Mennyit érnek a pénzért tett szép vállalások?
2022. december 11. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Mennyit érnek a pénzért tett szép vállalások?

Amikor Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek ülésén egyedüliként blokkolta az Ukrajna megsegítésére szánt uniós hitel felvételét, sokadszorra meghallgattam a Pink Floyd együttes Another Brick In The Wall (Egy újabb tégla a falban) című számát. Ugyanis az az érzésem, hogy már azon is túl vagyunk, hogy „csak” a falig menjünk el az unióval szemben. Ennek pedig nagy ára lehet.

Fogalmazzunk egyértelműen. Az EU azért tud pénzt adni Magyarországnak, mert van egy nagy közös kassza, amelybe a tagállamok gazdasági erejük arányában fizetnek be. Így azután vannak olyan országok, amelyek többet fizetnek, mint amennyit a közös kasszából kaphatnak, és akadnak olyanok – mint Magyarország –, amelyek több pénzt kapnak, mint amennyit befizetnek. De mint jól tudjuk, az államoknak nincs saját pénzük. Amivel gazdálkodnak azok adóforintok, adóeurók és azzal bizony jobb helyeken a saját állampolgáraik felé el kell számolni. Ezért nem engedheti meg magának az unió, hogy olyan helyekre adjon pénzt,

  • ahol azt nem a célnak megfelelően használják fel,
  • „uram bocsá” ellopják, haveri köröknek, rokonoknak juttatják,
  • átláthatatlan és egyszereplős közbeszerzési eljárásokat írnak ki,
  • és végül, de nem utolsó sorban megsértik a bíróságok függetlenségét

senyei_gyorgy.jpg

Senyei György Barna, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke  Kép: 24.hu

Az OBH elnöke többször is megtagadta, hogy a bírói tanács tagjai a hivatalos iratokba betekinthessenek. Ezáltal sikeresen megakadályozta, hogy az OBT a törvényben meghatározott felügyeleti jogát gyakorolja. Ennek legsúlyosabb esete az volt, amikor a nyilvánosságra került nyomozati iratok szerint az azóta letartóztatásban lévő Schadl György fővégrehajtó felkereste Senyei György elnököt, majd segítségével kapcsolatba lépett Tatár-Kis Péterrel, a Fővárosi Törvényszék elnökével. A napvilágra került nyomozati adatok szerint utóbbiak egy bíró kirúgásának lehetőségéről beszéltek. Ám amikor az OBT fegyelmi eljárás megindítását javasolta, hogy kiderüljön, követett-e el valamilyen fegyelmi vétséget a törvényszék elnöke, Senyei György egy értelmetlen általános vizsgálatot rendelt el, majd egy bravúros trükkel a vizsgálat anyagát és eredményét titkosította. Nem csupán a bírák elől, de az őt felügyelni hivatott OBT elől is.

Az meg végképp megengedhetetlen, hogy egyes bírák személye, hitelessége ellen összehangolt támadás induljon a kormányhű média részéről, szándékosan összemosva a bírók ítélkezési és igazgatási feladatait.

A részleteket lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2022/12/10/igazsagszolgaltatas-eu-forrasok-kuria-obh-obt-sandor-zsuzsa-velemeny/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4317999710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2022.12.14. 15:28:28

"Mennyit érnek a pénzért tett szép vállalások?"

Bőven többet, mint a teljes hazai ellenség (ellenzék?) az elsőtől az utolsó hazátlan nyomorultjáig a teljes családi körével együtt, bírónő!

Mellesleg, épp a legjobbkor nevetteti ki magát, amikor a hazai balliba, összegyurcsányozott árulók mellett már az 'ajrópai' 'parlament' balliba alelnökét és a sleppjét vezették el! :-) És ezek (és önök, Ön is) ajvékolnak korrupcióról, lopásról??? Na ne röhögtesse ki magát, bírónő! Illetve, nyugodtan... Nem a magyaroknak fáj! ;-)

Mennyit ér? Annak a görög 'biztosnak' euromilliókat értek, amit vállalt az oltóanyaggyártóknak. Annak a fonderlejennek nyilván többet, az sms-ekben ügyesen kerülték a konkrétumokat. Ennek az ep-alelnöknek meg euroszázezreket. Nos, ennyit az önök állandó és szánalmas korrupciózásáról és lopásozásáról! O.m.g., hogy nem szakad önökre az ég!!!

"Az meg végképp megengedhetetlen, hogy egyes bírák személye, hitelessége ellen összehangolt támadás induljon a kormányhű média részéről, szándékosan összemosva a bírók ítélkezési és igazgatási feladatait."

Micsoda? Már miért lenne megengedhetetlen? Mi az a bíró? Valami szent tehén, csak mert talárt öltött? Hát egy nagy fenét! Igenis mutassanak rá a gyakorlatára, a (nem)függetlenségére és a sunyiságára! És ha erre a kormányzattal egyetértő sajtó és média hajlandó csak, akkor tegyék meg ők! A bírói függetlenség egy rohadt nagy hazugság. Elmélet. Ahogy a tökéletes tranzisztor, úgy bírói függetlenség sem létezik! Aki mást állít, az hazudozik!

mandiner.hu/cikk/20221021_soros_gyorgy_biro_emberi_jogok_europai_birosaga_european_centre_for_law_and_justice_kulfold_lemondas

www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200910-tobb-alkalommal-is-elfogult-volt-a-soros-szervezetek-fele-az-emberi-jogok-europai-birosaga

magyarnemzet.hu/kulfold/2022/10/ujabb-kerdesek-az-europa-tanacs-tagjai-korul

Nos, ennyit a 'bírói függetlenség' gyermeteg álmáról, bírónő!

Értem én, hogy problémás a hazai hazátlanoknak (t.i.: a ballib-ajrópéer söpredék) akárcsak értelmes eredményt elérni bármely választásokon, de ez az ára annak, hogy összegyurcsányozták magukat! Szaglanak messziről! Nem intézményes eszközökkel és külföldi szervezéssel kell megméretniük magukat, hanem választásokon kell értelmes eredményt elérni! Addig pedig nyüszíteni nyilván ingyen van. És mindig találnak majd 'ajrópában' épp elég hungarofóbot, aki érdekből a pártjukat fogja.

Bízom benne, hogy ennek az lesz az eredménye, hogy Ön és az önhöz hasonlók is amíg csak élnek, addig jobboldali (nemzeti, konzervatív) kormányzás alatt tengődhetnek és 'diktatúrázhatnak', ha már más öröm nem adatik szánalmas életükben! Úgy legyen!!! Ámen!
Kamp.
süti beállítások módosítása