Koronavírus: A salátatörvény már ki is jelölte, mennyire lehet rugalmas egy gumiszabály
2020. április 05. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Koronavírus: A salátatörvény már ki is jelölte, mennyire lehet rugalmas egy gumiszabály

A "felhatalmazási törvény" szem előtt tartja különösen annak lehetőségét, hogy az Országgyűlés ülésezése a humánjárvány következtében szünetelhet. Bölcs előrelátás, hiszen a járvány miatt akár meg is roppanhatna a kétharmados többség, amit amúgy személy szerint senkinek sem kívánok.

salatahoz.jpg

Kép: Mohos Márton /24.hu

„A demokrácia szabadsága nem biztonságos, ha az emberek elviselik a magánhatalom növekedését egy olyan pontig, ahol erősebb lesz, mint maga a demokratikus állam. A kormányzati hatalom birtoklása egyetlen személy által – lényegében fasizmus.” (Franklin Delano Roosevelt)

A részleteket lásd ITT

https://24.hu/belfold/2020/04/04/koronavirus-orszaggyules-alaptorveny-felhatalmazasi-torveny-jogi-elemzes/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5415593064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2020.04.05. 21:27:31

Tisztelt bírónő!

A törvény neve NEM 'felhatalmazási törvény'! A hangulatkeltő ellenzék egy része nevezte el annak.

"Orbán Viktor szerint ebben az országban az a 133 legbátrabb ember – történetesen a Fidesz-KDNP képviselői –, akik lemondtak annak még az elvi lehetőségéről is, hogy ellenőrizzék a tőlük „független” végrehajtó hatalmat, vagyis a kormányt."

Retorikai fogás. Olyasmi, mint a 'demokratikus ellenzék', majd a jobbikkal kiegészülve immár 'köztársaságpárti ellenzék' és a kunhalmi vesszőparipája, a 'köztársaságpárti városok'... O.m.g.! Hogy lehet egy város köztársaságpárti? A másik meg diktatúrapárti...? Nem emlékszem, hogy ezek ellen felszólalt volna valaha is!?

Amit nem értek, az az, hogy ha 90 napra lép érvénybe, majd meghosszabbítható az Országgyűlés által, mi a helyzet akkor ha pl. 80 nappal később már csak az Országgyűlés 30%-a van abban az állapotban, hogy megjelenjen?
Bírónő példájával ellentétben én azt feltételezem, hogy nem kizárólag a kétharmad roppanna meg, hanem a nagyon edzett és életrevaló (ja, nem az...) ellenzék is szépen ágynak vagy másnak dőlne... Nos, ebben az esetben mi történne? Lejár a 90 nap és visszaáll a 'normál' rend a káosz közepette?

Hogy a Btk. módosítása mennyire szakszerű, ezt nem tudom megítélni, ez valóban bírónő szakterülete. Régi alapvetésemhez nyúlok vissza, vagyis a törvény kell létezzen a társadalomért és nem a társadalom a jogszabályokért. Ergo ha hiányos, hibás a jogszabály, akkor azt módosítani kell. De semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az álhírgyártókat és a rémhírterjesztőket végre elkapják és megkapják (talán), ami jár nekik!

Nagyon hiányolom továbbá az összehasonlító elemzéseket. Vagyis az annyira gyűlölt és elutasított jogszabályt miért nem hasonlítják össze a már más államokban létező és alkalmazott jogszabályokkal? Miért kell azonnal nekimenni egy épp elfogadott törvénynek úgy, hogy gyakorlatilag senki el sem olvasta azok közül, akik fröcsögnek miatta? Ez közönséges hangulatkeltés és vádaskodás, nem több!

"És akkor a sajtóról még nem is beszéltünk. Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint a teszteléssel nem lehet megállítani a járványt."

Mert a kulcs az elkülönítés. A tesztelések leginkább az egyéni megbetegedések időszakában voltak kulcsfontosságúak. A csoportos megbetegedések idején már a kontaktok minimalizálása a kulcskérdés. Különösen úgy, hogy akár hetekig is lappanghat a vírus, vagy akár tünetmentesen is hordozhatja azt valaki hetekig.

"Számos szakértő szerint pedig meg lehet."

És legalább annyi szakértő szerint pedig nem. Korábban biztonsági szakértők állítottak egymással homlokegyenesen ellentétes állításokat, most pedig virológusok. Ugyanaz a két oldal más egyenruhákban, amiről korábban is írtam bírónőnek. Nincs egyetértés sem szakmai, sem társadalmi, sem politikai, sem gazdasági-pénzügyi, sem kulturális, sem történeti, sem nemzetpolitikai kérdésekben. A járványügy miért volna kivétel?
Bírónő is jól tudja, hogy jelenleg az ellenzék valóban a vírusnak drukkol! Alig várják, hogy valami rossz hír érkezzen, tűkön ülve várnak minden újabb halált. Erre ma épp a maszatos kezű kis 'g(r)eczi' (zsolt) nevű 'dékás' szolgáltatott bizonyítékot a nyilatkozatával.

"Egyáltalán, mit értünk azon, hogy a „védekezés eredményessége”? Meg tudná ezt valaki mondani?"

Kezdésnek a kijárási korlátozások betartása, az álhírek terjesztésének megakadályozása, a készletekkel történő seftelés és csalások megakadályozása épp elég lenne.

"A 133 legbátrabb magyar ember bizonyára kigyomlálja majd ebből a salátaágyásból azokat a törvénymódosításokat, amelyeket a legnagyobb jóindulattal sem lehet összefüggésbe hozni a járvány elleni védekezéssel."

Bírónő! Valamit ismét célszerű volna megérteni! Ezek a vitatott pontok nagyjából senkit nem érdekelnek néhány ellenzéki megélhetési politikus és pár aktivista kivételével. Városliget? Pfff... Szépen föl lesz újítva, ki lesz építve és lesz egy megújult városrész és park. Két újabb ingatlan a Terror Házának? Nagyjából senkit sem érdekel. Művészeti szervezetek támogatása? A legtöbben azt sem tudják, mi fán terem és nem is érdekli őket. És a transzik? Semmilyen joguk nem csorbul! A születési nemük bele lesz vésve az okiratokba. Ergo nem tudnak visszaélni a 'fölvett' nemükkel, titkolózással. Ámen!

"Semjén Zsolt KDNP-vezért zavarja ilyen mérhetetlenül a transzneműek léte..."

A társadalom nagyrészét zavarja és nem a létük, hanem az aknamunkájuk és hangoskodásuk.

És még egy gondolat. Ajvékolnak a törvény miatt a franciák, belgák, németek, svédek és még egy rakat kormány. Közben náluk még a baj kellős közepén is civileket késelt halálra egy muszlim migri. Ezerszám hullanak a polgáraik és csak a hadsereg tudja elszállítani a hulláikat éjjel. Egymás elől lopkodják, tartják vissza a védekezési eszközöket és anyagokat. A 'zunijó' hetek óta kussol, de ha megszólal is, csak ostobaságokat. A V4-ek védekeznek és mégis csak fröcsögnek rájuk azok, akik hullanak, mint a legyek. Ez azért elég beszédes! És ciki!
Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása