-)
Kamp.

chrisred 2019.10.28. 05:49:09

@Kampfer: "Ezért jó út az adókedvezmény, mert a társadalom számára értékes és hasznos, munkavállalókra fókuszál, ők a célközönség és nem a semmirevalók."

Ezért jobb, mint a támogatások és az egyéb ingyenpénz.

"Adózó támogat adózót és végre nem az adózókon élősködik egy halom ballib semmirekellő!"

Most meg a fideszesek élősködnek az adózókon.

"Sokak szerint arra fordítja. Szerinted meg nem. Téged is megkérdeztek tavaly, másokat is. Ez ilyen."

Ja, volt egy konzultáció, aminek az eredményét nem lehetett ellenőrizni.

"A támogatás is feltételekhez és adott körülmények esetén jár. Szómágia, nyomorult okoskodás, a lényegen nem változtat, az adózási rendszer egyszerűbbé és kedvezőbbé válása ettől függetlenül is egyértelmű."

Szóval azt mondod, hogy a támogatás és a segély ugyanaz? Akkor miért különbözteted meg a támogatásokon élősködőket a segélyen élő cigányoktól?

"Nem felel meg! Elfogadhatatlan, föntebb már elmondtam, miért. NE LEGYEN olyan réteg, aki semmit nem adózik! Ez legyen alapvetés!"

Továbbra sem bírod agyilag felfogni, mit jelent az, hogy jövedelemsáv, itt szó sincs rétegről, ezt minden adózó megkapja.

"Azt hiszem, ezzel messze ők tették a legtöbbet az összes szarházi politiker közül."

Egyáltalán nem, ők csak másfelé irányították az áradatot. A migránshullámot az Erdogan-Merkel alku állította le, ki tudja, meddig.

"Annyit kapott volna rá, mint most,"

hvg.hu/gazdasag/20190409_Hatarkerites_nem_annyit_es_nem_ugy_kert_ra_a_kormany_mint_a_Fideszprogramban_all

"A lap értesülésének ellentmond Dimitrisz Avramopulosz lapunknak adott nyilatkozata: a migrációs ügyekért felelős biztos március közepén arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a kormány 54 millió eurót kért, amiből 20 millió euróra jogosult uniós támogatásokból.
Ezt pedig februárban meg is ítélte a brüsszeli testület. Ezen túl „2014 és 2015 között a magyar kormány háromszor kapott rendkívüli támogatást, összesen 6,26 millió euró értékben. Sajnos azonban Magyarország ennek mindössze körülbelül a 33 százalékát hívta le. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség jelenleg is besegít a magyar–szerb határ őrizetébe” – tette hozzá a politikus."

Kampfer 2019.10.28. 18:35:36

@chrisred: "Ezért jobb, mint a támogatások és az egyéb ingyenpénz."

Nem 'ingyen' van a pénz! Társadalom számára kulcsfontosságú területen teljesítenek létfontosságú 'küldetést' az adott párok (férfi és nő). Azon lehet vitázni, hogy az 1-2-3 gyerekesek gyerekenkénti arányban kapjanak támogatást, de az irány jó. Nyilván 2-3-4 gyermeket nevelni nem ugyanakkora fizikai és anyagi teher, mint 1 gyermeket nevelni. Adókedvezmény továbbra is minden párnak jár a gyermekek után. A támogatás létjogosultságát vitathatod, de ettől még a kormány nyugodtan végrehajthatja a programját. A felhatalmazásuk legitim, a célkitűzéseik pedig ismertek voltak tavaly is.

"Most meg a fideszesek élősködnek az adózókon."

Akik legalább a családokat preferálják és nem a cigányokat, a párokat preferálják és nem a buzikat, a magyarokat preferálják és nem a koszhadék migriket, Magyarországot preferálnak és nem valami faszom 'köztársaságot'. Mellesleg, adózóként sokkal kevésbé fáj nekem, hogy a fideszesek élősködnek rajtam, mint a haverodék és a fajtád! Az az élősködés valahogy sokkal jobban fájt, érezhetőbb volt. De ugye továbbra sem tudod, hogy mi módon kívánod ezt a rendszert 'elsöpörni', az 'egyiketsem' jegyében egy általad is elfogadott rendszert és politikát megvalósítani a demokratikus rend keretei között!!! Az, hogy 'egyiketsem' qrvára kevés. Az csak kifogás, de nem megoldás!

"Ja, volt egy konzultáció, aminek az eredményét nem lehetett ellenőrizni."

És ki a faszom 'ellenőrizte' volna??? Az a hungarofób, széllibbant tóthcsaba, vagy a závecz...? Esetleg a nagytudású 'unijó'? Volt egy konzultáció, ahol szerintetek csak az agyhalott 'fideszbirkák' küldték be a válaszaikat. Neked is ott volt a lehetőséged, a te döntésed, hogy éltél-e vele. Nyilván nem, de akkor az eredmény miatt meg ne ugass!

"Szóval azt mondod, hogy a támogatás és a segély ugyanaz?"

A kedvezményezett pénzügyi szempontjai szerint ugyanazt eredményezi, igen.

"Akkor miért különbözteted meg a támogatásokon élősködőket a segélyen élő cigányoktól?"

Mert a cigányok valóban élősködő semmirevaló paraziták. A támogatásokban részesült családok pedig csak a magadfajta csóró kis tehetségtelen bolsi szarházi patkányok 'élősködnek'. Az ő létezésüknek a tiéddel ellentétben van értelme és célja. Tesznek is valamit, nem pedig csak ostobán ugatják a semmibe, hogy 'egyiketsem'. Ők a társadalom számára értékesek (nyilván ezért is kapnak támogatásokat), veled és a hozzád hasonló tehetségtelen szarokkal szemben.

"Továbbra sem bírod agyilag felfogni, mit jelent az, hogy jövedelemsáv, itt szó sincs rétegről, ezt minden adózó megkapja."

Összekeversz a qrvaanyáddal, kisautó! Pontosan tudom, mit jelent a progresszív adórendszer és azt is, hogy a legalsó 'sáv' mit eredményez minden adózó számára. Épp ezért értelmetlen. A gyakorlat szerint van, aki nem fizet adót és van, aki pedig igen. Arányaiban is többet, habár te a legalsó sáv (százalékosan elenyésző) adócsökkentő hatásairól ugatsz. Ez a máz, amivel a prolik számára megmagyarázod, miért jó ez mindenkinek, még a 'gazdagoknak' is (tudod: a fajtád szerint az átlagbéres is)! Hát nem. Nem produktív és igazságtalan rendszer, csak egy magadfajta ütődött nem képes fölfogni.

"Egyáltalán nem, ők csak másfelé irányították az áradatot. A migránshullámot az Erdogan-Merkel alku állította le, ki tudja, meddig."

Az, hogy másfelé irányították, Magyarország szempontjából létfontosságú volt. Az, hogy a koszhadékok nem itt fertőztek, nem itt tapostak le mindent és mérgezték az életteret, kulcsfontosságú. A horvátok is megtehették volna, amit mi és a szlovénok. Mi gátolta őket benne...? Jaaa, hogy nagy volt a pofa és fedezet nélküli volt a csekk? Na, ezt beszéljék meg a buzi kormányukkal!

A mutter még 2015 őszén állapodott meg a törökökkel. Ezt az egyezményt 2016 március 21-én kezdték el végrehajtani. Nos, kérlek hasonlítsd össze, hogy 2015 október 15 előtt mennyi koszfészek érkezett egy nap és 2015 október 15 előtt és azt követően 2016 március 21-ig! Nos, az alatt a majd' félév alatt a kerítés és határőrizet, vagy a te kis 'ajrópéer mutterod' (egyébként pénzen megváltott) ügyeskedése gátolta a szarokat, hogy ide vetődjenek??? (Segítek: a határőr-rendőr, a drótok és a kerítés!)
Jelenleg is több, mit 80 ezer koszhadék rohad a balkáni útvonalon. Függetlenül a muttertől. Ők miért nem tapossák a mórahalmi kerteket??? Miért nem itt kellene őket etetni...? Hm...??? Tán a Jóisten, vagy a mutter lehet a kulcs??? Esetleg a határzár és az, hogy kibaszkodják őket innen? Ismét segítsek?

"A lap értesülésének ellentmond Dimitrisz Avramopulosz lapunknak adott nyilatkozata..."

Már önmagában arra a görög szarhegyre hivatkozni közröhej. Egy demens, láthatóan gyökér és ostoba (sajnos még csak) politikai hulla hazudozásai semmit nem jelentenek. Nem ő volt a görög honvédelmi tárca vezetője, mikor ők húztak föl egy kerítést a török határra??? Az persze 'ajrópéer' volt, mi? Tökmindegy mit ugat, egy hazug, ajrópéer senkiházi szardarab! Ahogy a főnöke és a többi balliba!
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.28. 19:04:34

@Kampfer: Mert te aztán annyival de annyival okosabb vagy!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.28. 19:13:06

@Kampfer: XDXDXDXD
Nagyokos!
Tuuuudom,nincsen érvem!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.28. 19:17:52

@Kampfer: Nézz már magadba öccse!
Te nem lennél irigy?
Jaaa,és persze nem felejtetted el , honnan jöttél!XD
Te pont az a fajta vagy,aki azokat is lenézi, akik olyanok most,mint te voltál a pályád kezdetén seggfejkém!:))

Kampfer 2019.10.28. 21:24:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Mert te aztán annyival de annyival okosabb vagy!"

Nos, amit az itt alkotott firkálmányaidból látni lehet, azok szerint egy aluliskolázott, végletesen primitív, ostoba és gyermekien buta lény vagy. Nagyon nem vagyunk egy szinten, nem véletlen, hogy minimálbéren tengődsz. Egy normális gazdaságban ez így is van rendjén. Nem az adórendszerrel van baj, egyszerűen te vagy értéktelen, tudatlan és semmirevaló. A munkáltatók ezt árazzák. Ennyi.

"Nagyokos!
Tuuuudom,nincsen érvem!"

Valóban nincsenek. Szarban volnál, ha egyet is idézned kellene!

"Nézz már magadba öccse!"

Megteszem minden nap, amikor új kihívások elé kerülök és föl kell mérnem a hozzá szükséges tudást, erőforrásokat, időt és ismereteket. Sejtéseim szerint gőzöd sincs arról, miről is írok most...! ;-)

"Te nem lennél irigy?"

Az, hogy mindenkitől UGYANAZON arányban megfizetett közterheket várok el, csak egy magadfajta ostoba 'dékás' agyamputált idióta szerint irigység. Nem az! Hogy a képességeidnek megfelelően szarabb pénzen tengődsz, az NEM az adórendszer hibája. Hogy ezt képes legyél fölfogni, természetesen sokkal fejlettebb intellektusra volna szükséged. De ugye ami megfelelő a csótányisták tömegeinek, az nem biztos, hogy egy civilizált társadalomban is mérce...

"Jaaa,és persze nem felejtetted el , honnan jöttél!"

Ez a kulcsa az előbbrejutásnak és a további fejlődésnek. Ezt sem érted, mi?

"Te pont az a fajta vagy,aki azokat is lenézi, akik olyanok most,mint te voltál a pályád kezdetén seggfejkém!"

Mivel egy poloska szintjén tengődő ostoba cigány vagy, nem meglepő, hogy erre az ostobaságra jutottál, te kis vérfertőzött. A magadfajta ajvékoló, semmirevaló primitív és ostoba, buta retkeket nem csak lenézem, de meg is vetem. Szerintem te is egy semmirevaló, parazita kis minimálbéres szar vagy és igen. Téged lenézlek, nem is nagyon tartalak embernek.

Tudod, fiatalként egyrészt délutánonként csináltam a fusimelót, a délutáni iskolát és kerestem a jobb álláslehetőségeket. Nem volt egyszerű, de végül megoldottam és az akkori viszonyok között is meg tudtam duplázni a fizetésem, magasabb végzettségem lett, idegen nyelvet tanultam a munka mellett, amivel aztán új állásba kerülhettem. Az ilyen fiatalokat most is csak tisztelni és becsülni tudom. Sajnos nincsenek sokan, de azért van rá példa. Te egy egészen más állatfaj vagy. Buta vagy, primitív és ostoba. Semmirevaló és fejlődésre képtelen parazita. Nincs semmi önigényed, csak várod a bolsikat, hogy majd a magadfajta ostoba szarokat ismét etetni fogják a kultúremberek kontójára. Igen, lenézlek és hiszem is, hogy azzal tennél jót a közösségnek, ha simán csak megdöglenél, mert haszontalan retek vagy, aki ahhoz is hülye, hogy ne mondatonként kommentelgessen, mint valami agyhalott, aki két gondolatot is képtelen összefűzni. Persze ez sem meglepő...
Kamp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 18:54:37

@Kampfer: És éjszakánként vagont pakoltál és fél órával hamarabb keltél mint ahogy lefeküdtél.
Tudjuk!XD

A te fajtád drága barátom sok mindenkit lenéz.
Vagy nem veszed észre vagy nem fogod fel.
Ugyanaz a gyökér maradtál,aki elindult a faluból szerencsét próbálni.
0 személyiségfejlődés csak több iskolád meg pénzed lett.
Nekem kéne megdöglenem?
A hozzáállásod azt mutatja,hogy valszeg engem többen kedvelnek,mint téged.
De te még ezt sem fogod fel nagyokos.
Szar volt az élet,sokan lenéztek és most ezt akarod visszaadni másoknak.
Neked lézerjani a példaképed,mert ugye akinek semmije sincs....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 19:01:28

@Kampfer: Lassan már én szánlak téged..
Ez csak szerintem gáz?XD

Kampfer 2019.11.05. 07:32:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "És éjszakánként vagont pakoltál és fél órával hamarabb keltél mint ahogy lefeküdtél."

Az rólad szól, amennyiben a 'fusi' alatt ezt tudod csak érteni. Nem fizikai jellegű munka volt, de egyrészt nem is lényeges, másrészt közöd sincs hozzá. És kellően ki is tudtam pihenni magam.

"A te fajtád drága barátom sok mindenkit lenéz."

Ezt jól látod. Sokan vagytok sajnos ennyire ostobák és primitívek, mint te vagy. De barátod a telivágott qrvaanyád!

"Vagy nem veszed észre vagy nem fogod fel."

Én magam írtam le neked, te szerencsétlen kis génhibás! Akkor szerinted nem veszem észre? Vagy nem fogom fel? Tudatában vagyok, te kis cigány, hogy a fajtádból sok van és semmire sem vagytok jók. De a pofátok az nagy. Ezért nézlek le és ezt le is írtam neked nem is egyszer. Erre te jössz ezzel az ostoba mondatoddal... Látod? Ezért írtam már és írom le most is, hogy buta, ostoba és primitív vagy, szövegértés nélkül.

"Ugyanaz a gyökér maradtál,aki elindult a faluból szerencsét próbálni."

Nos, ha így is volna, veled ellentétben nekem láthatóan sikerült. Gondolj a béredre és akkor majd talán fölfogod... Mellesleg semmi gond szerintem a falusiakkal. Ott hamarabb lekezelik a fajtádat, mint a nagyvárosokban. Ahogy ez a legutóbbi eredményekből is látható...

"0 személyiségfejlődés csak több iskolád meg pénzed lett."

Értem. Tehát szerinted az iskola, a több munkahely, a több tapasztalat, a több munkatapasztalat és a több kihívás, több élethelyzet nem kell, hogy személyiségfejlődéssel járjon...? Esetleg nem feltétele ez utóbbi az előbbieknek? Hm. Látod, te kis lumpencigány? Ez is egy oka annak, hogy te továbbra is csak egy szar kis minimálbéres csótányista patkány vagy. ;-)

"Nekem kéne megdöglenem?"

Nem azt írtam, hogy feltétlen meg kell dögölj, de azt igen, hogy jó eséllyel is legrosszabb esetben 'nullszaldós' volna az egyenlet a társadalom számára.

"A hozzáállásod azt mutatja,hogy valszeg engem többen kedvelnek,mint téged."

Ez simán lehet, hogy így van. Mindig a minőségre törekedtem a mennyiség helyett. Sőt! Biztos vagyok benne, hogy te sokkal több hülyével jössz össze, többen ismerik a hülye fejed, mint az enyém. Tuti, hogy kevesebb jóbarátom van (nem haver...), de ők több, mint 20 éve azok, ugyanúgy értelmes, értékes és valamirevaló magyar emberek. A legkülönfélébb fizetéssel, ezt hozzá kell tegyem. Veled ellentétben nekik VAN önigényük, intelligenciájuk, tartásuk, gerincük és értékelhető tudásuk és képességeik. Belőlük sajnos sokkal kevesebb van, ezért biztos, hogy a te fajtádnak több 'like'-ja van a 'fészbúkon'. És ez szerintem jól is van így.

"De te még ezt sem fogod fel nagyokos."

Ha majd a fönti mondataim valóban föl tudod fogni és értelmezed, akkor erre majd térjünk vissza. Addig ismét csak kiröhöglek, te kis primitív! ;-)

"Szar volt az élet,sokan lenéztek és most ezt akarod visszaadni másoknak."

Tévedésben vagy. Ez a fajtádat jellemző és annak korlátokat szabó szánalmas élet. Engem leginkább motiváltak, megmutatták a lehetőségeket, alternatívákat javasoltak és arra sarkalltak, hogy próbáljak több lenni. Nem mindig volt ez könnyű, sok fáradtság, keserű percek és idő van benne. Akkor néztek volna le (joggal), ha nem éltem volna a lehetőségekkel és nem tettem volna meg többet annál, mint ami a minimumhoz volt szükséges. Nekem leginkább ezeket a pozitív elemeket kell visszaadnom másoknak. Olyanoknak, akik érdemesek rá, akikben hasonlóan megvan az önigény, mint bennem. A te fajtád nem ez, rád ez nem jellemző. Te csak egy minimálbéres, buta és ostoba surmó vagy, aki továbbra is csak annyira képes, hogy a csótányistáktól várja a megoldást, amit majd valaki mástól vesznek el, hogy a fajtádnak oda tudják adni alamizsnaként. Sok oka van, ami miatt egy rakás szar vagy, ez csak az egyik.

"Neked lézerjani a példaképed,mert ugye akinek semmije sincs."

Nem volt az sosem. És nem is értettem egyet vele, de jó kancellária miniszternek tartottam. A közigazgatási reformja is tartalmazott pozitív elemeket. De ez most nem ide tartozik,

"Lassan már én szánlak téged.."

Ez egyáltalán nem meglepő annak fényében, hogy mennyit vagy képes fölfogni a való életből. Ez a te kritikád, persze nyilván ezt sem éred föl ésszel. Nem baj, engem nem frusztrál.

"Ez csak szerintem gáz?"

Neeeem. Nem csak szerinted! Sokak szerint nagyon gáz. De tudod, ez a tipikus esete annak, amikor el kell keserítselek, kis lumpencigány 'maszteszmiafaszom'! Nem veled nevetünk, te ostoba gyökér, hanem rajtad!!! ;-)
Kamp.
süti beállítások módosítása