Paksaláta
2015. március 10. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Paksaláta

 „Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik” – Orbán Viktor, 2012

[caption id="attachment_5694" align="aligncenter" width="300"]Orbán soha nem hazudik Kép: femina.hu[/caption]

Most sem. Akkor sem, amikor az EU és az USA között esetleg létrejövő szabad kereskedelmi megállapodás kapcsán azt mondta: „Olyan egyezményt nem támogatok, amely gazdasági jogviták eldöntését kiemelné a magyar bírósági rendszerből, és valamilyen távoli választott bírósághoz helyezné át.”

Persze lehet, hogy Orbán nem hazudik, csak amnéziában szenved. Elfelejtette, hogy egy évvel ezelőtt az oroszokkal kötött paksi szerződésben saját kis kezeivel a következő szöveget írta alá:

"A Megvalósítási Megállapodásokból származó vagy azokkal kapcsolatban kialakuló bármilyen vita, nézeteltérés vagy igény, vagy bármely Megvalósítási Megállapodás megszegése, lejárta vagy érvénytelensége esetén a Felek által a Megvalósítási Megállapodásokban megjelölendő jó nevű, harmadik országbeli, nemzetközi választottbíróság hoz döntést. "

[caption id="attachment_5695" align="alignleft" width="250"]Valahol egy választottbíróság Kép: www.juris.u-szeged.hu[/caption]

 

Az sem zavarta - nyilván azt is elfelejtette - hogy ez a kikötés törvénysértő. A nemzeti vagyonról szóló, valamint a választottbírósági eljárásról szóló törvény ezzel éppen ellentétesen rendelkezik.

Sebaj! Visszamenőleg módosítják mind a kettőt. Meg még másik négy törvényt is. Ha már saláta, legyen minél zöldebb! Hogy a jó Isten se ismerhesse ki magát!

Erről beszélgettünk a Klubrádió "Megbeszéljük" című műsorában Pikó Andrással és Dési Jánossal.

 

A beszélgetést itt hallhatjátok

 

[caption id="attachment_5696" align="alignleft" width="281"]Megbeszéljük Pikó Andrással Pikó András[/caption]

 

[caption id="attachment_5697" align="alignright" width="200"]Megbeszéljük Dési Jánossal Dési János
Kép: web.balinthaz.hu[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr347443194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása