Állítsátok meg Arturo Uit!
2017. április 08. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Állítsátok meg Arturo Uit!

Bertolt Brecht darabját manapság nem játsszák túl sűrűn a színházak. Pedig a „karfiolkirály” története nem csupán Hitlerről és a nácik gengszter-technikájáról szól. Hanem mindenről, ami ahhoz hasonlít. Hogy miért éppen ez jutott eszembe, amikor elolvastam Magyarország miniszterelnökének levelét? Talán a mostani válaszból kiderül.

brecht-vtheatre_net.jpg

Bertolt Brecht   Kép: vtheatre.net

Tisztelt „Karfiolkirály”!

Először tisztázzunk valamit. Akinek maga küldte ezt a hazugságoktól hemzsegő irományt, amit "nemzeti konzultációnak" csúfol, az már réges-rég nincs ebben az országban. Ki kéne rúgnia Kubatovot, mert elavult a listája. Azon legalább hatszázezer név már aktualitását vesztette. Legalább ennyien csak a címüket hagyták itthon. Ők maguk jobb létre – nem, nem szenderedtek – hanem vágytak. Biztos megélhetésre, nyugodt életre, korrupt oligarcháktól, hamis prófétáktól és gyakorló elmebetegektől mentes világra. Onnan röhögnek magán. Pedig a legújabb levelét még nem is olvasták. És ha rajtam múlik, az, aki ennek a levélnek a címzettje, nem is fogja. Nem pazarolja a drága, dolgos idejét ilyen oltári baromságokra.

brusszel-alfahir.jpg

Kép: Alfahir

Nem, a „bürokraták” nem akarnak arra „kényszeríteni bennünket, hogy töröljük a rezsicsökkentést és engedjük be az illegális bevándorlókat”. Erre senki nem akar senkit kényszeríteni. Tudja, Karfiol úr, a határokon megjelenő emberek egy része menekült, akiket kultúrállamban nem tartanak fogva. Másik részük gazdasági bevándorló lenne, de nekik nem jár menedékjog. Persze fogda sem. De maga persze nem érti ezt a finom distinkciót. Vagy legalábbis nem akarja megérteni.

karfiol-vetomagkereskedes_hu_webaruhaz.jpg

Kép: vetomagkereskedés

Karfiol úr, maga már a kérdéseivel is hazudik. A civil szervezetek nem „külföldről támogatott ügynökszervezetek”. A jogvédőket, a szociális támogatást nyújtó civileket csak egy paranoiás hívja ügynököknek. Arról már nem is szólok, hogy minden adatukat olvasni lehet az interneten. Persze nem annak, aki digitális analfabéta, mint maga. Gondolom virágcserepet tart a jó drága számítógépe tetején, mert másra úgysem tudja használni.

computer-geek.jpg

Kép: geek

Nincsenek „veszélyes brüsszeli tervek”, amelyek ellen a kormánynak küzdenie kellene. De abban lehet valami, hogy hamarosan lesznek. Például az, ha egy ilyen karfiolkirály miatt Magyarországot kizárnák az EU-ból. És persze azt is „a magyar emberek” szívnák meg. Azok, akikkel maga egyáltalán nem törődik, akik közül csak azok érdeklik, akik dagasztják a maga zsebét és csókolgatják a ragadós kezét. Arra persze nem gondol, hogy ha kiebrudalnak minket az EU-ból, akkor nem lesz suska sem, és a maga karfiolkirályságát majd egy éhséglázadás fogja eltörölni.

Mondja már meg nekem – ha már voltam olyan botor, hogy elolvastam azt a förmedvényt, amit maga „nemzeti konzultációnak hív – hogy milyen „eredményes munkahelyteremtésről” hablatyol, amelyet „Brüsszel támad”? Csak nem az ezernyi hiányzó orvosról és ápolóról, a külföldre távozott szakemberekről, diákokról, szakmunkásokról? Milyen munkahelyet teremtett itt maga? Legfeljebb közmunkahelyet. Mit gondol, miért dőlt be annyi deviza-, és nem devizahiteles? Nem csak az árfolyam miatt, hanem azért is, mert elveszítették a munkájukat és képtelenek törleszteni az adósságukat.

kozmunka-kenderhaz.jpg

Kép: KenderHáz

Ha már ennyi hazug kérdést képes volt feltenni, azt miért nem kérdezi meg a „magyar emberektől”, hogy mit gondolnak a maga fene nagy orosz barátságáról, a hülye keleti nyitásáról, a külügyminiszterének diktátorokkal való parolázásáról, Paksról meg a tönkretenni készülő Városligetről. A Lex CEU-ról kérdeznie sem kell, mert ha lenne esze, és időnként kinézne az ablakán, magától is rájöhetne. Sőt, elég lenne ha belepillantana a világ vezető újságjaiba – persze ha megértené a „külföldiül” írottakat -, hogy lássa, mi a véleménye a demokratikusan gondolkodóknak egy ilyen karfiolkirályról.

ceu-magyar_nemzet.jpg

Kép: Magyar Nemzet

De a maga lételeme nem csupán az állandó harcban állás, hanem a bosszú is. Mert azokat gyűlöli legjobban, akiknek éppen, hogy hálásnak kellene lennie. Azért (is) Sorosozik megállás nélkül, azért (is) tette tönkre a számos gyermekét megkeresztelő Iványi Gábor egyházát, mert magát a bosszúvágy fűti. Mindazokkal szemben, akik a valaha volt ifjú Orbán Viktorban – fatális tévedésből – fantáziát láttak.

Arturo Ui, a „karfiolkirály” és gengszterei kezdetben csak Chicago vezető zöldséges trösztjét, majd az egész várost hatalmukba kerítik. A kezdetben még csak ideges kis fickó, hatalmának növekedésével egyre magabiztosabbá, agresszívebbé válik. Mondtam, nem csupán Hitlerről szól ez a történet. Minden diktátorról. Akiket meg kell állítani.

Bevallom, nekem jobban tetszik Brecht darabjának eredeti címe: „Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése”. Épp ezért állítsátok meg!

stop-intertaxpro_hu.png

 Kép: intertaxapro

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr712411085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.09. 07:38:25

Miért kellene megállítani a demokratikusan választott vezetőt, ha közben is élvezi a többség bizalmát?

Kelly és a szexi dög 2017.04.10. 09:07:24

Azé a devizahiteleseket megmentette...!

Kampfer 2017.04.10. 11:17:09

Tisztelt bírónő!

Néhány gondolatom, észrevételem volna az ön által írottakhoz!

"Azon legalább hatszázezer név már aktualitását vesztette. Legalább ennyien csak a címüket hagyták itthon. Ők maguk jobb létre – nem, nem szenderedtek – hanem vágytak."

Azt nem tudom, vannak-e kint ennyien, de végülis teljesen mindegy, hogy 300, 400 vagy 600 ezer polgártárs távozott-e az országból, a 100 ezer is sok lenne. Azért a teljes képhez tartozzon még hozzá az is, hogy az uniós munkaerőpiacok '11-ben nyíltak meg teljesen, továbbá a tendenciák a több Kelet-európai állam esetében is hasonlóak, mértéküket tekintve még nagyobbak is.
Továbbá a személyes tapasztalatom szerint az ismeretségi és baráti körömből már többen hazatértek vagy idén térnek haza, többek között épp Angliából, illetve Németországból (és nyilván olyan anyagi eszközök birtokában, amivel itthon el tudnak indulni).

"Biztos megélhetésre, nyugodt életre, korrupt oligarcháktól, hamis prófétáktól és gyakorló elmebetegektől mentes világra."

Legyünk őszinték, bírónő! Sajnos az oligarcha, a korrupció (politikában és a gazdaságban egyaránt - Siemens, BaE Systems, Alstom, WV stb.) ismert fogalmak ott is, hamis próféta megannyi szónokol arra is és sajnos az elmebetegség sem magyar (és nem is fideszes) specialitás. Vagy tévednék? Nyilván a társadalmi és politikai normák más minőségükben teljesülnek és talán nagyobb a kontroll (önkontroll?) is!

"Onnan röhögnek magán."

Igen, ilyen is van bőven. De olyan is, aki támogatólag ír vagy beszél néhány (vagy több) gondolatáról és intézkedéséről.

"Nem, a „bürokraták” nem akarnak arra „kényszeríteni bennünket, hogy töröljük a rezsicsökkentést és engedjük be az illegális bevándorlókat”."

A hatósági árszabályozás eltörlése (tiltása) a gyakorlatban nem ezt jelentené? Továbbá az 1294 migráns áttelepítése (illetve a már emlegetett 'állandó elosztási mechanizmus) a gyakorlatban nem ezt jelentené???

"A jogvédőket, a szociális támogatást nyújtó civileket csak egy paranoiás hívja ügynököknek."

A helsinkiek, a tasz, ai, hrw tevékenysége és kommunikációja nem kelthet ilyen gondolatokat és gyanakvást a kormányban vagy akár polgárokban?

"Arról már nem is szólok, hogy minden adatukat olvasni lehet az interneten."

Akkor mi abban a gond, hogy ezt illetve a támogatók kilétét föl kell tüntetniük az anyagaikon? A nyilvános adatok feltüntetésének előírása így már gyakorlatilag technikai kérdés. De semmiképp sem megbélyegzés! Csak a tények nyilvánvaló rögzítése és jelzése.

"...az ezernyi hiányzó orvosról és ápolóról, a külföldre távozott szakemberekről, diákokról, szakmunkásokról?"

Azt nem tudom, hogy ha csak fele akkora adók és járulékok terhelnék a béreket, akkor is itt lehetne-e tartani ezeket az embereket? A kinti juttatásokkal a kétszer ekkora bérek sem tarthatnák a versenyt! A szakmunkások jelentős része a bérek mellett az itthoni morális és erkölcsi megbecsülés TELJES hiánya, illetve az elviselhetetlen munkakörülmények miatt távozott (szsz anyag 2016 május - Liga anyaga volt). Ezek leginkább munkáltatói attitűd, illetve belső céges szabályozások kérdéskörét jelentik, kevésbé kormányzati illetékesség. Persze az MT módosítás az mindenképp az!

"Épp ezért állítsátok meg!"

Erre 2018-ban minden esély adott lesz. A választásokon simán dönthetnek úgy a választók, hogy azokat az ellenzéki erőket támogatják, akik a bírónő által megfogalmazott gondolatok mentén politizálnak. És ha a többség adott, akkor a kormány megy. Ha nem és a kormány politikáját támogatók lesznek többen, akkor maradnak. Szerintem valami ilyesmit jelent a gyakorlatban a képviseleti demokrácia. Vagy tévednék?

A napokban olvastam egy kommentelőtől egy gondolatot (Online távmunkás volt, ha jól emlékszem, az ő gondolata): a fideszesek számára a haza a fidesz, a baloldal és a liberálisok számára a haza a világ. Várom azt a pártot, amelynek számára a haza Magyarország! Magam sem írhattam volna szebben és jobban. Sajnos jelenleg EGYETLEN ellenzéki pártról SEM hiszem el, hogy a számára a haza Magyarország volna. Pedig volna igény ilyen pártra és gondolatra!
Üdvözlettel: Kamp.

dr. jenőke (jenőke) 2017.04.10. 12:23:45

@Kampfer:
.

Ismerős?
"Haza csak ott van, hol jog is van"

Jakab.gipsz 2017.04.10. 12:33:24

Tisztelt "volt" bírónő!

Mentségére szólva, Juszticia leány anyájának, a JogÁSZnak !

Köszönjük a tárgyalás előtt ítéletet amit "karfiol király" ügyében bemutatott, nekünk.

Csakhogy felmerült egy aprócska probléma, tudomány-filozófiaikérdésekről lévén szó az ön (elő) ítélete és (népi) bírósága inkompetens tudományos kérdésekben, mert nem e világi ügyekről van szó, hanem olyan ami az "idő urainak" a történelmet alakítók hatás körébe tartozik, esetünkben az objektív kérdés így hangzik, figyelmünkkel kit tüntessünk ki.
Tehát kié a hatalom, esetünkben melyik karfiol király mellé álljunk, Orbán vagy Soros ez itt a tét, a döntés-joga pedig arra tartozik aki viseli annak terheit.

Idő és a történelmi események dolgába lévén tudomány, Ön ne kotnyeleskedjen bele, mert az nem színjátszás és nem újságírás, hanem tanulság és tapasztalat, azért mert a ma moralitásából lesz majd a holnap amoralitása.

Ezért és ezen okok miatt nekünk elegendő párhuzamot fel mutatnunk és vonnunk két látszólag azonos teória között, hogy itt és most ítéletet mondjunk, két káposzta fej között. Ha már egyszer az irodalmi példát elénk tárta, ahol az igazság hiánya az ami a lelkünket irritálja.

Tehát a kérdés így tehető fel az objektivitásra ügyelve: Mi a különbözőség a "kommunisták proletár internacionalista társadalmat építő mérnöki tevékenysége" és a " Popper-Soros féle neoliberálisok multikulturális nyitott társadalom építő mérnöki tevékenysége" között. A helyes megoldás tekintettel arra, hogy mind-e kettő materialista-fizikalista = ateista jog-állam, lévén a megfelelő válasz: nincs semmi különbség.

Ezrét ha mind-e kettő igaz elmélet lenne nem lehetne konfliktus közöttük. Következtetés képen, a józan eszünk és a tapasztalataink alapján határozottan és egyértelműen kijelenthetjük.

Nem Orbán Viktor miniszter elnök a káposzta fejű, Artúró Ui. ugyanis egyértelmű az a tény számunkra, hogy egyik elméletet sem Orbán Viktor vádlott, találta ki, csak betanították neki. Következtetés képen Orbán Viktor egyértelműen ártatlan, és nem lehetséges az hogy káposzta fej legyen, gondolom ezért illiberális. De ez már egy új-tárgyalás témája.

Ezen tények ismeretében javaslom JogÁsznak, Jusztina leány anyájának a vádlottak padjára Soros György állítani. (nyugi a az ő számára is keresek mentséget alkalom add-tán).

Kampfer 2017.04.10. 14:25:02

@dr. jenőke (jenőke): "Haza csak ott van, hol jog is van"

Nagyszerű. És ezzel mit is akartál mondani? Mely jog definiálja a hazát? A 'pártalapú' (t.i.: a 'fideszesek' alkotta jog), a globalistáké (t.i.: az uniós érdekek mentén hozott jog) vagy a 'stern' alapítványai által promotált jog? Vajon melyik jog szolgálja Magyarország érdekeit? Tedd föl így a kérdést! (Hátha ez is ismerős lesz...)
Kamp.

dr. jenőke (jenőke) 2017.04.10. 20:54:58

.
Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
ALAPVETÉS
A) cikk
HAZÁNK neve Magyarország.
B) cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország államformája köztársaság.
(3) A közhatalom forrása a nép.
(4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

(Ennyit röviden)

... és még valamit:

Petőfi Sándor: A NÉP
[...]
S ha jő az ellen, vért miért ont?
Kardot miért foga?
Hogy védje a hazát?... valóban!...
Haza csak ott van, hol jog is van,
S a népnek nincs joga.

(Pest, 1846. június–augusztus.)

Tedd meg, hogy most nem a nép meghatározására kérsz.

Bravehearth 2017.04.10. 21:39:59

@dr. jenőke (jenőke): Tehát akkor haza is van, jog is van. Jogász is van. Tüntetni is lehet és demonstrálni is. A törvényeket az Országgyűlés hozza, akit a választók juttatnak be a szavazataikkal. Remek! Jövőre lehet ismét próbálkozni.
Kamp.
süti beállítások módosítása