Legálisan is be lehet vetni a Pegasust
2021. július 31. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Legálisan is be lehet vetni a Pegasust

Ha a magyar állam valóban megvette a Pegasust – amit viszont eddig senki nem cáfolt meg –, azt csak a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény alapján tehette, és annak alapján terrorcselekmény, pénzmosás, kábítószeres és hasonló bűnszövetkezetek felderítésére, leleplezésére használhatta volna.

Egy ilyen szoftver alkalmazására az igazságügyi miniszter adhat engedélyt.

varga_judit_1.jpg

Varga Judit  Kép: 24.hu

Ki állapítja meg, hogy veszélyben van a cél? Az ügyész.

Ki az, aki az – esetenként hiányos – indítványt előterjeszti? Az ügyész.

Kin lehet számonkérni az engedély megadását vagy elutasítását? A bírón.

Biztos, hogy ez így rendben van? Nem, nem biztos. Még akkor sem, ha az ügyésznek utólag (5 nap elteltével) engedélyt kell kérnie.

A továbbiakat lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/kozelet/2021/07/31/pegasus-ugy-direct36-nso-kemszoftver-buntetoeljarasi-nemzetbiztonsagi-torveny-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8216644380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.08.06. 17:52:15

Azt elismerem, hogy védelemre szükség van, de ahogy és ahányszor már visszaéltek vele, az gyalázatos és elfogadhatatlan. És persze, időnként törvénytelen, mint utólag, évtizedek múltán, napvilágra kerül.

evilwolf 2021.08.06. 17:54:18

Az meg külön tetszik, hogy erről kérdezni felbujtás.
süti beállítások módosítása