Sándor Zsuzsa belenézett 2023 mélységes mély kútjába
2024. január 07. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Sándor Zsuzsa belenézett 2023 mélységes mély kútjába

negyen.jpg

Bizonyítva, hogy a 2023-as események gyökerei milyen mélyről erednek, már januárban arról írtam, hogy „immáron nyolcadik éve tart a „kivételes jogrend”, magyarán az, hogy Orbán Viktor kénye-kedve szerint rendeletekkel kormányozhat.” Persze nem láthattam a jövőbe, hiszen a 2016 elején elrendelt „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” jelenleg is tart, a pillanatnyi állás szerint minimum 2024. március 7-éig. De nem szakadt vége a „háborús veszélyhelyzetnek” sem, annak következő hosszabbítása 2024 májusában lesz esedékes. De arra, hogy újra meghosszabbítják majd, nagy tétben lehetne fogadást kötni.Orbánnak nincs is kedvére valóbb annál, mint éjjel meghozott, reggel hatályba lépő rendeletekkel kormányozni.

Februárban ejtettem szót arról a szokatlan jelenségről, hogy az Igazságügyi Minisztérium nyilvános társadalmi vitára bocsátotta a bírósági reformról szóló törvényjavaslatot. Persze nem önként, hanem az Európai Bizottság követelésére. Az első „reformpróbálkozást” már nem is érdemes elemezni, hiszen azóta sok minden történt az uniós pénzek megszerzése érdekében. Még augusztusban sem sikerült legyőzni a Kúria elnökének, Varga Zs. Andrásnak a makacs ellenállását az automatikus szignálással szemben. Egészen decemberig kellett várni arra az igazságügyi miniszteri rendeletre, amely elrendelte az ügyek automatikus elosztását, és annak nyilvános dokumentálását.

A lerobbant költségvetésnek az uniótól várt 10 milliárd euró mégiscsak fontosabb lett, mint a kúriai elnök nyakassága.Amikor a pénzt részben felszabadították, arra persze nem gondoltak az unió illetékesei, hogy bár sikerült elérni, hogy ne a vezetők mozgassák az ügyeket, azt azonban nem, hogy a bírákat se lehessen mozgatni, akár úgy, hogy a „renitens” tanácsot megszüntetik. Pedig az Európai Parlament négy pártcsoportja figyelmeztette a bizottságot, hogy legalább azt várják meg, amíg az új Országos Bírói Tanács (OBT) megalakul, mert a választás „szabad jellegére és tisztaságára” vonatkozóan nem látnak garanciát.

De ne essünk az aránytévesztés megbocsáthatatlan bűnébe. Ne is foglalkozzunk, a pedagógusokat sújtó státusz(bosszú)törvénnyel, a máig tisztázatlan béremelésükkel, a semmitmondó „panasztörvénnyel”, a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozásával, a minden választás előtt erős felindulásból módosított választási törvénnyel, vagy Svédország NATO nemcsatlakozásával. Az meg tényleg szóra sem érdemes, hogy a gránitszilárdságú évi rendes módosítása – ezúttal a tizenkettedik – idén is megesett.

Ezek mind eltörpülnek azok mellett a legfontosabb intézkedések mellett, amelyeket a kormány/parlament, plusz Selmeczi Gabriella, plusz Dúró Dóra, plusz Csák János, plusz a Fővárosi Kormányhivatal tettek gyermekeink megóvása érdekében.

A további részleteket lásd ITT

vagyis itt: 

https://24.hu/belfold/2024/01/06/sandor-zsuzsa-2023-jogi-esemenyek-torvenyek-jogszabalyok-evertekeles-velemeny/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6818297163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2024.01.08. 16:35:02

Jól kezdődik az év, bírónő! :-) Szívből remélem, hogy a következő is így fog majd kezdődni...
Sok-sok értetlenkedéssel, fájdalommal, csalódással és reményvesztettséggel a hazai 'ellenség' oldalán, az 'ajrópéerek' és mindentistudó megmondók háza táján. :-)

"Az úgynevezett Budaházy-ügyben Novák Katalin 2022 utolsó napjaiban hét vádlottnak adott eljárási kegyelmet."
"A kegyelem indokolása finoman szólva is kevéssé volt meggyőző, mindössze annyi, hogy az eljárás hosszan elhúzódott."

Nos, ha ez nem volna tényleg ennyire vitatható, én is az összes csótányistát és ballibát bevágnám vizsgálatiba évtizedekre. Mindegyik gépén találnék gyerekpornót és már mehetne is az eljárás. Kit érdekel, mennyi ideig, nem?
Mellesleg, hogy is áll annak a csótányista ceglédicsabának az ügye, bírónő??? Meg kell mondjam, egész jól sikerült a mentése annak a gazembernek, a jelölés sokmindentől megóvta. De azóta mi van a taggal??? Ha már homár és hosszan elhúzódó ügyek...

„...immáron nyolcadik éve tart a „kivételes jogrend”, magyarán az, hogy Orbán Viktor kénye-kedve szerint rendeletekkel kormányozhat.”

Nyugodjon meg, bírónő! :-) Az ön által támogatottak olyan "eredményeket" produkálnak már 14 éve, hogy akár a jogrend nélkül is úgy kormányozna, ahogy akar! :-) Elég masszív a többsége, a szabótimikék leginkább csak berekedni tudnak a munkahelyen, hatni szerencsére semmire sem! :-)

"A lerobbant költségvetésnek az uniótól várt 10 milliárd euró mégiscsak fontosabb lett, mint a kúriai elnök nyakassága."

Tehát akkor igaz az a bizottsági nyilatkozat, hogy a reformok megfelelőek voltak? Hm... Ok. :-) Lapozzunk!

"És lám, mi történt? Varga Zs. András még december 20-án is megpróbálta befolyásolni a Magyar Bírói Egyesület elnökét..."

Az a szép ebben, bírónő, hogy a szakmán kívül és az 'ajrópéer' megmondókon kívül ez a lőtéri kutyát sem érdekli! Akik majd júniusban és '26-ban is döntenek (a választók) ezt indokkal-indok nélkül, de ballisztikus ívben leszarják. :-) Ez a maszlag már 14 éve nem hoz a konyhára!

"A tavaszi hónapok a Schadl-Völner korrupciós ügy jegyében teltek, Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar korábbi elnökét több száz milliós, Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt több tíz milliós vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség."

Folyik az eljárás, bírónő. Ha a Budaházy esetében Ön szerint nem volt gond 14 év, akkor ez az ügy is elhúzódhat, nem??? Majd az OBT esetleg megpengeti az ügyet...

"Ha Putyin ide jönne, és nem tartóztatnák le, azzal nemzetközi jogi kötelezettség teljesítését mulasztanák el."

Persze-persze... Majd egy tízmilliós nemzet fog egy gerinctelen, semmirevaló hazátlan senkiházi 'bíróság' ostobasága miatt szarakodni egy olyan hatalommal, amelynek 6600 atomtöltete van! Komolyan, bírónő! Ennyire elmentek már otthonról...? :-/

"A május örömünnep volt a hazánkban elítélt külföldi embercsempészeknek."

Na, ez az egy valóban olyan húzás, ami indokolhatatlan és vállalhatatlan! Minimum egy lágerben kellett volna rohadniuk húsz évig vagy halálig! Ez érthetetlen és ostoba, kommunikálhatatlan baromság. Ahogy a gyilkos orkok mentegetése is az Ön által támogatottak táborában!

"...vagy Svédország NATO nemcsatlakozásával."

Miért támogatnánk egy ellenséges állam szövetségi rendszerbe integrálását? Már többször bizonyították, hogy gyakorlatilag ellenségeink. Akkor maradjanak is kint az udvaron!

"...a kormány/parlament, plusz Selmeczi Gabriella, plusz Dúró Dóra, plusz Csák János, plusz a Fővárosi Kormányhivatal tettek gyermekeink megóvása érdekében."
- Selmeczinek igaza van! Nemváltással nyugdíjcsalást??? Persze...
- Dúró Sajnos túltolta a bicajt, egyébként annak a kiállításnak semmi helye nem lett volna a Nemzetiben!
- A Líra pedig hülye volt, jogos a pont és a bírság! Az ilyen kiadványokat lehet terjeszteni, de legyen megjelölve és tudhassa a vásárló, hogy az miféle műfajú cucc! Ennyi a lényeg. Nem sikerült, hát fizessenek!

"Ugye, hogy nem is volt ennél súlyosabb gondunk az egész 2023-as évben?"
Azokat is kezelték, lereagálták, ezeket is. Jól van ez így, bírónő!

"Nem mellesleg a homofób törvény miatt már végső szakaszába érkezett a magyar állam ellen indított kötelezettszegési eljárás..."

Kinyalhatják! A szaros finneket épp ezért nem kellett volna beengedni a NATO-ba! Söpredék!!!

"És hogy mit remélhetünk a következő évtől?"

Ugyanilyen vagy még fájdalmasabb vergődést Önöktől és az 'ajrópéerektől', mint tavaly! :-)

"Abban viszont nem reménykedem, hogy valaha is megtudjuk, kit terhel felelősség a Nemzeti Színház két művészének súlyos balesetéért."

Nyilván Orbán Viktort és Szijjártó Pétert! Sőt, a Pintért, amiért nem lövette le a díszletépítőket! O.m.g.! Már tegnap mindenki leszarta azt az egész balhét, bírónő! :-D

Amíg ettől remélnek változást, a politikai szemétdombon fognak száradni! Legyen így örökké! :-)
Boldogatt újévet, elveszett mandátumokat, sok-sok tordaibencét és kamugerikét kívánok a 'zellenzék' minden hívánek! :-) Teljen reménytelenségben ez az évük is!
Üdvözlettel: Kamp.
süti beállítások módosítása