Emberségből elégtelen
2018. október 21. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Emberségből elégtelen

Negyedik nekifutásra csak sikerült a Fidesz-parlamentnek megalkotnia a legszemetebb, legembertelenebb, leggyalázatosabb törvényt. Igaz, kellett hozzá egy barba-trükk, de megoldották. Már 2011-ben is megpróbálták kriminalizálni a legszerencsétlenebb emberek utcán lakását, és már akkor is úgy, hogy szabálysértéssé nyilvánították a hajléktalanságot. Ez akkor azért nem sikerült, mert az Alkotmánybíróság 2012-ben alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette ezt a törvényi rendelkezést. A Fővárosi Önkormányzat hasonló próbálkozását a Kúria meszelte el, majd egy helyi rendeletet ismét az Alkotmánybíróság.

alkotmanybirosag2012.jpg

Alkotmánybíróság 2012.    Kép: 24.hu

A Fidesz kapcsolt, és gyorsan rájött arra, mit kell tennie ahhoz, hogy ezeket a „humanista” jogi akadékoskódókat elsöpörje az útból. Mindössze a gránitszilárdságút kellett hetedszer is módosítani, és beleírni, hogy „tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás”. Nesze neked Alkotmánybíróság: amit mi beleteszünk az Alaptörvénybe, ahhoz te többet nem nyúlhatsz hozzá! 

Így már semmi akadálya nem volt annak, hogy hatályba léptessék a szabálysértési törvény módosítását. Ha téged, te szerencsétlen lakás-nélküli, már háromszor is figyelmeztettek arra, hogy kezdjél le lakni, és te mégsem, akkor vagy közmunkás leszel, vagy kapsz egy jó kis elzárást. És mert első nekifutásra meggondolatlanul még mindenféle emberségesnek látszó szabályt is beletettek a rendeletbe: meg kell őrizni a hajléktalan cuccait, tárolni kell (igaz, fizetség ellenében), aztán vissza kell szolgáltatni az elzárásból szabadulónak, vagy kártalanítani kell őt, ezt villámgyorsan megváltoztatták. Nehogy már azt higgyék „ezek”, hogy ugyanolyan állampolgárok, mint a többi, hogy bárkinek is számítanak az ő vacakjaik. Még mit nem! Ha vétkes vagy, elvesszük a matracodat, szatyrodat, rongyaidat és jól elégetjük. Bár erről nem olvastam semmit (biztos az én hibám), de kíváncsi vagyok arra is, vajon mit terveznek azokkal a kiskutyákkal, amelyek az utcán lakók állatkái, leghűségesebb barátai, gyakorta szinte az egyetlenek, akikből melegség árad. (Most már tudom egy konkrét ügyből, hogy menhelyre viszik őket. Gratulálok!)

hajlektalan_kutyaval-kutyabarat.png

Kép: Kutyabarát

Senki ne értse félre, én sem tartom elfogadhatónak, hogy emberek tízezrei (mintegy 30 ezer) az utcán éljen, gyakran tisztálkodási lehetőség nélkül, szükségleteit a parkokban végezve. De tessék már elárulni nekem, hány olyan nyilvános WC van a városban/országban, ahová ingyen bemehetnének?

wc-avarosmindenkie_blog_hu.jpg

Kép: avarosmindenkie.blog.hu

Azt mondja az Orbán Viktor ügyvédjeként emlegetett Bajkai István fideszes képviselő (évi 72 milliós bevétel, 68 millió banki megtakarítás, 12 milliónyi arany és ezüst, több ingatlan és erdő tulajdonosa, közbeszerzések gyakori nyertese), hogy „bármelyik hajléktalan elmehetne közmunkára, és abból már tudná a saját életét rendezni és a saját szállásáról gondoskodni”. Tisztelt Bajkai Úr! Maga melyik lakását adná ki havi 54.217 forintért, egy közmunkás béréért? És vajon, ha lehetne ennyiért albérletet találni – nem lehet – miből telne evésre, tisztálkodásra, egyszóval az életre?

bajkai_istvan-index_hu.jpg

Bajkai István   Kép: Index.hu

Igaz, ott van még az a rengeteg kitűnő minőségű luxus hajléktalan szálló – 11.200 férőhely a mintegy 30 ezer hajléktalannak. Egy-egy teremben 4-6-8 emeletes ággyal, ágyi poloskával, svábbogarakkal, mocsokkal. Egyetlen olyan szállás van, ahol egy felnőtt ember egyedül lehet egy szobában, a fizetős szállásokra pedig szinte lehetetlen bejutni (ha egyáltalán van miből).

szallo-debrecen_hirei.jpg

Nem kétséges, a hajléktalanok helyzetét meg kell oldani. Igazán nem kéne messzire menni a jó példákért. Elég, ha a Lázár János szerint bevándorlókkal sújtotta Bécsbe megyünk. Bécsben nincs betiltva az utcán lakás, a lakás nélkülieket elhelyezik, ráadásul egy egyházi közösség hajléktalanszállót nyitott Bécsben az Ausztriában élő külföldi hajléktalanoknak. Ott 1 euróért mosakodhatnak, alhatnak, és még vacsorát is kapnak. Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere erre a télre a városháza, a kerületi polgármesteri hivatalok és nagyobb középületek dísztermeit nyitja meg a hajléktalanok elszállásolására.

anne-hidalgo-gala_fr.jpg

Anne Hidalgo   Kép: gala.fr

Nem várom én Tarlós Istvántól, hogy a Városházában szállásoljon el akár csak egyetlen hajléktalant is. De az államtól azt igen, hogy ne büntetéssel próbálja a legszerencsétlenebb embertársainkat sújtani, hanem tisztességesen, emberségesen igyekezzen megoldani a problémájukat.

"Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti."

(Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, 25.cik 1.)

emberi_jogok-thinglink.jpg

Kép: thinglink.com

Végül jogászkodjunk egy kicsit.  Akár bűncselekményről, akár szabálysértésről van szó, annak megvalósulásához az kell, hogy a magatartás „társadalomra veszélyes” legyen. Ha nincs társadalomra veszélyesség, akkor nincs sem bűncselekmény, sem szabálysértés. A kényszerű utcán élés nem társadalomra veszélyes magatartás. Ellenkezőleg: a társadalom (ez esetben az állam) veszélyezteti mindazokat, akiknek nem oldja meg a lakhatását (lásd emberi jogi nyilatkozat.)

Továbbá: szabálysértés miatt az vonható felelősségre, akinek a cselekménye szándékos vagy gondatlan. Vajon a hajléktalanság, ami egy állapot és nem cselekmény, szándékos vagy gondatlan magatartás lenne? Ez önmagában is képtelenség.

Végül pedig azt írja a szabálysértési törvény, hogy „életvitelszerű tartózkodásnak tekinthető minden olyan magatartás, amely alapján megállapítható, hogy a közterületen való életvitelszerű tartózkodás a lakó- és tartózkodási hely, valamint egyéb szállásra való visszatérés szándéka nélkül történik.” Bizonyítsa már be valaki, hogy a hajléktalan nem szeretne lakni valahol. Már hogyne szeretne, ha lenne rá tisztességes lehetősége. 

homeless-kozepsuli_hu.jpg

Kép: kozepsuli.hu

Mindehhez képest abszurdnak tartom, hogy a bíróságok – ez esetben bírósági titkárok – marasztaló döntéseket hoznak. Már az egyetemen meg kellett volna bukniuk, ha nem tanulták meg, melyek az alapvető kritériumai annak, hogy egy magatartást szabálysértéssé lehessen nyilvánítani. Ha már ezek az ifjú titánok maguk nem merik kimondani, hogy az eléjük került szerencsétlenek magatartása nem felel meg a szabálysértés megállapításának törvényi kritériumainak, legalább az eljárás felfüggesztése mellett fordulnának az Alkotmánybírósághoz. Hiszen az Alkotmánybíróság már egyszer alkotmányellenessége miatt megsemmisített egy ugyanilyen törvényt.

Arról a bíróról (titkárról?) már nem is merek említést tenni, akinek indokolása szerint „a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot”. Nagy kár, hogy utólag nem lehet visszavonni a diplomáját.

jogipalya-mfstudium_hu.jpg 

 Kép: mfstudium.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914313617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.21. 21:11:56

Könnyű a "nagyokos jogvédőknek" a meleg luxus kecóikból szövegelni.
Egyet elfelejtenek: Nem csak jogaik vannak az embereknek hanem kötelességük is!
Maj ha a hajléktalan pl. kötelességének érzi hogy azt a szemetet amit szétdobált összeszedi akkor megérdemli hogy kiálljanak mellette.
De addig amíg vastagon lesz@rnak mindent ne csak a jogaikat hangoztassa már a sok önjelölt közfigyelemre váró.
Ha erre is képtelenek akkor ténylegesen mit várnak?
Aki meg simogatni akarja őket vigye haza.... vagy ültesse maga mellé az autójába. Akkor talán majd érzi azt a bűzt amit a bkv járatain naponta elviselnek mások. Csak hogy egy példát kiragadjak a sok problémából.
Gondolom a luxusautó hátsó üléséről erről fogalmuk sincs...…

Az adózó pórnép meg had szívja....

Jakab.gipsz 2018.10.21. 21:24:10

T. Jog-Ász !

Csak azért mert Ön ezt teszi.

Öncsonkoló koldusokat sem fizethetünk ki hamis pénzel.

A város nyakán élősködni, nem ember jogi kategória.

Ezért az érvelése, hamis és romboló és kontra produktív, tipikusan komcsi, nem megoldja a problémát, hanem csak felelősöket keres, miközben mártírokat gyárt.

A mai, modern demokráciában és a szabad verseny által diktált tempóban élő, városi ember élete kényelmes, költséges és szigorúan szabályozott, aki ez alól kivonja magát, az költözzön vidékre és fogja meg a kapát, van elegendő üres porta és gondozást igénylő föld terület, nem tilos önellátó gazdálkodást folytatni.

tremoló 2018.10.21. 21:31:46

Mind a ket eddigi hozzaszolo szanalmas. A posztolonak tokeletesen igaza van. A fidesz egy ocska naci banda. Normalis emberek nem kovetnek el agressziot nincstelen, kiszolgaltatott embereken. Akik ilyenekkel szarakodnak, azok nem normalisak.

tremoló 2018.10.21. 21:34:24

A hajlektalan problemakor wgy nagy nulla valoban fajsulyos dolgokhiz kepest. De a fidesz imadja ha az emberek gyulolik egymast, illetve mindig valamit. Legyen az Brusszel,EU, hanyatlo-nyugat, Soros, Hajlektalanok, stb. Ezeknek tok mindegy. A lenyeg, h a felhulye atlagpolgar azt tudja hinni, h a part eppen rendet tesz, vagy megmenti valamitol. Szanalmas ez az orszag, mert erre kereslet van..

tremoló 2018.10.21. 21:35:49

Nem szegyenletes amikor wgy hulye rendor hajlektalanokat vegzal? Hat nincs jobb dolga? Normalis dolgot nem tud csinalni? De nem azt nem kell, mert a sok emberi hulladek ehhez tapsol....

öt görög 2018.10.21. 21:58:46

Ha ad címet, viszek magának tőlünk négyet, nekem már baromira elegem van belőlük. Az enyém után az Ön gyerekének is javára válna mind a látványuk, mind munkásságuk.

putris72 2018.10.21. 22:15:47

Tegnap a munkába menet vártam a buszt, a buszmegállóban a padokon hajléktalan ültek,hányás,húgy,és szar szag volt ,az egész megálló környékén! Ez a megoldás? Télen meg fagyon meg az összes? Ez a liberális megoldás? Maguktól nem mennek be egy szállóra,és másképp meg nem lehet a civilizációba vissza hozni őket! Vagy nem ez a cél?

feketeesfeher 2018.10.21. 22:24:35

@putris72: "hányás,húgy,és szar szag volt ,az egész megálló környékén!"

Akkor ne hányj, ne hugyozz és ne szarj oda. Vagy ha ezt tettedd, ne fogd másra.

2018.10.21. 22:36:05

Tisztelt feketeesfeher! ha esetleg a 15.ker főtéren reggel elsétálsz látható mit művelnek a szegény emberek. Még a napi szinten utánuk takarító nem most barnult nő is gyűlőli őket……

Bocs de nem a vita kedvéért tettem ezt a bejegyzést.
Részemről lezárva.
Valóságot nem lehet tagadni.
Max tenni ellene.

paragrafus 2018.10.21. 22:41:13

Éppen, hogy hajtályba lépett a hajléktalanok államhatalmi szintű üldözése és eddig már három hajléktalant állítottak bíróság elé pusztán azért, mert hajléktalan. A rendőrség mind a három esetben megbilincselte a hajléktalant, az intézkedés keretében és folyamatában.
Pedig a rendőrségi törvény (1994. évi XXXIV. tv.) 48.§.-a szerint a rendőr négy esetben alkalmazhat bilincset a személyi szabadságában korlátozni kívánt vagy korlátozott személlyel szemben
a) önkárosításának megakadályozására,
b) támadásának megakadályozására,
c) szökésének megakadályozására,
d) ellenszegülésének megtörésére.

A három hajléktalan egyike esetében sem állt fenn egyik törvényi feltétel sem, ezért a rendőrség minden esetben törvénytelenül alkalmazta a bilincset a hajléktalannal szemben. És senki sem volt, aki felhívta volna a rendőrség figyelmét, hogy a törvényi feltételek teljesülése hiányában nem voltak jogosultak alkalmazni a bilincset.
Mindenesetre az azért nagyon érdekes: a hajléktalanok üldözésére vonatkozó törvényi előírást alkalmazzák, pedig annak alkotmányellenessége miatt nem biztos, hogy jogosan lépnek fel. És ennek keretében újabb súlyos törvénysértést követnek el, amikor egy alkotmányellenes norma érvényre juttatása érdekében törvénysértő fellépést tanúsítanak akkor, amikor még meg is bilincselik a hajléktalanokat.
Pedig a hajléktalanság ténye nem törvényes jogalap a bilincselésre.
Mindez annak tükrében különösen érdekes, hogy azzal senkinek sincs problémája, hogy a rendőrség sorozatosan törvényt sért.

paragrafus 2018.10.21. 22:46:01

Mostantól a hajléktalan a mi saját, itthoni, magyarul beszélő migránsunk..
Mára a kereszténységét éppen erősen védő kormányzati politika magaslataiba emelkedett az a Bibliából amúgy nehezen visszafejthető elv, miszerint akinek megütötték a jobb orcáját, annak nyugodtan üssük meg a balt is.

De a valós szándék a hatalom részéről igazából nem is a segítség, hanem Patyomkinország díszleteinek továbbépítése: amit nem látunk, az nincs, legyen szó hajléktalanokról, melegekről, kritikus gondolatokról vagy a létminimum alatt élőkről.

De ma egyre kevésbé van igazság, különösen a hajléktalanok számára, akik még megvédeni sem tudják önmagukat. Ebben a pár napban már több tárgyalás(nak látszó) igazságtalanság ült tort és hozott ítéleteket. A hajléktalanok bűnösnek lettek kimondva közterületen folytatott életvitelszerű lakhatás bűnében. Ezen törvényben korlátozzák a hajléktalanok szabad mozgását a közterülettől való eltiltással, noha törvényesen tartózkodnak az állam területén.

Miközben Mészáros Lőrincnek adják már az egész országot, addig büntetik a hajléktalant, mert nekik még az emberhez méltó élet sem adatott meg. Bűnösnek lettek kimondva, azért, mert az utcára kerültek. Akiknek meg volt álomra hajtani a fejüket, azokat ugyanez a hatalom meg utcára paterolja. Majd utána tűnés az utcáról is.
Ez azoknak az igazsága, akik soha nem nélkülöztek, akik kastélyokban élnek, és a közpénzt kamionszám dézsmálják. Ezek az emberek azért kerültek az utcára, mert azok a hatalmasok, akik állítólag képviselnek minket, csak a saját érdeküknek megfelelve vezetik az országot.
Ez az a szint, amikor a lámpánál az autóhoz közeledő hajléktalannak lehúzod az ablakod, de nem ám azért, hogy pénzt adj, hanem hogy leköpd.
Egy kormánypárti orgánumban olvasom azt is, hogy kedves vezetőnk a nyíregyházi állatkertben örökbe fogadott egy orrszarvú bébit. Azzal biztosan kevesebb a baj.

Eugene Horse 2018.10.21. 22:51:52

Nem kétlem, hogy vitatható az új szabályozás, de ami a posztban van, az csak a szokásos libsi nyekergés. Minden jogvédő habzó szájjal hadovál a hajéktalanok jogairól, de valahogy a normál, adófizető átlagember jogai miért vannak hátrébb? Miért előrevalóbb az aluljáróban szaráshoz való jog, mint a szarmentes aluljáró használatához való jog? Miért nem szempont az, hogy a sok tízezer budapesti ember napi életminősége javuljon, normalizálódjon? Kinek hiányoznak a már kora reggel ittas, hőbörgő, jó eséllyel fertőző betegségekkel teli, pisásgatyájú hajléktalanok? És továbbmenve, miért kardoskodnak a liberális gondolkodásúak a hajléktalanok szabad utcai létezéséért, mikor ebbe télen sok tucatnyian belehalnak? Miért támogatják ők a hajléktalanok fagyhalálát? Ja, koszos meg balhés a szálló, lehet, de ott meleg van. Mikor rendőröket állítottak a szállókra, hogy ne legyen verekedés, rendbontás, az ilyen Sándor Zsuzsák fasizmust kiáltottak, meg rendőrállamot. Most az a baj, hogy a szállón nincs rend és fegyelem, ezért nem mernek bemenni a hajléktalanok. Mintha direkt mindig arra lenne hajlítva a téma, hogy a nyomorult hajléktalanokat felhasználva rugdosni lehessen a rendszert. Ki gondolja őszintén, hogy jobb a hajléktalanoknak az utcán, mint fedett, fűtött helyen? Mennyi esze van annak (vagy milyen hátsó szándékai) aki azért kardoskodik, hogy a hajléktalan az utcán maradhasson?

paragrafus 2018.10.21. 22:58:08

És ha már a bírósdági titkár szerint a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot, akkor minden bizonnyal ez a súlyos tudásbeli hiányosság vezette odáig, hogy azt sem volt (egyik ügyben sem) képes az eljáró bírósági titkár felismerni, hogy a hatályos (belső) törvényünk nemzetközi jogot sért abban a szabályozásában, ami alapján egyáltalán bírósági titkár eljárhat.
Álláspontom szerint az ügyben csak hivatásos bíró járhatott volna el, nem egy olyan személy, akit még nem kentek fel. Már elnézést a véleményemért, de a bírósági titkár az élő példa arra, hogy a jogi végzettség nem garancia az alkalmasságra.

Ugyanis nagyon súlyosan, alkotmányos és nemzetközi jogokat sértőnek tartom annak lehetőségét, hogy hivatásos bíró helyett csak egy igazságügyi alkalmazotti jogállással, de bírói kinevezéssel nem rendelkező, egyébként pedig egy szakmailag teljes mértékben alkalmatlan bírósági titkár járjon el. Ezáltal nincs biztosítva, sőt, egyenesen sérül a tisztességes és pártatlan bírói eljáráshoz fűződő alkotmányos jog. A bírósági titkár eljárásával sérül a bírói úthoz való alkotmányos jog is. Arról nem is beszélve, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányának a vállalt nemzetközi kötelezettségek és a belső jog összhangjának biztosításáról rendelkező szabályán túl, már önmagában a bírósági titkár eljárási jogosultsága sérti az 1993. évi XXXI. törvénnyel kihirdetett, az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4.-én kelt Római Egyezményt. Nevezetesen annak a tisztességes tárgyaláshoz és a hatékony jogorvoslathoz való jogról rendelkező cikkelyeit.

A bírósági titkár és a hivatásos bíró között több lényeges különbség van. Egyrészt a bírósági titkár az Alkotmány alkalmazásában nem tekinthető hivatásos bírónak, hiszen e bírákat a köztársasági elnök nevezi ki ebbéli tisztségükre, míg a titkárokat a megyei bírósági elnökök. Így pl. a bírósági titkárok vonatkozásában nem érvényesül a Magyar Köztársaság Alkotmányának 48.§.(3) bekezdésében foglalt elmozdíthatatlanság követelménye sem. Ami viszont már önmagában kételyt ébreszt a bírósági titkár pártatlansága és függetlensége felett.
A bíróságok legfontosabb feladatait az Alkotmány 50.§.-a határozza meg. Eszerint a bíróságok „védik és biztosítják az alkotmányos rendet, a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait és törvényes érdekeit.„ Ezek a rendes bíróságokra tartozó igazságszolgáltatási feladatok (95/B/2001. AB határozat, ABH 2003, 1327, 1336.). E feladatok törvényekben meghatározott módon történő teljesítése az érdemi
ítélkező tevékenység, melynek tanácsban történő ellátása során a tanács elnöke, egy bíró által történő ellátása esetén az egyesbíró az Alkotmány rendelkezése értelmében csak hivatásos bíró lehet. Ugyanis csak hivatásos bíró tudja biztosítani a jogszerűséget (ami ez esetben többszörösen és súlyosan sérült) és a szakszerűséget.
A bírósági titkárok döntéshozatali jogkörökkel való feljogosítása a bíróságok (pontosabban az ítélkező bírák) tehermentesítése céljából történt. Ugyanakkor ez a jogalkotói cél nem vezethet arra az eredményre, hogy az Alkotmány kifejezett rendelkezésével ellentétes módon, az igazságszolgáltató, érdemi ítélkező tevékenység kikerüljön a hivatásos bírák hatásköréből. Az ítélkező tevékenység pedig a bíróságoknak az Alkotmány 50. §.-ában megjelölt feladataival összefüggő érdemi cselekménysorozat.
Az Alkotmánybíróság – ahogyan arra a 18/2004 (V. 25.) AB határozatában is utalt – azokat az alkotmányos cikkeket, amelyek tulajdonképpen az Emberi Jogok Európai Egyezményének leképeződései, esetenként szószerinti átvételei, maga is „[a]z Emberi Jogok Európai Bíróságának a felfogásában, amely a magyar joggyakorlatot alakítja és kötelezi” [18/2004 (V. 25.) AB határozat, ABH 2004, 303, 306.], értelmezze.

Tekintettel arra, hogy a bírósági titkár státusát az Alkotmánynak a „bíróságra” és a „bíróra” vonatkozó szabályaival szembesíti, úgy ítélem meg, hogy ezen fogalmak értelmezésekor sem lehet elvonatkoztatni a strasbourgi joggyakorlattól, ami ezen a téren (ti. az Emberi Jogok Európai Egyezményének 5. és 6. cikkei alapján) igen bőséges, koherens.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint „a törvény által bírói hatáskörrel felruházott más tisztségviselő” – ez esetben, értelemszerűen a bírósági titkár – akkor felel meg pl. a habeas corpus kritériumainak, ha az igazságszolgáltatási funkciókkal együttjáró garanciákat hordozza. Ez alapján pedig, álláspontom szerint a „bírósági titkár” nem lehet azonos a bíróval. Ugyanakkor kell, hogy bizonyos minőségi feltételeknek megfeleljen, azaz, hogy az eljárásban érintett fél számára garanciát jelentsen. Pl. az Egyezmény 5. cikk 3. szerint mindehhez egy eljárási és egy anyagi feltétel társul: a törvény által bírói hatáskörrel felruházott más tisztségviselőt (ez esetben a bírósági titkárt) arra kötelezi, hogy személyesen hallgassa meg az ügyben érintett személyt.
(folytatás)

haXXXor 2018.10.21. 23:03:37

Volt egy szabadteri rendezvenyunk. Mivel rohadt jo fejek vagyunk, gondoltuk adunk munkat a raszoruloknak. Harom napra, sok-sok eve adtunk volna napi 5ezer forintot, kajat es szallast. Cserebe szemetet kellett volna szedni, fuvet nyirni meg kisebb pakolasokban reszt venni. Elmentunk hajlektalan szallora ahol a 30-40 emberbol kerek 1(!) embert erdekelt az ajanlatunk...

Ertsuk meg, a hajlektalansag sok esetben dontes kerdese. Minek dolgozzon az aki napi atlag felett kereshet koldulasbol?

Amugy ilyen sztori az is amikor a Ferencieken adok az utcan elonek aki utana a dohanyboltban veszi belole a doboz cigit...

Fidesz-ellenes irasnak tokeletes amugy.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.10.21. 23:03:59

"11.200 férőhely a mintegy 30 ezer hajléktalannak."

Jelenleg hány férőhely foglalt?

@Kolompár Magneto: "Mikor rendőröket állítottak a szállókra, hogy ne legyen verekedés, rendbontás, az ilyen Sándor Zsuzsák fasizmust kiáltottak, meg rendőrállamot."

Ez nagyon így van, én sem felejtem el. Sajnos az egyszerű rend ellenségei sem értenek egyet egymással, így aztán az egyik ezt reklamálja, a másik meg az ellenkezőt. Az egyik fasizmust kiabál, a másik meg az utcai bűnözés elszabadulásának megállítását követeli, de úgy, hogy közben senkit ne figyelhessenek meg, senkit ne igazoltathassanak stb.

dare 2018.10.21. 23:05:17

Megnéztem amit Gémesi linkelt videót, és az nagyon pöpec kis hajléktalan szálló benyomását keltette bennem ott Gödöllőn.
Jól néz ki, tényleg.
Aki egy ilyen helyen nem érzi jól magát, az szerintem sehol máshol se fogja magát jól érezni.
Renitens marad.
És aki nem akar egy ilyen helyre elmenni, ahol 2 ágyas szobák vannak (gondolom zárható szekrénnyel) attól azért jogosan kérdezhetik meg majd a rendőrök, hogy pontosan mit is szeretne?
Az utcán lakni?
Meg fog fagyni, az nem jó ötlet.
Tehát jó lenne, ha sikerülne valami megoldást találni minél hamarabb, mert a tél már itt van a nyakunkon.

Viszont ettől az emeletes ágyas megoldástól engem a hideg kiráz.
Még ilyen van?
Azt hittem ez már a honvédség jótékony ködébe veszett, és már ez a alsó-felső ágyas mizéria rég elmúlt.
Na viszont erre azt mondom, amíg ez még létezik, addig a kormány ne nagyon hozzon semilyen törvényt arra nézve, hogy aki nem itt alszik az megy a börtönbe, mert szinte biztos, hogy csak felsőágyasok lehetnek mind a két helyen.
Én viszont már soha többet, ha hajléktalan lennék akkor se szeretnék felsőágyas lenni, de az igazat megvallva alsós se.
Tehát amíg ez még létezik, addig ne hozzanak törvényeket elszállásolásra, mert ha jól gondolom sokan nem egy túlzsúfolt börtönben szeretnének lakni, akkor sem ha hajléktalanok.
Én örülnék annak, ha minden hajléktalant sikerülne fedél alá rakni, de annak nagyon nem örülnék, ha börtönviszonyokra kényszerítenénk őket, és úgy vélekednénk, hogy már nincsenek szem előtt, megoldottuk ezt a kérdést is sikeresen.
Tehát oké hogy hajléktalan, de akkor is valamogy méltó körülményeket kellene tekinteni a számukra.
A linkelt képtől szerintem még egy börtön is jobb.
Ne így csináljuk már, ha egy mód van rá.

paragrafus 2018.10.21. 23:05:17

(folytatás)

Ezek alapján tehát a kérdés az, hogy a bírósági titkár, aki bírónak sem az Emberi Jogok Európai Egyezménye, sem pedig a magyar jog szerint szakmailag nyilvánvalóan nem minősíthető, kerülhet-e olyan helyzetbe, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményének 5. cikkének 3. bekezdése alapján „a törvény által bírói hatáskörrel felruházott más tisztségviselő”-nek minősíthető-e. Álláspontom szerint semmiképpen sem. Még akkor sem, ha a magyar jog időközben ezt lehetővé tette. Csakhogy azáltal, hogy jogilag ezt a lehetőséget biztosította a törvényalkotó a bírósági titkár számára, a szakmaiságot nem adta vele együtt a kezébe. A szakmaiság hiánya pedig sérti a tisztességes bírósági eljáráshoz fűződő alkotmányos alapelvet, a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, a védekezéshez fűződő jogot, a jogbiztonság alkotmányos alapjogát. És mindezen alkotmányos jogaim együttes megsértésével megsértették a hajléktalan emberi méltóságát is.

U.i.: a kommentemben többször is az Alkotmányra hivatkoztam. Ezt tudatosan tettem, mert álláspontom szerint az alaptörvény jogi normaként alkotmányos keretek között nem létezik. Egy norma csak akkor norma (jogszerű keretek között), ha a megalkotása vonatkozásában teljesült kivétel nélkül valamennyi kritérium és feltétel. Amely az alaptörvényre is kötelező érvénnyel kell, hogy vonatkozzon, de ezeket a kritériumokat és feltételeket az alaptörvény megalkotása során nem tartották be. Az alaptörvény esetében több törvényalkotási feltétel nem teljesült, ezért állítom azt, hogy az alaptörvény alkotmányosan nem létezik. Ugyanakkor a Magyar Köztársaság Alkotmányát alkotmányos keretek között jogszerűen sosem helyezték hatályon kívül, ezért az alkotmányjogi szempontból jelenleg is joghatályos.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.21. 23:07:50

Én nagyon élvezem, hogy a honi ellenzék egymás után karolja fel a brutálisan alacsony támogatottságú álláspontokat csak hogy ellentmondjon Orbánnak, így lesz Fidesz négyötöd :D

Eugene Horse 2018.10.21. 23:08:48

@paragrafus: na, ez a komment jól mutatja az ellenzéki helyzetet. Míg te itt olyan jogi dolgokon rugózol, amik az égadta világon senkit sem érdekelnek, addig a fityisz bedobott egy olyan szabályozást, ami találkozik a budapesti átlagember igényeivel és simán hoz 150-200 ezer szavazatot Tarlósnak és fideszes képviselőknek jövőre, te meg itt a titkárok jogállásán parádézol, ami jelen esetben édesmindegy, ha egy bíró van ott, ugyanez történik. A lényeget nem látod te sem, az emberek nem akarnak szaros, hugyos aluljárót, villamost, buszt, nem akarnak erőszakos kéregetőt, részegen randalírozó csövest. Most megkapták, hálásak lesznek érte, míg rajtatok megint csak hiszti látszik. Ezért vesztetek folyamatosan. és nem, nem vagyok fideszes, csak leírtam azt, ami a ténylegesen történik.

dare 2018.10.21. 23:09:54

@dare: jav :valahogy méltó körülményket kellene teremteni a számukra.
Inkább leírom újra, mert ez a kulcsmondat, és nem érdemli meg az elütéseket.

Boycie 2018.10.21. 23:10:26

@Kolompár Magneto:

A mai világban csak úgy lehet valaki "liberális gondolkodású" ha elmebeteg

Eugene Horse 2018.10.21. 23:11:45

@Ellenzéki Tüntető: ezek a figurák vagy totálisan nincsenek képben az egyszeri átlagpolgár problémáival és igényeivel, vagy teljesen sötétek, és azt gondolják, hogy ami szerintük probléma, az ténylegesen probléma. Néha már paródiaszerű, ahogy szembemennek a többségi állásponttal, ki tudja milyen fennkölt vagy esetenként aljasan számító indíttatásból.

putris72 2018.10.21. 23:21:38

@feketeesfeher: Barátom!Kívánom,hogy valamelyik hozzátartozod kapjon el tőlük valami fertözést! Majd akkor kicsit lejjebb veszed az arcod! De ebből is látszik,hogy lese szarod őket!Felőled aztán éhen is halhatnak! Na ez a ti liberális demokráciátok! Meg az emberségetek!

feketeesfeher 2018.10.21. 23:29:11

@putris72: Ostoba vagy. Nem is érted a problémát.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.21. 23:46:25

@feketeesfeher: neeem kérlek, ha valaki kifogásolja hogy szarszag van a megállóban, és az a válaszod hogy "akkor ne szarj oda", akkor te vagy a szánalmasan geciostoba, az a fajta vicceskedő ember, aki kibaszottul nem vicces, ellenben idegesítően nagy fasz.

Killary Fucking Clingon 2018.10.21. 23:56:26

Ez a törvény emberségből született. Azokért van akik az utcán élnek igénytelen és embertelen körülmények közt. Tipikus hogy a baloldali liberális érzelmű férgek ott akarják tartani azokat a szerencsétleneket, abban az állapotban, amiben európai ember nem kellene hogy legyen. Ez a törvény azt segíti elő hogy azok a szerencsétlenek újra tudják kezdeni az életüket. Emberhez méltó módon. Tisztán, józan állapotban, a lehető legtöbb segítséget megadva nekik. Az az ember aki ezt a törvényt nem érti, az semmi mást sem ért. Ne politizáljon, hanem kussoljon, mert ő maga az embertelen, nyomorultak helyzetéből politikai tőkét kovácsolni igyekvő féreg.

teéjesenmindegy 2018.10.21. 23:58:46

1. A hajlekonyak jajj megfagynak a szemet fidesz miatt
2. A fidesz beviteti a hajlekonyokat a melegbe -szemét fidesz

Majdnem biztos voltam, hogy elo fognak rángatni valami diplomás sztárcsövest. Hogy bejott... már az első nap egy közkedvelt hajléktalan mérnököt vittek be. Hát persze.
Ez a picsa olyan messze van a valo élettől, mint Makó Jeruzsálemtől. És bazmeg, ez tényleg bíró, és emberek sorsa felett ítélkezik? Ennyi aggyal?

dare 2018.10.22. 00:18:07

És ez már a negyedik nekifutás volt, azért ez így talán még kínosabb.
Pedig milyen egyszerűen is lehetne ezt.
Csak kiállnának és ennyit kéne mondaniuk:
Kedves barátaim, magyarok.
Szeretnénk megoldást találni a hajléktalanok gyalázatos körülményeire, ezért szeretnénk a segítségeteket kérni hozzá.
Hajléktalanszállókat akarunk építeni, épületeket átalakítani annak érdekében, hogy honfitársaink ne fagyjanak meg, és emberibb körülmények között élhessenek.
Erre a számlaszámra utaljatok pénzt, amiből megvalósítanánk számukra azt, hogy fedél lehessen a fejük felett, és ne az utcán kelljen aludniuk.
Temészetesen teljesen átláthatóvá teszük azt, hogy a befolyt összegből mit mire is költöttünk, emiatt oldaltól és szimpátiától függetlenül senkinek nem kell tartania.
Nem az a célunk, hogy gettóba tömörítsük őket, aki ezt gondolja az meg is tekintheti akár személyesen majd az elkészült épületeket, ahol a biztonság mellett a fenntartható tisztaságért is garanciát vállalunk majd.
Csak azokat fogjuk elkülöníteni a többiektől, akik az együttélés szabályait semmibe sem veszik, és akik nehezebben kezelhetőek.
Számukra egy külön épületet hozunk majd létre, nem börtönre kell gondolni esetükben, de kicsit szigorúbb szabályok szerint kell majd élniük.
Nagyon gyorsan szeretnénk ezt megvalósítani, ezért aki tud segíteni nekünk ebben, azokat kérjük erre a sz.számra utaljanak...stb.

Ennyi lenne csak az egész történet, és ennyit nem vagyunk képesek megoldani normálisan.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.22. 00:23:54

@teéjesenmindegy:
"már az első nap egy közkedvelt hajléktalan mérnököt vittek be."
Annyira közkedvelt volt, hogy kurvára nem érdekelt senkit, megfagy-e vagy sem. Csak közkedvelték, de hagyták volna megfagyni, amúgy liberálisan.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.22. 00:26:40

@dare: szép, szép, na de ebben hol van marad az orbánozás teli szájjal? Anélkül nem lehet, tudhatnád már.

csakegyvalaszto 2018.10.22. 00:31:47

Akik ehhez a törvényhez tapsolnak annak csak gratulálni tudok. Ismét bizonyították a kormánypártok, hogy a nevük ellentétei. FIDESZ = nem fiatal, nem demokrata szövetség; KDNP= nem keresztényi, nem demokrata, és lassan néppárti sem lesz. Mindenféle társadalmi egyeztetés nélkül, kikerülve az alkotmánybíróságot erőből áttolni egy ilyen embertelen törvényt... Csillagosegyes.
Mindenféle szelektáció nélkül egy kalap alá vesznek minden hajléktalant, függetlenül attól, hogy miért került az utcára és hogy hogyan tervez belőle kitörni /ha ki akar/. Megfelelő hajléktalanszálló nélkül egy ilyen fűnyíróelven működő embertelen törvényt megalkotni már az az emberi mélység, ami Lázár szerinti "Mindenki annyit ér amennyije van".
Őszintén kívánom azoknak akik átnyomták ezt a törvényt, hogy egyszer kelljen az utcán élniük nincstelenül, és csak olyan hajléktalanszálló legyen az egyetlen megoldásuk, amilyenek ma vannak Budapesten.
Mielőtt mindenki megtámadna, egészen biztos vagyok benne, hogy a "hajléktalan problémát" lehetett volna sokkal jobban és emberségesebben is megoldani; nem sokkal több ráfordításból, mint amit ez a törvény okoz, ha mondjuk leültek volna a szociális munkásokkal és meghallgatták volna őket, vagy lett volna egy társadalmi egyeztetés a témában...

vénkujon 2018.10.22. 00:33:49

először is: nem tudtam, hogy az ágyi poloskák tudnak kommentelni. de(elképesztő) igen. itt, a hozzászólásom felett a bizonyíték.:D

másodszor: szopidokitól tartózkodjatok, mert igencsak ő a kőbányai szopófantom:(

vénkujon 2018.10.22. 00:37:01

az alkotmánybíróság jelenleg egy varázslónak öltözött, pohos, tokás, kipirult arcú mókusörs. nem csodálom, hogy országunk legjobb szurkolója vérszemet kapott, amikor rájuk nézett. (jóvan tudom, némelyiket már ő teleportálta valami ostoba dimenzióból) vingardium leviosa!:)

dare 2018.10.22. 00:45:02

@Szél Bernadett börtönben van már?: Lemaradt bocs.
Orbán egy g.ci!

"Egyetlen olyan szállás van, ahol egy felnőtt ember egyedül lehet egy szobában,"
Ez viszont ne is legyen cél, mert akkor pillanatok mellett megtelne az összes szálló.
2-3-4 ágyas szobák lehetnek viszont (csak ne emeletes..brrr), ahol azért nagyjából szelektálnák a lakókat csendesebbeket a harsányabbaktól.
Aki nem érzi jól magát az adott körletben az jelzi, és megpróbálnak neki majd más helyen szállást találni.
De nem az a cél, hogy minden nélkülözőt egyszobás lakásokba szállásoljunk el, mert azzal nem megoldanánk a problémát, hanem sokkal inkább csak tetéznénk.

teéjesenmindegy 2018.10.22. 00:52:39

@dare:
Mesélj, te mennyit adnál?
Mert én egy kibaszott fillért sem a sok alkoholista, feleségverő drogos roncs elszállásolására.

De, mondjuk tele a világ olyan szentekkel mint te, és összejön a pénz, de a hajlékony mondjuk akkor sem hajlandó bemenni... mert ugye most sem sorok állnak, hanem negyed meg félházakkal mennek a szállók. Szóval, mesélj, mi a következő lépés?

vénkujon 2018.10.22. 00:55:21

@csakegyvalaszto: nem te vagy a poloskaszerű nyugi, hanem a többi csávó. a fidióták:D

vénkujon 2018.10.22. 00:55:21

@csakegyvalaszto: nem te vagy a poloskaszerű nyugi, hanem a többi csávó. a fidióták:D

dare 2018.10.22. 01:03:08

@teéjesenmindegy:" Mesélj, te mennyit adnál?"
Biztos megmondom neked.
Ne aggódj, adnék eleget, ha tudnám ezzel egyszer és mindenkorra kezelni tudnánk végre ezt a helyzetet.

"Mert én egy kibaszott fillért sem a sok alkoholista, feleségverő drogos roncs elszállásolására."
Nem is kerülnénk közelebb a megoldáshoz veled, az nagyon jól látszik a kommenteden.

"Szóval, mesélj, mi a következő lépés?"
Már leírtam, ha mindez megvalósult, akkor felőlem akár jöhet is a törvény.
De amíg ez ilyen sehogy se módon áll, addig ne hozzanak még erre törvényeket.
Tényleg bárki kerülhet ilyen helyzetbe, ezt nagyon sokan egyszerűen nem hiszik el.
Nem az utcán alkoholizásás a lényeg, hanem a talpraállítás, amennyiben még lehetséges.
Most kérdezd meg azt, hogy akár 1000 emberből 1-nek ha sikerül, akkor is megéri ezt az egész hajcihőt.
A válaszom igen, még mielőtt megkérdezed.

zenitó 2018.10.22. 01:32:53

@dare: Oszt' az emeletes ággyal mi a probléma? Amikor százezrek használták a katonaságnál akkor hol voltatok? Miért nem volt olyan nagy a szátok akkoriban? De elárulom,lehet aludni "felül" is. Nem annyira kényelmes,de 9 hónapig ott volt a helyem. Sőt,képzeld, a vonatokon még mindig emeletes ágyak vannak a hálókocsikban.

jjoey 2018.10.22. 02:52:12

@Tiktak58: nem, aki periferian van nem torodik semmivel. Poal es vegetal, ez marad a depiseknek...probals ki milyen 1 het az utcan.
Adozot meg a stadionmiliardok es a geniusz gazos kene hogy erdekelje. Mert lassan de biztosan fizetni kell, es azt nem teszed ki az ablakba.

Zsuzsi25 2018.10.22. 06:10:57

@paragrafus: Elnézést, de a dolgozo emberek jogaival mi lesz??? Mi le vagyunk szarva? Azokkal mi lesz drága ügyvéd ur, akik nem a rozsadombon laknak, és a gyerekeiket koszos, mocskos, büdös, fürdetlen, hajléktalanok közé kénytelen engedni a játszotérre? Milyen közmunka??? . Konganak az üressségtol a gyárak! Rengeteg munka lenne. Csak hát nekik büdös a munka! Kifogásokat könnyebb keresni mint megoldást.

Zsuzsi25 2018.10.22. 06:31:33

@csakegyvalaszto: Mindenki annyit ér amennyije van".
Na, én ezt ugy modositanam: Aki most nem talál munkát, az annyit is ér"

Ménár Atya 2018.10.22. 06:47:33

Igaz, sokkal emberségesebb hagyni megfagyni és éhezni embereket, csak azért, hogy a mindenkori ellenzék tudjon érvelni azzal ,hogy milyen szemét az aktuális kormány, hogy hagyja éhezni,és megfagyni őket..................
22-es csapdája........
Amúgy mindenki szereti azokat az önhibájukon kívül szaros ruhában az aluljáróban hugyozó részeg hangoskodó embereket, csak ez a gonosz fidesz nem........................

Ménár Atya 2018.10.22. 06:57:44

@csakegyvalaszto: Bocs, de ez baromság, amolyan szocialista termelési értekezlet,ami nem vezet sehova sem.
Miről egyeztetnél szoc melóssal, meséld már el.
Ha nincs jogköröd semmir akkor semmit nem is érsz el, és ezek az emberek maradnak az utcán, viszont jó pénzért valakik vitatkozhatnak az idők végezetéig.
Csak kicsit gondolkodni kell, ha azt akarod, hogy ne éhezzenek,ne fagyjanak meg, akkor a helyük a szálló.
Senki ne magyarázza már meg, hogy embertelen körülmények vannak ott.
Aki ilyet mond, az kezdje azzal, hogy kiköltözik egy erdőbe decemberben egy zacskóval meg egy pulcsival, aztán januárig ki sem jün onnan, eszik amit talál, nem fürdik, nincs melegvíz , nincs ágy.
Aztán majd utána mehet egy hónap szállóra, és érezheti a különbséget.
Nem a börtön a lényeg, nem erről szól ez, hanem hogy legyen valami jog arra,hogy megvédjék maguktól a szerencsétleneket.

