Most már két puska van a színpadon, amit Orbán bármikor elsüthet
2020. június 27. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Most már két puska van a színpadon, amit Orbán bármikor elsüthet

orban_2.jpg

Kép: Bielik István /24.hu

Kásler Miklós által kinevezett – és ily módon nyilvánvalóan teljesen független – tiszti főorvos, Müller Cecília szól a saját főnökének, az EMMI eddig is olyan jól teljesítő miniszterének, hogy kellene egy kis válsághelyzet. Ez után a miniszterelnöktől teljesen független Kásler Miklós jelzi a kormánynak, azaz Orbánnak, hogy mit üzent Müller Cecília, mire Orbán „kénytelen” azt gyorsan elrendelni. A már említett, akárhányszor meghosszabbítható 6 hónapra.

Egyszerre két válsághelyzetben is lehetünk! Hogy miért is, azt lásd ITT

vagy itt: https://24.hu/belfold/2020/06/27/orban-veszelyhelyzet-valsaghelyzet-felhatalmazasi-torveny-parlament-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6015970856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2020.07.05. 12:26:38

"Most már két puska van a színpadon, amit Orbán bármikor elsüthet."

Tisztelt bírónő!

Két puska nagyobb tűzerő, mint egy. Két puska nagyobb biztonságot tud szavatolni, mint egy. Az ország és a magyarság biztonsága szempontjából szerintem ez üdvös.

"Egyszerre két válsághelyzetben is lehetünk!"

Az a rossz hír, hogy akár ennél több válsághelyzetben is lehetünk! De erről a kettőről már van tapasztalat és törvény is. Vagyis a politika és az állam reagált a különböző élethelyzetekre. Ez is üdvözlendő.

Bírónő! Miért baj az, ha a kormányzat a lehető legjobban föl kíván készülni olyan válsághelyzetekre, amire még nem volt példa és súlyos kockázatot jelentenek az ország és a lakosság számára?

"A Kásler Miklós által kinevezett – és ily módon nyilvánvalóan teljesen független – tiszti főorvos, Müller Cecília szól a saját főnökének, az EMMI eddig is olyan jól teljesítő miniszterének, hogy kellene egy kis válsághelyzet."

És ez a válsághelyzet jelenleg lehetőséget teremt arra, hogy a határőrizetet szigorítsuk, hogy humanitárius korridort hozzunk létre, hogy korlátozzuk a külföldiek egy részének az itt tartózkodását vagy akár a beutazását, hogy a készletekkel szigorúbban gazdálkodjunk, hogy a Rendőrség és a Honvédség szélesebb körben legyen bevethető. Korlátozhatóak a tömegrendezvények, karantént rendelhetnek el, korlátozhatják a mozgást. Mi ezzel a gond?

"Hová is lennénk, ha isten őrizz, éppen nekik valami bajuk esne!"

Minden értelmes állam védi a vezetőit. Minden lehetséges eszközzel. Megjegyzendő, ezzel továbbra is gátolható, hogy a 'zellenzék' random összetevője akár csak lábujjnyival is közelebb kerülhessen a tűzhöz! Ez is üdvözlendő.

"...a 2015-ben kihirdetett „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” – a rendszeres hosszabbítások révén – jelenleg is hatályban van..."

Hála a kormánynak, a Parlamentnek és az Égieknek! Maradjon is így akár örökre!

"Erről jut eszembe, hogy a június 17-i Magyar Közlönyben a sok kormányrendelet között megjelent az is, amelyik kijelöli azokat a diplomáciai képviseleteket, ahol a „menedékjogi kérelem benyújtására irányuló szándéknyilatkozatot” lehet beadni. Ezek a Magyarországgal határos nem uniós tagállamok magyar nagykövetségei (azaz Ukrajna és Szerbia)."

Korrekt. Ott nyilván megkérdezik a migritől, hogy mi miatt van veszélyben az élete Szerbiában/Ukrajnában. Miután erre értelmes választ nyilván nem fog tudni adni, mehet is Isten hírével. És ez jó.

"Az ehhez kapcsolódó BM-rendelet feltételül szabja, hogy „a szándéknyilatkozat benyújtásakor a benyújtó köteles megadni elérhetőségeit”."

Teljesen korrekt. Hiszen az 'x'-edik fellebbezését, kérelmét újra kivizsgálva értesíteni kell valahogy az elutasításról!

"Ezt vajon hogyan? Menekülttábor, piros sátor a fűzfától jobbra?"

Szervezés kérdése. Ha más mód nincs, akkor úgy. A migrik elhelyezése az adott állam hatóságainak kompetenciája.

"Vagyis nem baj, ha az adott kórház nem alkalmas arra a feladatra, amire kijelölik, de azért „lehetőség szerint” igyekezzen."

Egy válsághelyzetben simán lehetséges, hogy egy adott intézménynek olyan feladatokat is el kell látnia, amire alapesetben nem alkalmas. Erre bizonyos mértékben felkészíthető, akár infrastrukturális, akár szakmai és/vagy humánerőforrás tekintetében is. Millió példa volt erre nyugatabbra, ahol szükségkórházakat üzemeltek be a legsúlyosabb időkben. Ez sem egyedi eset.

" „a jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie”."

És ez az, amiben a 'pardavimárták' nagyon rutinosak és erősek, igaz, tisztelt bírónő??? :-)

Nagyon fontos kérdés, hogy a puskák mellé legyen kellő minőségű és elegendő lőszer, valamint tudás és készség, hogy szükség esetén használjuk is az ország és a magyarság érdekében! Van még min dolgozni...
Üdvözlettel:
Kampfer
süti beállítások módosítása