Helyesbítés törpe ügyben
2016. november 08. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Helyesbítés törpe ügyben

Vargha Nóra a következő kommentet fűzte a bejegyzésemhez. Úgy tisztességes, hogy ugyanolyan módon közzétegyem, mint az eredeti bejegyzést. És nem is fűzök hozzá semmilyen kommentárt.

dr-vargha-nora.jpg

Dr. Vargha Nóra önkormányzati képviselő (MLP – Együtt) – Fót

"Kedves Kolléganő!
A megszólítást azon az akapon engedem meg magamnak, mert valamikor mindketten jogászként kezdtük, ma viszont már egyikünk sem az. Jelenleg én művelem (kicsiben) a politikát, ön kritizálja.
Azt gondolom azonban, hogy akár a múltbéli, akár a jelenlegi tevékenységünk némileg kötelez minket legalább a történeti pontosságra.
Nem kívánom értékelni a fenti írását, majd mások úgyis bőséggel megteszik. Egyetlen, a személyemet érintő otromba csúsztatásra reagálok csak.
Ha utánanézett volna annak, amit rólam leírt, világosan kiderül, hogy valóban dolgoztam egy városi egyesületben, aminek a neve Civil Összefogás a Fótiakért volt, rövidítve tényleg CÖF, amit jóval az országos, később békemenetelős CÖF előtt hoztak létre, helyi civil egyesületek választási "szövetségeként". Soha semmi köze nem volt a békemenetelősökhöz, sem szervezetileg, sem személyileg, sem bármilyen megállapodással. Kizárólag Fót városon belül tevékenykedett és kizárólag a helyi civilek képviseletéért.
Az tehát, amit ön leírt, annak tipikus esete, amikor valós tényt olyan színben tüntetnek fel, hogy az alkalmas arra, hogy bárkit megtévesszen, netán mást kedvezőtlen színben tüntessen fel.
És hogy ezt így tisztáztuk, most kérem, sőt, úgy is mint jogásztól, úgy is, mint politikai közírótól, elvárom, hogy az általam itt írtakat ugyanakkora nyilvánossággal tegye közzé, mint a cikkben szereplő eredeti megtévesztő állítását, az írásából pedig a nevemet ebben a kontextusban vegye ki. Igaz, akkor az én nevem említésére semmilyen kontextusban nem lesz szükség. Vagy talán mégis: 2014-ben, miután Fóton az Mszp kivételével az összes demokratikus ellenzéki szervezet (közte a DK és a MOMA is) polgármester-jelöltje voltam, az MLP-n belüli politikai és személyu folyamatok elleni tiltakozásul két társammal kiléptünk a pártból. Két évvel azelőtt, hogy önök ilyen éleslátóan és hangosan felismerték azt, amit mi már akkor is láttunk. Ezt például nyugodtan le lehet írni. Vagy azt is, hogy - ahogy kis utánajárással ki is derülhet - mind a fóti CÖF-fel, mind az MLP-vel ugyanazért szakítottam: úgy láttam, hogy túlságosan a Fideszhez csapódott.

coffot.jpgA CÖF jelöltjei 2010-ben

Mindennek persze egy jelentéktelen vidéki helyi politikussal kapcsolatban nyilván semmiféle hírértéke nincs, a lényeg, hogy rosszat lehessen mondani, ami jó nagyot szól. Mélyen elszomorítónak, csaknem szánalmasnak tartom, hogy egy tanult és tájékozott ellenzéki politikai közírónak (személyes fájdalmam, hogy egykori jogásznak) sem a hitelesség, sem a pontosság nem alapkövetelmény, amikor bárkiről bármit leír. Mert amit egy nyugatifény megenged magának, annál azért mindenki többet vár dr. Sándor Zsuzsától.

Üdvözlettel:
dr. Vargha Nóra"

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4511942395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása