Így foglalja törvényekbe Orbán a gyűlöletkeltést
2020. december 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Így foglalja törvényekbe Orbán a gyűlöletkeltést

Egyes politológusok szerint az emberek politikai emlékezete legfeljebb hat hónapig tart. Ezért is kérdezem, vajon az életünket fenekestül felforgató koronavírus-járvány kitörölte-e a memóriánkból mindazt, ami ez év elején, pontosabban 2020. február 16-án történt. Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott, amelyben – nem megfeledkezve az „ősellenség” Soros Györgyről – kijelölte az új ellenségképeket: az elítélteket, a bírákat és ügyvédeket, valamint a romákat.

romak.jpg

Kép: 24.hu

A Fidesz-kormány az ítélet „igazságosságáról” is nemzeti konzultációt akart tartani, ezt is csak a járvány kitörése akadályozta meg. (Valaki egyszer kiszámolhatná, hogy a két elmaradt nemzeti konzultáción megspórolt pénzből hány embert lehetett volna azóta tesztelni.)

A részleteket elolvashatod ITT

vagy itt: https://24.hu/belfold/2020/12/12/orban-viktor-kirekesztes-gyuloletkeltes-torvenykezes-sandor-zsuzsa-jogi-velemeny/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6916329968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2020.12.12. 22:01:22

Ha már a Fidesz cigány-politikája is szóba került... Úgy emlékszem, hogy a Kádár rendszer a mostaninál nem volt kevésbé rasszista. De nyugati liberálisok sosem ezt kifogásolták, amikor az "emberi jogokra" hivatkoztak.
Ami pedig Orbán általános gyűlöletkeltő politikáját illeti, elég csak megnézni azt, hogy milyen rendkívül aljas és igazságtalan törvényeket hozott a Fidesz-parlament, a Gyurcsány érában csapdába csalt VÉTLEN (!) devizaadósokkal szemben. Emberek 10 ezreit fosztották ki, családok ezrei estek szét, és bizonytalan számú adós halt bele ebbe a csalásba. És ezek az áldozatul esett emberek teljesen vétlenek voltak.

Kampfer 2020.12.15. 18:26:11

A cigánykérdéssel kapcsolatban, a börtönbiznisszel, illetve a kártérítésbiznisszel kapcsolatban már ezren és ezerszer szétszedték a témát ezen a blogon is. Illusztráció:

www.youtube.com/watch?v=uEGLJ-T-t5U

A migránskérdést szintén. Többször is. Itt válsághelyzet van, válság szerencsére nincs. Van, ahol nincs veszélyhelyzet, cserébe legalább válság van. Illusztráció:

www.youtube.com/watch?v=le21aYactIU
www.youtube.com/watch?v=yDJvnWgREQw

Lerágott csontok, egy közös pont van bennük. Gyűlöletről semmiképp nincs szó egyikben sem! Érthető válaszok vannak bennük az ngo-k és a szélsőliberálisok, szociáldemokraták által folytatott propaganda és az ország ellen folytatott aknamunka közömbösítésére. Ez üdvös.

Ami pedig az emberek politikai emlékezetét illeti, itt egy kis 'emlékeztető' azokról, akik most hangoskodnak és folyamatosan 'magyaroznak'! A parlamentben (is), de a közéletben és a mindennapokban is! Íme:

www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0&t=15s

Eredményes 'emlékezést' mindenkinek!
Kamp.
süti beállítások módosítása