Nem engedték ki a rabkórházból, ott halt meg az ártatlan történelemtanár
2022. május 02. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Nem engedték ki a rabkórházból, ott halt meg az ártatlan történelemtanár

A miskolci tanár tragikus története két évvel ezelőtt kezdődött. Egy júniusi napon zavartan kezdett viselkedni, ezért a szomszédok kihívták a rendőrséget. A zavarodott embert a kiérkező rendőrök gázsprével lefújták, majd a lakásába menekülő tanárra rátörték az ajtót. Kertész Ferenc kezében egy üres borosüveg volt, ami a rendőrökkel történt dulakodás közben összetört, és az egyik szilánkjától az egyik rendőr könnyebben megsérült. A tanár ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek.

A toxikológiai vizsgálat megállapította, hogy sem alkohol, sem egyéb kábítószer nem volt a vérében, vagyis zavart viselkedését nem ezek okozták.

...Élete végén már beszélni sem tudott, a rák a nyelvére is átterjedt. Mindezek ellenére a bíróság – a bűnismétlés veszélyére hivatkozva – folyamatosan elutasította a védelem szabadlábra, de legalábbis polgári kórházba helyezési kérelmét.

ill24_bortonkorhaz_tortenelemtanar_01.jpg

Kép: 24.hu

Bátyja a Magyar Helsinki Bizottság segítségével a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult.

...Ha élve eljutott volna az ítélethozatalig,fel kellett volna őt menteni,hiszen a bűncselekményt beszámíthatatlan állapotában követte el. 

A teljes cikket lásd ITT

vagyis itt: 

https://24.hu/belfold/2022/05/01/rabkorhaz-tortenelemtanar-fogvatartas-elmeallapot-jogi-elemzes-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7117822097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása