Bika, Gréta, Dodó – még a kábítószereknél is veszélyesebbek
2020. szeptember 06. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Bika, Gréta, Dodó – még a kábítószereknél is veszélyesebbek

De hová soroljuk azokat a szereket, amelyek semmiféle listán nem szerepelnek, ám a hatásuk rettenetes? Ilyen például a drogpiacon néhány hónapja megjelent „Bika” nevű szer, ami rövid idő alatt eddig 11 ember halálát okozta Magyarországon?

drog.jpg

Ez azonban egy végeláthatatlan folyamat, amelyben mindig a drog előállítói vannak előnyben. És mert ezek a szerek annyira olcsók – sokszor csak pár száz forint egy adag ára –, hogy még a legelesettebbek is ki tudják fizetni, így a legnagyobb pusztítást a legszegényebbek között végzik.

A részleteket olvasd el ITT

vagy itt:

https://24.hu/belfold/2020/09/05/bika-greta-dodo-kabitoszer-dizajner-drog-buntetojog-sandor-zsuzsa-velemeny/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816192410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2020.09.09. 14:37:57

Idézek a posztból:
"Tíz éve nincs ember, aki meg tudná értetni a Fidesz-kormánnyal, hogy a büntetés szigorítása önmagában nem oldja meg a bűnözéssel kapcsolatos problémákat. Különösen igaz ez egy ilyen komplex jelenségre, mint a drogfogyasztás. Közismert példa, hogy a középkori nyilvános akasztások alatt megszaporodtak a zsebtolvajlások a bámészkodó tömegben. Ennyit a legsúlyosabb büntetés elrettentő hatásáról."
:DDDD Gratulálok, ez a pár mondat így együtt, már eléri a kabaré szintjét.
Megoldási javaslatot persze nem kapunk, csak a folyamatos tagadást.
Talán nem helyes cél, hogy a másoknak akár halált is okozó kereskedőket kivonják a forgalomból, a lehető leghosszabb időre? Amíg valaki csaját magát mérgezi, az más kategória, hiszen az öngyilkossági kísérletet a törvény nem bünteti.

Unerwünschter Gast 2020.09.09. 15:11:58

Én megfordítanám a szabályozás menetét. Nem az tilos, ami tiltólistán van, hanem az, ami nincs engedélyezve.

Aki vegyületet állít elő, annak kötelessége azt megvizsgáltatni és ha nincs káros hatása, akkor felteteti a listára.

Jó vaskos "könyv" lenne, de ha ez kell, akkor legyen.

bankvezér 2020.09.09. 16:27:26

Idézek a posztból : "És mert ezek a szerek annyira olcsók – sokszor csak pár száz forint egy adag ára –, hogy még a legelesettebbek is ki tudják fizetni, így a legnagyobb pusztítást a legszegényebbek között végzik."

Putyinék meg leragadtak a "novicsoknál", - Szkripál után Navalnijt is azzal mérgezték. Az ember csak csodálkozik, hogy ennyire nincs fantáziájuk.
süti beállítások módosítása