Ria, ria, Hungária!
2016. június 19. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Ria, ria, Hungária!

Ha valaki azt hinné, hogy a héten csak a foci-Európa-bajnokságon értünk el világra szóló eredményt, az nagyon téved. A Magyar Országgyűlés is olyant virított a nyári szünet előtti utolsó ülésszakban, ami szerintem egész Európában párját ritkítja.

o_gy-promenad_hu.jpg

Kép: promenad.hu

Mondjanak nekem még egy olyan parlamentet, amelyikben a képviselők öt nap alatt annyi napirendi pontot tudnak megvitatni, amelyeknek a puszta felsorolása is 107 oldal!

Mondjanak nekem még egy olyan parlamentet, amelyik úgy fogad el 9 új törvényt, hogy ennek következtében 91 korábbit kell módosítani!

És nem akármilyen inci-finci törvényekről van ám szó! Mindjárt itt van az Alaptörvény hatodik módosítása. Kellett ugyan egy kis jobbikos segítség a terrorveszély kategóriájának és a rendeleti kormányzás lehetőségének bevezetéséhez, de nem voltak kétségeink afelől, hogy az meg lesz. Az újonnan született terrorveszélyhelyzet fogalmát persze át kellett vezetni a rendőrségi, a nemzetbiztonsági és a honvédelmi törvényen is. És végre – a Belügyminisztérium jóvoltából - megtanulhatunk egy újabb betűszót, mert létrejött a TIBEK (Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ).

tibek-kormany_hu.jpg

Kép: kormany.hu

A rövidített ülésszak arra is elegendő volt, hogy a teljes takarékszövetkezeti rendszert a Magyar Nemzeti Bank bankfelügyeleti ellenőrzése alá helyezzék (Lex Spéder?). 

speder-444_hu.jpeg

Kép: 444.hu

Eldöntetett, hogy drágábban fogunk autózni, ami persze csak egyik következménye annak, hogy felemelték az üzemanyagok jövedéki adóját. Ha drágul a benzin, akkor drágul a szállítás, fuvarozás, vagyis minden. Így nem sok örömünk lesz a baromfihús, a tojás, vagy a friss tej, no meg az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentésében. Talán az internetszolgáltatás áfacsökkentésében azért bízhatunk, a net-et mégsem szokták teherautóval szállítani. De kérem, ne cigizzenek a világhálón szörfölve, mert a dohánytermékek adója is jócskán növekedni fog.

jovedekiado-kapos.jpg

Képviselőink percek alatt szavazták meg az Uber betiltását csak úgy, mint a Btk. módosítását. A jövőben a 12 és 14 év közötti elkövető is büntethető lesz, ha terrorcselekményt követ el. Új bűncselekményeket is alkottak a terrorizmussal kapcsolatban: bűntettet követ el, aki azért utazik el Magyarország területéről, vagy utazik át azon, hogy terrorista csoporthoz csatlakozzon, meg az is, aki nagy nyilvánosság előtt a terrorizmus támogatására uszít vagy azt támogató hírverést folytat.

Az Országgyűlés elfogadta – egyebek mellett - a jövő évi büdzsét megalapozó törvénycsomagot is.

Gondolom, nem kívánják, hogy felsoroljam mind a 91 törvényt, amelyet sikerült zseniális képviselőinknek két nappal az ülésszak vége előtt módosítaniuk. Annak ellenére rövidítették le az ülésszakot, hogy annak kötelező tartamát sarkalatos törvény írja elő.

mkologo4-magyar-mernok_hu.jpg

Azt meg egyetlen jogtárban sem találtam meg, hogy ez nem vonatkozik arra az esetre, amikor a magyar válogatott kijut a foci EB-re. Ami tényleg nagy szó, nem beszélve az eddig elért szenzációs eredményről. Nagyjainknak ezt élőben kell látniuk, még annak árán is, hogy felrúgnak egy sarkalatos törvényt. Állítólag egyes bizottsági elnökök és kormánypárti frakciók oda is szóltak a minisztériumoknak, hogy most ne zaklassák őket további törvényjavaslatokkal, azokat aszalják inkább az őszi ülésszakig.

„Magyarország történetében ez az első képviselőház, amelyik az általános, titkos és egyenlő választójog alapján az egész nemzetet képviseli – azaz több mint országgyűlés” – olvasom a honlapon Kövér László szavait.

Az átkosban az a mondás járta, hogy a konyak a nép itala, melyet képviselői útján fogyaszt. Most meg a „több mint országgyűlés” képviselői Bordeaux-ban, Marseilleben és Lyonban képviselik az egész nemzetet.

Rá, rá, hajrá!

vip-borsonline_hu.jpg

 Kép: borsonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr78822964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velszi bárdolatlan 2016.06.20. 01:09:26

Bevezethetnének egy olyan adót is, hogy a hozzád hasonló, helyesen írni nem tudó barmok egy vagyont fizessenek, vagy kénytelenek legyenek abbahagyni a firkálmányaik megjelentetését.

Én nagyon támogatnám.
És simán helyrebillentené az államháztartást.

röf 2016.06.20. 05:43:50

Végre egy hiánypótló blog.
Ebben a fikázóírás-mentes időszakban....

Burgermeister 2016.06.20. 06:28:14

A képviselóink több mint fele jogÁSZ!!! Ők látják (szó szerint) hogy mit miért csinálnak....aztán meg csodálkoznak.

Kelly és a szexi dög 2016.06.20. 07:56:51

De jó, hogy nyugdíjasként van idő blogolni!

Netuddki. 2016.06.20. 08:12:47

Az 1 hónap lógásért szerintem fizetés, ja bocs "tisztelet" díj, se járna ám!

De egyáltalán miért fizetjük őket? Sajnos nem fog feltűnni, hogy előbb fejezték be az ülésesdit, nem hiányoznak senkinek. Azaz lehet mégis, kevesebb kárt okoznak az országnak amíg nem járnak be a parlamentbe.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.06.20. 09:48:28

A Hunvald, Hagyó és Fapál szintű mocskos tolvajoknak a képvsielete, és feltétel nélküli védelme őszintébbnek tünt, mint ez a Ria-Ria szólam a te szádból.. :DDD

Szerencsétlen Gyurcsány csicska...

grafoguru 2016.06.20. 11:49:44

Felháborító ez a blog.

Azt feltételezi, hogy honatyáink nem képesek öt nap alatt annyi napirendi pontot megvitatni, amelyeknek a felsorolása nem is több, mint 107 oldal!
Az író magából indul ki. Nem baj.

A mi képviselőink okosak. Intelligensek, gyorsolvasásban és gyorsdöntésben is világelsők.
Szívük kizárólag a népért dobog, a nép szíve pedig természetesen értük!
Elkötelezetten, akadályt nem ismerve, önzetlenül dolgoznak (akár 5 napon át is!) azon, hogy nekünk jobb legyen!
Ha kell, még a gránitszilárdságú Alaptörvényt is tovább tudják szilárdítani!

Ha mindezt nem éred fel ésszel, te sötétben bújkáló blogíró, ha ebben bármilyen furcsaságot látsz, az kizárólag amiatt van, hogy bedőlsz a libsibolsiNewYorkTelAvivUSAbérencSorosHáttérhatalom agymosásának.

De majd leszámolunk veled is! Majd nem fogsz te itt árnyékot vetni a Hazára, szemétláda! És a Haza - ha már nem írsz majd ilyen hülyeségeket - tényleg fényre derül!

És ne merd azt írni, hogy "szenzációs eredmény", amikor nyilvánvaló, hogy Albánia drukker vagy. Ezzel nem tudsz megtéveszteni minket, a poszt éleslátású hozzászólóit!

Velszi bárdolatlan 2016.06.20. 12:29:38

@gyászhuszár:
Ha nem tudsz franciául, ne próbálkozz a franciával, mert csak a butaságodat teszed közhírré.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.20. 13:22:35

@Velszi bárdolatlan: a dézsa vü jobb lett vóna? :D (ettől függetlenül, érthető volt amire célzott...)

Velszi bárdolatlan 2016.06.20. 14:13:23

@Hóhér az utolsó barátod:
Amit írt, az úgy ejtik, hogy dö zsá vü, és semmi értelme. A de a birtokos elöljáró mellett kifelé irányuló helyrag stb. A ja szó nem jelent semmit franciául.
Ellenététben a déjá (dézsá) = már jelentésű szóval (fordított ékezetes á-t most nem keresgélek).
(Déjá vu = már láttam, szó szerint: már látott (dolog)).

Ez így kb. olyan, mint a vica versa. Tudják belőle, hogy mit akartál mondani, meg azt is, hogy buta és műveletlen vagy.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.20. 14:34:43

@Velszi bárdolatlan: a műveletlennel nem vitatkozom, de intelligens embertől is láttam már a Vica versát... :D
(és nem elírás volt :( )

Velszi bárdolatlan 2016.06.20. 14:46:06

@Hóhér az utolsó barátod:
Akkor az mégsem volt annyira intelligens ember.

Lady Ann 2016.06.20. 16:11:34

@grafoguru: Ja és az Ulyssest egy óra alatt olvassák el, és bármikor idézni tudnak belőle.

2016.06.20. 17:08:50

"Mondjanak nekem még egy olyan parlamentet, amelyikben a képviselők öt nap alatt annyi napirendi pontot tudnak megvitatni, amelyeknek a puszta felsorolása is 107 oldal!

Mondjanak nekem még egy olyan parlamentet, amelyik úgy fogad el 9 új törvényt, hogy ennek következtében 91 korábbit kell módosítani!"

- Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Kérdés?

kvadrillio 2016.06.20. 17:22:54

A SZURKOLÓINK NE JÁRJANAK FEKETÉBEN MINT A ZSIDÓK ??? :?)
hülyeség !!!!! :O))))) A DRUKKEREK, A SZURKOLÓK, SZURKOLÓK MÓDJÁRA VISELKEDNEK ! IGEN, KÁROMKODNAK, SZURKOLÓI RASSZISTÁK, SZURKOLÓI ÖKÖLVÍVÓK ÉS VEREKEDŐK ÉS EZ ÍGY VAN RENDBEN !+ A GYŐZNIAKARÁS EZT HOZZA KI AZ EMBEREKBŐL !!!! A TÖRTÉNELEMBEN MINDIG IS ÍGY VOLT, LESZ !
AZTÁN BÉKÉSEN ELMENNEK UGYAN ABBA AZ ORSZÁGBA ÜDÜLNI ÉS NYUGODTAN VISELKEDNEK AZ OTTANI EMBERKÉKKEL, MERT NINCS MÁR GYŐZNIAKARÁSI KÉNYSZER BENNÜK!!!!! :))))

kvadrillio 2016.06.20. 17:29:00

2016. június 14. kedd
Milliárdos költségvetési csalást leplezett le, aztán sittre került a stróman
kaposvar

Köpött a hatóságoknak, ezért bosszút álltak rajta. Ez a meggyőződése K. Attilának, akit miután milliárdos kárt okozó járulékcsaló bandáról osztott meg információkat a rendőrséggel, elítéltek sikkasztás miatt. A férfi úgy véli, hogy emögött az a vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó milliárdos vállalkozás állhat, amelynek alvállalkozóit felnyomta a hatóságoknál. Az érintett céggel, a T.O.M Controll 2001 Zrt-vel szemben most is költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

tamogatoi_800_450

„Egy olyan bűnözői csoportnak dolgoztam, akik több éve, számlákat gyártanak, emellett nem fizetik a dolgozók után a járulékokat. Jelenleg 1 700 fő az alkalmazotti létszám. Tevékenység: őrzés, védés, takarítás.”

Ezzel kezdte egyik feljegyzését az a K. Attila, akinek az ügyéről többször is írt az Átlátszó, legutóbb az ismerté vált strómanos történetek között tettünk említést róla. Miután kiderült, hogy a férfi a vele szemben indult büntetőeljárást nem úszta meg, illetve, hogy már szabadult a börtönből, megkerestük, hogy befejezzük vele azt az interjút, amit 2015-ben adott szerkesztőségünknek.

K. Attila azonban, míg az ügye korábbi szakaszaiban kifejezetten kereste a sajtónyilvánosságot, most már elzárkózott attól, hogy beszéljen a vele történtekről.

A férfitől vett idézet abban a beadványban szerepel, amelyben az ügyészségtől kért segítséget 2011 decemberében.

„Szeretnék vallomást tenni és tisztázni magam. A hatóság elől csak azért rejtőzködöm, mert tudom, bizonyos emberek az életemre törnek, hogy ne tárjam fel az egy év alatt számomra megismert dolgokat. Amely arról szól, hogy milliárdos adó és járulékcsalást akarok leleplezni.”

K. Attila ezzel 2012-ben kereste meg az Átlátszót, és a birtokunkba került vallomása (PDF) a bűnszervezet működését és egyes tagjainak szerepét részletezi.

Milliárdos költségvetési csalást leplezett le a stróman, aztán sittre került from atlatszo.hu on Vimeo.

