Magyar seggbe magyar lóf@szt!
2016. március 13. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Magyar seggbe magyar lóf@szt!

Ritkán vagyok ordenáré, de nem tehetek róla, ez jutott eszembe, amikor elolvastam a dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által beterjesztett T/9299. számú törvényjavaslatot.

Azt már megszoktam, hogy aki nem jár talpig kokárdában, sújtásos kabátban, aki szerint Erdélyt nem kell visszafoglalni, ráadásul Brüsszelt sem tekinti egy rohadt tetű zsarnoknak, édes hazánk kizsákmányolójának, az egy rohadt idegenszívű, Soros-bérenc, komenista, libsi-bibsi és le vele!

kokarda-faviccek_hu.jpg Kép: faviccek.hu

De hogy mostantól a német juhászok, ír szetterek, tacskók, labradorok, Golden retrieverek, szibériai huskyk, uszkárok, terrierek, mopszok és még isten tudja hány fajta kutya szintén ebbe a kategóriába tartozik, az már mégis csak sok!

tacsi-popupcafe_hu.jpg

labik-www_posterlounge_de.jpg

Kép: popupcafe.hu                                                                          Kép: www.posterlounge.de

Mert ennek a Fazekas nevű, miniszternek látszó tárgynak nincs más gondja, mint hogy törvényileg kimondassa a parlamenttel: csak a magyar kutya illik a magyar néphez. Akinek nem kuvasza, komondora, pulija, pumija, mudija, erdélyi kopója, rövid-, vagy drótszőrű magyar vizslája, vagy magyar agara van, az jobb, ha az idegenszívű kutyájával együtt szedi a sátorfáját és elhúz innen a francba. Mert itt eztán ugyan nem fogják törzskönyvezni ezeket a migráncs ebeket!

kuvasz-magyarkuvasz_5mp_eu.jpg

Bravó Fazekas! Épp ideje volt, hogy fajtisztítsunk még egy kicsit. Hogy veszi az ki magát, hogy itt mindenféle külföldről betelepedett négylábúak ugyanolyan jogokat élvezzenek, mint azok, akik „Magyarország természetföldrajzi környezetében” alakultak ki. Ez tényleg tűrhetetlen! Azok a tenyésztők meg, akik például arra vetemednek, hogy vakvezető labradorokkal lássák el a hazai világtalanokat, menjenek nyugodtan tönkre. Tanuljon meg az a gyengén látó egy pulival rohangálni, majd megszokja. Ha nem, hát úgy kell neki.

vakvezeto-horizontmagazin_hu.jpg

Kép: horizontmagazin.hu

Nem kellenek ide nekünk az autistákat, epilepsziásokat, mozgássérülteket segítő kutyák sem. Jó lesz erre majd egy vak komondor, vagy egy száguldozó magyar agár. Mennyivel gyorsabban tudnák maguk után húzni azokat a rozoga kerekesszékeket.

roki-hvg_hu.jpg

Kép: hvg.hu

agar-hvg_hu.jpg

Kép: hvg.hu

Lesz itt szép új világ! Én mindenesetre máris kezdem gyártani a nemzeti színű nyakörveket és pórázokat, hogy már messziről lássa mindenki: a kutyám ugyan egy kvótarendszerben idekerült bevándorló, de az én szívem csak a tiszta magyar fajtáért dobog.

poraz-panyizsuzsi_hu.jpg

Kép: panyizsuzsi.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr128473236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírósági rendszer jelenleg önkényuralmi ág 2018.05.31. 14:55:25

Tegyük tisztába! A hazai bíróságok nem a harmadik hatalmi ág, hanem az egyik önkényuralmi ág Magyarországban. Minek kellene lennie? Államigazgatási, demokratikus működési .... vagy hasonló ágnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2016.03.13. 18:41:25

Egyre sötétebb az ország. Szerintem még van ötletük! Siralmas.

dr. jenőke (jenőke) 2016.03.13. 20:41:34

Orosz agár?
Szamojéd?...

Nem lesz ebből baj?

VKlári 2016.03.13. 23:02:21

3x elolvastam, hogy felfogjam a felfoghatatlant. Mindig azt hiszem, hogy már nem tudnak meglepni, hogy ennél lejjebb már nincs. És megint, és ismét bebizonyosodik, hogy dehogyis nincs lejjebb, nagyon is van.

szódabár 2016.03.14. 09:44:41

Ez tévedés, ne csináljuk már a fesztivált. Pont az a lényeg, hogy normális tenyésztők már évek óta külföldön törzskönyveztetnek, mert az itthoni szövetség évek óta egy alkalmatlan, pénzszerző kupleráj, amit értelmetlen fenntartani.

Aurora Nemes 2016.03.14. 16:01:38

Tetszik, nagyon tetszik. Még a cím is. Ennek az egész agymenésnek csak egy féleképpen lehet véget vetni.

sweeney todd 2016.03.14. 16:11:01

ezt pont a magyar fajták szívják meg! a külföldi ebeket tenyésztők kikerülnek a mutyiból, csinálják, ahogy eddig, a magyar fajtáknál pedig folytatódik az uram-bátyám bratyi, ahol a bíró jó értékelést ad a haver tenyésztő selejt kutyájáról. itt a magyar fajtákat féltőknek kell paráznia.

bilberranch 2016.03.14. 16:22:34

@szódabár: meg azok, akik félnek az adótól!

bilberranch 2016.03.15. 07:18:53

@sweeney todd: ... CSAK AZ AGYAMENT ÚJSÁGÍRÓ, AZT HITTE, HOGY MICSODA NAGYOT FOGOTT, EGY BAROMSÁGOT BEDOBVA!

to:rppapa 2016.03.15. 13:04:04

T. Dr. Sándor Zsuzsa!
Bizonyára önt is azok a cikkek tévesztették meg, amelyeket a most módosítandó jogszabályt annak idején kilobbizók sugalltak. Nem arról van szó, hogy a nem magyar kutyafajták ezután hátrányos megkülönböztetésben fognak részesülni (még kevésbé arról, hogy nem fognak törzskönyvet kapni!), hanem épp arról, hogy a VM belátta, hogy a 98/2013. sz. rendelet azon túl, hogy korlátozta a szabad egyesülési jogot, kifejezetten káros hatást gyakorolt a fajtatiszta kutyák magyarországi tenyésztésére is.
Ami itt kifogásolható, az az, hogy a magyar fajtákra - nyilvánvaló anyagi okokból - továbbra is fenntartják a jogsértő rendelkezést.
Legyen szíves tájékozódni!

HgGina 2016.05.20. 10:46:24

Szövegértésből egyes.
Ez az állami felügyelet alatti törzskönyvezésről szól. Ettől még az adott fajta regisztrálása, törzskönyvezése az adott fajta tenyésztőit összefogó egyedi szövetségekre, szervezetekre megmarad.
Nem csak az állami alkalmazottak feje van tele hülye ötletekkel. De az tény, hogy nekik is pont ugyanúgy el kellene venni az általános iskolai (és felsőbb) bizonyítványukat a szövegértési problémák miatt, mint a kedves, ám szintén e problémával küzdő bloggerét is.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.07. 12:17:49

vicces ezt olvasni most, a szak értő asszonyság szak értése több, mint mókás
süti beállítások módosítása