Lehetséges, hogy túl korán szabadította fel az uniós források egy részét az Európai Bizottság?
2023. december 23. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Lehetséges, hogy túl korán szabadította fel az uniós források egy részét az Európai Bizottság?

Ugye ismerik a „Ki nevet a végén?” játékot? Az a lényege, hogy már azt hiszed, a győzelem kapujában állsz a kis bábuddal, amikor még mindig leüthet egy másik játékos, és kezdheted elölről róni a köröket, hogy célba érj. Nos, valami ilyet játszik a magyar kormány az Európai Bizottságával január óta. De, hogy szeretett vezérünket idézzem, nem babra megy a játék. A tét mintegy 10 milliárd euró, vagy a valóban független igazságszolgáltatás.

Májusban a parlament elfogadta az új igazságügyi törvénycsomagot, ami júniusban hatályba is lépett számos pozitív változtatással, ám jó néhány tekintetben nem kellő garanciával. 

  • megerősítette a bírák által választott Országos Bírói Tanács jogosítványait,
  • egyúttal pedig korlátozta a Kúria és az Országos Bírói Hivatal elnökének hatáskörét

Az EU jogállamisági jelentése azonban – egyebek között – hiányolta, hogy a törvény nem rendelkezik arról, hogy az ügyek emberi (vezetői) beavatkozás nélkül, automatikus elosztás révén kerüljenek az egyes bírókhoz. Ez verte ki a biztosítékot a Kúria elnökénél, Varga Zs. Andrásnál. Ki is adott gyorsan egy felháborodott hangvételű közleményt

varga_zs_3.jpg

Varga Zs. András a Kúria elnöke     Kép: 24.hu

Négy pártcsoport vezetője decemberben levelet is írt az Európai Bizottságának, amelyben fenntartották, sőt, hangsúlyozták korábban kifejtett aggályaikat, és nem javasolták a pénzek idő előtti felszabadítását.

Ezek az aggályok bizony alaposak.

A részleteket lásd ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5918287337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2023.12.28. 11:32:17

"Lehetséges, hogy túl korán szabadította fel az uniós források egy részét az Európai Bizottság?"

Röviden: NEM!

Tisztelt Bírónő! Így lenne ötösöm (hatosom, hetesem...) a lottón, ahogy megjósoltam, hogy Ön nekiáll majd sápítozni a fejleményeken! Mert biztos voltam benne, hogy ez Önnek és az önnek kedves 'hazai' söpredéknek bizony fájni fog! De ez szóljon Önről és azokról a belföldi hazátlanokról, akik most ajvékolnak! :-)

Ne aggódjon, lesznek még választások és lesz még a csótányistáknak bőven alkalma pofára esni!

"A kérdésre akkor lehet pontos választ adni, ha..."

Bla-bla-bla... Bla-blaaaaaaaa...Bla. Nagyjából ennyi értelme van az Ön további jogászkodásának! :-) Írtam már korábban is, hogy ebben önök valóban jók! De azért az évek során szerencsére az értelmesebb oldal is kinevel egy olyan jogásztársadalmat, ami esetleg végre felléphet Önök, az egyfajta 'vasváricsabák' és hasonló szerencsétlen hazátlanok ellen.

Az a pénz sokkal nagyobb jogalappal jár az országnak, ahogy az a közmondásos módon jár a hazai 'charlie' népesség részére járó 'segílyke', amelyeket Ön nem győzött korábban többször is favorizálni a többségi magyarság kárára és átkozva azt!

Még egy rakat pénzzel lógnak nekünk, amit nyilván már elvertek a hoholok valóban korrupt és velőig rohadt brigádja számára! A jó hír az, hogy már nyitva a szem és talán többen is fölteszik majd a kérdést, hogy ugyan miért öntenek oda eurómilliárdokat, miközben bőven volna helye annak a pénznek a 'zunijón' belül is???

És ha már 'jogászkodás'... Ezek a 'bírák' betartották a 'törvényt':

hirado.hu/kulfold/cikk/2023/11/29/oriasi-a-felhaborodas-nemetorszagban-a-szakerto-megvedte-a-birosag-szabadon-engedte-a-migransokat-a-csoportos-nemi-eroszak-utan

magyarnemzet.hu/kulfold/2023/11/megvedte-a-nemet-birosag-az-eroszakolo-migransokat

November 29-ei a cikk, a 24.hu-n valahogy nem találtam erről híradást.

Szerintem minden rendben van addig, amíg az Ön és az Ön által támogatott söpredék a törvények közelébe sem kerülhet és amíg nem is szólhatnak bele semmibe!!! Az, hogy egy-egy tisztviselő alkalmi jelleggel jogszabályt szeg (jog-asz.blog.hu/2023/11/12/egy_heten_belul_ketszer_szegett_torvenyt_csak_janos ) nagyjából senkit sem fog érdekelni. Sírhat miatta egy-egy liberrált sajtópatkány vagy egy-egy ex-valaki, ettől még szerencsére nem fog változni az óhajuk irányába semmi! És jól is van ez így, bírónő! :-)

Egy Önök által is kedvelt forrás:

hu.euronews.com/my-europe/2023/11/15/eva-kaili-perrel-fenyegeti-az-europai-parlamentet-szerinte-jogtalanul-vettek-el-a-mentelmi

index.hu/kulfold/2023/12/20/lengyelorszag-kozmedia-felmentes-donald-tusk-radio-televizio-bartlomiej-sienkiewicz/

Nos, ez az Önök jogállamisága! :-)
SEMMI JOGUK és ALAPJUK KRITIZÁLNI A MAGYAR KORMÁNYT!!! Magánemberként tegyék, az talán a lőtéri kutyát érdekelheti. Esetleg... :-)

Jön egy újabb esztendő. Bízom benne, hogy Ön az új esztendőben is hasonlóan borúlátóan és elégedetlenül ülhet a gépe elé és csak ábrándozhat egy átkozott balliba/szocdem/'ajrópéer' fordulatról! És abban is bízom, hogy az Ön által szénnétámogatott politikai oldal tovább folytatja nevetséges és reménytelen vergődését, menetel az újabb pofáraesés felé és az eddigiekhez hasonlóan tehetségtelen, nevetséges, undorító és korrupt, hazátlan senkiket fog majd felvonultatni a politikai palettán! :-) Így legyen! :-)
Fentiekhez kívánok bírónőnek jó egészséget, kitartást és talán némi megvilágosodást, de legalább ilyen részrehajlástól mentes, tárgyilagos nézőpontot! :-)
Kamp.

Kampfer 2024.01.22. 16:46:02

Tisztelt bírónő!

Ilyen az, amikor a valóság köszön be az Ön és a 'ballib-ajrópéer' brigád ablakán...

Ha már a 'zunijós' pénzek és a kifizetések visszatartása volt a témakör:

mandiner.hu/belfold/2024/01/schiffer-andras-ervenyesul-e-a-jogallamisag-elve-az-europai-unioban

Nem (csak) velem áll vitában, bírónő! Említett jogász nem vádolható kormánypártisággal, jobboldali elhajlással, de Önhöz hasonlóan jogász.
Érdekes, hogy amikor olvastam, szinte ugyanazokat írta le, amit a hírt olvasván (az a 'fonderleyen' nevezető puhatestű fölsorolta, mit várnak el a kormánytól) magam is gondoltam.
Mily meglepő, mégiscsak arra használják ezt a mechanizmust, amiről anno azt nyilatkozták, politikai célok érvényesítésére ez a mechanizmus nem alkalmazható.
Végre tudjuk, mit ér a 'jogállamiság' a 'zunijóban'! Éppen annyit, mint maga a 'zunijó'! Egy rakás szart se...
Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása