Utolsó kommentek:

Bambano 2019.04.19. 03:02:48

"megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezménye 3. cikkének azon rendelkezését miszerint „senkit nem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó bánásmódnak, vagy büntetésnek alávetni”.": ártatlant megfojtani nyakkendővel az embertelen bánásmód? esetleg van az emberi jogok európai egyezményében olyan paragrafus, amit négy család aljas indokból történő megölése megsért?

Én szeretném magam liberálisnak vallani, de amíg a liberalizmust lejáratják ilyen veretes ökörségekkel, hogy a jelenlegi 56 jogerősen, vagyis bizonyítottan elítélt jogai előbbre valók, mint másik 10 millió ártatlan magyar jogai, addig elhatárolódnék a liberálisoktól.

A tész a halálbüntetés alternatívája. Azért van tész, mert nincs halálbüntetés (egyébként ezt helyesnek gondolom).

azt meg, hogy mit mondanak az eu-ban, nem számít, az eu-s kapcsolatunk is egy szerződés, ha megsértettük, írják át.

Bejegyzés: Magda Marinko és az életfogytiglan

Kampfer 2019.04.18. 05:57:47

@anonymand: Szándékosan nem azt linkelem be, ahol ezt találtam... De nem a 'zindex' vagy a hvg.hu volt.

www.welt.de/politik/deutschland/article191584235/BKA-Lagebild-Gewalt-von-Zuwanderern-gegen-Deutsche-nimmt-zu.html

Ugyan nem vagyok jó németből, de szerencsére a kollégám az. És amit itt részleteznek az korrelál ahhoz, amit Spöttle említett korábban (még februárban) és amit a MAGÁNBESZÉLGETÉSEK során megosztott a baráti társaságban.
És azzal is, amit az én jóbarátom többször is elmondott, MEGMUTATOTT és részletezett is. Persze, ki mit vesz észre a világból...

Ki tudja, talán az általam korábban küldött linken szereplő értékelés sem a 'szíenen', a 'bíbíszí' vagy a nagysikerű hontandrások híreire hallgat...? Nem tudom, csak gondolom...
Szépeket!
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 19:42:36

@anonymand: "Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak."

Szerintem csúsztatsz! Semmivel sem írnak gyakrabban igazat, mint az általad megvetett oldal. Fájhat emiatt a hasad, de ez van. Ti is épp annyira toljátok a propagandát, éppen úgy hazudoztok, éppen annyira vagytok korruptak. Nyilván megnyugtató, ha különbnek gondoljátok magatokat, de nem vagytok azok. :-) A sajtótok semmiképp. Ez van...

"És ez a lényeg." Szerintem pedig a fentiek.

"Nem fake news, ami odaát oly divatos."

Divatos az nálatok is! És az elsumákolás és a relativizálás is.

"az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak."

Irreleváns. Az, hogy te ezt nem tartod jónak, a te dolgod. Ettől ez az érzés é s gondolkodás legitim és valid! Ahogy te menekülőnek hazudozod a migriket, ahogy bizonygatod, hogy mindenki egyforma, úgy mások simán gondolhatják azt, hogy ez hülyeség. Simán megvethetik, lenézhetik és kerülhetik a cigányokat vagy akár más meghatározott csoportokat. Ez mindenkinek legalapvetőbb joga! Abban van igazságod, ha azt mondod, hogy ezt bármilyen ok vagy indok nélkül teszi valaki, akkor az csak róla, az ő butaságáról szól. Ezt én is így látom.

"Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni."

Azért csak maradjon itt mementónak ez is.

Szerintem pedig a te véleményed a közröhej, de azért szót érdemes rá vesztegetni, mivel így szedhető szét az álláspontotok. És ugye nagyon lazán átsiklottál afelett a tény felett, hogy olyan bírákra, ítéletekre hivatkozol, amelyek szinte át vannak itatva ennek a tagnak az agybeteg gondolatvilágával, szervezetek dolgoznak azon, hogy 'idomítsák' (érzékenyítsék) a rendszert és azok működtető tagjait. A janicsárképzőjében oktatott 'homo sorosensus'-ok pedig politikai, igazságügyi, gazdasági és kommunikációs befolyásukat felhasználva kíméletlen háborút folytatnak a nemzetben gondolkodó és/vagy jobboldali polgárok, kormányok, pártok és szervezetek ellen. Ez a szembenállás kibékíthetetlen, nincs közös halmaz és közös érdek és az ellentét csak fegyverrel feloldható. Nos, legalább ennyi szót érdemes vesztegetni rá. A te világnézeted és az enyém között éppen ekkora ellentét húzódik. A különbség az, hogy az enyém nem hat a te életedre, míg a te szándékaid szerint változtatott világ és társadalom közvetlenül hatna az enyémre. Egyértelmű, ha én ezt nem óhajtom tűrni. Szerintem ez érthető még számodra is.

"valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint..."

Szerintem te is pontosan érted a logikámat és a véleményemet, álláspontomat is. Csak nem értesz egyet vele. Ez nem gond.

"Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg."

Úgy semmiképp sem lehetett volna belekötni. Ez így van. Ennél már én is tévedtem sokkal nagyobbat is.

"Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik."

Egyértelműen.
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.17. 17:35:02

@Kampfer:

"Nem vitattam a hír igaz voltát." - helyes.
Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak.
És ez a lényeg.
Nem fake news, ami odaát oly divatos.
"És ugyan mit állít már megint ez a bűvös és qrvahiteles 444?" - mint éppen odébb írtad, igazat.

"Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom."
"Jajjjj, hát csak nem lepofoztak egy nyomorult analfabéta semmirevaló cigányt? Hát de. Mekkora kár! Ja, nem az...!" - az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak.

Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni.

""De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled." - valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint...
Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg.
Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 10:19:58

@anonymand: "...igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?"

Na végre! Megérkeztünk. Tehát anno, mikor én kérdeztem tőled, hogy a kurucon vagy a 8-ason írott állítás igaz volt-e vagy sem, te pedig csak 'propagandáztál', ezek szerint ugyanúgy vitatható, igaz? Ok.

"Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?"

Állítottam, hogy nem hiszem el a hírt? Nem vitattam a hír igaz voltát. Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom.

"Értem, hogy miért nem hiszed el."

Dehogy érted...! A tartalmát nem hiszem el. Egyszerűen azért, mert egy írástudatlan, semmirevaló nyomorult tolvaj cigány, egy pardavimárta féle szénhidrogénképződmény és egy libbant taláros majomcsapat állít valamit, ami nem is életszerű, a bizonyítása is kétséges (ugye te még nem hallottál retekcigányt, aki magában tesz kárt azért, hogy utána a rendőröket rángassák) és kétezer-ötszáz kilométerre egy irodából ezt meg kívánja ítélni! Na EZT nem hiszem el, amit állítanak. Remélem segítettem...

"Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt."

Ez őket minősíti. Korábban már ezt is írtam neked (fölvetésedre), hogy nem csak a jobber médiát nézem, olvasom, hanem a hungarofób balliba képződményekét is. Egyszerűen azért, mert a valóság a kettőből tevődik össze, továbbá hogyan minősítsem őket, ha nem ismerem, amit írnak vagy mondanak!? Mellesleg nem is árt, ha az ember ismeri az ellenségei gondolatait, érvelését!

"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - "ez mindenre magyarázat.
Neked."

Az értelmes embernek igen. Az ott okoskodó taligányi sorosmajom orientáltsága közismert. A tanácsban csücsükélő banda nem egy tagja anno épp itt a ceu-n koptatta a követ és fertőzte a hazai levegőt. A korábban az országot elítélő bírónak hívott cerkóf is itt okosodott. Nyilván nem kapta meg a szokásos 'érzékenyítést', nem vette át a ceu-n jellemző ostoba balliba szemléletet, igaz? Te ennyire hülye vagy, hogy ez szerinted nem lehet nyilvánvaló?

"De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled.

"Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben."

Szerintem erről sem. Bírónővel volt anno párbeszédem erről. És én továbbra is azt gondolom, hogy a tag sáros. Akkor még kaptam némi 'infókat' az 'szsz-es' kapcsolatoktól is.

"Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat."

Ahogy én erre AKKOR IS válaszoltam és fentebb ismét megerősítettem, gondolván, hogy simán nem emlékszel már rá. Bejött.

"Egyik kutya, másik eb."

Vagyis Origo, Index, 444, 888, HVG, Kuruc etc.? Egyetértünk. Ebben teljes mértékben egyetértünk.

"ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak."

Nem, nincsenek! A liba még gágog, nem fogták el, nincs vizsgálatiban. Ahogy az a belga nyomorult idióta sincs, illetve a mutter embere sem, aki bizonyítottan csalt az ep-s normatív támogatásokkal a látogatóktól szedett pénzekkel és az ep-től közben erre fölvett pénzekkel IS! Még mind szabad, sőt, kettő továbbra is ott rohad az ep-ben. Mellesleg, nem hallottam volna azt a svéd ballibát bekussolva bocsánatot kérni Magyarországtól a folyamatos 'korrupciózásért'! Ha már valaki ugat, azt úgy tegye, hogy ő maga vegytiszta! Nos, az a génkísérlet minden, csak nem tisztességes, nem tiszta és nem egyenes! Csak egy szakadék libsi idióta, aki sajnos nem ott van, ahová való volna!

"Felfogtam."

Örömhír és parádé!

"Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem."

Pontosan és szó szerint idézd, hogy hol és mikor állítottam ilyet! De pontosan ám! Előre is köszi!

"Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem."

Jaaa, hogy ő? Hát, ezt vele beszéld meg. Az ő véleménye ebben a kérdésben számomra irreleváns. Értelmes ember pontosan tudja, hogy a politika és a korrupció szimbiózisban léteznek. A múltban, a jelenben és a jövőben is!

"...mintha nem a svéd mintát követnék."

Most melyik 'svéd mintára' gondolsz? A korrupt liboldó liba mintájára, vagy a migriket mindenkinek, mindenhova mintára?
Vagy esetleg erre a mintára?

szegedma.hu/2019/03/ok-egeszen-addig-befogadtak-volna-egy-migranst-ameddig-nem-a-sajat-lakasukrol-volt-szo

Igazi remek emberek ezek a svédek, igaz? Ja, nem. Koszos kis álszent okoskodó patkányok! Ahogy azt sejteni lehetett róluk. Szóval melyik mintájukat akartad ezek közül követni? (Remélem a forrás hiteles!)

"Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig."

Öööö, most összezavartál! Hát mi ez a 'cigányozás' tőled? Ezt csak egy magamfajta fasiszta, nemzeti (náci), antiliberó diktatúrafan hangoztathatja, nem...? Hát hol van a 'haladó' és kulturált gondolkodás és kommunikáció? Csak így 'cigányozunk'? :-D Lol...

A lényeg továbbra is az, hogy az idézett linkben állíottak valamit. És azzal vagy vitában! No meg persze velem is. ;-)
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.17. 08:35:54

@Kampfer:

"Na, mi történt...? Fölreppentél a qrvahiteles 444-re? :D Ma még semmit nem olvastál a hontandristól???" - igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?
Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?

"Összeverték, kényszervallatták a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Index

"Kényszervallatták, megverték a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Népszava.

"Három milliót fizethet az állam egy baranyai férfinak, aki bevalott egy lopást, amit nem követett el" - és ezt más szavakkal megírta a 444?
Felháborító!!!
szabadpecs.hu/2019/04/harom-milliot-fizethet-az-allam-egy-baranyai-ferfinak-aki-bevalott-egy-lopast-amit-nem-kovetett-el/

"Strasbourgban pert nyert az a férfi, akit a sellyei rendőrök kényszervallattak, hogy rábizonyítsanak egy falopást" - 168 óra

Értem, hogy miért nem hiszed el.
Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt.

Más.
"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - ez mindenre magyarázat.
Neked.
De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba.
Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben.

Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat.
Origo, V4 Agency, hogy a többit ne is kölljön név szerint megemlítenem.
"Tulajdonos lett a londoni V4 Agency-ben Habony Árpád cége és a fideszes médiaalapítvány New Wave Médiája, az Origo kiadója is."
Egyik kutya, másik eb.
"Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája éléről a svéd liberális párt, a Liberalerna, miután a politikusnő a párt presztízsét súlyosan romboló adócsalási botrányba keveredett - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség." - ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak.
Felfogtam (tudom, nem látszik rajtam, de fel).

Ha már a korrupció - igen, ha már...
Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem.
Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem.
Itthon pedig Öveges-programtól Elios lámpákon keresztül "Út a börtön világába" programig (mennyibe is fájt az adófizetőknek, egyenként s összesen?) mintha nem a svéd mintát követnék.
Még egy nyomorult plagizáló "álamelnök" is minő védelmet, s utána mennyi, de mennyi meg nem érdemelt juttatást kapott, kap.
Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 08:12:53

@anonymand: "Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:"

"https://index.hu/belfold/2019/04/16/csecsemogyilkossag_boldva_itelet/"

Remélem a forrással nincs bajod! Ha már a 'statisztika'... Ugye ez is beleszámít az országos adatainkba! Szerintem ránézésre sem sváb kertészek vagy magyar gazdák. ;-)

További 'válaszként' a szösszenetedre! Szóval a lényeg továbbra sem ez. A lényeg az eredetileg küldött linken van!
Üdv: Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 06:54:37

@anonymand: "Pl. a korrupcióról."

Ha már a korrupció... Hát mit olvastam az elmúlt napokban...? :-)

www.origo.hu/nagyvilag/20190411-cecilia-wikstrom-korrupcio-liberalis-bukas-soros-gyorgy.html

Hát csak nem le kellett venni a listáról ezt a szegény kis liboldót...? Aki ugye éveken át folyamatosan fröcsögve 'korrupciózott', mikor Magyarországot lehetett rugdosni! Miközben szépen tömködte a zsebeit az adócsaló cégektől kapott fusipénzekkel...!?

Ez sem semmi: www.origo.hu/nagyvilag/20190412-verhofstadt-korrupcio-liberalisok.html

Ilyen ez a pop szakma...
De nem akarom tovább offolni a témát! A lényeg az általam küldött cikkben van. Ami nem az én állításom, nem is a fritzeké. Én csak idéztem! :-)
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 06:05:08

@anonymand: De a témához visszatérve ismét kiemelem a LÉNYEGET:

Amit viszont láthatóan még mindig nem sikerült megértened az az, hogy az eredetileg idézett cikk állításai és ajánlásai szerint qrvára másképp fest a helyzet, mint amit te itt vetíteni próbáltál. És a nagy különbség az, hogy az általad idézettek ÉRDEKELTEK a rózsaszín felhők képében, illetve a statisztikák hamisításában. Míg a cikk szerzőit mindez qrvára nem érdekli! Ők egyszerűen leírják, hogy mit AJÁNLANAK az egyszeri világjárónak. Ez így azért megvan???
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 05:59:11

@anonymand: Ne aggódjál, megtaláltam. Ennyire még működik az eszem. Tudod: munkából és szaktudásból élek a tanulmányaim befejezte óta. Nem falopásból!

"A strasbourgi bíróság mai ítélete szerint a magyar állam sehogy sem tudta igazolni, hogy a férfi sérülései nem a rendőrségen keletkeztek, az ügyészség pedig nem szembesítette az áldozatot az elkövetőkkel, nem gondoskodott a felismerésre bemutatásról sem és alap nélkül vetette el a férfi mellet tanúskodók vallomásait."

Talán azért, mert a strasbourgi talármajmokkal ellentétben a rendőrök és a magyar állam pontosan tisztában van ezeknek a retkeknek a viselkedésével, szavahihetőségével és a múltjukkal ebben az országban!

"Nem ajánlott irodalom: Georg Spöttle!"

Ó, dehogynem! Veled és a szarházi pardavival és az agyamputált strasbourgi nyomorult talármajmokkal ellentétben neki van fogalma a valóságról. Értem én, hogy ezt te nem éred föl... De ez nem róla, hanem rólad szól. :-)

"Illetve a sajtópereket folyvást vesztő kedvenceid."

Lol... :-D Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...? :-D Ja, nem a hungarofób és szélballibbant magyargyörgyféle bírák (akiket nem győznek a pardaviféle szövettenyészetek 'érzékenyíteni')!!!? Ne röhögtess már...!
O.m.g.!
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 05:52:18

@anonymand: "Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:"

Na, mi történt...? Fölreppentél a qrvahiteles 444-re? :D Ma még semmit nem olvastál a hontandristól???

És ugyan mit állít már megint ez a bűvös és qrvahiteles 444? Na meg a pardavimártaféle képződmény? Jajjjj, hát csak nem lepofoztak egy nyomorult analfabéta semmirevaló cigányt? Hát de. Mekkora kár! Ja, nem az...!

"A baranyai férfit még 2013 februárjában verték meg a rendőrök. A bántalmazás miatt elismert egy falopást, amit – mint később kiderült – nem is ő követett el."

Megverték, mi? Kapott két fülest...? Nem meglepő, ismerve a fajtájukat. Azt kapta, ami járt neki! És kiderült, hogy nem is ő követte el, mi? Hát persze...
És ezt onnan a strasburgi irodából a sorostojás talármajmok szépen kitalálták? Mily meglepő! Ja, nem az...

A cím:

"Pert nyert a baranyai férfi, akit úgy megvertek a rendőrök, hogy még azt a lopást IS elismerte, amit nem ő követett el"

Érted: azt IS! Vagyis egy retek kis írástudatlan, semmirevaló nyomorult tolvaj cigányról beszélsz te is és a pardavi is. Valamint rendőrökről!

"Végül a rendőrök elleni nyomozást a számos erős bizonyíték ellenére megszüntették." - "gondoltad volna?

Gondolni nem gondoltam, de reméltem volna! Jól alakultak a dolgok. El tudom képzelni, milyen számos ERŐS bizonyítéka lehetett a pardavinak meg annak a sok agyamputált strasbourgi öltönylakónak! Ne röhögtess már ilyen hülyeségekkel!
Engem és téged miért nem vádolnak meg falopással??? Miért nem kaptam még soha egy hangos szót sem rendőrtől, nemhogy ütést? Ellenben cigányok (nyolcan) vertek már meg bármi ok nélkül! Másodmagammal...!

"Átkozott libsik, még átkozottabb libsimódszerek!"

Na, ez az egyetlen sorod valóban igaz és értelmes volt az irományodban!
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.17. 05:43:21

@Kampfer:

Bocsánat, elfelejtettem a forrást megadni:
444.hu/2019/04/16/pert-nyert-a-baranyai-ferfi-akit-ugy-megvertek-a-rendorok-hogy-meg-azt-a-lopast-is-elismerte-amit-nem-o-kovetett-el

Csak reménykedni tudok, hogy a megadott cikket végig is olvasod.
Nem ajánlott irodalom: Georg Spöttle!
Illetve a sajtópereket folyvást vesztő kedvenceid.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.17. 05:40:38

@anonymand: "tévedés."

Dehogyis az! :-) Mint minden, ez is az érdekek mentén dől el. Ahogy a mutternek, úgy ennek a bukófélben lévő bajornak is ELEMI ÉRDEKE, hogy a közhangulattal ellentétben valami pozitív fejleményt is föl tudjon mutatni. Az ugye megvan, hogy a tartományi választásokon miért csappant meg a szocdemek és ezeknek a támogatottsága! Miközben az AFD és a (sötét)zöldeké pedig növekedett!

"ajánlhatnál jobbat!
Is."

A legjobbat ajánlottam. Hogy te mit kezdesz vele, az már nem az én dolgom, rólad szól. Egyrészt szakember. Másrészt mivel ott élt, ott is dolgozott, ezért képben van! Ellentétben veled, aki 'outsider' vagy, illetve laikus, ő a valós viszonyokat ismeri, továbbá semmi érdeke nem fűződik hozzá, hogy elhazudja a valóságot. Ellentétben az általad idézgetett nyomorultakkal!