Célkereszt 2018.10.22. 07:01:43

Börtönhöz hasonló szállókra bezsufolni őket nem lehet. Nem hallottam azokról az intézkedésekrő, amelyek biztosítják nekik a megfelelő elhelyezést. Ha kilépnek a szállásról, akkor ki lesznek-e téve rendőri intézkedéseknek? Szóval zavaros az egész. Az látszik, hogy a Fidesz-kormány nem akar költeni erre. Úgy gondolták elég a törvény.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.22. 07:06:30

Igen, az emberség a hajléktalanok megfagyáshoz való alkotmányos jogának a támogatása.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 07:29:08

@Ménár Atya: Ezek után is ugyanúgy meg fognak fagyni, mert kizavarják őket a rendőrök a meleg aluljáróból az utcára. Sőt, így, ez után a törvény után szerintem többen fognak megfagyni. Egy biztos: A hajléktalan szállóra ettől a törvénytől sem fognak többen bemenni. Majd meghúzzák magukat magánkertekben, családi házak pincéiben, kerti tárolóiban, a milliomos fideszpatkányok
télre magára hagyott nyaralóiban (azok nem közösségi helyek), kirándulóhelyeken. Attól hogy jobban elbújnak, még ott lesznek, és rejtve fedve fogják a fideszbirkákat parkokban, magánházakban riogatni, bokrokból előugrálva.

Ménár Atya 2018.10.22. 07:38:22

@GIeccsertetű: Te sem láttál még aluljárót :)
Azért várjuk ki a végét mi lesz, remélem nem lesz igazad.
De tovább is gondolhatjuk, tehát ha elszállítanák őket egy "mesterséges "aluljáróba, ahol közel nulla fok van akkor már jó lenne a törvény?
Amúgy, épp a problémát nem látja aki a törvény ellen hadakozik.
Képtelenség megvédeni fizikailag és mentálisan leépült embereket úgy, hogy közben a szabad mozgásukat és önrendelkezésüket ne korlátozd.

Larry Silverstein 2018.10.22. 07:39:04

Regota ez a leghasznosabb tv., amit a parlament hozott. Bravo fidesz, lehet legkozelebb en is szavazok.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 07:43:35

@Ménár Atya: Az erdőben szinte biztos hogy jobb, még januárban is. Én legalábbis egy percre nem mennék szállóra, inkább a budai fideszes villák melletti erdőkben meghúzódva, időnként portyára indulva, olyan modern Robin Hoodként fosztogatnám a fideszpatkány miniszter urak arra járó különítményeit, amelyek zsákmányait aztán szétosztanám sorstársaim között.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 07:48:53

@Larry Silverstein: A leghasznosabb tv az az mtv meg a tv2, ahol percenként böfögik, hogy Soros a soros.

Ménár Atya 2018.10.22. 07:54:44

@GIeccsertetű: Bocs, azt hittem hogy érdemben is tudsz kommunikálni, de láthatóan szimpla fideszfóbia vezeti a kezed.
" inkább a budai fideszes villák melletti erdőkben meghúzódva".........
Te tényleg azt hiszed, hogy budán csak fideszes villák vannak?
Te ugye valahol vidéken élsz?
Az úr legyen tevéled fiam a te egyszerű gondolkodásoddal!
Ámen

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 08:01:05

@Ménár Atya: Te tudsz gondolkodni is vagy csak fej van a nyakadon? Hol írtam, hogy csak fideszes villák vannak? Viszont vannak fideszes villák. Tanulj meg magyarul kisöreg, mert nagy nemzetiként, még a nyelvet sem ismered.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 08:03:15

@Larry Silverstein: Larry, a nagy magyar nemzeti. Angol névvel, a magyar helyesírást sem ismerve. No ennyit a nemzeti fideszbirkákról.

Kivlov 2018.10.22. 08:05:51

Emberség, ja.
Akkor engedjük a csövit a bkv-ra szarni, a fizető utas meg szagolja csak. Persze.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 08:15:27

@Larry Silverstein: A nagy magyar nemzeti, akinek a neve angol-német kutyulmány, tehát igazából még angolnak sem nevezhető. Talán hitelesebb lenne Ezüstkő Lőrincke néven
irogatni. Legalábbis a nemzeti együttműködés rendszere ezt jobban tolerálná.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.10.22. 08:19:12

Hányat fogadtatok már be, elvtársak?
Vagy emberségből elégtelenek vagytok?
Csak képmutatásból kiválóak?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 08:20:09

@Kivlov: Miért, engeded, hogy az orrod alá szarjon? Ezekután majd csak szarni fognak az aluljáróba járni. Nem fognak ott aludni, de klotyónak még jó lesz az.

Kivlov 2018.10.22. 08:22:23

A nagy liberális Párizsban évtizedek óta csak érvényes közlekedési jeggyel engednek le a "BKV"-aluljarókba. (Központi részeken legalábbis mindenképpen.) Ha valaki megis lejut, 2 perc alatt kizavarják. Ennyi.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 08:23:19

@dare: Majdnem teljesen egyetertek, azzokkal a kivetelekkel, hogy : ad1: a vorosiszapkatasztrofa utan legkosobb meglehetett tanulni, hogy ha az allam altal "kezelt szamlara adakozol, az jut mindenhova, csak a a kigondolt celra nem. ad 2: az allamnak ez mar pont most is kotelessege volna a befizetett adokbol, nem kell kulon gyujteni ra.

Azoknak, akik jonnek a faszsagaikkal, hogy akor fogadj be egyet meg a tobbi hulyeseg. Kedves Baratom, azert tartjak fenn a valasztok az allamot, es azert fizetnek adot, hogy bizonyos feladatokat ugymond kiszervezzen, tehat az allam oldjon meg kozpontilag, kozponti forrasbol (lasd ado). Mert igy egyszerubb, hatekonyabb, mint ha egyenkent kene mindenkinek sajat korhazat fenntartni, utat epiteni stb. Ehhez kene nemi tortenelmi ismeret, de hat ezt nem varhatjuk el mindkitol. Masreszt meg most tessek kiszamolni, menniy penzbe kerul a rendori intezkedesek, a jegyzoi dij, a fogda, a targyalas koltsege stb. Aztan nezzuk meg ebbol az osszegbol hany napra lehetne fenntartani egy szallashelyet az adott hajlektalannak. Leegszerusitem neked kedves kommentelo, ne tord a kis buksid: te jarsz szarul. Ha te ehhez tapsikolsz, csak remelni tudom, hogy amikor rendorre lesz szukseged, epp keznel lesz egy, aki nem pont a hajlektalanokat vegzalja.

Ménár Atya 2018.10.22. 08:24:43

@GIeccsertetű:
Bocs ha megzavartalak az ellenállási mozgalmad gyakorlásában :)
Láthatóan már semmi közöd a blog által felvezetett problémához.
Hajrá, így tovább, ha ügyes leszel és ilyenekkel érvelsz, előbb utóbb megszerzed a a te miniszterelnöködnek , Dr. Orbán Viktornak a 4/5-ös többséget is :D

Szelid sunmalac 2018.10.22. 08:26:08

En eddig nem naciztam senkit. Se jobbikost, sefideszeest, se balost. De ez...ez a torveny. Amikor valakit bunozonek belyegzunk, mert egy adott helyzetben van, no, ezt pont a nacik csinlatak. Bunos, mert zisdonak szuletett. Vagy ciganynak, vagy mert epp hajlektalan.

jatagán9 2018.10.22. 08:43:16

Naponta lakoltatnak ki családokat a bankok. Ezerszer gyalázatosabbnak tartom ezt a gyakorlatot. Hol a poszt róla?

Dzendör Sztadiz 2018.10.22. 09:00:50

@dare: nem értem, miért baj az emeletes ágyas megoldás. Persze biztos jobb egy kartonpapíron az aluljáróban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.10.22. 09:03:23

@Szelid sunmalac: Sajnos(?) az állam nem úgy működik, hogy te döntöd el, hogy az általad adózott havi 200 Ft-ot mire költsék.
Ezt még egy alapítvány esetén sem teheted meg.
Ő költi el szabadon, kórházakra, iskolákra, utakra, szállókra, és stadionokra.
Egyetlen egy esetben határozhatod meg, hogy mi legyen a pénzből. Amikor magad költöd el.
Szóval mikor kezdesz bele hajléktalan szálló építésébe?

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:08:00

@wmiki: Aha. Sajnos ez igy mukodik ,tehat minden rendben ,epitsek megiscsak en korhazat. Hat baratom...te sem lettel sokkal okosabb azota. Mi lenne, ha mondjuk a magankorhaz es magan menhely helyett szamonkernem az allamon megis mire kolti a penzem. A polgari ontudat ugyanis valahol itt kezdodne.

Dzendör Sztadiz 2018.10.22. 09:11:42

Kedves balos és liberális kommentelők! Ne hazudjatok!! Nem a hajléktalanságot bünteti a törvény. És ez a poszterre is vonatkozik, bár az ő részéről ez igazi szégyen, hiszen egykor a bírói pulpituson ült.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.10.22. 09:17:08

@Szelid sunmalac: Számon kérheted 4 évente, a választásokon.
Szavazhatsz a DK, az MSZmP-re, meg a jobbikra, ahogy eddig.
Esetleg megalapíthatod a tökéletes MesePárt-ot, ami csak mindenkinek jó döntéseket hoz.
Örülök, hogy ma is tanultál valamit...
Látod, te már okosabb lettél... Igaz, az eddigihez képest nem volt nehéz...

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:23:28

@wmiki: Mar ne is haragudj, de lofaszt. A valasztasok nem szamonkeres es nem is szabad azzal egyenlove tenni. Ez nem ugy mukodik, hogy megvalasztok egy kepviselot, vagy a partjat, aztan negy evig azt csinal, amit akar. Az egy dolog, hogy neked ennyi eleg, de ettol meg ez nem igy mukodik, illetve nem igy kene mukodnie.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.10.22. 09:27:43

@Szelid sunmalac: Pedig így működik, ezt nevezik képviseleti demokráciának.
Látod mennyi mindent tanultál már ma?

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:31:05

@MikeBoy: Igen....valoban...en kerek elnezest.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 09:35:54

@Ménár Atya: Megszerzi azt ő magának erőszakkal, nem kell ahhoz senkinek közreműködni. Legközelebb már 96%-os "győzelmet" arat, mint tanítómestere, Kádár és Rákosi elvtárs.

Jakab.gipsz 2018.10.22. 09:37:38

T. @paragrafus: Szeretsz jogászkodni, ám legyen.

Csakhogy akad egy kis bökkenő, éspedig az, hogy "nincs jogotok", semmiféle jogotok sincs, a természet részeként nem Ti sem állhatok a természet törvényei felett.

Ízelgesd ezt a mondatot és szép csendben hallgassatok el, mert fogalmatok sincs arról, miféle erőkkel kerülhettek szembe.

Larry Silverstein 2018.10.22. 09:41:18

@Szelid sunmalac: Teljesen mind1 mi eleg neked.

4 evente valasztas, amugy kusolsz.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:41:44

@Jakab.gipsz: Eskuszom bazdmeg a wmiki ezoterikus hulyegeinel mar kiakad a a merom, de neked most ezzel a kommenttel sikerult ot is lekoroznod.

Kerlek fejts mar ki mifele termeszeti erokkel kerul szembe az, aki jogaszkent jogokra hivatkozik?

Larry Silverstein 2018.10.22. 09:42:27

Ezt az aljas komancsot aki ezt a blogot idehanyta, mar az elso koros mocsarlecsapolasban selejtezni kellett volna.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:42:55

@Larry Silverstein: Khm...ket "s"-el ha kerhetem. Egyebkent pedig maris teljesstem ohajod en parancsolom.
Gondolom te magad is rohogsz mikor ilyeneket irsz, nem?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 09:46:08

@Kivlov: Nem is értem, akkor eddig miért hagyta a fidesz. Ugyanis már összesen 13 éve ők dúlnak, abból 8 korlátlan hatalommal. Biztos a lopás fontosabb volt nekik. De már vagy 30 éve a parlamentben basszák az anyjukat mégsem tettek semmit, a kivonulgatás, kordonbontogatás fontosabb volt nekik. A mai orrbanisztán olyan, amilyenné ezek a szarfaszú semmirekellők az elmúlt 30 évben a parlamentben tették, hol ellenzékben, hol kormányon. Egy szarfészekké varázsolták dicső működésük során.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 09:49:03

@GIeccsertetű: És azzal a kivételes eredménnyel, hogy végigbaszták az elmúlt 30 évet a parlamentben, csak a szarfaszú fideszjogászférgek dicsekedhetnek.

teéjesenmindegy 2018.10.22. 09:49:40

@dare:
"Biztos megmondom neked. " PFFF. OKÉ

"Ne aggódj, adnék eleget, ha tudnám ezzel egyszer és mindenkorra kezelni tudnánk végre ezt a helyzetet. " vajon miert gondolom, hogy ez egy feneketlen kut, es nincs olyan, hogy vegleg meg van oldva

"Mert én egy kibaszott fillért sem a sok alkoholista, feleségverő drogos roncs elszállásolására."
Nem is kerülnénk közelebb a megoldáshoz veled, az nagyon jól látszik a kommenteden. "
De, épp most csinaltak egy jo megoldast. Erovel beviszik, kijozanitjak, lepucoljak oket. Itt mukodhet, hogy 1000 bol egy esetleg tisztan, jozanul tud kezdeni magaval valamit amikor kijon

"Szóval, mesélj, mi a következő lépés?"
Már leírtam, ha mindez megvalósult, akkor felőlem akár jöhet is a törvény. "
:D ez ugye a röhej kategoria. Szoval most vannak szállók. Oda ne vigyék be őket. Ezek állhatnak üresen, de ha olyan szallot épitenek ami neked tetszik, akkor oda vihetik eroszakkal.
Tudod mikor épitsenek ujakat? Amikor ezek tele vannak, es sorok állnak mert be akarnak jutni

"Tényleg bárki kerülhet ilyen helyzetbe, ezt nagyon sokan egyszerűen nem hiszik el." Persze. Évek hosszu alkoholizalasaval tényleg elérhető, hogy anyádék meg a barátaid leszarjanak, es a munkabol kirugjanak, néhány év csaladon beluli eroszakkal pedig azt, hogy az asszonyt meg a kolykodet se érdekelje, hogy élsz e.
"Nem az utcán alkoholizásás a lényeg, hanem a talpraállítás, amennyiben még lehetséges. " Maguktol nem csinaljak. Ha erovel viszik akkor meg tiltakoztok

Kivlov 2018.10.22. 09:50:43

@GIeccsertetű:
Tetszettetek volna nem elqrni...

Cpeti654321 2018.10.22. 09:51:51

@wmiki: az apád frászát nevezik ezt képviseleti demokráciának.
Ez egy képviseleti átbaszás, csalassal, lopással fűszerezve.
És elnézést kérek a szülődtől...

Larry SiIverstein 2018.10.22. 09:52:22

@Kivlov: Te pofázol, aki nyugdíjas anyádat bebasztad az elfekvőbe?

teéjesenmindegy 2018.10.22. 09:52:54

@GIeccsertetű: .
"Én legalábbis egy percre nem mennék szállóra" Hát igen, ott nem lehetse inni, se drogozni, nem is neked valo hely.

A robin hoodos akciodról meg annyit, hogy azzal a slunggal esetleg elmehetnél dolgozni. Te is meg a sorstársaid is.

morph on deer 2018.10.22. 09:54:16

@jatagán9:
”Naponta lakoltatnak ki családokat a bankok. Ezerszer gyalázatosabbnak tartom ezt a gyakorlatot. Hol a poszt róla?”

Ez az a poszt.
Miért, mit gondolsz: akiket kilakoltatnak, azok hová tűnnek?

Na őbelőlük (is) lesz a hajléktalan, akit mostantól bilincsben lehet elhurcolni, mert pártunk és kormányunk lespekulálta a fejük fölül a tetőt!

Mivel a magyar forint olyan szar amilyen, ezért álltak fejre teljesen a valutaalapú hitelek, - és ezért keres ugyanezen százmilliárdokat a Matolcsy klán!

Hála az égnek, a pénz nem vész el, csak átalakul, és megváltozik a tulajdonosa...
De lehet örülni: nem külföldre ‘talicskázták’ ki a devizahitelesekzől lenyúlt pénzt: magyar kezekben maradt!
Halleluja!

Igaz, hogy közben tízezrek kerültek az utcára, de mint tudjuk, “one man's loss is another man's gain“ - ez több tízezer ember esetében is igaz...

Larry SiIverstein 2018.10.22. 09:54:59

@GIeccsertetű: Édesem, csak gyere le a gőzfürdőbe és olyat bevágok az ánuszodba, hogy elélvezel. vazelinem van, azt nem kell hoznod!

Larry SiIverstein 2018.10.22. 09:57:15

@Jakab.gipsz: Milyen erőkkel idióta? A nehézkedési erőkkel? Amelyek miatt nem tudsz felállni a padlóról?

Larry Silverstein 2018.10.22. 09:57:28

@morph on deer: a fidesz megoldotta a hajlektalankerdest, ma feleannyi hajlektalan van mint a komunistak idejeben

ez fontos, hogy meglegyen budapesten a ketharmad

Szelid sunmalac 2018.10.22. 09:57:48

@Larry SiIverstein: Ne vele kezdj ki nagypofaju. Ha van ver a pucadban, akkor velem. A tetut meg hagyd csak szepen beken.

Larry SiIverstein 2018.10.22. 09:59:00

@wmiki: Mi van Pásztor Miki? Még mindig Tapolcán rohadsz? Munkád van már?

Larry SiIverstein 2018.10.22. 10:00:06

@Szelid sunmalac: Veled nem kezdek! Most voltam ánusz fehérítésen, még óvnom kell.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 10:00:46

@Larry SiIverstein: Ember bazdmeg, a wmiki a te oldaldon van, te meg ot is basztatod?

ekat 2018.10.22. 10:15:30

@dare: Nagyon idegesít ez a sok "bárki kerülhet ilyen helyzetbe" felkiáltás. Nem mert nem igaz, mert persze hogy az. Csakhogy az én esélyem 1%, egy alkoholistáé meg 90%.
Az intézetből kijötteket sajnálom, és egyedül ők azok, akiknél el tudom képzelni, hogy önhibájukon kívül ilyen helyzetbe kerülnek. De mindenki más, aki családdal rendelkezik, ugyan hogyan kerül utcára? Nagyon szimpatikus vonásai lehetnek, ha a családja nem tesz semmit az utcán élése ellen. Pl. igen, iszik, drogozik, vagy veri az asszonyt, ilyenek.
És a szegény diplomás mérnök a válása miatt került az utcára dolgot sem értem. A bíróságok nem úgy szoktak ítélni, hogy az asszonyé / anyáé az egész közös tulajdon, a férfi meg menjen isten hírével. Ok nélkül nem. És ha van ok, akkor visszaértünk az iszik, veri az asszonyt, ilyesmi témakörhöz.

langesz 2018.10.22. 10:17:16

A "doktornő" vajon hányszor megy le a anyunyányóba évente, hogy nem zavarja a látvány, a szag, a kéregetés?

Szelid sunmalac 2018.10.22. 10:18:59

@langesz: De! Tegyuk fel zavarja ot is. Tovabbra is all a kerdes: miert nem valodi megoldast keresunk almegoldasok helyett?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 10:19:47

@Larry Silverstein: No idefigyelj te angol német vegyesfelvágott! A fidesz aktív, nemzetromboló tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy most háromszor annyi (kb. 30 ezer) hajléktalan magyar nemzetiségű van, mint előtte. Mivel létrehoztak egy szegény társadalmi csoportot, most megpróbálják azt eltüntetni. Tulajdonképpen most a saját tevékenységük eredményétől próbálnak megszabadulni. Mint a devizahitelesek esetében, amikor tönkrebaszták a forintot, utána meg kétségbeesetten próbáltak valamit csinálni. A fidesznek nevezett bűnbanda tevékenysége tulajdonképpen abból áll, hogy először tönkretesznek valamit, majd utána megpróbálják helyreállítani, amiután verik a mellüket, hogy ők megoldották. Ilyen volt a menekültek elleni határkerítés is, miután fél ázsiát ellenőrizetlenül az országba engedték, felhúztak egy pengésdrótot. De ha nem kúrmányoznának olyan töketlenül, akkor megoldani se kellene semmit, nyilván az nekik nem lenne jó. Inkább generálnak maguknak problémákat. És ez ennél csak egyre rosszabb lesz.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.22. 10:20:31

Még mindig nem büntetik a hajléktalanságot. Ahogy az autóvezetést sem.

ekat 2018.10.22. 10:21:40

@Kivlov: Ez Pesten életszerű, gondolom akkor a járókelők fent az autók között fussanak át mondjuk az ASTORIA-nál vagy a Blahán.

ekat 2018.10.22. 10:23:16

@Szelid sunmalac: Hajléktalannak született? Wow, ez új.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 10:24:15

@Szelid sunmalac: Miért nem inkább azzal foglalkozunk, hogy miért állhatott elő az a probléma, amit most a fidesz megpróbál töketlenül megoldani? Mert a probléma, létrejött valamitől, és a fidesznek nevezett tökkelütöttek nem most kerültek hatalomra. Ez a hajléktalanprobléma mostanra vált elviselhetetlenné, amióta a fideszszarfaszúak kormányon vannak.

GiaMarie 2018.10.22. 10:29:22

@Zsuzsi25: Pedig hidd el, nem kapnak. A munkaerő hiány egy teljesen másik problémakör. Pont az a gond, hogy a jó munkaerő nem áll rendelkezésre, mert elment, ami rendelkezésre áll, azt meg nem mered felvenni, mert nincsenek meg a kompetenciái/nem megbízható. Pl egy autóipari multiba, aholl dollármilliós kötbérek repkednek, ha nem szállítasz időben, szerinted felvesznek egy alkoholbeteg hajléktalant? Egy tetszőleges, bármilyen egyszerű betanított munkát végző kollektkívában ha megkérdeznéd, mikor van egy ember hiány, hogy inkább szétosztják maguk között az egy ember munkáját külön javadalmazás nélkül, vagy felvesznek egy szimpatikus hajléktalant tizenegyediknek, akkor borítékolom neked a szavazás eredményét...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 10:35:58

@langesz: Engem az is zavar, hogy mióta a fidesz kúrmányoz ellepték a hajléktalanok az aluljárókat. A hajléktalanok nem azért lepték el az aluljárókat, mert ők mindenáron ott akartak lakni, hanem azért, mert a 9 éve dúló, gazdagokat támogató, a szegényeket elnyomó kúrmány politikája oda juttatta őket. Tehát az okokat kell megszűntetni, nem az okozatot. Azzal, hogy egy ráksejt egy részét kivágják, a többi részen még tovább fog burjánzani, tehát a probléma gyökerétől kell megszabadulni.

Larry Silverstein 2018.10.22. 10:41:05

@GIeccsertetű: most 30ezer hajlektalan van, a kommunistak alatt volt 60 ezer

plusz most van 300ezer minimalberes, 2010ben volt 1,5 millio

na ennyit az aljas komancsokrol

Larry Silverstein 2018.10.22. 10:43:37

@GiaMarie: a hajlekonyakat a partok leszarjak, ugyse jarnak szavazni

akik viszont nem szeretnek teleszart, telehugyozott metron utazni, azok viszont jarnak szavazni

Szelid sunmalac 2018.10.22. 10:58:35

@ekat: Na...most akkor menj szepen vissza az oskolaba, tanulj meg olvasni, ertelmezni, aztan beszelgetunk.

Buchhalter 2018.10.22. 10:59:05

@Jakab.gipsz: te mekkora sötét vagy! Vidékre lemenni kapálni gazdátlan birtokot aminek az állam a tulajdonosa és rögtön rendőrrel elzavarna birtokháborítás miatt?! Estednél vagy te náci majom?Uszításért simán bevágnálak egy börtönbe ,hogy élve ott rohadj el!

Szelid sunmalac 2018.10.22. 11:01:30

@GIeccsertetű: Felolem beszeljunk. En benne vagyok.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 11:05:09

De egyebkent sikeres a dolog, mert tessek, itt vitazunk sotetebbnel sotetebb takonygerincuekkel egy olyan dologrol, amirol barmely mas normalis orszagban a szakmai szervezetek folytatnanak konstruktiv vitakat, es egy olyan torvenyrol, aminek megszuletnie sem lett volna szabad. Ez nem kene tema legyen. De hat valamivel el kell terelni a figyelmet, es a sopredeknek megint van kit utalnia.

Larry Silverstein 2018.10.22. 11:08:09

@Szelid sunmalac: a nemeteknel is kibasszak a homleszeket az aluljarobol meg az utcarol, azert nincs ott homlesz

ez a szakmai szervezet blabla nagyon jol hangzik csak akkor mert volt a lippsik idejeben 2x annyi homlesz?

ugyeugye

$pi$ 2018.10.22. 11:14:33

@Szelid sunmalac: "De egyebkent sikeres a dolog, mert tessek, itt vitazunk sotetebbnel sotetebb takonygerincuekkel egy olyan dologrol, amirol barmely mas normalis orszagban a szakmai szervezetek folytatnanak konstruktiv vitakat,"

Az a baj, hogy az emberek megbeszélhetik a dolgokat, pedig szerinted csak ún. "szakmai szervezeteknek" lenne szabad megbeszélni ezeket?

Vicces érvelés. Évek óta azon megy a hörgés, hogy "merazorbán megsekérdezte azembereket", most meg azt mondod, hogy csak a szakmai szervezeteknek lenne szabad beleszólniuk, mert a zemberek egyetértenek a zorbánnal? :D

"es egy olyan torvenyrol, aminek megszuletnie sem lett volna szabad. Ez nem kene tema legyen."

Ez a te véleményed. Te szakmai szervezet vagy? Nem? De hisz azt mondtad, hogy csak szakmai szervezetet szabad meghalgatni, akkor miért hallgatnánk rád?

"De hat valamivel el kell terelni a figyelmet, es a sopredeknek megint van kit utalnia."

A hírhedt "elterelték a figyelmet" legenda. Ha neked el lehet terelni a figyelmedet három percnél tovább a hajléktalantörvénnyel, akkor szerintem neked valami problémád van.

És persze senki sem gyűlöli a hajléktalanokat azért, mert törvényt hoztak ellenük. Maximum páran megsajnálják őket...

6.Lenin 2018.10.22. 11:27:04

Melyik törvény tiltja, hogy bárki befogadjon hajléktalant?
Vagy kiírja a lakása ajtajára : nyilvános vizelde hajléktalanoknak, és még pénzt is kapsz érte, csak hugyozz nálam.
Kíváncsi leszek a párizsi városházára a tél végén, miként is fog kinézni, és ki fog ott takarítani utánuk.

Kedves ballib honfitársaim!

Tessék indítani az akciót.
MINDENKI FOGADJON ÖRÖKBE EGY HAJLÉKTALANT!

Larry Silverstein 2018.10.22. 11:39:26

money talks, bullshit walks

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 11:40:29

@Larry Silverstein: Persze. Ezt melyik kúrmánypropagandából olvastad?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.22. 11:45:28

@Szelid sunmalac: Gondolom majd 30 év múlva is azt fogja a remegő kezű, epilepsziás és skizofrén hajlamú hasánguruló csuti vajda dadogni kiöltött nyelvvel a zakógombját birizgálva, hogy a 20 éve halott Soros miatt sok a hajléktalan, akiket az utcákról el kell tüntetni. És a birkái meg isszák szavait.

Larry Silverstein 2018.10.22. 11:50:35

@GIeccsertetű: Az biztos hogy jo 30 evig senki nem pafazik bele Orban dolgaba.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 12:01:49

@6.Lenin: Gondolom ugyanez vonatkozik munkanelkuliekre, betgekre, auokra, vagy barmire, ami az allam feladata lenne. Tehat fogadj a hazadba hajlektalant, muveszt, beteget, apolot, tuzoltot, munkanelkulit, tanart, egy negyzetkilometer aszfaltot. Te tenyleg ennyire hulye vagy oreg?

ami szabad 2018.10.22. 12:22:22

A hajléktalanságot kriminalizálni, BIZONYOSAN nem megoldás. Teendő azonban, lenne bőven. Aki rendszeresen szembesül a hajléktalansággal, és azokkal, kik azzá váltak, mind tudják, ők is annyifélék, ahányan vannak, mint mi magunk is, hisz emberek volnánk, vagy mi a fene! Igen, sokan piszkosak, sőt nem gyenge szag lebegi körül őket, és van, hogy durván zavaró mondjuk tömegközlekedési eszközön, aluljáróban, vagy bárhol, ahol arra kényszerülünk, hogy mondjuk bepillantást nyerjünk hogyan könnyít magán, stb. De akkor mi lenne a JÓ megoldás? Azt gondolom, a tisztálkodási lehetőséget, mosást, és ehhez hasonlókat akkor is lehetővé kell tudni tenni, ha nem akar a húszágyas , tetves és poloskás szobákban bent aludni a hajléktalan. Más kérdés, hogy miért ilyenek ezek a szállók? Tényleg annyira életképtelen kormányunk van, hogy 30.000 fő részére nem tud megfelelő mennyiségű és minőségű szállót felhízni és üzemeltetni? Ez esetben össze lehet csomagolni, és el lehet húzni a retkesbe! Vagy nem akar? Ez esetben milyen alapon hoz olyan jogszabályt, ami az amúgy is túlzsúfolt (ezért már nem egyszer kaptunk is a pofánkra) börtönöket zsúfolja tovább? Komoly dilemma számomra, hogy a nyomor milyen bűncselekménynek számít? Dolga lenne ezzel a kormánynak, mint ahogy szinte minden fronton szégyent vallott a szociális területen! Attól tartok, kifejezetten tudatos, és mély meggyőződésből fakad, hogy a szegénység saját erőből jön létre, holott itt is ahány ember, annyi történet, és bár akadnak közös problémák, alapvetően a szociális ellátórendszerek lenullázása miatt eszkalálódik a helyzet! És minél inkább szétbaxxuk az oktatást, annál biztosabb, hogy újabb és újabb generációkat ítélünk erre a sorsra, nem csökkentve, de tovább növelve az esélytelenséget, ami véleményem szerint nem hiba, hanem bűn. Azt gondolom, a hajléktalanok zöme igenis képes és alkalmas az együttműködésre ha valós és reális alternatívát kínálunk, és a fizikailag még nem lenullázottak zöme dolgozna is, ha olyan esélyt adna, ami kitörési lehetőség. Szégyen, szomorúság, és düh egyaránt fojtogat, olvasva a sorsokat, és különösen azokat a kommenteket, amelyek a már jól megszokott áldozathibáztatáson túl, bármiben kiszolgálja azokat, akiknek bennünket kellene szolgálniuk, és nem fordítva! Azoknak a kommentelőknek, akik most a hajléktalanok ellen szólnak üzenem: fogalmad sincs róla, hogy egy autokrata rendszerben, amely ilyen szinten érzéketlen, milyen gyorsan találhatod magadat te is padlakóként! É hidd el, ha magadfajtákkal veszed körül magadat, egy darab barátod nem lesz, aki baj esetén megsegít! Az egész rendszer a szolidaritás az erkölcs és az emberi tisztesség, a humanizmus leépítéséről szól, mert az oszd meg és uralkodj!-nál még nem találtak hatásosabb hatalomtechnikai eszközt!

Nagykörúton túli magyar 2018.10.22. 12:23:10

@Szelid sunmalac:
"ami az allam feladata lenne."
Az államnak nem tartozik a feladatai közé, hogy ingyenélőket neveljen munkaképes emberekből.

$pi$ 2018.10.22. 12:29:07

@ami szabad: "A hajléktalanságot kriminalizálni, BIZONYOSAN nem megoldás."

A hajléktalanságot nem krminalizálta senki. Nem bűncselekmény, nem szabálysértés, nem ütközik jogszabályba.

Ha már jogszabályokról beszélünk, akkor próbáljunk meg pontosan fogalmazni.

Ménár Atya 2018.10.22. 12:31:07

@ami szabad:
Butaságokat hordtál össze.
Fogalmad sincs a hajléktalanokról.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.22. 12:43:10

@ami szabad:
"A hajléktalanságot kriminalizálni, BIZONYOSAN nem megoldás."
Nem is teszik. Nincs ilyen törvény.

"Azt gondolom, a tisztálkodási lehetőséget, mosást, és ehhez hasonlókat akkor is lehetővé kell tudni tenni, ha nem akar a húszágyas , tetves és poloskás szobákban bent aludni a hajléktalan."
Nincsenek betiltva az 1 ágyas albérletek. Ja hogy ingyen szeretne Hiltont. Értem.
Tetves, poloskás szobák. Nyilván a szobák tetvesek, és nem az utcán élő hajléktalanok viszik be oda ezeket. Sőt, egyenesen a szobák fertőzik meg az utcákat. :)

"Tényleg annyira életképtelen kormányunk van, hogy 30.000 fő részére nem tud megfelelő mennyiségű és minőségű szállót felhízni és üzemeltetni?"
Minek húzott volna fel eddig 30 ezres szállót, ha 10 ezren sem használták azokat, mivel nem lehet ott inni? Minek álljon feleslegesen minden nap 20 ezer ágy üresen?

"És minél inkább szétbaxxuk az oktatást" Nem, ti már nem baxxátok szét soha többé. 2010-ig bőven elég volt.

"Azt gondolom, a hajléktalanok zöme igenis képes és alkalmas az együttműködésre ha valós és reális alternatívát kínálunk"
Hiltonra és egy kiapadhatatlan pálinkakútra gondolsz ekkor alternatívaként, ugye?

"fogalmad sincs róla, hogy egy autokrata rendszerben, amely ilyen szinten érzéketlen, milyen gyorsan találhatod magadat te is padlakóként!"
Most akkor gyorsan összevetem a 8 évvel ezelőtti helyzetemet. Mit ne mondjak, nem választanám újra. Mondjuk egyetlen egy jó dolog azért volt. Ha hazaértem, a kurva életbe találtam magamnak üres parkolóhelyet! Most már az sincs, mert minden este Mészáros Lőrinc ide parkol a lakásom elé elé kétszáz autójával.

$pi$ 2018.10.22. 12:43:20

@ami szabad: "és a fizikailag még nem lenullázottak zöme dolgozna is, ha olyan esélyt adna, ami kitörési lehetőség. "

Ez szépen hangzik, nagyon bíztatóan. Az embert remény tölti el, amikor ilyet hall, nagyon szép gondolat. Kár, hogy nem igaz. :(

morph on deer 2018.10.22. 12:46:49

@Larry Silverstein:
“Az biztos hogy jo 30 evig senki nem pafazik bele Orban dolgaba.”

De beszélőre csak kiviszik néha, nem?

Neo07 2018.10.22. 12:52:06

@GIeccsertetű: " Engem az is zavar, hogy mióta a fidesz kúrmányoz ellepték a hajléktalanok az aluljárókat. A hajléktalanok nem azért lepték el az aluljárókat, mert ők mindenáron ott akartak lakni, hanem azért, mert a 9 éve dúló, gazdagokat támogató, a szegényeket elnyomó kúrmány politikája oda juttatta őket."

Most vagy hülye vagy, vagy hazudsz, vagy mindkettő. Javaslom, vegyél be extra Cavintont, és nézz utána, hogy Magyarországon mióta élnek aluljárókban. Meg fogsz lepődni: a gengszterváltás óta.

Ezek a DK-s volt munkásőrök, ávósok, de a mai fiatal generáció kis számú agymosott tagjai, melyek már csak történelemkönyvekből ismerik a '89-es kommunista hatalomátmentést, láthatóan Orbán-fóbiában szenvednek, így részemről értelmetlennek látom a további vitát. Teljesen világos, hogy jó ez a törvény, amely a nagyon nagy többség jogát ismeri el a tiszta, fertőzésmentes közlekedési útvonalak használatában, és jól látszik, hogy a kommentelők nagy része is helyesli; valamint az is, hogy Orbán-fóbiásokat soha nem fogjuk tudni meggyőzni.

Tetszik a fentebb felvetett álaluljárók ötlete. :-)

Che21 2018.10.22. 13:05:20

Egyszer, csak egyszer érném meg, hogy az ilyen sándorzsuzsák cuciális érzékenysége kiterjed arra a mondjuk pékséget üzemeltető vállalkozóra, aki 2-kor kel, fél ötkor árut pakol, majd órákon át nem áru semmit, mert az agresszív, büdös hajléktalanok épp az ő boltja előtt méltóztatnak aznap bandázni.

dare 2018.10.22. 13:06:40

@zenitó: "Amikor százezrek használták a katonaságnál akkor hol voltatok? Miért nem volt olyan nagy a szátok akkoriban?"
Most ez szórakozás részedről, vagy komolyan kérdezed ezeket?

Hogy a fenébe kapcsolódik ehhez a témához, a vasúti kocsikban lévő hálófülkék?
Ha mindenáron trollkodni szeretnél csak az adott témában, ahhoz nem én vagyok a partnered.
Máskor szívesen, de most tényleg ne.

@Szelid sunmalac: Az első pontnál azért írtam azt, hogy megtehetnék ezt úgy is, hogy átláthatóvá teszik azt mire költöttek és mennyit.
De akár csinálhatnák az ellenzékkel közösen is.
Csak akkor utalunk, ha az ellenzék is koordinálja velük együtt a feladatokat, leellenőrzik a pénz útját, szóval közösen oldják meg ezt a feladatot.
Ha csak a kormány, az persze hogy para.
A befizetett adónkat meg azért nem akartam írni, mert nem akartam demagóg lenni.
Tehát ez a fizettem már eleget az államnak, oldja meg az adómból történetre jönnének a kéretlen válaszok (így is jönnek), azokkal meg nem szeretnék foglalkozni.
Ha valóban kezelni akarjuk ezt a kérdést, és nem politikai vérmezőt csinálni belőle, akkor ezt akár így is meg lehetne oldani.
Persze ezek lázálmok a fejemben, csak úgy eszembe jutottak.

@Dzendör Sztadiz: Csak a saját érzéseimet mondom, én biztosan nem, soha többet.
Se alsó ágy, se felső.
Aludtam rajta mind a két helyen, és alul azért nem jó, mert mindig valaki ugrál a fejed felé, mozgatja az ágyat, nem tudsz tőle aludni mert ha fordul te is felkelsz rá, egyszóval macera.
De a legjobban attól aggódnék, amit egy katonacimbim átélt, akinek a kopasza az eltávról visszajövet olyan satu részeg volt, hogy bepisilt, ő pedig megkapta az aranyesőt.
A felső meg azért izgalmas, mert oda mindig úgy kell felmászni, hogy 3 alkalomból 2-szer az alsó ágyas biztos meg fog szólalni: ne mozgasd már az ágyat.
És most képzeljük ezt el hajléktalanokkal, mert azért mi a katonaságnál frissek és erősek voltunk, ők pedig már nem fognak csak úgy felszökkenni a felső ágyra, szóval felejtős az egész úgy ahogy van részemről.

@teéjesenmindegy:
"De, épp most csinaltak egy jo megoldast. Erovel beviszik, kijozanitjak, lepucoljak oket."
Ez lenne a jó megoldás?
Hát nem tudom, én még lehet egy picit finomítanék rajta.
Kezdve azzal, hogy ahova beviszik, az úgy nézzen ki mint egy szoba, és ne úgy mint egy börtön.
Nem kezdem újra az emeletes ágyas fóbiámat, de engem biztos nem vinnének be olyan helyre, ahol még ez a megoldás a menő.

"Tudod mikor épitsenek ujakat? Amikor ezek tele vannak, es sorok állnak mert be akarnak jutni"
Akkor is, meg addig is, amíg a jelenlegiek így néznek ki.
Csak a képből tudok kiindulni, engem tuti nem vinnének be ilyen helyre.
Inkább a börtön.
Bár ott is emeletes ágy ha jól sejtem, szóval én jól meg lennék lőve hajléktalanként. :D

"Évek hosszu alkoholizalasaval tényleg elérhető, hogy anyádék meg a barátaid leszarjanak, es a munkabol kirugjanak,"
Jelentős részük igen, valóban ilyen emberek, de vannak köztük mások is, pl olyanok, akik valami baleset folytán vesztik el a munkájukat, vagy hozzátartózók elhalálozását nem bírja feldolgozni, meg hasonlók.
És ezeket között a törvény nem tesz különbséget.
Hajléktalan vagy, irány a szálló.
Nem tetszik, ott a börtön, majd megtanulod a törvényt kis szemét.
Tehát ez nem jó, legalább akkor szelektálják őket, mert hajléktalan és hajléktalan között is rengeteg különbség van.
Annyi a közös bennük, hogy utcán vannak.
Tehát egy mosdatlan, bűnöző alkoholista nincs egy szinten egy magára adó, erkölcsös antialkoholistával.
Ezeket nem kényszeríthetjük egymásra, én is kézzel-lábbal kapálóznék ellene, ha velem szeretné ezt valaki megtenni.

"Maguktol nem csinaljak. Ha erovel viszik akkor meg tiltakoztok"
Én biztos nem.
Tehát én örülnék ha nem lenne sehol egy hajléktalan vagy mosdatlan utas bármelyik tömegközlekedési eszközön, mert engem is zavarnak.
A látványuk is zavar.
A szaguk is, és a félelem, hogy valami kórt terjesztenek.
Még ha magamat nem is féltem, de azért vannak gyerekek is tömegközlekedésen, akik szintén elkaphatnak valamit tőlük.
Tehát még egyszer, nem az baj, hogy viszik őket akaratukon kívül, az a baj, ahova viszik és ahogy viszik őket.
És persze az is, hogy nem tesznek különbséget közöttük.
Ez így nem fog működni, kizárt dolog hogy működjön.

@ekat:
"Nagyon idegesít ez a sok "bárki kerülhet ilyen helyzetbe" felkiáltás. "
Engem is, de attól még ez tény.
Nekem is kb 1% esélyem van rá, de attól még ez tény.
Van akinek 30, van akinek 50%, és így tovább.
Ez a baj, hogy sok embernek megvan az esélye arra, hogy hajléktalan lehet, erre hoznak most egy ilyen törvényt.
Te hogy reagálnád ezt le mondjuk, ha elég magas százalék esélyed lenne rá?
Vagy egy ilyen hajléktalanszálló vagy a börtön?
Még jó hogy lehet választani.

Geza vagyok 2018.10.22. 13:19:17

@Killary Fucking Clingon: Te olvastad a törvényt? Tudod egyáltalán, hogy miről zagyválsz???
A törvényből:
47. § (2) A közérdekű munkát az elítélt, ha törvény eltérően nem rendelkezik, hetente legalább egy napon - a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében -, díjazás nélkül végzi.
Tehát csinálhatja, de pénzt nem kap az biztos!!!
Ezzel hogyan vezeted vissza a társadalomba, azon kívül, hogy priusza lesz és kriminalizálósik? Mennyivel lesz egyszerűbb elhelyezkednie egy nincstelen, priuszos bűnözőnek, akinek a CV-jében az van, hogy közérdekű munka?
Ezzel annyit érünk el, hogy valódi rabszolgákat hozunk létre, akiket a pénztelenséggel kötünk gúzsba.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 13:23:50

@ami szabad: "Azt gondolom, a hajléktalanok zöme igenis képes és alkalmas az együttműködésre ha valós és reális alternatívát kínálunk, és a fizikailag még nem lenullázottak zöme dolgozna is, ha olyan esélyt adna, ami kitörési lehetőség."

Rosszul gondolod, mert egyszerűen nem igaz. Abszolút netó tehertételt képeznek a többi ember számára,

Azonkívül egy álságos, undorító retorika ez a "torkomat fojtogatja a Szent Düh, hogy a kiszolgáltatott emberekkel így elbántak a Gonoszok" Hazugság minden, amit írsz. Az "intézkedések" mennyiben érintették negatívan ezeket az embereket? Érdemes legalább a riportot megnézni, ha már beszélni büdös ezekkel az emberekkel. A leggyakrabban hangoztatott ok, hogy miért nem akarnak a szállóra menni hogy ott össze vannak zárva a többi hajléktalannal. Ami egy kis empátiával nagyon is érthető, hogy rohadt szar helyzet. És nem is támogatnám az ilyen menedélhelyeket rendes hosszútávú megoldásként.

Na de álljon már meg a díszes menet! Ami a legjobban zavarja magukat a hajléktalanokat az pontosan az, még a köztisztasági problémákkal tetézve, aminek kitesznek minden más városlakót, akiknek szintén vannak jogaik. A gyilkosnak is vannak jogai, jó ok nélkül őt sem lehet a szabadságától megfosztani, csakhogy a gyilkosság pontosan egy ilyen jó ok. A hajléktalan képtelen jól érezni magát a szállón, mert ott nincs rend és közbiztonság a hajléktalanok miatt, erre nem az a megoldás, hogy akkor sehol se legyen.

@dare: ha én valaha ilyen helyzetbe jutnék és a liberális kurzus azért küzdene, hogy én nyugodtan vegetálhassak szégyenszemre, koldulva kint az utcán magam alá piszkítva én inkább megölném magam elkeseredésemben.

Ha a baloldali kint harcol az utcán és küzd, hogy legyen szociális lakhatás meg ez meg az, arra lehet, hogy keményszívűen azt mondja az ember, hogy miből. Mert neki is van gyereke, neki is van akiről gondoskodnia kellene, és nem bízik a hajléktalanokban, hogy ne tennék tönkre, ne kellene még több pénzt erre fordítani. De ez egy költségvetési probléma. Lehet elkezdeni számolni, hogy na de akkor mennyi megy a stadionra, meg "kultúrára" meg erre-arra, viszont a megoldás mégiscsak egy megoldás.

Aki emberi jogokról papol, míg ezek az emberek úgy élnek, mint az állatok, az vagy egy morális csőd, vagy abszolút nem gondolta át, hogy mit is beszél.

Az utcán élést meg kell szüntetni. Pont.

Ménár Atya 2018.10.22. 13:26:38

@Geza vagyok:
"Ezzel annyit érünk el, hogy valódi rabszolgákat hozunk létre, akiket a pénztelenséggel kötünk gúzsba."

A törvény előtti felállással meg valódi hullákat hoztunk létre.
Akkor az gondolom jobb volt mint egy szállón melegedni,és enni,meg fürdeni.
Persze akkor lehet ajvékolni milyen gonosz a mindenkori kormány hogy hagyja megfagyni az embereket.
Holott minden embernek joga van éhezni,megfagyni, és tetvesnek lenni..........
Most komolyan, láttál te már egyáltalán hajléktalant?
Vagy csak simán az atv propagandát tolod?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 13:34:55

@dare: "Ez lenne a jó megoldás? "
Igen. Ez pontosan az utolsó fokozat, amikor semmit nem kezdett a saját életével, akkor mások egy kicsit gatyába rázzák, már csak azért is, hogy ne jelentsen túl nagy terhet a számukra. Itt nem egy Four Seasons hotelt kell biztosítani ezeknek az embereknek, hanem egy abszolút minimumot, ami arra elég, hogy ha akar, el tudjon és akarjon is indulni magától.

Ésszerűtlen egy olyan országban, ami még mindig a munkára épül, nem dúsgazdag, nem biztosít általános alapjövedelmet, elvárni, hogy kacsalábon forgó palotába kerüljön az, aki csak tehertétel volt mások számára. Ez éppen úgy etikátlan lenne, csak kis mértékben, mint ami miatt, jogosan, őrjöngenek egyesek a korrupció miatt. És a kis korrupciókból lesznek a nagy lazaságok a közpénzekkel. Nem, a hajléktalan kapjon minimumot, ami megengedi, hogy emberként élhessen, kapjon esélyt, hogy "dolgozzon" valamit, ha másért nem, hogy legyen egy kis önbecsülése és kapjon vissza valamit a tartásából.

De amúgy meg ezek az emberek nyomorognak, és ami kevés motyójuk van, azt nem akarja elkobozni a menhely sem. A probléma a biztonság hiánya, a probléma az, hogy a hajléktalanok nem tudnak rendes emberként viselkedni, és ezzel egymást is zavarják. A hajléktalanok elsődleges problémája a menhelyekkel a többi hajléktalan. Ezek alapján be kell avatkozni.

Larry SiIverstein 2018.10.22. 13:35:10

@Ménár Atya: Frusztráltnak látszik atyám. Nem volt a reggeli misén egy engedelmes ministráns fiú sem aki hátra ment volna magával a sekrestyébe? Már a szülők ismerik hogy "hirdet igét"?

Larry SiIverstein 2018.10.22. 13:37:24

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Ha a baloldali kint harcol az utcán és küzd, hogy legyen szociális lakhatás meg ez meg az, arra lehet, hogy keményszívűen azt mondja az ember, hogy miből. " - esetleg a stadionokból?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 13:44:16

@Geza vagyok: "hogy valódi rabszolgákat hozunk létre" nem éppen. Nem kötelező kriminalizálnia magát senkinek. A menhelyek szarok, de ha valaki ki akar törni, annak magának is kell áldoztatokat vállalnia, ha nagyon mélyről akar, akkor még többet. Senki nem tartozik semmivel a hajléktalanoknak, sehol nincs az megírva, hogy rájuk kell fordítani a pénzt a gyerekek és oktatás, az idősek és egészségügyi ellátás helyett. Elvárható, hogy egy emberi minimumot megkapjanak, de az irreális elvárások velük szemben, vagy az irreálisan nagy ráfordítás végül tétlenséghez vezet, és aminek meg kellene valósulnia pont az elmarad.

Geza vagyok 2018.10.22. 13:44:27

@Ménár Atya: Te gondolkodsz is mielőtt írsz? Hány ember fagyott halálra Magyarországon 2017 telén és abból hány volt hajléktalan? 185 emberről tudnak, a legtöbben a saját, fűtetlen lakásukban haltak meg, vagy azután, hogy kórházba kerültek az otthoni hideg miatt.
Azért kriminalizálsz egy egész csoport embert, mert van esélyük, hogy akár 0,3%-uk megfagyjon? Ennyire szíveden viseled a sorsukat? s azok a szegények, akik ezerszer nyomorultabbul élnek, bár a saját lakásaikban? Azokat nem kéne ugyanúgy kriminalizálni és rabszolgának eladni? És a náluk egy kicsit gazdagabb szegényeket? Remélem sok rabszolga lesz, nekem kelleni fognak az új gyárban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.10.22. 13:46:54

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Senki nem tartozik semmivel a focistáknak, sehol nincs az megírva, hogy rájuk kell fordítani a pénzt a gyerekek és oktatás, az idősek és egészségügyi ellátás helyett.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 13:51:21

@Larry SiIverstein: igen, akár a stadionokból, mert ez most a divatos demagógia. De ennek legalább van valamennyi értelme, hogy jön egy demagóg és jól nem épít majd stadiont, vagy színházat, és a pénzből felkarolja a szegényeket. Ez egy támogatható szép kis populista álomkép, szemben a liberális őrjöngéssel, hogy ha az utcán aludhat, akkor az kinek fáj, vagy a semmitmondó hazug gesztussal, hogy megnyitjuk a városházát, meg hivatalokat, hogy a drágán felújított dísztermekben aludhassanak a drága jó hajléktalanok, hogy mindenki lássa, hogy nekünk milyen arany szívünk van. De persze az állandó szállás, végleges megoldás meg smafu.

dare 2018.10.22. 13:52:04

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Az utcán élést meg kell szüntetni. Pont"
Támogatom.
Erre tettem javaslatokat, és finoman próbáltam jelezni is, hogy a jelenlegi megoldás nem fog működni.
Ha másnak jobb ötletei vannak, azokat is támogatom.
Ezt a törvényt viszont így és ebben a formában viszont nem.
Mondhatom azt, hogy nekem ez nem tetszik?
Vagy nem, pofa súlyba van?

"Itt nem egy Four Seasons hotelt kell biztosítani ezeknek az embereknek,"
Egy árva szóval nem írtam ilyet, annyit mondtam legyenek 2-3-4 ágyas szobák amennyi csak lehet, és persze ne ott tartsuk őket ameddig csak lehet, hanem igyekezzünk azoknak akiknek még lehetséges esélyt adnunk, hogy vissza tudjon illeszkedni a társadalomba.

"Nem, a hajléktalan kapjon minimumot, ami megengedi, hogy emberként élhessen, kapjon esélyt, hogy "dolgozzon" valamit, ha másért nem, hogy legyen egy kis önbecsülése és kapjon vissza valamit a tartásából"
Pontosan mit is értesz minimum alatt, mert úgy látom itt van köztünk a probléma.
Mi az a minimum, amihez joga van?

"A hajléktalanok elsődleges problémája a menhelyekkel a többi hajléktalan. Ezek alapján be kell avatkozni."
Erről beszélek én is, és ez a probléma nem csak elsődleges, hanem a legnagyobb probléma.
Most teszem fel marad ez a törvény, mindenki boldog mert nincsen sehol egy hajléktalan szem előtt, és boldogság van.
Viszont elmondták, hogy amióta a törvény van, egy dekával nem lettek többen a szállókon, csak eltűntek a szem elől.
Ezt magyarázom, hogy ezzel nem oldottunk meg semmit, azzal hogy nincsenek szem előtt, attól még léteznek, tehát korai az öröm.
És lesznek még, maximum a törvény hatására lesznek majd olyanok is, aki inkább felkötik magukat egy fára, mint a törvény elől akarjon majd bujkálni.

alien 2018.10.22. 13:54:23

@zenitó: Nem értesz semmit az egészből. Szavazz továbbra is a maffiara.

alien 2018.10.22. 13:57:04

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: vajk téged kurt az urfi a varjobbagyban? Vagy csak ez ket nick?

Szelid sunmalac 2018.10.22. 13:58:39

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Parancsolj. Kerlek ird ide le mennyibe kerul az allamnak a rendori intezkedes (negyszer!), a fogdai koltsegek, a birosagi targyalas, jegyzo stb., majd a borton. Aztan ird le melle mennyibe kerul a hajlektalanszallon egy ejszaka. Hajra! Ha mar a gazdasagossagnal tartunk...

alien 2018.10.22. 13:59:05

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: igen ott a hajléktalan a Migrans. Mindbe lehet egy jot rúgni, aztan amikor a puskatus a te arcodon koppan akkor kezdhetsz sírni.

morph on deer 2018.10.22. 13:59:59

@Szél Bernadett börtönben van már?:
“Az államnak nem tartozik a feladatai közé, hogy ingyenélőket neveljen munkaképes emberekből.”

Akkor ezt most teljesen önkéntes alapon teszik?
Ahhoz képest egészen szép eredménnyel, nézz csak végig a fidesz klientúrán, Tónikától Árpikáig, hogy Lalikát vagy Tompikát már ne is említsem!

Szóval megy ez, ne aggódj egy percig sem!

alien 2018.10.22. 14:00:42

@Ménár Atya: az ATV is ti vagytok de ne izgasson az sem.

Geza vagyok 2018.10.22. 14:00:55

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: 30 000 ember, 10 000 férőhely. Nekem ez éppen 20 000 körüli különbség. Bár tudom, hogy nem vagy erős számokban, de 1 helyre akár 2 jelentkező is az éppen 1-el több, nemhogy 3.
Rendes helyen úgy csinálják, hogy megteremtik a lehetőséget, majd utána szankcionálnak. Nálunk úgy van, hogy szankcionálnak, azt kész.

Geza vagyok 2018.10.22. 14:02:39

@Szelid sunmalac: És ebben az a vicces, hogy a hajléktalannal fogják kifizettetni, ami tovább növeli a gazdasági kárát.

dare 2018.10.22. 14:02:43

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nehogy leírd újra ezt a minimumot, egy kicsit jobban fejtsd ki ha lehet.
Mert ez:" ami megengedi, hogy emberként élhessen" még szerintem közel sem az.
"kapjon esélyt, hogy "dolgozzon" valamit,"
És a bérét mire költse?
Albérletre?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 14:04:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: örülök, hogy a magad pártcsicska módján beláttad, hogy mindkettő értelmetlen pazarlás.

@dare: "Most teszem fel marad ez a törvény, mindenki boldog mert nincsen sehol egy hajléktalan szem előtt, és boldogság van.
Viszont elmondták, hogy amióta a törvény van, egy dekával nem lettek többen a szállókon, csak eltűntek a szem elől.
Ezt magyarázom, hogy ezzel nem oldottunk meg semmit, azzal hogy nincsenek szem előtt, attól még léteznek, tehát korai az öröm. "

Így igaz, a törvényt még sok mindennel kell kiegészíteni, de ez nem azt jelenti, hogy rossz, hanem, hogy az ellátórendszer rossz. Ami pedig nem egy opció, hanem egy mindenképpen megkerülhetetlen feladat. Ahogy sok másik is, a rendszeresen adót fizető, végképp a saját sorsuk rontásával nem vádolható emberek is szenvednek a hosszú várólisták miatt az egészségügyben.

dare 2018.10.22. 14:10:06

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Így igaz, a törvényt még sok mindennel kell kiegészíteni, de ez nem azt jelenti, hogy rossz, hanem, hogy az ellátórendszer rossz."

Na látod, ez az én problémám is az egésszel.
De akkor miért van előbb a törvény, miért nem az alapokat rakják előbb a házépítéshez, miért a tetővel kezdik az egészet?
Én azt is elhiszem, hogy a kormány jót akar ezzel, nem rosszmájú vagyok, csak nem értem az egészet.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.22. 14:14:41

@Szelid sunmalac: mennyibe kerül, hogy teleszarják a várost és mennyibe kerül az általuk elfoglalt parkok, terek kiesése, amiket milliárdokból újítanak fel a város közepén?

Milyen sokat spórolhatnának azon is, ha már itt tartunk, ha nem lenne a város közművesítve, elég lenne csak az utca közepén kezeletlenül leengedni a szennyet.

@dare: "És a bérét mire költse?
Albérletre?"

Igen. Ha meg akar magának négyszobás lakást, vagy kertes házat medencével, akkor keressen olyan előrelépési lehetőséget magának a munkapiacon, ami ezt biztosítja. Ha meg nem sikerül, akkor fordítsa albérletre és kiflire meg csirkefarhátra. Mert a kutya nem fog neki a semmire mindent megadni.

@Geza vagyok: Ez valóban nagy probléma. Nyilván nagyon meg fogja terhelni a hatóságokat, hogy rendkívüli szálláson kell elhelyezni ezeket az embereket, mert már mind megteltek.

dare 2018.10.22. 14:33:57

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Először még alkalmazni kell egy munkaadóak, aztán keresnie kell majd egy szobát vagy albérletet, és aztán gondolkozhat az előrelépési lehetőségeiről.
Most jelen pillanatban az lesz az előrelépési lehetőség számára, ha sikerül elkerülnie a rendőröket éjszaka.
Küzdeni kell persze, semmit nem ad ingyen az élet (már akinek), de ez még nem jogosít fel minket arra, hogy elítéljük azokat, akik alattunk vannak a társadalmi ranglétrán.
Tehát utoljára írom le, az elgondolás jó, a megvalósítás pocsék.

Geza vagyok 2018.10.22. 14:36:51

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Igen, bár ez eddig is így volt, megnyitották a sportcsarnokokat, etc., ha nagy volt a hideg, pl. a kemposok is fehérváron. Inkább a gond, hogy egy nullán lévő vagy mínuszos embert még lejjebb löknek, csak "jóindulatból" és csakis "érte". Mert az az idióta nem tudja megérteni, hogy mi a jó neki. Bele kell verni a fejébe szöggel, kalapáccsal vagy baltával.

ekat 2018.10.22. 14:38:42

@Szelid sunmalac: :) Na persze, nem te hasonlítottál össze két teljesen különböző dolgot / állapotot, csak én nem értem. :D

6.Lenin 2018.10.22. 14:46:07

@dare:

"Tehát utoljára írom le, az elgondolás jó, a megvalósítás pocsék. "

Csakhogy a megvalósítás rajtuk múlik elsősorban. Nincs jó megvalósítás, ha az akiről szól a történet, nem szeretnének megváltozni.

Ott az egykulcsos, segít sokaknak? Nem, mert nem akar tanulni, dolgozni, pedig az üzenet egyértelmű. Tanulsz, dolgozol, több marad. És?

Ne játsszuk már az álszent hülyét. Ez a történet nem a hajléktalanokról szól, hanem belerúgni a kormányba, aki tenni is szeretne valamit.

Spóroltak az emberek bármivel is, ha ingyen adják? Nem.

Egyetlen mód van, ha változást szeretnénk, ha kényszerítjük az embereket a változtatásra, és még sok esetben akkor se fog sikerülni.

A kitörés annak kell megtalálnia, aki szeretne is kitörni, a többieknek minden más erőszak lesz és nem segítség.

Ez az álszent fröcsögés rendkívül aljas dolog, de ezt a hajléktalanoknak kellene kimondaniuk, ha nem fagy meg közben.
Szerintem.

dare 2018.10.22. 15:05:36

@6.Lenin: Az álszenteskedés akkor fog majd következni, amikor a kormány bejelenti majd x idő múlva, hogy ők megoldották a hajléktalankérdést.
De persze mindenki azt lát a történet mögé, amit csak akar, vagy amit elképzelt magában az egész kérdéskörről ebben a hidegháborús hangulatban.
Olyan jó lenne, ha nekem is sikerülne így gondolkozni.
Bármilyen törvényt hoz a kormány, az csak jó lehet.
Mindegy, hogy nélkülözi a realitásokat, azok majd idővel kialakulnak (vagy nem).
Bár sikerülne tényleg így gondolkodnom.

Larry Silverstein 2018.10.22. 15:09:30

Egyebkent partolom, hogy szuntessek meg az Alkotmanybirosagot.

6.Lenin 2018.10.22. 15:20:19

@dare:

Ezt a kérdést soha, sehol, senki nem fogja megoldani, ahogy sok más kérdést sem, amiben emberek az érintettek.
Ellenkezők is mindig lesznek, hiszen nem mindenki szeretné ugyanazt, ebben van a fejlődés (?), bár fingunk sincs a célról.
Nem is nagyon lehet, hiszen spontán indult a buli, állítólag. Ha meg nem, akkor meg úgyis előre eldöntött minden.

A többi kurva érdekes időtöltés. A "célt" mi találjuk ki hozzá, mindenki mást.
Ezért se lehet jó megoldás semmire sem. Kizárt, esetleg néhánynak elfogadható, de mindig lesz, akinek az elfogadhatatlan.

Muhammad Balfas 2018.10.22. 15:28:30

Jogod van megfagyni.(Ja,mostma'r nincs..)

KUHULIN 2018.10.22. 15:46:11

Mindenki vigyen haza 1-1 hajléktalant és a probléma meg van oldva...

dare 2018.10.22. 15:50:28

@6.Lenin:" Ezt a kérdést soha, sehol, senki nem fogja megoldani,"
Beszélhetünk arról is, hogy miért nem sikerül ezt megoldani.
De vedd észre, hogy sokan nem ellenzik a hajléktalankérdés megoldását, csak más megoldásokat is javasolnak rá.
Nagyon érdekes időtöltés (nekünk), másoknak már nem az.
Majd a kormány megoldja, az olyan humánusan szokta amúgy is.

Ezt csak úgy ide:
VÁLTOZATOK

A fűre lépni tilos

tilos a fűre lépni

lépni tilos lépni

lépni lépni lépni

lépni tilos tilos

tilos tilos tilos.

Tilos.

Szelid sunmalac 2018.10.22. 16:00:57

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Na latod! Tudsz te! Akkor megiscsak jobb lenne valahogy megoldani a helyzetet, nem? Mindjart megsporolnad ekezet az osszegeket is.

dare 2018.10.22. 16:03:06

@KUHULIN: Oké, kezdjék azok, akik a Fideszre szavaztak.

6.Lenin 2018.10.22. 16:09:38

@dare:

Természetes, hogy mindenki másként látja a megoldást, ezt nem vitattam, de etz most nem arról szól, hiszen akik most ordibálnak, már voltak hatalmon és tehettek is volna valamit.
Nem tettek

Én azt írtam, hogy nem létezik végleges megoldás, sem a hajléktalan kérdésre, sem az egészségügyre, sem az oktatásra.

Ezt csak ellenzékben ordilják néhányan, de megoldás nincs, nem is lehet.

Mert, mindig lesznek hajléktalanok, mert azok is akarnak maradni. Nekik minden megoldás erőszakos lesz.

a másik kettő esetében is állandóan változnak a lehetőségek, elvárások, sőt, mivel van benne az embernek is óriási szerepe, mindenkire egységes megoldás nem létezik, létezhet, csak a legjobb estben is követése az állandó változásnak.

Persze, hogy kell keresni, és ahány ember, annyiféle elképzelés is létezhet, de végleges megoldás nincs.

Hiába vezeted át az idős nénit a zebrán, visszamegy, mert ő soha nem is akart átmenni, csak ott nézte a forgalmat.

Ménár Atya 2018.10.22. 16:10:39

@Geza vagyok: Te tényleg nem érted a hajléktalan kérdést.

Ménár Atya 2018.10.22. 16:13:27

@alien: Hát persze, de ki az a ti?

NoOne 2018.10.22. 16:16:33

Sok minden eszembe jutott a témával kapcsolatban, amit nem érdemes itt megemlíteni, Az alábbiakat talán.

Azt olvastam, hogy a szakemberek szerint az utcára kerülőnek a "vissza"-integrálódásra -- viszonylag könnyen és sikeresen -- mindössze 3-6 hónapja van, ezt követően mentálisan olyannyira sérül, hogy a folyamat sikere erősen kérdéses lehet.

Azt hiszem, hogy érdemes(ebb) lett volna magukat a hajléktalanokat és az évek óta velük foglalkozókat -- azokat akik ismerik is őket: szociális munkások, önkéntesek, orvosok, pszichológusok, és a hivatalok dolgozói, rendőrök, mentősök -- is megkérdezni, hogy mi lenne a normális megoldás.

Egy ötlet: a választható csoportos -- több férőhelyes, de nem emeletes ágyas --, ill. az egyéni -- pl. a japán alvókapszulák vagy azokhoz hasonló -- elhelyezés a szállásokon, a tisztálkodási lehetőség (kötelezően?), illetve a meleg étel és a mosási lehetőség minimális díjért nem egy elvetemült megoldás lenne.

Ami a nagy probléma, az a rendszer kiépítése és a fenntartása. Egyik sem két fillér, így országos szinten igazából erre csak az államnak lenne/lehetne pénze, de abban akkor bíznék, ha lehetőség lenne a teljesen nyílt folyamatra, normális társadalmi kontroll mellett. A fenntartással ugyanez a helyzet, még akkor is ha nem hivatal, hanem állami nonprofit szervezet vagy kiemelten közhasznú alapítvány működtetné.
Fenntartási alternatíva: utóbbi pl. támogatható az 1%-kal, bár én szívesen adnám erre az egyházi 1%-ot is -- ha lehetne.

Röviden: nehéz ügy ez (is), de ahogy van, az nagyon nem jól van.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.22. 16:18:18

@Szelid sunmalac: "Tehat fogadj a hazadba hajlektalant, muveszt, beteget, apolot, tuzoltot, munkanelkulit, tanart, egy negyzetkilometer aszfaltot. Te tenyleg ennyire hulye vagy oreg? "

Nem, igazából csak te vagy hülye. A beteg, vagy a munkanélküli is akár átmenetileg ugyan "haszontalan", de nyilvánvaló hogy a jövőben meggyógyul/talál munkát (legalábbis reméljük), és ezen hitelessége miatt vélhetjük, hogy a ráfordított adóforintok megtérülnek majd.

Az ápoló, tanár, stb nyilván pláne más, hiszen folyamatosan hasznos munkát végeznek, viszont a ma érvényben lévő társadalmi rend miatt nem kérhetik el munkájuk valós árát (ami a magánorvos, magániskola ára, pontosabban annál több mert azokban is van állami támogatás), ezért nyilván jól tesszük, ha őket is fizetjük az adónkból, hiszen mindannyiónk számára hasznos a létezésük és a munkájuk, lehetővé teszi a szociális mobilitást ha nem csak a leggazdagabbak jutnak oktatáshoz, összességében az olcsóbb orvosok miatt egészségesebb lesz az átlagpopuláció és így tovább.

A művészek pláne nem tudom hogyan jönnek ide, magam is valami hasonló volnék, és nekem az állam aztán egy kanyi vasat nem fizet a tevékenységemért, oszt csak megélek :D

Az aszfaltos példád pláne baromság, stb, de már ki se vesézem hogy miért, mert úgyse olvasod el.

No de abból mi hasznunk van nekünk adófizetőknek, ha fertőzést terjesztő szaros csövesek lézengenek az aluljáróban? Ez hol térül meg? Mi benne a jó? Az érintettek legalább élvezik? Azt se nagyon hiszem.

És még a machiavellista énem hozzá is teszi, hogy a demokráciát szavazatokra játsszák, a csövik nem szavaznak, viszont akik hánynak a csöviktől azok igen. És megint a kibaszott ostoba ellenzék beleáll egy védhetetlen, brutál népszerűtlen témába. Ennyi eszük van.

És persze tenni meg nem tesznek ám semmit, nem építenek csövesházakat, nem fogadnak be csöveseket, nem adakoznak szállóknak, semmi, ebből látszik hogy egy büdös nagy virtue signalling az egész, nem pedig valamiféle valós féltés.

6.Lenin 2018.10.22. 16:19:31

@NoOne:

És aki nem akar átmenni a zebrán, azt miért kéne átvezetni?

dare 2018.10.22. 16:24:19

@6.Lenin: Végleges megoldás az persze hogy nem létezik, csak azt mondtam erre az esetre is, hogy amíg nincs hova, addig ne kezdjék el őket összeszedni, mert azzal csak gettókat fognak kialakítani végül.
Ém tényleg kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni.
Lehet nagyot hibázott most a Fidesz, de az is lehet hogy nem.
Hamarosan kiderül.

Muhammad Balfas 2018.10.22. 16:24:24

Mostantól nem lehet szlalomozni a pisatócsák között a Blahán. Szörnyű, szörnyű..

6.Lenin 2018.10.22. 16:30:53

@dare:

Egy gettó is jobb esély, mint kint megfagyni, annak, aki akar is változni. Jó példa a gettó, hiszen valakiknek az a megfelelő, hiszen ott van a legtöbb vevő a drogokra, prostitúcióra.
Vannak ellenérdekeltek, ahogy a koldus maffiában is. Mindenben.
Most a politikai ellenérdekelteknek van a legnagyobb hangjuk.
Valójában leszarják a hajléktalanokat (is).

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.10.22. 16:38:20

"Emberségből elégtelen"

A posztolo viszont szelsoseges balliberalis DEMAGOGIABOL abszolut JELEST erdemel.
Szummakumlaude vegzett demagogia szakon.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.10.22. 16:42:28

""vajon mit terveznek azokkal a kiskutyákkal, amelyek az utcán lakók állatkái, leghűségesebb barátai, gyakorta szinte az egyetlenek, akikből melegség árad. ""

El kell egetni, mint a hajlektalanokat es a cuccaikat.

dare 2018.10.22. 16:49:45

@6.Lenin: A politikai ellenérdekeltek azért vették elő a harci sípjukat, mert egy ilyen törvénynél azért ez teljesen érthető.
A Fidesz is ezt tenné.
Ahelyett hogy megoldanák normálisan ezt az egészet, megy helytte ez a fűrészelés
Ezért unom már egyébként pont a pártpolitikát is.
Kevesebb megoldás, több probléma.

Off: Itt alszik mellettem egy hajléktalan a villamoson, gondoltam kóválygok kicsit, erre tessék, itt van pont amiről beszélünk hús-vér valójában.
Mit csináljak, keltsem fel?
Már nem kell, végállomás, leszállította a vezető.
Na majd télen milyen jó kis buli lesz majd ez.

6.Lenin 2018.10.22. 16:54:53

@dare:

Miért nem magyaráztad el neki, hogy ez amit most csinál, neki nagyon rossz.
Mennyivel jobb lenne egy munkahely melegében tengetni a hátralevőjét.
Neked is jobb lett volna, hiszen melegebb éghajlatra küldött volna. Esetleg vissza a kiinduló pontodra....születésedkor.

Ménár Atya 2018.10.22. 17:02:11

@taga20: És ezzel most mit kezdjek?
Mit szeretnél?
Hülyeség az egész úgy ahogy van, láthatóan a rózsadombi ügyvédnek fingja nincs mi a probléma a hajléktalansággal.
Te meg fiam szimpla fideszfóbiától vezérelve minden marhaságot elhiszel amiben azt írják a fidesz gonosz.
Gondolom akkor te az mszp-szdsz vonalat képviseled emberségből, akik szerint jogod van megfagyni és éhen halni.
Na akkor hol is volt a szociális rendszer?
Ja hogy az volt a rendszer, hogy ha te nem akarod akkor dögölj meg nyugodtan, és ez persze olcsóbb is..........
Ugye te sem érted mi a gond a hajléktalanokkal?

dare 2018.10.22. 17:09:39

@6.Lenin: Idős volt, és elég lassú volt a mozgása.
Nem tudom hol alkalmaznák.

Ő nem küldött volna el, van amelyik igen.
Látszik azért melyik az agresszív, de azok se küldenének el az anyámba.
Nem állítom, hogy régen még Debrecenben nem-e lett volna rá példa, de akkor is csak egyszer.
Mondjuk az majdnem elfajult, akkor még én is elég forrófejű voltam.

6.Lenin 2018.10.22. 17:20:29

@dare:

Ez is mutatja, hogy ez mennyire összetett feladat lenne-SZAKEMBEREKNEK-a kormánynak csak a lehetőséget kellene biztosítania, akár csak ennyivel, hogy biztosít egy helyet a túléléshez. A többi az egyén dolga kell, hogy legyen.
Minden más megoldás, erőszakos. De kell is legyen benne annyi erőszak, hogy ne is tudjon vissza csúszni.
Ha mindig minden kívánságát teljesítené az állam, mi késztetné a változtatásra?

Orbán veje 2018.10.22. 17:34:58

@6.Lenin: De jó hogy itt látlak haver! Ezen a szép verőfényes kirándulós napon jól tetted, hogy a viskódban a számítógép előtt rohadva non-stop fényesre nyaltad az orbán seggét.
Bár még több ilyen szerencsétlen fideszes hülyegyerek lenne az országban. Csak azé hogy még többet lophassunk.

Ménár Atya 2018.10.22. 17:35:38

@taga20: Látom hitelesebbnél hitelesebb független lapokból idézgetsz :D
Valami önálló gondolat,vélemény esetleg?
Válasz a kérdésemre?
Te mindent elhiszel amit eléd tolnak?
Taga20 átruházta minden vagyonát ménár atyának.
Na akkor megadom az ügyvédem számát! :D
Jól van ez így taga fiam, az ellenzők egyik része nem érti a problémát,másik része fideszfóbiás, a harmadik része meg nem tud ebből majd megélni, hogy jajj szegény hajléktalanok...............
Ha nem érted ne vitatkozz ilyesmin fiam, mert megárt az elmédnek és te s hajléktalan leszel, de nem segíthetünk majd rajtad ha visszaáll a régi mszpszdsz rend, mert nem lesz jogunk segíteni!
Na segítettem, vagy most sem érted?

dare 2018.10.22. 17:38:10

@6.Lenin: Biztosítja a helyet a túléléshez?
Közben találkoztam még egyel, itt szotyizik egy bezárt bolt előtt pokróccal a lábán.
Na ezt gondolom nemsokára elviszik, nem úgy tűnik, hogy hamarosan tovább akarna állni.

Ez a megoldás így viszont akkor is erőszakos.
Én jól tudom, a Fidesz mindig erősen kezd, amiből később azért szokott lejjebb adni, de most talán nagyon is magasra tette a lécet saját magának is.

Orbán veje 2018.10.22. 17:40:13

@Larry Silverstein: De jó hogy te is itt rohadtál egész nap haver. Az ilyen elhivatott, komplett hülye orbánbarmokra most mindennél nagyobb szükség van ahhoz, hogy a viktor végre teljesen kiépíthesse az embertelen, diktatórikus, korrupt rendszerét.
Ez lesz élete fő műve, s az utókor majd a nemzet olyan nagyjaival említi történelmünk dicső lapjain, mint rákosi meg gömbös gyula.

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.10.22. 17:41:06

A libsik, a kozteruleti szaras joganak vedelmevel pont olyan sikeresek lesznek, mint az illegalis bevandorlas vedelmevel.
Nincs eselyuk a libbantaknak mert az emberek orulnek, hogy az evtizedek ota megoldatlan problema megoldodott.

Orbán veje 2018.10.22. 17:42:24

@Ménár Atya: De jó hogy itt vagy te álkeresztény orbánseggnyaló. Már majdnem te is olyan szépen tudsz hazudni mint a diplomát plagizáló Semjén gazdád.

Ménár Atya 2018.10.22. 17:43:40

@taga20: ennek mi köze a hajléktalanokhoz?

taga20 2018.10.22. 17:44:14

@Libsik visítanak de az ország a miénk !:

"Nincs eselyuk a libbantaknak mert az emberek orulnek, hogy az evtizedek ota megoldatlan problema megoldodott."

te spontán vagy fogyatékos, vagy péncé? ezen gondolkodom.

taga20 2018.10.22. 17:45:08

@Ménár Atya:

"Látom hitelesebbnél hitelesebb független lapokból idézgetsz :D"

Orbán veje 2018.10.22. 17:46:19

@Libsik visítanak de az ország a miénk !: Jól mondod haver. Nem a hajléktalanság ellen kell küzdeni a kormánynak, hanem a hajléktalanok ellen.
Bár még több hozzád hasonló agyament gerinctelen orbánökör lenne a hazában. De sajnos a felcsúti tolvajra az ország fele sem szavazott. Pedig de jó lett volna.

taga20 2018.10.22. 17:55:10

@Ménár Atya:

"Miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát? - kérdezi az LMP"

Orbán veje 2018.10.22. 18:00:58

@Ménár Atya: Tök igazad van haver. Orbánék lényegében kinyírják a hajléktalanokat, mint a nácik az elmefogyatékosokat.

Ezért ezt így hívjuk: FI-DEATH

(Mivel te köztudottan orbánista hülyegyerek vagy, hát segítetek: a "death" angolul halált jelent és desz-nek ejtjük.)

Ménár Atya 2018.10.22. 18:15:32

@Orbán veje:
Azt nem tudom te hogy csatolódtál a tagával folytatott diskurzushoz azért bocs.
Még véletlenül sem vagyok orbanista.
Hülye az biztos, de az jobb mint elvakult ,beszűkült tudattal élő fideszfóbiásnak lenni, és mivel te köztudottan ilyen vagy, segítek, nem érted a hajléktalanság problémáját, ezért csak orbánozni vagy képes.
Sajnálom hogy nem ütöd meg a vitaképes szintet, ezért nem is nyaggatlak ilyennel, mivel szimpla személyeskedésbe mész csak bele, és azonnal orbanista fideszes,aki nem azt fújja amit hallani szeretnél, hát nem sok értelmét látom, hogy a fajtáddal vitatkozzak :)
Talán ha megpróbáltál volna meggyőzni komolyan vettelek volna, így viszont csak egy kis pöcs vagy te is a balfékek közül :)
Azért ha úgy érzed hogy normálisan is képes vagy vitatkozni, jelezd, de ne erőlködj ha anyázni akarsz,mert leszarlak akkor.
Az úr legyen tevéled a te egyszerűségedben,és tudatlanságodban,hogy világosságot mutasson a te sötét elmédben!
Ámen

Orbán veje 2018.10.22. 18:24:10

@Ménár Atya:
Akar a nyavalya téged meggyőzni haver. Hiszen az orbán seggéből már a lábújjad sem látszik ki.

taga20 2018.10.22. 18:27:18

@Ménár Atya:

"Még véletlenül sem vagyok orbanista."

"Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa. "

zöd?

Kunhallmi Agnes 2018.10.22. 18:32:12

Támogasd a K.SZ.J.-t. vagyis a KÖZTERÜLETEN SZARÁS JOGÁ-t.

Nem engedünk az Orbánrezsim elnyomásának.

KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ !
KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ !
KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ !
KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ !
KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ ! KSZJ !

Ménár Atya 2018.10.22. 18:34:50

@taga20:
És ha könnyebb mint egy kacsa, akkor boszorkány!
Szuperződ? :D
youtu.be/qPcDymUo8dU

Ménár Atya 2018.10.22. 18:40:58

Látom nincs kedved ma írogatni :)
Belefáradtál a vasba mi? :)

Ménár Atya 2018.10.22. 18:54:24

@taga20:
Nem minden az aminek látszik, a hír kacsa!
youtu.be/x_rfbq6zvt4

taga20 2018.10.22. 18:59:57

@Ménár Atya: tudod az szomorít el legfőképpen, hogy az olyan arcok, mint amilyen te is vagy, akire azt mondom magamban, hogy ugyan a másik oldalon áll, de respektálom, még te fullba nyomod a fityeszmaffia mantráját.

na küldöm az egyik legkedvesebb nótámat:)

www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g&start_radio=1&list=RD9bkO1rbIm1g

taga20 2018.10.22. 19:02:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az avatarodat jobban megnézve, mintha kétfarkad lenne:)))

Ménár Atya 2018.10.22. 19:08:36

@taga20:
Pedig nem is, az hogy egyetértek valamilyen fideszes javaslattal,törvénnyel, az még nem jelenti azt hogy a fidesz mantrát tolom, egyszerű vélemény egyezés van csak.
Sokmindennel nem értek egyet, de ha arról esik szó akkor azt is simán leírom.
Márpedig ebben a kérdésben több okból is egyet értek velük.
Magánban eltudom magyarázni, itt viszont nem,mert értelmetlen lenne.
Nincs kedvem fóbiás faszkalapokkal vitatkozni akik csak az orbán rossz, ellenzék jó " világában élnek.

taga20 2018.10.22. 19:19:30

@Ménár Atya: ha van kedved, akkor egyszer megdumálhatnánk fésztufész, mert engem is idegesít, hogy nem tudom rendesen kifejteni az álláspontomat. nincs kedvem annyit írni, me görcsbe ugrik az ujjam:)

ja és ehhez, mit szósz?

mandiner.hu/cikk/20181019_esik_sandor_a_hajlektalan_nem_bunozo

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.10.22. 19:19:48

@taga20: :-))

@Ménár Atya: "Sokmindennel nem értek egyet, de ha arról esik szó akkor azt is simán leírom." - Nem emlékszünk ilyenre tőled. Ja és a négyszer jár első és a kétszer jár második az összesen hány év is nálad? Még mindig nyolc? :-))

Ménár Atya 2018.10.22. 19:22:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Kavinton,meg bilobil, qrva nagy dózisokban, az talán segít még neked:D

Ménár Atya 2018.10.22. 19:27:05

@taga20: Ezt már olvastam, van ebben igazság, és megértem az érzelmi töltetét az efféle hozzáállásnak, de tudom hogy hol a hiba ebben a gondolkodásban, ezért egyet is értek vele,meg nem is.
Na ezt nehéz lesz most megértened,egészen addig amíg nem ismered meg miről is beszélek pontosan.

Ménár Atya 2018.10.22. 19:35:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Még mindig nem érted mininstráns fiú mi? :D:D:D

Ménár Atya 2018.10.22. 19:39:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
:D:D:D
Örülök, hogy besoroltad magad a fóbiás faszkalapok táborába :D:D:D
Neked úgy megy a szövegértés,mint a matek meg a viccek értelmezése , sehogy :D:D:D

taga20 2018.10.22. 19:46:22

@Ménár Atya: mikor fogom megismerni? :)

addig is nesze nézd ezt!

www.youtube.com/watch?v=TLI6LfnPoJs

Ménár Atya 2018.10.22. 19:52:41

@taga20: Ha emlékszel még az emailre amivel regisztráltál,akkor megírhatom oda.

Tisztességes Természettudomány 2018.10.22. 19:52:45

Az nem embertelen, amikor ott kell szagolnom a BKV járatain, mert ott utazgat, és senki nem szállítja le? Aztán összevizeli az ülést, és mások abba ülnek bele.

Amióta nem látom őket az aluljáróban, sokkal tisztább fejjel tudok róluk gondolkodni, és már eszembe jut az is, hogyan tudnék rajtuk segíteni. Amíg ott bűzölögtek az utcán és a villamoson, az egyetlen reakció, amit ki tudtak váltani belőlem, az az undorból fakadó menekülés érzés volt.

Lehet, hogy ez az én hibám, és nem vagyok elég "emberséges", de most úgy érzem, hogy a törvény hozzásegít ahhoz, hogy emberséges tudjak lenni, és ne az undor legyen az egyetlen érzés, ami eszembe jut a hajléktalanokról.

taga20 2018.10.22. 19:55:08

@Ménár Atya: természetesen emlékszem, me csak ez az egy van.

várom!

Tisztességes Természettudomány 2018.10.22. 20:05:19

@paragrafus: "Ezek az emberek azért kerültek az utcára, mert azok a hatalmasok, akik állítólag képviselnek minket, csak a saját érdeküknek megfelelve vezetik az országot. "

Már az sem túl emberséges, ha a hajléktalant hibáztatjuk azért, ami miatt odakerült. Felhozzuk, hogy elvált, alkoholista, nem tervezett előre, ahelyett, hogy megoldáson gondolkodnánk.

Az viszont tényleg embertelen és gusztustalan, ha olyan országvezetőket hibáztatunk, akik lendítettek valamit az ügyön, kibillentve az évtizedes emberi jogi csapdából a hajléktalanság ügyét.

A következő az lesz, hogy a gazdagok hibája, hogy a szegényeknek nincs pénzük? Vagy a betegek szervei ott vannak az egészségeseknél, csak el kell venni tőlük? Ez liberálfasizmus, és jól tudjuk mi a vége, mert volt ilyen a huszadik században több is.

midnightcoder2 2018.10.22. 20:08:30

Hihetetlen, hogy valaki jogász létére ennyire hülye legyen mint a post elkövetője. Már persze ha valóban az.

"Egyetlen olyan szállás van, ahol egy felnőtt ember egyedül lehet egy szobában, a fizetős szállásokra pedig szinte lehetetlen bejutni (ha egyáltalán van miből)."

Akkor talán emiatt kellene verni a palávert, és nem az utcán maga alá szarás szent jogáért kellene harcba szállni.

"A kényszerű utcán élés nem társadalomra veszélyes magatartás. Ellenkezőleg: a társadalom (ez esetben az állam) veszélyezteti mindazokat, akiknek nem oldja meg a lakhatását"

Persze, ha valaki az utcán él, kukából táplálkozik, hónapokon keresztül nem mosakszik, esetleg ezért aztán hordoz ilyen-olyan bacit, majd leül (persze jegy nélkül) a BKV valamelyik járművére amit aztán melegedőnek használ egy ideig, majd leszáll, és két kör múlva felszáll egy anyuka a kisgyerekével... Nyilván semmi baj nem lehet a dologból.

Amúgy pedig miért is kellene a társadalomnak megoldani valakinek a lakhatását ? Tovább megyek: ha az övét megoldja, akkor miért nem oldja meg mindenkiét? Előre a kommunizmus útján, elvtársak!

Tenkes Kapitánya 2018.10.22. 20:47:28

újabb hisztériakampány, amivel öngólt rúgnak a hisztizők
az emberek 99%-a egyetért az új szabályozással

midnightcoder2 2018.10.22. 20:48:47

@taga20: Talán azért olyan magas idehaza a bűnözés, mert ennyi balfasz bíró van ? A hajléktalan életforma nem olyan dolog amit tolerálni, hanem olyan amit felszámolni kell. Az a másik oldalon jogos követelés, hogy igen de akkor ne stadionokat építsünk hanem hajléktalanszállókat, de aki azért száll síkra hogy emberi jog az utcán élni és kukából táplálkozni, az a többségi társadalomnak is árt és maguknak a hajléktalanoknak is. Akinek több esze van egy baktériumnál az nem akarhatja ezt.

Tenkes Kapitánya 2018.10.22. 20:49:33

@midnightcoder2: vigyázz, észérvekkel a hisztizőkre nem fogsz hatni

Zsuzsi25 2018.10.22. 20:55:43

@Che21: gyönyörü hozzászolás.

Ménár Atya 2018.10.22. 20:58:47

@taga20: Na elküldtem, remélem átment,és remélem köztünk marad.
Üdv

taga20 2018.10.22. 21:07:24

@Ménár Atya: ha átjön, természetesen nem adom át senkinek.

kinek nézel engem?

üdv:)

cso zsi 2018.10.22. 21:24:14

Hajléktalan, és "csöves" között nagy a különbség.
Az előbbinek valamilyen ok miatt nioncs már hol laknia, utóbbinak viszont életformája az utcán élés.
Volt/van időszak, amikor jobban keres az utcán ülve, mint egy kétkezi munkás. Rezsire nem kell költeni, a kosz egy idő után kopik, a szag meg nem őt zavarja, hanem mindenki mást.
Van hajléktalanszálló, bejutni "kihalásos" alapon lehet, azaz megvizsgálják a körülményeit, hogy alkalmas e a bentlakásra, és tudja e fizetni a havi csekély összeget.
Alkoholmentesen léphet(ne) a szállóra, sokan nem tartják ezt sem, és piára-cigire valahogy mindig jut. Ittasan be sem engedik, józanodás után van még két dobása, aztán pakolhat.
Ezen kívül vannak keményebb esetek is, piszkosul nem becsülik meg azt (tisztelet a kivételnek) ami jutott nekik.

Utcai nyilvános wc.... Ingyenesnek kellene lennie, és tisztának, bárhol is legyen. Pénzbedobós ajtóval? A legnagyobb kitolás, ami átlagemberrel történhet (az ára sem mellékes).
Ha nekem az aluljáróban-piacon benyögik a 2-300 forintot, akkor lehet, hogy én is a közeli bokrot választom, hát még a csövi.

cso zsi 2018.10.22. 21:28:34

@midnightcoder2: Ment a hírverés a héten, hogy "eltűntek az aluljárókból..."
Egyrészt vannak, és "köszönik, jól", másrészt a távolsági villamosokon megint törzsutasokká váltak. Ami a klímás villamosokon úgy jelentkezik, hogy bárhová ül saját bűzzel, vagy csak a két zsák sörösdobozzal, azt a keringetés miatt mindenki pillanatokon belül "élvezheti".

cso zsi 2018.10.22. 21:45:25

@6.Lenin: Munkahely?
Azért a munkáltatók még a jelenlegi ínségben is megnézik, hogy kit vesznek fel valamilyen hozzáértést igénylő munkára.
Persze, most megkontrázom magam, mert a Telekom-székház, és a metrófelújítás "munkavállalói" abban különböznek az aluljárós csövitől, hogy munkaruhában, védősisakban mennek a "csavaros kifliért". Remélhetőleg a metrónál nem fog kiderülni az, ami régebben volt "divat" az irodaházépítők körében, hogy álpadló alá, álmenyó fölé került a piásdoboz/üveg, persz visszazárhatatlanul, és erjedni kezdett...
A lépcsőház sarkába szarás-hugyozás még egy hónapja is megvolt, pedig kék budi rengeteg, igaz az állaguk olyan, hogy abba fehér ember csak vegyvédelmi cuccban lépne be.

Ménár Atya 2018.10.22. 22:06:25

@taga20: Hitetlen paráznának :D:D:D

taga20 2018.10.22. 22:19:57

@Ménár Atya: a hitetlent vállalom! ja és a paráznát is, ha lenne rá módom, csak az asszony rövid pórázon tart:)

ennek ellenére:))

www.youtube.com/watch?v=bpp-ow8X138&start_radio=1&list=RDbpp-ow8X138

élhetetlen 2018.10.22. 22:36:50

@ekat: „Hajléktalannak született? Wow, ez új.”. Miért, te úgy tudod, hogy minden gyereknek vesznek 6 éves korára egy budai villát, vagy egy kastélyt? Nem, sajnos ez egy szűk réteg. Nem mennék bele, csak egy példa. Kikerül valaki a nevelőotthonból. Vagy talál olyan munkát, amiből kijön egy albérlet és a megélhetés, vagy nem. Minimálbér nettó 2018 91,770 ft. Egy nagyon olcsó albérlet, (nem tudom van-e manapság) legyen 50 eft. + rezsi, aztán BKV bérlet, stb. És, ha még ez sem jön össze, akkor azért belátható, hogy könnyebb az utcára kerülni, mint összegyűjteni a lakásra valót. Nagyon kéne az alacsony bérű állami kis lakás a kezdőknek. 30-40 nm. De nincs, és szándék sincs, hogy legyen.

taga20 2018.10.22. 22:41:43

@Ménár Atya: Egyébbként csak arabokat szopok, mint minden liberális.

taga20 2018.10.22. 22:44:27

@taga20 : csináld má egy kicsit ügyesebben, me így mindenki vágja, hogy te nem én vagyok:)))

registerz 2018.10.22. 22:44:44

Aki nem hajlandó bevonulni a szállásra, azokat száműzni Szibériába, megdumálni a ruszkikkal. Nem fürdenek, tetvesek, rühösek, szarosak, hugyosak, hányásosak, tébécések. De vannak jogaik! Már írtam egy kommentben egy másik csövessimogatónak (ez a blogger, millióba lefogadom, hogy a migráncsokat is szőrig szopja), hogy majd’ harminc éve hajnalig tartó buliból mentem haza a haverommal, és a metrón a műanyag padon a fal felé fordulva aludt a hajlékony. Egyszercsak letolta a gyatyáját, majd lazán kiszart a padra. :D

taga20 2018.10.22. 22:48:19

@registerz: "Egyszercsak letolta a gyatyáját, majd lazán kiszart a padra. :D"

és így születtél meg?:)

élhetetlen 2018.10.22. 23:27:52

@Ellenzéki Tüntető: „No de abból mi hasznunk van nekünk adófizetőknek, ha fertőzést terjesztő szaros csövesek lézengenek az aluljáróban? Ez hol térül meg?”. „És megint a kibaszott ostoba ellenzék beleáll egy védhetetlen, brutál népszerűtlen témába. Ennyi eszük van”. Neked meg csak annyi, hogy azt látod, hogy az utcán szarás és megfagyás jogáért küzdenek, pedig nem így van. Csak arról van szó, hogy előbb kéne megoldani, hogy hova menjenek, mint azt mondani, hogy csak menjetek, vagy viszünk benneteket. Nem látod, hogy az a baj, hogy felülről kezdték az építkezést. A tető (a törvény) megvan, de se alap, se falak, de nem gond, majd a rendőrség, bíróság tartja a levegőben a tetőt, nem számít, hogy addig nem tud azzal foglalkozni, ami a dolga lenne.
„És persze tenni meg nem tesznek ám semmit, nem építenek csövesházakat, nem fogadnak be csöveseket, nem adakoznak szállóknak, semmi, ebből látszik hogy egy büdös nagy virtue signalling az egész, nem pedig valamiféle valós féltés.”
Te már nem is fordítva ülsz a lovon, hanem fejjel lefele lógsz a hasa alatt. Az térülne meg, ha a kormány építene használható csövesházakat, mivel a kormány osztja az adópénzt kétharmaddal, nem az ellenzék. Csak a focira költött egy éves TAO pénzt, ha átirányítanák, abból nagyon sok 12 nm-es lakható, zárható lyukat lehetne építeni. A fenntartásuk olcsóbb lenne, mint a börtönöké, de tudom, kell a pénz a gyep fűtésére. Jól vagy egyébként?

élhetetlen 2018.10.22. 23:42:14

@dare: „Lehet nagyot hibázott most a Fidesz, de az is lehet hogy nem. Hamarosan kiderül.”. A Fidesz nagyot hibázott, mert nem oldotta meg a problémát, (nem lehet hosszú távon még akkor sem együtt élni minden este másik 19 emberrel, ha a szálló rendezett), csak szétzavarták a hajléktalanokat, így fagyban még a segítők sem fogják megtalálni őket. Józan ésszel láthatod a következményeket. Semmi nem fog kiderülni, mert nem fogják publikálni a megfagyottak, kihűltek számát, sőt az ellenzék sem, mert mondjuk, az adatokat 50 évre titkosítják, hogy ne lehessen felhasználni az állam ellen. Na, vedd úgy, hogy éjfélre elhülyültem.

élhetetlen 2018.10.22. 23:54:06

@Kunhallmi Agnes: „Támogasd a K.SZ.J.-t. vagyis a KÖZTERÜLETEN SZARÁS JOGÁ-t.”. Jó látni, hogy „felfogtad” az eset lényegét. Ez van. Már sok betegséget tudnak kezelni, de hülyeség ellen sajnos még nincs orvosság.

élhetetlen 2018.10.23. 00:04:22

@Tisztességes Természettudomány: „Az viszont tényleg embertelen és gusztustalan, ha olyan országvezetőket hibáztatunk, akik lendítettek valamit az ügyön, kibillentve az évtizedes emberi jogi csapdából a hajléktalanság ügyét.„. Mit lendítettek, milyen ügyön? Hoztak egy törvényt, hogy tűnjenek el? Ennyi?

rpMaus 2018.10.23. 00:06:04

Kézcsókom, Zsuzsa drága!

Minden egyes szavával egyetértek. Ehhez az egy alanti idézethez is "csak" sajnálatos "ironiaként" kell felüssem következő mondataim.

Kérem szépen, e z e k, a mostani ha-ta-lom ezt komolyan így is gondolják!

A menekült-kérdés "apropóján" már egyértelművé tette királyfink' és közvetlen alattvalói köre (pl. külügy), nem is egyszer a lassan két év során, hogy en block az ENSZ létjogosultságát, az emberi jogi és egyéb 20. századi vívmányait egészen egyszerűen el sem ismerik.

És ezt a kegyetlen [jogászként elvetemült] bandát még nem zárta ki a Néppárt. Ez is sokatmondó ám, szerintem, sajnos . . .

Szeretettel:
Robi

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

Ref:
"Arról a bíróról (titkárról?) már nem is merek említést tenni, akinek indokolása szerint „a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot”. Nagy kár, hogy utólag nem lehet visszavonni a diplomáját."

élhetetlen 2018.10.23. 00:21:56

@midnightcoder2: „Akkor talán emiatt kellene verni a palávert, és nem az utcán maga alá szarás szent jogáért kellene harcba szállni.”. Sajnálatos ténynek látom, hogy nem fogod fel, hogy nem az utcára szarás jogáért szállnak harcba. Egyszerűen csak arról van szó, hogy előbb kéne élhető otthontalan szállót biztosítani, és csak utána kéne elzavarni őket a közterületekről. Most arról van szó, hogy menjenek a sehova, vagy bírság, börtön. A szarásról meg annyit, hogy nem engedik be őket sem egy szálló előterébe, sem egy vendéglátó wc-jébe, ingyenes Wc nincs, de lehet, hogy még a fizetősbe sem engedik be. Ha biztosítana az állam, mondjuk két embernek egy 12 nm-es lyukat, ahol minden este ugyanott alhat, zárható, ott hagyhatja a motyóját, tisztálkodhat, és még nyilvános vécék is lennének, akkor lehet, hogy nem a kapualjba, vagy a bokorba szarnának. Nem feltételezhető?

rpMaus 2018.10.23. 00:36:58

"Elmondom hát mindenkinek..."

Senki sem szereti a hajléktalanokat, ahogy a szart sem, de ettől még mindkettő "keletkezik". A nagy különbség az, hogy míg a szart lehúzhatod a klotyóba (jó, te nem húzod le, csak ott hagyod, majd lehúzza más!), addig a hajléktalan egy EMBERI LÉNY.
Bár volt olyan éra, itt is, másutt is, ahol a kettő között nem tettek különbséget. Lehet, akkoriban más alapokon nyilvánítottak ÉLŐ embereket szarnak és húztak le, de ettől még megtörtént.
Igaz, őket előtte jól meg is kellett ölni, mert élve nehezebben dolgozhatóak fel lámpaernyőnek és szappanynak..

Tehát lehet előírni sok-sok-sok-sok mindent nekik (is), de elébb illene a feltételeket megteremteni.

1. Aki megszavazta ezt a szarságot, ők mind fejenként egy napig (nem egy hétig, nem holtáig, csak egyetlen napot) testőrség és kiváltságok nélkül töltsön el egy hajléktalanoknak fenntartott "szállón". Beleértve persze Téged is.

2. Na, ha ez megvolt és még nem háborodott fel egyikük sem mint bankvezér a csótányon, na akkor lehet elkezdeni az építkezést.
Hány szociális bérlakást tetszettek építkezni a 8 év alatt? NULLÁT-E?!
Hány szociális bérlakásnak is alkalmas lakást tetszettek haveroknak átjátszani? (Nem kell válaszolni, többet mint szabadna...)
Hány olyan hajléktalan szállót (nem stadiont!) tetszettek pl. TAO pénzekből felépíteni, amelyben a T. Ház lakói' is elszállnának? Egyeseknek még az a luxusvadászat is büdös, ugye, amelynek árából akár 2-3 évre albérletbe költözhetne 1 db családos hajlék nélkül élő?!

3. Hány embert tetszettek átalbaszni a bankszövetséggel és csányival és a Kúriával az élen devizahiteles törvénykezés és jogegységi döntés címszóval? Ebből kifolyólag hány százalékkal is nőtt a hajlék nélküliek száma?
Hány olyan nyilatkozatot is tetszettek tenni 2010-2011-ben, amik elszállították a forintot, mint a győzelmi zászlót, csak épp meredeken lefelé?!
Aztán hány ezermilliárdnyit kaszált az állam (MNB-ként) ebből?
Hová tették ezeket a milliárdokat?
Hány ezer milliárdot vettek fel az EU-tól felzárkóztatásra?
Abból mennyit is tetszettek költeni a hajléktalanság ellen?

4. Miként is hatott a 2012-ben elkövetett új Munka Törvénykönyve a kizsákmányolásra? Mennyivel is csökkent az új Mt. alapján a munkavállalók kiszolgáltatottsága, a megkülönböztetés? Hogy ezek nőttek?!
Akkor hogyan is helyezkedjen el egy hajlék nélkül élő és keressen érdemben minimálbért? A minimálbér, kérem az a közfoglalkoztatásért kifizetett "bérnek" épp a duplája!
Ki és miért is szüntette meg a normatív közgyógyellátást? Ki és miért is szüntette meg a normatív LFT-t?
Ki mondta azt (zsigamarcell), hogy szerinte havi 42 ezerből meg lehet élni, amikor ő már akkor (2012) NAPONTA keresett meg 47 ezret?!
Ki baszta fel a lakásárakat a 20 és most a 30 milliós falusi CSOK-kal az egekbe? Ki a felelős azért, hogy 150 ezer egy albérlet, azaz több mint a nettó minimálbér 1,5-szerese?!

No, ha ezekre látod és érted a válaszokat, akkor azt is láthatod és értheted, hogy Ég és Föld (Föld és Pokol!) a különbség a hazai helyzet s az ebből származtatható jogos (jogi) eljárások és aközött, amikkel példálódznak egyesek.

Végezetül személyes közlemény: N. Z. "barátom" (ügyvéd) tette pár hónappal felelősségemmé, hogy miért nem én oldom meg a problémákat, miért csak sorolom. Itt a válaszom neked [itt: általános alany] is előlegezetten: mert NEM ÉN indultam a választásokon és nem én nyertem (nota bene: e z e k sem!) és nem az enyém sem az erkölcsi, sem a politikai, de még csak a gazdasági felelősség sem! És nem én, hanem e z e k loptak és tapsoltak és pazaroltak el 8 (nyolc) év alatt annyit, amennyiből minden egyes magyar polgár (9,8xx ezer fő) teljes jóléte megoldható lehetett volna,. oktatással, eü ellátással és színházzal, mozival és múzeummal (nem a Városligetben).

Szeretettel:
Robi

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

teéjesenmindegy 2018.10.23. 01:24:49

@rpMaus: Hát, ha ennyi ésszel te tanácsadó vagy, akkor igen nagy szarban lehet az aki hozzád fordul...

teéjesenmindegy 2018.10.23. 01:33:37

@élhetetlen: ott a szallo baszod. Van hely? Van. Nem tetszik neki? Hát menjen a kurva anyjába, veled együtt....
Bassza mar meg tényleg. Igényes a hajléktalan alkoholista féreg, ezért nem tetszik neki a szálló. Mert ő oda nem megy. Mert jobb az aluljáróba szarni mint a szálló, mi? Mert jobb megfagyni, mint a szálló, mi?
Tudod mi a bajuk a szállóval, te korcs? Hog y nem lehet piálni. Ennyi. Csinálhatsz kacsalabonforgo szallot, ha nem piálhat, akkor marad az utcán.

Tenkes Kapitánya 2018.10.23. 09:05:08

@rpMaus: "Arról a bíróról (titkárról?) már nem is merek említést tenni, akinek indokolása szerint „a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot”. Nagy kár, hogy utólag nem lehet visszavonni a diplomáját."

Legfeljebb annyiban hülyeség, hogy össze sem lehet hasonlítani a kettőt, mert nem ugyanazok a jogalanyok. Természetes, hogy a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot. Utóbbinak a legitimitását az országok közötti megegyezés adja, ami nagyon távol áll a belső jog legitimitásától.

6.Lenin 2018.10.23. 09:16:56

@cso zsi:

Olyan kurva nehéz egyeseknek emberként viselkedni?
Akkor mi a faszt akarnak?
Menj, dolgozz helyettük, tartsd el őket, és akkor majd minden rendben lesz.
Ezt ajánlanám a sok simogatónak is, tartsák el őket, ha azok képtelenek emberként élni. Sok millió képes rá, akkor nekik is sikerülhet, ha AKARNAK IS emberként élni.
Naponta dobálnak be álláshirdetést, ingyen szállással.

A sok rohadék, akik nyugaton szart pucolnak, 20-an laknak egy lakásban, itthon meg veri a nyálát a hajléktalanokért. Vigyék ki magukkal őket is.
Aztán soha ne jőjjenek ide vissza.

cso zsi 2018.10.23. 09:26:34

@6.Lenin: Majd ha tudod, milyen két évnél is tovább munkanélkülinek lenni több szakmával "mert öreg vagy", akkor beszélj.
Más kérdés, hogy attól még lehet embernek maradni.
Most egy pár évig volt kedvezménye a munkáltatóknak az 50 fölöttiekre, ezt épp megszüntették, a kedvezmény a nyugdíjas munkavállalók után jár.
Azt a röpke tíz évet fél lábon is ki lehet bírni a nyugdíjig.
Egyébként minden munkavállaló eltartja a csöviket is (papíron), más kérdés, hogy az is csak egy lehúzás, mint a TB-nevű, de ellenszolgáltatással nem járó adó.
@teéjesenmindegy: Nincs hely. Fentebb írtam. Nem bentlakóként látom, de heti szinten megtapasztalom. Azt is, ami ott folyik.

teéjesenmindegy 2018.10.23. 09:29:38

@cso zsi: ne hazudj. Melyik szálló megy 100 kihasználtsággal?

Hagyjuk már, hogy évekig munkát kell keresni. Aki nem dolgozik, az nem is akar

6.Lenin 2018.10.23. 09:54:12

@cso zsi:

Miért nem megy ki? Kint van szarpucolási lehetőség, és ott senkit nem zavar, ha tömegszálláson lakik 20-ad magával.
Ezek többsége nem is akar dolgozni, csak annyit, ami a napi pia adag megszerzéséhez feltétlen szükséges.
Hagyjuk a dajka meséket.

cso zsi 2018.10.23. 09:56:07

@teéjesenmindegy: Miért hazudnék? Azt mondtam, amit két szállón tapasztaltam.
A másikra nem reagálnék, ha 40 felett nem vagy cégvezető(i körben), akkor senki vagy, akármilyen jó a jelenlegi helyzeted.

cso zsi 2018.10.23. 09:58:56

@6.Lenin: Kimenni? Egy csövi? Miből?
Egy átlagos munkavállaló, aki havi bért kap, és fel is éli (tudod, rezsi, kaja, esetleg gyerek is...), az sem tud kimozdulni.

6.Lenin 2018.10.23. 10:00:04

@cso zsi:

Ja, hogy neked az a bajod, nincs annyi bankigazgatói szabad állás, mint amennyi hajléktalan van?

6.Lenin 2018.10.23. 10:06:10

@cso zsi:

Nem lenne kézenfekvő, ha eza 30 ezres társaság megnézni, hogy ezt a kérdést miként oldotta meg kb 4,5 millió másik honfitársa?
Nekik nem csak a szar büdös, de a munka is.
Ne nézzünk már mindenkit hülyének.
adtak már nekik vidéken lakást, gazdálkodási lehetőséget, megszöktek, miután eladtak mindent.
Szerezz nekik munkát, másnap már nem találod ott.

Ha erőszakkal sem lehet visszaterelni az emberek közé, akkor magától miként tenné meg? Sehogy.

6.Lenin 2018.10.23. 10:12:52

@cso zsi:

Már leírtam, de talán érdemes még 1x.

ez a mostani hisztéria keltés nem a hajléktalanokról szól. ez egy aljas politikai szarkeverés, Azon kevés dolog közé tartozik, amibe bele lehet kötni, és nagy cirkuszt lehet vele kelteni, főleg a nyugat felé.
Ilyen embertelen ez a rendszer, lehet üvölteni. Miközben nagy ívben leszarják milliók jogait a normális élethez.

cso zsi 2018.10.23. 10:48:15

@6.Lenin: Ebben igazat adok. Szarkeverés. Az egyik oldal azt hiszi, ha nincs az aluljáróban csövi, akkor dolog "meg van oldva" A másik oldal meg megkérdőjelezte az eljárás mikéntjét.
És ettől még mindig vannak csövik.
Mint mondottam, kétféle van.
Van, akinek létformája (és igen, van már oda született is), és van aki a körülmények áldozata, mint akit épp példának hoznak.
Nyugaton is vannak szarul élő helyiek. Ők hova menjenek, ill. ők miért nem akarnak dolgozni?

midnightcoder2 2018.10.23. 10:59:00

@cso zsi: Remélem időnként a rendőrök is felszállnak a villamosokra. Illetve, hogy a BKV is tesz ez ellen.

midnightcoder2 2018.10.23. 11:02:02

@élhetetlen: Ez a hercehurca jó pár éve zajlik már. Az egyik oldalon vannak akik nem akarnak maguk alá hugyozókat látni az aluljárókban, villamosokon, stb. A másik oldalon pedig vannak a jogvédők akik nem az emberi körülményekért harcolnak hanem a magad alá szarás jogáért.

midnightcoder2 2018.10.23. 11:07:17

@rpMaus: 3. Akik itt megszívták azok a devizahitelesek, akik a Fletó kúrmány idején fogadtak nagy tételben a bankokkal arra, hogy a Pannon Puma nem döglött. Pedig akkor már messziről bűzlött szegény.
4. A gengszterváltás óta soha nem volt kevésbé kiszolgáltatott az átlagos munkavállaló mint ma. A kiszolgáltatottságot soha nem a kormány, a szakszervezetek, a római pápa vagy az amcsi elnök dönti el, hanem a munkaerőpiac. Eszkimó vs fóka. Ha az előbbiből van sokkal több, akkor a fentiek a seggüket a földhöz verhetik, de a munkavállaló akkor is kiszolgáltatott lesz, legfeljebb jön a minimálbér + a többit okosba' konstrukció, meg a 4 órára bejelentett de 16 órát dolgozó melósok.

6.Lenin 2018.10.23. 11:16:17

@cso zsi:

Szerintem ez egy mese, hogy bárki is azt gondolná, meg van oldva a kérdés, nincs, csak végre a többség jogait is figyelembe veszik.

aztán, ha valami önként nem megy, kényszeríteni kell, ahogy a takarékosságra is csak az áremelésekkel hatásos.
1 Ft lenne 1 kW fogyasztása, vagy 1 l benzin/gázolaj ára, az emberek még a klozetra is autóval mennének. Ilyenek vagyunk, sajnos (többség)

A megoldása a kérdésnek először is az érintetteken, aztán a hozzáértő szakembereken, és az államon ( a feltételek megteremtésében) múlik.
ahány hajléktalan, talán ugyan annyi eset, és sok-sok megoldási lehetőség.
A sorrend lényeges, nem véletlenül írtam.
Megoldani teljes mértékben soha nem lehet, hiszen van akiknek ez egy életforma, jól érzik magukat benne, de ezt nem tehetik meg a többség jogait sértve. Mindig a többség az első, de a többségnek is figyelembe kell(ene) vennie egy kisebbség (nem a szándékosan többség ellenesek) jogait is (kulturális, faji, nyelvi, vallási de nem az alkoholisták, drogosok, bűnözők)
Igen, nyugaton is vannak, a jóléti társadalmakban is,. de ezt nekik kell megoldaniuk ott is. Ott miért büdös bizonyos munka? Miért várnák el, hogy alacsonyabb rendű embereknek tartottak végezzék el helyettük?
Ez egy igen érdekes kérdéskör.

Tenkes Kapitánya 2018.10.23. 11:30:38

@midnightcoder2: "A másik oldalon pedig vannak a jogvédők akik nem az emberi körülményekért harcolnak hanem a magad alá szarás jogáért."

Úgy általában a deviáns viselkedés jogáért küzdenek a normális többség kárára: bűnözők, drogosok, határsértők, közterületfoglalók, csalók, sikkasztók, számlakinemfizetők, aberráltak jogaiért.

Ez a jogot megcsúfoló pestis nyugaton a hetvenes években kezdődött.

rpMaus 2018.10.23. 11:31:49

@teéjesenmindegy: Igen, pont az a kiváló Benned, amiért elismerésem, hogy érvekkel és szépen, pontosan és didaktikusan megindokolva fejted ki névtelen ellenvéleményed. Köszönöm!

Ref.: "Hát, ha ennyi ésszel te tanácsadó vagy, akkor igen nagy szarban lehet az aki hozzád fordul..."

6.Lenin 2018.10.23. 11:46:10

@Tenkes Kapitánya:

"Úgy általában a deviáns viselkedés jogáért küzdenek a normális többség kárára: bűnözők, drogosok, határsértők, közterületfoglalók, csalók, sikkasztók, számlakinemfizetők, aberráltak jogaiért."

És nem keltene nagy meglepetést, ha az ezeken nyerészkedő gazemberek pénzelnék a hangos jogvédőket. Másként miért is tennék?

rpMaus 2018.10.23. 11:53:57

@Tenkes Kapitánya: Üdv!

Szerintem Zsuzsi' itt az emberi jogi nyilatkozatra akart utalni, amelyre tudtommal is kötelezettségeink fennállnának, hogy megtartjuk és betartjuk az ott vállaltakat. Én ehhez képest írtam egy megjegyzést, amit nem emeltél ki, sajnos.

Az, amit Te feljegyzel itt, nem tudom mi akar lenni, mert most vagy
a) kétségbe vonod az emberi jogi egyezmény legitimitását és akkor azért nem értelek, vagy
b) a nemzeti jog által felülbírálhatónak, átírhatónak értékeled a nemzetközi jogot, amit pedig ezért nem tudok elfogadni vagy értékelni.

A jogászokat azért tartották már a rómaiak, Krisztus korában (nota bene: épp ő is Đ) farizeusoknak, mert mindenről azt és annak ellenkezőjét is ugyanazon az írott anyagi jogon át be lehet bizonyítani (állítólag) ...

Ezen az alapon akár "igazad" is lehet :)

Azt viszont tartom, hogy a jelenlegi politbüró és hatalom eléggé egyértelműen adja jeleit annak már legalább 2014 óta, hogy a maga részéről azt tart be, amit akar (jellemzően semmit, még saját bírósága ítéleteit sem szívesen), és ha érdekeik úgy diktálják, akkor minden létező hazai vagy nemzetközi jogot és akár [legalábbis de facto] visszamenőleges hatállyal minden aggály nélkül felülírnak.

Ez a mentalitás egyébként egy ausztriai származású elvetélt festőművésznek és követőinek is elég jól bejött, az eredményt tudjuk 8-)

Szeretettel:
robi
Ref.:
"Legfeljebb annyiban hülyeség, hogy össze sem lehet hasonlítani a kettőt, mert nem ugyanazok a jogalanyok. Természetes, hogy a belső jog megelőzi a nemzetközi jogot. Utóbbinak a legitimitását az országok közötti megegyezés adja, ami nagyon távol áll a belső jog legitimitásától."

rpMaus 2018.10.23. 12:25:32

@midnightcoder2: Szia!

Bocsánat, nem védem én azt a balfasz gyf-et sem már, de tessék szíves lenni nekem elmesélni, hogy ha valami NEM jogszerű (mert ugye valaki szerinted átverte, tehát nem jogszerűen a Nép-et), akkor azt utólag e z e k , akik annak a hülyének a jóvoltából kerültek hatalomra és a hibájára hivatkoznak - mint te is most - az azóta elkövetett, immáron nyolcévnyi összes hülyeségük miatt, és még mindig, na akkor ki a valós felelős?

Bocsáss meg, de nem 2007-2008-ban, nem a gazdasági válság idején és miatt szálltak el igazán a devizahitelek, hanem 2010 után.

És ha ez a gond látható volt, ahogy írod, már 2010-re is annyira, akkor hogyan adhatott egyik "ügyfelemnek" 2010-ben az MKB szaros 5,5 milliós deviza alapú kölcsönt, amikor forintkölcsönre is jogosultak voltak?

Kia nagyobb bűnös: aki gondatlanul - vagy akár a gondatlanság hiányában is, de - elüt valakit, vagy az, aki ez után nem áll meg segítséget nyújtani, vagy az, aki megáll, kiszáll, majd visszaül az autójába és elhajt, vagy pedig az, aki kiszáll és rossz ellátással eltöri a sérült nyakcsigolyáját, aki ez után lélegeztetőgéppel képes csak "élni", no, melyik a bűnös igazándiból?!

A munkaügyi kérdésre: ez a megközelítés is valóban felmerül, részben igaz is, de ettől még az állam jogvédő és érdekvédő funkciójának meg kellene maradnia. Mondjuk az a nagy munkáltatóknak illetett állami seggnyalás olyan jól be is jött, hogy hatására kiürült az ország munkaképes korú és "állagú" nyersanyaga a húsdaráló töltőemeletéről 8-)

Ehhez képest azért azt gondold végig, hogy akár még a románok és a szlovákok is sokkal többet adnak magukra és sokkal kevesebbet engednek meg önmaguk ellen, azaz ez a M.o. halszagú "verdikt" sajnos mégiscsak igaz . . .
Illetve hozzáteszem még, hogy a "Hát VOLT az a pénz!" (Salamon Béla) alapon, persze, lehet olyan összeg, ami felett már bizonyos szabadságfokok és szabadságjogok akár el is törpülhetnek, de hol vagyunk mink' itt ettől az összegtől még :/

Szeretettel:
robi

Ref.:

"3. Akik itt megszívták azok a devizahitelesek, akik a Fletó kúrmány idején fogadtak nagy tételben a bankokkal arra, hogy a Pannon Puma nem döglött. Pedig akkor már messziről bűzlött szegény.
4. A gengszterváltás óta soha nem volt kevésbé kiszolgáltatott az átlagos munkavállaló mint ma. A kiszolgáltatottságot soha nem a kormány, a szakszervezetek, a római pápa vagy az amcsi elnök dönti el, hanem a munkaerőpiac. Eszkimó vs fóka. Ha az előbbiből van sokkal több, akkor a fentiek a seggüket a földhöz verhetik, de a munkavállaló akkor is kiszolgáltatott lesz, legfeljebb jön a minimálbér + a többit okosba' konstrukció, meg a 4 órára bejelentett de 16 órát dolgozó melósok."

cso zsi 2018.10.23. 20:38:07

@midnightcoder2: Fletózás előtt nézz utána, hogy Járai Zsigmond ki volt, mikor, és mit csinált...
De segítek:
"1996 júniusától 1998 szeptemberéig a Budapesti Értéktőzsde elnöke.
1998-tól 2000. december 31-éig pénzügyminiszter volt az Orbán Viktor vezette kormányban.
2001. március 1-jétől 2007-ig a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt."

Ha valaki tehetett volna a dolgok ellen, de jóváhagyta.
Onnantól kezdve mindenki bűnös volt, és ma is az.
Valami olyasmi lett a történet, hogy "felvettem négy milliót, visszafizettem hármat, és még tartozom héttel..."
(Nem , én egy fillért sem. Utoljára Takarékszövetkezettől, valamikor a 90-es évek elején.)

teéjesenmindegy 2018.10.23. 22:49:40

@rpMaus: mit kellene neked érvelni?
Az egész szofosásod teljes hülyeség. Nincs 2 mondatod, aminek köze lenne a valósághoz.

teéjesenmindegy 2018.10.23. 22:53:15

@cso zsi: Azt mondtam, amit két szállón tapasztaltam. - NA. EZ A KAMU. MELYIKEN, MESELD.

A másikra nem reagálnék, ha 40 felett nem vagy cégvezető(i körben), akkor senki vagy, akármilyen jó a jelenlegi helyzeted. HULYESEG. MINDENHOL MUNKAST KERESNEK. MAR OLYAT IS FELVESZNEK AKI NEM TUD MAGYARUL.

teéjesenmindegy 2018.10.23. 23:07:13

@rpMaus: no, melyik a bűnös igazándiból?!
Szerintem a mentős, akinek az autójában az elütött ember meghal.
Logikus őt hibáztatni.

Ha felgyujtod a házat 2009ben, akkor teljesen jogosan ugatsz 2010ben, hogy nincs tető...

Dzendör Sztadiz 2018.10.24. 04:18:28

@rpMaus: néhány ténybeli tévedésed (ami egy jogi asszisztenstől mondjuj furcsa):
Nem volt se szappan se lámpaernyő készítés.
Nem azt mondták, hogy 42000-ből meg lehet élni.
A devizahitel felé a szoclib gazdaságpolitika vitte az embereket (versenyképtelenné tett forint hitel).
Az új MT mivel is tette kiszolgáltatottabbá az alkalmazotatt?

rpMaus 2018.10.24. 07:38:04

@Dzendör Sztadiz:

1. ad 1. a holokauszttagadás bűncselekmény
2. ad 1. ha nem tudod értelmezni amit írtam (és az iróniát külön is/sem), az is bűncselekmény, ha zaklatást művelsz vele
3. ad 1. gondolom, te magad vagy a Jó Édes Isten, mert isteni kinyilatkoztatásokat sorakoztatsz, de tételesen indokolni (bizonyítani) azt persze nem

1. ad 2. de, azt monda (nem mondták, mondta)
2. ad 2. amúgy persze itt sem az összegszerűség pontossága a mérvadó (azaz itt sem az számít, hogy jegyzőkönyv-e vagy firka), hanem a kinyilatkoztatás ténye és aránya a kinyilatkoztató napi béréhez, szóval ez is zaklató kötözködés
3. ad 2. gondolom, te magad vagy a Jó Édes Isten, mert isteni kinyilatkoztatásokat sorakoztatsz, de tételesen indokolni (bizonyítani) azt persze nem

1. ad 3. ezt te állítod, bizonyítás nuku
2. ad 3. mint azt vezéredtől tudjuk: nincs politikai felelősség, akkor minek érvelsz vele?
3. ad 3. hol a jogi szabályozás, amely "terelte"
4. ad 3. ugyanaz a csányi ma hol ül?! ugyanaz a csányi, aki megfenyegette a pszáf-et (is), és hol ül ugyanaz a binder a hazugságaival?
5. ad 3. ha utólag volt jogsértő a devizahitel (volt! a tisztességtelenség és az átverés egy szerződés során jogsértés!), akkor azt miért is kellett elbundázni utólag is?
6. ad 3. ugyanaz a csányi ma hol ül?! ugyanaz a csányi, aki megfenyegette a pszáf-et (is), és hol ül ugyanaz a binder a hazugságaival?
7. ad 3. az mkb-s ténybeli példámban szó sem volt versenyképességről: ezt adták, de nem ezt kérték az adósok, akkor ki terelt mit és hová?

1. ad 4. az MT az a Magyar Telekom
2. ad 4. jogforrást Nagybetű-kisbetű(k)-pont-tal rövidítünk, vagy kiírjuk
3. ad 4. tette. pont. nem tartok kiselőadást, tapasztalatból tudom

A minősítgetéseket pedig, legalábbis szerénytelen személyem felé, kategorikusan kérem a jövőben mellőzni, köszönöm!

Ja! És ha meg már belém mászol, előbb esetleg mutatkozz be... de ennél is sokkal fontosabb, hogy tanulj meg helyesen írni.

r.

"néhány ténybeli tévedésed (ami egy jogi asszisztenstől mondjuj furcsa):
Nem volt se szappan se lámpaernyő készítés.
Nem azt mondták, hogy 42000-ből meg lehet élni.
A devizahitel felé a szoclib gazdaságpolitika vitte az embereket (versenyképtelenné tett forint hitel).
Az új MT mivel is tette kiszolgáltatottabbá az alkalmazotatt?"

Dzendör Sztadiz 2018.10.24. 17:47:05

@rpMaus: nem tagadtam a holokausztot. Egy áldozat is több az elviselhetőnél. De valótlan dolgokkal nem szabad az áldozatokat meggyalázni.

Dzendör Sztadiz 2018.10.24. 17:53:00

@rpMaus: nem, nem mondta. Az hangzott el, hogy jobban meg lehet belőle élni, mint (az addigi segély összegének megfelelő) huszonvalahány ezer forintból.

cso zsi 2018.10.24. 20:26:34

@teéjesenmindegy: Na, akkor mondd te, hogy melyiken van üresedés, mert akkor odaküldök párat.

rpMaus 2018.10.25. 00:20:59

@Dzendör Sztadiz: Szia!

Szerintem tekintsd meg, én mire gondolok (link alább, időkóddal):
"- Biztosan meg lehet élni 47.000 forintból.
- Biztosan meg lehet élni 47.000 forintból.
- Biztosan meg lehet élni 47.000 forintból.
- Igen. Azt hiszem, igen."

A 47.000 versus 42.000 valóban az én saram, elismerem, mentségemre szolgáljon, hogy most is 42-nek hallottam először, de maga az összeg abszolút pontossága másodlagos, a nagyságrendje a fontos.

youtu.be/IXaf4Ye91y8?t=6

Ref.:
"nem, nem mondta. Az hangzott el, hogy jobban meg lehet belőle élni, mint (az addigi segély összegének megfelelő) huszonvalahány ezer forintból."

rpMaus 2018.10.25. 00:35:58

@Dzendör Sztadiz: Szia!

Visszavonom utalásom, félreérthető volt "nemleges" mondatod, de így akkor elnézést kérek!

Szerintem viszont olvasd el 1-2 alkalommal újra, miért is írtam, és egészen pontosan mit is írtam. És - remélem! - rá fogsz jönni, hogy épp az ellenkezője a valós: szó sem volt áldozatok meggyalázásáról (ez amúgy is mondókám kiterjesztő értelmezése lenne).

Ideidéztem (Ref-1.), és csak Neked (ez most nem irónia!) értelmezem:
- ami akkor zajlott, és ami most zajlik: "a másikak szarrá nyilvánítása", értsd: kegyetlenség, embertelenség
- eredetileg élő embereket vittek el akkor is,
- és itt és most (még) élő embereket visznek el
- és még azok is maradnak, azaz: most MÉG nem ölik meg őket
- az utolsó mondat: ez annyira nyilvánvaló döfés a holokausztot eltervező és végrehajtó "emberek" irányába, hogy aki ezt félreérti, attól félni is kezdhetnék :/
- tehát: nem, nem az áldozatokat, hanem az áldozatok feláldozóit minősítem le (de erősen!)
- ez még akkor is így igaz, ha sajnos a valóságban azok (azok is) épp ilyen
(épp olyan) precizitással és erősen komolyan gondolták a "logisztikai" problémát (a "probléma" logisztikai jellegű "megoldását")
- na és én sajnos most is ezt érzem . . . vagy tartok attól, hogy nem sok a különbség: mentalitásban, társadalmi reflexekben, és veszélyeiben sem . . .

Szeretettel:
robi

Ref-1.:
"Bár volt olyan éra, itt is, másutt is, ahol a kettő között nem tettek különbséget. Lehet, akkoriban más alapokon nyilvánítottak ÉLŐ embereket szarnak és húztak le, de ettől még megtörtént.
Igaz, őket előtte jól meg is kellett ölni, mert élve nehezebben dolgozhatóak fel lámpaernyőnek és szappanynak.."

Ref-2.:
"nem tagadtam a holokausztot. Egy áldozat is több az elviselhetőnél. De valótlan dolgokkal nem szabad az áldozatokat meggyalázni."

teéjesenmindegy 2018.10.25. 01:04:47

@cso zsi: Na, mi van? Nem megy? Tán hazudtál?
Üresedés? Nem kell üresedés, sehol nincs teltház tudtommal.
Na, halljam, melyik az a kettő, amelyikben nincs hely.

cso zsi 2018.10.25. 03:25:17

@teéjesenmindegy: Bizonyára tudod, hogy a szobabérlős mennyit fizet, és meddig maradhat. Azt is, hogy a hajléktalan mennyit fizet, meddig maradhat, mikor kell kötelezòen benntartózkodni, ha mégsincs akkor a szálláson, azt mivel igazolhatja. Tudod e, hogy tisztálkodhat, hogy moshat, és mennyiért? Tudod e, hogy mit vihet/nem vihet a lakó a szobába?
Tudod e, hogy tavaly a hideg elől befogadottak hányan, hol, és hogy lettek elszállásolva éjszakára, mert a földszinti folyosónál feljebb nem mehettek, érthető okokból. Az egyágyasba nem fértek volna, a kétágyasok hetero, és homo pároknak vannak kiadva. Akad persze szülő, és felnòtt gyereke is, de az ritka.
Akad féltékenysegi dráma, italozásos balhé, és valamely szomszéd szoba feltörése. A legszarabb, amikor hivatalból kell “nyitni”, mert elhalálozott a lakó.
Hazudjak még?