Megint elmeszeltek
2015. december 07. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Megint elmeszeltek

Hol is meszelték volna el újfent Magyarországot, ha nem Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Nem először. És félek, nem is utoljára. De ami a most kihirdetett ítéletben igazán szégyellni való, az az, hogy a magyar hatóságok ismét megszegték a diszkrimináció, valamint az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát.

diszkriminal-asztali_lutheran_hu.jpg

Kép: asztali.lutheran.hu

Az eset még 2011-ben történt. Hárman megtámadtak és – finoman szólva - lecigányoztak egy Szegeden élő, akkor 19 éves fiút. A támadókhoz csatlakozott egy magát rendőrnek mondó férfi, aki a rugdosás közben azt kiabálta: „te büdös cigány”. Róla mellesleg utóbb kiderült, hogy nem rendőr, hanem - törzsőrmesteri rangban - büntetésvégrehajtási felügyelő. Nehezen tudnám eldönteni, hogy a rendőr, vagy a smasszer lenne a rosszabb verzió.

smasszer-origo_hu.jpg

Kép: origo.hu

A verés és a rugdosás végül a fiú barátnőjének segélykiáltására, a rendőrök odaérkezésekor ért véget. Mindannyiukat bevitték az őrszobára és másnap reggelig bent is tartották őket. És bár az egyik támadó és a megtámadott is sérüléseket szenvedett, bölcs rendőreink csak a smasszert vizsgáltatták meg az orvossal. Fő a kollegialitás! Balázs, a sértett csak két nappal később tudott házi orvosától látleletet szerezni a mellkasán, hátán, nyakán és arcán lévő zúzódásokról.

Másnap a sértett „közösség tagja elleni erőszak bűntette” miatt tett feljelentést. Csatolta hozzá azt a bejegyzést is, amellyel a smasszer kérkedett egy közösségi oldalon: „tegnap megrugdostam egy földön fekvő cigány fejét”.

ciganyok_mandiner_blog_hu.jpg Kép: mandiner.blog.hu

Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a strasbourgi ítélet nyugodt szívvel közzéteszi a sértett teljes nevét. Szegények nyilván nem ismerik a mi fantasztikus adatvédelmi törvényünket. Törvénytisztelő állampolgárként én viszont még azt sem árulhatom el, hogy a „Balázs” vajon a sértett vezeték- vagy keresztneve-e. 

Az ügyészség „közösség tagja ellen elkövetett erőszak” miatt meg is indította a nyomozást, de meglepő módon nem talált bizonyítékot arra, hogy a bántalmazásnak rasszista indítéka lett volna. Hát hogy is lenne rasszizmus az, ha valaki még büszkélkedik is azzal, hogy jól megrugdosott egy „büdös cigányt”?

Balázs és védője azt kérte, hogy az ügyészség gyanúsítottként vagy legalább tanúként hallgassa ki a cigányozó tettest. Kérésüket azzal az érthetetlen indokkal utasították el, hogy egy másik, párhuzamosan indított eljárásban már meghallgatták, és vádat is emeltek a büntetésvégrehajtási felügyelő ellen, akit később e vád alapján garázdaság miatt el is ítéltek. Ilyen „kemény” minősítés mellett még annál is keményebb „büntetést” szabtak ki: egy teljes évre próbára bocsátották. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy semmit sem kapott, mert ilyenkor „ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető”, a bíróság a büntetés kiszabását próbaidőre elhalasztja. Ráadásul még a próbaidő tartamát is a törvényi minimumban állapították meg.

dorgalas-fotkyfoto_hu.jpg

Kép: fotkyfoto.hu

Balázs a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) segítségével a strasbourgi bírósághoz fordult. Kifogásolta, hogy az ügyészség a nyomozás során meg sem próbálta tisztázni, hogy az őt ért bántalmazásnak volt-e rasszista indítéka.

Strasbourg döntött: a magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményének két cikkelyét is megsértették. Eljárásuk egyfelől diszkriminatív volt, másrészt kimerítette a megalázó bánásmód kritériumát is.

Régi ügy, de ide kívánkozik: cigányokat már ítéltek el „magyarok elleni, rasszista indítékból elkövetett” támadásért. A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni. Nem kellene végre fordítva?

strasbourg-nol_hu.jpg

Kép: nol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr148146530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2015.12.07. 20:08:03

"A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni. Nem kellene végre fordítva?"

Kedves magyar és fehérgyűlölő (tehát rasszista) olvtárs! Szerinted faji alapon csak a többségi társadalom követ el jogsértéseket ? Akkor te egy messzi-messzi galaxisban élsz.

röf 2015.12.07. 20:08:58

Szóval megalázó bánásmód és diszkrimináció miatt a zúzódásokat elszenvedő lecigányozott valaki javára elmeszeltek bennünket a zámolyi romák menhelyén.... értem.
Mondjam, hányadik helyen van ez a történet a problémáim között?
Valahol ott a számegyenes jobb oldali végén.

fifibá55 2015.12.07. 20:21:54

Balázs biztos vezetéknév. Trendi kisebbségi körökben ilyen ósdi magyar keresztneveket nem divat adni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.12.07. 21:12:54

Ha ok nélkül bántották a srácot ,akkor húzzanak a vérbe!

Kampfer 2015.12.07. 21:19:35

Bírónő!

Tudná esetleg linkelni a 'magyarozással', magyarok megölésével, a cigányok túlkapásaival kapcsolatos felháborodott cikkeit? Mivel ön jogász és egy felelős tisztséget töltött be, fel sem merem tételezni azt, hogy nem elfogul, illetve nem tárgyilagos, ergo vannak a 'magyarozást' és a cigányok által elkövetett rasszista bűncselekményeket elítélő megnyilatkozásai is! Várjuk a konkrétumokat! Megköszönnénk!

"Régi ügy, de ide kívánkozik: cigányokat már ítéltek el „magyarok elleni, rasszista indítékból elkövetett” támadásért. A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni. Nem kellene végre fordítva?"

Már elnézést, de egy törvény alkalmazása során különbséget kell tenni aszerint, hogy az elkövető, avagy az áldozat többségi vagy kisebbségi? Amennyiben ez így van, nem beszélhetünk törvény előtti egyenlőségről. Amennyiben ön a magyarok elítélését szorgalmazza, akkor hungarofób érzéseket kell feltételeznünk, valamint azt, hogy erősen elfogult. Ez egy bíró esetében elfogadhatatlan kell legyen!
Egy törvényt a sértett és a társadalom védelmében kell alkalmazni és nem kisebbségek védelmében!

Bírónő! Sajnos ismét sikerült a deviánsok oldalán, a magyarsággal szemben állást foglalnia!
Kamp.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2015.12.07. 21:38:18

Úgy gondolom, hogy egy volt bíró nem árt, ha tisztában van olyan dolgokkal, minthogy a bűnösséget és ennek kapcsán minden minősítő körülmény meglétét kell bizonyítani. És az egész kérdés ezen bukik meg.

Ugyanis aki a magyar-t szidja, az biztos nem csak egy nemzetiségtől, közösséghez való tartozástól függetlenül használt szitokszót használ. Róla lehet tudni, azért támadja, gyűlöli a másikat, mert magyar.

Aki buzizik, zsidózik, cigányozok, az ezt a sértett nemzetiségétől függetlenül is gyakran megteszi, a gyűlölet az oka a szitokszónak. Közben közel sem biztos, hogy az áldozatot valóban a közösséghez tartozása miatt támadja, vagy az illető ezért kapja meg a jelzőt.

Azaz itt a szitokszó használata nem igazolja az indítékot, nem igazolja azt, hogy az illetőt valahova tartozása miatt támadták meg.

A rendőröknek az a szokása, hogy a rendőr, ügyész, bíró, smasszer pártjára állnak, és hogy ez sokszor előítéletes, diszkriminatív és sérti a másik fél emberi méltóságát viszont országtól független dolog, és megannyi országot vesznek elő miatt. Elítélendő, de nem sok hírértéke van.

Kelly és a szexi dög 2015.12.07. 22:32:18

A jogalkalmazás során nem lehet hibázni? Há nem ezé lehet fellebbezni? Az ön ítéleteit mindíg helyben hagyták? - Merthogy az itt felvetettnél sokkal nagyobb hibákat hoztak a 2006-os tüntetések után a bíróságok...

MACISAJT 2015.12.07. 22:38:16

"Hol is meszelték volna el újfent Magyarországot, ha nem Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Nem először. És félek, nem is
utoljára. "

Még hogy "fél"...:D Olyan ez mint mikor a feljelentő aggódik azért hogy az általa feljelentettet elítélik...
Amúgy ez a strasbourgi az a bizonyos "vöröscsillagos" bíróság, ugye?

És végül:
"Strasbourg döntött: a magyar hatóságok az Emberi Jogok Európai Egyezményének két cikkelyét is megsértették. Eljárásuk egyfelől diszkriminatív volt, másrészt kimerítette a megalázó bánásmód kritériumát is."

Na és? Konkrétan mivel jár ez a döntés?

pangea 2015.12.07. 23:42:26

Ki a fenet erdekel.

Nemfajtalan srác 2015.12.08. 00:09:57

Pont egy volt bírónő ne tudná, hogy a magyar bírók (még inkább bírónők) nagyon nem szokták elhamarkodni a bizonytási eljárást, szinte kínosan ügyelve hogy csak azt fogadják el tényállásként ami egyértelműen és lehetőleg több oldalról bizonyított. Tárgyi bizonyíték mindenek előtt, a tanúvallomások errefelé nem sokat érnek, még akkor se, ha cigány ember mondta

Ezzel szemben Strasbourgban úgy tűnik előbb van meg az ítélet, mint a bizonyítás, az "ártatlanul elüldözött" zámolyi romák esetéből mit se tanultak az ottani sajtzabálók. Gyanítom még csak nem is vizsgálják érdemileg a valós tényállást, hanem politikailag súlyozott ítéleteket hoznak

Nemfajtalan srác 2015.12.08. 00:16:40

Biszku Béla Strasbourgban például menlevelet kapott, pedig hát ugyu az ő esetében aligha kétséges mivel vádolható, De szerintük inkább kitüntetést érdemelne azért amit tett, elvégre csak magyarokat üldözött, azok pedig (a szerzővel egyetértésben) egy olyan fajta, akit ne illet meg hasonló védelem

FikkFakk 2015.12.08. 04:21:07

Szegeny elnyomott ciganyok. Annyi helyen kell felniuk ebben az orszagban. Annyi ma a rasszista tamadas.

E.Katolnai 2015.12.08. 04:49:54

a jogvédő disznókra, meg a strasbourgi foxi-maxi liberál-fasisztákra annyira kellene csupán odafigyelni, mint egy utcasarki köpetere ...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.08. 05:49:14

Addíig ugráljának, míg Európa népei el nem meszelik ezt az "bíróságot"...

kilincs ami nincs 2015.12.08. 05:57:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így igaz, elsöpri majd ezt a bíróságot egy igazságos forradalom nemsokára. Hiszen a liberális-ateista nyugatnak befellegzett és mindjárt vége van. De tényleg!

torró 2015.12.08. 06:34:29

És hol van Strasbourg amikor Magyar embereket ölnek meg "ezek a szegíny romák"? Hagyjuk már ezt az álságos dumát! Kedves bírónő. Pont Önnek nem szabadna elfogultnak lenni!

Ráérek 2015.12.08. 08:14:09

"A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni."

Ezt egy állítólagos jogász le meri írni....????????
Ezek szerint Magyarországon apartheid van...? Külön van törvény bizonyos etnikumok védelmére...???

Uramatyám!

Abszurdisztán.

Kampfer 2015.12.08. 08:21:53

@torró: Hol lett volna? Épp a helsinki bizottság és a tasz kiselőadását hallgatták a rasszista magyarokról!

Mellesleg, a magyaroknak ebben az esetben elégedetten meg kell állapítaniuk, hogy jó úton járnak! Ha valakit egy ilyen képződmény, mint ez a 'bíróság' elítél, akkor nem lehet vele baj! Személy szerint én akkor érezném rosszul magam, ha ezek a jogvédők egyetértenének velem. Akkor elgondolkodnék, hogy valami komoly gond van!
Kamp.

(Csak aztán nehogy a 'náci' franciák is benyújtsák a számlát egyszer ennek a bandának...! Mert akkor költözhetnek a szép 'színes' Berlinbe! Ahogy vasárnap óta látszik, eljöhet ez az idő is... Megalol!)

torró 2015.12.08. 08:47:51

@Kampfer:
Ja! Vagy éppen sírnak nekik! Vagy éppen feljelentenek. Basszus! Milyen emberek ezek?

Muad\\\'Dib 2015.12.08. 08:48:10

"...A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni. Nem kellene végre fordítva?"
Ez egy ritka visszatetsző kijelentés egy jogásztól, akinek illene legalább a szakmaiság látszatára adnia. Számtalan esetben alkalmazták fordítva is a törvényt:
mandiner.hu/cikk/20150430_harom_ev_letoltendot_kapott_egy_homofob_bantalmazo
www.origo.hu/itthon/20151123-kozosseg-tagja-elleni-eroszak-izrael-konzul-fenyegetes.html
hvg.hu/itthon/20150922_Eliteltek_a_menekulteket_a_Keletinel_peta
www.haon.hu/eliteltek-a-tinedzsert-aki-ittasan-inzultalt-migransokat-debrecenben/2962455
Stb.

Ennek az ügynek leginkább ahhoz van köze, hogy a rendvédelmi testületek tagjai valamilyen téves szolidaritás alapján folyamatosan falaznak egymásnak minden esetben.

♔bаtyu♔ 2015.12.08. 09:00:53

2006.október 23-a óta ezek elmehetnek a jó büdös picsába. Szemfényvesztés. Azért van némi különbség a között, hogy lecigányoznak egy csókát, vagy a között, hogy az elkapott delikvenseket meztelenre vetkőztetik és elverik, miközben cinikusan leírják, hogy az összes kamera meghibásodott.

"Régi ügy, de ide kívánkozik: cigányokat már ítéltek el „magyarok elleni, rasszista indítékból elkövetett” támadásért."

Egy ilyen ügy volt, óriási balliberális támadást kiváltva, miközben naponta legalább négy olyan ügy van az országban, amikor a sértettek "bűne" az, hogy nem cigányok.

♔bаtyu♔ 2015.12.08. 09:05:39

@Ráérek: Így karácsony tájékán, rendre a zsidó szokások kerülnek előtérbe, amelyeknek egyébként köze nincs a karácsonyhoz a médiában.

Az MTV-n talán tegnap is magyarázta egy faszi a hanukát, de előtte elnézést kért, hogy lezsidózza a zsidókat. Ez az abszurdisztán, a libsik abszurdisztánja. Ahogy még az MTV-ben is "szélsőséges jobboldali" annak a Le Pen-nek a pártja, aki naponta kér elnézést a holokausztért és még csak az EU-ból sem akarnak kilépni.

Kampfer 2015.12.08. 12:19:40

@torró: Üdv!

A magánvéleményem tudom csak ezzel kapcsolatban elmondani. Szerintem ezek közönséges sz*remberek! Ezekre a jellemtelen képződményekre nem tudok más kifejezést találni. Ahogy ez a zsohárzsuzsanna nevű lény is igazolta a sztereotípiákat (és azokat a júniusi tippeket, miszerint izgul a migránshúsra), úgy a helsinkiek és a 'tasz'fejek is igazolják mindazt, amit a magyarok róluk gondolnak. Valahogy ezek nem tudnak meglepetést okozni sosem!
Pár napja ez a kálmánolga fedőnevű szerszám is egy egészen tanulságos kis cigánymosdatást volt képes előadni a szektatévén. Ahhoz képest, hogy évekkel ezelőtt ő kijelntette, hogy egy jobbikossal ő semmilyen körülmények között nem ül le beszélni, mostanság elég gyakran megteszi. De szerencsés genetikai adottságainak köszönhetően ő és a társai legalább nem szenvedhetnek gerincsérvvel!
És most őszintén: miért gondoljuk azt, hogy azok ott azon a röhejes 'bíróságon' különbek lennének, mint akár a zsohárzsuzsannák, kálmánolgák vagy rónaiegonok??? Miért gondoljuk, hogy valaha is tárgyilagosan és racionálisan fognak látni egy-egy ilyen ügyet? És miért gondoljuk azt, hogy ezek valaha is el fognak tudni fogadni bármilyen nemzetinek gondolt világnézetet? Sajnos nagyon jó partnereket találtak a hazai jogvédők és libbantak személyében!

És megint:
"Régi ügy, de ide kívánkozik: cigányokat már ítéltek el „magyarok elleni, rasszista indítékból elkövetett” támadásért. A kisebbségeket védeni szándékozó törvényt tehát már sikerült a „többség” érdekében alkalmazni. Nem kellene végre fordítva?"
Ennyire visszataszító és nyilvánvalóan hungarofób mondatot nagyon ritkán ír le ember! Most sikerült. És mindezt egy jog'ász' írta!
Nem kellen végre úgy törvényt alkotni, hogy a magyarellenességet Magyarországon végre letöltendő börtönnel, vagyonelkobzással és életfogytig tartó közügyektől eltiltással lehessen szankcionálni? Csak Magyarországon lehet ennyire nyílt és szabad a saját nemzet gyalázása? Nem kéne tenni végre valamit? Csak kérdem...
Kamp.

SacraCorona2010 2016.01.08. 18:16:31

Ha én most azt mondom, hogy a fejberúgás nem csak szóbeli becsületsértés (még akkor sem, ha a sértett cigány), akkor én hungarofóbliberálcionistamagyargyűlölő vagyok, akinek nem sokára meg kell dönteni a világuralmát, ugye? :-D (A választ kérném szépen még a tudatmódosító szerek használata, illetve a hasonló hatású összeesküvés-elméletek olvasása előtt megadni!)
süti beállítások módosítása