Miért érdektelen a magyar sajtó?
2015. július 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Miért érdektelen a magyar sajtó?

A ZDF, a német közszolgálati televízió stábja Budapesten forgatott a Gröning-per kapcsán.

zs_beszel.jpg

Oskar Gröning, akit a sajtó „Auschwitz könyvelőjének” nevez, talán az utolsó olyan SS tiszt, akit bíróság elé lehetett állítani.

groning-tagesspiegel_de.jpg

Oskar Gröning  Fotó: tagesspiegel.de

A ZDF interjút készített magyar Auschwitz-túlélőkkel: Pusztai Évával és Lebovits Imrével, majd velem, aki Láng Andrással együtt Magyarországról egyetlenként vettünk részt Gröning lüneburgi tárgyalásán.

chr_es_zs-jo.jpg

Christiane Hoffmann-nal, a ZDF riporterével beszélgetünk

A stáb értetlenül állt a magyar sajtó ilyen mérvű érdektelensége előtt, különösen, amikor megtudták, hogy mi saját költségünkön, mindenféle anyagi támogatás nélkül utaztunk ki a németországi tárgyalásra. Christiane Hoffman, a ZDF szerkesztő-riportere Budapestről Auschwitz-Birkenauba megy tovább forgatni, majd Lüneburgba, a tárgyalásra.

parlamenttel.jpg

Engem azért kerestek meg, mert könyvet írok az auschwitzi SS tiszt Oskar Gröning szerepéről abban a "magyar akció"-ban amelynek során 300 ezer magyar zsidót küldtek a koncentrációs táborok gázkamráiba. A könyvet Láng András szerkeszti és ő készíti, illetve állítja össze a könyvet illusztráló fotókat. Miként ő készítette ezeket a fotókat és a videót is a Budapesten forgatott interjúról.

christiane_hoffmann.jpg

Christiane Hoffmann érdeklődik a készülő könyvről

Az észak-németországi Lüneburgban nemsokára befejeződő büntetőperben július végére várható ítélet.

az_interju.jpg

Az alábbi interjú magyarul és németül is meghallgatható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr257619656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása