Egy héten belül kétszer szegett törvényt Csák János
2023. november 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Egy héten belül kétszer szegett törvényt Csák János

Mit vár az olvasó joggal egy jogásztól? Gondolom azt, hogy bármi is történjen, üljön le szépen a klaviatúrájához és a jogtárához, tekintse át a témához kapcsolódó jogszabályokat, majd szép nyugodtan vesse össze azokat a valósággal. De mit tegyen az a jogász, aki – bárhogy is nézzük – emberből van, és ugyanúgy elveszíti a türelmét, a higgadtságát, amikor mind a jogi, mind az emberi képzeletét alulmúló eseményekről kell írnia. Amikor már százszor elmondta, hogy nincs lejjebb, és rájön, hogy mégis újra meg újra van.

Az elmúlt héten még azt hittem, hogy csupán arról fogok írni, milyen jogon tiltották ki, pontosabban milyen jogon tettek ki 18+ táblákat a Magyar Nemzeti Múzeumban a World Press Photo kiállítása kapcsán. De pár nap elteltével Csák János kulturális és innovációs miniszter kirúgta a múzeum főigazgatójátL. Simon Lászlót.

Elismerem, ez valóban „innováció”. Mind a korhatár, mind a kirúgás. Lévén, hogy egyiknek sincs jogi alapja.

De folytassuk az Alaptörvénnyel. Azt, hogy „az anya nő, az apa férfi”, már annyira megtanultuk, hogy megismételni is unalmas. Meg azt is, hogy „az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.” A gyevi bírót elfelejtették megemlíteni, de a szalonfasiszta Dúró Dóra és a neki engedelmeskedő mélymagyar Csák János eszünkbe juttatta.

Ugyanis a sokat hivatkozott „gyermekvédelmi törvénynek” egyetlen olyan paragrafusa sincs, amelynek alapján a Magyar Nemzeti Múzeum kitilthatná a kiskorúakat, vagy akárcsak jelölhetné, még kevésbé, hogy köteles lenne jelölni azt, hogy a 18 éven aluliak nem mehetnek be.

nagyik.jpg

Kép: 24.hu

Ha bárki a "homofób" törvényben egyetlen olyan szakaszt talál, amely a Nemzeti Múzeumra vonatkozna, ígérem, visszaadom a diplomámat. Ráadásul ezt az LMBTQ témára rákattant Dúró Dóra is tudja. A nagy kapkodásban azt sem vette észre, hogy a Nemzeti Múzeum a honlapján hirdet egy állandó programot, melynek címe: „Babával a múzeumban”. Ezzel akkor most mi legyen?

durodora.jpg

Kép: 24.hu

Révész Tamás: Soha, sehol a világon nem fordult még elő, hogy a World Press Photo kiállítása korhatáros lett volna.

A továbbiakat lásd ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr3118256729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása