Most akkor mégis elvehetik a magyar emberek munkáját a migránsok?
2023. június 26. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Most akkor mégis elvehetik a magyar emberek munkáját a migránsok?

"A tudós ismertetőjele, hogy bizonyítékok hatására hajlandó megváltoztatni a nézeteit. Erre egyetlen politikus vagy hivatalnok sem képes.” (Sydney Brenner, Nobel-díjas afrikai biológus)

Attól tartok, a mai gyerekeknek nem mesélnek már La Fontaine-meséket. Az egykori gyerekek még emlékezhetnek néhányra. Nekem most eszembe jutott „A szatír és a vándor meséje. A vándor, aki megfújta a megdermedt kezét, majd a forró levest is, mire a szatír így szólt:

Hordd el irhád, meg se fordulj, nem kaphat itt fedelet olyan, aki egy szájból fúj hideget és meleget!

Hogy miért épp ez? Mert elolvastam „a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról” szóló törvényt. No meg persze Orbán Viktor különböző időben tett különböző nyilatkozatait a menekültekről, vagy, hogy az ő szavaival éljek, a „migránsokról”.

2001: az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti ebédjén: „Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét. 

2015. január: „A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne.

2023. március, gazdasági évnyitó: „Magyarországnak a következő egy-két évben szüksége lesz 500 ezer főnyi új munkaerőre.

2023. június 16: „Arra kell számítanunk, hogy a Soros-birodalom fellázítja majd a migránsokat, hogy ismét induljanak meg Európa felé. 

orban-hvg_1.jpg

Kép: HVG

A vendégmunkás nem kérhet Magyarországon saját tartózkodási engedélyt sem az itt töltött három év alatt, sem azután. Ha a családja is harmadik országbeli, ami elég valószínű, a családi kapcsolatra hivatkozással sem kaphatnak tartózkodási vagy letelepedési engedélyt. Hogy ezeknek a tilalmaknak mi értelmük van, azt józan ésszel nehéz megfejteni. Hacsak nem a Soros....

A részleteket lásd ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4518153950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása