Két voksolás között – eddig felemásra sikeredett az új OBT megválasztása
2024. január 23. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Két voksolás között – eddig felemásra sikeredett az új OBT megválasztása

Az Európai Unió által befagyasztott euró milliárdokhoz Magyarország csak akkor jut hozzá, ha az unió által meghatározott 27 jogállami „mérföldkövet” teljesíti. Ezek közül négy szólt a bíróságok függetlenségének garantálásáról. Bátran kijelenthetjük, hogy kizárólag a befagyasztott pénzek megszerzése érdekében született meg az az új bírósági törvény, amelynek számos – de nem minden – rendelkezése elvileg valóban előrelépésnek tekinthető.

A jelenlegi bírói tanácsnak január 30-án jár le a hat évre szóló megbízatása. Bár a törvény lehetővé tenné, hogy a tagjai most még újra indulhassanak az új OBT-választáson – a továbbiakban a tagoknak már nem lesz ilyen lehetőségük –, ők ezt nem tették. (Hogy a Pretty Womanből idézzem Julia Robertset: „Hiba volt, nagy hiba.”)

pretty-woman-best-outfits-13-f95ab977028d474ebe48f20876e02124.jpg

De jóval a választás előtt a Fővárosi Törvényszék elnöke, Tatár-Kis Péter is próbálkozott szemmel tartani azokat a bírákat, akik majd választani fognak, ezért összehívott egy „beszélgetést”, ahol szerette volna megtudni, hogyan gondolkodnak a munkatársai a majdani szavazataikról. Mire eljött nyolcadika, a terep előkészítve várta az elektorokat. Nevezzük egyszerűen csak Bagdi-listának azt a papírt, ami a hírek szerint körbejárt közöttük, és egyébként még a voksolás előtt nyilvánosságra került. A listán  14 név szerepelt.

És mit tesz isten, erről a 14 nevet tartalmazó listáról tizenketten tagjai lettek az újonnan megválasztott OBT-nek. 

A hírek szerint Varga Andrea Varga Judit volt igazságügyi miniszter testvére, az ő beültetése talán még egy manipulált választás résztvevőinek is sok lett volna.

Mint korábban említettem, az új OBT január 30-án választ elnököt. Akkorra talán kiderül, hogy e döntésükhöz is kapnak-e a tagok „eligazítást”. Remélem, addig alaposan áttanulmányozzák a bíróságok szervezetéről és működéséről szóló törvényt. Elgondolkodnak azon, milyen visszás lenne, ha a testületbe került egyetlen törvényszéki elnök egyúttal az OBT elnöke is lenne. Az, remélem, fel sem merül, hogy elnökké válasszák a testületbe hivatalból delegált kúriai elnököt, noha a törvény ezt sem zárja ki. Ha pedig a törvényszéki elnök lenne egyúttal az OBT elnöke is, akkor nemcsak az a gond, hogy saját közvetlen „munkáltatóját”, a hivatal elnökét kellene ellenőriznie, de az is, hogy a hivatal elnökét viszont a törvény kötelezi arra, hogy ő meg vizsgálja a törvényszék elnökét. Igazi róka fogta csuka.

A részleteket lásd ITT

azaz: https://24.hu/belfold/2024/01/21/orszagos-biroi-tanacs-kuria-valasztas-elnok-bagdi-lista-eu-igazsagugyi-reform/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr3718309539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2024.01.29. 16:57:00

"...felemásra sikeredett az új OBT megválasztása"

Mi történt, bírónő? Nem csak magyar- és/vagy nemzetellenes tagokat sikerült választani???

Tisztelt bírónő!

Meglepve olvastam az alábbi sorait:

"Az Európai Unió által befagyasztott euró milliárdokhoz Magyarország csak akkor jut hozzá, ha az unió által meghatározott 27 jogállami „mérföldkövet” teljesíti. Ezek közül négy szólt a bíróságok függetlenségének garantálásáról."

Nos, vagy nem tájékozódott bírónő ezzel kapcsolatban, vagy figyelmen kívül hagyta a 'zunijó' prominenseinek egyértelmű nyilatkozatait! Íme:

mandiner.hu/kulfold/2024/01/von-der-leyen-magyarorszagnak-tovabbi-lepeseket-kell-tennie-az-ujabb-unios-penzekert

Vagyis ez ellentmond annak, amit bírónő írt. LMBTQ jogok, a migrik kezelése és az állítólagos akadémiai szabadság kérdése. Ezek mellett a jelenleg legjelentősebb indok:

index.hu/kulfold/2024/01/29/uropai-unio-brusszel-magyarorszag-gazdasag-orban-viktor-ukrajna-segely-veto-tamogatas/

Eszerint az igazságügyi reform már lezajlott (a 'zunijó' szerint is), a valódi okok a fent említett lmbtq és migri kérdéskör mellett a hoholok (nem)támogatása. Vagyis minden szemétkedésük ellenére meg KELL szavaznunk, hogy támogassunk egy valóban korrupt és diktatórikus rezsimet! Nos, ez bírónő tévedése ebben a bejegyzésben. :-)

A többi csak egyszerű jogászkodás, elhintett por, maszlag.

Már csak az a kérdés maradt nyitva, amit Schiffer András tett fel a múlt héten. Mennyire jogszerű és 'jogállami' a 'zunijó' legfőbb testületeinek működése? Nagyjából annyira, mint a 'zukrán'...
És ahogy az várható is volt, a hazai ellenség be is állt azok mögé! Hát tegyék és várják tovább a csodát! :-D Még vagy 20 évig!

Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása