Saller vagy tasli?
2015. május 23. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Saller vagy tasli?

Alaposan utánanéztem a népszótárban, meg a szinonimaszótárban is, vajon melyik szó pontosan mit jelent. Mert alapos és kukacoskodó jogászként el kellett döntenem, vajon Orbán Viktor sallert, avagy taslit kapott Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől a rígai EU csúcstalálkozón.

orban_junker_hetek_hu.jpg

Kép: .hetek.hu

Ismét rá kellett jönnöm, hogy a magyar nyelv milyen gazdag, hányféle kifejezést használ arra, hogy valakit pofonvágnak. Sorolom: saller, az annyi, mint nyakleves, füles, pofon, tasli, ütés, tockos, maflás, arculütés. És a tockos? Nyakleves, füles, pofon, saller, ütés, tockos, maflás, arculütés. Körbeértünk.

tisztelet_a_magyaroknak.jpg

Szóval nem lettem okosabb. Nem tudnám „ítéleti bizonyossággal” eldönteni, hogy Juncker sallert, vagy taslit adott-e a mi „tiszteletreméltó” miniszterelnökünknek. Nyilvánvaló, hogy ez sarkalatos kérdés, hiszen az ATV a legkülönbözőbb szakembereket interjúvolta meg e drámai esemény kapcsán. Előkerült a nemzetközi jog, a diplomácia, a protokoll, és még a büntetőjog is.

Pedig szerintem igazán az a nap kérdése: Te mit gondoltál, amikor megnézted az internetet elárasztó felvételt? Örültél-e, hogy végre Orbán nem adja, hanem kapja az amúgy jól megérdemelt fülest, vagy felháborodtál Juncker tahóságán?

Nézd meg a komolykodó szakemberek véleményét, aztán döntsd el!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr197486010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása