Költözni szeretnék, de gyorsan!
2019. október 03. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Költözni szeretnék, de gyorsan!

Sajnos kicsit későn jutott eszembe, mert már csak tíz nap van hátra az önkormányzati választásokig. Igaz, új lakcímkártyát több helyen is kérhetek, ha ügyes vagyok, akár egyszerre is, csak kapjak időpontot az okmányirodákban.

lakcim-24_hu.jpgKép: 24.hu 

Olvasom a HVG-t és alig tudom eldönteni, melyik kerületbe, sőt, melyik kerületekbe költözzek. Az az egy biztos, a XIII.-ban nem érdemes maradnom, mert itt új ajándékként csak a HPV-vakcinát finanszírozza az önkormányzat, ráadásul azt is a fiúk számára. Amellett, hogy nem vagyok fiú, úgy vélem, talán már amúgy sem lesz szükségem erre a védelemre. Bár, ki tudhatja. Tehát innen el kell menni, mert választás ide, választás oda, itt helyben nyugdíjasként csak a rezsiutalványra vagyok jogosult, azon meg már sikeresen túladtam. Felhasználni ugyanis túl macerás lett volna, de ezt már tudják.

Tíz kiló krumpli már kezd vonzó ajánlat lenni, különösen 30 Ft/kg áron. Ezt Újpesten, valamint a XI. kerületben, Budafok-Nagytétényben és a XVIII. kerületben is megkaphatnám, sőt ez utóbbiban 15 kg-ot is adnak plusz almalevet. Namármost, ha ezeket mind sikerülne végig laknom, összegyűjthetnék télire 45 kiló krumplit igazán jutányos áron. Igaz, mi a fenét kezdenék egyedül ennyi krumplival. A nyugdíjas barátaimnak persze ajándékozhatnék belőle, de hát ők is kapnak, csak költözzenek ügyesen.

krumpli-magyarnarancs.jpg

Kép: Magyar Narancs

Ha döntenem kell krumpli ügyben, lehet, hogy Újpest lenne a legjobb választás. Egyrészt Wintermantel Zsolték a krumpli mellé még kávét, teát, mézet, két féle tésztát és kolbászt is adnak. Sajnos, ha rakottkrumplit akarnék főzni, a tejfölt, tojást magamnak kellene beszereznem. Ez egy picit ront a helyzeten. De, sőt viszont, ingyen elvinnének egy operettelőadásra és ingyen járhatnék számítógépes oktatásra is. Kár, hogy utálom az operettet, viszont elég jól elboldogulok a laptopommal. Persze csábításként még mindig ott van a LED izzó osztogatás, cserébe csak a személyes adataimat kérik. Amúgy meg ha mégis úgy döntenék, hogy megnézek egy operettet, azt Kőbányán is ingyen megtehetném.

Nehéz ügy ez. Mert 200 forintért LED izzót például Újbudán is adnak, nem kell hozzá más, mint személyi igazolvány, lakcímkártya, telefonszám, esetleg születési anyakönyvi kivonat és egy email cím. Márpedig, ha Újpesten mégis igénybe venném az ingyenes számítógépes oktatást, könnyedén megadhatnék akárhány email címet.

e27-led-kastelyszallo.jpg Kép: Kastélyszálló

Újabb dilemma előtt állok. Ha lemondok a rakottkrumpliról és az operettről – utóbbiról nehéz szívvel – akkor a VII. kerületbe kéne költöznöm. Őszintén bevallom, nagyon szeretem az édességet, még a rakottkrumplinál is majdnem jobban. Erzsébetvárosban olyan csomagot kaphatnék, amiben alma, fahéj, liszt és sütőpor van, vagyis ideális összetétel az almáslepényhez. Persze vajat itt sem adnak hozzá. Hiába, mindig van valami gebasz.

És akkor ott van még az I. és a II. kerület. Budavár és Rózsadomb. Na persze, az itt lakóknak nem kell krumpli meg almalé, többnyire meg tudják venni maguknak. De ez a két önkormányzat úgy gondolja, hogy emellett hajókirándulásra már talán nem telik az itteni nyugdíjasoknak, ezért ingyen viszi el őket egyre. Persze, ha nem csak a helybéli lakosokat, hanem mondjuk a Várban dolgozókat is elvinnék, akár még magával Viktorral is együtt hajókázhatnék. Ez azért erősen megfontolandó.

orban_hajo-nepszava.jpg

Kép: Népszava

Az azonban tuti, hogy Óbudára nem költözöm, ha jól értem, ott csak egy vacak állófogadással akarják kiszúrni szegény nyugdíjasaik szemét. 

De térjünk vissza a pesti oldalra. A leginkább Terézvárosi Önkormányzata bőkezű, ők 10 ezer forintos ajándékutalványt adtak az október 1-i idősek világnapja (vagy a zenei világnap, vagy Kína nemzeti ünnepe, esetleg Szent Teréz emléknapja) alkalmából. Mindegy is, a lényeg a zsozsó. Meg az, hogy ezt már a 62 év felettiek is megkaphatták. Eközben Józsefvárosban csak a 65 év felettiek és csak 8 ezer forintot kapnak, igaz további 20 ezer forint értékben beolttathatják magukat bármi ellen. (Még tiszta szerencse, hogy a Fidesz ellen nincs védőoltás.) Viszont Ferencvárosnak mindössze 6 ezer forintot érnek a saját öregjei.

Ahhoz viszont sem nekem, sem másnak nem kell elköltöznie, hogy a saját elkonfiskált pénzünkből nyugdíjprémiumot és nyugdíjkiegészítést kapjunk. Ki többet, ki kevesebbet. Aki szegény, az a legkevesebbet. 

Én azt mondom, legyen minden évben választás!

valasztas-atv.jpg

 Kép: ATV

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4115190734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2019.10.03. 21:46:14

"És akkor ott van még az I. és a II. kerület. Budavár és Rózsadomb. Na persze, az itt lakóknak nem kell krumpli meg almalé, többnyire meg tudják venni maguknak."

Bírónő! Ön tanácsvezető bíróként funkcionált néhány évvel ezelőttig. Talán tévedek, ha azt gondolom, hogy mindezeket Ön is gond és probléma nélkül meg tudja venni magának??? Függetlenül attól, hogy épp hová szól a lakcímkártyája...
Kamp.
süti beállítások módosítása