Magda Marinko és az életfogytiglan
2019. április 14. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Magda Marinko és az életfogytiglan

https://24.hu/…/magda-marinko-gyilkossag-tenyleges-eletfog…/

marinko1.jpg

Talán a legnagyobb vihart az az ügy kavarta, amelyben a bíróság nem állapította meg Magda Marinko bűnösségét. 1994 januárjában megölték az ismert szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét, valamint a 10 és 16 éves fiaikat. Mindannyiukat agyonlőtték. A Magda Marinko ügy nyomozója, Kovács Lajos rendőrezredes az elmúlt évek során többször is nyilatkozott, de megszólalt az ügyet elsőfokon tárgyaló bíró, az azóta nyugdíjba vonult Varga Zoltán is.

A részleteket olvasd el ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214764234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2019.04.15. 05:40:17

Tisztelt bírónő!

Úgy tűnik, ez ismét egy olyan darázsfészek, amelyben (szerencsére) szembekerülünk a 'zunijóval' és a minősíthetetlen 'civil'(?)-szervezetek eszetlenségével.

"A bíróság nemrégiben nem engedélyezte a délszláv háború idején Magyarországon és Szerbiában több rablógyilkosságot is elkövető Magda Marinko feltételes szabadon bocsátását."

Magam is meglepődtem ezen, de most legalább egy értelmes döntést sikerült hozniuk. Semmi sem indokolja, hogy egy ilyen elmebeteg szadista nyomorult rászabaduljon a magyar társadalomra.

"Mostantól kezdve kétévente megvizsgálják, megérett-e már a feltételes szabadságra."

Tartok tőle, hogy ez lesz a 'rendszer' achilles-sarka.

"Akit azonban 1999 után tényleges éltefogytiglanra ítéltek hasonló súlyú bűncselekményekért Magyarországon, annak jelenleg lehetősége sincs soha többet arra, hogy bíróság elé kerüljön, kizárólag a köztársasági elnök kegyelmére számíthat."

Ez is a rendszer gyenge pontja. Liberális vagy baloldali személyt ezért (sem) szabadna soha többé tisztség közelébe engedni, elnöki székbe semmiképp!

"A gyakorlat ellen az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európa Tanács és a kriminológus-szakma is kitartóan tiltakozik..."

Ez pedig 'boríték', a társadalom ellen szervezkedő, szélliberális eszementek, valamint annak a szánalmas és láthatóan elfogult ostoba bíróságnak a széllibbant tagjai minden ellen tiltakoznak, amit egy kormányzat a társadalom érdekében végez. Nem meglepő, innen lehet biztosan tudni, hogy jó irányba tett döntésről van szó. Akkor kell elgondolkodni, ha ezek nem ajvékolnak!

"... Európa Tanács Miniszteri Bizottsága pedig tavaly júniusban felszólította Magyarországot a hatályos jogszabályok megváltoztatására."

Nyomni kell egy 'IGNORE' gombot, kiröhögni őket, megmutatni nekik a'madarat' és folytatni tovább. És természetesen a jogszabályokon csak akkor változtatni, ha azok szigorodnak! Ennyi. Mellesleg nem tudom, mennyi közük van mindehhez. Halálbüntetés nincs. Életfogytig sitt van. A nevében a jelentése, mit akarnak ezek az idióták...?

"Van-e esély arra, hogy egy súlyos bűnt elkövető ember megváltozzon?"

Semmi. Egy ember csak nagyon súlyos trauma hatására változik meg alapjaiban. Ennek a tagnak az egész élete egy trauma. Egy pszichopata állat, akből már sosem lesz ember.

"Jó-e a társadalomnak, ha ad még egy lehetőséget egy sorozatgyilkosnak?"

Egy módon lehet esélyt adni egy ilyennek! Ha a döntő bíró vagy a szabadulást szorgalmazók, a 'civilek' a saját családjaik életét bízzák rá a döntésre! Nem a másét, nem a társadalom random tagjáét! A sajátukét és gyerekeikét, asszonyaikét! Ez a lényeg, bírónő! Ott, Strasbourgban a taláros idióták a saját családjuk életét tegyék kockára és ne öt határral arrébb élő polgárok életét tegyék kockára! Szerintem...

Mellesleg ezek a 'civilek' (álcivilek) és ezek a semmirevaló bírák sajnos mindig a mások bőrére hozzák az eszement döntéseiket és küzdenek deviáns és semmirevaló bűnözőkért. Az ilyeneknek nem tisztelet jár, hanem megvetés, gyűlölet és kirekesztés. Szerintem...

"Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell válaszokat adnunk, ha a tényleges életfogytiglan problémájával foglalkozunk."

Miért gondolja bírónő, hogy erre a kérdésre választ kell adnia? Nem gondolja, bírónő, hogy az élet már számtalan alkalommal válaszolt meg ehhez hasonló 'kérdéseket'? Legutóbb épp egy nőt gyilkolt meg a szabadult elmebeteg párja, akiről 'csak' mindenki tudta, hogy a sitten kéne megrohadnia! Ehelyett a rendszernek 'hála' megölhetett még egy embert!
Miért kell ilyen semmirevalókért küzdenie folyton ezeknek az eszembnt libbantaknak, az álcivileknek és 'ajrópának'? Tényleg ennyire elment az eszük? Vagy valami célja van mindennek???

"Magda Marinkót – az itteni eljárással párhuzamosan – Szerbiában távollétében halálra ítélték öt ember meggyilkolása miatt (a halálbüntetés eltörlése után a büntetést 40 évre változtatták)."

Ott (akkor) még volt eszük.

"A kötelező kegyelmi eljárás nem egyszerű procedúra."

Tényleg nem az! Értelmetlen és ostoba procedúra. De ha már van, legalább legyen bonyolult és hosszadalmas!

"Az államfő pedig úgy dönt, ahogy akar."

Soha többé liberálist vagy baloldalit döntéshozói tisztségekbe! Soha!

"A kriminológusok mellett sok jogász, számos politikus, büntetés-végrehajtási szakember és jogvédő szervezet is ellenzi a tényleges életfogytig tartó büntetést."

Még egyik sem tette soha kockára a saját családja életét! Cselekedjenek a saját és családjaik életére, ne a máséra!

"Nem ért egyet a tényleges életfogytig tartó büntetéssel az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága sem..."

Mily meglepő! Ja, várjunk csak! Nem az... Addig jó, amíg azok ajvékolnak!

"...ha ez egyszer bekövetkezne, Szerbiába kellene őt szállítani, ahol még 40 év letöltése vár rá."

Húzni, amíg lehet és utána kiadni egy szakasz szerb katonának, akik remélhetőleg egy sötét és nyirkos cella fenekén éheztetik örökre! Ámen!

"Senki nem az életfogytiglani szabadságvesztést akarja eltörölni..."

Sajnos 'ajrópát' illetően ezt már nem hiszem el.
B

Bambano 2019.04.19. 03:02:48

"megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezménye 3. cikkének azon rendelkezését miszerint „senkit nem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó bánásmódnak, vagy büntetésnek alávetni”.": ártatlant megfojtani nyakkendővel az embertelen bánásmód? esetleg van az emberi jogok európai egyezményében olyan paragrafus, amit négy család aljas indokból történő megölése megsért?

Én szeretném magam liberálisnak vallani, de amíg a liberalizmust lejáratják ilyen veretes ökörségekkel, hogy a jelenlegi 56 jogerősen, vagyis bizonyítottan elítélt jogai előbbre valók, mint másik 10 millió ártatlan magyar jogai, addig elhatárolódnék a liberálisoktól.

A tész a halálbüntetés alternatívája. Azért van tész, mert nincs halálbüntetés (egyébként ezt helyesnek gondolom).

azt meg, hogy mit mondanak az eu-ban, nem számít, az eu-s kapcsolatunk is egy szerződés, ha megsértettük, írják át.
süti beállítások módosítása