"...itt több mint 8 éve Fidesz-KDNP "kormányzás" van."

Ki állított mást?

"Tehát zum Beispiel G. Polt Péter statisztikáit is ily módon kell értékelni."

Igen. Szerintem értékelheted így. Megjegyzem, így is értékelitek. És a görényi statisztikáit is így kellett értékelni anno. A retek kuncze és társai összes statisztikáit is így kellett értékelni.

"...már-már azt hittem, hogy ismét hülyeséget írtál, kissé meggondolatlanul."

Ugyan már, nímand! Az viszont a ti szokásotok...! ;-)

"Azután nyilván rájöttél, hogy ez így nem gömbölyű..."

Miért ne lenne az? Teljes mértékben tiszta és egyértelmű.

"...hiszen az országos bűnügyi statisztika országos."

Tehát eljutottál oda, ami egyébként evidens. Örömünnep, boldogság! :-) Lufik az égbe!

"Vagyis az általad oly gyűlöltek is szerepelnek benne."

Nos, nem csak szerepelnek benne, hanem vadul le is húzzák azt.

"Mint ahogyan a német statisztikában is.
Tudod, abban a javulóban."

És mégis tartományról-tartományra hajtják el a francba a muttert is és a bajor szerencsétlent is (őt spec. Bajorországban), míg az AFD erősödik. Bravo!
Ahogy egyébként a baromi fényes finn statisztikák ellenére ott is majdnem lenyomták a bevándorlásellenesek az ostoba ballibákat! Valamiért ott sem ugrabugrálnak az imádottjaidért!

Amit viszont láthatóan még mindig nem sikerült megértened az az, hogy az eredetileg idézett cikk állításai és ajánlásai szerint qrvára másképp fest a helyzet, mint amit te itt vetíteni próbáltál. És a nagy különbség az, hogy az általad idézettek ÉRDEKELTEK a rózsaszín felhők képében, illetve a statisztikák hamisításában. Míg a cikk szerzőit mindez qrvára nem érdekli! Ők egyszerűen leírják, hogy mit AJÁNLANAK az egyszeri világjárónak. Ez így azért megvan??? :-) Talán ők helyesen tudták értelmezni azokat a térképeket, amelyeket neked nem sikerült! ;-)
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.17. 05:38:01

@Kampfer:

Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:

"A baranyai férfit még 2013 februárjában verték meg a rendőrök. A bántalmazás miatt elismert egy falopást, amit – mint később kiderült – nem is ő követett el. Végül a rendőrök elleni nyomozást a számos erős bizonyíték ellenére megszüntették." - gondoltad volna?

Ezt meg nem is tudom, hogy hol olvastam:
"Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban"...
Átkozott libsik, még átkozottabb libsimódszerek!

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.17. 05:03:27

@Kampfer:

"Tehát arról a Seehofer-ről beszélünk"... - tévedés.
A kriminalisztikai statisztikáról volt szó.

"Ajánlott irodalom: Georg Spöttle!" - ajánlhatnál jobbat!
Is.
Amúgy nem hiszek az UFÓ-kban.

"Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban (amit ugye mindenki úgy variál, hogy az neki kedvező legyen)! :-) Szép is ez a pop szakma...!" - itt több mint 8 éve Fidesz-KDNP "kormányzás" van.
"Libsimódszer" - ???
Értem.
Tehát zum Beispiel G. Polt Péter statisztikáit is ily módon kell értékelni.
Pl. a korrupcióról.

"Mekkora mázlink van, hogy ezekben nem szerepelnek a mélyigénytelen cigány közösségek és az általuk fertőzött területek adatai! Ohhh, várjunk csak...!" - már-már azt hittem, hogy ismét hülyeséget írtál, kissé meggondolatlanul.
Azután nyilván rájöttél, hogy ez így nem gömbölyű, "Dehogynem!", hiszen az országos bűnügyi statisztika országos.
Vagyis az általad oly gyűlöltek is szerepelnek benne.
Mint ahogyan a német statisztikában is.
Tudod, abban a javulóban.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.16. 21:17:29

@anonymand: "Kölcsönkenyér visszajár."

De legyen ám ugyanolyan puha, finom, fehér és friss, illatos!

"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

Már írtam neked, hogy nem beszélek/írok/olvasok németül. Ha nagyon kell, tüzérségi támogatást, erősítést tudok kérni, kötelékbontásra, vadászatra kapott utasításokat is megértem. De szerintem itt nem erről van szó. Szerencsére kedves kollégám szinte 'félig' német, így ő nevetett jókat az idézett cikkeken. Nos:

Tehát arról a Seehofer-ről beszélünk, aki mint CSU elnök gyakorlatilag megbukott. Aki simán alulmaradt a Merkellel folytatott küzdelemben, és habár a kancellár jelentősen meggyengült, mégis erős pozícióval rendelkezik a belügyminiszterrel szemben. Arról a Seehofer-ről beszélünk, aki a saját tartományának belügyminiszterével is szembekerült, amikor az a határellenőrzést át akarta venni a szövetségi hatóságoktól. És akinek égető szüksége van bármilyen pozitív fejleményre vagy csak statisztikára is, hogy a pozíciója legalább látszólag tartható legyen! Értem.

"Nem látszik a gyilkossági statisztikából, hogy Nyugat-Európa veszélyesebb hellyé vált volna az elmúlt években a migráció miatt."

Mázli. Még szerencse, hogy a testi sértések, nemi erőszak és garázdaság nem szerepel ezekben a statisztikákban. ;-)
Ajánlott irodalom: Georg Spöttle!
Továbbá a német rendőrszakszervezet vezetője, illetve az Alkotmányvédelmi Hatóság volt vezetője. Gugli megtalálja!

" A magyar kormány migránsellenességre épített kampányállításaira részben a magyar bűnügyi mutatók is rácáfolnak: a 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban."

Mekkora mázlink van, hogy ezekben nem szerepelnek a mélyigénytelen cigány közösségek és az általuk fertőzött területek adatai! Ohhh, várjunk csak...! Dehogynem! Nos, az ismert és a rendőrök által is nem egyszer megerősített (hivatalosan azonban el nem ismert) adatok szerint ahogy az oktatási, egészségügyi, foglalkoztatottsági adatainkat, úgy a bűnözést illetően is erősen rontják az ország statisztikáit a kevéssé tisztelt és becsült 'ómigránsaink'! De neked erről nyilván halovány gőzöd sincs. Igaz...? Vagy neked nem szóltak???

"A gyilkossági ráta eközben négyszer magasabb a migrációtól nem érintett Litvániában – ott is inkább a kivándorlás jelent gondot..."

Naaa, csak neeeem? Hát nem ők és az észtek voltak a 'mintatanulók', a követendő példák a libsik szerint évekkel ezelőtt? Mi történt? Ilyen sokba került a felzárkózás és az 'ajró'??? Jaaa, hogy erre néhány jobboldali politikus és szociológus ott már 10 éve figyelmeztetni próbált! Ilyen ez...

"Kiemelkedően, 16,3 százalékkal csökkent és most először 100 ezer alá süllyedt a lakásbetörések száma..."

Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban (amit ugye mindenki úgy variál, hogy az neki kedvező legyen)! :-) Szép is ez a pop szakma...!

Csak megjegyezném, mert láthatóan elkerülte a figyelmed! Az általam idézett vélemények nem azoktól a hatóságoktól származnak, amelyek ÉRDEKELTEK azok kedvezőbb alakulásában! A potenciális odalátogatók informálására, azok ÉRDEKÉBEN születtek. Vagyis velük van vitád, nem velem! ;-) Eszembe sem jutott volna KSH adatokkal kínozni téged. Persze, nekem biztos jó lesz a 'zindex' cikke is... Végülis teljesen jó, csak ostobaság. Mellesleg két családtagom, két kollégám családja és egyik legjobb barátom (kettős állampolgár) él Németországban. Nem negyedik embertől hallottam az ottani sztorikat. De már ezt is írtam neked. :-)
Nagyjából ennyi...

Remélem a gyurcsótányferencné könnyein azért elpityeredtél! ;-)
O.m.g.!
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

anonymand 2019.04.16. 04:33:09

@Kampfer:

Kölcsönkenyér visszajár.
(Igyekeztem nem propaganda fórumot keresni!)

"Die Zahl der in Deutschland registrierten Straftaten ist im vergangenen Jahr um fast zehn Prozent gesunken.

Das geht aus der Polizeilichen Kriminalstatistik (PKS) für 2017 hervor, die WELT AM SONNTAG vorliegt.
Es ist der stärkste Rückgang seit fast 25 Jahren.

Die Zahl der in Deutschland registrierten Straftaten ist im vergangenen Jahr um fast zehn Prozent gesunken. Das geht aus der Polizeilichen Kriminalstatistik (PKS) für 2017 hervor, die WELT AM SONNTAG vorliegt. Einen derart starken Rückgang bei der Kriminalität hat es seit fast 25 Jahren nicht gegeben, es ist gleichzeitig der tiefste Stand seit der Wiedervereinigung.

Die Übersicht will Bundesinnenminister Horst Seehofer (CSU) gemeinsam mit dem Vorsitzenden der Innenministerkonferenz, Holger Stahlknecht (CDU), am 8. Mai in Berlin vorstellen. Sie weist für das vergangene Jahr insgesamt 5,76 Millionen Straftaten aus, was gegenüber 2016 einer Abnahme um 9,6 Prozent oder um 610.542 Straftaten entspricht."
www.welt.de/politik/deutschland/article175679108/Polizei-Statistik-Kriminalitaet-geht-in-Deutschland-so-stark-zurueck-wie-seit-1993-nicht.html
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Nem látszik a gyilkossági statisztikából, hogy Nyugat-Európa veszélyesebb hellyé vált volna az elmúlt években a migráció miatt. A magyar kormány migránsellenességre épített kampányállításaira részben a magyar bűnügyi mutatók is rácáfolnak: a 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban. Ezzel együtt Magyarország kétségkívül a világ biztonságosabb országai között van – Nyugat-Európa azonban még inkább. A gyilkossági ráta eközben négyszer magasabb a migrációtól nem érintett Litvániában – ott is inkább a kivándorlás jelent gondot –, közel ugyanilyen magas Észtországban is, és a 90-es évekhez képest rohamosan javuló statisztikái ellenére még mindig súlyos a helyzet Oroszországban – és az ottani statisztikát sem a muzulmánok lakta kaukázusi térség rontja le, beleértve akár Csecsenföldet. "
index.hu/belfold/2018/04/04/nem_lett_veszelyesebb_hely_a_migransoktol_nyugat-europa/
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Kiemelkedően, 16,3 százalékkal csökkent és most először 100 ezer alá süllyedt a lakásbetörések száma, így a mintegy 42 millió németországi lakóingatlan közül 97 504-be törtek be 2018-ban, az egy évvel korábbi 116 540 után.

A regisztrált erőszakos bűncselekmények száma 1,9 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbi 188 946-ról 185 377-re. Ezen belül a szexuális bűncselekmények száma igen nagy mértékben, 18,2 százalékkal csökkent, 11 282-ről 9234-re.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személyek száma 2,9 százalékkal 2 051 266-ra csökkent az egy évvel korábbi 2 112 715-ról. A nem német állampolgárságú gyanúsítottak száma 708 380 volt, ami 3,8 százalékos csökkenés a 2017-es 736 265-höz képest.

A külföldiek közül 165 769-en tartoztak a német bűnügyi statisztika szaknyelvében bevándorlónak nevezett személyek csoportjába. Ez a kategória az országban a menekültügyi rendszer keretében, vagy engedély nélkül tartózkodókat jelöli. Számuk 0,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi 167 268-hoz képest."
Forrás MTI
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Kedden Horst Seehofer (CSU), az új német belügyminiszter, előtte bajor kormányfő bemutatta a 2017-es németországi bűnözési adatokat. Eszerint 5,76 millió bűncselekmény történt tavaly, tíz százalékkal kevesebb, mint 2016-ban. Ez 1992 óta, 25 éve nem látott alacsony szám, sőt, ha lakosságarányosan nézzük – százezer főre 7000 eset –, akkor 30 éve nem volt ilyen alacsony – tudósított a DPA hírügynökség."
privatbankar.hu/makro/igaz-ez-25-eve-nem-volt-ennyire-alacsony-a-nemetorszagi-bunozes-318305
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.15. 13:58:27

@anonymand: Ma találtam. Kis segítség a térképek értelmezéséhez.

(Igyekeztem nem propaganda fórumot keresni!)

www.farandwide.com/s/dangerous-countries-e403cc9adfc64609?utm_campaign=dangerouscountries-2ba192ab5e6a453e&utm_medium=cpc&utm_source=out&utm_term=CNN+Money+%28Turner+U.S.%29

Ajánlom figyelmedbe a 21-es lapot!

"Terrorism targeting unsuspecting tourist areas in Europe has increased over the years. While formerly the alerts were in larger cities like Paris and London, more and more attacks have been occurring in cities such as Munich, as well as Nice, France and Manchester, England."

Majd:

"When visiting Western Europe, use caution if visiting crowded areas and public venues; stay aware of your surroundings and watch the news for any alerts, especially in the United Kingdom, France, Germany, Italy, Spain and Belgium."

Továbbá a 22. lapon:

"Terrorist attacks are not taking place in Eastern European countries such as Poland, the Czech Republic, Austria, Croatia, Hungary and Slovakia, which are all experiencing a boom in travel with more adventurous Europe-lovers branching deeper into the continent."

Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem...
Üdv:
Kamp.

Bejegyzés: Hetvenegy halott = huszonöt év

Kampfer 2019.04.15. 05:40:17

Tisztelt bírónő!

Úgy tűnik, ez ismét egy olyan darázsfészek, amelyben (szerencsére) szembekerülünk a 'zunijóval' és a minősíthetetlen 'civil'(?)-szervezetek eszetlenségével.

"A bíróság nemrégiben nem engedélyezte a délszláv háború idején Magyarországon és Szerbiában több rablógyilkosságot is elkövető Magda Marinko feltételes szabadon bocsátását."

Magam is meglepődtem ezen, de most legalább egy értelmes döntést sikerült hozniuk. Semmi sem indokolja, hogy egy ilyen elmebeteg szadista nyomorult rászabaduljon a magyar társadalomra.

"Mostantól kezdve kétévente megvizsgálják, megérett-e már a feltételes szabadságra."

Tartok tőle, hogy ez lesz a 'rendszer' achilles-sarka.

"Akit azonban 1999 után tényleges éltefogytiglanra ítéltek hasonló súlyú bűncselekményekért Magyarországon, annak jelenleg lehetősége sincs soha többet arra, hogy bíróság elé kerüljön, kizárólag a köztársasági elnök kegyelmére számíthat."

Ez is a rendszer gyenge pontja. Liberális vagy baloldali személyt ezért (sem) szabadna soha többé tisztség közelébe engedni, elnöki székbe semmiképp!

"A gyakorlat ellen az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács és a kriminológus-szakma is kitartóan tiltakozik..."

Ez pedig 'boríték', a társadalom ellen szervezkedő, szélliberális eszementek, valamint annak a szánalmas és láthatóan elfogult ostoba bíróságnak a széllibbant tagjai minden ellen tiltakoznak, amit egy kormányzat a társadalom érdekében végez. Nem meglepő, innen lehet biztosan tudni, hogy jó irányba tett döntésről van szó. Akkor kell elgondolkodni, ha ezek nem ajvékolnak!

"... Európa Tanács Miniszteri Bizottsága pedig tavaly júniusban felszólította Magyarországot a hatályos jogszabályok megváltoztatására."

Nyomni kell egy 'IGNORE' gombot, kiröhögni őket, megmutatni nekik a'madarat' és folytatni tovább. És természetesen a jogszabályokon csak akkor változtatni, ha azok szigorodnak! Ennyi. Mellesleg nem tudom, mennyi közük van mindehhez. Halálbüntetés nincs. Életfogytig sitt van. A nevében a jelentése, mit akarnak ezek az idióták...?

"Van-e esély arra, hogy egy súlyos bűnt elkövető ember megváltozzon?"

Semmi. Egy ember csak nagyon súlyos trauma hatására változik meg alapjaiban. Ennek a tagnak az egész élete egy trauma. Egy pszichopata állat, akből már sosem lesz ember.

"Jó-e a társadalomnak, ha ad még egy lehetőséget egy sorozatgyilkosnak?"

Egy módon lehet esélyt adni egy ilyennek! Ha a döntő bíró vagy a szabadulást szorgalmazók, a 'civilek' a saját családjaik életét bízzák rá a döntésre! Nem a másét, nem a társadalom random tagjáét! A sajátukét és gyerekeikét, asszonyaikét! Ez a lényeg, bírónő! Ott, Strasbourgban a taláros idióták a saját családjuk életét tegyék kockára és ne öt határral arrébb élő polgárok életét tegyék kockára! Szerintem...

Mellesleg ezek a 'civilek' (álcivilek) és ezek a semmirevaló bírák sajnos mindig a mások bőrére hozzák az eszement döntéseiket és küzdenek deviáns és semmirevaló bűnözőkért. Az ilyeneknek nem tisztelet jár, hanem megvetés, gyűlölet és kirekesztés. Szerintem...

"Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell válaszokat adnunk, ha a tényleges életfogytiglan problémájával foglalkozunk."

Miért gondolja bírónő, hogy erre a kérdésre választ kell adnia? Nem gondolja, bírónő, hogy az élet már számtalan alkalommal válaszolt meg ehhez hasonló 'kérdéseket'? Legutóbb épp egy nőt gyilkolt meg a szabadult elmebeteg párja, akiről 'csak' mindenki tudta, hogy a sitten kéne megrohadnia! Ehelyett a rendszernek 'hála' megölhetett még egy embert!
Miért kell ilyen semmirevalókért küzdenie folyton ezeknek az eszembnt libbantaknak, az álcivileknek és 'ajrópának'? Tényleg ennyire elment az eszük? Vagy valami célja van mindennek???

"Magda Marinkót – az itteni eljárással párhuzamosan – Szerbiában távollétében halálra ítélték öt ember meggyilkolása miatt (a halálbüntetés eltörlése után a büntetést 40 évre változtatták)."

Ott (akkor) még volt eszük.

"A kötelező kegyelmi eljárás nem egyszerű procedúra."

Tényleg nem az! Értelmetlen és ostoba procedúra. De ha már van, legalább legyen bonyolult és hosszadalmas!

"Az államfő pedig úgy dönt, ahogy akar."

Soha többé liberálist vagy baloldalit döntéshozói tisztségekbe! Soha!

"A kriminológusok mellett sok jogász, számos politikus, büntetés-végrehajtási szakember és jogvédő szervezet is ellenzi a tényleges életfogytig tartó büntetést."

Még egyik sem tette soha kockára a saját családja életét! Cselekedjenek a saját és családjaik életére, ne a máséra!

"Nem ért egyet a tényleges életfogytig tartó büntetéssel az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága sem..."

Mily meglepő! Ja, várjunk csak! Nem az... Addig jó, amíg azok ajvékolnak!

"...ha ez egyszer bekövetkezne, Szerbiába kellene őt szállítani, ahol még 40 év letöltése vár rá."

Húzni, amíg lehet és utána kiadni egy szakasz szerb katonának, akik remélhetőleg egy sötét és nyirkos cella fenekén éheztetik örökre! Ámen!

"Senki nem az életfogytiglani szabadságvesztést akarja eltörölni..."

Sajnos 'ajrópát' illetően ezt már nem hiszem el.
B

Bejegyzés: Magda Marinko és az életfogytiglan