Nincs happy endje a bírósági szappanoperának
2022. június 26. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Nincs happy endje a bírósági szappanoperának

Gondolom, sokan szeretnek önök közül sorozatokat nézni. A jó sorozat egyik dramaturgiai titka, hogy egy-egy epizód úgy végződik, hogy a néző izgatottan várja a folytatást. A sorozatdramaturgia egyik legfontosabb eszköze épp az úgynevezett cliffhanger, azaz a függőben hagyott kérdés.

Mi viszont most egy olyan „sorozatról” fogunk beszámolni, amelynek a létező legrosszabb a forgatókönyve, és amelynek azok sem fogják megtudni a „befejezését”, akikre az a leginkább tartozna. Sőt, törvény adta joguk lenne azt megtudni.

Az első epizódot a hírek iránt érdeklődő olvasók, tévénézők, rádióhallgatók is megismerhették. Ez arról szólt, hogy megalapozott gyanú alapján letartóztatták Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar elnökét, egyúttal büntetőeljárás alá vonták Völner Pált, a volt igazságügyi államtitkárt, Varga Judit miniszter helyettesét. A gyanú ellenük korrupciós bűncselekmények, azaz vesztegetések sorozatos elkövetése.

Schadl György „felvette a kapcsolatot dr. Senyei Gyöggyel, az Országos Bírósági Hivatal elnökével, aki személyes találkozót szervezett részére dr. Tatár-Kis Péterrel, a Fővárosi Törvényszék elnökével. Schadl azt kérte dr. Tatár-Kistől, hogy rúgjon ki egy csoportvezető bírót a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. Tatár-Kis közölte Schadllel, hogy kirúgni nem tudja a bírót, azonban visszavonhatja csoportvezetői megbízását, illetve el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”.

tatar-kis-24_hu.jpg

Tatár-Kis Péter  Kép: 24.hu

És miután a vizsgálat befejeződött, Senyei maga titkosítja a végeredményt. Ez a lépés vajon nem támasztja alá azt a gyanút, ami már korábban megfogalmazódott? És ez eddig „csak” egy egyszerű logikai következtetés. Ám ennél több történt akkor, amikor Senyei megtagadta a bírói tanács tájékoztatását.

Senyei ezen az OBT-ülésen megszegte a törvényt.

A részleteket lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2022/06/25/nincs-happy-endje-a-birosagi-szappanoperanak/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr1717867595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása