Észnél vagytok?
2015. január 16. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Észnél vagytok?

Ez a kérdés bukott ki belőlem, amikor azt olvastam – nem is akárhol, hanem az MTI-ben – hogy a TASZ jogsegélyt ajánlott fel a Kuruc.info-nak.

 tasz-logo

Normálisak vagytok? Nem úgy nevezitek magatokat, hogy „Társaság a Szabadságjogokért”? Úgy gondoljátok, hogy ebben az országban a rasszista, cigány- és zsidógyűlölő, homofób, szélsőjobboldali náci társaság szabadságjogait kell megvédenetek?

Milyen jogvédő szervezet az, amelyik azokat védi, akik rendszeresen követnek el bűncselekményeket? Magatok is elismeritek, hogy ez a szenny-honlap már eddig is számtalan esetben merítette ki a Btk. legkülönbözőbb paragrafusait.

[caption id="attachment_5470" align="aligncenter" width="300"]bűncselekmény Kép: ugyvedipraxis.hu[/caption]

Mert bizony a holokauszttagadás a hatályos jog szerint bűncselekmény. Miként a kommunizmus bűneinek tagadása is. Idézzem?

„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

[caption id="attachment_5471" align="alignleft" width="300"]Holokauszttagadás Kép: mindennapi.hu[/caption]

Ja, hogy ti ezzel nem értetek egyet! Ez legyen a ti bajotok. Nyilván bölcsebbek vagytok Európa legtöbb országánál, ahol szintén büntetik a holokauszttagadást. Ne példálózzatok nekem Amerikával, az amerikai szólásszabadsággal, mint tette ezt egyik képviselőtök a Klubrádióban. Amerikából nem hurcoltak el és nem égettek el hatmillió zsidót, mint itt Európában, ahol mi (még) élünk. Hogyan hasonlíthatjátok össze az amerikai demokráciát a magyarországi autokráciával? Úgy gondoljátok, hogy a mi rasszizmusra, idegengyűlöletre, homofóbiára hajlamos társadalmunkban éppen a nácik szorulnak védelemre? Jelzem, jó nagy pofonba szaladtatok bele, mert ők köszönik, nem kérnek belőletek.

neonáci

Nem tudom, hallottatok-e már arról, hogy a szólásszabadság sem lehet korlátlan. Annak is van határa. Ez a határ pedig a mások emberi méltósága. Ezt még a régi, a Sólyom féle Alkotmánybíróság is így látta. (A maira persze nem hivatkoznék, ők már rég nem tekinthetők mértékadónak.) A nácik által kiirtott zsidók, cigányok, homoszexuálisok, és az őket gyászolók emberi méltósága nem számít? Nekik tűrniük kellene, hogy a mai neonácik azt állíthassák, hogy mindez hazugság volt, hogy mindez meg sem történt?

[caption id="attachment_5473" align="alignleft" width="300"]Az első Alkotmánybíróság Kép: 168ora.hu Az első Alkotmánybíróság
Kép: 168ora.hu[/caption]

„A TASZ meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása helytelen és ártalmas.” Az én meggyőződésem pedig az, hogy ti vagytok ártalmasak. Nem is először. Úgy tesztek, mintha fogalmatok sem lenne arról, hogy hol éltek. Mint akik nem ismerik a XX. században elkövetett borzalmakat. Apropó! Biszku Bélának miért nem ajánlottátok fel szolgálataitokat? Hiszen ellene is büntetőeljárás folyik.

[caption id="attachment_5474" align="alignright" width="300"]Biszku Béla tárgyalása Biszku a tárgyaláson
Kép: 444.hu[/caption]

Ugye tudjátok, kinek tettetek hatalmas szívességet a megszólalásotokkal? Persze hogy a Kuruc.infónak. Ekkora reklámot már jó régen nem kaptak.

Azt írjátok: „az internetes tartalmak blokkolása egy erős, és bizonyos esetek - például a pedofil tartalmak - kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására.”

Nem foghatjátok rám, hogy ne lennék az internet teljes szabadságának híve. Az vagyok. De ha valaki bűncselekményt követ el, azt csupán azért kellene szó nélkül tűrni, mert az „elkövetés helye” az internet? Micsoda baromság ez? És hogy is van ez a pedofil tartalmakkal? Azokat miért tekintitek kivételnek? Hiszen sokan szeretik azokat is. Nem kellene megvédenetek az ő szabadságjogaikat is?

Nektek tényleg teljesen elment a maradék eszetek is.

[caption id="attachment_5475" align="aligncenter" width="300"]A TASZ-nak elgurult a gyógyszere Elgurult a gyógyszeretek
Kép: fotozz.hu[/caption]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr237443162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Keszthelyi Gyula 2015.01.17. 08:22:26

Az elmúlt 5 év során négy esetben fordultam a TASZ-hoz, minden esetben orvosok alapvető jogait érintő/sértő kérdéskörben.Nem kértem ingyenes jogi képviseletet, tulajdonképpen egy fillérjükbe nem került volna a dolog, csak konzultatív jellegű lett volna a segítség. És egyszer sem kaptam semmit, szép udvariasan lepöcköltek. Szabó Mátét jól ismerem, gyermekkora óta, és így sem segítettek. Kaptam tőle egy könyvet ajándékba az alapjogi bíráskodásról. Tehát nekem ennyi a TASZ.:-) Ez a mostani lépés sem meglepő, csak Magyarországon tűnik jogi merényletnek, Amerikában nyugodtan szidhat bárki bárkit, Londonban ott a Hyde park, itthon meg egy volt fideszes polgármester tizenkét rágalmazási pert indít azok ellen, akik elmondják az igazat. A magyar társadalom intoleráns. De a kurucz még nálam is kivágja a biztosítékot, nemcsak világnézeti beállítottsága, hanem a közlések színvonala miatt is. Azt tudni kell, hogy a TASZ adományokból él. A kurucinfo mögött pedig elég sok pénz van. Mi van, ha támogatják a TASZ-t? Talán nem is direktben. De esetleg nagyon. Fut a pénz egy kört. Nehéz téma ez.

Zsuzsa Sandor 2015.01.17. 12:18:38

Feltehetőleg ügye sem izgalmas, sem látványos nem volt. Az pedig nem érdekli őket, a nagy jogvédőket.

Péter Iványi 2015.01.17. 12:45:13

Nekem is az utóbbi jut eszembe. Nincs az a pénz....(de ha van az a pénz?)

dr. Keszthelyi Gyula 2015.01.17. 14:57:36

6800 háziorvos, és a praxisjog, mint kötelezően védendő, tulajdonjogi védelmet élvező jog. ( AB 2006-os határozatai...) AZ érintett önálló orvosokon keresztül 10 millió magyar alapellátása. Közérdekű és alapjogvédelmi téma a javából. Látványos valóban nem volt. Én nem szeretek szerepelni.:-)

dr. Keszthelyi Gyula 2015.01.17. 15:00:52

:-)

Zsuzsa Sandor 2015.01.17. 20:51:47

Mondom, hogy nem volt jelentős az ügy. Kit érdekel 10 millió magyar egészsége? Csak a baj van velük :-)

revizor 2015.01.17. 22:09:54

Tömény butaság. Igazi bolsevik tempó.

revizor 2015.01.17. 22:18:10

A TASZ számára persze ez csak PR akció volt. A kuruc.infónak nincs szüksége semmilyen segítségre, hiszen amerikai szerverről működnek, ott pedig magyar bíróságnak nincs joghatósága. Az alaptalan és nevetséges jogsegély kérelemre majd jön az amerikai elutasítás és ezt követően próbálják rávenni a szolgáltatókat a tartalomszolgáltatás korlátozására. Csakhogy ennek 2015-ben nem lesz foganatja. Kb. 3 másodperc alatt kijátszható. A nemzeti elkötelezettség miért vágja ki Önnél a biztosítékot? A kuruc.info mögött mennyi pénz van? Erre kíváncsi vagyok. Igen, a TASZ a kuruc.info adományaiból él. A kuruc.info pedig a Mazsihiszéből.:DDDD Más tipp?

Setét Száva 2015.01.18. 03:08:08

Igaza van a TASZ-nak, sajnos látjuk, hova vezet, ha lerasszistázással, leszélsőjobboldalizással, leiszlamofóbozással diszkreditálni, elhallgatattni, korlátozni lehet embereket és gondolatokat. Ebbe döglik bele gyorsvonat sebességgel a nyugati civilizáció. Épp elég dologért el lehetne járni a kuruttyinfót üzemeltetők ellen, csak éppen abszolút nincs meg rá a politikai akarat, a titkosszolgálatok és a rendőrség úgy viselkedik, mintha 3 éves hülyékből állna.

revizor 2015.01.18. 10:15:07

A kuruc.infóhoz semmi köze a magyar hatóságoknak. Rájuk az amerikai törvények vonatkoznak.

Jenő Ferincz 2015.01.19. 01:39:44

A kuruc.info-t elítélem. A holokauszt tagadást is. Miként azt is, ha bármely kisebbséget a kisebbséghez való tartozása miatt bántalmazzák, üldözik, hátrányos helyzetbe hozzák. Mégis ezek tudatában és fenntartása mellett én is azt állítom, hogy a holokauszt tagadást nem lenne szabad a büntetőjog eszközeivel sújtani, üldözni, elítélni. Ugyanis a holokauszt tagadás nem más, mint butaság. Jó nagy, magas fokú, de akkor is csak butaság. És a butaságot nehogymár a büntetőjog eszközeivel szancionáljuk. Még akkor sem, ha ennek égisze alatt sokezer ember esett értelmetlen áldozatul. Azért, mert én elutasítom a holokaszt tagadást és messzemenökig nem értek egyet a tagadókkal, sőt, véleményem szerint sincs a legcsekélyebb mértékben sem igazuk azoknak, akik tagadják a holokausztot (hozzáteszem: felmenő hozzátartozóim közül ennek többen is áldozatai voltak), még létezik olyan vélemény, amely tagadja a holokausztot. Akkor is létezik ez a vélemény, ha ennek kimondását a büntetőjog erejével büntetik. De akkor is csak egy vélemény. A holokausz tagadás is csak egy vélemény. Buta vélemény, de vélemény. És akkor is vélemény, ha elítélendő a tartalma miatt. És egy vélemény- mégha szélsőséges is - már hadd ne legyen büntetőjogilag büntethető. Ahogy Voltaire mondotta egykoron: semmiben sem értek veled egyet, de mindent elkövetek azért, hogy szabadon elmondhasd a véleményedet... (elnézést, ha nem precízen és szöveghűen idéztem) Akik a holokausztot tagadják, azokat szakmai, történelmi érvekkel, bizonyítékokkal kell meggyőzni. Attól, hogy megbüntetjük őket azért, mert kimondják, amit gondolnak, még ez marad a véleményük. És bármennyire is büntetjük őket, annál inkább megmarad ez a véleményük. A büntetőjog eszközeivel maximum azt tudjuk elérni, hogy magukban tartsák ezt a véleményüket. De maga ez a véleményük, nem fog megváltozni azért, mert nem mondhatják ki az egyébként elfogadhatatlan és erkölcsileg valóban elítélendő vélmeényüket. Szóval ebben a kérdésben én is azt állítom, hogy semmi keresnivalója a büntetőjog eszközeinek. Ezen túlmenően pedig - függetlenül attól, hogy a magam részéről el tudom fogadni a TASZ álláspontját arról, hogy miért kívánják védeni a kuruc.infot - én magam is tényleg úgy gondolom, hogy nem a TASZ-nak kellene megvédeni őket. A szólásszabadság védelmét helyeslem, de (szerintem is) erre kellene keresniük más alanyt, jogterületet. Nem a Kuruc.infoval kellene megvédeniük a szólásszabadságot. Skrizofrén helyzet lenne...

Jenő Ferincz 2015.01.19. 01:41:48

Gyula álláspontjával is egyet tudok érteni. Ha a TASZ jogvédő, akkor a látványosság ne legyen szempont számukra. Még akkor sem, ha reklámértéke van. Egy sikeres per legalább annyira hordoz magában reklámértéket.

Thyscio Niedyn 2015.01.26. 18:00:12

Nincs jelentősége. A Tasz ebből nem fog rendszert csinálni.
süti beállítások módosítása