„Gyurcsány a hibás”
2015. október 13. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

„Gyurcsány a hibás”

Mint mindenben. Abban is, hogy Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját 4 évre, és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

gyurcsany-index_hu.jpg

Kép: index.hu

Ha ugyanis Gyurcsány engedelmesen hagyta volna, hogy az ügyészség - Schiffer András „tárgyszerű és elfogulatlan” feljelentése alapján - minden bizonyíték nélkül ráverje a balhét, akkor az ügyészségnek nem kellett volna tovább erőlködnie.  De a volt miniszterelnök nem hagyta. Az MNV vezetői így kerültek – a valódi célszemély helyett - a vádlottak padjára.

schiffer_andras-hetek_hu.jpg

Kép: hetek.hu

Természetesen a sukorói telek-csere ügyről beszélek. Arról, amelyben a Szolnoki Törvényszék Tátrai és Császy bűnösségét mondta ki. A bíró a papírból felolvasott, bár szóbeli indokolásnak nevezett döntése szerint a két vádlott különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletét követte el, melynek révén 1 milliárd 294,6 millió forint vagyoni hátrány érte volna a magyar államot. Persze csak akkor, ha a telekcsere valóban létrejött volna.

tatrai_csaszy-mszp8_hu.jpg

Fotó: mszp8.hu

Nem vagyok hivatott annak eldöntésére, hogy kinek a telke mennyit ér. De arra talán igen, hogy melyek a tisztességes eljárás elemi szabályai, és hogyan kell olyan bizonyítási eljárást lefolytatni, amelynek alapján megalapozott tényállást lehet megállapítani.

Azt ma már említeni sem érdemes, miért került a Sukoró-ügy Szolnokra. Talán emlékeznek arra, hogy Handó Tünde, az OBH elnöke – ügyészi indítványra – tetszése szerint helyezgette át az ügyeket az általa kiválasztott bíróságokra. Ezt az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte. Ennek ellenére ez az ügy Szolnokon „felejtődött”.

 hando-meszaros_zsolt.jpg

Handó Tünde  Kép: nyugat.hu

Viszont amit ebben az ügyben érdemes, sőt muszáj említeni, az a bizonyítási eljárásnak nevezett „valami”. Az ügyészség kirendelt egy szakértőt, az ő véleményén alapul az esetlegesen bekövetkező egymilliárd fölötti vagyoni hátrány összege. A vádlottak is megbíztak egy igazságügyi szakértőt, akinek viszont más volt a szakmai álláspontja. Ilyenkor aligha kerülhető meg a bíróságnak az a kötelezettsége, hogy megpróbálja tisztázni a szakértői vélemények közti eltérés okát. Például úgy, hogy ő is kirendel egy szakértőt és ütközteti a véleményeiket. A vádlottak ezt kérték is, ám hiába. A bíró a legkisebb ellenállás irányát választva, minden további vizsgálódás nélkül elfogadta az ügyészség szakértőjének álláspontját.

Az ítélet megállapította, hogy a vádlottak nem az állam, hanem a befektetők érdekeit tartották szem előtt. Nem kellett volna ehhez esetleg a befektetőket is meghallgatni? Hogyan lehetett elutasítani az erre irányuló bizonyítási indítványt? Igaz, a politikával átszőtt perekben nem példa nélküli az ilyen eljárás. A Hagyó ügyre gondolok, ahol a vád vesztegetés. Kihallgatták azt, akit megvesztegettek, meg azt is, aki állítólag közvetített. Csak éppen magát a vesztegetőt nem. Szóval nem vagyok nagyon meglepve.

Azt már nem is jogászként, csak egyszerű állampolgárként teszem hozzá, hogy ha megvalósult volna a sukorói kaszinó beruházás, az nagyságrendileg legalább akkora lehetett volna, mint a Mercedes, vagy az Audi beruházás.

kaszino-mno_hu.jpg Kép: mno.hu

De ez is csak „volna”. Mint ahogyan a vagyoni hátrány is csak „lett volna”. Na persze, ezt hívja a büntetőjog kísérletnek. De ez a „volna” olyan távol volt a megvalósulástól, mint Sukoró Jeruzsálemtől. Ezt meg távoli kísérletnek nevezi a jog. Amiért a bírói gyakorlatban még akkor sem szokás ilyen irdatlan büntetéseket kiszabni, ha a vádlottak bűnösségét meggyőzően bizonyították „volna”.

Én azért bízom abban, hogy a Szegedi Ítélőtábla majd helyes útra tereli a jog „elkóborolt báránykáit”.

elveszett_barany_-testveremnek_blogspot.jpg

Kép: testveremnek.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr907965702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blist 2015.10.13. 22:03:08

Azon túl, hogy mennyit bukott volna az állam, ha a csere létrejön, én szívesen látnék egy kimutatást arról is, hogy mennyit bukott az állam azzal, hogy nem jött létre (munkabérek, adók, Tb, stb.)...
Minden vállalkozás igényel befektetést a nyereség érdekében, szerintem ez lett volna az állam befektetése és vastagon megérte volna.

Virág et. 2015.10.14. 10:38:54

Nagyjából tükrözi az én véleményemet is az üggyel kapcsolatosan.

Annyival kiegészíteném még, hogy amikor a bíróság azt állapítja meg, hogy Tátraiék nyomást gyakoroltak az értékbecslőre, hogy ott kedvezőbb számok jelenjenek meg, akkor hogyan lehet, hogy az értékbecslőt felmentették? A nyomásgyakorlás magyarra lefordítva (miután külsős vállalkozóról van szó) azt jelenti, hogy pénzt fizettek azért, hogy a meggyőződésével ellenkező tartalmú érétkbecslést adjon. Ilyenkor aki a pénzt elfogadja, az nem felelős? Ezek költői kérdések persze. A bíróság érdemben nem vizsgálta ezt a vonalat, ez csak a kifogás volt, hogy miért ne kelljen más szakértői véleményt figyelembe venni.

A befektetők meg túl fontos emberek ahhoz, hogy egy politikai leszámolásnál őket is felhasználják. Ehhez viszont talán nem kéne egy bíróságnak sem asszisztálnia.

Leylandi 2015.10.14. 11:07:33

Én csak érdeklődni szeretnék, hogy akit most a baloldali blogok kétségbeesetten akarnak kimosdatni, az ugyanaz a Tátrai, aki a moszkvai "ingatlanpanamának" hívott ügyben és a kerteskői, árproblémás privatizációban is szerepelt?
És nem túl sok ez a homályos körülmény? Nem a nagyobbik puceválókefét kéne elővenni, meg sok-sok súrolószert?

estiujsag.hu/gazdasag/koncepcios-eljaras-a-moszkvai-ingatlan-panama-ugy
archivum.magyarhirlap.hu/hatter/diszes_tarsasag_lovi_a_vadat.html
kdnp.hu/news/nyomozas-indult-a-kerteskoi-privatizacio-ugyeben

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2015.10.14. 11:22:39

@Leylandi: A "baloldali" blog nem mosdat kétségbeesetten. A "baloldali" blog csak azt mondja, hogy mindenkit megillet a tisztességes eljárás. Márpedig ez sok szempontból nem volt az. Mellesleg Budai Gyula mintegy 1400 vizsgálatából, melyet a baloldali politikusok ellen indított, kb néhány tucat jutott el a bíróságig és azok legtöbbje eddig felmentéssel végződött. Jelzem, a csatolt linkek valamiért csak a jobboldali sajtóból származnak. Vajh miért?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 11:45:11

"De ez is csak „volna”. Mint ahogyan a vagyoni hátrány is csak „lett volna”. Na persze, ezt hívja a büntetőjog kísérletnek. De ez a „volna” olyan távol volt a megvalósulástól, mint Sukoró Jeruzsálemtől. Ezt meg távoli kísérletnek nevezi a jog."

Tehát szerinted is megvalósult a "távoli kísérlet". Vagyis te sem tagadod a vádlottak bűnösségét, igaz?

"Amiért a bírói gyakorlatban még akkor sem szokás ilyen irdatlan büntetéseket kiszabni, ha a vádlottak bűnösségét meggyőzően bizonyították „volna”."

Ezt inkább bízd a bíróságra.

high up! 2015.10.14. 11:47:27

Ez ám a kauzuális összefüggés: mivel Sukoró nagy GDP termelő lett vóna, így meccsoda skandalum, hogy korrupció fennforgása miatt lefújták az ügyletet. Emlékszem, Medgyessy is így érvelt, amikor a Gresham palotát nyúlta le.
És én is így ervelnék, ha bevennének a buliba.
Illetve nem, mert rohadjon el az összes politikus a börtönben, akik bár "csak" 1 milliót keresnek, 2-3 év alatt mégis 150 milliós villákat tudnak összespórolni a családi kasszából. Meg 28 ingatlant melléje.

Ja és Sukoró, a nagy GDP fellendítő: ehhez is elég egy féleszünek a bemondása, hogy már pedig meccsoda Gyorsnaszád lesz abból, a hívek már fújják is utána. Hogy 5 ezer embernek ad majd munkát. Persze, 4 millió sík szegény országában, meg ott ahol 70% nem képes megtakarítani, ott nyilván áramlani fog a proletár osztály hétfőtől vasárnapig le Sukoróra, hogy fejenként elkaszinózzon egy éjszaka minimum 10 ezer forintot. Na meg majd a külföldiek is hordában fogják a GPS-szel Sukorót keresni egész Nyugat-Európából. Mert majd 1000 kilométereket fognak utazni a kaszinózás öröméért.

Na hagyjuk a híveket zokogni. Pedig örülhetnének, hiszen Tátrai nem adta ki gyurtcsányt, meg a vezérkart, azok továbbra is szabadlábon röhögnek azon, hogy a hasznos hülyéik megint elvitték helyettük a balhét.
Így fog ez majd a fideszmaffia bukása után is menni: a kis apró hasznos hülyék mennek a börtönbe, a milliárdos főnökeik meg röhögnek majd rajtuk.

FOLYTASSUK!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 11:49:41

Mellesleg az is csak a te véleményed, hogy ez a kísérlet "távoli" volt. Az ítélet alapján a bíróság szerint nem volt távoli a kísérlet.

Blúm bácsi eléggé kiakadt, amikor nem jött össze a telekcsere, pedig még be is jelentkezett állandó lakosnak, hogy létrejöhessen a csere. Ez már nem lehetett annyira "távoli" kísérlet, de én a bíróságra bízom ennek eldöntését.

Javaslom, tedd te is ezt.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.10.14. 11:56:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezek után, ha bemegyek a Média Marktba vagy a Tescoba, akor engem is elítélhet a bíróság, hogy el akartam lopni a 4 milliós UHD TV-t vagy bármilyen más nagyobb értékű műszaki vagy ruházkodási cikket? Azon az alapon, hogy látta a biztonságiőr, hogy negyedórája bámiulom, és terveket szövök a lopás végrehajtására?
BTW Sándor Zsuzsanna jogász, úgyhogy van rálátása a büntetőügyekre.

Ha ő azt mondja, hogymelyik ügyben merroka büntetéseket szoktak kiszabni, akkor valószínűleg tudja, miről beszél.

De talán kérdezzük meg azt is, hogy az ötödik kerületi ingatlan panamákért hány évet kaphatna a volt polgi, Rogán Tonyó. Mert nekem rendesen csípi a szememet a tevékenysége.

Pic 2015.10.14. 11:57:18

Ebben az országban ahogy egy bíró mondta egyszer jogalkotás van, jogászkodás van, meg joggyakorlat, csak igazságszolgáltatás nincs.

Nem értek egyet a cikk írójával. Szegény vádlottak! Ez a dolog nem erről szól.

Arról szól, hogy ez a két delikvens, a szemét, pénzsóvár mindenfajta színű (mikor melyik) politikusainkat kiszolgáló állami droidként politikai nyomásra át akarták játszani az állami vagyont a szegény szerencsétlen izraeli befektetőnek, aki nem SOK SOK pénzt, hanem vacak telkeket akart cserébe rásózni az államra az értékes tóparti ingatlan helyett ami ugye üdülőterület, meg természetvédelmi terület szomszédságában van és/vagy azon, ahol ez a giga építkezés valósult volna meg.

Erre most jön egy másik, más politikusokat kiszolgáló droid, aki ügyésznek nevezi magát meg egy harmadik, aki meg bírónak és elítéli a két valószínűleg valahol sáros embert. MERT KELL EGY BŰNBAK a népnek.

Igazságszolgáltatás??
Könyörgöm: Az ügy büdös. Az érintett politikusokhoz nyúlni nem lehet. A "szerencsétlen" izraeli befektetőhöz nyúlni nem lehet, mert ő zsidó és jajjistenem, ha ezt a tényt véletlenül szóba hozzuk, vagy netalántán kérdőre vonjuk a pasit, akkor rögtön beindul a gépezet, hogy "antiszemiták, zsidógyűlölők, stb"
Viszont kell valaki aki elviszi a balhét. Most megbüntetik őket, kaptak/kapnak egy valag pénzt, meg egy jó állást majd egyszer, ahol majd megint jól kiszolgálják uraikat.

Az ügyész sajnálatos megteheti azt amit ebben az ügyben büntetlenül megtehetett. A bíró sem jobb és a szegény vádlottakat védő ügyvéd is biztos megér a pénzét.

Mit csodálkozik??? EZ így szokott menni ebben a szemét országban.

A cikkírót is nagyon sajnálom, akit mint joggyakorlót nagyon zavar ez az eset. EZ??? És a többi száz és ezer ami hasonlóképpen folyt le az elmúlt 20 évben a kisemberek kárárára az nem zavarja?

Én egy kvázi egyszerű állampolgár vagyok, mégis a saját életemben szembe jön velem hasonló igazságtalanság legalább egy minden évben..
Vegyük pl a társasházat, ahol az önkormányzat 14 évig húzta a tárgyalást azzal, hogy minden évben új ügyvédet küldött, aki arra hivatkozott, hogy most kapta az ügyet és nincs képben, a bíró aki ehhez asszisztált és rögtön új tárgyalást tűzött ki.... ÉVENTE EGYET. Majd egyszercsak mikor elfajult az ügy és FIDESZ éppen hatalomra került, akkor hozott egy elutasító döntést egy olyan paragrafusra hivatkozva, ami arra az ügyre nem is volt érvényes, majd az ügyész és a bíró megsúgta az ügyvédnek, hogy ne is fellebbezzen, mert Pokorny ellen SOHA nem fognak nyerni.

És ez csak egy apróság ami pár lenézett "hülye kis ugráló állampolgárral" esett meg.
Hol vannak ehhez a nagyobb ügyek: Tocsik, Postabank, Kulcsár, Questor és társai, meg ami most hirtelen nem jut eszembe.

Az a nagy büdös helyzet hogy túl sok jogászunk, ügyvédünk, bölcsészünk van vezető beosztásban akinek a való élethez meg tisztességes munkához semmi köze nincs, de a szarkavaráshoz nagyon értenek.

Nem azért rosszak a törvények ebben az országban, mert olyan hülyék lennének ezek az emberek, hanem mert okosak. Minél több rossz, nehezen értelmezhető, kiskapukkal teli törvény van, annál könnyebb a zavarosban halászni, lopni, csalni hazudni, kimosakodni, kimosdatni.

Kedves cikkíró jogász, ügyvéd, stb! Elmehetsz te is a francba a nagy igazságérzeteddel!

Üdvözlettel:
egy egyszeri állampolgár akinek tele van a kicsi hófehér hímzett hócipője veletek

high up! 2015.10.14. 12:00:13

@Dr. Sándor Zsuzsa: " Mellesleg Budai Gyula mintegy 1400 vizsgálatából, melyet a baloldali politikusok ellen indított, kb néhány tucat jutott el a bíróságig és azok legtöbbje eddig felmentéssel végződött."

Na oszt vajon miért?
Mert azok a korrupció ellenes törvények olyanok, hogy gyakorlatilag lehetetlen leszállítani azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján egy bíró kétséget kizáróan bizonyítottnak látná a vád megállását.

És ezt jól tudják a fasz politikusok, hogy hol a határ, ahol a törvény szerint még ki lehet dumálni a dolgot. Ahol pl.a Libás Sukoró ügyben 50-szer mondhatja el a vizsgálat során, hogy "Nem emlékszem". Oszt ez a törvény szerint akkor a legnagyobb rendben van így.

Szóval nem zokogni kéne még 25 év után is, hogy jaj, az én drágámat elítélték, bezzeg az övét nem!, hanem egy jogásznak azt kell kimutatnia, hogy mitől alkalmatlanok a törvények a tényleges politikus bünözés felszámolásához. Oszt kikényszerítei a törvények megváltoztatását.
E lenne ám a feladat, nem pedig az örökkévalóságig siratni a bünözőket!

FOLYTASSUK!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 12:07:05

@The Ghost Wolf:

"Sándor Zsuzsanna jogász, úgyhogy van rálátása a büntetőügyekre."

Mé, a bíró tán nem jogot végzett ember? Mé higgyek jobban Sándor Zsuzsának, mint a bíróságnak? Tán azért, S. Zs. nem onnan kapja az ukázokat, mint a bíróság?

Pic 2015.10.14. 12:12:45

Nevetséges az egész. Oda is meg vissza is. Pirosban, narancsban és egyéb színekben is.

Mi birkák meg csak bégetünk hozzá.....

Ha majd egyszer véletlenül ennek az egész bagázsnak leoszt valaki egy sorpofont... és netalántán baja lenne belőle ..... az tuttttti, hogy sokan mások mellett én is elmegyek tanúskodni, hogy "ő ott sem volt" .

Ő is meg fogja úszni : )))))))))))))))))))))))))))))

lac1 2015.10.14. 12:21:08

@blist:

Ez egy hülyeség, már megbocsáss.
Ugyanis ha a mindenároni bevétel a fontos, akkor áruljuk ki a börtöntöltelékek szerveit, áruljunk fegyvert és drogot, gyerek szexrabszolgákat stb.
É mindezt úgy, hogy dolgozzanak csak ebben az "iparágakban" alkalmazottak, mert így legalább lesz munkájuk, szociális ellátásuk, adóbevétel, meg minden, amit hiányolsz.

-JzK- 2015.10.14. 12:22:21

Még ha így is van, akkor is igazságos az ítélet. A radbruchi formula megvan? Ha mégse, röviden, eszerint ha az írott jog formális betartása ordító igazságtalanságot eredményezne, úgy az írott jogot kissé meg kell hajlítani, hogy az anyagi igazság érvényre juthasson. Márpedig ha a formális jogbiztonság betartása ahhoz vezet, hogy bolsevista vörös gazemberek szabadon és gazdagon mászkálhassanak, akkor azt bizony félre kell tenni. Az állam akkor jár el helyesen, ha vörösöket üti-vágja, mint a répát, bármi áron, bármilyen eszközzel.

Pic 2015.10.14. 12:25:10

@-JzK-:

Na tessék ez meg egy narancsos.....

Benneteket is ütni kéne. Főleg pofán egy szívlapáttal.
Szimultán a vöröskével.

Mert ahogy anno Hofi is megmondta:

"Alul a mocsárban a kettő összeér"

Virág et. 2015.10.14. 12:26:16

@Leylandi: Az orosz kereskedelmi központ ügye egy vicc. Olvass utánna és nézd meg a fejleményeket. Ott a bcs az orosz oldalon történt: túlárazva adták el a híresen nem korrupt orosz államnak. Nyilván nem azért, mert valaki az állam részéről ott is tartotta a markát.

@Pic: A tóparti telek egy 30-40 éve beépítetlen, kihasználatlan mocsaras-nádas susnyás. Ma is beépítetlen. Az államé és nem csinál vele semmit, ahogy 30 éve nem csinált vele semmit. Hurrá, megmentettük, hogy lábon rohadjon tovább.
A vacak, értéktelen telek, amire cserélték meg a 4-es út építésekot úgyis kisajátításra kell, hogy kerüljön. Így legalább pénzt nem kellett volna adni érte. Most majd megvehetjük pénzért - REMEK ÜZLET! De legalább megmarad a nyomorult mocsár, amivel senki nem kezd azóta se semmit. Nem is fog, mert értéktelen. Aki nem hajlandó nagypénzt belefektetni, hogy kipofozza, annak az semmit nem ér. 30 éve senki nem jelentkezett arra az ingatlnara, ma sem kell senkinek. Ez az ország érdeke?

@high up!: Ki építi vagy építette volna fel? Ki üzemeltette volna? Ki szolgált volna fel? Ki takarított volna? Honnan vették volna az ételt? Ki lett volna a krupié? Ki lett volna a pincér? Ki őrizte volna? Kik lettek volna a beszállítók?

Nem a magyar közönségnek volt becélozva, hanem a térségbe látogatóknak. Andy Vajna ma is nagy sikerrel üzemeltet kaszinókat, pörögnek a milliárdok. Ha neki bejött, másnak miért ne jöhetett volna be? És ott kaszinón túl lett volna hotel és wellness is.

citrix 2015.10.14. 12:29:24

S.-né a jóarcú tanácselnök... Anniyra szép ismét a nép által felhatalmazott jogánál fogva, ítélet megrendelésre. Ha ez jogerős lesz akkor az alapján megbírságolhatnak hogy ha túlléptem volna a megengedett sebességet (de nem tettem mert a hatóság megállított ellenőrzés céljából) akkor akár az autóm képességeiből adódóan jelentősen túlléphettem volna. A volnára lehet jogerős ítéletet hozni amit még papírról is alig tud felolvasni a bírónő?

lac1 2015.10.14. 12:38:00

Kár bántani a bírónőt, a korát megtippelve lehet látni, hogy ő még bizony az előző átkozott rendszerben szocializálódott. Az, hogy ebben az ügyben ő számomra megfelelő ítéletet hozott (vagy olvasott fel, tökmindegy) olyan a világnézete amilyen, lehet megköszönni a bolsevik neveltetésnek, bolsi szocializációnak, ahol a nép ellenségének pusztulnia kell, és a cél szentesíti az eszközt.

Pic 2015.10.14. 12:38:15

@Virág et.:

A susnyás, mocsara, nádas az nem értéktelen.... hanem természetes. Persze ha neked csak a betonozott placc az, akkor tényleg.

@citrix: Van ugye a régi vicc:
- Józsi bácsi, megbüntetjük tiltott pálinka főzésért 20 ezerre
- De nem főztem pálinkát...
- De van hozzá eszköze!
- Rendben van. Itt van 40 ezer.
- De Józsi Bácsi, a büntetés egy 20-as volt
- A másik húszast liliomtiprásért adtam
- de maga 84 éves !! ???
- Na és? Eszközöm van hozzá.....

Virág et. 2015.10.14. 12:45:14

@Pic: A susnyás, mocsaras az gyönyörű esztétikailag. Ha valaki milliárdokat elkölt, akkor viszont szeretné, ha a befektetése megtérülne. Ahhoz pedig valamit a hellyel kezdeni kell, be kell építeni, valamit létesíteni kell. Csak mert van egy természetes, szép telked, még senki nem fog pénzt dobálni hozzád.

Ahhoz, hogy ott bármi építeni lehessen, le kell előbb csapolni a mocsarat, feltölteni a susnyást. Tíz- és százmilliókat kell még a vételáron felül beletenni. Erre senki nem hajlandó már 30+ éve. Biztosan megvan az oka.

A Sukorú-befektetés megint egy a sok olyan befektetésből, amit politikai okokból öltek meg. Ilyen volt a Tata gyár is, amiért aztán évekkel később már kilincselt Szíjjártó, de a szocik alatt maga lett volna a fertő. Ha Blumék 2011-ben jönnek elő az ötlettel, akkor ma már Sukorón hotel- és kaszinó-komplexum üzemelne és stratégiai partner lenne.

Ennyi a történet. A bíróságnak viszont sohasem feladata a politika szolgai kiszolgálása. Egy másfélmilliárdos, kiemelt politikai ügyben egyetlen szakértői véleményre alapozni az ítéletet nevetséges és szakmaiatlan.

-JzK- 2015.10.14. 12:51:33

@Pic: Nem vagyok "narancsos", semmi közöm a Fideszhez, én elsősorban jobboldali konzervatív vagyok. A fideszes korrupciót elítélem, azonban a vörösökkel nem pusztán az baj, hogy loptak, hanem hogy antikrisztusi ideológiát képviselnek.

Pic 2015.10.14. 12:53:29

@Virág et.: Biztos vagy benne, hogy egy olyan KOMPLEXUM?
és pont ODA?
és pont AZ?

A Vajnával ne példálózz.... rossz példa
Bánni fogja ő ezt még, hogy ilyen szinten öszehaverkodott Viktorékkal.

Virág et. 2015.10.14. 12:55:42

@Pic: Orbánt is megkeresték Blumék, vele is egyeztettek a beuházás előtt. Természetesen nem vagyok biztos benne, hogy működött is volna, mint befektetés. Lehet, hogy becsődöl, mint Gattyán Il Bacio-ja, nem tudom.

Az viszont biztos, hogy a jelenlegi megoldás, hogy pénzt vagyunk kénytelenek fizetni Blumnak a 4-es út nyomtávja miatt és a sukorói telek 0 Ft-ot termel, 0 db munkahelyet biztosít változatlanul. Na ez, senkinek nem jó.

lac1 2015.10.14. 12:56:56

@Virág et.:

Szerintem ott költsön el bárki pénzt, ahol erre fogadókészség van, nem mindenáron, nem bárhogy, nem bárki rovására.

Virág et. 2015.10.14. 12:59:57

@lac1: Szerintem, ha elkezdünk szelektálni, hogy kinek a pénze jó nekünk és mire adja oda azt a pénzt, akkor óriásit hibázunk. Ez nem az az ország, amelyik válogathat a befektetők között. A Feri által hozott Mercedes-gyár óta (Istenen, ezt is mennyit támadta a fideszes sajtó!) nem volt itt érdemi befektetés. Magyarország tőkeszegény ország. A gazdagok jelentős része a közpénzekből lett gatdag vagy a kommunizmus bukásakor úgy pozicionálta magát, hogy hozzáfért korábbi közvagyonhoz. Ide bárki hoz pénzt, azt meg kell becsülni.

Pic 2015.10.14. 13:00:13

@-JzK-:

Jajj.... igen..... Ismerős kórkép.

Van egy hozzád hasonlóan elvakult szocigyűlölő ismerősöm.
Okos, értelmes, mégis.
Amikor a Fidesz túlkapások kerülnek képbe, akkor csípőből az a válasz, "Igen! De a szocik mennyivel rosszabbak voltak!"
Sajnos nem igaz.

A szocik rosszak voltak. Sokat loptak. NAGYON.
DE csak a nagy pénzre mentek, a többit leszarták.
Meg lehetett élni mellettük. A tehén potyogtat, a verebek is elélnek. :))

Most a fidesz arányaiban mintha kevesebbet lopna.
DE ezt MINDENÜTT teszi, MINDEN területen.
Mindenbe beletenyerelnek a fideszes haverok.
ÉS FELPORSZÍVÓZNAK maguk után!!!!

Már NINCS MORZSA sem, komám!

Ezért menekül a fél ország.

lac1 2015.10.14. 13:04:26

@Virág et.:

Én pedig azt vallom, hogy bizony az ember tartsa magát távol bizonyos dolgoktól. pont az első véleményemben leírtam, ha csak a pénz megléte a fontos, áruljunk fegyvert, drogot, szerveket.
És ha valaki idehoz droglabor építésére pénzt, azt becsüljük meg. Sőt, jöhetne a Hezbollah is kiképzésre, ha szépen kipengetik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.14. 13:09:01

Egy velencei tó partján lévő elek szőlősért.. Hihihihiháháháhá Az értékbecslő mit kapott?

"Azt már nem is jogászként, csak egyszerű állampolgárként teszem hozzá, hogy ha megvalósult volna a sukorói kaszinó beruházás, az nagyságrendileg legalább akkora lehetett volna, mint a Mercedes, vagy az Audi beruházás"

Csakhogy nem akart itt senki kaszinó beruházást. Szaré-hugyé át akarták játszani az értékes tóparti telkeket Blumnak, aki nyilván nem lett volna hálátlan..
Ezért most első fokon van egy kis izgi, de ne izguljatok, majd a másodfok mondjuk Szegeden kimossa őket a szarból..

♔bаtyu♔ 2015.10.14. 13:14:48

Balliberális küzdelem a korrupció ellen. Hogy lenne hibás, amikor olyan paradicsomot épített volna mint ami a képen is van.

Na most ha egy üzletet valaki azonnal úgy kezd, hogy megvesztegeti a fél kormányt, ráadásul úgy, hogy nagyon rendesen kilóg a lóláb, attól sok minden jót nem lehetett volna várni.

Itt is az lett volna mint sok településen és sok kerületben. A telek szarért-húgyért, felépül a lakópark, a magyar vállalkozó pedig mehet Izraelbe a pénzéért.

Azért az ilyen "beruházásokból" már jól láthatóan volt 12 egy tucat, mire Sukoróra sor került. Annyi, hogy ez nem kerületi, hanem állami buli volt. Lett volna.

Pic 2015.10.14. 13:18:04

@Virág et.: Azt a szerencsevadász szélhámost már rég félre kellett volna állítani. A telket meg kisajátítani és normál árat fizetni érte.
De hát ez ebben az országban nem így megy.
Biztos vagyok benne, hogy szénné keresi magát. Nem vagyok antiszemita, de kicsit feltűnő, hogy hány ilyen ügyben tűnik fel "izraeli" tőke.

Tudnék mondani esetet, amikor az "eladhatatlan" állami épületet megvette bagóért a nagylelkű vállalkozó és 2 nap múlva háromszoros áron adta tovább egy külföldi cégnek. Most szálloda az épület....

Mindig van egy haver vagy egy pénzes zsidó gyerek, aki lecsap egy értéktelen telekre, épületre, aztán hirtelen "Hoppá" itt sztráda lesz, akkor most eladjuk az államnak 4x-es áron. Az állam meg sír, közben fizet mint a katonatiszt.

Emlékszem anno az Aquincumi Auchan-nál bírósági itélet volt, hogy nem idegeníthető el a területen egyetlen telek sem, mert oda madaras teszkó lesz. Mégis a MÁV eladta a területet bagóért egy havernak aki HUSZONNÉGYSZERES árat kért a területet keresztbe verő vasúti területért. volt ott is nagy jogászkodás, de a magyar jog természetesen ilyenkor mindig a szegény csalókat védi, így emberünk végül megkapta a pénzét.

És az is vicces volt, amikor volt egyszer egy nagyon korrekt cikk a nagy magyarországi ingatlanmogulokról. Ott szerepelt ilyen, hogy "frissen végzett közgazdászként jött Izraelből Magyarországra.... 4-5 évvel később 6 milliárdos vagyona volt."

Mutass már nekem példát Magyarországon!
Hány egyszeri végzett közgazdászhallgató csinál ilyet?
Persze ha a politikus haverokat, családtagokat kihagyjuk.
Ha jól rémlik anno Gyurcsány szenzációs karrierje is úgy indult, hogy frissen végzettként elhelyezkedett a minisztériumban, ahol 6 hónap múlva főosztályvezető volt..... vagy valami hasonló... nem emlékszem pontosan.

Azért ezek a "karrierek" igen érdekesek.... pártállástól és vallási hovatartozástól függetlenül. : )))

lac1 2015.10.14. 13:18:59

@Pic:

E komcsiknak a lopáson kívül van egy kurva nagy bűnök - és itt most egy gondolat erejéig eltérnék a topik eredeti témájától. Igaz, az előbb a bírónő személyének kapcsán már nagyon röviden megfogalmaztam ezt.
A komcsi-szoci-bolsiknak a legnagyobb és halált érdemlő bűnük az, hogy az országból, annak társadalmából egy teljesen lusta, élhetetlen és másikéra ácsingózó, mindent elfogadó trógerek neveltek ki. A háborúig a népességet tekintve nem lehetett sok különbség a szomszéd, vagy éppen a "nyugati" országok társadalmához képest, leszámítva persze a mezőgazdaságból és a iparosodott nyugati életmódból fakadó különbözőségeket. És mi lett itt, amióta ezek kozmopolita szarok hatalomba gyilkolták magukat? Én rendszeresen járok Ausztriába, szerinted mi a különbség Rábafüzes és Rábakeresztúr (Heilingenkreuz) lakói között? Megmondom én, de szerintem sejtheted.
És zongorázni lehet a különbséget már akkor is, ha CSAK és kizárólag az utcákon és a házakon nézek körbe.
Majd jól legyőzzük és elvesszük a gaz nyugatiak pénzét és értékeit (akik amúgy is a szakadék felé tartanak...) ezt nevelték belénk óvodás korunk óta. Igaz, megtanultunk Mercédeszt összeszerelni, meg a okostelót nyomkodni, de belül nem változott semmi. Ez persze a mi bűnünk, mert belőlünk jött ez a szemét bagázs, akiket szocialistáknak meg mszpnek meg libsiknek hívunk, meg felnőttek vagyunk, változtathatnánk rajta, de y születésünk óta belénkverteken változtatni...
..
Visszakanyarodva az eredetihez:
a faszkalap miért itt akart építeni kaszinót? Jött volna ide sok-sok külföldi, okés. De szerintem mondjuk Ausztriában MÉG TÖBBEN mentek volna. Ja, csak ott nem biztos, hogy meg lehet kenni almaföld árával a döntéshozókat? Nem lehet kipával a fejükön meg a nemzetköziség látszatával jogosulatlan előnyökre szert tenni, vagy legalábbis nem ilyen mértékben?
Hát, egy hülye ember, de amúgy nagyon találó mondásával zárnám le:
Tetszettek volna MÁSKÉPP CSELEKEDNI.

Virág et. 2015.10.14. 13:27:07

@lac1: Vajna pont most keresi halálra magát ugyanilyen szerencsejátékból.

@Pic: Blum nem egymaga lett volna a befektető, hanem egy társaságot képviselt, amiben több prominens izraeli és amerikai-izraeli üzletember is szerepelt. Az 1 milliárd eurós beruházász nem saját zsebből fizette volna. Az, hogy ő hogyan lett gazdag, azt nem tudom. Cinikusan mondhatnám, hogy családi összefogással. Az viszont biztos, hogy nem Magyarországon és nem magyar közpénzen gazdagodott meg. Nekem ennyi elég, otthon annyit lopott, amennyit akart, az legyen az ottaniak dolga.

lac1 2015.10.14. 13:29:16

@Virág et.:

Ez egy amúgy nagyon szomorú történet, ha rajtam múlna, a vajna most rettenetesen szűkölne a kínzókamrában és a saját halálát kívánná. De szerencséjére nem rajtam múlik.
Ettől függetlenül nem jó érvelés, de hogy a másik is. Ezt sem meg azt sem.

Virág et. 2015.10.14. 13:34:17

@lac1: Vajnának ráadásul még törvényt is csináltak, amivel a teljes konkurenciát kinyírták és minden koncessziót ő kapott lényegében. Az állam szépen letakarította a piacot neki.
Ebből a szempontból nézve Blumék örülhetnek, hogy nem lett Sukoróból semmi. A fidesz simán tönkretette volna azt is, ahogy a többi kaszinót is, ami nem Vajnáé.

Én nem vagyok a kaszinók ellensége. Ez azért nem a sarki félkarú rabló meg gyümölcspóker szintje. Minden olyan beruházást támogatok, ami pénzt hoz az országnak. Ez hozhatott volna pénzt. Ezt most lecseréltük a semmire. A semmi nem hoz pénzt egészen biztosan.

sas70 2015.10.14. 13:38:09

Azért van pár probléma az értékbecslésekkel, amire végül is, az egész ítélet alapul. Ugye 70 ha állami valamiért adtak 180 ha erdő, gyep, szántó, gyümölcsös besorolású területeket plusz vagy 300 milliót.
A 70 ha állami terület részben szántó, részben gyep besorolású, valamint közművesítetlen építési telek, de kvázi ugyan az, mint az első kettő, legalább is kinézetre. Itt jön tehát az értékbecslői csavar, hogy minek minősítem a területet, függetlenül attól, hogy most a földhivatali nyilvántartásban milyen státusza van? Ezt viszont nagyon pontosan tisztázni kell, mert enélkül az egész dolog megalapozatlan! Mert nyilván nem annyit ér 1 ha gyep, mintha felparcellázom építési teleknek, csak ahhoz akkor valami közmű is kell, az pedig nincs, még most sem.
Teljesen érthetetlen számomra, hogy egy bíróság, ezt miért nem tisztázta teljességgel?

Bambano 2015.10.14. 13:44:51

@Leylandi: egy normális országban egy normális bíróságon azért hoznak ítéletet, amiért megvádolták a vádlottat. Az, hogy valakit egy perben teljesen másért ítéljenek el, csak olyan országban lehetséges, ahol az átlagember nem tud választani a mutyi meg a maffia jelzők között.

Egy normális bíróságon nem működik az, hogy x elkövetett valahol pár bűnügyet, de nem tudtuk érte elkapni, akkor kreáljunk egy másik bűnügyet és ott úgymond erkölcsi alapon megfizettetjük a bűneiért.

@lac1: oké, a komcsiknak szerinted van egy nagy bűnük. és akkor mit mondasz a mostani komcsi kormányról, ahol ha mezőgazdasággal foglalkozol, elveszik a földedet, ha volt szerencsejáték automatád a kiskocsmádban, elveszik, ha véletlenül voltál olyan bátor, hogy beiratkoztál iskolába, sose tudhatod, hogy lesz-e diplomád és mennyiért, ha vállalkoztál, nem tudhatod, mikor húzzák ki alólad a céged, ha írtál egy jó programot, nem tudod, mikor veszik el erőszakkal, ha más elképzelésed volt a hitről, mint nekik, mire köteleznek erőszakkal, az általuk alkotott jogszabályok olyan szarok, hogy már röhögni sem lehet rajtuk, fasisztákat, sokadrangú írókat hájpolnak, köteleznek az ideológiájuk fogyasztására, stb.

És még igazodni se tudsz, mert annyira konzekvensek, hogy két fehérnemű váltás között megváltozik a fő ideológiai irányvonal is, egyszer átnevezik a moszkvateret, másodszor 3000 milliárdos hitelt vesznek fel moszkvából...

ebben az országban jelenleg akkor van esélyed, ha vagy alacsonysorszámú fideszes párttagkönyved van, vagy elcsavartad a főnök valamelyik lányának a fejét. Siess, mert ez utóbbi elég kevés próbálkozásra ad lehetőséget.

csak egy néző 2015.10.14. 13:49:27

Mottó.
"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."

"„Miért nem tájékoztatta Orbán Viktor a közvéleményt, hogy találkozott Lauder úrral, a sukorói vigalmi negyed megálmodójával? Miért nem tájékoztatta Orbán a megbeszélésről Budai Gyulát, akit megbízott a történet felgöngyölítésével? Nem bízik meg a saját emberében? Miért gond, ha egy beruházási javaslat elején (!) Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon találkozik egy befektetővel, és miért nem gond, ha Orbán Viktor is találkozik az illetővel, amikor már nyomoznak az ügyben?

Az ügyészség miért nem kíváncsi Orbán Viktor és Martonyi János élménybeszámolójára, ha Lauderére igen? Talán segítené a nyomozást, ha a tanúvallomásokat összevetnék. Persze, Gyurcsány és Orbán ugyanott tanú? Na, ezt nem szabad megengedni. Amúgy Orbánt már a Szabadi-perben is meg akarta az ügyvéd hallgattatni, de nem nem láttak rá okot. Milyen bizalmi kapcsolat állhat fenn Lauder és Martonyi között, ha előbbi kérte meg utóbbit, hogy hozzon össze találkozót Orbánnal? Komolyan gondolható, hogy annyi hangzott el egy egész vacsora ideje alatt (!), hogy Orbán közölte: be kell tartani a jogszabályokat? Ha ez igaz, legfeljebb kaszinótojást ehettek.”

m.mandiner.hu/cikk/20100817_sukoroi_anzix

vastagbor.blog.hu/2010/08/12/orban_viktor_valaszolt

Az is felvet néhány kérdést, hogy melyik értékbecslő megállapítása volt a helyes. Az eredeti F Zsolté vagy az ügyészség által kirendelt nem éppen makulátlan értékbecslő cégé?

zuzda.blog.hu/2011/02/27/amator_ingatlan_ertekbecsles_hitelteleniti_a_vadakat

lac1 2015.10.14. 13:49:45

@Virág et.:

A vajna szerintem tud valamit, ezt azért nem lehet szerintem csak pénzzel megvásárolni. Többek között ezért bízom a Jobbik választási sikerében, hátha kiderülnek ezek a dolgok és a nyilvános akasztás intézményét visszahozzák a napi látványosságok körébe.
A kaszinó ellen általában én sem, csak ne természetvédelmi területre, ne lakóövezetbe és ne úgy, ahogy manapság történik. Vegyen meg egy eladó földdarabot, ami művelés alól ki van vonva, ha erdő besorolása akkor egy dupla nagyságú szántót-legelőt legyen köteles fásítani cserébe, építse ki napi áron a közműveket és az egyéb infrastruktúrát és ennyi.
Nem bonyolult dolog ez.
Ja, hogy ez így akkor nem szinte ingyen van? Nem lehet torpedózni a közvéleményt olyan hülyeséggel, hogy minimálbéres elfoglaltságot adok 100 embernek, tehát az országnak elemi érdeke az, hogy ez a lopás megvalósuljon?
Kérem, kell másik, turisták által szorgalmasan látogatott helyszínt választani, mint pl.:
- Berlin, Alexander Platz
- Párizs, Eiffel torony töve,
- Oswiecim, tábor bejárat mellett,
- New York, Világkereskedelmi Központ emlékmű,
stb.
Ezeken a helyen több és pénzesebb emberek korzóznak nap mint nap, ha a pénz mennyisége a döntő, akkor ezeket a helyeket kell választani, nem egy "mocsarat". Ha én Tesla gépkocsikat akarnék forgalmazni, eszembe sem jutna Kongó, Kindu főtere. Ja, ha valaki persze fix 8% hasznot kínálna cserébe, ingyen haciendát és adókedvezményt, akkor elgondolkodnék mégis, csak ha lebuknék, nem biztos, hogy még én sértődnék meg és találnék bicskanyitogató kifogásokat.

Cuhavidéki 2015.10.14. 13:51:53

@Virág et.: Pontosan ebből látszik, hogy az eljárás koncepciós. A fő kérdések ugyanis az, hogy megfelelő gondossággal választották-e ki az értékbecslőt és az értékbecslés az adott időpontban reális volt-e, (Nem egyszerű a kérdés.) Ha az ügyészség és a bíróság nem vizsgálta tételesen, hogy az EVS szabványnak megfelelően mi okozta a két-két forgalmi érték különbségét - mint ahogy ezt Sándor állítja- akkor ez egy befejezetlen ügy.
www.tegova.org/en/p4fe1fcee0b1db

lac1 2015.10.14. 13:55:07

@Bambano:

Én egy szóval nem írtam, hogy a mostani jobb, az egy másik probléma, majd ott elmondom.
De egyet azért mégis: aki ebben a világban olyant tanul, ami előre láthatóan nem kézzelfogható értéket termelő tudást eredményez, csak azért, hogy legyen diploma, akkor azért nem hullajtok könnyeket. Annak a világnak vége, sőt, soha nem is volt, legfeljebb eladósodás mellett, hogy azt csináld, amiben jól érzed magad tiráda.
Én pontosabban fogalmaztam volna, hogy amikből meg lehet élni, azok közül válaszd azt, amit a legjobban elképzeled magad.
Persze lehet évi 200-250 andragógust képezni, míg (4 éve) évi egy (1) darab kémia tanárt, csak akkor a pofa lapos, amikor ezek a saját szarukat fogják megenni éhségükben.
Jó?

lac1 2015.10.14. 13:56:24

@Cuhavidéki:

Megmondjam, mi okozta az értékbecslői vélemény eltérését?
(de szerintem te is, meg mindenki sejtheti...)

lac1 2015.10.14. 14:00:34

Ráadásul mindig ez az óvodás retorika, de hogy a mostaniak is lopnak... mintha ez egy olyan érv lenne, ami eldöntené a kérdést, ja, hogy lopnak a mostaniak? Persze, akkor a többit is engedjük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 14:09:19

@Bambano:

"Egy normális bíróságon nem működik az, hogy x elkövetett valahol pár bűnügyet, de nem tudtuk érte elkapni, akkor kreáljunk egy másik bűnügyet és ott úgymond erkölcsi alapon megfizettetjük a bűneiért."

Akkor tehát Al Caponét is szabadon kellett volna bocsájtani csak azért, mert a maffiás bűneit nem lehetett rábizonyítani?

high up! 2015.10.14. 14:11:45

@Virág et.:

na nem kell túlokoskodnod a gyúrtcsány-libás korrupciót, mert már a kezdő lépésnél is hasra esel: ha ennyire kurva jó üzlet tanyán kaszinóvárost nyitni (és höhö, Bandi Vajna milliárdjai nem a tanyasi kaszinókból jönnek!), akkor Blum eftárs kiépíthette volna a világszenzációját Albertirsán meg Pilisen is is, ahol a telkei voltak. Vagy akár átvehette volna Jacko papa berohadt Bezenyei kaszinó városát - oszt a külföldi flipper őrült ott még közelebb lett vóna.

Csak hát Blum bácsinak nem Pestről 30 km-re volt kedve kaszinót építeni, hanem 70 km-re (egy 1300 fős tanyára), ami újabb rejtély, hogy mért vonzóbb az, hogy a koncentrált vásárlóerőtől még tovább költözik?

Barátom, hütsd le magad. A kaszinó az csak egy fedő hadmüvelet volt. A valódi cél az volt, építsen valami infrastruktúrát, egy-pár dögdrága hotelt a kaszinó mellé, oszt amikor a telekárak emiatt meg 100-szorozódnak, akkor a telek 70%-át szépen eladogatni luxusprofittal.

Nem egybites panelporliknak szól ez a történet, azoknak csak a birkamenetelés meg a libsizés marad, azt még tudják fogni agyilag. Az úri közönség játéka azonban pont annyira bonyolult nekik, mint Buai Gyulának egy épkézláb vádiratot összefércelnie.

FOLYTASSUK!

lac1 2015.10.14. 14:13:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Volt erre hasonló példa. Az első és asszem egyetlen magyar vonatkozású fegyveres repülőgépeltérítés elkövetőjét nem tudták magáért a cselekményért elítélni, mert akkor még erre nem volt passzus a jogban, lévén ismeretlen elkövetési módszer volt ez, ezért minden mást ráterheltek, fegyvertartással összefüggőt, meg nem megfelelő jegyet vett, nem köszönt előre, köpködött meg mindent szart. Most persze ezt nem szó szerint kell venni, de teljesen jól lefedi az eredeti történetet.

Virág et. 2015.10.14. 14:15:31

@lac1: Ezeken a területeken már van kaszinó. Nyilván olyan helyre kell építeni, ahol van valami, ami vonzza az embereket. Itt a tó lett volna, Vajnánál a város az. A puszta közepébe nem lehet csinálni, ez nem Las Vegas és ez nem a XX. század eleje.

Amilyen feltételeket írsz, azokat nem követeljük meg pl. egy Audinak sem. Sőt. Az Audi ennek sokszorosát kapta az államtól. Akkor most ott is bcs van? Tudni kell, hogy ha valaki 1 milliárd eurót (300 milliárd forintot!) hoz az országba, akkor annak engedményeket kell tenni. Különben nem ide hozza, hanem a szomszédba, aki majd tesz engedményeket. Ha a pénzt a haveri körben osztom szét, mint ami most van, akkor nem jön be új, friss tőke az országba, mert csak azzal machinálok, amit közpénzből beszedtem. Ebből áll ma a gazdasági élet, ebből van mesés gazdagság a kormányoldal holdudvarában. Ebből viszont nem lesznek új munkahelyek, mert az országban lévő tőke nominálisan változatlan marad.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Al Caponét eleve adócsalásért vitték bíróságra.

Virág et. 2015.10.14. 14:18:40

@high up!: Elsőnek: arcból vegyél vissza.

Másodiknak: a sukorói telek minek is a partján fekszik? Ez neked tanya? Ne viccelj már. Kell rá költeni, mert rossz minőségű a telek, de ha valaki rákölt, akkor lehet belőle pénzt csinálni.

Harmadiknak: ha az ingatlanok értékesítése volt a végső cél, az miért is baj? Mert munkát ad a magyar építtetőnek, beszállítónak? Mert adóbevételt jelent az államnak az illeték és szja? Miért jobb ennél az a kövér nagy semmi és pusztulat, ami a helyén van már 30 éve és ma is?

lac1 2015.10.14. 14:26:12

@Virág et.:

Hát tévedsz, nincs ezeken a helyeken, legalábbis nem mindegyiken, és nem ott, ahol írtam. nyilván Berlinben van, meg Párizsban is. Oswiecimben jártam, ott nincs. Sőt, még a diszkót is elzavarták onnét.

Nagyon rossz gyakorlat ez, mert ezek a cégek nagyságrendileg több támogatést kaptak mint a maygar munkaadók összessége, pedig azok nagyobb létszámban foglalkoztatják a munkavállalókat. Ez tény, meg lehet keresni, hogy egy ilyen multinál az egy főre (munkavállaló) mennyi munkahelyteremtési támogatást adtak, szemben az országos átlaggal, pláne szemben az a kisvállalkozó magyar cégek átlagával.
És. Érdemes megvizsgálni, az az adott multi miért ide települt, miért nem maradt, az anyaországban? A munkaerő látszólagos olcsósága csak egy indok, a másik a támogatás mértéke.
Nem értem (valójában igen), hogy miért idehozza a multi a gyártást, amikor pl. Németországban is összecsavarozhatná az autóit, akkor ott dolgozna a német, nem kéne a sok migráltat beengedni kulizni, igaz, akkor dolgoznia kéne a németnek is, de hát az nem kell, hogy nekem tetsszen, hogy én (mint adófizető) a saját magam munkahelyét megteremtsem adókedvezmény és egyéb támogatás formájában a külföldi hasznára. Mert az nyilvánvaló, hogy a haszon egy elképesztő kis szelete marad itt, Magyarországon. Igaz, ezt csak ott lehetséges, ahol olyan vezetők vannak, akikről a legelején írtam, a kozmopolita bolsik dédunokái...

Leylandi 2015.10.14. 14:27:48

@Virág et.: nem kell az embernek mindent beépíteni. Levegő is kell valahonnan, meg kirándulni is kell valahol, a Velencei-tó szép, kaszinónak ellenben bármilyen telek jó. Amúgy mért a kaszinót hiányolod annyira? A szerencsejáték csak tönkreteszi az embereket, akik kezelése és rehabilitációja (családostul) sokkal többe kerül, mint az ÁFA-bevételek. Kórház, iskola, gyár, üdülőövezet kellene az országnak, nem kaszinóhiénák gyülekezete. Esetleg érdekeltséged van a témában? (Najó, költői kérdés volt.)

lac1 2015.10.14. 14:29:40

@Virág et.:

Mocsárra akkor épületet, mint a fantáziarajzon megálmodott, eleve bukásra van ítélve. Tudod a történelemben kik építettek mocsárra? Akik be akartak zárkózni. Lehet, ami sokáig jó, de ki az a hülye, aki soxoros (direkt nem dupla- vagy háromszorost írtam) költséggel akar vállalkozást indítani?

Bambano 2015.10.14. 14:32:16

@lac1: az összes "aki olyat tanul" kérdés ment a levesbe, miután menet közben folyton változnak az oktatási szabályok és a munkalehetőségek is, így lehetetlen előre tudni, hogy arra a szakértelemre szükség lesz-e vagy sem.

Ma jelenleg egyetlen szakmát sem tudok az országban, ami legalább középtávon biztos lehetne. Se mahir oszlopállítóként, se médiaszakmunkásként, se miniszterként, se informatikusként, se metróvezetőként, se semmilyen állásban nem tudhatod, mikor haragszik meg rád a mindenható és leszel földönfutó. Lehet, hogy tömjénzsóti hétvégén együtt vadászik a magyar főhajakend andragógussal, akkor februártól minden iskolába kell majd egy andragógus, és akkor az a szakma menő lesz. Hitted volna, hogy 2015 végén az énektanárság felkapott és menő szakma lesz? Hitted volna? mert én nem.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Al Capone adót is csalt. felteszem rábizonyították, mert valószínűleg volt pénze ügyvédre. ha úgy ítélték volna el adócsalásért, hogy nem csalt adót, az igen, baj lett volna. Semmi nem fontosabb annál a hitnél, hogy a bíróságon tisztességes eljárásban részesülsz. Hogy Justitiának tényleg be van kötve a szeme.

lac1 2015.10.14. 14:35:34

Bocsi lépnem kell, dolog van, a véleményem nem változott, a vitapartnerekről az elmúlt 10-15 év alatt kialakult sem, pláne, de ez nem dehonesztáló, csak itt soha nem változik semmi, pláne nem az, hogy ha az lophat, akkor az én kutyám kölke miért nem.
Mondhatnám, hogy megérdemlitek azt ami van, de sajnos végiggondolva azt kell írnom, hogy megérdemeljük (benne magammal) azt, ami. Majd este még elolvaslak benneteket.
A blumot és társait természetesen megfogjátok kapni, ha nem is kaszinó formájában, majd a bankotokon keresztül meg a többin. Sajnos.

lac1 2015.10.14. 14:42:33

@Bambano:
Ja, ez közben jött.
Mérnök, orvos, tanár, ha csak simán a egyetemi végzettségeket vesszük alapul, akkor ezekre még mindig van, sőt egyre nagyobb kereslet. Az egy dolog sajnos, hogy ezek is inkább világgá mennek a pénz miatt, mert mindenki egy év alatt vagy öt alatt akar autót, kocsit nyaralót és ez nem megy és azt hiszik, máshol kolbászból van a kerítés is. A régi világban egy egész generáció, de inkább kettő kellett egy minőségi családi hajlékhoz, ma kölcsönből azonnal. Ez nem fikció, aki ennek ellenkezőjét állítja, az hazudik.
Sőt, nem titok, a feleségem teológiát végzett, sajnos belülről látom,, hogy ő is meg az iskolatársai is hol és mit dolgoznak, már amelyik dolgozik.
Persze, ezt mondoghatnád, hogy ugye látod, nem lehet tervezni, de én inkább azt mondom, egy teológiai iskolában évente tucatnyian végeznek, és hány helyen tanítanak ilyent, ki az a hülye, aki azt hiszi ebből megél? ha nem értenéd: ki hiszi, hogy ekkora országba fizetőképes kereslet van több száz teológusra, és évente mindig tucatnyival többre? És ezt a példát direkt azért írtam, nehogy azt mondjátok, hogy részrehajló vagyok, mert inkább ideges vagyok.

Virág et. 2015.10.14. 14:42:38

@Leylandi: Nem hiányolom a kaszinót, a bevételt termelő, munkahelyet teremtő beruházásokat hiányolom. Mert ezek viszik előre ezt a kis országot, nem a szép táj. Az is fontos, de szép tájakkal tele a balkán meg Afrika és az emberek nyomorognak. A magyar GDP sehol nem lenne, ha nem lennének itt a német autógyárak. Nyilván szebbe lenne a Mercedes gyár helyén egy nagy park, de az nem hoz bevételt.

@lac1: Nagy választási leehtőség a Velencei-tónál nincs. Egy ekkora projektet csak ott lehetett volna megvalósítani. Akik százmilliárdokat fektetnének be, azoknak ez nem nagy költség: ahogy az ingatlan ára sem volt az. 1.3 milliárd forint a bíró szerint a kár. 300 milliárdot terveztek idehozni. Ha ezt el is fogadjuk, akkor is 1% alatti a teljes beruházási költségből az ingatlan ára. Nem tűnik életszerűnek.

♔bаtyu♔ 2015.10.14. 14:42:48

@Pic: " Nem vagyok antiszemita, de kicsit feltűnő, hogy hány ilyen ügyben tűnik fel "izraeli" tőke."

Ezt a bulit az egész országban kizárólag izraeli cégek csinálták. Lefizették akiket kellett, ki sem fizették a telket, és/vagy nem teljesítették a vállalt feltételeket, pld. szomszédos épületekből lakók elhelyezése, felépítették, eladták, bottal lehetett ütni a nyomukat. Sok esetben még a vállalkozókat sem fizették ki. A vége felé már a vállalkozó nem is dolgozott "zsidóknak".

Izrael nem adja ki őket, lehet menni reklamálni, akikről én tudok, egy sem reklamált, lenyelték az általában több száz milliót, pontosabban kifizették a kerület lakói.

Szerintem nem volt olyan pesti kerület amely kimaradt volna, de van egy gyanúm, jópár vidéki város is így járt.

Amúgy olyanokat kerestek, ahol MSZP-SZDSZ volt a település irányítója.

♔bаtyu♔ 2015.10.14. 14:47:15

@♔bаtyu♔: Mielőtt valaki problémázna, az arab hasonló, csak ők az idegenforgalomban "utaznak".

Ennek eredője nyilván a büntetlenség és a vallási "lehetőség", a gojjal, gyaurral aláírt szerződés nem érvényes.

Ésszelteli 2015.10.14. 14:50:41

@Virág et.:
Szóval azt mondod, hogy mivel casinó meg hotel meg wellness akkor már ne is vegyék figyelembe a törvényeket mert különben csak rohad a vízpart ?

Te sem vagy százas az biztos.

Virág et. 2015.10.14. 14:54:08

@♔bаtyu♔: Ettől nem lett jobb semmivel. Izraellel tudtommal van kiadatási egyezményünk, de jelentősége a jelen ügyben semmi, mert Blum is amerikai állampolgár tudtommal és onnan kellett volna kérni a kiadatását. Erre nem került sor, mivel az ellene indult büntető ügyben okirathamisításért (a lakcímkártyája miatt) felmentették. Ezen az eljáráson részt vett. Ugyanígy részt vett a polgári peres eljárásban, ahol tanúként szerepelt Szolnokon.

Ésszelteli 2015.10.14. 14:54:13

@Virág et.:
Én is tervezek idehozni 300 milliárdot de valaki adjon nekem egy vízparti telket. Lesz is minden ami szem szájnak ingere. Kérem a tétjeiket nekem átutalni szíveskedjenek búsásam megtérítem. Várom a pénzügyi átutalásaikat jelszóra a hirdetőbe.

Virág et. 2015.10.14. 14:55:29

@Ésszelteli: Ezt hol is mondtam? Azt mondom, hogy amikor egy telek értékét állapítjuk meg, akkor talán ezt is figyelembe kéne venni. Hogy melyiket mire lehet használni. Hadd emlékeztesselek, hogy volt több értékbecslés is és ebből csak egy, az ügyészek által megrendelt bizonyított eltérést és - mit ad Isten - csak azt az egyet vette figyelembe a bíróság is.

Vajon miért.

Virág et. 2015.10.14. 14:56:53

@Ésszelteli: Ha adsz érte egy nagyobb telket cserébe, ami kell az autópályához és ráfizetsz még 300 milliót, akkor akár mehet is.

Szerinted az Audi és a Mercedes hogyan kapott telket?

Ésszelteli 2015.10.14. 14:57:56

@Virág et.: Add oda a saját telked ott is lehet casinót építeni. Ne feledd, hogy las vegas is a sivatagban épült, nem kell ide vízpart. Mennyivel jobban jártak volna, ha a kiskunság homokbuckái közé építették volna, amolyan magyar las vegzál.

Ésszelteli 2015.10.14. 14:59:59

ennyi fantázia szegény berihátót ! Vagy inkább csak korruptak. Ezt a bíróság hivatott kinondani.

Virág et. 2015.10.14. 15:02:41

@Ésszelteli: Vegasba nem a sivatagi klíma miatt mentek a kaszinók ... De ez messzire vezet.

csak egy néző 2015.10.14. 15:02:59

@Virág et.:
"Szerinted az Audi és a Mercedes hogyan kapott telket?"
Így.
"Természetvédelmi terület az a győri telek, ahol a tervek szerint bővítésre készülő győri Audi gyár terjeszkedne, ezért ott még egy házat sem lehetne építeni."

www.origo.hu/itthon/20100826-vedett-fajokat-veszelyeztetne-az-audi-gyaranak-bovitese.html

greenfo.hu/hirek/2013/11/26/az-ep-szakbizottsagai-ele-kerult-a-gyori-audi-gyar-bovitesenek-ugye

♔bаtyu♔ 2015.10.14. 15:03:58

@Virág et.: Ugyan már, nem véletlenül rabolhatták le ezek a magyar önkormányzatokat. Ki indított volna ellenük eljárást? Akikkel mutyizott? Vagy az SZDSZ, MSZP testület, akik szerint már az antiszemitizmus volt, hogy a jobbos felszólalt, másoknak sem teszünk előre százmilliós engedményeket, ezeknek pláne nem szabadna, hiszen nem foghatók meg.

Igen, jót röhögtem azon a felmentésen. "nem tudtam, hogy mi itt a rend". A bíró pedig jól el is hitte.

Ésszelteli 2015.10.14. 15:04:23

Tulképpen nem kell nekünk 20000m2-es kaszínó, építhetek volna valami gyárt helyette, valahol valamelyik ipari parkban, de az nem jutott az eszükben. Milyen kár, hogy ennyit történk a fejüket és semmi lett a vége.

Ésszelteli 2015.10.14. 15:05:30

@Virág et.: Senki nem beszélt itt sivatagi klíma vonzerejéről.

Ésszelteli 2015.10.14. 15:08:57

@Virág et.: Gondoldom kiemelt beruházássá minősítették és azt is tudták a döntés hozok, hogy nem függőséget okozó munkahelytertemtéshez adják áldásukat....

Ésszelteli 2015.10.14. 15:12:54

Úgy látszik én olyan madari vagyok és külömbséget etszek munkahely és munkahely között. Lehet, hogy van aki nem, az nyílván amikor állást keres, nem nézi meg milyen munkára fog jelentkezni mert esetleg diszkriminációval fogják megvádolni és ezért elment kukázni, de hallotta ,aki sokat szelektál az börtönbe végezheti, ezért okoska lévén gyorsan tologatj s kukákst így nem lesz ellene eljárás, persze csak reméli.

lac1 2015.10.14. 15:45:14

@Virág et.:

Na.

Egy kaszinónál NEM a környezet a haszon szempontjából a fontos. Ugye a leghíresebb, mégiscsak egy sivatagban épült fel,és lám, milyen jól megy. Ezt SEM kellene mocsárra építeni, esetleg olyan mocsárra, ahol a természeti érték azt kívánja, hogy ne oda, hanem mehetne az Alföld bizonyos részeire.

lac1 2015.10.14. 15:47:29

@♔bаtyu♔:

Meg kell nézni a Traubisoda esetét a zsidóval, ennyi az egész.

lac1 2015.10.14. 15:58:12

@Virág et.:

Na, ezt majdnem elfelejtettem:
Hogy nincs ilyenre példa, a feltételek figyelembe véve?
A példám NEM légből kapott, emlékeztetni szeretnélek a faszkalap horn (remélem a pokolban ordít ahogy a torkán kifér) kormány azon húzására, amikor fix, 8% profitot ígért az elkótyavetyélt energetikai cégek leendő vásárlóinak úgy, hogy ha a pénzügyi időszak végén a profit nem éri el a jelzett összeget, akkor a mindenkori kormány a büdzséből kiegészíti azt 8%-ra. Tehát megszorítás nélkül lehetett lopni, a nyaralást elszámolni, gazdaságtalanul működni, millókat keresni a vezetőknek, mert a kormány úgy is fizetett. Persze aki fizetett, az valójában te voltál, vagy a szüleid, mert nem tudom hány éves vagy, de ez most mindegy is.
Mehetek Hawaii-ra üdülni és céges útnak elszámolni (ergo ingyen), mert a bolsik kifizetik úgy is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 16:04:23

@lac1:

Na igen, a berkovic. Az is simán elbitorolta a védjegyet, oszt még neki állt feljebb.

lac1 2015.10.14. 16:05:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

De amelyik hülye még egy zsidóval nekiáll üzletelni, az is megéri a pénzét. persze, kíváncsi lennék, hog tanult-e belőle.

lac1 2015.10.14. 16:07:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"" Berkowitz mostanában nyilvános rendezvényeken Kovács László szocialista pártelnök, Lamperth Mónika belügyminiszter és Demszky Gábor budapesti főpolgármester társaságában mutatkozott.""

mno.hu/migr_1834/salamon-berkowitz-egy-ev-ket-honap-725831

Biztosan véletlenül, berkowitz, blum... Kéne, hogy meglepődjön bárki is?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.14. 18:30:57

@lac1:

Azt azért nem értem, miért ezekhez dörgölődzik, mikor ezek egyhamar nem jutnak hatalomra. Bár lehet, hogy épp demszkiék dörgölődznek berkovichoz.

lac1 2015.10.14. 18:38:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szerintem mert a szinfalak mogott mas az egymashoz valo viszonyuk az "ellenzeki" partoknak es a mindenkori kormanynak. A penznek nincs szaga.

lac1 2015.10.14. 18:44:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Amiota forog a fold, azota mindig a penz korul forog minden. Egy asonyom vagy ketto, de tuti elobukkan, ezeknek a legnagyobb felelmuk az, ha valaki olyan kerul elore, aki nem a mammont imadja.

Gyorgy Nagy 2015.10.14. 19:39:49

A bironö aspiràns karàcsonyi jutalomra.

monddazigazatmar 2015.10.14. 20:38:49

@Virág et.: Bocs, nem olvastam végig minden kommentet.
Te tényleg azt gondolod, hogy aki milliárd dolláros beruházást akar csinálni, az azzal kezdi, hogy beszámíttatja az albertirsai gyümölcsösét?

Cuhavidéki 2015.10.14. 23:43:29

@lac1: A Perfekting, a FORSZ és a CMS értékbecslőt kellene megkérdezni egyik oldalon, a Treviso értékbecslőt a másik oldalon.
Valószinűleg az 1 milliárd Ft-os értékbecslési különbözet nagy része magyarázható, a nem magyarázható rész pedig akár becslési hiba is lehet. Általában a forgalmi érték bizonyos elemei tág határok között becsülhetők, miért lett volna ez esetben másként?

Blum már az albertirsai gyümölcsöst is azért vette, hogy a játékkaszinó projektjét ott hozza létre. A megaprojekt halva született ötlet. Budapesten pl. A XI.kerületben, Csepelen és Óbuda szigeten is létre akarták már hozni kaszinóvárost, mégsem lett belülük semmi. Főleg a játékkaszinó-piac befagyasztása után (igaz ez valamikor még újra megnyilhat.)

Az ügyészségi-bírósági ügy a szerencsejáték-piac újraelosztásának diszlete. Jól mutatja a magyar ügyészség törvényességének és a bíróság függetlenségének helyzetét.

magyarnarancs.hu/belpol/kaszinovaros_sukoron_-_toparti_latomas-71017

lac1 2015.10.14. 23:58:08

@Cuhavidéki:

Énszerintem azért a háttérben azért keményebb dolgok folytak. Rághatjuk mi itt közösen a gittet, soha nem tudjuk meg, mi volt a valódi indok, én azért sejtem, hogy valaki kimaradt a jutalomosztogatásból és azért tett keresztbe. Hogy aztán mi volt ez az eszköz, azon lehet morfondírozni, de majdnem mindegy is.
AZ eladó részéről nem értem viszont az értékbecslőt, ha nekem, mint tulajnak van egy adandó tárgyam, akkor annak én határozom meg az értékét, legfeljebb ha nem veszek figyelembe bizonyos törvényszerűségeket, akkor az örökre enyém marad az a valami. vagyis van nekem egy kihasználatlan terciám a Velencei tó mellett és jön egy zsidó, hogy neki van egy hasznosítási ötlete és megvenné, akkor ÉN mondok egy árat, azon egy kicsit lehet alkudozni - vagy semmit - de minek ide értékbecslő? Van itt állami alkalmazásban annyi és annyi hozzáértő, akit a az általam fizetett napi 8 órában azért (is) fizetek, hogy az államot működtesse, egymillió értékbecslő van a földhivataloknál, önkormányzatoknál, apehnál, hogy innét kezdve hülyeség és lopás az egész, amit a haveri értékbecslő cégnek fizetnek ki.
És ha megalkuszom, megkérdezem, hogy mire kéne a föld, vagy előtte, és ha a terület besorolásának nem megfelelő célra kéne, vagyis természetvédelmi területre környezetkárosító beruházás, akkor keresek egy indokot amivel közigazgatási bírságolásal megrovom a buzit, hogy mibe akar engem belerángatni, mert nem hiszem, hogy ha vesz valaki egy ingatlant, de legalábbis kinézi magának, akkor nem nézi meg a besorolását és nem tudja, hogy oda az nem való. Tudom, részben ezzel is foglalkoztam nemrég, tehát ebbe ne menjünk bele.
De ez csak fikció, a valóság az, hogy jött a zsidó egy aktatáska pénzzel és elkezdte a csúszópénzek kiosztását, csak valami homokszem került a gépezetbe, valaki nem kapott, vagy nem annyit, mint az a valaki gondolta volna.
De annak is nagy igazsága volt, aki ideírta, hogy ha valaki idehozna 300 milliárd forintnyi tőkét, ahogyan virág elvtárs megjegyezte, az mit baszakodik itt pár hektár elkukacosodott almafányi telekkel? Lehet, de nem életszerű.

Virág et. 2015.10.15. 08:15:52

@csak egy néző: Bővítés. És nyugtával a napot.

@♔bаtyu♔: Sukoró miatt a polgári pert még Oszkó indította. A büntetőt meg Schiffer. Csak ha azóta feledésbe merült volna.

@lac1: Erre írtam, hogy Vegasba sem a sivatagi klíma miatt mentek a kaszinók.

@monddazigazatmar: A kettő miért zárná ki egymást? Eleve a gyümölcsös is milliárdos érték vol, mert nem fél hektárról beszélünk. Másrészt meg ne felejtsük már ki a történetből, hogy az albertirsai gyümölcsös az autópálya nyomvonalán feküdt. Az ilyesmi picit megdobja az ingatlan értékét.

Kivéve, ha az ügyészség értékbecslője vagy. Akkor az egész semmit nem ér. Még annyit sem, amennyiért egyébként az állam köteles lenne kártalanításban megvásárolni (ez is tény, ez is elhangzott a bíróságon Tátrai szerint és ez sem érdekelt senkit). Egy vicc az egész.

lac1 2015.10.15. 08:48:02

@Virág et.:

Igen, vannak alapdolgok, vannak, amikben ezen tulmenoen is egyetertunk.
En alapbol semmi jonak nem vagyok az ellenzoje, ha egyreszt nem az en adombol akarnak kistafirungozni egyeseket, plane ha azok hirhedt zsidok. Vegye meg napi aron, epitse fel es mukodtesse, a tokomet erdekli. De hogy ez a bagazs egy amugy semmilyen, szamomra ellenszenves modon gazdagodjon meg, pontodabban novelje a vagyonat, az nem gyere be. Allitom, ha azt a pemzt, amit a kormany tamogatasban es adokedvezmenyben erre koltott volna, ha azt a K+F szektorba ontotte volna, tobb haszna lett volna belole.
Csak hat... vilag proletarjai egyesuljetek, mondhatna blum, berkowitz, vajna es a tobbi. Majd ha nem adnak, megvadoljuk oket mindenfele csunya dologgal es akkor meg tobbet is adnak.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2015.10.17. 23:11:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha értenéd, amit írtam, akkor felmsem merülne benned, hogy elismertem volna a vádlottak bűnösségét. éppen arról van szó, hogy koncepciós a per.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.10.18. 08:28:50

@Dr. Sándor Zsuzsa:

Értem, amit írsz. Te is abba a gyakori hibába esel, hogy az egyet nem értést meg nem értésnek tekinted. Pedig józal paraszti ésszel is belátható: attól, hogy értem, amit írsz, még nem kell feltétlenül egyet is értenem veled. :)

"fel sem merülne benned, hogy elismertem volna a vádlottak bűnösségét"

Pedig épp azt tetted a távoli kísérlet tényállásának elismerésével (eleve szubjektív annak megítélése, mennyire "távoli" egy kísérlet). Innentől pedig már nem a bűnösségről, hanem csak a büntetés mértékéről lehet vita.

Az már más kérdés, hogy csöppet sem lehet távolinak nevezni egy olyan kísérletet, amely során Blúm bácsi még be is jelentkezik állandó lakosként, kizárólag annak érdekében, hogy létrejöhessen a földcsere. Ez már egy megkezdett bűncselekmény - és ugye nem jössz most azzal, hogy a bejelentkezés önmagában nem bűncselekmény. :)

pusimk 2015.10.26. 18:43:20

Valóban érdekes ez a "volna". Nem is tudtam, hogy a "volna" miatt is lehet börtönt kapni. Ez új. Tipikusan Fidesz-KDNP ítélet. De a jog azt hiszem nemzetközi. Vagy nem? Ilyenkor nem lehet az EU-ba vinni az ügyet?

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2015.10.26. 20:06:17

Ezt sajnos nem. De még hátra van a másodfok.
süti beállítások módosítása