Előfordulhat, hogy nem lehet bizonyítani egy szexuális bűncselekményt
2024. március 03. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Előfordulhat, hogy nem lehet bizonyítani egy szexuális bűncselekményt

Mottó: „A felesleges törvények gyengítik a szükségeseket.” (Montesquieu, francia filozófus)

Úgy hiszem, Orbán Viktor nem csak Montesquieu sorait nem olvasta, de a jogi egyetemről is sokat hiányozhatott, hogyha még mindig azt hiszi, attól nem lesz itt többé „pedofil” bűncselekmény, ha szigorítanak a törvényeken. Ha nem így lenne, nyilván nem mondta volna a parlamentben, hogy

a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményekért elítélteknek a büntetést le kell tölteniük, nincs kibúvó, kedvezmény, feltételes szabadság, kegyelem.

A bíróságokat meg arra kérte, hogy a folyamatban lévő ügyekben is erre tekintettel hozzák meg ítéleteiket.

Értem én, hogy látványosabb és „népszerűbb” belepiszkítani a Btk.-ba meg az Alaptörvénybe, mint végiggondolni azt, mi is valójában az állam felelőssége a gyermekek érdemi védelmében. Azt viszont a bírák nevében is kikérem magamnak, hogy a kormányfő „megkérje” a bíróságokat, milyen ítéleteket hozzanak.

central-0851865958-2048x1365.jpg

Kép: 24.hu

Az már sokszor – mégis úgy tűnik, nem elégszer – elhangzott a jogászoktól, hogy a „pedofília” szó nem szerepel a Büntető törvénykönyvben. Ez a szó egyfelől orvosi, másfelől köznyelvi kifejezés.

És hogy mennyi zavart okoz egy tisztázatlan kifejezés használata, arra Erdélyi Ákos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kriminálpszichológiai Tanszéke tanársegédjének javaslata is rámutat: „szorgalmazom egy olyan gyakorlat megszilárdulását, amelyben a pedofília fogalmát tisztán klinikai vonatkozásban alkalmazzák, a jog- és rendészettudomány pedig a molesztáló terminust alkalmazza az elkövetői kör tipizálásakor.”

Igazán kár, hogy az ATV vezetői nem olvasták az említett cikket, akkor talán Somos András, a népszerű – de „pechére” jogász végzettségű – műsorvezetőjük még mindig ott dolgozhatna, elmagyarázva mindenkinek ugyanazt, amit Erdélyi Ákos leírt. 

A továbbiakat lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2024/03/02/szexualis-buncselekmeny-abuzus-pedofilia-kaleta-gabor-bizonyitekok-szakertok-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr818344593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2024.03.04. 17:24:48

"Előfordulhat, hogy nem lehet bizonyítani egy szexuális bűncselekményt."

Sajnos ez így van. Több példa is volt/van rá.

„A felesleges törvények gyengítik a szükségeseket.”

Erre az egyik legjobb példa a balliba irányítás alatti törvénykezések időszaka! Szerintem...

Tisztelt bírónő!

Meglepve, ugyanakkor indulattal is olvastam az alábbi sorait:

"Értem én, hogy látványosabb és „népszerűbb” belepiszkítani a Btk.-ba meg az Alaptörvénybe, mint végiggondolni azt, mi is valójában az állam felelőssége a gyermekek érdemi védelmében."

Nos, az államnak épp az a felelőssége, hogy megfelelő törvényeket alkot! Vagyis a jogállami működéshez biztosítja az adott témakörben szükséges jogi hátteret. Továbbá biztosítja, hogy a törvénynek érvényt is szerezzenek, azokat végre is hajtsák. Ha ehhez törvényt és/vagy Alaptörvényt kell módosítani, hát tegyék meg! Nem tudom, Önnek mi fáj ebben, talán az Önnek kedves erők múltbéli mulasztásai miatt érez frusztrációt? Ez ismét inkább róluk és Önről szól, nem a kormányzatról.

"Azt viszont a bírák nevében is kikérem magamnak, hogy a kormányfő „megkérje” a bíróságokat, milyen ítéleteket hozzanak."

Egyrészt dühítő, másrészt megmosolyogtató az indulata, hiszen hetek óta érdeklődéssel vártam az Ön felháborodását a dobrevné csótányferenc megnyilvánulásával kapcsolatban:

index.hu/belfold/2024/02/20/gyurcsany-ferenc-varju-laszlo-fekete-gyor-andras-obh/

Nem emlékszem az Ön felháborodására! Valahogy hiányérzetem van...
Így aztán csak gúnyos mosollyal és kis indulattal tudom kezelni ezt a kis 'műfelháborodást' az Ön részéről! :-)

"...a „pedofília” szó nem szerepel a Büntető törvénykönyvben. Ez a szó egyfelől orvosi, másfelől köznyelvi kifejezés."

Hát majd beleírják a szakemberek! Ez ne legyen akadály! :-)

"Igazán kár, hogy az ATV vezetői nem olvasták az említett cikket, akkor talán Somos András, a népszerű – de „pechére” jogász végzettségű – műsorvezetőjük még mindig ott dolgozhatna..."

Nahát! Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba, bírónő! Ezek szerint Ön egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy a Kaleta nem pedofil...? :-/ Esetleg vitatja ennek a somosnak a bocsánatkérését? Hm... Rendben. Értem én, de akkor a korábbi felháborodást nem értem a Kaleta ügyében! Valami zavart érzékelek a balliba erőben.

"A bíró meggyőződése soha ne legyen erősebb, mint a bizonyítékok ereje."

Na jah... Erről biztos sokat tudnának mesélni a 2006-os 'vérbírók' és a 'zunijó' függetlennek titulált, valójában végtelenül elfogult és pofátlan kis "taláros cerkófjai"...

Egy választói véleményt kívántam csak tolmácsolni Önnek és az Ön támogatóinak, valamint az Ön által támogatottaknak.
Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása