Erre használta fel Orbán a veszélyhelyzetet
2020. december 27. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Erre használta fel Orbán a veszélyhelyzetet

Szinte biztosan nem tudunk olyan embert találni, akinek az életére ne lett volna hatással a pandémia. Vannak, akiknek „csak” a lelkét gyötörte meg a bezártság, a családtagoktól, a rokonoktól, a barátoktól való kényszerű távolság. Ők még a szerencsések. De vajon hányan veszítették el szeretteiket, hányan a munkájukat, a megélhetésüket, a jövőjüket.

orban-getty_images.jpg

Kép: Getty images

Azt azonban Orbán mostani felelősség-elhárító nyilatkozatainak tükrében („a vírus nem én vagyok”) nehogy elfelejtsük, hogy márciusban a kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelölte ki.

De hogyan hihetnénk olyan miniszterelnöki kijelentésekben, hogy „mindenkit meggyógyítunk”, vagy „egy hétvége alatt mindenkit be tudnánk oltani, ha itt lenne a vakcina”.

Már ne vegye sértésnek, tisztelt miniszterelnök úr, de ezek oltári nagy marhaságok.

A rászleteket lásd ITT

vagy egyszerűen itt: 

https://24.hu/belfold/2020/12/27/jogalkotas-torvenyek-2020-pandemia-veszelyhelyzet-orban-viktor-sandor-zsuzsa-velemeny/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6016358606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2020.12.31. 09:00:30

Most hallgatom a klubbrádiós interjúját, és eldobom az agyam tőle.
Miért kell marhaságokat beszélni? Hogy lesz így vonzó az ellenzéki ajánlat a következő választáskor, ha látja az átlag választó, hogy veretes ökörségek vannak benne???

www.youtube.com/watch?v=6HuCaivz9VE
10:38 nem szó szerinti idézet: "egy példa: anyakönyvről szóló rendelkezés megváltoztatása, kimondja, hogy a transzneműek nem változtathatják meg a születési anyakönyvi kivonatukban megjelölt nemet".

a valóság ezzel szemben az, hogy a rendelkezés azt mondja ki, hogy a születési anyakönyvi kivonatba a születéskori nemet kell beleírni. azért, mert azt nem lehet megváltoztatni. fizikailag és biológiailag lehetetlen, tehát azonosításra alkalmasabb. mégegyszer: NEM LEHET. a születés egy lezárt esemény, különösen abban az életkorban, amikor már a személy agyilag képes felfogni, hogy milyen nemet akar magának. Lezárt eseményt nem lehet változtatni.

Rohadtul jót tenne az ellenzéknek, ha befejeznék az objektív tények elferdítésén alapuló nettó hazudozást, mert ha nem, akkor egy csomó szavazót küldenek át a fidesznek és/vagy a mi hazánknak.

Javaslom továbbá, hogy az ellenzék a kormány azon dolgait ostorozza, amelyekre ráfér (bőven van ilyen) és azokat ne, amik nagy ritkán véletlenül igazak és jogosak.

Bambano 2020.12.31. 09:03:44

"elvárják, hogy ha egy transznemű módosítja a születéskori nemét, akkor azt az anyakönyvi kivonatában módosítani kell": ezzel csak az a gond, hogy nem lehet megváltoztatni. amíg nincs időgépünk, hogy visszamenjünk a születéshez és olyan génmanipulációs eljárásunk, hogy megtegyük, addig ezt nem lehet. namost jó eséllyel időgépünk soha nem lesz.

azt kellene érteni a szabállyal kapcsolatban, hogyha valaki úgy dönt mondjuk 20 évesen, hogy nemet változtat, akkor az aktuális nemét változtatja meg, nem a születéskorit. pontosan ugyanúgy, ahogy nőknél a születéskori nevet használják az azonosítás egyik adataként az aktuális (tipikusan: férjezett) nevével együtt.

Kampfer 2021.01.03. 18:44:28

Tisztelt bírónő!

Ez a poszt ismét egy elég 'izzadságszagú' és erőltetett aggódásra sikerült.

"A jó jogász kiforrott erkölcsi értékrenddel bír..."

Ez minden bizonnyal így van. Más kérdés, hogy az adott értékrend kinek és mit jelent. Ki vallja és ki tagadja.

"Milyen kár, hogy a parlamentben és az igazságügyi minisztériumban üldögélő temérdek jogász ezt már rég elfelejtette..."

Dehogy felejtették el, bírónő! Csak ők NEM AZT az értékrendet vallják, mint ön és a 'zellenzék'. Nem hisznek sem a liberalizmus, sem a szociáldemokrácia butaságaiban, illetve az általuk kívánt jogrendben. És ez jól is van így, ezért támogatjuk őket.

"Miniszterelnöki tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom."

"Vajon betartotta-e Orbán az esküjét?"

Nagyon sok tekintetben igen. És néhány más tekintetben kevésbé. De legjobb esetben is hibázott. Ez lehet. A valóság az, hogy bizonyosan lehet jobban is csinálni a kormányzást, ahogy azt a kormány teszi. Azonban az nem hihető, hogy ezt ez a koszos ellenzék vagy bármely összetevője képes volna megvalósítani! Persze, nem is tudják ezt elhitetni magukról. Okkal!

"Azóta is azt kommunikálja, hogy az ellenzék „a vírusnak drukkol”..."

Ezt a 'krekópéterek' megnyilvánulásai óta már önbevallás okán is tudhatja az ország népe.

"A kormány elképesztően fukar volt, amikor az egyes emberről volt szó."

Mert nem ostoba szocdem vagy valami sötétzöld liboldó vagy vérliberó, hanem racionálisan méri föl a lehetőségeket. Embereknek pártízezer forintokat odalapátolni annyi értelme sincs, mint rácsos ablaknak a tengeralattjárón (idézve a klasszikust)! Elkölti valamire, majd két hét múlva ugyanúgy ott áll meló nélkül. Ágazatoknak, a gazdasági szereplőknek és beruházásokra kell adni, aminek később közvetlen gazdasági hatása van.

"Ám ami az összes magyar embert érzékenyen érinti, az nem más, mint az önkormányzatok totális kifosztása."

:-) Ez mulatságos... Nyilván a 'gajdapéterek', a 'krinyók', a 'laknercsabák', a 'kriptobányászok', a 'kamugeri' és a 'baranyikrisztinák' szénnéaggódják magukat. Hogyan fognak majd további százmilliókért szerződni a 'ceglédicsabákkal'??? Még a végén a kis 'kamugerinek' is bele kell nyúlnia a kb. 210 milliárdnyi fővárosi vagyontartalékba? Micsoda csapás... Biztos sok sárga festéket fog majd venni belőle, hátha fölmázolhat nénány biciklisávot a Dunára is...! :-)

"Már ne vegye sértésnek, tisztelt miniszterelnök úr, de ezek oltári nagy marhaságok."

Valóban. Ha valamit elszúrtak, akkor az az ilyen jellegű kommunikáció. Nyilvánvaló ostobaságokkal nem kellene táplálni a 'dobrevnék' és 'hordalékaik' hangadóit!

"Éppúgy, mint a novemberben elrendelt rendszeres tesztelés, bár ez a pedagógusoknál egészen két hétig kitartott."

Most van folyamatban, bírónő (2021.01.03.)! Folytatják.

"Azt viszont máig sem sikerült elérni – holott ígéret volt rá –, hogy ha egy pedagógus fertőzött lesz, automatikusan kapja meg a százszázalékos táppénzt."

És egy eladó? Vagy egy autószerelő? A buszvezető...? A műszerész vagy a pék? A pedagógus igen, a többi meg nem? Ezt akkor sem értettem...

"Véget vetettek a „börtönbiznisznek”,"

Nagyon helyes, jól tették! Ideje volt már.

"tönkretették a Színház és Filmművészeti Egyetemet"

Dehogy tették! Már ezerszer leírták millió helyen. Azok csinálták a fesztivált. És még csak nem is szankcionáltak senkit sem. Micsoda diktatúra! Ja, nem az...

"törvényileg összevesztek a most mindenkinél fontosabb orvosokkal"

Amikor kiváltságokat és eddig nem szankcionált 'okosságokat' szüntettek volna meg? Ez az 'összeveszés'? Nevetséges!

"megszüntették az Egyenlő Bánásmód Hatóságot"

Korrekt. Jól tették!

"többszörösen módosították a Btk.-t"

Mi vele a gond? A 'manfredvébernek' volt egy ilyen helyzetben egy 'érvelése'... Nem idézem, de idevágó!

"szűkítették az örökbefogadók körét"

Helyes. Ez a társadalom és a gyermekek érdeke is.

"módosították az anyakönyvi eljárásról szóló törvényt"

Leírták azt, ami tény. De miért volna szégyen a 'transzneműség', bírónő???

"korlátozták a melegek jogait"

Hazugság! Jogi eszközökkel lépnek föl a buzilobbi és a 'zunijó' sunyi jogalkotása ellen! Helyesen!

"soha nem volt bírót választottak a Kúria elnökévé"

Tiltotta jogszabály? Nem.

"meghozták a dróntörvényt, hogy ne repkedjenek kamerák a jachtok meg a Mészáros-birtokok fölött"

Az sem hátrány, ha egy lakótelepen nem tud minden szobába bekukkolni egy ilyen 'drónharcos', csak mert megteheti! Hát nem. Mi ezzel a baja?

"módosították a választási törvényt"

Ami során még ellenzéki módosítót is figyelembe vettek!

"valamint kilencedszer módosították a betonszilárdságút"

Korrekt. Módosítsák százszor, ha így lehet kivédeni a 'zunijó' szélliberális aknamunkáját! Akkor legyen így! Helyesen tették.

"Mindezeket a járvány elleni védekezés jegyében."

A liberalizmus is van olyan veszélyes, mint a járvány. Nem baj, ha védekezünk ellene! A jog eszközeivel is.

==>

Kampfer 2021.01.03. 18:53:39

==>

"Mindeközben – ha jól számoltam – az Európai Bíróság csak ebben az évben hat alkalommal ítélte el Magyarországot."

És mi ebben a meglepő, bírónő? Nagyjából annyira tartom függetlennek és elfogulatlannak azt a nyomorult brigádot, mint ön a Kúriát. Nem lennék meglepve, ha azok a talármajmok egytől-egyig tanultak volna egy-két évig a 'ceu'-n vagy esetleg szakmányban 'érzékenyítették' volna valami ngo-k (mint itthon azok a 'pardavimárták')! Elmehetnek a pokolba együtt és egyenként is!

"December 21-ei adat szerint pedig egymillió főre számítva Magyarországon a legmagasabb a koronavírusban elhunytak aránya."

Felteszem ezen a 'zellenzék' szénnéörömködi magát (ahogy azt a 'krekópéter' szépen el is szólta) és erről fog majd szólni a következő másfél évük!
Persze, ahhoz is csak némi ész kellene, hogy azt fölmérjék, hogy nem eszközhiány, nem a gyógyszerek hiánya, hanem az egészségügy humánfaktora és a szervezés korlátai, illetve a krónikus betegek társadalmon belüli aránya mindezt együtt eredményezte. Csak zárójelben, de nézzen már utána bírónő, hogy Magyarországon mekkora a TB által finanszírozott szűrővizsgálaton megjelentek aránya! Spoiler: 30-35%! Nos, sajnos ez a fertőzés épp a kónikus betegek között kaszál. Egy tavaszihoz mérhető 'zárás' viszont már decemberre kinyírta volna az országot! Gondolom, akkor pedig az volna a problémája és arról szólna ez a posztja, hogy a fasiszta kormány megölte a gazdaságot és az emberek jövőjét!

Milyen szerencse, hogy a 'dobrevnék' pontosan tudják a megoldást és a kiutat! Ja, nem... Nem tudják!!! Az ötletük kimerül abban, hogy 'ajrópai egyesültállamok'...! Megalol... Remélhetőleg ott pusztulnak meg mind az ellenzéki mocsárban, hátha végre kihajthat egy olyan ellenzék, amelyikre valóban érdemes lesz leváltani Orbánt! Ámen!
Kamp.

Kampfer 2021.01.03. 22:13:46

Tisztelt bírónő!

Azt azért továbbra is várjuk a 'zellenzéktől', hogy hogyan kívánja megszólítani a polgárok azon részét, melyeket önök 'rémisztő képződményként' definiáltak egy országos médiában!
Nyilván nem vagyok egyedül abban, hogy keresztény, fehér és heteroszexuális vagyok. A retorika szerint így az ellenzék számára 'rémisztő képződmény', de nyugodtan nevezhetnek ellenségnek is. Az már csak hab a tortán, hogy eléggé el nem ítélhető módon még magyar is vagyok, sőt, még autót is üzemeltetek! És munkavállalóként épp 15% szja-t fizetek, nem úgy, mint a 'dicsőséges' balliba-korszakban, amikor 36%-ot fizethettem, szuperbruttóval! Nos, azt tudjuk, hogy a 'zellenzék' miként gondolkodik rólunk. És nyilván az is világos, hogy milyen politikát folytatna... Tudja mit, bírónő? Akkor inkább a jelenlegi kormány, amíg nem lesz egy vállalhatóbb! :-)

@Bambano: "Rohadtul jót tenne az ellenzéknek, ha befejeznék az objektív tények elferdítésén alapuló nettó hazudozást, mert ha nem, akkor egy csomó szavazót küldenek át a fidesznek és/vagy a mi hazánknak."

Korrekt, tökéletes meglátás. Édes álom a jelenlegi ellenzéket látva, de korrekt!

"Javaslom továbbá, hogy az ellenzék a kormány azon dolgait ostorozza, amelyekre ráfér (bőven van ilyen) és azokat ne, amik nagy ritkán véletlenül igazak és jogosak."

Ez is korrekt. Részemről annyi kitétellel, hogy azért annyira nem ritka a kormány igaz és jogos intézkedése. De tény, hogy sok az ostobaság és a vitatható döntés és kommunikáció is. Egy értelmes ellenzék megtalálná ezeket. De ez a söpredék brigád képtelen erre.

"azt kellene érteni a szabállyal kapcsolatban, hogyha valaki úgy dönt mondjuk 20 évesen, hogy nemet változtat, akkor az aktuális nemét változtatja meg, nem a születéskorit. pontosan ugyanúgy, ahogy nőknél a születéskori nevet használják az azonosítás egyik adataként az aktuális (tipikusan: férjezett) nevével együtt."

Hidd el, ez nem csak számodra ilyen egyértelmű! De, ha ezt így kellene kommunikálniuk, akkor nem állhatnának bele olyan vadul 'orbánozva', 'nácizva' és 'magyarozva', ahogy azt jelenleg teszik. A cél nem ez, hanem a hergelés. Ezt a donát(kacsák), a 'botmixer csekák', a 'pardavimárták' és a 'krekópéterek' óta pontosan tudhatjuk!
Boldogat!
Kamp.
süti beállítások módosítása