Kik is itt a hazaárulók?
2018. szeptember 01. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Kik is itt a hazaárulók?

Augusztus 17-én jelent meg interjú Ujkéry Csabával a Magyar Hang-ban (a kivégzett Magyar Nemzet „túlélő magazinjában”). Ujkéryről annyit kell tudni, hogy mindaddig a Kaposvári Törvényszék elnöke volt, míg 2012-ben – több mint kétszáz bírótársával együtt – „kényszernyugdíjazás” címén ki nem rúgták. Azt most hosszú lenne elmesélni, hogy Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke miként akarta – az ügyészség segítségével - az időnként ellenvéleményt hangoztató Ujkéryt besározni, a lényeg: öt évig tartó büntetőeljárás után Ujkéryt jogerősen felmentette a bíróság. Bűncselekmény hiányában.

ujkery-csaba-origo.jpg

Ujkéry Csaba és Handó Tünde   Kép: Origo

Egyszóval Ujkéry Csaba, a volt elnök, írt egy levelet az Európai Bírói Egyesület elnökének. Ebben azt javasolta: hozzanak létre egy bizottságot, jöjjenek Magyarországra és miután a bíróság itteni helyzetéről személyesen tájékozódtak, tegyék meg ajánlásaikat a kormánynak.

Ugye, önökben is felmerül a kérdés: az itthoni bíráknak nincs érdekvédő szervezetük? Nincs Magyar Bírói Egyesület, amely kiállna a bírák függetlensége mellett és Handó Tünde önkénye ellen? Igen és nem. Van ilyen, de nem áll ki. Emlékezetes ténykedésük közt tán a legdicsőbb az volt, amikor a 2012-es kényszernyugdíjazások kezdetén „stratégiai megállapodást” kötöttek az Igazságügyi Minisztériummal e nemes feladat minél gördülékenyebb végrehajtásáért. Ők már csak ilyenek. Most bezzeg nem jeleskednek, amikor Handó Tünde visszaéléseitől kellene megvédeniük a bírákat.

makai_lajos-magyar_biroi_egyesulet.jpg

Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület elnöke   Kép: Magyar Bírói Egyesület

Nem kell nagy konteo-gyártónak lenni ahhoz, hogy az ember összefüggést keressen Ujkéry megszólalása és az úgynevezett „Tűzfalcsoport” pár napra rá megjelenő cikkei között. Ezen a „tényfeltáró blogon” - meg ahogyan magukat nevezik: „a nemzeti védőhálón” - nem tudható, kik írják a cikkeket, azok név nélkül rágalmaznak. Belátom, így persze sokkal könnyebb. Az „impresszumból” is csak annyi derül ki, ők „a Corvin köz krónikásai”. Annyit azért tudunk róluk, hogy anonim „tényfeltárásaikat” a Magyar Idők, meg az Echo TV népszerűsíti.

Persze nem véletlen, hogy kiket támadnak, és azt sem nehéz kitalálni, kitől kapják hozzá a muníciót. Mostani sorozatuk címe: „Az Országos Bírói Tanács titkai”.

Első célpontjuk „véletlenül” épp Handó Tünde egyik fő ellensége, a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) elnöke, Hilbert Edit, az új Országos Bírói Tanács (OBT) első elnöke. A nevenincsek „tényfeltárták”, hogy a BKT-n egy belső vizsgálat számos késedelmesen intézett ügyet talált, melyek egy része Hilbert tanácsához tartozik. „Kínos - írják – hisz bírósági vezetőként alig kell tárgyalnia”.

hando-hilbert-hvg_1.jpg

Handó Tünde és Hilbert Edit    Kép: HVG

Ám arról nem írnak, hogy Hilbert nem „alig” tárgyal, hanem kétszer-háromszor annyit, mint amennyi számára kötelező lenne. A BKT-n ugyanis egyetlen olyan másodfokú tanács van – az övék - amelyik a gazdasági bűncselekményeket bírálja felül. Emellett a bíróság SZMSZ-e 31 oldalon át sorolja az elnök feladatait. „Belső informátoruk” szerint más bíró már rég fegyelmit kapna ekkor mulasztásért. A névtelen firkászok szerint ez bizony kettős mérce. Elárulom: nem az. Ha igaz lenne, akkor sem. Handó ugyan szeretné, de az OBT tagjait nem távolíthatja el fegyelmivel. Ez a testület ugyanis az ő munkáját ellenőrzi. Szép is lenne, ha az őt ellenőrzőket fegyelmikkel sújthatná.

obt-24_hu.jpg

Kép: 24.hu

„A Tűzfalcsoport más OBT-tag „kétes” múltjára is felhívja a figyelmet: Vadász Viktor, a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) egykori igazgatója 2015-ben nem teljesen önként távozott a posztjáról” – idézi a Magyar Idők.

Nagyon igaz. Vadász Viktor, aki akkor az akadémia igazgatója volt, már 2014. július 15-én kérte visszahelyezését a bíróságra, mert elégedetlen volt az akadémián kialakult, pontosabban ki nem alakult együttműködéssel. Handó ekkor arra kérte, maradjon még az év végéig, majd még tovább 2015. január közepéig. Elbocsátó szép üzenetként az elnök asszony még az utolsó napon Vadász Viktor kezébe nyomta azt az írásbeli figyelmeztetést, amire most a kormány bértollnokai hivatkoznak. Azt állítják, hogy Vadász szerződést szegett, mert a teniszpályát bérlőknek megengedte, hogy ingyen parkoljanak és ezzel kárt okozott az akadémiának.

vadasz-linkedin.jpg

Vadász Viktor    Kép: LinkedIn

Úristen, egy bíró, aki szerződést szeg! – írják e talpig becsületes Corvin-közi krónikások.

Először is Vadász nem szegett meg semmiféle szerződést. Az akadémia különböző osztályai azon gyűrték magukat hónapokig, miként küzdjék le azt a megoldhatatlan problémát, hogy míg a teniszpálya-bérleti díj ÁFA mentes, a parkolás ÁFA köteles. Addig rágódtak ezen, míg Handó kijelentette: itt többet senki sem parkolhat. Se pénzért, se ingyen. Éppen csak a helyettese elfelejtette ezt a drákói döntést az akadémia igazgatójával közölni. Ha valami, hát ez tényleg bíróhoz méltatlan becsületbeli ügy!

akademia-epiteszforum_hu.jpg

Magyar Igazságügyi Akadémia    Kép: epiteszforum.hu

A tűzfalasok azt is felróják Vadásznak, hogy az ő vezetősége alatt „Soros elvtársai, a főállású rettegők és migránssimogatók, genderőrültek és “homolobbisták” egymásnak adták a kilincset a Magyar Igazságügyi Akadémián”. A felsorolást nem minősítem. Madárhangon csak annyit jegyeznék meg, hogy Handó Tünde tudta és beleegyezése nélkül egyetlen lélek sem tehette volna be a lábát az akadémiára.

Tűzfalék ezúttal kevés szót fecséreltek Vasvári Csabára, őt szimplán levérbírózták a 2006-ban (12 éve!) hozott ítéletei miatt. Az, hogy Vasvári munkajogi pert nyert Handó Tündével szemben, igazán mellékes részletkérdés. Az is apróság, hogy a bíróság kimondta: Handó joggal való visszaélést követett el, amikor érvénytelenítette Vasvári nyertes pályázatait. És hogy miért nem jogerős még ez az ítélet? Mert a bíróságok nagyasszonya akadályozza a bírák munkáját. Ugyanis a tárgyalás előtti utolsó napon jutott hirtelen eszébe, hogy elfogultságot jelentsen be a bírósággal szemben. (Ha én polgári bíró lennék, tuti megbírságoltam volna.)

hando-magyar_nemzet.jpg

Kép: Magyar Nemzet

Mondanám, hogy Handó e sorok írásakor tett koronát eddigi működésére, de nem merem, mert az elnök asszony fantáziája kimeríthetetlen. Most éppen a törvényszékek és ítélőtáblák elnökeit szólította fel arra, ugyan nézzék már át az Országos Bírói Tanács jegyzőkönyveit és találjanak bennük minimum három törvénysértést. Ezzel mindössze két aprócska probléma adódik. Egy: az elnököknek az égadta világon semmiközük nincs az OBT-hez. Kettő: ezeknek az elnököknek a kinevezése Handótól függ.

Akkor most kik árulják itt a hazát? Az Ujkéry-félék, akik egy demokratikus nemzetközi bírói szervezethez fordulnak és objektív vizsgálatot kérnek, vagy az(ok), aki(k) újra „házmester-országot” építenének csak azért, hogy reszketve féltett hatalmukat megőrizzék?

besugo-konyvhet.jpg

Kép: Könyvhét

Hogy eközben szétveri(k) a bírósági rendszert, megfélemlíti(k) a bírákat és beletipornak a még megmaradt függetlenségükbe, az legyen a jogot kereső polgárok baja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014216159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.02. 06:31:32

A címhez, nem a témához kapcsolódva... hazaárulás, mint Btk tétel...
Még a Gyurcsány kormány alatt történt, hogy az állítólag magyar EU parlamenti képviselők Magyarország elleni fellépésre szólították fel az EU-t. Akkor előszedtem a Btk-t, elolvastam amit hazaárulás címén találtam benne és nekem úgy tűnt, a "tisztelt" elvtársak felhívása kb. tankönyvi eset eme bűncselekményre. Miért nem indult eljárás ellenük??

Éhesló 2018.09.02. 07:18:28

Ha már emlegetve vannak, illik hozzájuk linket adni:
tuzfalcsoport.blogstar.hu

Rágalmazásban van mit tanulniuk a poszertől.

Handó olyannyira volt képes a kommunistáktól megörökölt, soros sameszai által kiképzett/érzékenyített bírói bandát és felelősségrevonhtatlanságukat felszámolni, hogy naponta olvasható ennek a bandának a győzelmi jelentése a magyar társadalom és törvényesen, demokratikusan megválasztott törvényhozása, kormánya felett.

Ha valamiben egyetértek a poszterrel, az handó totális alkalmatlansága.
Az alkalmatlanság mibenlétét azonban ellentétesen látjuk.

A kommunizmusból ittragadt bírókat és kádereiket el kell takarítani, a felelőtlenségüknek, elszámoltathatatlanságuknak véget kell vetni!

legeslegujabbkor 2018.09.02. 20:54:56

@Le a spammerekkel:
Talán ezért:

"Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.
A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió, s Magyarországra vonatkoztatná, ahogy azt az elnök sugallja. 2004 és 2006 között ugyanis 670 milliárd forint támogatást biztosít az Európai Unió az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, melyből eddig 299 milliárd forintot folyósítottak 15 ezer hatályos szerződés keretében."

Ennél undorítóbb dolgot nehezen tehet meg egy képviselő hazája önkormányzatai ellen

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.03. 07:31:22

@legeslegujabbkor: O.K., de ez csak erkölcsileg hazaárulás vagy büntetőjogi értelemben is az?
süti beállítások módosítása