Inkább felszámoljuk a tranzitzónát, mint hogy betartanánk az uniós verdiktet
2020. május 30. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Inkább felszámoljuk a tranzitzónát, mint hogy betartanánk az uniós verdiktet

tranzit.jpg

Kép: Kelemen Zoltán Gergely /MTI

A luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága ítéletet hozott a minap két menedékkérő család ügyében, akiket 464, illetve 526 napig tartottak fogva a röszkei tranzitzónában.

A verdikt messze túlmutat e két család ügyén, miként az a kormány eddigi reakciójából is látható. És bár a kormánypárti média mérgező nyilait ezúttal is a családokat képviselő Magyar Helsinki Bizottságra lődözi, az ügyet valójában egy, az európai jogot kiválóan ismerő magyar bíró terjesztette a luxemburgi bíróság elé. 

Vajon hogyan képzelik el, amint a menedékkérők a magyar külképviseleteken nyújtják be a menedékkérelmüket?

És mit csinálnak addig a menedékkérők, amíg a közismerten „gyorsított” eljárásban elbírálják a kérelmüket? Ott fognak dekkolni a nagykövetségeken? Mint annak idején a több mint kétszáz keletnémet turista az NSZK nagykövetségén?

A részleteket lásd ITT

vagy itt: https://24.hu/belfold/2020/05/30/eurpai-unio-birosaga-itelet-tranzitzona-felszamolas-sandor-zsuzsa/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr1215729950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2020.06.02. 06:05:49

"Inkább felszámoljuk a tranzitzónát, mint hogy betartsuk az uniós verdiktet"

Tisztelt bírónő!

Állítólag a tranzitzóna törvénysértő. (Az egyik bíróság szerint, egy másik szerint nem az...) Most megszűnik egy (állítólag) jogsértő gyakorlat. Ön jogász. Nem értem, hogy akkor Ön szerint most az is probléma, hogy egy jogsértő gyakorlatot fölszámol a kormányzat?
Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy ha a 'zunijó' bírósága szerint, ha én egy a telkemre betévedőt a kiskapum mögött található másik kerítéssel és egy kisajtóval továbbra is kizárom a telkemről és a házamból, akkor voltaképp én azt a tagot őrizetbe vettem...? A 'zunijó' szerint...

"A luxemburgi székhelyű Európai Unió Bírósága ítéletet hozott a minap két menedékkérő család ügyében, akiket 464, illetve 526 napig tartottak fogva a röszkei tranzitzónában."

Nem igaz, HAZUDIK a bíróság, valótlanságot állít, mert NEM voltak bezárva. Bármikor elhagyhatták a zóna területét Szerbia felé. Csak rajtuk múlott!

"És bár a kormánypárti média mérgező nyilait ezúttal is a családokat képviselő Magyar Helsinki Bizottságra lődözi..."

Valótlanságot állít, bírónő! Valójában az a pardavimárta nevű támadja folyamatosan Magyarországot és hosszú évek óta fejti ki hungarofób és áruló aknamunkáját az ország és a magyarság ellen!

"...az ügyet valójában egy, az európai jogot kiválóan ismerő magyar bíró terjesztette a luxemburgi bíróság elé."

Gondolom hasonlóan 'független' és kellően 'érzékenyített' (ugye, kedves pardavimárta) 'bíró', mint az, amelyik a gyöngyöspatai deviánsoknak adott igazat, amelyik csökkentette a Kozma gyilkosainak büntetési tételeit, vagy amelyik majd a Deák tér 'bajnokait' is mosdatni fogja...

"Kezdjük a két család történetének leírásával, ami ugyan igen rövid, ám a családok által átélt viszontagságok nagyon is hosszúra nyúltak."

Nos, a lényeg: Afganisztánból idebotorkáltak (idehozták őket), mert ott állítólag nem lehet élni. Ez simán lehetséges. Majd eljutottak Szerbiába, ahonnan a jóég tudja miért, de úgy érezték, még mindig vadul menekülniük kell. Nos, itt dől meg a történetük! Mert NEM KELL! Pofátlanul hazudozik mindkét 'kiccsalád', ahogy a többi tízezrek is teszik. Sem a görögöktől, sem a macedónoktól, sem a szerbektől nincs különösebb indok a menekülésre. Kérni persze lehet további államokat, hogy engedjék be, de mindegyik szíve joga azt mondani, hogy 'bocsika, de titeket nem'! És ennyi.

"A magyar menekültügyi hatóság április 25-én érdemi vizsgálat nélkül utasította el kérelmüket azzal az indokkal, hogy olyan harmadik országon (Szerbián) keresztül érkeztek Magyarországra, ahol üldözésnek nem voltak kitéve. Egyúttal a hatóság elrendelte Szerbiába való kiutasításukat."

Ez egy korrekt, egyenes és egyértelmű döntés! Az mutatja a jogállam létét, hogy egy pardavimárta nevű képződmény és áruló szervezete bármi további következmény nélkül vitathatja ezt a döntést. Nagyjából ugyanannyira független a tag, mint a 'zunijó' bírósága...

"A házaspár a döntés ellen a bírósághoz fordult, a bíróság május 14-én anélkül utasította el a kérelmüket, hogy azt érdemben megvizsgálta volna."

??? Miért? Mi változott az alatt a pár hét alatt? Háború tört ki Szerbiában???

"Szerbia azonban nem fogadta vissza a házaspárt, mondván: szabályosan léptek be Magyarországra."

Nos, ez a tény a legjobb indok a tranzitzónák fölszámolására!!!

"Ezek után a magyar hatóság júniusban úgy döntött, hogy a kérelmező házaspárt kitoloncolja Afganisztánba."

Sajnos költséges megoldás, de célravezető és fontos lépés lett volna. A legjobb megoldás és egyben indokolt is. Hiszen afgán állampolgárok. Kitalálták egy fél világgal odébb, hogy majd épp ide kell menekülniük? Hát nem kell. Úgyis dobbantanának a fritzekhez. Kabulban is el lehet menni az ottani német követségre, ehhez nem kell a drótig buszozni!

"A magyar bíróság úgynevezett „előzetes döntéshozatali eljárással” fordult az unió bíróságához."

Szívből remélem, hogy az adott bíró neve, fotója is föl fog kerülni a netre! Viselje csak el az ezért (joggal) járó megvetést, undort és gyűlöletet, kirekesztést, ami joggal ébred a magyarokban ezek ellen!

A 'zunijó' bíróságának az érvelése pedig egy közröhej. Mindegyik pontja egy vicc.

Fellebbez? Ok. Elutasítják. Mit remélt? Mi változott pár hét alatt Szerbiában?
Biztonságos országban csücsül és menedéket kér. Elutasítják. Mit nem ért ezen...?
Őrizet egy nyitott területen való tartózkodás? Ezt is csak egy uniós jogász tudja kimondani röhögés nélkül...
Egy állítólagos őrizet ellen akar jogorvoslattal élni??? Nyitva mögötte a kerítés, de az 'őrizet' ellen jogi eljárást akar...?
A 'zuniós' jog felsőbbrendűsége már egy lényegesebb kérdés. Itt már más döntéseken kell elgondolkodnunk!

"Nem terhelném az olvasót azoknak a kötelező jellegű EU-irányelveknek a felsorolásával, amelyekre a luxemburgi bíróság hivatkozott..."

Vélhetően ezért jobb inkább bezárni az egészet, nincs tovább vita, nincs további jogsértés. Ergo a további kérdések is értelmüket vesztik!

==>

Kampfer 2020.06.02. 06:29:49

==>

"A magyar kormány mindenesetre egy héttel az ítélet megszületését követően kiürítette a tranzitzónákat, és az ott fogvatartott mintegy 300 embert nyitott szállásokon helyezte el."

Nos, sajnos ezt benéztük... Remélhetőleg nem tűnnek el a hatóságok látóteréből és nem veszélyeztetnek majd újabb életeket!!! Illetve, ha eltűnnek, akkor talán végleg... Ez a 'pardavimárták' személyes felelőssége! És az adott 'bíróé', aki rászolgált a magyarok megvetésére!

"Eközben természetesen nem győzte hangsúlyozni, hogy nem ért egyet a luxemburgi ítélettel, de azt kénytelen végrehajtani."

Nem értem, bírónő! Tehát VÉGREHAJT egy döntést, ami megszüntet egy unió által jogsértőnek tekintett gyakorlatot. De közben nyilván hangsúlyozza a saját álláspontját. Ez alapvető joga. Nem értem, mi a probléma ezzel a helyzettel? Megszünteti az állítólagos jogsértést. Miért ne hangoztathatná (az egyébként valid) álláspontját?

"Szokatlannak tűnik a kabinet gyors intézkedése."

Dehogy az! Illeszkedik a témával kapcsolatban már meghozott és végrehajtott döntések sorozatába.

"Nem kell azonban nagy fantázia ahhoz, hogy rájöjjünk ennek okára."

Nyilvánvaló. A 'zunijó' precedenst akart teremteni. Rést akart ütni a pajzson, amivel megtámadható a teljes magyar határvédelem. Hülye lett volna a kormány nem azonnal lépni és nem így. De nem hülyék!

"Az viszont nyilvánvaló, hogy a kormány nem engedheti meg magának azt a „szégyent”, hogy egy magyar bíróság rendelkezzen helyette."

Nos, bírónő, valamit szerintem érdemes volna megérteni. Az adott 'bíró' tevékenysége itt nem önmagában a 'szégyent' jelentette volna. Az már önmagában is az, amit tett, de nem a kormányra, hanem önmagára nézve! A valódi kérdés itt a VESZÉLY, amit ez a döntés jelentett. És ezt ismét jól mérte föl a kormányzat. Hogy ez politikailag haszon vagy teher, ez már egy másik kérdés. Nyilván a támogatói bázison belül (és a kérdésben hasonlóan gondolkodók között) ez a döntés egyértelmű támogatottságot fog élvezni.

"Hiszen már az is roppant mód zavarta, hogy a Magyar Helsinki Bizottság közleményt adott ki..."

Joggal zavarhatta. hiszen a 'helszinkieket' is sokminden zavarja, amit a kormányzat nyilatkozik. A különbség csak annyi, hogy a kormányzatnak van jogköre, a pardavimártáknak nincs. A kormányzat legitim képviselő, míg a 'helszinkiek' csak önjelölt senkik. A kormányzat végrehajtó hatalom, míg a 'helszinkiek' nem azok.

"A Kormányzati Tájékoztatási Központ villámgyorsan reagált, közleményében azt írta, hogy „a Helsinki bizottság álhíreket gyárt és hazudik, amikor a tranzitzóna kapcsán „jogellenes fogva tartásról” beszél, hiszen a tranzitzónákban eddig sem tartott senki senkit jogellenesen fogva, „minden menedékkérő oda önként, saját szabad akaratából lépett be, és várta a gyorsított menedékkérelmi eljárás végét”."

Ez teljesen korrekt és valid. Tud olyan őrizetről bírónő, ahová önként léphet be az 'őrizetes' és bármikor távozhat onnan?

"...gyorsított eljárásról lásd a 464 és 526 napot. Vajon menyi időbe telne, ha nem lenne „gyorsított” az eljárás?"

Talán kétszer ennyi időbe. Mellesleg az a 'pardavimárta' és esetleg bírónő az érvelése mellett föl tudja mutatni az adott migrik által bemutatott HITELES dokumentumok másolatait? Hitelt érdemlően bizonyították, hogy ők kicsodák, egyáltalán honnan jöttek és miért? Vagy csak a szokásos hazudozásokat nyomták és elvárták, hogy a BÁH 'bemondásra' elhiggye a hazugságaikat? Ha már ennyire feszegetjük a problémát, akkor ez is megért volna egy kis kutatást!

"És persze Soros sem maradhatott ki a közleményből."

A tag támogatja a migrációt? IGEN!
A tag finanszírozza a 'pardavimártákat'? IGEN!
A tag nyíltan vállalt politikai befolyást a migrációs céljait illetően? IGEN!

Akkor miért ne kerülne elő a neve?

"...a magyar kormány továbbra is meg fogja védeni a határt az illegális migrációtól, nem fogja lebontani a határkerítést és csak arra kijelölt helyen – Magyarország határain kívül, a magyar külképviseleteken – ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására."

Ez a lehető legjobb döntés volt. Jogos elvárás a kormányzattal szemben, hogy a migriket kívül rekesszék az országhatárokon. Ez a cél így teljesülhet és összhangban is van a 'zunijó' bíróságának a döntésével.

"Csakhogy a luxemburgi bíróság a 310 pontban részletezett ítéletében egyetlen szóval sem említi sem a határkerítést..."

Nyilván. Hiszen ha törvénnyel nyitják meg a tranzitzónákat a migirk előtt, akkor a kerítés majdnem értelmét veszti. Azok sem hülyék ott kint, tudják, hogyan lehet(ne) elérni a célt, hogy a migrik úgy mehessenek át, ahogy azt a nagy barátjuk, az a 'soros' kinyilatkoztatta!

"Persze egy ilyen ítélet jogi nyelvezete még a gyakorlott jogász számára sem egyszerű..."

Ezt ők is tudják ott kint, és itthon a kormány is. Ahogy azt is, hogy mindiz az ilyen 'csavaros' jogi nyelvezet és az azt követő furfangos jogászkodás a 'pardavimárták' és hasonló '(ál)civil' árulók terepe! Ide akarnak kényszeríteni kormányokat, ezt kerüli el az intézkedés. Helyesen!

==>

Kampfer 2020.06.02. 06:52:51

==>

"Ám ami valóban izgalmas kérdés: vajon hogyan képzelik el, amint a menedékkérők a magyar külképviseleteken nyújtják be a menedékkérelmüket?"

Ez már egy másik történet, a bírói ítéletnek ehhez már semmi köze.

Gondolom úgy fogják, hogy bemutatják a HITELES és valódi dokumentumokat, hogy kik ők és mit akarnak. Ezután nyilván a 100%-uk már a követségen megkapja a választ, hogy 'BOCSIKA, de SZERINTÜNK NEM MENEKÜLŐ VAGY, hanem csak egy MIGRI. Viszlát...!'
És ez egy kötelező érvényű döntés, senkinek semmi köze hozzá. Mehet máshová.

"Például melyik külképviseleten? Ha a menekült tengeren érkezik, akkor elballag Athénba a görögországi magyar nagykövetségre?"

Pontosan.

"És ehhez vajon mit szól Görögország?"

Ez NEM a magyar kormány hatásköre, nem is kell foglalkozni vele. Görögország belterületén a görögök kompetenciája, hogy ki és hová mehet és hogyan.

"Ha Szerbiáig eljutott, akkor Belgrádba megy az ottani magyar követségre?"

Pontosan.

"Úgy gondolják, hogy ez járható út?"

Irreleváns. Ez a megoldás a járható út Magyarország érdekei szerint. Nyilván a migriknek más érdekeik vannak, de ez nem kell érdekelje sem a kormányzatot, sem a magyarságot.

"És mit csinál addig, amíg a közismerten „gyorsított” eljárásban elbírálják a kérelmét?"

Zárás előtt elhagyja a követséget, visszahúz a másik ország közterületére vagy valamelyik menekültszállásra. Számunkra lényegtelen kérdés.

"Ott fog dekkolni a nagykövetségeken?"

Biztosan nem. Az nem szálló.

"Mint annak idején a több mint kétszáz keletnémet turista az NSZK nagykövetségén?"

NÉMETEK VOLTAK, BÍRÓNŐ! NÉMETEK!!!!! A német követségen! Ezt azért illett volna végiggondolnia, mielőtt ezt a szerencsétlen párhuzamot vonja!!!

"Lenne még számos kérdésem, de itt most abbahagyom."

Nekem néhány tippem, ezt még idevésem.

Amíg vár a döntésre, a migri végig is gondolhat pár dolgot. Például azt, hogy miért hinne nekik bárki is 'bemondásra'?
Miért gondolja, hogy a hozzá hasonlók tízezrei által elkövetett szemétségek nem hoznak majd változást a hozzáállásban és gondolkodásban?
Miért gondolja, hogy ha ő valahol kitalálja, hogy márpedig oda fog menekülni, ahová gondolja, ott őt majd puszival és örömködve fogják várni?
Miért gondolja azt, hogy ő és közössége nem felelős azért a mocsokért, amiben élnek?
És miért nem gondolja, hogy előbb-utóbb következményei lesznek annak, ha itt, Európában is ugyanazt a káoszt és mocskot fogják létrehozni, mit ahonnan 'elmenekültek'?

Miért gondolja azt egy 'pardavimárta', hogy neki felhatalmazása, joga van felülírni megválasztott és legitimitással bíró kormányzatok döntéseit?
Miért gondolja azt egy nyilvánvalóan NEM FÜGGETLEN és valóban részrehajló 'bíró', hogy ő a függetlenség álcája mögött létező 'szent tehén', aki kellően 'érzékenyítve' játszhat társadalmak életével és biztonságával?
Miért nem képes fölfogni a 'zunijó', hogy bárhogyan toporzékolhat, de a magyarok nem kérnek a nyakukba szíreket, perzsákat, törököket, bangladesieket és még ki tudja, milyen jövevényeket? Értsék már meg, hogy a cigányokkal is befürödtünkk, épp elég bajunk van a migrik nélkül is, nem kérünk belőlük. Ez van, nem az ő döntésük, fogadják végre el!

"Csak még egy utolsó: nem lenne egyszerűbb betartani az uniós irányelveket az efféle megoldhatatlan fantáziálások helyett?"

NEM, bírónő! NEM LENNE EGYSZERŰBB! Veszélyes volna, hiszen Ön is pontosan tudja, mit jelentene ez a gyakorlatban és mi volt a célja ennek a hazug, ostoba és jellemtelen döntésnek! Pontosan tudja Ön is, de azért leírom, mi volna a 'pardavimárták' szerint a következmény.

Az összes migri a kerítés mellett eljutna a tranzitba. Ott csak a 28 napot kell kivárniuk, hiszen utána a hatóság KÖTELES volna őket nyílt táborokba szállítani. Ahonnan azok szépen lógnának tovább, de a 'zunijón' belül már megvolna a jogalap ahhoz, hogy BÁRHONNAN visszadobálja ide őket BÁRKI, hiszen itt léptek be a 'zunijóba'! (Hiszen a görögökhöz már nem dobálhatnánk vissza őket, a szerbek pedig nem hülyék!) Tehát szépen itt ragadna ez a sáskahad! Vég nélküli utánpótlással. NA ENNEK NEM SZABAD BEKÖVETKEZNIE! Ezért nem volna egyszerű végrehajtani azt, amit ez az ostoba, részrehajló és hazug, alattomos 'unijós' bíróság szeretne!
Egyszerűbb lenne a MIGRIKNEK! De nem a magyaroknak! És ez a lényeg, hogy végre a mi érdekeinknek megfelelő intézkedések szülessenek és ne olyanok, amelyek a migriknek és a 'pardavimártáknak' felelnek meg. Láthatóan a 'helszinkiek' már nem a magyarság érdekei mentén tevékenykednek, így talán joggal ki lehet jelenteni róluk, hogy nem részei a magyarságnak. Ahogy ezt a külhonban rekedt magyarokkal szembeni pofátlan hallgatásuk is jelzi!

Bírónő! Nem a magyar kormány bélyegzi meg ezeket az '(ál)civileket', hanem az önnön tevékenységük és nyilatkozataik. De sokkal egyszerűbb a kormányra és a 'náci magyarokra' mutogatni, mint belátni saját mocskos kis tevékenységük következményeit. De ha nekik ez megfelelő, viseljék csak a bélyeget és tűrjék el a megvetést! Bírónőnek köszönöm a gondolatait.
Tisztelettel:
Kampfer.
süti beállítások módosítása