Tollal. hu
2014. október 21. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Tollal. hu

A tollal.hu egy közéleti és kulturális oldal. Irodalommal, művészettel foglalkozik, híreket, véleményeket, pályázatokat, kritikákat és interjúkat tesz közzé. Most a vörösiszap-katasztrófa utóéletéről írt könyvemet ajánlotta olvasóinak.

Dr. Sándor Zsuzsa: Elsodortak - A vörösiszap-katasztrófa utóélete: a per

Ez a könyv főként a katasztrófa nyomán indult büntetőeljárással foglalkozik. Tizenöt ember áll évek óta a bíróság előtt. A gyárigazgatótól kezdve egészen a gátőrig...

Magyarország eddigi legnagyobb katasztrófája csaknem négy évvel ezelőtt, 2010. október 4-én történt. Az Ajkai Timföldgyár X. számú vörösiszap-tározójának gátja átszakadt és a kiömlő vörösiszap elöntötte Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyen. A katasztrófának nyolc halálos és kétszáznál több sebesült áldozata volt.

Ez a könyv főként a katasztrófa nyomán indult büntetőeljárással foglalkozik. Tizenöt ember áll évek óta a bíróság előtt. A gyárigazgatótól kezdve egészen a gátőrig. Vajon valóban ők a felelősek a gátszakadásért, az emberéleteket követelő tragédiáért? Vajon valóban azokat vádolta meg az ügyészség, akik tényleg bűnösök? Avagy netán a politika beavatkozott volna a büntetőeljárásba?

Sértett-e törvényt a nyomozóhatóság, vagy az ügyészség? Biztosították-e a vádlottak védekezéshez való jogát? Vagy csak most, a bíróság előtt élhetnek a jogaikkal?

Igazat mondott-e a kormány, amikor azt állította, hogy meg akarja menteni hatezer ember munkahelyét?

Ez a könyv ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat. És azt remélem, hogy mire az ítélet - és ennek a könyvnek a második része - megszületik, a válaszokat is megismerhetjük.

 

ISBN 978-615-5353-48-2

232 oldal, puha kötés, visszahajtott füllel

3250 Ft

http://abovo.hu/

https://www.facebook.com/elsodortak

2014. október 14.

szerkesztőség

[caption id="attachment_5221" align="alignright" width="320"]MAL Zrt., a gyár MAL Zrt., a gyár[/caption]

[caption id="attachment_5220" align="alignleft" width="243"]vörösiszap Robbant, vagy tönkrement?[/caption]

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr57443120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása