Ki fogja kiszámlázni Orbán Viktornak a Falcon-repülés ráeső költségét?
2021. szeptember 16. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Ki fogja kiszámlázni Orbán Viktornak a Falcon-repülés ráeső költségét?

Szakmai látóköröm kiszélesítését Orbán Viktornak és haverjainak köszönhetem, akik úgy röpködnek a honvédség tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő katonai repülőgépeken, mintha nem lenne holnap. Miként az Átlátszó már 2019-ben kiderítette a korábban a honvédség által megvásárol két Airbus és a két Falcon többek között megfordult Dubajban, a Kanári-szigeteken, Las Vegasban, Máltán és Panamában is.

orban_rop.jpg

Kép: 24.hu

De azzal, hogy nem katonai művelet közben a jeladót kétszer is kikapcsolták, megszegték a légi közlekedés szabályait is.Ha ezáltal mások életét vagy testi épségét veszélyeztették – márpedig a kikapcsolt transzponderrel történő repülés már önmagában is veszélyhelyzetet teremt – az is bűncselekmény. Ha a veszélyeztetésnek nincs súlyosabb következménye – testi sérülés, halál – akkor is 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Látom magam előtt, amint a fideszes Kósa Lajos, a bizottság elnöke kiszámítja, hogy a kétmillió forintos üzemóra összegéből a horvátországi kiérők miatt mennyit kell kicsengetnie az Orbán családnak.

A részleteket lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2021/09/12/orban-viktor-falcon-repules-horvatorszag-jelado-koltseg-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416691104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.09.17. 10:41:12

Senki,
Itt nincs számonkérés, nem volt, és nem is lesz.
Egyébként Orbánnak a pénz kell, nem a számla.

Kampfer 2021.09.27. 10:00:43

"Ki fogja kiszámlázni Orbán Viktornak a Falcon-repülés költségeit?"

Tisztelt bírónő!

Majd a választók jövő tavasszal! ;-) Egyébként senki. És ez a betegbogár hadházy-féléken kívül túl sok értelmes ember nem is nagyon érdekel! :-)

"Azt próbáljuk kideríteni, hogy a honvédség egyik gépe miért szállt le kétszer is úgy Horvátországban, hogy a gép jeladói ki voltak kapcsolva."

Bla-bla-blah... Senkit sem érdekel! :-) A horvát hatóságok majd lezongorázzák a magyarokkal, ha egyáltalán őket is érdekli. A többi pedig csak a szokásos balliba jogászkodás bármiféle konzekvenciák nélkül. Lapozhatunk...!

"Az imént említett útvonal alapján következtetett Hadházy Ákos arra, hogy a miniszterelnök és családja a honvédség repülőgépét magáncélra használhatta."

Tételezzük föl, hogy így történt. Nos, a kérdés továbbra is ugyanaz: és ez most kit kellene, hogy meghasson? :-/ Amikor a honvédelmi költségvetés végre érdemben is emelkedik, amikor valódi fejlesztések állnak a költségek mögött, amikor valódi életpályát jelenthet a Honvédség kötelékében szolgálni (konkrét családi példával tudom erősíteni), amikor végre ismét megteremtés alatt áll egy hazai hadiipar. Van a fölmerült költségek mögött fedezet? Persze. Tehát akkor lapozhatunk.

"Látom magam előtt, amint a fideszes Kósa Lajos, a bizottság elnöke kiszámítja, hogy a kétmillió forintos üzemóra összegéből a horvátországi kiérők miatt mennyit kell kicsengetnie az Orbán családnak."

Ez vagy így lesz, vagy nem, bírónő. Az alábbiak megfontolását javaslom Önnek is és a ballibáknak is!
Amikor a végtelenségig 'polkorrekt' és 'ajrópéer' dobrevné csótánypatkány és szeméthegy brigádja pusztította kormányzás néven a magyarságot és Magyarországot, akkor az átlátható és vegytiszta költségvetés és politizálás mentén az alábbiak történtek:
- az a vadai nevezetű képződmény a nagyjavított T-72-eseket 'puszira' odaadta az irakiaknak (ezt is kiszámolhatná, bírónő)!
- a rendszerből kivont 29-eseket félretolták a reptér már nem használt állóhelyeire, ahol a mai napig rohadnak (nullára leamortizálva), eladhatatlanul és (ballibáktól nem meglepő módon) méltatlanul is!
- átlagbéren 36%-ot adóztunk (+ szuperbruttó b+), míg jelenleg a fasiszta kormányzás alatt bőven átlagbér föllött 15%-ot (szuperbruttó nélkül)!
- az államadósság szerkezete fenntarthatatlan volt
- hazudtak reggel, délben meg este.

Tudja mit, bírónő? Tőlem még repkedjenek azzal a Falconnal pár évig, addig sem fogja egy szarházi riporter vagy egy patkány 'ajrópéer' senkiházi feltörölni a követ a magyar külügyminiszterrel! :-)

Természetes, hogy ez fáj a ballibáknak. Nos, fájjon is! Minél jobban és minél tovább! Amíg nekik fáj, addig tudható, hogy a magyarságnak és Magyarországnak jobb lehet és van még jövő! Akkor kell aggódni, ha bármelyik söpredék ellenzéki egy picit is jobban tudja magát érezni! Akkor el kell gondolkodni, de nagyon!

@evilwolf: "Itt nincs számonkérés, nem volt, és nem is lesz."

Tökéletesen egyetértek! Ennek legjobb bizonyítéka, hogy a dobrevné és koszos családja nem került lámpavasra és a szeméthegy brigádja jelenleg a politikai ellenzék része lehet.

"Egyébként Orbánnak a pénz kell, nem a számla."

Ahogy mindenki másnak, többek között neked is! Mert pénzért kapsz bármit és nem számláért! ;-)
Hátha segítettem...
Kamp.
süti beállítások módosítása