A vallomás, a feljelentés és videóinterjú alapján az alábbi történet rajzolódik ki: K. Attila a lánya révén kapott munkát a járulékcsaló cégcsoportnál. Gyermeke a társaság vezetőjének tartott Sz. Ferenc szeretője lett, ami kiváltotta K. Attila haragját, főleg – mint az interjúban is megemlíti –, lánya a kapcsolatért a jogi tanulmányait áldozta fel.

A szülői egyet nem értés ellenére a férfi is bekerült a csoportba, így napról-napra többet tudott meg a társasághoz tartozó cégek működéséről és azok ügyleteiről. Ezek a vállalkozások kórházakban nyertek el takarítási munkákat, valamint üzletláncok és állami cégek területeinek tisztán tartásáról és őrzés-védelméről gondoskodtak.

K. felsorolta a hatóságnak írt anyagaiban, hogy mely cégek voltak benne a járulékcsalásban és állítottak ki kamuszámlákat, továbbá, hogy a „munkafolyamatban” kik vettek részt; megnevezte a titkárnőket, a rendszergazdát és egyéb segítőket. Az általa felsorolt alvállalkozások egyébként – milliárdos adóhiányt hátrahagyva – mára felszámolás alá kerültek vagy kényszertörléssel megszűntek.

Korábbi cikkeink a strómanok titokzatos világáról

Pénzmosás, járulékcsalás, számlagyártás, szoftverkalózkodás – nyomtalanul eltűnt strómanok, 2. rész

Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Panamában – közreadjuk a feljelentését

Tovább húzódik az Eclipse-ügy, amelyhez Pintér Sándornak nincs semmi köze

Fantomcégek a postatelepen – a Civil Biztonsági Zrt.-től az Új Hebridákig tart a vagyonőrök alvállalkozói lánca

Egymilliárd forint táskában – leülte a büntetését, és most kitálal a stróman

MagyarLeaks: Korrupt rendőrök fedezték a járulékcsaló bűnszervezetet?

Olyan dolgokról is beszámolt a férfi, hogy a csoport három könyvelő irodát tartott fenn és megadta azok pontos címeit is. K. Attila azt állította, hogy egy szlovákiai bankfiókban mossák a pénzeket, és „közvetlen kapcsolatban állnak a T.O.M. Controll céggel is.”

A csoport legtetején ez a vállalkozás és egy vagyonvédelemmel foglalkozó társaság állt K. Attila elmondása alapján, és azért folyhatott a járulékcsalás minden következmények nélkül, mert az említett társaságok „vezetői befolyásos emberek, akiknek mindent szabad.”

Az emlegetett céggel kapcsolatban a VS idén februárban írta meg, hogy alvállalkozóik kéthavonta cserélgették egymás közt a dolgozókat.

A T.O.M. munkái

A takarítási és vagyonvédelmi piacon nagynak számító cég számos közpénzből gazdálkodó intézménytől is megbízásokat kapott:

Országos Mentőszolgálat

Országos Vérellátó Szolgálat

Szent János Kórház

Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ

Fővárosi Állat- és Növénykert

...STB.....

MIKOR MOND LE EZ A KORRUPT MAFFIA-KORMÁNY ???????????????????

kvadrillio 2016.06.20. 17:32:18

S hogyan tevékenykedtek a bűnszervezet tagjai?

„Van összekötő az adóhatóság osztályvezetőivel, akik pénzt kapnak azért, hogy segítenek. Rendőrtisztek jutnak havonta részesedéshez, ami előre kialkudott összeg az információkért és védelemért.”

Amelyik dolgozó nem állt be a sorba, azt az úgynevezett végrehajtók elintézték: így megverték az egyik területi vezetőt és T. László nyugalmazott rendőrtisztet is – emlékezett vissza K. Attila, aki az alkalmazott büntetésen túl megjegyezte, hogy az utóbbi dolgozó felesége még – 2011-ben járunk – a rendőrségen dolgozik.

A társaság egyébként aranykereskedelemmel is foglalkozott, amit szintén Sz. Ferenc irányított és K. Attila beadványa szerint ott is fiktív számlázás folyt:

„Rengeteg lopott ékszer került be az aranykereskedésükbe, amit azonnal beolvasztottak…”

Két fiktív céggel volt felvásárlási szerződés, a társaságok persze strómanok nevén futottak.

„A bankból a heti több tíz milliós bevételt Sz. Ferenc teszi el és osztja szét. Ezekhez elkészítik a fiktív számlákat is. Mindent megvesznek: hullák kitört arany fogatit, betörésből származó ékszereket és műkincseket is. Aztán ha olyan a kínálat, az Sz. Ferenc titkos raktáraiban köt ki.”

Azt is a hatóságok tudomására hozta K. Attila, hogy a csapat egyik tagja, P. Lóránt ellen kábítószer-kereskedelem miatt folyt eljárást, de a férfi nem akart börtönbe vonulni, ezért arra készült, hogy hamis papírokat szerezve a barátnőjével elhagyják az országot. Az álokmányokra nem csak a párosnak volt szüksége, hanem J. Péternek is, aki elszökött itthonról és külföldön bujkál más néven. K. Attila megjelölte azt a személyt is, aki J. Péterrel a kapcsolatot tartja.

A pénzmozgásokat látva K. Attila arra jutott, hogy a csoportnak rengeteg vállalkozása lehet, olyanok is, amelyekről ő nem is tud. Mosolyogtató része volt a férfi vallomásának, hogy állítása szerint a számlákat az Aréna Plázában készítették el a szükséges igazolásokkal együtt.

„Háromhavonta cserélik a cégeket, a dolgozók tudják ezt bizonyítani, valamelyik biztonsági őrt kell kihallgatni… Amit én tudok az csak egy része, de kellő bizonyíték az eljárás megindíttatásához.”

A bűnszervezet a férfi szerint azért működött sikeresen, mert

„rendőrök és NAV-osok egyengetik útjaikat, M. Zsolt felesége NAV alkalmazott, ő szállítja az információkat”.......................

ÉS EZ AZ EMBERKE FÉL MA MAGYARORSZÁGON ????? FÉLTI AZ ÉLETÉT, HOGY ELTESZI ŐT LÁB ALÓL EZ A MAFFIA-KORMÁNY ????? HÁT MIJAFASZ LETT EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL ??? BISSAU-GUINEA ??? MEXIKÓ ???

kvadrillio 2016.06.20. 17:35:15

Feljelentés és vallomás a hatóságoknak

K. Attila vallomásában – amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának címzett – közel húsz céget sorol fel, amelyek érintettek voltak a csalásban. Amiket leírt, azok megfelelnek a nyilvános cégadatoknak.

Az általa fővállalkozóként emlegetett cégeknek milliárdos árbevétele volt, az alvállalkozóként említett cégek többsége pedig szerepel a NAV 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők listáján.

A vállalkozások nagy része már megszűnt, vagy épp megszűnőben van, közülük többet valóban külföldi állampolgárok nevére írattak.

A súlyos bűncselekmények kiteregetése miatt K. Attila rettegésben élt. Attól tartott, hogy megtorolják rajta, hogy köpött a hatóságoknak, illetve azt is, hogy lelépett 62 millió forinttal.

A férfi verziója szerint ugyanakkor ő nem tulajdonította el ezt a pénzt. Elmondása szerint 2011. november elején vette fel az összeget az egyik szlovákiai OTP-fiókból. A terv az volt, hogy K. Tibor a bank előtt fogja várni, de a férfi sehol nem volt.

Ezután a pénzből 22 milliót átadott a cégcsoport egyik könyvelőjének, a többit pedig az egyik irodába vitte, ahonnan aztán azt ellopták. K. felhozta, hogy ellene folyó eljárás anyagában megtalálható az a rendőrségi irat, amely a betörésről készült.

A férfi a pénz felvétele és elszállítása után Kaposváron bujkált. Mint elmesélte, fenyegetéseket kapott, olyan üzeneteket küldözgettek neki, hogy vége az életének.

„Senki nem segített az ismerőseim közül, idegenek ajánlottak fel segítséget, taxival közlekedtem és autóbusszal, nem tartottam kapcsolatot senkivel, mert tudtam akkor nekik is annyi. A telefont először szétszedtem, majd egy kukába dobtam, és megkezdődött a hajtóvadászatom. Már rég ki akartam szállni az egészből, de nem hagyták, arról nem beszélve, hogy bosszút esküdtek, ezért nincs családom, inkább elhagytam őket, mint hogy a 4 hetes fiamat elrabolják.”

K. Attila úgy vélte, hogy a bűnszervezet intézte el, hogy a körözést kiadják ellene. Ám mivel az elsőfokú, három év letöltendő szabadságvesztésről szóló ítéletet is a távollétében hozták meg, inkább arról lehet szó, hogy mivel nem jelent meg az idézésekre, kiadták vele szemben az elfogatóparancsot...

...HOVA HÁNYJAK ???!

kvadrillio 2016.06.20. 17:41:46

Az ügyészségnek azt írta a férfi, hogy szeretné igazolni magát, de nem bízik a rendőrségben, mert Sz. Ferenctől tudja, hogy két rendőrtisztnek havonta egy-egy millió forintot fizettek. Viszont ügyvéden keresztül megkereste azt az adóhivatali nyomozót, akinek állítása szerint 2007 óta segített. Ez a pénzügyőr tiszt először az ügyészséghez való fordulást javasolta, majd később eltanácsolta ettől.

A férfi meggyőződése, ahogy beadványaiban és a videóinterjúnkban is megemlíti, hogy a vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó társaság, a T.O.M. Controll állhat büntetőügye megindulása mögött.
TOM Clear, T.O.M. Controll 2001., M.O.T. Controll

A felszámolás alatt lévő TOM Clear Zrt. 2007-ben, majd 2012 év végétől ismét szerepelt az adóhatóság 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők listáján – az Opten céginformációs rendszer adatai alapján.

A cég 2012-ben került végelszámolás alá – előtte nem sokkal határozták el a megszűnést, 2015 nyarán pedig a felszámolás is megindult a társasággal szemben.

A cégnyilvántartás tartalmazza azt is, hogy 2011. október 11-én biztonsági intézkedést tett a vállalkozással szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. Továbbá a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség is büntetőjogi intézkedéssel élt. Ezt 2012. január elején tették meg és 2014. február 19-én vonták vissza. Ezek mellett több végrehajtást is indítottak a társasággal szemben.

Az ügyszám alapján az Átlátszó megkereste a főügyészséget. Annak szóvivője, Schmidt Gábor azt a tájékoztatást adta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

„…az illetékes cégbíróság felé jelzéssel élt jogi személlyel szemben alkalmazható intézkedés lehetőségéről. A főügyészség az ügyben 2014. január 23-án vádat emelt a Kecskeméti Törvényszéknél. Mivel az előzőekben írt cég a vádiratban nem volt érintett, a jelzés feloldására került sor, melyet a cégnyilvántartás adatai is tükröznek.”

A vádirat összegzése szerint egy 38 éves szegedi férfi és 40 társa bűnszervezetet alkotva 2006-tól kezdve Kiskunhalason és környékén egy „számlagyárat” hoztak létre és működtettek, amivel a költségvetésnek 413 millió forint kárt okoztak.

A TOM Clear Zrt. kiválással jött létre a T.O.M. Controll 2001. Zrt-ből 2009-ben. Ezt követően 2013. 09. 10-én a T.O.M. Controll 2001-ből kivált a M.O.T. Controll Magyarország Zrt. Mindkét cég székhelye ugyanazon az óbudai címen található.

A T.O.M Controll 2001. Zrt nettó árbevétele 2011-től minden évben kétmilliárd forint felett volt, ám 2014-ben ennél is jobban teljesítettek, mert hárommilliárd fölé mentek. Így a mérleg szerinti eredményük a 2013-as 39,9 millió forinthoz képest 62 millióra nőtt. A M.O.T. Controll Magyarország 2014-ben 2,5 millió, 2015-ben pedig 1,4 millió forint nettó árbevételt ért el.

A T.O.M Controll 2001. Zrt-nél is jól látható a cégnyilvántartásban, hogy valamilyen eljárás érintettje lehet, ugyanis szintén szerepel az adatok között, hogy büntetőjogi intézkedéssel élt a Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztálya.

A testület szóvivője, Bagoly Bettina az Átlátszó megkeresésére közölte, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a Nemzeti Adó-és Vámhivatal. Hozzátette, hogy a nyomozás jelenlegi határideje 2016. augusztus 3., ami szükség esetén meghosszabbítható.

Csikász Brigitta

ÉS FENTIEK ELLENÉRE MÉG MINDIG KORMÁNYON VANNAK EZEK A BŰNÖZŐ EMBERKÉK A COSA-NOSTRA JELLEGŰ MAFFIA-HÁLÓZATUKKAL ??? ÉS FÉLNI KELLENE TŐLÜK A MAGYAR EMBEREKNEK ????????

Velszi bárdolatlan 2016.06.20. 23:51:36

@kvadrillio:
Az megvan egyébként, hogy Welsz Tamás él?
Afrikában él és virul, a halála kamu volt.
Állami átverés

dr. jenőke (jenőke) 2016.06.24. 01:02:27

Nem is tudom, szólt-e valaki a bloghoz?

:))
süti beállítások módosítása