Az auschwitzi könyvelő
2016. június 11. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Az auschwitzi könyvelő

logo.jpg

A Corvina Kiadó tisztelettel meghívja Önt

 Dr. Sándor Zsuzsa

 Az auschwitzi könyvelő

Oskar Gröning pere

című könyvének bemutatójára.

Időpont: 2016. június 13. hétfő, 17:00

 Helyszín: Újlipótvárosi Klub Galéria
Cím: 1136, Budapest, Tátra u. 20/b

groning_konyv_1.jpg

A beszélgetésen részt vesz Dr. Bárándy Péter ügyvéd, Dr. Sándor Zsuzsa író, ügyész, bíró, a könyv szerzője, Gál J. Zoltán újságíró, főszerkesztő és Hevesi Judit, a könyv szerkesztője. 

barandy-jogasz_cafeblog_hu.jpg

s_zs_-hetek.jpg

gal_j_z_nava.jpg

hevesi_j-szeged_hu.jpg

Dr. Sándor Zsuzsa: Az auschwitzi könyvelő

Oskar Gröning pere

Németország, a 80-as évek közepén. Egy bélyeggyűjtő klubban egy férfi a holokauszttagadás üldözése ellen érvel, Auschwitz-hazugságot emleget, a koncentrációs táborokat zsidó kitalációnak véli. Oskar Gröning, az egykori auschwitzi könyvelő nem hagyja annyiban. A hallottak talán igazságérzetét sértik, talán valamiféle moralitás kerekedik benne felül, amikor megtöri saját hallgatását és levelet ír az illetőnek: „Én ott voltam. Mindent láttam.” Írását elküldte barátainak, ismerőseinek, rokonainak is. Két fia soha többé nem állt vele szóba.
Oskar Gröning beszélni kezdett. Majd felelősségre vonták és 2015-ben bűnösnek találták 300 000 magyar áldozat meggyilkolásában való bűnsegélyben. Sándor Zsuzsa riportkönyve pontosan követi a pert, tényszerűen ismerteti a bizonyítékokat, leírja a tanúvallomásokat, sőt, helyszíni tudósítását túlélőkkel készített interjúkkal is kiegészíti. Az auschwitzi könyvelőt olvasva elemien érezzük annak a kérdésnek a súlyát, hogy pontosan mit is jelent a szó: igazságszolgáltatás.

Terjedelem: 204 oldal
Méret: 130 x 197 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 13 6367 8

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr828799848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.11. 17:53:08

Az eset minden csak nem igazságszolgáltatás. Ez kb. olyan, mintha mondjuk Gyurcsányt elítélnék a salgótarjáni 56-os sortűz miatt, hiszen magas rangú KISZ.es volt ugyanabban a rendszerben, mely a sortüzet is elkövette.
süti beállítások módosítása